Anders slaskar

Det regnade när vi började vår färd mot Stugun idag. Vräkte ner vid Strömsnäs. När vi var framme hade regnet övergått i snöslask. Blåser gör det också. Och det åskar mot stan säger dom nu! Och all den vita fina snön är borta...... Vad mörkt det blev! Knepigt väder.

Sista november idag.

Fredagsfotot, något försenat: "Äntligen fredag!"

Stationära datorn där jag har photoshop är hos farbror doktorn igen, därför har jag glömt bort fredagsfotot. Vi får köra oredigerat den här gången (annars hinner det bli fredag igen). Jag kallar den: "Äntligen fredag!"




När man ändå är i farten....

...är det lika bra att fortsätta.

Kristyr.....



...och godis...



...blir fina grejer....



Imorgon ska vi (läs: jag) montera ihop det. Jag tog och dekorerade lite kakor åt mannen i huset också.... ;-)




Jooodå...

Det blev städat och snyggt i fönstren. Jag hittade lådan med adventsljusstakar utan problem. Jag hade varit så fiffig att jag skrivit "adventsljusstakar" på lådan. Jag är grymt imponerad av mig själv (jag har inget som helst minne av att jag gjorde det).

Vi bar ut sista Billy-hyllan på verandan och nu står spegelbyrån i köket där jag hade tänkt. Det blev väl sådär men det får duga, jag har ingen annan lösning just nu. Ny vaxduk på bordet - eller nygammal, det är förra julens som jag så nogrannt rullat ihop och sparat. Brukar byta strax innan jul egentligen men den som låg framme var trasig på flera ställen. Inte snyggt. Det blev tjuvstart på julen istället.

Nån som vill ha tre stycken Billy-bokhyllor?

Efter en snabbsväng på julskyltningen så blev det risgrynsgröt till middag, med kokta ägg, bröd, salami och JULMUST! Mer tjuvstart..... Nå, jag kanske måste ge upp principen om att inte starta julen för tidigt, i alla fall när det gäller vissa saker. Uppleva istället. Njuta.

Glögg köpte jag också igår men middagen blev så sen så det hanns inte med. Den får vi ta en annan kväll. Nej, jag hann inte baka saffransbröd eller göra pepparkakshus heller men jösses, det är inte ens december än!

På fredag sjunger ReMix på Jamtli förresten. Be there.

Första advent! Och det är som vanligt....

Inga adventsljusstakar kom fram igår. Det där lät som om dom skulle hoppa fram själv och ställa sig i fönstren men tro mig, det gör dom inte, jag har testat. Nu till frukost skulle det ju vara gött med lite adventsmys med levande ljus och grejer. Den ljusstaken vet jag var jag har så den tog jag fram nyss. Kom sen på att jag inte kollade igår om det finns ljus hemma. Rotade i skåpet. Röda ljus var det som det fanns flest av. TRE stycken.... typiskt. Nå, det är advent HELA dagen och ICA öppnar 12. En bra idé är väl att kolla lamporna i dom andra ljusstakarna innan jag far på affären..... Jag ÄR ingen ordningsam, planerande, myspysinredningsmänniska! Men jag uppskattar det när jag väl får till det.

Läste på Facebook att det snöar i Östersund, Sundsvall och Stugun just nu. Men inte här. Jaha, vad har vi gjort då som förtjänar att straffas med mulet och grått och barmark?? Nå, mulet KAN ju innebära att det är snö på gång. Hoppas hoppas!

Skulle vilja baka saffransbröd idag och sätta ihop pepparkakshuset med barnen. Jag köpte både hus och godis att dekorera med igår så det är bara att sätta igång. OCH florsocker kom jag ihåg! Men nog skulle jag vilja ha lite städat och snyggt här först. Och ljus! Vi började städa igår men blev inte klara, fönstren till exempel är inte urplockade och dammade. Hur kan det bli grejer i fönstren? Det kan man fundera på.

Nej nu ska jag springa ett varv med dammsugaren. Man ska nånstans börja. Vi hörs sen.


Snart är det helg, hörni!

Min mor påpekade att ordet "träligt" som jag använde i mitt förra inlägg är rena sörmländska och att jag ju faktiskt bor i Jämtland. Det har hon alldeles rätt i. Men man skola icke förneka sitt ursprung. Och vädret ÄR verkligen träligt. Den här helgen i fjol var jag inne i Östersund och byggde snöskulptur, en Birger i snö inför skidskytte-VM (Birger är Storsjöodjurets son för er som inte vet det). Ett bevis om något att vädret är HELT annorlunda i år. 20 grader kallt och snö var det.

Birger, årgång 2010.



Jag har för övrigt frågat sakunniga och i Jämtland infödda människor och man använder visst ordet "träligt" här. Dock förknippar jag det också med min gamla hemstad. :)

Denna helg är det också byfest, precis som i fjol. Soppa, efterrätt, dryckjom och musikunderhållning misstänker jag. HOPPAS jag. Musik är alltid trevligt. Ifjol blev det flera spontana sångarinsatser från festdeltagarna (undertecknad inräknad). I Pålgård råder inte brist på musiktalanger om man säger så. Måste vara nåt med den höga luften........eller?

Byfest, årgång 2010.



Åsså är det julskyltning på söndag förstås. Yr.no lovar möjligen lite snö på morgonen men på eftermiddagen blir det plusgrader..... Jaja, det blir väl advent ändå.

Meeeen vad är det för träligt väder vi har!?

Inatt vaknade jag av att det var så varmt i sovrummet. Gick upp och öppnade fönstret och gick ner och drack ett glas Proviva (kylskåpskall, mmm, den satt fint den!). Sen när jag hade lagt mig igen hörde jag ett ljud - det REGNAR!!! Men vad f... En månad kvar till jul och det regnar. Nej, nu vill jag ha SNÖ! Behöver inte vara några mängder, det räcker med att det blir vitt.

Igår skulle jag så stort ta en långpromenad. Tänkte gå KG-backen ner och pålgårdsbacken, kanske med en sväng neråt kyrkan eller mot Plassen för att göra svängen lite längre. Redan på väg ner för skolbacken höll jag på att stå på öronen flera gånger. Jäklar vad halt det var!! Det blev till att planera om promenaden. Inte vågade jag gå KG-backen, då hade jag väl halkat och slagit ihjäl mig. Jag tog en liten sväng bortöver byn bara och det var knappt jag höll mig på benen den lilla sträckan. Får leta fram broddarna om det ska vara så här.

Idag är det plusgrader. På söndag är det första advent. Är det för mycket begärt med lite snö till dess?




Ave Maria

Jag har fått Ave Maria i skallen. Hör den hela tiden och borde lyssna på den för att "bli av" med den. Om jag VILL bli av med den förstås, det är frågan.

Det är en av mina gråtlåtar. Blir jättekänslosam när jag hör den, det knyter sig i bröstet och tårarna vill börja rinna. Räcker nästan med att jag känner igen pianointrot. Vi sjöng den faktiskt i min förra kör men då berörde den mig inte lika mycket så det gick bra. Eller så var man så koncentrerad på att lära sig, jag vet inte. Jag skulle vilja sjunga den nu med men hur ska man kunna sjunga och grina samtidigt? Fast min syster berättade en bra sak som någon sagt till henne: Om man har en sån där gråtlåt och man ska sjunga den så ska man lyssna på den hemma och bara låta det komma, ända tills man grinat färdigt. Sen går det bra. Det låter vettigt tycker jag.

Jag tror att Discovery är lite skyldig till att jag har den i huvudet. Dom kör en trailer för Mythbusters nu där dom spelar Ave Maria. Fast DEN går bra att lyssna på utan att grina. Kanske för att det är ett annat sammanhang, kanske för att dom klippt i den? Jag vet inte.

Jag vet inte ens varför man börjar grina av en låt. Konstigt egentligen. Det är ju bara musik. Fast musik är inte väl så bara. Och förresten kanske det är nyttigt att gråta till musik, precis som en bra filmgråt?


Dimma dimma dimma

Var till stan en sväng i eftermiddag, Herman och jag. Han var och kollade upp bettet hos tandregleringen. Blir åtgärd där så småningom. Sen gick vi på stan och gjorde lite småärenden och kollade efter huvjacka åt honom. Mr Kräsen hittade ingen på KappAhl eller HM och ingen på Carlings fast hans mor tyckte det fanns jättemånga fina där. Missförstå mig inte, jag är också kräsen. Klart han måste få bestämma vad han ska ha på sig! Fast jag blev lättad några gånger när han ratade den visade jackan och jag sen såg prislappen......hehe. Nja, klart han ska ha kläder som han är nöjd med men jag är inte gjord av pengar. Nåväl, han hittade en till slut, på Stadium. Märkligt att denne man som inte gillar den sportiga looken nästan alltid lyckas hitta huvtröjor där. Fast den är inte sportig, den är olivgrön och rutig. Han som inte gillar grönt. För det mesta. Fast man vet inte förrän man provat den på. Mmm, han börjar lära sig!

Sen blev det Max till middag. Det blir man törstig av. Jag är inne på min andra kopp te nu. Och trött är jag. Man blir trött av att köra bil långt i dimma. Dessutom fick vi en bil framför oss strax innan Stadsberget, en bil som körde 70. Javisst måste man få köra försiktigt i dimma och mörker men man måste kanske inte sakta ner till 50 när det blir 70....? Det är ju liksom fortfarande sikt för att köra 70 även om hastighetsbegränsningen är lägre eller har jag fel? Dessutom körde bilen med hjulen på fel sida mittlinjen för det mesta så jag vågade inte köra om i dimma och mörker. Det blev till att ligga bakom.....

Nå vi kom hem till slut, helskinnade. Det är väl huvudsaken. Nu är det dags att göra kväll, ny arbetsdag imorgon. Godnatt!

Det snöar!

Jo det kom lite i fredags kväll också men det var inte mycket, som lite pudersocker på en kaka såg det ut när vi vaknade igår morse. Och sen regnade det lite på dagen. Men sen började det snöa igen på kvällen. Nä inga mängder men det faller små flingor tyst och stilla. Vitt blir det. Hm, undrar om vi måste ta in grillen, den står kvar därute ser jag. Vi är lika alerta som alla år, studsmattan står fortfarande kvar ute den med..... Nå då vet vi vad vi ska göra idag då.

Igår fick jag tillbaka min röda Passat. Nej jag har inte lånat ut den, den har bara haft en annan färg liksom. Tvättade av den så nu är den RÖÖÖD igen. Men varför använder man avfettning, borde det inte finnas avsaltning?

Nej nu har jag suttit nog för en stund. Kaffet är urdrucket, dags att göra nåt annat. Tvättstugan tror jag det blir. Sen ska det promeneras idag också. Lyckades gå en sväng igår med, ingen lång men en sväng i alla fall. Det tar sig! Törs jag nämna att jag börjar sent till veckan? Det skulle alltså vara fullt möjligt att promenera på morgonen utan att behöva kliva upp i svinottan.....men jag vill helst inte påstå att jag ska göra det för det är så jobbigt att erkänna att jag inte gjorde det utan stannade kvar i sängvärmen istället....... Nå, jag lovar inget!


Grön blomma


Fraajdeeej!

Kvasthilda on a friday - lite finare, lite bättre.

Lite gladare också. Ganska pigg idag. Kyligt och dimmigt väder på väg till jobbet - och halt! Trots saltningshysterin så såg det lite glatt ut på vägen. Bilen däremot ser inget vidare ut. Snacka om skitbil. Måste spola av den i helgen, det är saltgegga överallt. Den har bytt färg till smutsrödbrun. Hade en liten översyn igår kväll. Fyllde på spolarvätska och blandade till så nu har jag två dunkar färdigblandat i skuffen. Det ska väl räcka ett tag. Torkade rent extraljusen men inte lyste dom mer för det.....där får jag kalla in förstärkning, jag vet inte vad som är fel. Ingen spolarvätska på bakrutan heller. Hm. Vad kan det felet sitta? Sen tänkte jag byta en säkring eftersom innerbelysningen inte funkat på jättelänge. Fast säkringen såg hel ut. Jag tryckte in den ordentligt och se på tusan! Det funkade INTE.......... Jaha, nähä. Kanske ska byta ut den i alla fall.

Vad ska man hitta på en fredag som denna då? Ja det är snart lunch och då ska jag hinna med tre saker: äta, springa över på macken och byta tröjan jag köpte åt Herman igår OCH ta fredagsfotot. Tröjan chansade jag på, en vanlig svart fleecejacka och den blev godkänd förutom att den var liiite kort. Och får jag inte byta så tar jag en större åt Herman och behåller den första själv för den kan jag ha. Det går säkert fort så jag hinner ta mitt fredagsfoto, jag ska få låna stativ idag med! Tack!

Sen ska det väl lagas nåt gott till middag, det ska gärna göras det på fredagar. Funderar på välkryddad kyckling i kokosmjölk med tillbehör såsom majs, tomater mm (som till tacos) och även nötter och mango chutney. Till detta antingen ris eller tortillabröd. Men kanske att någon annan har ett bättre förslag, det får vi se.

Matprat gör mig hungrig. Tur det är lunch alldeles strax. Baconpannkaka med lingon står på menyn. Mums!

Redan torsdag!

Jag hade visserligen torsdag redan igår eftermiddag. Rätt bra gjort eftersom jag började dagen med att tro det var tisdag. Snabbt marscherat. Men NU är det torsdag och det betyder så klart att det är FREDAG imorgon! Den magiska dagen då helgen stundar, då klänningen ska på, då fotografier skall knäppas, då stor konst skall skapas! Eller ja, nåt sånt....

Jag har förresten börjat spela Wordfeud. Ja, jag med, hehe.... Det var väl bara en tidsfråga egentligen, jag älskar Alfapet. Jag tror jag måste önska mig ett i julklapp! Barnen håller sig nämligen framme när jag sitter och klurar på orden och försöker hjälpa till så där finns två potentiella medspelare (eller det kanske heter motspelare?). Jag minns när jag bodde hemma, då spelade vi mycket alfapet ett tag. Hm, jag måste väl ha varit ganska gammal för jag vill minnas att vi drack likör eller körsbärsvin ibland när vi spelade.... Kul var det i vilket fall och kul är det nu med.

Ingen promenad igår, det blev liksom aldrig av. Plötsligt var klockan 10 och det var dags att göra kväll. Får bli ikväll istället. Det är som det är att promenera i kolmörkret, inte lika kul som när det är dagsljus men vad gör man, det är mörkt när man kliver upp och det är mörkt när man kommer hem från jobbet, inte mycket att välja på då. Lunchpromenad möjligen men då vill man ju äta och prata så det brukar bli en kortis, bara lagom för att få igång cirkulationen och få en dos dagsljus.

Jag borde ha satt mig vid datorn hemma och beställt julklappar också. När ska jag hinna allt? I helgen? Jag tänkte det skulle vara bekvämt att sitta hemma i lugn och ro och få allt hemskickat. Fast jag åker gärna på en inköpsresa till Birsta nån dag med. Det är lite mysigt ändå på nåt sätt. Bara jag kunde lära mig att inte stressa upp mig..... Jaja, nu är blodtrycket som det ska så det kanske går bättre då. Jul och så två födelsedagar strax innan. Men jag har lite idéer om både present och julklapp till mannen, hehehe.... och barnens julklappar har jag också funderat ut! Känns riktigt bra. Sen gäller det bara att gå till handling också. Vilket kan vara nog så svårt....

Onsdagfrukost

Nej, inget foto. ;) Men det var en god frukost, jag lovar. Mammas grovbröd (som jag hittade en påse av i frysboxen ute - hurra!) med kaviar och kokt ägg. Tur jag kokade ägg igår så det räckte till idag. Snoozen lade av på telefon igen så det blev till att skynda sig. Jag har funderat på om det har med touchskärmen att göra. Jag trycker på rätt knapp men sen när jag lägger ner den så kanske jag kommer åt skärmen så alarmet stängs av? Fast när jag öppnar skärmen så är alarmsidan framme fortfarande.... Ja jag vet inte. Teknikens under.

Igår var det ingen kör. Jag åkte inte på box heller, jag hade ingen lust. Jag var så trött, så trött i kropp och huvud, ville inte träffa folk och inte höra hög musik. Jag tog en långpromenad istället, runt ner mot Rasan och tillbaka. Träningsappen jäklades med mig men det blev nog dryga 4 km i alla fall. Och tyst och mörkt. Vilken lisa för min själ. Och vilken träning för min kropp! Jag var genomsur av svett när jag kom hem! Backarna i Pålgård är inget att leka med. Och glad! Hurra för endorfiner!

Det borde väl inte vara nåt problem att göra om det ikväll tycker jag. Jag har en helt osprättad talbok i telefonen i fall motivationen tryter. Jag sätter upp en regel som säger att jag bara får lyssna på den när jag promenerar. Bra morot!



Kampen för att bli en "riktig bloggare": Timeout

Nu har jag försökt med allt. Jag har:

Fotograferat min frukost.
Shoppat och fotograferat mina fynd.
Bakat julkakor och fotograferat.
Jag har till och med haft med en bild på inredning (ljusen jag köpte, fast det var innan kampen började på allvar).

Men har jag fått vara med på blogg.se-s startsida än? Nääää....

Men vänta nu....Jag har ju glömt en viktig punkt. Och den punkten blir svårt, för att inte säga omöljligt, att göra nåt åt:

Jag har passerat tjugoåtta. Ja jag har passerat TRETTIOÅTTA också, med marginal.

Attans.

Hur gör vi nu då?

Äh, jag får väl återgå till det gamla: Konst och hantverk, kropp och kläder, mat och dryck, sång och musik och fredagsfotot och allt annat som faller mig in.

Härligt. Nu kan jag vara mig själv igen.


Allting är vitt vitt vitt

Inte snö men frost. Frost på frost på frost i lager på lager på lager. Jag och barnen gick Grisrundan.











PS. Nu har temperaturen skiftat från minus 4 till plus 4 och det blåser och all frost är nog borta vid det här laget.....

Kampen för att bli en "riktig bloggare", del 3: Baka kakor och fotografera dom (gärna med kort skärpedjup)

Jo det blev julkakor till slut. Hade så svårt att bestämma mig för vilken sort jag skulle börja med så det höll på att bli ingenting alls - men så tog jag mig samman. Det blev nöttoppar, schackrutor och punchpralinkakor.







(Är jag en "riktig bloggare" snart?)

Kampen för att bli en "riktig bloggare", del 2: Shopping och redovisning av densamma.

Jag drog till Solle, alldeles allena. Barnen fick inte följa med. Dom blev jätteledsna....nääää.... :)

Mitt mål var ett par svarta vinterkängor i skinn. Min förhoppning var inte stor. När jag vet vad jag vill ha, då brukar det inte finnas. Det är slut. Eller inte modernt längre.

Hade bara hunnit parkera och gått ner i gallerian och satt kurs på skoaffären så ringer telefon. M-K:"Vad målmedveten du såg ut!" Hon stod inne på KappAhl och hade sett mig ånga förbi. Ja så klart jag såg målmedveten ut, det var jag ju, jag skulle kolla skor! :) Var ju tvungen att kolla vad hon hittat. En mörkblå långärmad topp, en sån där som är perfekt att ha under kortärmade tunikor nu på vintern. OCH under omlottsklänningar! Hon fick visa mig var dom hängde. Hittade en tegelröd och en vinröd. Provade. Kunde inte bestämma mig för vilken. Jag köpte båda.



Inga kängor på Eurosko. Jag gick in på Apoteket och köpte en duschkräm jag suktat efter ända sen jag köpte body lotionen. Hoppas den är lika bra! Det lär nog lukta lika gott i alla fall.



Rände en vända längs med gågatan, fikade och hämtade nya krafter på Café Petter, handlade lite pizza- och kakingredienser på Ica (och lördagsgodis åt barnen). Hm, det finns inga fler skoaffärer inne i själva Sollefteå insåg jag. Varför trodde jag det? Men ute vid Kläddax finns det.

Och det fanns det! Det fanns ett par svarta vinterkängor åt mig! Att jag aldrig lär mig att åka dit FÖRST! Då hade jag kanske inte ens åkt in till centrum. Där hade centrumhandeln tur. Inte nog med det, det fanns en klänning åt mig där också. En riktig "tantklänning"! Den "behövde" jag helt plötsligt. Eller inte så plötsligt egentligen, jag hittade den gråmelerade varianten först på en skyltdocka och blev kär. Sen när jag hittade hängaren med klänningar upptäckte jag att det fanns brunmelerad och svart också. Jag tog en av varje färg och gick och provade. Brun vann! Nu kanske du tycker det är en tråkig färg men nä, det tycker inte jag.



Här ser man bättre hur tyget ser ut. Herman tänkte på en matta sa han, hehe. Lägg märke till den fina ringningen och den lilla puffärmen. Sött! Och just det, blomman köpte jag också på KappAhl. Orange topp, orange duschkräm, orange blomma. Det var visst en orange dag idag.


Lördagfrukost

För att vara en riktig bloggare måste man tydligen fotografera sin frukost. Så det har jag gjort.



Kaffe med mjölk, en macka med falukorv och senap och en med ost. Brödet heter Rågklämmor, sega och goda.
Om någon har synpunkter på näringvärdet här så håll inne med dom - det är lördag och jag äter inte korvmackor till vardags. Men gott är det!

Nu blir det Sollefteå. Rapport kommer sen.


Baka baka liten kaka...eller?

Hade tänkt tjuvstarta julkaksbakningen redan ikväll, jag kände mig liksom lite inspirerad när jag kom hem och jag hade köpt smör och socker och allt möjligt som man kan tänkas ha i småkakor (utom likörpraliner för det fanns det inga). Fast nu när jag börjar leta recept på chocolate chips cookies så inser jag att jag har glömt köpa farinsocker........ Och för övrigt hamnade jag in nån slags koma nyss, strax efter att jag avslutat redigeringen av fredagsfotot. Fredagskoma kanske? Jag har ingen lust att baka ikväll. Tror jag. Fast man skulle ju kunna göra en mördeg och göra rullar som får stå kallt till imorgon. Kanske.

Mycket kanske och tror blev det. Jag kan inte bestämma mig för vilka kakor jag ska baka. Jag kan heller inte bestämma mig för om jag ska åka till Sollefteå imorgon. När jag inte kan fatta beslut i så enkla frågor så brukar det betyda att det är antingen dags att äta eller att sova. Jag skulle helst vilja duscha och gå och lägga mig. Kvart i tio på en fredag........Undrar bara om barnen vill det också?



Idag är jag farlig


Tänder ljus

Har en skänk i köket som jag försöker ha lite fint på. Det är mitt årstidsaltare.

Jag tänkte att eftersom man ställer pepparkakshuset och ljuslyktor där till julen och påskris och kycklingar där till påsk så varför inte ha det fint där alla tider på året? Eftersom vi brukar ha en julbonad på väggen ovanför så skulle man kunna ha andra bilder där också och byta bild efter årstid. Den idén befinner sig dock på tankestadiet fortfarande.

Men jag har ljus. Igår köpte jag nya. Lila blev det, det kändes som en höstfärg på nåt sätt. Plockade bort lite grejer som nån hade ställt på ena kanten, dammade av, bytte duk. Det blev en vit duk med grått mönster, inte vad jag hade tänkt från början för den duken hittade jag inte - men det blev fint med vitt också.


Blogg = cupcakes, shopping och tjugotreochetthalvtåringar?

Jag bloggar på blogg.se. När man går in på blogg.se så får man ett axplock av bloggarna som finns. Eller, ja, det är möjligt, till och med sannolikt, att det är lite vinklat. Alla bloggare verkar nämligen vara mellan 18 och 28 år, baka macarones och cupcakes, fotogafera, älska shopping och äta fil med fruktsallad till frukost (som dom också har fotograferat). Ja, vad raljerar jag i, har jag en så intressant blogg då? Ja inte vet jag. Men nog vet jag att det finns andra som har, som INTE är 23,5 år och som INTE bakar och INTE shoppar. Dessutom är det bara tjejer på startsidan. Finns det verkligen inga killar som bloggar?

Var är dom?

La vie en rose

Befann mig nyss i ett rosa fluffigt moln. Det var dimma och soluppgången färgade alltihop rooosa. Men nu har dimman lättat och det är bara en del rosalila moln kvar i väster medans dom i öster nu är ljust aprikosfärgade.

Dagens frukost består av en ostmacka på grovt bröd och kaffe för mamman medans barnen äter salamismörgås och stekt bacon och Proviva. Jag har kokat ägg också som jag tänker äta på förmiddagen, jag har ingen stor matlust vid frukost just nu, vet inte varför. Men en hårdmacka med kokt ägg vid tiotiden går ner! :-P

Hur det går med pointsen? Jo jag har hållig mig till mina points i 2 dagar nu! Klappar mig själv på axeln, dutti, dutti! Jag går inte hungrig heller om nu nån trodde det (JAG gå hungrig???). Vi får väl se om det ger nåt resultat. Det är inte långt till jul heller om man kollar i almanackan och jag funderar på att börja baka kakor och stoppa i frysen så att det är klart. Men baka kakor och inte få smaka....... ja helst både degen och dom nygräddade kakorna! Jag får göra det på lördag helt enkelt. Långprommenad först och baka sen och så får kakorna vara mitt lördagsgodis. Dessutom, om jag stoppar dom i frysen sen så kan jag inte nalla av dom, hehe.... (jo man KAN äta djupfrysta kakor men det blir besvärligt att gå ut i frysboxen för att hämta dom och det räcker).

Nu är det dags att dra till skola och jobb. Ha en bra dag!


Tröjorna!!

Jag kunde bara inte vara utan den..... :)



Herman har också en likadan fast mörkgrå - och så dom här:


Ånge blues

På sätt och vis var det bättre förr när man inte hade paketsök via postens hemsida. Nu har jag TVÅ paket som legat i Ånge sen igår morse. Hade inte paketsök funnits så hade jag inte vetat det och inte varit lika otålig.
 
Jag vill ha mina paket NU! Varför ska dom alltid fastna i Ånge??

Nä det är inget akut. Eller ja, det är t-shirts från Shirtstore.se åt Herman och det är väl rätt akut, han växer som ogräs, den lille gossen. En t-shirt åt mig också. Jag brukar inte använda t-shirt så ofta men den här var jag tvungen att ha. Mmm ni får se när dom kommit! 

Sen är det ett gäng Swebar från Gymgrossisten. Mest pepparkaka, det är den godaste! Skulle behövt dom idag, jag ska på kören direkt efter jobbet och hinner inte med nån middag. Jag gick och köpte en tvåpack Nutrilettbar nu på lunchen som ersättning. Nej, dom är inte lika goda men dom får duga idag (om inte paketet kommer i eftermiddag förstås, då lägger jag Nutriletten på lager). En bar och ett äpple, sen står jag mig tills jag kommer hem och jag kan lägga energi på att sjunga istället för att stressa hem och stressa i mig middagen som lägger sig som en klump i (stress)magen.

Nä, nu ska jag kolla telefonen så det inte kommit nåt SMS utan att jag hört det. Nej, jag är inte otålig, inte alls......


Ovanligt bra måndagkväll!

Månne det var komplimangerna om håret som gjorde det? Måndagkvällen har inte alls känns så där jobbig som den brukar, när man bara hinner hem och laga mat och äta och diska och sen är det läggdags. Fast jag HAR inte gjort så mycket mer. Jo, hämtat ved (jätteskoj, jag vet). Och det finns disk kvar så det är inte heller klart än. Men middagen var utsökt! Vi åt kikärtsbiffar, chorizo, grillkorv och så sallad, majs, tomater, gurka, rödlök, paprika. En vitlökssås gjorde jag av fjällfil och en stoooor pressad vitlöksklyfta, stödde på med vitlökspeppar och lite salt. Barnen åt ris också, föräldrarna icke. ;)

Så här gjorde jag biffarna:

2 förpackningar kokta kikärter (ICA´s på kartong)
1 ägg
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk hackad persilja (det som var kvar i kartongen....)
1 msk maizenamjöl
salt
svartpeppar
spiskummin

Mosa kikärterna i en bunke, jag använde pärstampen. Blanda i ägget, pressa i vitlöksklyftan, rör i maizenamjölet och salta och krydda efter behag (gör inte som farbror Melker).
Gör små biffar och stek i mycket olja.

Jäääättegoda blev dom! Och matdosa blev det! Lyllos mig!




Good hair day

Hm, nu har jag fått TVÅ komplimanger för mitt hår. Den ena undrade om jag gjort nåt nytt med håret för det var så snyggt, den andra tyckte jag var ovanligt flurig och wild & crazy, hehe. Njaae, jag har kanske duttat LITE mer än vanligt. Jag hade i sånt där puder och det var uppenbarligen effektivt. Sen lite superego i luggen och i topparna. Dutta dutta. Ingen hårspray, glömde det. Och det behövdes tydligen inte heller, frisyren är kvar än.

Vissa dagar kommer jag till jobbet och inser efter ett tag att jag inte kollat mig i spegeln hur håret är. Jo, jag sminkar mig ju på morgonen så jag borde ju checka håret med när jag ändå ser mig i spegeln men frissan har klippt så bra efter mina lockar och virvlar så för det mesta ser det rätt hyfsat ut utan att jag duttar. Jag är inte så mycket för att styla och forma med fön heller så det passar mig utmärkt att ha en sån frisyr.

Imorse tänkte jag nog på halloweenfredagen när jag var grevinnan Dracula. Då hade jag lagt ner lite extra omsorg på att få upp volymen, duttat och sprayat med hårfönen tillstädes i den andra handen. Och då var jag snygg i håret såg jag efteråt på korten. Därav duttandet i morse. Och det lönade sig tydligen!


Nu är det gonatt!

Oj klockan är nästan tolv, kanske man måste lägga sig? Det är jobb och skola imorgon - slut på höstlovet! Men jag måste varva ner först. Jag har varit och tränat. För idag ÄR det söndag och imorgon ÄR det måndag. Och sen tisdag och KÖR! Och denna vecka jobbar jag sent så det lär inte bli nån träning på onsdag kväll som kan stöka till det och få mig att tro att det är fel veckodag. :-)

Kan bero på sovmorgonen också att man inte är trött. Haqvin kom och väckte oss:"Vet ni, klockan är elva!" Oj. Är det då man ska äta brunch kanske? Det blev korvmacka, vet inte om det räknas som brunch. Vet inte heller hur många points det blev. Men imorgon ska jag börja räkna igen har jag bestämt. Nu får det var slutlarvat! Nåt kilo till ska jag väl kunna få bort innan finalen i december?

En promenad blev det också idag. Härligt ute trots det mulna vädret. Man får väl klä på sig. Jag släpade dock inte på kameran denna gång, hade ingen lust. Vågade inte heller gå den vägen jag tänkt, det stod nämligen en bil vid Colldéns och då fick jag för mig att dom kanske jagade där idag. Gick skoterspåret neråt byn istället. Blev lite kortare men vad farao, jag blev pigg i alla fall (och faktiskt lite svettig).

Nu ska jag värma på vetevärmaren åt mina trötta muskler och lägga mig och mysa i sängen. Godnatt på er!


Lördagsstök

Köpte inget lördagsgodis åt mig själv, jag köpte Ben&Jerrys istället. Vet inte om det är nyttigare direkt men gott är det. :) Och liiiite nyttigare kanske, det är väl mjölk i glassen? Grädde kanske till och med? Och socker så klart.......

Nå, middagen kommer att bestå av stekt entrecote av älg, bearnaissås och en god sallad. Inget bröd, inga pärer, i alla fall inte för dom vuxna. Men ett glas rött vin har jag tänkt mig. Och lunchen var också fattig på kolhydrater. Men inte fikat då....

Slog på värmen ute i gäststugan förut. Jag tänkte sätta mig och laga ett par plagg och sen har jag funderingar på en klänning. Har ett tunt tyg med stora rosor på gles botten. Kanske att det skulle funka till omlottsklänningen?

Åh, jag skulle vilja ha fler av omlottsklänningarna jag köpte på Bubbleroom... Köpte ju en blå om ni minns och en med leopardmönster (den har ni inte sett här än) men det finns fler färger: Roströd, svart, svart-och-vitmönstrad.

Mitt absolutaste favorithöst/vinterplagg är en mjuk klänning och stickade strumbyxor eller leggings till. Hemma som på jobbet. En kofta över om det är kallt, en snygg sjal till, ja, det går att variera hur mycket man vill. Konstigt, förut gillade jag inte klänning. Jag tyckte det var tråkigt att man var nästan färdigklädd med bara ett plagg. Nu gillar jag klänning - av samma orsak! Är det ett ålderstecken? Det är väl tanten igen kanske. Men jag tycker jag klär mig snyggare nu än när jag var yngre. Mer efter min figur.

Nu ska den här tanten gå ut och känna om det blivit nån värme i stugan så hon kan sy lite mer tantkläder. Tjingeling!


Sött sött sött

Idag har jag ätit godis. M&M´s och likörpraliner (aka spritgodisar).

Och så fick vi tårta till eftermiddagskaffet.



Och så blev jag erbjuden en muffin - med vit choklad och LINGON! Då kunde jag inte motstå.



Nja färgen härör nog inte från lingonen. Men bären och den vita chokladen kompletterade varandra utmärkt.

Hur det ska gå med mitt nya hälsosamma liv vet jag dock inte..... Ok, nu tar vi nya tag. Åååååhej!

Det är fredag igen. Jodå, jag lovar!


Harmoni

Nej nån riktigt lååång promenad blev det inte igår. Jag hade siktat in mig på toppen av Snödberget men stannade redan vid grillplatsen på Ecke-hygget och där satt jag mig och åt en korvmacka och ett äpple och drack kaffe latte. Och det var SÅ SKÖNT. Jag satt där en lång stund och mådde så BRA! Mediterade kanske man kan säga? Satt där bland småtallarna och kände mig harmonisk. Lugn. Nöjd. Lycklig.

Solen sken. En entita kom och satte sig i en tall framför mig och pep lite på mig (eller det kanske var en talltita eftersom den satt i en tall?). Tyvärr hade jag inget att bjuda på, jag hade redan ätit upp mitt fika.


Packade ihop mina grejer och gick faktiskt en bit till upp på berget innan jag vände och gick hem.

Sen for vi på Brödbiten och fikade. Det blev ett mindre fiasko. Fanns ingen kladdkaka, krämbullarna var slut, smörkrämen var konstig, det var för mycket grädde i tårtan. Men det gjorde inte så mycket, jag hade fortfarande lugnet kvar inombords.

Efter middagen var jag och tränade. Det gick väl så där. Orkade inte lika mycket som jag brukar. Men det gjorde inte heller så mycket. Jo förresten, en benövning som jag inte brukar klar hela, den fixade jag! Jag var trött och nöjd i hela kroppen när jag kom hem. Gissar på träningsvärk i eftermiddag.

Att jag var ledig igår och dessutom tränade på kvällen gör att jag tycker det är måndag idag. Fast det är torsdag och fredag redan imorgon. Jösses vilken kort vecka jag kommer att få!



Novemberlov

Idag är jag ledig. Mittiveckanlov för mamman. Tänkte jag skulle umgås lite med mina barn nu när dom har lov. Nu håller dom visseligen just på med frukosten så jag har haft lite egentid på morgonen. :) Bara att vara ledig och slippa kliva upp tidigt är trevligt. Jaja, jag erkänner, jag har laddat en maskin med tvätt och dammsugit också. 

Jag tänkte vi skulle fara och fika på Brödbiten i eftermiddag. Det behövs inte så stora saker alla gånger. Och imorgon ska vi åka in till stan och gå på bio allihopa. Tintins äventyr i 3D. Det blir kalasbra ju!

Nu ska jag jaga lite fler dammråttor på övervåningen, hänga tvätten och sen ska jag ta en låååångpromenad (så jag kan äta nåt gott på brödbiten sen). Jag har anmält mig till styrketräningen ikväll också. Jösses vad jag är ambitiös! ;)


Glädjeflicka?

Ett genomgående drag i allt jag gör tycks vara att folk blir glada av det. Och det är ju bra?

Redan på Konstskolan sa dom att dom blev glada av mina tavlor. "Gladkonst" döpte dom det till. På utställningen i helgen fick jag höra detsamma:  "Man blir glad av dina tavlor!"  (Jamen, köp då....)

Jag HAR väldigt kul när jag målar. Det kanske är det som skiner igenom? Det man är lite rädd för är att man ska uppfattas som mindre seriös bara för att man är en gladskit.... eller?

Förra veckan sa en kollega:
"Jag var in på din blogg förresten".
"Jaha" svarade jag "hittade du nåt intressant?"
"Ja - jag blev glad!"

När folk pratar om ReMix låter det också: "Man blir så glada av er, ni ser ut att ha så kul när ni sjunger!". Ja, det HAR vi! Sången är min drog och mitt lyckopiller. Ve dom veckor vi inte kan ha kör-rep! Idag satt jag i bilen på väg till jobbet och sjöng med i gamla inspelningar jag gjort när vi repat. Ja jag körde själv idag.... :) Och ändå är det kör IKVÄLL!

Jag är nog en positiv person i grunden. Nej, jag är inte glad jämnt. Jag mår skit ibland, jag kan vara trött och less på allt och alla, förbannad, ledsen, grinig, sur. Men det går över. Bara jag får sova. Eller äta kanske. Eller får vila från dom där jobbiga människorna. Finns ett fint citat om det:

“Before you diagnose yourself with depression or low self esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounding yourself with assholes.”
― William Gibson

Den gillar jag. Vi öser på med mera floskler tycker jag:

"Man ska alltid ta ut glädjen i förskott. Det värsta som kan hända är att man varit glad i onödan."

"Kan man vara glad för lite har man mycket att vara glad åt."

Inte för att det är nåt jag går och tänker på om dagarna - men nog är livet för kort för att inte ha kul?






RSS 2.0