Rivstart på dagen

Nu har jag gjort tre saker på samma gång: Ringt sjukstugan och försökt komma fram till lab, haft en sms-konversation om lördagens fika på Granngården samt lagt ut tavlor på golvet för att se vad jag ska ha med på utställningen. Jag är redan helt slut i huvudet. Magen ond. Nej, fy, man ska göra en sak i taget. Nu ska jag skärpa mig.
 
Det är dags att ta prover för att se om kolesterolet gått ner. Jag är försiktigt optimistiskt. Jag har trots allt gått från stillasittande kakätande kontorsråtta till dagligt motionerande, grönsaksätande superhjältinna. Jag ska även till doktorn på torsdag och diskutera min blodtrycksmedicin. Jag har faktiskt gått ner TIO KILO sen jag fick börja medicinera - så det så! Värt att kolla.
 
Tror jag vet vilka tavlor och tryck jag ska ha med på utställningen nu. Har samlat ihop alla kjolgalgar med nypor som jag kan hitta här hemma. Skulle behövt några till eller nån sorts andra nypor, platta ska dom vara så dom inte skadar papperet och så ska dom gå att hänga upp. Vilka har sånt? Järnhandeln? KTH? Är det nån som har kjolgalgar liggandes, hojta till (helst här i närheten då, skicka dom med posten är nog överkurs). 
 
Tack vare bläddrandet bland mina gamla tavlor har jag fått idéer till nya. Mer badtanter till folket! Jag tror faktiskt jag ska måla idag. Hjärnan kan behöva släppa loss och sväva ut i det blå.
 
Just det, det är valborgsmässoafton idag. Blir brasan nere vid skolan ikväll då. Glöm inte kameran.
 
 

Fredagsfotot 130426: Kontorsråtta


Ja vad är det för konst

Fick problemet med hur jag ska hänga upp grafiken utan att rama in den löst idag. Lösningen är lika enkel som lysande: Kjolhängare med nypor. Genialiskt! 
 
Jag var nyss ute och letade fram grafiken. Måste bestämma vad jag ska ha med. Jag har mycket att välja på.....
 
Badtanterna gillar jag och den tavlan ska jag ha med ("Simklubben Najaderna") så då får grafiken på samma tema också hänga på: "Susanna i badet", "Blå simmerska" och "After Bad". Sen har vi dom med musiktema, dom är jag också jäkligt nöjd med. Ja jag är förstås nöjd med det mesta jag gjort.......  Det blir mest att välja bort för min del.
 
Ska ta in alla tavlor imorgon och kolla vad som funkar tillsammans. Eller så gör jag det nu efter middagen. Jag känner mig på G! Men äta först. Ikväll blir det "laxburgare": Stekt laxfilé i hamburgerbröd med valfria tillbehör. Jag tänker göra en avocadoröra och ha på min. Mmmmums!

Fredagspizza

Igår blev det hemgjord pizza till middag. Eftersom vi var tre stycken som skulle äta och det blir tre plåtar av det receptet jag brukar använda fick vi bestämma innehållet på en varsin! Haqvin valde klassisk Vesuvio, dvs tomatsås, skinka och ost. Jag hade både mozarella och vanlig hushållsost som jag rev. Herman ville ha tomatsås, skinka, ananas och gorgonzola. På min blev det tomatsås, kronärtskockshjärtan, röd paprika, champinjoner, rökt kalkon, grillkrydda chili och ost. Jag tänkte ha lök på också men när jag hade slängt in plåtarna i ugnen hittade jag en hel, oskuren lök på bänken. Så kan det gå när man är hungrig och har bråttom.
 
Jag använde passerade tomater denna gång men jag tyckte det blev lite väl blött. Kanske jag hade på för mycket. Funderar också på vilka mer grönsaker man kan ha på. Vad använder ni på pizza?
 
Jag tycker i alla fall att min pizza blev jättegooood!
 

Konstrunda och nötpaj

Vilken seg dag det har varit. Var ute och gick en sväng förut men hade ingen riktig lust så det blev bara en kortis. Solen skiner och det är rätt varmt men det blåser kallt ibland vilket drar ner totalbetyget. Men sitta inne är inte heller kul. Skulle vilja träna mer men det går trögt när jag ska göra det själv. Var ingen träning igår heller, E, K och M har åkt till Portugal på träningsresa så då blev det inget. Vilket sätt va? Dom får träna hela dagarna på den soliga stranden och en annan får promenera i blåsten i Pålgård. Va? Skulle jag vara avis? Hah! ;)
 
Igår var jag till stan och gick på P-s utställning på Galleri Mono med M. Stora, abstrakta saker. Det roliga med abstrakt konst är att man kan se olika saker i tavlorna fast det egentligen inte föreställer nåt. En katedral, fönster med en blå himmel utanför, ett landskap. 
 
Den här gillade jag. Ser ut som ett rum av is. (M matchar färgmässigt ser jag nu)
 
 
Och här är insidan på en katedral tycker jag. Jag ser både kyrkbänkar, valvbågar och kanske ett altare där framme.

 
 
Sen for vi till Tages och fikade. Blev en macka och en nötpaj med grädde för mig. Den var god kan jag säga....
 
 
Sen gick jag på stan och strosade. Hade egentligen inget som jag kände jag behövde handla men ibland är det då man hittar saker. Gick till Galleri S men där höll dom på och hängde till lördagens vernissage så där fick jag inte se nån konst.
 
Var in på Smarteyes och kollade glasögonbågar men hittade inga jag riktigt ville ha. Det är inget fel på glasögonen jag har nu men jag skulle vilja ha nyare, med större glas. Modernare helt enkelt..... Vet inte om Smarteyes är ett bra alternativ heller. Det är billigt men kan det då samtidigt vara bra? Det är ju ingen modeacessoar enkom, dom ska funka också!
 
Gick in till Jossan och hälsade på i Westernboden. Det såg riktigt bra ut tyckte jag, bra lokal för en liten butik (jo jag var in där när AnJos hade butiken också). Hon verkade trivas med sitt nya liv som butiksägare. 
 
Sista anhalten var Willys och det var faktiskt enda stället där jag kom ut med nåt: en kasse med två liter mjölk, två förpackningar kycklingben och en förpackning currysås. 

Klädstäd

Igår blev det storstädning i klädkammaren! Eftersom jag plötsligt fick mera plagg som jag kunde använda måste jag rensa ut och göra plats för dom. Jag lyfte helt sonika ut allt som hängde där och lade det i sovrummet och provade igenom alla plagg. Allt "den här är för stor men jag kan ha när jag ska städa/måla/arbeta i trädgården" har jag rensat bort nu. Jag har inte använt dom sen jag rensade sist, alltså behöver dom inte hänga i klädkammaren och ta plats, inte sant?
 
Jag har också en "tveksam" hög. Det är kläder som passar i storlek men som jag sällan använder. Ska jag ha kvar dom eller är det Tradera som gäller? Jag har redan en kasse med kläder som jag tänkt sälja på Tradera men inte fått iväg än. Nu är frågan om dom kläderna kanske passar igen? Eller kasserade jag dom på grund av passformen mer än att dom var för små? Jag minns inte. Jag får väl prova dom och se. 
 
Garderoben i sovrummet är nästa städobjekt. Ja jag rensade där i vintras men det är ju sex kilo sen, hahahaha! Jag  är fortfarande euforisk, fattar inte att dom där kilona kan göra sån skillnad! Hihihi!
 
Idag blir det dock en paus i rensande. Jag ska till stan och kolla in P-s tavlor på Galleri Mono. Ska hämta M vid 12 och så gör vi sällskap dit. Lite fika blir det nog också. Trevligt att komma ut och få se lite folk. Förresten, jag ska ställa ut om två veckor. Ragunda konstförening ska ha utställning och jag ska vara med. Det ni!
 
 
 
 

Fredagsfotot 130419: Barmark


Fredagsfotot 130412: Trappa ner


Det går bra nu

Det flyter på idag. 
 
Kläderna från Ellos kom, som ett brev på posten, bokstavligen. Och byxorna satt bra och träningslinnet satt bra. Snygg färg på linnet också, turkost skulle jag nog säga. Men leopardtoppen satt fortfarande lite konstigt fast det var en mindre storlek. Den är för rak. Hade inte lust att returnera igen så jag slängde ut en bild på Instagram och Facebook. Det kom en spekulant för en stund sen och provade men det satt lika konstigt på henne. Hon påpekade dock att man borde kunna sy in det lite i sidsömmen. Så klart man kan det. Jag kanske testar det om ingen annan hör av sig.
 
 
Jag fick dessutom en kasse med träningskläder av henne. Hon hade haft garderobsstädning och tänkte på mig när hon rensade bland träningsplaggen. Kul! Provade efter middagen och några av linnena passar riktigt bra. Min träningsgarderob börjar bli riktigt stor. 
 
Att byxorna och linnet från Ellos passade fick mig att tänka: Det kanske inte är så att dom är stora i storleken. Att jag kan ha den storleken beror på att jag faktiskt blivit mindre. Så......jag kanske kan ha några av mina gamla byxor? Ut i boa och rota fram ett par kartonger. Jaaa, jag kunde ha nästan hälften av kläderna! Både byxor och blusar och min älskade rutiga kjol! Ja jag VET. Det syns på min måttabell att jag blivit mindre. Men att det betyder att kläderna passar, det har jag inte fattat. Jag har slamsat omkring här hemma med mina gamla jeans men dom är ju faktiskt för stora. Och det är inte jeansen som töjt sig. :)
 
Nu kan jag ha dom här kläderna, till exempel. Hihihihihi! Nej, nu ska jag byta till mina fina blåa träningsbrallor, det är latin fusion om en halvtimme och det ska jag gå på eftersom det inte är nån kör. Inget ont som inte har nåt gott med sig!
 

Helgen i bilder del 2: Mammas födelsedag, ett foto i timmen

 
07:57 Morgonsolen är uppe, så ock jag. 
 
 
 
8:58 Korgen är packad med nybakta bullar och burkar med kakor. Mmmm....
 
 
 
09:45 Nu ska vi bli snygga
 
 
 
10:25 Lite pausmusik
 
 
 
11:02 Slips dagen till ära
 
 
 
12:15 Oj, så mycket god mat!
 
 
 
13:29 Vårväder.
 
 
 
14:03 Fot(o)kul utomhus
 
 
 
15:19 Tårta. En av dom.
 
 
 
16:35 Sen var vi tyvärr tvungna att bege oss hemåt.
 
 
 
17:39 En kanin i vår bil!
 
 
 
18:33 Paus....
 
 
 
19:43 Tänk att man blir hungrig igen fast man åt så mycket förut.
 
 
 
20:22 Kaffe på maten och på väg igen.
 
 
 
21:40 Ett nöjesfält utanför Sundsvall? Nä....
 
 
 
22:28 Inte långt hem nu. Skönt.

Helgen i bilder del 1: Fotopromenad

Syrran och jag skulle gå "en liten omväg" till affären och vi tog med oss kamerorna för man vet aldrig vad man hittar på vägen. Det blev en liten nätt promenix på 2,5 timme och 8 km.......... 
 
Först Moder Naturs egen skulptur. Nej det är inte ett flygfoto av Grand Canyon. :)
 
 
"Ikaros"
 
 
 
"Hon som fångade blixten" 
 
 
 Kolla vad nöjd hon ser ut. "Yes, jag tog den!"
 
 
Men hörni, hon är ju på väg från sockeln!
 
 
"Har inte tid! Måste rusa!"
 
 
 Kolla, en naturfotograf.
 
 
Vi gick ända ut till våtmarken vid reninsgverket. Där kan man få se många olika sorters fåglar, dom här bland annat.
 
 
 Man kan också skapa egna konstverk i kvällssolen på vägen hem.
 
 
 

Administration

Nu har jag skrivit in mig på arbetsförmedlingens hemsida. Fast jag måste gå ner till dom också och skriva in mig "på riktigt". Jag ringde för att boka tid men så skulle man tydligen inte göra. Ja ja, jag får väl ta en promenad då. 
 
Jag har också ringt facket och meddelat att jag är arbetslös från och med idag. Jag har ringt (fd) jobbet och bett dom skicka arbetsgivarintyg. Dessutom har jag deklarerat. Städat bort posten som låg i högar på köksön och sorterat räkningar från reklam och annat som kan kastas. Städat i min mapp som heter "arbete och utbildning har jag också gjort. Det var ett tag sen. Inget ont som inte har nåt gott med sig, nu är där bara betyg, arbetsgivarintyg och annat relevant! 
 
Hur det var i helgen? Det var bra! Jag återkommer med inlägg om det senare när jag är klar med all dagens administration och formalia som hör första arbetslösa dagen till. Vill kolla på bilderna på datorn också, det blev mycket fotande. "Ni måste ta och söka för det där" var Mannens kommentar när syrran och jag hade rusat runt med kamerorna i högsta hugg hela dagen och kom ut för att fota dom där dom satt i solen på trappen och fikade. Haha... :)
 
Nu ska jag gå och måla på mig några ögon och svida om till gympadojor. Solen skiner!

Friday on my mind

Igår: Cirkelgym och kondition. "Satte ihop ett extra jobbigt pass" skrev E på facebook efteråt. Himla tur, jag som trodde jag blivit klen. Hade krampvarning i musklerna bak på låren mitt i passet. Efteråt var jag helt slut. Fast nu överdrev jag. HELT slut var jag inte. Man kan MYCKET mer än man tror. Men jag var jäkligt nöjd kan man väl säga!
 
 
När jag kom hem gjorde jag en STOOR smoothie på honungsmelon, hallon, blåbär, yoghurt, kvarg och nån sån där magdryck som jag inte minns vad den heter (inte Proviva). Köpte den av misstag. Jag troddde jag köpte yoghurt med blåbär. Varför dom nu skulle ställa just den yoghurten på hyllan med juice och Proviva och inte tillsammans med dom andra yoghurtarna, det vet jag inte. Jag var väl förvirrad. Drycken har lite knepig smak (Proviva är godare) men i smoothien funkade den.
 
 
Idag: Packning av finkläder, städning av bil. Mamma fyller 70 i helgen så det ska vi fira. Får verkligen inte glömma kameran! Måste kolla hur mycket plats jag har kvar på minneskortet, jag knäpper mycket i RAW-format nu och dom filerna tar större plats. Kanske lika bra att flytta över fotona till externa hårddisken så kortet är tomt när vi far. Tänkte igår att jag skulle knäppa ett foto i timmen idag, lite kul när det är en resande dag, men inte kom jag ihåg det imorse heller..... Det är som man motsäger sig själv hela tiden. Hur många personer ÄR man egentligen? Jaja, ett foto blir det i alla fall eftersom det är fredag. Minst.
 
 
Har packat ner blommiga koftan och tänker ta den leopardmönstrade på mig tror jag. Den har ni inte sett, nä! Mannen bara skakade på huvudet när jag visade den, haha. Gröna kjolen åker med (eller på) och vårskorna ska med. Det är nästan så man kan börja använda dom här hemma redan. Plötsligt har inte plattgången till bron några snökanter. Gräsmattan på baksidan är full med eklöv istället för snö. Sjön som uppstår bredvid uthuset varje vår har runnit bort. Igår åskade det. Snacka om aprilväder.
 

Brön fram och brödbak

Nu har jag varit till rosa bussen och fått bröna tillplattade. Det ser dramatiskt ut men är förvånansvärt smärtfritt. Och fort går det. Dom är väldigt effektiva och väldigt duktiga på att visa hur man ska stå. Rena löpande bandet. Undrar hur många tuttar dom hinner med på en dag? 
 
Blev ingen långpromenad idag. Det regnar igen. Har öst ner hela dagen. Ja jag vet att man kan promenera ändå (finns bara dåliga kläder) men jag ska iväg och träna ikväll så jag får nog motion så det räcker idag. Jag tog och bakade rågkakor istället, dom där man bara rör ihop. Dom bröna blev också ganska platta men det är helt i sin ordning. 
 
Nu ska jag fortsätta med min kurs. 
 
 

Kom och köp konserverad gröt

Nåt man verkligen kan ruttna på är reklamen på Facebook och andra sidor. Ja här på bloggen med (fast själv ser jag inte så mycket av den förstås). Den är riktad också. Anpassad efter ens surfvanor och sökord.
 
Alltså kan det se ut så här:
 
 
Jag skulle vilja se den som har gått ner 12 magfett. Blir det ett stort hål där magen var? Och endast kvinnor? Jag är kvinna och jag har inga problem med magfett. Det är rump- och lårfett jag vill bli av med. Men det har dom tydligen missat. Och det går tyvärr inte att välja. 
 
Ja det är tydligen magfett som man kan bli av med med alla dessa metoder. Typiskt. "Denna enda konstiga mat", undrar vad det är? Jag har aldrig klickat på annonserna. Jag är faktiskt lite skeptisk. Konstigt va?
 
Här är en som också verkar handla om nån diet:
 
 
Men om dom nu faktiskt tappar fem kg på två veckor, hur vet dom då att det är just magfett? Vägde dom bara magen innan? Och varför handlar ALLA annonser om magfett??
 
Så här kanske magfett ser ut:
 
 
Magen är full av kulor som blir mindre och på så sätt blir magen mindre. Typ. Mitt svar på själva frågan är: Ja, det finns ett enkelt sätt att gå ner i vikt. Ät mindre än du gör av med. Då måste kroppen ta av reserverna. Enkel matematik. Men bara för att det är enkelt betyder inte att det inte är svårt. Ett heltidsjobb är det. Men det är som alla andra vanor, det blir lite lättare ju längre man håller på. Och det funkar.
 
Nu har jag installerat ett tillägg till webbläsaren som heter AdBlock. Det tar bort alla annonser, till och med i början på YouTubeklipp. Och det funkar, det också. 
 

Uppenbarelse

Det gnagde i mig när jag var ute och gick igår. Träningsbyxorna som jag beställde var för stora. Alltså..... tänk om......
 
 
 
Jag var tvungen att testa när jag kom hem. Och vet ni, jag fick på mig dom! Dom satt trångt men jag FICK PÅ MIG DOM! 
 
JAG KAN HA MINA LÖPARTIGHTS!
 
 
 

Och så blev det tisdag

Trött idag. Ja, jag var trött igår också men tänkte att det bara var måndagen som gjorde sig påmind. Å andra sidan kan det vara normal trötthet idag med, vi tappade upp ett bad igår kväll och det blev rätt sent innan jag kom i säng. Jag får väl ta en tupplur om det behövs. 
 
Det gick utmärkt på gymnastiken i alla fall. Om det berodde på kläderna vet jag dock inte, det kanske är så att jag har tränat upp mig helt enkelt. Jag hade bara det nya, gröna linnet och det funkade som det skulle. Åkte upp lite över höfterna men vilket linne gör inte det på mig, säg. Provade blåbrallorna innan jag skulle fara och stod och hoppade och studsade framför spegeln i badrummet. Dom hasade ner lite. Det blir nog till att beställa en storlek mindre ändå. Jag får plats med hela armen innanför när jag har dom på mig så det borde inte vara några problem att få plats med enbart lår och rumpa i en mindre modell. 
 
Vi körde stationer igår. Cirkelgym eller vad man ska kalla det, det var lite blandade övningar: omvända situps, flyes med gummiband, rygglyft, benböj med spark, springa på mattan och några fler. Ett par boxövningar hade vi också,  raka slag och sparkar/kosack. Kul! Och det tyckte inte bara jag, A utbrast när vi var i omklädningsrummet: "Vi måste köra box nån gång!". Fast jag vet inte om dom andra gillade boxövningarna. Jag tycker det är bra både för kondis och styrka och man får ut lite aggression på köpet. Och ingen kommer till skada. 
 
Och nu då? Jag vet inte. Jag har jagat iväg barnen till skolan. Ätit frukost. Kollat efter jobb. Har lektioner att kolla på men vet inte om jag kan sitta still framför och koncentrera mig. Vi har fått nya inlämningsuppgifter, där man ska använda sig av sina egna foton. Det är kul. Jag måste nog rycka upp mig, kolla färdigt på lektionen och fundera på vad jag ska välja för bilder. Ut och fota. Har kvar att läsa i en av böckerna också. Ja, soffan, en kopp kaffe och Bild&Budskap - det blir en bra början på dagen.
 
 
 
 
 
 

Vänta dig mirakel i kväll

Har hämtat paket. Har numera världens snyggaste träningsbrallor. Och linne.
 
 
Det linnet jag tvivlade på, det satt bra (det gröööna på bilden). Det linnet jag hoppades mest på, det var för stort och mer rosa än det såg ut på bilden. Och långt, nästan som en tunika. Vet inte om jag ska skicka tillbaka eller byta till en mindre storlek. Byter jag ner mig kanske jag inte får linnet över rumpan. Å andra sidan kan jag byta till det turkosa istället för rosa (om det finns kvar). 
 
Brallorna glappar pyttelite i midjan men passar bra annars. Ingen dragsko med snöre heller så jag kan inte dra åt. Fast det kanske inte är midjan för dom har "fitted hip" står det på en lapp. Vad det nu betyder. Tror inte jag ska byta till mindre men jag är osäker. Jag själv ska ju bli mindre men jag vill inte ha för trånga kläder och dom är inte så stor så dom sladdrar. Och jag vill använda dom på en gång, inte vänta på nya! Det är gympa ikväll! Samtidigt vill jag att dom ska sitta ÅT och hålla IN, som en sport-bh för lår och rumpa ungefär. Åh, så svårt att bestämma sig!  Jag måste nog prova dom igen.
 
En mönstrad topp som jag skickade efter var för stor. Ändå gick jag efter storlekstabellen. Den ska jag byta om det finns kvar i mindre storlek. Tror jag. Den var rätt tunn i tyget och väldigt bred över rygg-byst. Måste fundera. Den leopardmönstrade koftan passade däremot. Jättesöt var den! Mannen kommer att få spader, han gillar inte leopard. Men han slipper för det är MIN kofta.
 
 

Planering och sortering och tankekonfigurering

Måndag morgon. Regnet vräker ner. Plus fyra grader. Man borde bli sur och grinig, eller hur? Nääääää! Bort med snön bara! Nu kan våren få komma! Ja det får så klart gärna bli sol igen när regnet gjort sitt. Och varmare så det torkar upp. 
 
Regnväder brukar vara bra motivation för att göra inomhussaker istället. Städa till exempel. Vill jag det? Njaaa, kanske....
 
Baka kakor till Hermans klass ska jag göra idag. Eller inte till klassen, dom ska sälja fika så det är till det jag ska baka. Men det kan jag inte göra förrän jag handlat mjöl och socker och russin. Alltså är handla nåt jag också ska göra idag. Förra veckan var jag på affären tamejgröen varje dag. Tror inte jag handlade mer än annars men det tar ju tid! Ok, jag ska planera veckans mat. Bra idé.
 
Mitt paket låg i Sundsvall i fredags. Alltså kommer det idag? Hoppas hoppas! Men då kan jag inte handla förrän jag fått SMS om paketet för jag tänker inte åka på Hammarn två gånger. Det betyder att jag kan lägga dom tankarna åt sidan tills vidare. Bra.
 
Tvätta behöver jag nästan jämnt men jag har redan kört igång en maskin och plockat in lite tvätt i skåpen. Kan vi bocka av det också. Diska behövs också (som vanligt). Ok jag gör det NU. 
 
 

Strömmingslåda

Strömmingslådan blev inte alls äcklig. Måste delge er receptet medans jag ännu är i middagshimmelen.
 
Ungefär så här:
 
Tina strömmingsfiléerna om dom är frysta. Rulla ihop dom och lägg dom i en ugnsform (skarven neråt). Salta lite på dom.
Vispa ihop grädde (och lite mjölk om man vill) med lite kaviar och tomatpuré eller varför inte chilisås. Svartpeppar och så salt om det behövs, tänk på att kaviaren är salt. Smaka!
Häll detta över firrarna i formen. Det ska i stort sett täcka. In i ugnen på 200 grader i ca en halvtimme.
Gör under tiden potatismos, riv morötter, make your table look decent som Jamie Oliver säger. 
Sen är det bara att hugga in. Mums!
 
Man skulle som sagt kunna ha dill i också. Kanske hackad lök. Nån starkare krydda, typ harissa, cayennpeppar eller tabasco (bara lite). Och kaviar är bara EN av alla smaker man kan ha i en strömmingslåda. 
 
Nån bild på maten får ni inte, jag var hungrig och glömde fota. Jag är medveten om att det gör receptet mindre lockande och att bloggen inte får nån större matbloggsstatus. Det gör inget. Jag är mätt och belåten.

Grisrundan - check!

Gick en sväng med barnen mitt på dagen och när dom vände vid Plassen och gick tillbaka tänkte jag att Grisrundan var längesen man gick. Så den blev det. Och varmt var det! Fick ta av jackan innan jag ens kommit igång. Vårväder!
 
På eftermiddagen gick vi för att gratulera B på födelsedagen. Tårta och kaffe och prat. 
 
Nu funderar jag på middagen. Har tagit fram strömming ur frysen. Kanske en strömmingslåda med kaviar? Jag har en skvätt grädde i kylen, man kan fylla på med mjölk ifall den inte räcker. Men dill har jag ingen. Jag får improvisera. Potatismos till det. Oj nu blev jag hungrig!

Lasagne-lördag

Ibland tycker jag det är kul att laga mat, ibland är det pest och jag vill helst slippa både att hitta på och att laga (äta vill jag däremot.) Men får jag en bra idé, då kan det vara kul att planera, fixa ingredienser och sätta igång. 
 
Nu har jag kommit på vad vi ska äta till kvällsmat. Jag ska göra lasagne. Det var längesen sist nu för det kräver förberedelser och det tar en stund att laga men man kan laga mycket medan man ändå håller på och det går bra att frysa in. Matdosemat! 
 
Särskilt kalorifattigt är det väl inte. Jag funderar på hur man skulle kunna variera lasagnen för att göra den lite nyttigare. Läste nånstans ett recept på kycklinglasagne och det låter i alla fall magrare än att använda köttfärs men  jag tror ändå att pastan är den stora boven. Men lasagne utan pasta går ju inte. Man ska äta mindre av lasagnen och mer av salladen kanske? 
 
Gjorde en gång en vegetarisk lasagne med keso och spenat och tomatsås som fyllning. Väldigt länge sen var det. Jag vill dock minnas att den var god. 
 
Jag tror dock att den stora lasagneälskaren i familjen vill ha en klassisk med köttfässås i. Men det är ju inget som hindrar att jag gör flera formar med andra varianter när jag ändå håller på.  En lasagne-buffé!
 
Jag återkommer med rapport om hur det gick sen. Nu ska jag åka och handla.

Fredagsbravader

Jaaa, jag har sprungit igen! Gjorde om samma bedrift som i förrgår men idag gick jag med en jäkla stuns uppför, det gick så lätt! Och sprang hem. Sen slet jag av mig träningskläderna och spolade händer och hals i kallvatten, jag skulle ju äta lunch med Mannen! Och avslutade springturen fem minuter innan vi skulle träffas, hur tänkte jag där? Jag var fortfarande varm och svettades på ryggen när jag slet åt mig vinterkappan (mäktade inte ta den på mig) och flög ner på Hammarn med Passelaten.
 
Vi åt på Hörnet. Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och aioli, åååh så gott det var! Det var efterrätt också eftersom det är fredag, en liten mugg med maräng, lemon curd och jordgubbsmos och jag tror det var lite grädde i botten också. Jättegott med den söta marängen och den syrliga curden, jag har lite svårt för maränger annars. 
 
Handlade lite innan jag for hem. Stod med bilen vid konsumparkeringen och väntade på att få svänga. Då lade blinkersen av. Bara så där. Jag slog av och på den men inget hände. For hem och kollade säkringen men den såg hel ut. Det blev heller ingen skillnad när jag bytte den. Det är alltså nåt fel på riktigt nånstans. Attans. 
 
Jag gav upp felsökningen och gick in och bakade grötbullar istället. Skippade bakningen igår eftersom vi hade köpebröd hemma. Men hembakat är ändå bäst. 
 
Till middag blir det hämtpizza. Det är kompensationen för pizzan jag inte fick förra lördagen! Undrar vad jag ska beställa? 
 

Fredagsbravader

Jaaa, jag har sprungit igen! Gjorde om samma bedrift som i förrgår men idag gick jag med en jäkla stuns uppför, det gick så lätt! Och sprang hem. Sen slet jag av mig träningskläderna och spolade händer och hals i kallvatten, jag skulle ju äta lunch med Mannen! Och avslutade springturen fem minuter innan vi skulle träffas, hur tänkte jag där? Jag var fortfarande varm och svettades på ryggen när jag slet åt mig vinterkappan (mäktade inte ta den på mig) och flög ner på Hammarn med Passelaten.
 
Vi åt på Hörnet. Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och aioli, åååh så gott det var! Det var efterrätt också eftersom det är fredag, en liten mugg med maräng, lemon curd och jordgubbsmos och jag tror det var lite grädde i botten också. Jättegott med den söta marängen och den syrliga curden, jag har lite svårt för maränger annars. 
 
Handlade lite innan jag for hem. Stod med bilen vid konsumparkeringen och väntade på att få svänga. Då lade blinkersen av. Bara så där. Jag slog av och på den men inget hände. For hem och kollade säkringen men den såg hel ut. Det blev heller ingen skillnad när jag bytte den. Det är alltså nåt fel på riktigt nånstans. Attans. 
 
Jag gav upp felsökningen och gick in och bakade grötbullar istället. Skippade bakningen igår eftersom vi hade köpebröd hemma. Men hembakat är ändå bäst. 
 
Till middag blir det hämtpizza. Det är kompensationen för pizzan jag inte fick förra lördagen! Undrar vad jag ska beställa? 
 

Är huvudet dumt får kroppen lida

Hur dum i huvudet får man bli? 
 
Jag köpte messmör häromdagen för jag var så sugen på det. Magert och järnrikt är det också. Perfekt. Rena fitness-käket ju. Så det har jag ätit på mackan sen dess. Och på digestivekex. Mums.
 
Nu sitter jag här med magknip. Jag som har laktosfri mjölk i kaffet för att jag får ont i magen om jag får i mig för mycket mjölk, ska jag äta messmör? Nääää! Dum, dum, dum. Hade lite ont igår men tänkte att det går väl över. Det gjorde det inte.
 
Jag har varit bra i magen rätt länge nu, troligen för att jag inte äter choklad varje dag längre. En dag i veckan går tydligen bra. Och jag äter ju mindre av sås och sånt och på köpet får jag då i mig mindre mängd mjölk och laktos.  Alltså har magen varit glad och snäll för det mesta. 
 
Men man lär så länge man lever. Inget mer messmör för mig. Nu ska jag sluta gnälla och ta till den mest effektiva smärtlindraren som jag vet: motion!
 
Upp upp och iväg! Mot Snödberget!

Fingal

Har numera sällskap av min nya kontorskompis Fingal. Han är ganska bekväm av sig, ett bra stöd i både plugg och annat datorarbete och väldigt mjuk och trevlig att sitta i knät på. 
 
Inte var han svår att montera ihop heller. Jag tror allt skämtande om Ikeamöbler och deras instruktioner beror på att dom är så förbaskat ENKLA. Dom funkar faktiskt. Dom är lika bra som Legos monteringsinstruktioner. Grabbarna satte ihop sina kontorsstolar alldeles själva, troligen för att dom haft god träning genom allt legogubbsmonterande i sin barndom.
 
 
 
Vad står mer på programmet idag? Solsken IGEN. Att man inte bli less, va? Haha, den var kul.... Det blir ljusterapi och motion, dvs en promenad. Träning ikväll, mycket styrka misstänker jag, så då räcker det med prommis. Lång eller kort, det får vi se. Borde baka bröd, grötbröd är jag sugen på, med lite fullkornsdinkel tror jag. Jag ska åka och handla med svärmor också och jag sa eftermiddagen till henne igår så om jag promenerar nu innan lunch och bakar när jag kommer tillbaka från Hammarn så....  
 
Hur hann man göra saker när man jobbade? Eller så hann man inte det. 
 
 
 
 

Två av tre är inte dåligt

Byxorna passar! Jackan passar! Men linnet är för stort. Tycker det är mer en XL än en L. Det är liksom hängigt och ärmhålen är för stora. Jag vill inte ha fri insyn, jag vill att kläderna ska sitta på plats när man tränar.  
 
Nån som vill köpa det? Annars går det i retur.
 

Endorfiiiiiner!

Men nu har jag gett mig själv en riktig hästkur till humörhöjare: Jag har sprungit! 
 
Promenerade först, en bit av min vanliga runda men istället för att vika av och gå skoterleden neråt fortsatte jag uppåt, mot Labbis. När jag gått två km vände jag och SPRANG hela vägen hem. Liiite vanskligt på vissa brantare partier, tösnö och vanliga springskor är ingen bra kombination, men jag tog det försiktigt och det gick bra. 
 
Du kanske tycker det är fusk att springa utför men det tycker inte jag. Tyngdkraften drar i mig alla dagar så det är inte mer än rätt att den hjälper mig lite i träningen (och jag tog mig upp på berget för egen maskin). 
 
Men träningsappen räknar fel. Den tappar kontakten med GPS-en och genar vilt ibland. Den har varit så här ett tag nu. Vet inte om det är Snödberget som är i vägen, telefonen som är knäpp eller appen som är kajko. Den har ju funkat förut. Kanske ska prova att installera om appen? När jag gick uppför berget tyckte den att jag gått 1,74 km fast det hade det stått ett bra tag så jag visste att jag gått längre. När jag sprang hem mätte appen upp 2,33 km. På samma sträcka alltså.
 
Lite stum i benen kände jag mig efter springturen men jag tror den lösa snön inte bara gjorde löpningen jobbigare (kändes i låren!), den dämpade lite också. Skorna jag tog är egentligen för styva för att springa i men det funkade tack vare snön och  jag ville inte skita ner dom andra dojorna som jag använder på måndags- och torsdagsträningarna inomhus just nu. Får väl köpa nya springskor sen när snön tinat bort för det är väl bara att fortsätta nu när jag har börjat, va?
 

Motströms

Tänk vad det kan skifta. Igår var jag full av tillförsikt och på gott humör. Idag är jag trött och sur. Huvudvärk har jag också. 
 
Vaknade tidigt av att katten jamade och eftersom jag kände att jag nog behövde gå på toa så klev jag upp och släppte ut jamaren. Gjorde det jag skulle och gick och lade mig igen. Men det hade börjat ljusna ute och det var svårt att somna om. 
 
Nästa gång jag vaknade var när klockan ringde. Kände en lätt smärta i nackmusklerna när jag klev upp. Måste ha legat illa med huvudet. Nå, det var ingen riktig nackspärr, bara lite ont. Väckte barnen och gick ner för att fixa matsäck åt Haqvin, det är badresa idag. När jag rotade i kylen lyckades jag välta gräddförpackningen. Varför kan inte 3-orna ha skruvkork dom med??? Grädde på hyllan, i grönsakslådan och på frysdörren inklusive i vecken på tätningslisten. Suck. 
 
 
Kom på att jag fick dom nya stödstrumpbyxorna med posten igår, dom måste jag prova. Storlek XL. Förra veckan fick jag ett par stay-ups i storlek L och dom gick väl bra att dra på sig men när jag reste mig så vek kanten ner sig. Dom förra strumpbyxorna som jag lyckade dra hål på var storlek L så kanske dom här nya i XL funkar bättre? Nä - dom var också trång över låren, jag fick inte upp dom helt. Varför måste man vara skapt som man är??? Med gigantiska lår??? Usch vad sur jag blev.
 
Och tjurig. Eftersom jag bestämt mig för att använda stödstrumpor (jag vill inte ha tillbaka åderbråcken, SÅ roligt var det inte att operera bort dom!) så gick jag upp och letade fram dom vita jag hade efter operationen. Långa strumpor som man fäster med resårer runt midjan. Fula. Och illa sitter dom. Nu har jag dom på mig under jeansen, ett tag i alla fall har jag bestämt. Inte kan man punktförbränna fett heller, det är bara att kämpa på med vikten så blir väl låren mindre också så småningom.
 
 
Har kört en liten städrond för att bli gladare. Nä man blir inte glad av att städa men man blir glad av resultatet. Diska och röja undan på diskbänken. Torka av spisen. In med plast, glas och metall och pant i bilen. Gå med soppåsen. Solskenet piggade upp mig lite men det är fortfarande vintrigt ute efter helgen snöfall. Men man hör bäcken nu, under isen! Och det är varmare väder att vänta enligt prognoserna. Skönt. 
 
En positiv sak har hänt: Jag fick SMS att mitt paket från Zalando har kommit! Dom nya träningskläderna! Jippie! Bäst för dom att dom passar på min kropp, jag är inte på humör för fler motgångar idag. 
 
Så där ja, nu har jag skrivit av mig. Nu ska jag plugga en stund. Hej hopp.

Islossning

Mitt paket från Zalando har nu status "Försändelsen transporteras" och verkar vara i Örebro. Kanske det kommer idag då, om det inte fastnar i Ånge (om det ska passera Ånge vill säga). Mitt paket från Ellos verkar inte ens vara packat än, där är ordern bara "mottagen". Jösses, hur klarade man sig förut när man inte kunde spåra paketen på internet? 
 
Jag fick gympa i mina gamla kläder igår kväll. Crossfit blev det. Jag tror det heter så för att ögonen går i kors efteråt. Det är JOBBIGT. Men det är väl meningen det. Kom hem därifrån ganska pigg ändå men efter att ha tryckt i mig en stor smoothie och en macka så kroknade jag. Gonatt.
 
Skrev inget här igår. Huvudet var fullt av ansökningshandlingar och formuleringar och annat sånt. Det fanns tydligen ingen kapacitet kvar till att skapa nån annan text. Ändå blev det inte så mycket gjort rent praktiskt. Det är först idag det har lossnat. Jag tror jag ägnade gårdagen åt att dra igång maskineriet och nu har hjärnan hittat igen växlarna och dom gamla hjulspåren. Nu rullar vi igen. Idag har jag skickat iväg flera ansökningar och även ringt runt och kollat. Om du har ett jobb åt mig, hör av dig!
 
Tror att det är dags att växla ner nu. Gå ut och gå i solskenet. Det är finväder nu igen. Jag tror faktiskt det är våren som kommer. 
 

Sirapstillvaro

Hujeda mej vad segt det är idag. Huvudvärk och trött i kroppen. Känns som jag varit på värsta jättekalaset och druckit alldeles för mycket vin men det enda olämpliga jag drack igår kväll var en flaska Dr Pepper. Koffein och socker i all ära men jag tror inte det är den jag känner av, snarare gårdagens äventyr på vägarna.
 
 
Försökte ta mig ut, solen sken ju, men fastnade i soffan hela tiden. Kroppen ville inte göra nåt. Inte huvudet heller. Satte mig vid datorn och skickade iväg en beställning till Ellos. Den var redan inlagd och klar så där behövde jag inte tänka nåt, bara trycka "beställ". Jag köpte bland annat dom där fräsiga träningstightsen jag skrev om förut, ett par blå blev det. Jag som inte trodde jag gillade blått. Blev även ett mörkrosa och ett knallgrönt linne. Lakritskvinnan kommer att transformeras och förvandlas till Karamellkvinnan!
 
 
Lyckades till slut ta mig ut på en promenad. Haqvin följde med en bit av rundan. När han gick upp vid skolan fortsatte jag vägen fram, ända dit där skoterleden går över vägen. Där vek jag av och följde leden uppåt, uppåt till Colldéns där jag fortsatte tvärsöver och gick förbi militärförråden och sen ner igen, hemåt. Men vad jobbigt det var! Och konstigt väder. Solen sken, sen blåste det, sen snöade det, sen sken solen, sen snöade det...... Aprilväder!
Jag skulle åka ner och handla också tänkte jag men när jag nästan var hemma ringde Mannen och sa att han och Haqvin var på Hammarn, "ska vi handla?". Jaaaa! Hurra! Jag kunde slänga mig i soffan när jag kom hem istället för att släpa mig ner på affären. Där i soffan åt jag upp mina intjänade promenadkalorier i form av glass. Nä, det var väl inte bra men jag var så förbålt sugen på choklad så då blev det så. Gott vare.
 
 
Ikväll blir det torskfilé, söndag är fiskdag. Nu sitter jag och försöker desperat komma på nåt annat än "mjölpanerad stekt torsk med kokt potatis, sås och grönsaker". Lite tjatigt blir det även om det är gott. Nåt i ugnen kanske? Jag har faktiskt en skvätt grädde kvar i kylen. 
 
 
Imorgon är det måndag och slut på påsklovet. Åter till ordningen. 
 
 

Lång lördag

Mannen och jag for till Birsta igår. Vi for ganska tidigt (för att vara oss) för vi skulle också ner till Delsbo där han skulle kolla på och eventuellt köpa en manskapsbod. 
 
Birsta gick bra. Vi var på Ikea och köpte en massa lampor till Lillens, jag köpte en ny kontorsstol och tygtabletter bland annat. Vårt köksbord är så förbannat högljutt eftersom det är laminat, det är svårt att samtala under maten och höra vad  folk säger när alla skramlar med sina bestick! En ljuddämpare under varje tallrik är nog grejen, tänkte jag, och nu hittade jag enkla, vävda, billiga så klart, på Ikea. 
 
Sen skulle Mannen på Jula så då gick jag till Birsta City en sväng och utnyttjade lite rabattkuponger på Kicks.  Gick också på Panduro för att köpa docktrikå. Nu när mina änglar är på Jabbo kanske jag får lite omsättning och måste sy nya. Hoppas kan man ju. Köpte en meter "hudfärgad", dvs ljusbeige. Vaddå "hudfärgad" förresten, det finns väl många andra hudfärger också? Ljusbrun, mörkbrun, gulbrun, rosa. Men det hade dom inte. Jag får söka det på annat håll.
 
Lunch på Ikea. Jag åt köttbullar på Ikea för första gången! Smakade väl helt normalt. Dock hade dom fortfarande tråksallad med grönsallad, gurka och tre majskort ungefär så den köpte jag inte. När vi satt och åt fick jag syn på en terminal på väggen. Där kunde man lämna förslag på hur Ikea kunde förbättra sig. Så det gjorde jag! Jag föreslog sallad med lite mer näring i, t.ex. morötter och oliver och jag föreslog att det skulle finnas magrare såsalternativ istället för bean. Så om Ikea börjar med bättre sallad, då vet ni vem som fixade det!
 
Sen drog vi E4-an ner till Hudik och så in mot Delsbo. Kollade på vagnen, funderade, diskuterade. Medans vi var där började det snöa. Och hur det snöade sen! Det VRÄKTE ner. Vi var alldeles vita när vi gick in för att dricka kaffe och skriva kvitto. 
 
Resan hem gick långsamt. Som tur var slutade det snöa efter ett tag. Åkte via Ljusdal och Ramsjö. Vi pratade om att vi kanske skulle stanna i Ånge och äta pizza. Fast så blev det inte för när vi äntligen, äntligen nådde Ånge så vek sig draget på vagnen. Ja, det är en led på draget så det gick inte sönder men det var lite problematiskt innan vi fick till det så man kunde köra igen. Då hade det börjat toksnöa igen så vi såg ut som snögubbar när vi kom in på macken. Det fick bli en korv med mos och räksallad istället för pizza. Det var faktiskt väldigt gott det med, klockan var halv tio när vi var klar med "reparationen" så vi var hungriga. 
 
Vi kom hem till slut, mitt i natta. Här hade det också snöat. Jag kände mig fuktig från strumporna upp till huvudknoppen. Av med alla fuktiga kläder och på med finaste helly hansenkalsongerna och en torr, varm tröja. Burr! Värma vetevärmaren i micron och sen gå och lägga sig. Det var den lördagen, det!
 
 
 

Fredagsfotot 130405: Sånt man får stå ut med


Godmorgon!

Blev bara 12 timmars fasta den här natten. Magen vrålade när jag klev upp så nu har jag ätit frukost. Det gör inget. Man ska lyssna på kroppen. För det mesta. Om kroppen säger åt en att ligga på soffan och äta praliner varje dag så ska man slå dövörat till. 
 
Jag har funderat på om jag ska köra 2/5-fasta istället. Då äter man som vanligt 5 av veckans dagar och fastar 2 av dom (16-24 timmar). Men jag har ju nyss börjat med denna fasta så jag ska väl ge den en chans först. Vi åt korv och makaroner till middag igår och det är väl inte bästa kosten att hålla sig mätt på. Se där, en fördel med fastan: man måste verkligen äta VETTIGT.
 
Såg programmet på Vetenskapens värld som handlar om fasta och vad man kan uppnå för hälsofördelar. Väldigt intressant måste jag säga. Jag kan rekommendera det, kolla på Svt på programbiblioteket eller kolla här: http://www.svtplay.se/vetenskapens-varld
 
 
 
 

Så där ja!

Idag har jag diskat, hängt tvätt, dammsugit köket och hallen, skurat hallen ren från saltmärken och bakat bröd - allt detta innan frukost! Eller dagens första måltid, hur man nu vill se det. Det engelska ordet "breakfast" betyder ju faktiskt "bryta fastan". Idag blev det en frukostmåltid eftersom jag bakat bröd. Matildas grahamsbröd fast med fullkornsdinkel. Ja då är det inte grahamsbröd längre, förstås..... 
 
Nu satte jag mig för att skriva färdigt det förb... CV-t. Att det ska vara så svårt. Man vill ha med så mycket som möjligt men man vill inte att det ska bli FÖR mycket information för då orkar ingen läsa. Men jag måste göra det nu. Känns som det är dags att sparka igång eftersom uppsägningstiden går ut i slutet på denna månad. Tänk vad härligt om jag skulle få jobb innan dess! Slippa gå till Arbetsförnedringen. 
 
Trodde kanske att mina nya träningskläder skulle komma idag men nu upptäckte jag att jag fått ett mail den första april om att leveransen är försenad "på grund av att vi saknar en eller flera artiklar för att kunna komplettera den." Fast när jag beställde stod det inget om det.
 
Jag har beställt capribyxor, linne och en huvtröja. Jag är lite less på att jag alltid väljer svart och rött på träningskläder så den här gången blev det ett lila linne. Byxorna är visserligen svarta men dom har gula revärer! Kollade på jättecoola mönstrade brallor men som vanligt fegade jag ur och tänkte att då kanske lår och rumpa ser ännu större ut...... Huvtröjan är grå och orange. Grå är ingen favoritfärg egentligen men vi får väl se när den kommer. Ja egentligen borde jag ha tänkt så om byxorna också. Beställt och provat! Äh, det blir väl fler inköp framöver.
 
Dom här var det jag inte beställde....


Periodisk fasta

Jag tänker testa periodisk fasta. Det innebär i praktiken att jag äter mitt sista mål för dagen vid åtta på kvällen och sen fastar fram till 10-12 nästa dag. Dom rekommenderar tydligen 14 timmars fasta för kvinnor och 16 för män men riktigt varför har jag inte lyckats hitta nåt svar på. Jag testar väl och ser hur det går, funkar det med 14 timmar kanske jag utökar till 16.
 
Varför? 
 
Det är ett enkelt sätt att reducera energiintaget över dygnet.
Det lär kroppen att bli effektivare på att bränna fett.
Bygga muskler ska också gå bra.
Jämnare blodsocker.
Piggare och starkare.
Kan motverka livsstilssjukdomar så som högt blodtryck, diabetes, cancer. 
 
Jaha, du undrar varför JAG ska prova?
 
Min viktnedgång har stannat av. Jag har "fastnat" på samma vikt i flera veckors tid nu. Om jag kollar min app där jag skriver in vad jag äter så ser jag vad det beror på: Jag äter mer nu. Eller förbränner mindre. Skidåkningen var en väldigt effektiv träning. 
 
Så för att ta nya tag och få fart på kroppen igen ska jag testa detta. Det låter kanke hemskt med 14 timmars fasta men tänk efter: hur mycket äter man efter klockan åtta på kvällen annars? Och VAD äter man? Nyttigheter? Nä, oftast är det då onyttigheterna kommer fram. 
 
Nu börjar träningen med gymnastikföreningen klockan 19 och jag är oftast hemma halv nio men det är väl inte värre än att man får börja fastan en timme senare dom dagarna, äta efter träningen måste man. Och man får väl vara lite flexibel: om vi skulle vara bortbjudna på kvällen så kan jag väl äta efter åtta.
 
På morgonen då? Ja jag får dricka kaffe och te och annat utan kalorier. Vatten så klart. En skvätt mjölk i kaffet går bra. Och till klockan 10 är det inte långt tycker jag. Jag känner vissa som nästan aldrig äter frukost på morgonen. Fast äter på kvällen gör han. Han får ändra på den vanan då. För jag hoppas att han hänger på.
 
Jag tänker fortsätta med min "vettig kost"-diet, dvs vanlig mat men med nyttigt tänk. Godis nån gång. Samma som förut men på ett annat sätt.
 
Läs mer här (eller googla själv): http://www.styrketraningsprogram.net/periodisk-fasta.html

Annandag påsk

Har varit en ganska lugn dag. Tror allt flängade på skotern igår tog ut sin rätt idag. Nåja, jag tog i alla fall en promenad ner på Hammarn och handlade. Lite motion. Men ingen träning ikväll eftersom det är helgdag. Suck.
 
Annars har vi ägnat oss åt soffhängande, tv-tittande och kaffedrickande. Vi har även bjudit farmor på mat, stekt bogfläsk kryddad med curry och potatis och grönsaker och grejer. Sen kokade jag pasta och gjorde matdosor av det som blev kvar, fyra stycken blev det som jag stoppade i frysen. Bra!
 
Nu sitter jag här vid köksbordet och klipper med ögonlocken. Klockan är faktiskt elva snart men vi har inte riktigt ställt in oss efter sommartiden än. Möjligen har katten gått och lagt sig men det räknas inte, han sover ju lite då och då. Kanske tur det är vardag imorgon så det blir nån ordning. Visserligen har barnen påsklov men en av oss ska i alla fall jobba som vanligt och då är det lättare att komma in i rutinerna igen. 
 
Matrutinerna också. Har blivit mycket godis och konstig mat i helgen (våfflor och whisky till exempel) men det ska vi rätta till nu. Ska berätta mer imorgon.....

Påskdagen

Idag känner jag av musklerna i ryggen och axlarna samt lite i biceps. Nej jag tränade inte igår, inte på det viset, utan jag åkte bakpå skotern i tio mil. Ja inte i sträck så klart. Men totalt.
 
Vi åkte åt Krokvåg och Ammer till, ända upp till Höksbergstjärn där M och K och barnen var med en annan familj. Åkte fel gjorde vi också. Skylten som pekade mot tjärnen hade ramlat ner och pekade åt helt fel håll men det ordnade sig med det också, ett telefonsamtal och vi förstod att vi hade åkt åt fel håll. 
 
Där i solen på tjärnen stekte Mannen kolbullar som räckte både åt oss och åt andra som ville ha. Dom andra hade också mat och fika med sig, bland annat hade dom lagat till fisk i foliepaket. Jag fick en bit kladdkaka, sån där med kokotosca på som är så god. Kaffe till så klart. Allt man äter smakar godare när man sitter ute på en tjärn i solen. 
 
Vi hade tänkt ta vägen över Överammer hem och kika in till B för en kopp kaffe. Sagt och gjort, iväg bar det. När vi kom dit hade han gjort våffelsmet och vispat grädde! Oj, vad gott. Men hur ska jag orka? Jodå, jag orkade lite våfflor också. Med hjortronsylt och grädde. Mmmm. En whisky fick jag också. Våfflor och whisky, lite annorlunda kombination. Jag skulle få en irish coffee men farinsockret var slut. Gjorde inget. Det var gott ändå.
 
Ja sen for vi hem då. Via Granåsen och Ammer och Krokvåg. Underbar utsikt i Gevåg. Solen hade försvunnit ner i några moln och himlen var rödorange. Jag hade så klart inte rätta kameran med mig men dit upp borde jag kunna promenera nån dag, bara för utsiktens skull. Ta med systemkameran och lite fika. Nån som ska med?

RSS 2.0