Sommartider hej hej

Nu är det "normaltid" igen. Tur, kanske man hinner allt man vill nu när tiden är normal?

Vaknade halv 8 och hade sovit klart. Ja det var ju bra. Men jag känner mig fortfarande konstig som jag gjort dom senaste dagarna, huvudvärk och lite småsnorig och huttrig. Det kanske är nåt virus som bråkar ändå. Men jag tror inte det är allvarligare än att jag kan ta en morgonpromenad, nu när jag är uppe så tidigt! Det ska jag baske mig göra.

Sen är det dags att fara till Mårdsjön igen. Hoppas att det kommer MYCKET folk idag!

Mycket snack och lite verkstad

Nä, inget sålt idag på utställningen - men jag har haft mycket trevligt ändå. Har haft många intressanta pratstunder om bland annat ritkål, surkål, husuppvärming, stentrumling, kamerainställningar och katter. Bunta ihop folk som inte känner varandra så väl och dom ska hitta ett oändligt antal samtalsämnen. :)

Inga mängder av besökare men det droppade in lite folk då och då. Fick besök av U och vi fikade tillsammans. Kaffe, tunnbrödstut och en bulle blev det. Senare kom också A med flera och då var det dags för påtår. Jag tog tre lotter och vann en mjuk chokladkaka. Sen fick jag en burk bondkakor också av L vars man köpte upp dom sista lotterna tror jag, han kom i alla fall med FYRA vinster och ett stort flin på läpparna.

Nu tror jag det är dags att göra kväll. Jag har smakat kakorna, ätit lördagsgodis och druckit ett glas vin. Nu är jag JÄTTETRÖTT. En kombination av socker, alkohol och en stillasittande dag kanske. Undrar om det kommer mer folk imorgon när det är söndag?


Grevinnan


Very nice!

Vad härligt det känns!

Vad härligt att tavlorna är klara!
Vad härligt att jag ska jobba hemifrån imorgon!

Vad dyngigt att det inte gick att skriva ut fredagsfotona. Men om det inte blir som man tänkt sig får det bli som det blir istället.

Den som har lite att göra kan träna på det här så länge.


Japp! Där satt den!

Jaaa! Jag målade färdigt Rödluvan! Tror jag. Ska kolla imorgon när det torkat. Då ska det signeras och skruvas i öglor och sättas fast tråd. Dom andra tavlorna öglade jag igår så dom är klara. Det går framåt!

Men jag måste nog göra en verksförteckning. Visserligen blir det inte SÅ hemskt många tavlor men priser kan vara bra att ha med, tror jag. Usch, ja, priser..... jag vill inte ge bort tavlorna men jag vill inte vara för dyr heller. Det är roligt att få sälja!

Skriva ut fredagsbilder också. Och tonern är slut, måste låna skrivare......

Det var ingen kör ikväll så jag skulle egentligen ha boxats men jag kände att jag hinner inte! Imorgon är det onsdag, sen torsdag och på fredag ska jag dit efter jobbet och hänga tavlorna! Dessutom är det Halloweentema på fredag. Mycket att komma ihåg den dagen. Egentligen borde man baka nåt läskigt...fast måste just JAG göra det? Räcker det inte med att jag är konstnärlig ledare? Kanske kan delegera?

Tror jag ska provsminka mig nu innan jag går och duschar....hehehe.....

Choucroute

Igår gjorde jag nåt alldeles nytt: jag köpte vin på Ica. Jodå, PÅ ICA. Alkoholfritt vitt vin. Ja det förstod ni kanske. Dels hann jag inte på bolaget eftersom jag jobbade sent, dels ska jag ha den till matlagning och då spelar det väl ingen roll om alkoholen är kvar, den kokar ju ändå bort? Jag vet inte, jag bara tror.

Jag ska göra choucroute men inte med surkål utan färsk vitkål. Nej, jag har aldrig lagat det. Jag såg på Trädgårdsfredag när Tareq Taylor gjorde det här och det verkade så gott, gott och enkelt och snabblagat. Men det blir inte med lammkotletter, det blir stekt färskt bogfläsk, frukostkorv och nån ny korv, grovmalen med kryddor. Fanns en sort med fänkål och mejram och en med timjan och salvia. Jag valde den förstnämnda. Timjan och salvia kan bli lite, ja, parfymigt ibland. Vi får väl se ikväll om jag valde rätt. Korv till surkål är väl i alla fall rätt?

Jag har heller aldrig ätit choucroute men jag gillar vitkål och allt som är i så jag är positivt inställd. En spännande kväll!


Jäkla måndag

Måndagkvällen är som vanligt inte min vän. Sen vecka, handla efter jobbet, laga mat, äta, sen fick jag lite snabbt gå in på Facebook och ändra i evenemanget jag skapat för konstutställningen för jag hade så klart fått till fel datum och dessutom inte sett att dom stavat ett namn fel, jag bara kopierade texten från hemsidan. Snart ska jag åka och hämta Herman i Bispgården. Kvällen bara försvinner! Jag som skulle måla färdigt tavlan och skruva öglor och greja på. Jamen varför sitter jag här och skriver, sätt igång! Fast jag hinner inte komma igång innan jag ska åka. Får prova när jag kommer hem. Måla på natten? Näää.... jag måste sova nån gång också. Tror jag i alla fall. 

Nähä, hämta Herman var det, ja. Måste kolla först om det tog sig i spisen.....

Sköna söndag

Idag har det varit riktigt fint väder! Solsken och varmt, tio plus ungefär. Tog en promenad på eftermiddagen, skönt.

Vad har vi mer gjort då? Nja, jag har tagit det rätt lugnt idag. Lite häng i tv-soffan på förmiddagen och passade på att sticka färdigt andra sockan. Farmor kom på besök en sväng på eftermiddagen och hade med sig en tårta, en sån där liten djupfryst Schwarzwald så då blev det fika. Det var efter det jag promenerade......

Jag målade på rödluvantavlan men det blev inte klar, tyvärr. Fortsatte även på en annan tavla parallellt (färgen måste ju torka på den första och inte kan jag vänta utan att göra nåt!), den med vampyrerna på. Kanske den ska få vara med på utställningen. Får fortsätta att måla imorgon. Jag ska köpa öglor och ståltråd imorgon också för det hade jag inga kvar. Inte har jag skrivit ut några fredagsbilder heller! Ingen ordning på mig tydligen.

Styrketräning ikväll också. Jiisses vad slut jag är i musklerna. Tänkte lite fel och lastade på för mycket på några övningar. Men idag hade jag papper och penna och ANTECKNADE vikterna! Rena överkursen! Men jag fixade övningarna, med nöd och näppe. Jag som just varit förkyld också, hur tänkte jag?

Nu är det dusch och gonatt som gäller, tror jag.

Surlördag

Inte var jag klar med städningen innan lunch heller. Jösses vad less jag var på slutet. Men nu är det snyggt och dammfritt och man kan spela piano! Rensade bort MASSOR av böcker, mest romaner och barnböcker. Dom står här i två kassar och ska bäras ut, jag har bara inte orkat än.

När sal´n var klar så gjorde jag lunch och for handlade lite, fortfarande trött och less. Slängde mig i tv-soffan med kaffe och glass när jag kom hem. Stickade några varv på strumpan och kollade på ett program som handlade om reklam. På en kanal med reklampauser. Fiffigt.

Nu har vi ätit middag och jag är fortfarande trött och sur. Vad är det med mig?! Jag som var så pigg i morse. Är det förkylningen som spökar?

Tror jag ska ta datorn och inta ryggläge i soffan igen. Med godispåsen som sällskap.

Uppe med tuppen ....eller, ja, katten....

Kattdjuret väckte mig halv åtta. Det gjorde inte så mycket. Halv åtta är bättre än halv sex. Ingen brådska ut hade han heller, han satte sig på köksgolvet och började tvätta tassen istället för att följa med ut i hallen. Meh! Sånt hade jag inte tid med, jag lyfte upp honom och bar honom till dörren, jodå, då gick det minsann bra att gå ut. Sen gick jag och lade mig en stund igen, hihi. Visserligen uppskattar jag att kliva upp tidigt på helgerna så man hinner göra nåt på förmiddagen men nån brådska är det ju inte!

Kattdjuret leker med maten.



Nu har jag ätit frukost och är inne på min andra kopp kaffe och klockan är bara halv tio! Härligt! När jag druckit upp ska jag börja med det tråkigaste: städa! Det ser ut som ett bombnedslag här hemma. Måste få in resten av böckerna i bokhyllan och eventuellt rensa bort lite, kan tänkas att dom vuxit ur en del av barnböckerna. Sen är det köksbordet som är fullt av papper och tidningar (konstigt, undrar vem som lagt dom där?). Dammsugas, tvättas och andra ordinarie helgsysslor blir det väl också.

Usch. Vad trist det lät. Inget kul på gång? Joooo, jag ska göra färdigt Rödluvan-tavlan! Slutgiltligt bestämma vilka tavlor jag ska ha med på utställningen (jag har för tusan 5x1,8 m att bre ut mig på!), sätta i öglor i dom, skriva ut fredagsfoton som jag också ska ha med några tänkte jag. Och vara ute i det fina vädret. Solen skiner!

Om jag sätter igång med tråkgörat nu så är jag nog klar innan lunch. Ska jag kanske börja med dammsugningen så jag väcker dom andra? :-D


Friday blues....


Idag är jag blå

Blå till sinnes, blå till klädsel. Det blev ingen gospelhelg, därför är jag lite ledsen, därför har jag min blå klänning idag, den som jag köpte för att ha på konserten på söndag.

Den är blå blå blå. Blå som en pingvinärmad tröja från -86.

Så blå att jag skulle kunna klä ut mig till jämtlandsflaggan om jag ville. Så blå att det känns som jag har uniform på mig. Ja det känns lite som....som jag skulle sjunga i kör faktiskt.

Blå, blå är kärleken,
blå är den färg som kärleken ger.
Blå, blå är himmelen,
inte ett moln på himlen jag ser.



Jag tycker det artar sig (art - du fattar va? Hahahaha...)

Målade igår. Bara så där, på en vardagkväll! Signerade färdiga tavlor och fortsatte på senaste Rödluvan-tavlan.

Jag tycker den börjar kännas riktigt bra. Jag har ökat på den mörka färgen på skogen på sidorna så att den ringar in motivet och lagt till lite fler hängande grangrenar (tror det ska in en till till vänster för att matcha den i högra hörnet), bättrat på Rödluvans sittsten (fel färg där ännu) och jag har målat rötter som slingrar sig in i bilden, också ett sätt att dra blicken in mot själva motivet. Slingrande rötter förstärker dessutom den lite otäcka stämningen, tycker jag! 

Nu är det den där kludden i mitten som jag funderar på. Jag vill inte att all undermålning försvinner helt, den ska skymta under tycker jag. Som rinnet där vid Luvans ben, det ska absolut vara kvar. Men det där i mitten framträder lite för mycket, det skulle möjligen kunna tolkas som en fågel och det ska inte vara nån fågel där! Jag får nog tona ner det på nåt sätt. Däremot tycker jag det är lite för tomt ovanför Rödluvan. Där får jag nog mörka till kanten, inte mycket men så att inte ljuset "läcker ut".



Den blir bra, inte sant? Den ska bli klar till nästa helg och få följa med på utställningen på Änge gård. Hm, undrar om jag hinner måla ikväll?

Impulsköp

Men vilket tråkväder! Tre plusgrader och regn.

Gick en lunchpromenad till ICA, litade inte riktigt på köttfärssåsen jag hade i matdosa, det är några dagar sen jag tog den ur frysen. Det blev en sallad istället (inte så ovanligt): En salladsblandning, tomater, grillad fläskkarré, jordnötter och en klick creme fraish med fetaost och soltorkade tomater. Fast som vanligt när jag är hungrig handlade jag för mycket, köpte småfrallor också och en påse godis. Jag som inte trodde jag var hungrig, jag var visst det utan att veta om det....dumma snuva. :(

Att handla och sen skära sallad tar tid så sen fick jag slänga i mig maten. Men jag hann känna att det var gott, lovar. Frallan fick jag äta vid skrivbordet sen. Nu sitter jag här jättemätt och undrar varför jag köpte godis. Dels för att jag (helst) inte ska äta godis men också för att jag brukar bli ordentligt mätt på sallad och då behövs inget godis. Det visste jag ju. Men det var visst lite synd om mig: regn, pms, snuva, trött.

Nåja. Godiset ligger ju bra där det ligger också. Blir ju inte gammalt SÅ fort. Och rätt som det är blir det lördag igen, då FÅR man ju äta godis.

Snora snora hosta harkla

Förkylningen ger sig inte. Men det är inte så illa att jag sjukskriver mig heller. Småförkyld. Irriterande.

Det gick bra att sjunga igår, trots harkel och host. Jättebra! Lennart var på plats bakom pianot och då blir allt så mycket bättre. :-D Vi satte faktiskt en helt ny låt igår (nå låten är inte ny men vi har inte sjungit den förut). Nä jag säger inte vilken, ni får komma på julkonserten och höra! Och den nya gospeln blir nånting extra!

Nä nu är det dags att väcka barnen och sen är det jobbajobba hela dagen. Se ya!


Bara resten kvar

Det kreativa flowet har fått sällskap med ett flow från näsan. Jäklar! Jag vill inte bli sjuk! Jag har kör ikväll och till helgen är det gospel! Men jag småsnorar bara och jag känner mig pigg så det kanske bara är en småförkylning, om det finns såna?

Igår sorterade jag in vinylskivorna i bokhyllan. Ja, SORTERADE. Jag har dom i bokstavsordning. Det blev en nostalgitripp - mycket bra och mycket konstigt man köpt med åren. Gillade jag verkligen Howard Jones? Kan  i alla fall konstatera att jag redan då hade en väldigt blandad musiksmak.

Några böcker ställde jag också in, det blev visst alla notböcker vad det nu kunde bero på.... :) Vispop och Hits och Bellman och Våra roligaste visor & burlesker. Nu kommer jag ju åt pianot också! Lycka!



Kreativt flow

Läste en intressant artikel om kreativitet och hur hjärnan fungerar.

http://www.naturvetarna.se/sv/karriar/Medlemsartiklar/Att-skapa-ett-kreativt-flow-pa-jobbet/

Det är väldigt mycket som stämmer på mig där.

"En kreativ person har ofta perioder av intensiv interaktivitet med människor och däremellan perioder av intensiv inåtvändhet." Jag kan vara väldigt social, älska att umgås, diskutera. Sen kan jag ha perioder när jag inte vill träffa nån, inte prata, bara vara ifred och vila hjärnan. Samma gäller när jag målar eller skapar med annat: Jag jobbar intensivt en period, har massor av idéer, sen måste jag vila.

Det står även att bipolär sjukdom, manodepressivitet, är överrepressenterat hos kreativa människor. Likaså att kreativitet har en koppling till schitzofreni. Förvånar mig inte. Det kommer så mycket underliga idéer ibland. Knepet är att tillåta dom att komma, om dom funkar vet man inte i förväg men man måste tänka dom färdigt och strunta i om det verkar knäppt. Det kan komma ut jättebra saker i slutändan, vare sig det gäller konst eller musik, ja även i andra sammanhang, det är vad jag tror i alla fall.

Många har sagt till mig "du har sån FANTASI!". Fast jag undrar om vi inte alla har det, egentligen? Dom här personerna som påstå sig inte ha nån fantasi, jag tror dom har haft tankarna men inte låtit dom fortsätta. Man får inte låta tankarna stoppas av att dom känns konstiga eller fel. Var inte rädd! Hur många kriminalromaner skulle vi ha om inte författarna tillåtits sig att ta livet av folk? Inte många.

Kan man lära sig det här? I artikeln finns tips om hur man kan stimulera sin kreativitet. Jag citerar:  

"Hur kan vi stimulera kreativitet?

Flow sker när utmaningen och skickligheten står i balans.
Sätt upp mål och utmaningar för aktiviteter, ju mer rimliga utmaningar desto bättre.
Se till att utmaningarna växer med förmågan.
Stimulera divergent tänkande, producera medvetet många idéer, alternativa förslag.
Lek med tanken att göra tvärtom, tillåt bisarra idéer.
Fullfölj idéerna
När de bästa idéerna är utvalda, fokusera på att genomföra dem."


Godnattstund

Det här är världens godaste proteinbar: PEPPARKAKA.

Inte vet jag om den kompenserar denna helgs matutsvävningar. Ja idag var det inte ens utsvävningar, det var rent fusk, samt att vi var på födelsedagskalas och åt tårta och annat mums. Fast det får man väl på kalas, tycker jag.

Hyllan står på plats nu! Pianot är flyttat. Bara böcker och skivor som ska in i nya hyllan nu men det blir imorgon. En trevlig bieffekt av att möblera om är att det blir ordentligt dammsuget och torkat. Fy hundan vad dammigt det var!!! Jag avskyr damm! Det KLIAR. Kanske man borde damma oftare? Kan det vara en lösning tro? Men hur dammar man bakom en bokhylla?

Känner mig svamlig, det är nog dags att lägga sig. Träningen ikväll gick väl ganska bra, det var på slutet som jag fick världens halsbränna när vi skulle göra plankan. Urk! Jag fick göra knävarianten och den känns inte alls lika mycket men jag klarade helt enkelt inte av att ha överkroppen lägre än så. Kanske var det filen jag åt en timme innan träningen, fil och lite müsli. Blev kanske för surt för min stackars misshandlade mage. Vi körde i alla fall en ny axelvariant idag, jag tror nog jag kommer att känna av den imorgon eftermiddag!

Nu säger jag godnatt. Imorgon är det måndag igen, en ny vecka och nya möjligheter, eller vad tror ni?

En kväll i Shopping Hell


Dagen avslutades med vin och choklad i soffan. Det förtjänar man efter en kväll i shopping hell. Vi tog en sen tur till Birsta. Chokladen, om ni vill veta´t var Lindt´s hasselnöt de Luxe. Kan rekommendera den! Åt upp nästan hela....*rodna* Och i Sundsvall åt vi dels varsin korv på Ikea (utom Hackebacken som åt två) och sen uppsökte vi McDonald´s innan vi åkte hem. Jag åt en CBO: Chicken, bacon, onion. Gott? Nja, ett par tuggor var goda, sen smakade det inte så mycket. Och pommes fritesen var inte dom godaste jag ätit vilket jag påpekade. "Vad synd, nu när vi handlat på en gormet-restaurang" tyckte S. Ok då..... :) Dessutom, igår kväll åt vi pizza. Tur det inte är helg alla dagar i veckan för hur skulle det gå då? Jag vet i alla fall varför det heter "skräpmat": Det blir förvånansvärt mycket påsar, kartonger och förpackningar av en McDonaldsmiddag för tre.

Vad handlade vi då?

Haqvin fick en ny mobil. Snickarn köpte dörrar, lister och annat spännande samt en soffa till kontoret. Jag fick äntligen min Expedit-hylla! Den ska stå där pianot står nu och pianot ska stå där hyllorna är nu. Varför? För att man inte kommer åt att spela på pianot nu pga trappräcket. Och vad har man annars ett piano till? Nu kommer vi alltså ha tre Billy-hyllor till övers. Nån som behöver? Sen ska gammstereon ut och jag ska köpa pc-högtalare som man kan koppla till den bärbara datorn och så kan man lyssna på cd-skivor och Spotify, vilket man vill. Dessutom tänker jag köpa en vinylspelare som man kan koppla till datorn! Det enda som kommer att fattas är en kassettbandspelare men, ja, ärligt talat...... Allt detta är alltså tänkt att få plats ovanpå hyllan. Den är inte mer än 150 cm hög så det borde funka men vi får se imorgon när vi monterat ihop den hur det ser ut.

Köpte lite annat smått och gott på Ikea också, bland annat en förpackning till av tyglådorna jag har i garderoben. "Skubb" heter dom. Jag gillar dom verkligen! Ska organiera upp badrumsgarderoben med dom tänkte jag. Och eftersom dom inte bara finns i svart och vitt nu utan även LILA så blev det så klart den färgen.

 



Färg!


Tjosan! Så var det fredag igen!

Är jag snygg eller är jag snygg? Nej, inget tema idag, bara snygg ändå. Tog nya klänningen, den jadegröna. Fast jag skulle kunna kalla den turkos alternativt petrol. Ok, vi säger blågrön då. Med mitt nyfärgade hår blev det verkligen färgsprakande. Man kan säga att jag kör repris på färgfredagen! Bild kommer, självklart.

Härligt med en hel helg framför sig. Vad ska man hitta på? Ja, den här helgen MÅSTE jag kolla igenom tavlorna och bestämma mig för vilka jag ska ha på utställningen. Och vad jag mer ska ha med. Funderar på att skriva ut några fredagsbilder och göra ett kollage, bara för att få med den delen av mitt konstnärskap också. Jag är ju inte BARA acrylmålningar och kolteckningar. Video kanske vi får spara till en annan gång, där har jag inte heller producerat nåt på ett tag.

Sitter och funderar på om jag ska ha stickestrumporna eller byta till tunnstrumpor. Fast det är 5 minus idag....

Hej, det är jag som är Lego

Jag tänkte det var min tur att skriva lite nu.

Jag bor också här i Pålgård. Jagar möss och sork och håller andra hankatter borta från gården. Fast Dahlia får komma och hälsa på, henne gillar jag.



Hundar är jag inte heller överens med, dom får man hålla koll på. Dom vet inte att det är min gård och att jag bestämmer här. Visste dom det skulle dom visa mer respekt tror jag.



Jag gillar att vara ute och spana efter sork. Hördes det nåt där inne i gräset?



Annars tycker jag bra om att ligga och sova också, helst i lill-husses säng. När man har ett så ansvarsfyllt uppdrag som jag så måste man se till att få den vila som krävs.



Skriver mer en annan gång. Lill-husse har lagt sig, måste gå och lägga mig i hans knäveck nu. Nattinatt, kissekatt!


Ja så var det morgon igen....

Men hörni, det är torsdag! Fredag imorgon. Veckorna bara flyger iväg. Snart är det jul. Nääää, tyst, jag vill inte höra, jag vill vara här och NU, i denna fina höst.

Minusgrader igen. - 1,6 säger kökstermometern. Undrar om jag kan få mannen att byta till vinterdäck åt mig nån dag....? Nääää. Troligen blir det sammarbete - som vanligt. Konstigt vad viktigt det där är då, att jag måste vara med och byta däck..... Nej det handlar inte om att jag ska lära mig, jag vet hur man gör. Jag fick punktering för ett par år sen på E4-an utanför Älvkarleby i regn och rusk, ensam med barnen. Det gick det med. Jag ringde visserligen hem men det var för att jag kände ett behov av uppmuntran, lite mentalt stöd (ok då, "tyck synd om mig"). Bultarna satt hårt som f*n, jag fick ställa mig på fälgkorset och hoppa. Bredvid stod Herman och sa "heja, mamma". När vi äntligen satt i bilen igen fick jag en chokladbit ur hans godispåse. :)

Jag har i alla fall letat fram motorvärmarkabeln och kupévärmaren men att komma ihåg att ställa sig vid stolpen, det funkar inte riktigt än. För det mesta parkerar jag så nära dörren som möjligt och så får jag backa och göra om. :-))))

Hoppas inte det är jag som kör idag......


Blandade känslor

Vilken konstig kväll. Kort blev den och lite hann jag men jag har ändå mycket att vara nöjd över.

Trött var jag hela dagen på jobbet och trött var jag när jag kom hem. Sen vecka dessutom och var tvungen att handla innan jag kunde åka hem och laga middag. Fast, och här kommer det positiva, jag hämtade ett paket också.

Tre klänningar och ett par brallor. Och allt passade! Till och med byxorna! Eller nja, dom sitter en aning (men inte för) tajt över mage, rumpa och lår (föga förvånande) men där hänger oftast överdelen över så då syns det inte. Byxorna är ett par svarta snyggisar, utan fickor och med blixtlås i sidan. Ett par basbyxor, helt enkelt. Man kan inte ha klänning jämnt. Eller jo, det kan man väl men jag har saknat ett par svarta snyggbyxor.

En omlottsklänning som är blå, blå var där också i paketet. JAG köpa blå klänning?? Jo, det är så här att jag ska på gospelhelg nästa helg med konsert på söndag kväll och då ska klädseln vara "blått och vitt i valfri kombination". Mmm, och vad för blått har JAG då?? Jeans?? Det vill jag inte ha på en konsert. Så jag letate upp en blå klänning på Bubbleroom, en jäkligt blå. Ska´re va så ska´re! Inga blaskfärger på den här donnan inte, färgglad är mitt sinnestillstånd och färgstark min person. Blev oväntat bra med den nya hårfärgen och den blåa färgen på klänningen tillsammans.

Jag hade beställt en till omlottsklänning i samma modell, en leopardmönstrad (inga våldsamheter dock utan ganska diskret) för jag anade att den modellen skulle passa min figur. Och jag hade rätt! Båda klänningarna sitter jättefint. Dock är dom urringade till nedanför bröna så ett linne under är ett måste.

Den tredje klänningen är enligt beskrivningen "jadegrön" fast jag tyckte den såg blåaktig ut på hemsidan. Men den är grön - nästan neonaktigt turkosgrön! Jättefin, jag lovar! Samspelar också på ett utsökt vis med hårfärgen.
Ni kanske vill se klänningarna, inte läsa nån beskrivning? Jodå, ni ska få det - så småningom. Håll utkik efter fredagsfotot dom närmaste veckorna! Tror jag ska börja med den jadegröna............

Ni kan få se en klänning som jag blev störtförälskad i men som inte fanns i min storlek. Då. NU finns den i min storlek. Vad betyder det? Är det ett tecken? Jag skulle inte ha den??? Hm....men den är ju grön, det är ju min färg?





Vad dumt.....

Läste helt fel på en skylt på lunchpromenaden:

"59:- rullen på utvalda tårtor"

Näää.....det stod det inte, det stod "tapeter". Varifrån fick jag tårtor? Och 59:- rullen för tårtor, vad skulle det vara för slags tårtor? Rulltårtor?



 


Jooo men faktiskt....

Ibland tror jag att ingen läser i min blogg eftersom det sällan finns några kommentarer.Det brukar finnas gillanden på Facebook och det är väl ett gott tecken och att nära släktingar läser, det vet jag ju. Men jag tog och klickade fram statistiken.

Kolla. Inte illa, va? Det är faktiskt folk som är inne och läser. Och kurvan har gått uppåt dessutom. :)




Höstfärger!!

Visst vart det snyggt? :))




Tisdag. Jaha vad ska man hitta på idag då....(obs! Ironi!!!)

Jag vet mycket väl vad jag ska hitta på. Jag ska till frissan om en liten stund! "Klipp + nåt" som hon brukar skriva i bokningspärmen. "Nåt", det är färg det. Eller slingor. Eller båda. Vilket det än blir vet jag att det kommer att bli SNYGGT! Hon brukar ha roliga idéer när jag kommer (för hon vet att jag inte är rädd) och sen resonerar vi fram hur vi ska göra. Väldigt ofta blir det som hon föreslagit. :)

Sen är det så klart jobbajobba. Vad annars på en tisdag? Jo, faktiskt, vi har utbildning på eftermiddagen, ett litet avbrott från den vanliga rutinen.

Sa jag att det är tisdag? Det är ju KÖÖÖÖR ikväll! ReMix, ReMix, ReMix, vad vore livet utan er?! Mycket tråkigare. Vad vore livet utan MUSIK!? Stendött.

♫ So I say thank you for the music .....♫


Garnoholic....?

Jag törs nästan inte säga det men - jag köpte garn på lunchen.......igen! I korgen på ICA låg nu Big Verona i olivgrönt, brun och svart. Ja några andra färger med men dom sket jag i. Det var DET GRÖNA garnet jag skulle ha. 100 % acryl, jovisst, men det är mjukt, mjukt, nästan som velourgarn och stooora nystan är det, 200 g. Jag har tidigare köpt enfärgat grönt och ett melerat i lila, grönt och fuchsia. Nä jag har inte stickat upp dom än....... MEN jag har stickat färdigt en raggsocka av det lilamelerade Raggi-garnet jag köpte för nån vecka sen, så det så! Ja jag ska sticka en till.....Och nu ska jag ju lära mig virka. Kanske Veronagarnet ska bli en sjal? Eller så blir det serietillverkning av sockor. Bör blir några stycken av ett nystan.

Big Verona - känner du henne?



En socka - en Raggisocka!


Måndag morgon. Minusgrader.

Möjligen är det snö uppe vid Hammarstrandskylten, det ser vitt ut där...........

I Pålgård är det bara frost. Om min hjärna varit med när jag kom hem igår så hade jag ställt bilen vid stolpen och stoppat i motorvärmarkabeln men nä. Att hjärnan inte funkade kan dels bero på att jag kom från träningen, dels på att jag inte riktigt insett än att det faktiskt ÄR så kallt nu.

Premiär för nya vinterskorna igår - och yllestrumporna! Jag har haft loppisflyt i sommar, både höstskor och vinterskor har jag hittat. Skulle vilja ha ett par svarta skinnkängor också men det är väl ingen brådska nu när jag har dom här. (Dom svarta jag har är i syntet. Inte varmt.)



Blev inget målat igår, Herman och jag tog en promenad i stället i kylan.



Hittade världens jätteeklöv ute på gården!


Helgbestyr

En kopp kaffe och skriva lite innan nästa evenemang tar vid. Som är att åka och handla. Igen. Kom på att jag ska koka klimpsoppa på en påse kokkött jag hittade i frysen och så steka pannkakor. Fast då måste man ha ägg och dom var nästan slut. I detta hus! Otroligt. Nå det är bara att åka och köpa då. Får nog fylla på med lite morötter och purjo också för säkerhets skull.

Igår for jag på återvinningen med all plast och glas mm och pantade flaskor och burkar. Det var överfullt och hade så varit i ett par veckor men det har liksom inte blivit av fast jag sett det varje dag (ja vi är väl för tusan två vuxna i hushållet, det är väl inte bara jag som har ögon i skallen??) Tog och sopade bron också medans jag ändå var i städartagen. Nu är det bara lite elprylar kvar, gamla proppskåpet bland annat men det det tänker jag lämna till mannen att ta rätt på, så det så.

Städade inne också, både dammsög och skurade! Jösses vad Hilda var duktig där! Har dock inte plockat ur bokhyllorna än och inte möblerat om. Vi har å andra sidan inte köpt hyllan än heller så det kan väl vänta......

Låter som jag bara städat och fejat och gjort en massa nytta men nej då, jag har gjort annat med. Tog en promenad igår i kylan, har stickat hälen på en raggsock (jaja, det skulle kunna räknas som nytta, jag vet, men för mig är det avkoppling) och idag tänker jag MÅLA. Kom på att jag snart måste ta in färgerna från snickarboden, ska det vara sånt här väder är det snart minusgrader där inne. Och jag måste välja ut vilka tavlor jag ska ha med på utställningen, å du milde tid.......

Sen är det träning ikväll också, inte att förglömma!

Voulez-vous crochet avec moi?

Om man går på affärn hungrig så köper man mer onyttigheter sägs det. Samma gäller när man klär sig för tunt i kylan och går på affären, då kan man komma hem med ett par yllestrumbyxor.



Dom är mörkt lila eller möjligen vinröda. Perfekt höst/vinterfärg! Ja jag vet, jag har köpt jättemycket strumpbyxor i höst, har en massa oöppnade förpackningar i lådan *rodna*. Men dom var det halva priset på! Dom hade en låda på ICA Stugun med strumpbyxor, fjolårets förmodar jag. Köpte vartenda par i min storlek tror jag, utom dom som var fel färg. Och dom är i micro, lite tunt när det börja blåsa snålt vilket det gjorde idag. Dom här är i ULL!

Dom kommer troligen att vara för långa och korva sig nertill eftersom när man har tjockare lår så har man även längre ben enligt tillverkaren men det syns inte när man har kängor med skaft. Det är nämligen time för det också. Hade tantskorna på mig idag och det drog kallt om smalbenen.

Man kan ju även tänka sig att ha benvärmare. Jaså kan man inte? Det kan man visst, om man fryser! Hade tunnstrumpor och tantskorna en dag och frös så hemskt när vi kom på jobbet. Letade i lådan och hittade mina hemmastidckade pulsvärmare. Dom passade även på anklarna. Fast M-K kommenterade det med "men nu är det tanthörnan på riktigt, tror jag!". Vaddå, dom går ju i färg med strumporna till och med! ;) I minsta laget men jag skulle ju bara ha dom inne för att jag frös (jaja, jag glömde ta av mig dom när jag gick till ICA på lunchen).



Förresten (och det här har jag sagt förut): Jag är så gammal så jag får bestämma själv hur jag klär mig. :)
Och då blir det mycket kjol och klänning och då går det åt strumpbyxor! För dom håller inte i evigheter. Men när det går hål på dom så blir dom stoppning till änglarna. Så på sätt och vis har dom evigt liv.

På tal om kläder och egen stil, fick en bok med posten häromdagen. En bok om virkning! Så nu ska här tränas, sticka kan jag men virkning har jag inte fördjupat mig i än. Jättemånga roliga mönster, bland annat en cowboyhatt! Visst ja, glömde nämna att det är på engelska..... Men det blir bra träning det med. Engelska språket kan jag ju, det är själva terminologin jag inte kan, ja och så är det tum och oz som gäller så man får väl ta fram en omvandlingtabell. Problem är till för att lösas och kunskap är en lätt börda.

Voulez-vous crochet avec moi?




Färgfredag!




Kappan

Har ju lovat en bild på kappan. Här kommer den. Snyyygg.... :)



Jo jag vet att det är färgfredag och att jag kanske inte ser så färgig ut på bilden men jag HAR faktiskt blåa strumbyxor. Och jag har mer färg undertill. Ni kommer att få se.

Imorgon är det fredag - färgfredag!

Snabbtema, bestämdes idag: Färgfredag!

Man får välja vilken eller vilka färger man vill. Dock underkänns man om man kommer i enbart svart, vitt, grått, brunt eller nåt annat neutralt, tycker jag. Vi måste ha lite FÄRG att mota bort höstdeppigheten med! Neutrala färger kompletterade med accentfärger är däremot helt godkänt.

Enkelt tema men ändå komplext. Går att göra hur genomtänkt som helst eller väldigt enkelt. En färgglad sjal kanske? Man kan köra en färg genomgående eller mångfärgat, ha färgglada strumpor eller varför inte rött läppstift?

Borde ha bättrat på hårfärgen men jag ska till frissan på tisdag och färga så jag vill inte riskera att sabba det med egen färgning. Men man skulle ju kunna ha nåt färgglatt i håret.....

Nä jag har faktiskt inte bestämt mig än vad jag ska ha. Men alternativ finnes. Det ordnar sig!

Hade jag haft såna här så hade jag tagit dom.






Det var lågt...

Fick ett SMS från KappAhl: "Massor av sänkta plagg till låga priser!"

Sänkta plagg? Var har dom sänkt dom då? I Storsjön? Måste man dyka för att få tag på dom? Inte konstigt det är billigt då! :)



Dom menar säkert "prissänkta plagg". Men varför skriver dom "till låga priser" i så fall? Det är ju själva betydelsen av ordet "prissänkt".

Tårta på tårta vart det. Eller dom dom säger i Norge: Smör på fläsk.




Välsignade träning

Nu har jag varit på box. Nu mår jag bra igen. Kroppen har fått sig en omgång och skrattmusklerna likaså. :-) Beror ju på vem eller vilka man boxas med, hahaha. Enda problemet är att jag är skyhög på endorfiner nu så det blir svårt att somna.



Men nu bestämdes att träningen ska vara på tisdagar i fortsättningen. Och då sjunger jag. Och jag kan inte välja bort ReMix. Jag kan träna själv men jag kan inte sjunga i kör själv. Lite synd är det. Om mig vill säga.

Imorgon är det torsdag. En dag kvar till fredag. Sen är det helg igen. Inte klokt vad tiden går.


Min hink är full

Vi hade morgonmöte i morse - sen var jag stressad och uppjagad, innan vi ens börjat jobba. Huvudet känns liksom - fullt! Har svårt att fokusera och blir distraherad när folk pratar i närheten. Det snurrar liksom.

My brain is flaming. För att citera Elvis.

Kan ju vara att det är mycket andra saker den här veckan som jag måste hålla rätt på. Igår var H2-s klass till Jamtli, idag var det vaccination, imorgon fotografering (han vill bli klippt ikväll!) och på fredag ska han ha cykeln med sig. H1 ska på nattorientering med sin klass ikväll (den går längs vägar så det låter mer avancerat än det är) och själv ska jag på boxningen. Om jag orkar. Vore ju bra för då får jag avreagera mig.

Det ringer i öronen, jag undrar jag hur mitt blodtryck är idag?!

Blev själaglad när det kom ett mail om att det är massage imorgon. Fast jag skulle behöva det redan idag. Fattar inte att kroppen liksom hittar på egna dumheter och stressar upp sig fast jag säger åt den att det inte är nån fara. Hinken fylls på från olika håll och till slut är det fullt och rinner över. Det får inte plats mer. Viktiga saker försvinner.

Jag vill inte vara så här. Hur gör man?

Nu kom I och påminde mig om att hon ska åka med mig till boxen. Bra! Då kan jag inte fuska och stanna hemma, då måste jag orka! :)


Tjohohooo!

Fortfarande hög på körsång sitter jag här och tänker: Fan vad vi är bra! Vi gjorde det! När vi började med den förra repet såg vi ut som hej kom och hjälp mig när Stina började sjunga - men nu kan vi den! Ja så klart ska det tränas mer och det ska läggas till och sättas ihop men ändå.

"Vilken DÅÅÅ?!?" undrar du nu.

Jo den här:



Vi får nog ha träningskläder på nästa konsert. Träningskläder med paljetter på kanske, finns det?

Förresten fick vi kanelbullar i pausen. H hade bakat åt oss. Det är ju kanelbullens dag!

♫ Åh vilken underbar mooorgon.........♫

Vaknade halv 5 och kunde inte somna om. Låg vaken minst en timme, funderade till och med på att kliva upp, så illa var det. Morgonpromenad kanske? Fast jag hade ingen riktigt lust till nåt sånt. Jag somnade till slut och vaknade 07:15 - den tiden vi åker från Hammarn. Aaaargh! Det var bara att inse att jag inte skulle hinna, jag fick ta egen bil idag. Och jag skulle hinna göra matsäck åt Haqvin för dom ska på Jamtli idag så jag bestämde mig för att det var lika bra att skjutsa barnen till skolan istället för att stressa för att dom skulle hinna med bussen. Dom måste ju hinna äta frukost också. Tur att jag bestämde mig för det, katten hade nämligen kräkts upp hårbollar i Hermans rum. Uäck! Fick jag ta rätt på det också....

Dom ska äta lunch på Jamtli (spagetti och köttfärssås, perfekt!) men matsäck går alltid ner. Dom ska ju vara ute hela dagen! Oboy, en macka och en clementin. Oboyen slog jag upp i min termosmugg. Fiffigt om jag får säga det själv. Den håller värmen väldigt bra, jag minns första gången jag använde den. Jag skulle till stan och slog i kaffe och lät locket sitta på. Det var inte drickbart förrän jag var framme....... Numer har jag lärt mig att ta av locket när jag sätter mig i bilen, då hinner det svalna lagom så man kan dricka efter en halvtimme eller så. Med en sån effektiv mugg ska väl oboyen vara drickbar när det är dags för fika. Hoppas den är tät också...

Det är kalasväder ute, en riktigt fin höstdag. Jag vill också vara ute hela dagen och fika oboy.

Måndag kväll. Vad trodde jag?

Trodde jag det skulle bli en inspirativ kväll med mycket skoj gjort? Varför skulle det bli det, det är ju måndag. Då är man trött och orkar varken göra kul eller nytta.

Jo lite kul har jag haft, jag har suttit och läst gamla blogginlägg här på min egen blogg. Jag har kollat på min egen kanal på Youtube och på filmerna jag har på Facebook. En riktig egotripp med andra ord. Kanske jag letar inspiration. Det är roligt att klippa ihop en film. Leta musik, få till rätt stämning. Synd jag bara har Movie Maker på datorn, den är något begränsad om man jämför med programmet vi hade på skolan. Men det var på Mac-arna och jag har pc. Fast nog måste det finnas program till pc som funkar?

Kanske jag är sugen på att testa filmfunktionen på kameran? Ja det verkar så. :)


In i dimman

Men vilket vitt väder. Dimman låg kvar till långt fram på förmiddagen. Och jag fick skrapa rutan på bilen imorse! Det var inte imma - det var frost! Hurrr!

Försöker bestämma mig för om jag ska följa med på Ruskträffen till helgen. Beslutsångest! Jag skulle vilja åka, det var jättelängsen jag var där och det är 30-årsjubileum. Det vore kul att träffa mina gamla klubbkamrater i Tuna Touring. Men det är 50 mil. Och yr.no lovar just nu som mest 10 plusgrader och kanske regn. Åka motorcykel 50 mil i höst och kyla. Tänk om det fryser på! Och för vad gör jag denna långa, kalla resa? För att dricka öl ute i buskarna och sova i tält.......??? Hm. Jag måste faktiskt fundera på om det är värt det. Dricka öl ute i buskarna har jag inget emot men min kropp brukar protestera både mot mc-åkning i kyla och tältsovning. Måste ha nåt verkligt bra i utbyte om det ska vara värt att få ont. Och så ska man ju hem också.........



Jag minns när jag var med i klubben och stod och serverade i köket. DET var skoj! Speciellt frukosten när alla deltagare var trötta och bakfulla och skulle ha grötfrukost, hehehe! Då var man extra hurtig och glad bara för att det var så kul att retas lite. Havregrynsgröt, ägg, två mackor och mjölk, det var grötfrukost det. Kollade programmet nu och där står det "frukostbuffé" så det är visst ändrat. Men chili con carne till lunch och ärtsoppa till kvällen finns kvar. Och tårta och diabildsvisning på fredagen. Mmm, tårttillverkningen var jag också inblandad i ett par gånger - OCH chilikokningen. Tror jag har receptet på chili kvar till och med. Men ICA Hammarn för inte så stora burkar med bönor. :)



Ja det var tider det. Roligt hade vi. Och så klart det kan bli kul om jag åker nu fast inte på samma sätt. Men som sagt, jag måste fundera på saken........

Det var den helgen det

Tur det kommer fler.

Det bästa med helgen är att man får använda sin tid som man vill. Ja, nu blev det ett födelsedagsfirande och med den ett inköp av present vilket innebar att jag plötsligt fick bråttom på Hammarn eftersom jag insåg att jag ju skulle på Apoteket också.........Men annar så! För övrigt VAR det vernissage på Vildhussen, precis som jag misstänkte så jag svängde in där och fick mig lite konst till livs.

Kameran har testats flitigt. Olika inställningar, serie bild, oj, vad kul jag har! Barnen och kissen har ställt upp som fotomodeller. Nå, kissen lyssnar väl inte riktigt på vad jag vill men en del fina kort blev det.

Kattkram



Äpple



Gaaaalningar! (Kolla in kissen i bakgrunden, han undrar nog vad katten dom håller på med)



Inställningen heter "färgpennor" tror jag. Jag tror även att mina egna färgpennor gör ett bättre jobb. Men ja, lite coolt blev det väl.





Ser ut att bli en fin höstdag

Vad står på programmet idag? Ja fota så klart! :)

Även dammsuga, tvätta och annat sånt förstås men det tänker jag försöka hinna med i förbifarten. Jag har redan hunnit leka lite i photoshop och kollat hur gårdagens bilder blev. Jag och H2 experimenterade med kamera och stearinljus i mörkret. Blev rätt coolt men det kräver lite mer arbete, mer mekande med inställningar. Vi kanske fortsätter ikväll. Medan det är dagsljus så tänker jag fota UTE. Imorse var det sol men nu verkar det ha kommit lite moln. Struntar jag fullständigt i. Bara att fota på. Halvdisigt väder ger jättefina färger vill jag minnas, inga hårda skuggor. Har jag läst. Men man vet inte förrän man testat.

Bäst man sliter sig från datorn så det blir nåt gjort. Mindre snack, mer verkstad. Dags att plugga in talboken och greppa dammsugaren.

Fokusera






RSS 2.0