Man kan om man vill

Eller kanske INTE vill i det här fallet:

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=15912


Det hänger på håret.

Idag är det EXAKT två veckor tills jag ska till frissan. Gissa om jag längtar dit?! Jag har image26
inte varit där sen början på september då jag klippte superkort igen. Men nu har jag
bestämt mig för att jag vill ha bob-frisyr. Det hade jag för si sådär 10 år sen och jag trivdes bra med det. Kort, lättskött och lämpligt för en hattbärare som jag. Och för en latmask som jag som inte ids stå i timmar framför spegeln med fön och lockborste.......
"Ja ingen klippning före februari!!" tyckte min frissa. Så nu står håret på tillväxt.
Det har i alla fall passerat det stadium där det spretar otyglat åt alla håll uppe på huvudet och har börjat lägga sig så sakteliga. Men resten då? Håret runt ansiktet känns alldeles för lååångt. Oklippt känner jag mig. Och färglös....Suck...

Jag vill ha SÅ HÄR! NU!        

Boun giorno!

image25God morron! Eller förmiddag är det väl....


Idag känner jag mig inte ett dugg inspirerad, jag vill helst vara hemma och göra änglar. Och vara ute. Det är fint väder idag, lagom kallt, lite sol då och då.
Jag har börjat med kursen i italienska som jag skickade efter. Roligt! Sen om man vågar prata är ju en annan sak..... men jag tränar på mina stackars arbetskamrater och familjemedlemmar. *fniss* Dom förstår å andra sidan inte italienska men man kan inte få allt här i världen.
Jag har lagt över cd-skivorna på mp3-n på telefon så jag kan lyssna i bilen. Sen får jag kika i boken på rasterna och hemma. Lite svårt att läsa bok medans man kör bil...
Kom på nu att jag måste ladda om ett par filer, det blev bara hack-hack-hack av nån anledning. Och på ett ställe blev det alldeles tyst en lång stund. Sen kom det: "Nu är det din tur!". Jo, eller hur....

Nämen kolla, nu är det ju nästan lunch!

Arrivederci!

// Hilda della Scopa


Meningen med livet (heavy stuff!)

Den som har jobbat mest när den dör vinner, är det så? Men om jag tar det lugnt och jobbar långsammare så lever jag nog längre än dom som stressar och jobbar över  varje dag och då har jag i slutändan jobbat lika mycket....? Åtminstone mår jag bättre MEDANS jag lever.
Livet är väl ingen tävling? I så fall en tävling där man inte vill gå i mål på ett bra tag.
Ibland verkar det vara en tävling, man ska äta sunt och röra på sig och hålla vikten och utveckla sig själv och umgås med familjen och njuta av stunden och stressa mindre .... gör inte DET en stressad så vet inte jag vad!
Meningen med livet måste vara att man ska må bra medans det pågår, oavsett om det är kort eller lång tid. Sen kommer det väl tillfällen när man inte mår så bra men det är ok,  jag menade inte att man MÅSTE må bra HELA tiden. Vad menar jag då? Ja, säg det. Nu har jag trasslat in mig rejält bara för att min stressmage bråkat med mig i helgen (och gör så fortfarande) och fått tankarna att vandra. Men så här kanske:

 - Ska man hålla på med tråkig motion bara för att det är bra för kroppen? Nej. Det kan inte vara nyttigt att tvinga sig att motionera, då blir man bara uttråkad och börjar säkert fuska! Det måste gå att hitta ett sätt att röra sig på som man trivs med.
- Ska man äta sånt som är nyttigt men inte gott? Njae. Medicin är inte gott alla gånger och det är för det mesta nyttigt. Kosttillskott kan man också behöva (aloe vera-dryck till exempel är INTE gott men GÖR gott.) Men att plåga i sig grönsaker man inte gillar bara för att dom är nyttiga, det tror jag inte på. Mat ska vara gott. 

Men om jag till exempel gillar choklad, ska jag äta det varje dag då? Nja, mår jag bra så är det väl ok. Men om jag går upp i vikt och mår dåligt över det så blir det ju fel, fel, fel. Äta gott OCH må bra kom vi ju överens om, eller hur!  Man måste kanske avstå en del saker en tid för att må bra. Och då blir det ju extra gott nästa gång!


Grattis Thea!

image24

Idag fyller min Stora Stora syster år. Grattis till henne!

Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Oiiiiih!
*klapp, klapp, stamp, stamp, hissa, hissa*

Hundvakt

image23


Det här är Raffi.

Kära svägerska

Berit, min kära svägerska

.image21
Nu har jag köpt likadana fingervantar som du har. Dom bruna med virkade blommor på kanten. Jag köpte dom fastän jag visste att du har likadana. Jag kollade ju faktiskt in dom i affären INNAN jag visste att du hade såna.
Tidigare har vi ovetande om varandra köpt  varsin likadan jeanskjol (som vi båda älskar) och likadan tunika. Idag köpte jag förutom vantarna även en svart kjol och det skulle inte förvåna mig ett endaste dugg om du redan köpt en sån utan att säga det till mig! 
Men vad gör väl det? Vi är helt enkelt två snygga brudar med bra smak!
Kram på dig!

image20

Tingen är emot mig...

Skulle ta lite Oboy igår kväll för en gång skull. Då är påsen mystiskt förvunnen. Jag har letat igenom hela skafferiet men kan inte hitta den!! Sören letade också när han kommit hem men utan resultat.
Klädkammarlåset däremot är fixat, det var "bara att stoppa i nyckeln". Jo pyttsan..... men nu är paket inslaget.
Haqvins hosta låter bättre (han har tränat, kanske?) nu när han har varit hemma  nån dag och inte sprungit ute i kylan. Han ska på kalas imorgon och var lite  orolig att han inte fick men det ska nog ordna sig.

Nu ska jag ta mig an toaletten nere. Skoj.....

Mäh!?

Plötsligt funkar inte låset till klädkammaren! Nyckeln går inte att stoppa in, det tar stopp! Herman gick för att hämta presentpapper för att slå in Henkes present och då fick han inte upp dörren. Mycket märkligt. Och Sören är och åker skidor samt har en mobil där yttre högtalaren är full med sågspån och hör följdaktligen inte när man ringer eller SMS-ar........ Sånt är livet  med en spåntupp.

Vad ska vi göra nu då? Bryta upp klädkammaren med en kofot? Tur det inte är panik, vi hinner slå in paketet i morgon  men man blir brydd när saker bara slutar fungera......

Nä nu är det dags stoppa i dom gröt och stoppa dom i säng!

Blondin (ganska snäll)

A blonde and her husband are lying in bed listening to the next door neighbor's dog. It has been in the backyard
barking for hours and hours.

The blonde jumps up out of bed and says, "I've had enough of this".    She goes downstairs.

The blonde finally comes back up to bed and her husband says "The dog is still barking, what have you been doing?"

The blonde says, "I put the dog in our backyard, let's see how THEY like it!

Burr sa Kasper

Kallt idag. Minus 17 ute och plus 14 inne i köket! En mig närstående person hade dragit ner shunten igår. Han visste väl inte att det skulle bli kallt igen förstås...... tände upp och tog på mig en sjal.
Kallt på jobbet också.  Nu har dom fått ordning på ventilationen. Frånluftsspjällen har varit stängda hela tiden. Konstigt att luften varit dålig? Nä..... Fast nu verkar cirkulationen kommit igång på allvar för nu känns det som fönstren stått öppna hela morgonen! Luftcirkulationen alltså, inte blodcirkulationen! Brrr..... satte på mig sjal och torgvantar och hämtade en kopp kryddigt te.

Pinknödig blir man också.....

image19

Utseendefixerad? Jag?!

image18


Nä men när man har börjat fundera så fortsätter hjärnan av sig själv..... När man promenerar, när man diskar, när man kör bil. Funderingar, funderingar...
Det här med hur man hela tiden är smått missnöjd fast man ser helt normal ut. Jag tror att man har nån slags inre bild av hur man ser ut, en bild som kanske var sann för 15-20 år sen.... som när man hör sin inspelade röst. Inte låter jag så där! Samma när man ser sig på bild. Förresten, det är inte ens säkert att bilden nånsin varit sann.....tyvärr!
Sen kan man fundera varför det är lite skamligt att bry sig om sitt utseende (ja, ni såg ju rubriken på inlägget. Självironi, hm hm). Det är liksom lite fult.... Fult att vilja vara snygg, snacka om självmotsägelse!

Då så, nu kommer min bekännelse: Jag tycker om kläder! Hah! Jag TYCKER OM kläder! Jag gillar att göra mig snygg, sådetså! Fast jag erkänner, hemma har jag plyschdress eller mjukisbrallor, fniss. Men jag skulle aldrig sätta på mig myskläder som satt illa eller har fel färg, sån är jag. Och jag skulle inte kunna gå på jobbet i joggingbrallor.....och jag kan åka ner på ICA osminkad men inte i joggingbrallor. Snobbigt? Vet inte.... Jag har inga problem att gå på ICA klädd som påskkärring eller i folkdräkt!
Hur ska jag få nåt avslut på det här nu då? Ett citat kanske:

"Tjejer bryr sig mer om sitt inre än sitt yttre eftersom killar har lättare för att titta än för att tänka"

Dom kvinnliga klädbestyren (igen)

"Undrar vilken gen som gör oss kvinnor så otrooligt kritiska till oss själva??" skrev Maggan som kommentar på ett tidigare blogginlägg. Ja det kan man fråga sig....
Varför är det så? Är det genetiskt? Handlar allt bara om att locka till sig en hane och föröka sig (rent teoretiskt alltså). Och vad ger det  mig för fördelar att föra mina gener vidare med nån som har ett utpräglat skönhetssinne (eller åtminstone är LITE kräsen)? För övrigt, jag har en känsla av att dom flesta hanar tycker att det går utmärkt att föröka sig med en även om magen putar utanför byxlinningen och håret ligger platt ....Var jag elak nu? Äh, kolla på krogen strax innan stängning får ni se.....
Jag kände behov av en svart snyggkjol och gick på rea för att kanske fynda en dylik. Hittade en jättesnygg i svart slinkigt tyg, med snedskurna stycken som vidgade sig nertill till en volang. Tjusigt! Men när jag provade den var den inte lika snygg. Magen stack ut och låren bullade sig. Jag kände mig avklädd, som om jag stod där i underkläderna.... Men egentligen, EGENTLIGEN tror jag att det bara är JAG som ser det. Faktiskt.  Och jag har ju en liten mage som sticker ut och kraftiga lår, varför ska det vara nåt fel med det!? Det går ju bra att ha jeans och dom avslöjar egentligen mer än vad kjolen gjorde. Undrar vad skillnaden är? 
Suck....jag kanske ska kolla om kjolen finns kvar?

image15

image16

Underbara barn

Barn och deras fantastiska sätt att uttrycka sig i ord....

Igår berättade Herman att han hade 10 av 10 på läxförhöret. Det handlade om tj-ljudet. "Vad bra!" sa hans käre far. "Höll du  på länge då?" frågade fadern sen eftersom han känner vår son vid det här laget. "Nä jag bara skrev orden. Sen fick minnet ta över!"

Det är så man önskar att det skulle funka alla gånger för en annan med! 


Tillbaka i verkligheten

Om det nu är detta som är verkligheten? Det är mycket trevligare att vara hos mamma och pappa och gå i Stockholm och shoppa och äta mat och gå på teater.....
Jösses vad bra det var! Dom är jätteduktiga! Det där låter som om dom vore dagisbarn..... men säg "professionella" då! Jättebra. Och roligt!
 Det var rena rama Ragunda i Stockholm i lördags. Vi mötte massvis med kändisar hemmifrån. Och det var fullsatt på Intiman, fast inte enbart hammarstrandsbor.
Det jag kan fundera på är vad dom som inte kommer från Hammarn har förväntat sig av föreställningen. Jag VET ju att dom kan, jag har både sett och hört dom musicera, sjunga och spela teater förut. Jag har dock inte sett alla göra allting och defitivt inte samtidigt! Tyckte dom "utsocknes" att det var bra gjort för att dom förväntade sig mer "amatörmässigt" framträdande, är det bara för att det var på TV och för all reklam om showen eller tyckte dom det var bra för att det verkligen VAR bra? Jag vill gärna tro det senare. :) För det tycker JAG. Det var otroligt bra. Stackars Bosse som fick spela Sound of Music till exempel..... men det gjorde han! Dom måste ha utvecklats väldigt mycket allihop under den här tiden när dom fått pröva på saker som dom aldrig gjort förut. Man blir onekligen lite avis.
När vi gick genom foajén när föreställningen var slut stod dom där och tog farväl. Vi pratade några ord med Bosse och sen när vi passerade Tobbe sa jag att nu förväntar jag mig att dom ska ha en magdanskurs här hemma......


Men vad ska man ha på sig....?

Det evigt kvinnliga? "VAD ska jag ha på mig, jag har ju INGENTING som passar! " Provade lite nu och jag säger som en bloggande medsyster: är det nån som bytt ut kläderna i garderoben?  (Tror inte hon sa så ordagrant men ...). Det putar här och där och ingenting verkar passa på kroppen eller passa ihop heller för den delen. Och jag hinner inte gärna SY nåt nytt! Och jag kan inte gärna chansa på att jag ska hitta nåt i Stockholm, sist jag rände där hittade jag till slut en topp som var snygg och satt bra - och halva reapriset var det när jag kom till kassan! Fast det jag letat efter var en yllekappa och en klänning......
Och man kan ju inte ha jeans för jämnan. Det lutar åt att jag tar samma kläder som jag hade på nyårsafton. Ingen som ska till Intiman var ju med då! Eller ska jag kanske ta den rutiga kjolen? Om jag tar kavajen till så inte magen syns så väl... eller toppen med volanger.....eller ska jag ta.....

image13

Ekiperingsbekymmer

Till helgen ska vi på teater i stora staden, om nu nån skulle ha råkat missat det.....
Mormor och morfar ska vara barnvakt. Mina ekiperingsbekymmer består av att Sören och jag anländer till huvudstaden redan mitt på dagen.... och teatern är inte förrän på kvällen. Jag måste alltså gå runt hela dagen i kläder jag ska vara fin i på kvällen. För man vill ju vara fin när man ska på teater, eller hur?!
Vad ska jag ha på fötterna? Joggingskor? Ska man gå på stan hela dan är det nog en bra idé men inte vill jag gå på Intiman i joggingskor! Man kanske kan ha med sig finskorna i en väska? Man kan inte gärna släpa på en massa ombyte heller. Och  var ska jag byta om i så fall? Toaletten på Åhléns?
Nu är det ju JAG som ska kolla på grabbarna i Allt för byn och inte tvärtom men man vill väl vara representabel! Eller ska man representera glesbygden ordentligt och komma i Helly Hansen och graningekängor? Tror inte det va.... ;-)

*Gääääsp*

Vad gör jag här egentligen? Jag är så trött i mitt stackars värkande huvud så jag begriper vad det är jag läser. Jo då, jag vet vad jag gör här.....jag förtjänar mitt levebröd. Jobbar. Förvärvsarbetar heter det också. Men när man fånstirrar på skärmen, på nåt man gjort minst hundra gånger förut och inte kommer på vad man ska trycka på för tangent härnäst, då är frågan om inte hjärnan börjar bli lite överbelastad. Överbelastad med sånt som egentligen är ointressant. Hjärnan stänger av och säger åt kroppen: gå och lägg dig!
Gäsp....

Cool nalle...

Haqvin ville ha en huvjacka till nallen. Nu är det klar! Cool va?

image11       image12


Mina arbetskamrater är så humoristiska

Igår köpte jag mazarinkaka med choklad på till mig och mina kolleger på avdelningen. Jag tänkte som så att varför har man "gofika" på fredagarna, det är ju på måndagarna man behöver uppmuntras! Detta skrev jag även i mailet som jag skickade till dom.
Fick till svar av en: "Brukar du betala dricks i förväg, va?" Fast sen konstaterade han att han faktiskt gjort det nån gång och då fick han extra bra service. "Ja, du ser! "svarade jag.
Sen när det var dags för fika så tog jag som vanligt en assiette med keso också, jag ville inte ha nåt blodsockerfall pga kakan. Lade mazarinkakan på kanten och gick och satte mig i fikarummet med dom andra. Där var snacket i full gång.
Efter en stund tittar Ewa på min assiette och frågar: "Varför har du en chokladbit till din keso?"
"Varför inte?" kontrade jag.
"Tror du att du kan lura kroppen? Att den inte känner av kakan när du äter keso samtidigt? Den tror att du bara äter keso?"
"Ja det är jag fullständigt övertygad om!" svarade jag.
"Men då måste du börja och avsluta med Keso, annars funkar det inte!" fyllde Inger i.
"Ja det stämmer säkert, lyssna på Inger hon är smal. Hon har nog rätt!" hakade dom andra på.

Sen fortsatte resonemanget med att vi som lätt lägger på oss har bra överlevnadsgener. Om det blir svält så är det vi som överlever längst och har kvar ägglossningen längst och alltså har större chans att föröka oss!

Ja, det är roligt nästan jämt!

image8

Hö hö....


Ett flygplan hade störtat på en öde ö och de överlevande passagerarna hade befunnit sig där några år när de bestämde sig för att tilldela alla på ön olika ansvarsområden.

De överlevande som bestod av ett gäng britter och en kines började ta en "ministerpost" var.

-I´ll be the minister of defense. sa en av britterna.

-I´ll be the minister of education. sa en annan.

Efter ett tag var alla ministerposter tagna och den enda som blivit utan var kinesen.

efter ett tags funderande kom de på att det saknades en ministerpost.

-You can be the minister of suplies. sa en av dom.

Kinesen blev som förståligt var överlycklig och sprang in i djungeln.

Britterna trodde att han spang iväg för att hitta förnödigheter och fortsatte styra och ställa på ön.

Efter en vecka hade fortfarande inte kinesen dykt upp och de andra blev oroliga och började leta efter han.

När dom letat i några dagar och kommit djupt in i djungeln började dom tro att hoppet för den stackars kinesen var ute.

Plötsligt hoppade kinesen fram bakom palm och skrek: SUPLIES!!


Detta förbannade stressande.....

image6

Igår tänkte jag: vad skönt att jag har tidig vecka, då lämnar Sören barnen och jag behöver  inte stressa och känna att jag blir sen så fort det händer det lilla minsta på väg från frukost till fritids. Nä då väcker jag bara barnen, ser till att dom får frukost, sen far jag och har GOD tid på mig att köra till jobbet.
Jovisst......
Först och främst är dom jättetrötta för att det är måndag morgon. Ändå gick det förvånansvärt bra för dom att vakna och klä på sig. När jag gör frukost så river jag ner vattenskopan som slår ner ett ölglas som står på kanten av diskbänken....... Glaset landar på foten som splittras och sprider glasbitar över halva köket. Knepigt nog klarar sig själva glaset. Svordomar och förbannelser. Fram med sop och skyffel och dammsugare.
Sen när jag var klar och sa hejdå till barnen så skulle Hacke ha en macka (han har varit så trött på morgonen att han inte ätit frukost utan jag har skickat med en macka som han äter när dom har "saga och frukt"). Ja det gick ju fort att göra en macka, jag hade fortfarande 45 min på mig att klä på mig, gå ut genom dörren och köra till jobbet.
Vad händer då? Jo när jag sätter på mig jackan då går BLIXLÅSET SÖNDER!! Och innan jag krånglat  mig ur jackan.....blixtlåset delade på sig och låset fastnade mitt på, jag fick SLITA för att få ner det igen. Sen av med halsduk och hatt, slänga jackanfan åt helv... (nä jag hängde faktiskt upp den), springa upp och hämta den nytvättade vita jackan som jag hade tänkt skulle vara nytvättad till helgen då vi ska till Stockholm, på med den, på med hatt och halsduk och vantar och sen iväg. Tre cm nysnö på bilen som jag sopade av lite fort med vantarna och så 5 mil i mörker och snörök..... ja jag hann precis tills jag började.
Det finns dom som säger att man inte alls behöver stressa och bli sen, det handlar om planering. Jo pyttsan....

Nu är det slut....

...slut på julen! Meddelst sekatör, handskar och sopsäck åkte granen ut idag. Ljusstakar och stjärnor är nerplockade i kartongen som bara ska bäras ut. Dom andra julsakerna tog jag bort igår.  Återstår gardinerna men eftersom det inte är några särskilt juliga gardiner så är det ingen panik.
Men det känns nästan lite sorgligt......

Glömde ju...

Tillägg till föregående inlägg: Innan man häller i grädden kan man ta undan en del av köttet och frysa in för sig. Detta kan man sen äta som kebab, förslagsvis i pitabröd med sallad, tomater och andra grönsaker och så vitlökssås förstås! Mumsigt! (JA, maten är klar om en kvart!!)

Om mat och mysfika

Nu har jag varit ute och gått en timme i kylan och nu skulle jag ha fått energi att städa var det meningen. Så sitter jag här istället. Kanske det var hjärnan som fick energi?
Jag tänkte tipsa om en god "återhämtningsdryck" som jag drack när jag kommit in och pustat ut:
Man värmer en halv mugg mjölk i micron, häller i en sked snabbkaffe och en sked oboy och fyller på med kokande vatten. Nyttigt? Nja....inte SÅ mycket onyttigt i va? Gott. Oh ja. Det funkar även när man är ute och åker skoter fast då tar man halva muggen kaffe och halva muggen oboy ur barnens termos. Vuxen-oboy, liksom.
Jag ser inte att det är nån mening att börja städa nu, jag måste börja med maten (det finns gott om ursäkter bara man anstränger sig). Har en halvtinad älgstek som jag tänker "skava" skivor av och steka. Sen lägger man över dom i en gryta allt eftersom. I grytan har man lite vatten, kanske en buljongtärning, kryddor, kanske vitlök. När det kokat mört rundar man av med lite grädde (hm, bantning, vad är det?). Man kan reda av med maizenaredning om man vill ha det lite såsigare. Till detta serveras kokta pärer eller ris och grönsaker i nån form.
Igår kväll hade Herman lagat amerikanska pannkakor som avnjöts med lönnsirap och smör. Senare på kvällen hade vi "mysfika". Ni kanske inte vet vad "mysfika" är? Jo då skär man grönsaker i stavar: morötter, paprika, gurka, äpple (är gröna äpplen en grönsak?). Man rullar några skinkskivor, kanske klyftar några kokta ägg. Sen ska det vara ett par sorters dip och så chips förstås. Vi hade även lite nötblandning igår. Detta avnjuts framför Mythbusters med ett glas saft/dricka eller vin. ALLT gick åt. Jag är dock så lurig att jag inte tar fram hela påsen chips utan häller upp i en liten skål. Barnen får på så vis i sig minst lika mycket grönsaker som chips, fiffigt va? Känner mig verkligen som jag överlistat dom (på ett positivt sätt).
Detta är alltså "mysfika". Inget annat heter "mysfika". Varför? Jo en fredag kände jag att vi behövde lite fredagsmys samt att barnen behövde påfyllning. Jag frågade alltså om dom ville ha "mysfika". JAAA! det ville dom. Gjorde ovanstående och dom tyckte det var gott. En fredag några veckor senare säger Haqvin "kan vi inte ha mysfika?". "Jo.....vad är det då?" frågar jag. "Men!" säger han då med en blick som om man vore riktigt korkad, "det är ju det där med gurka och äpple och chips och dip!". Aha.... självklart...mysfika. Det är lätt att skapa traditioner ibland.
Det blev mycket om mat den här gången. Kan det vara så att jag är hungrig? Nu ska jag gå ner och karva sta på steken.
Smaklig måltid!

Smygbloggning.... sch...

Man ska inte blogga på arbetstid men jag är så LESS nu..... det är fredag, tur det. Eller så beror det på att det ÄR fredag. Jag vet att snart får man åka hem och då blir det extra tråkigt att vara här.
I kväll ska Herman fixa maten. Hans kära mor och far tycker att han ska göra det ibland i fortsättningen. Men i enlighet med Hermans personlighet så ville han ha en bestämd dag och då blev det fredagar. Sören får förstås hjälpa honom lite men Herman har fått en kokbok i julklapp så det är bara att läsa innantill kan man tycka. Men det finns väl ingenting här i världen som är "bara". :-)
Hacke fick en bakbok eftersom han gillar att baka. Vi får se till att inviga den också!


Tråk tråk...

Åh vilken gnälldag jag har idag. Åh vad tråkigt det är att sitta på ett möte man inte är intresserad av. Visst, vi skulle diskutera det som var dåligt på medarbetarenkäten och vad man kan göra. Men ibland kändes det som att vi "tycker fel". Eller som att vi har missuppfattat frågan. Men om man frågar någon vad dom tycker måste man väl svara det man tycker..? Det är alltså inte företaget det är fel på när vi gnäller utan oss? Nä nu ska jag inte säga mer....
Trött är jag också. Min middag bestod av keso, ett kokt ägg och en clementin innan mötet. Samt en nutrilett-bar i bilen hem. Sen tog jag en macka och en kopp te när barnen fikade men det känns att jag inte ätit mat ikväll. Hur folk kan byta ut ett måt MAT mot nutrilett och känna sig nöjda är för mig en gåta. Och VARJE DAG dessutom! Nä det är inget för mig.
Nu tror jag Sören har tappat upp ett bad.
Slutgnällt för idag!

Känns lite bättre nu...

Mimmi bjöd mig på whiskeytryffeltårta till fikat. Mina "bantningsplaner" for all världens väg. Nu har jag fått både choklad, whiskey och grädde så nu vore det konstigt om inte humöret vore bättre! image5


Varning för häxan

Fin dag. Först städar en kollega bort gamla pärmar och slänger MINA med! Sen ringer han som skulle köpa bilen och säger att bilen han lånade igår gick sönder när dom åkte till stan igen så den ska in på rep och han kan inte köpa bilen JUST NU..... nähä nä.....men han skulle ha den sen ifall den fanns kvar...jaha ja.
Och ikväll ska vi ha möte på jobbet ang medarbetarundersökningen. Jisses vad POSITIV jag känner mig!! (OBS! Sarkasm och ironi) Mulen är det också. Och chokladsugen är jag. Morr.....


image4

Tre änglar klara!

image3
 

Tre änglar klara! En grön flowerpower-ängel med flurigt hår, nästan lite skogsrå. En ljust lila gladskit med afroflätor. Och så en poppig mörklila brutta med svallande ROSA hår och kortkort kjol i ormskinnsmönstrat. Lägg märke till ör-ringarna! Bland fiskegrejerna fanns mycket riktigt ringar men dom var för små. Men på järnhandeln hittade jag små nyckelringar som var perfekta i storlek. Hårfärgen har Hacke bestämt. Och det blev ju inte så tokigt! Hade jag bestämt så hade hon nog fått svart hår eller nåt annat "tråkigt". Ofta har jag bara en vag idé från början hur ängeln ska se ut och sen kommer jag på mer efterhand när jag jobbar med henne (eller honom för all del) såvida jag inte har nån beställning på porträttlik ängel för då måste jag hålla mig till riktilinjerna naturligvis.
Nu vill jag fortsätta och göra fler änglar, jag har många idéer! Men imorgon börjar skola och jobb igen.... hoppas orken finns kvar när man kommer in i vardagslunken med tidiga morgnar, alldeles för mycket jobb etc etc (nu känns det som jag tänker bli negativ, aj aj aj!). Hoppas också att barnen kan somna skapligt tidigt ikväll så det inte blir så jobbigt imorgon bitti, dom ligger och läser nu. Ja det rätar väl  upp sig imorgon kväll, då kommer dom att vara elaka av tusan och somna tidigt! Förmodligen jag med.....

Såsa-omkring-dag

Ringde vårdcentralen och där tyckte dom jag skulle äta upp penicillinkuren innan jag träffade doktorn igen. Ok, jag gör väl det då....
Idag har jag inte varit från gården. Men det var rätt skönt faktiskt. Hacke har haft Victor här och dom har lekt och grejat på tillsammans med Herman. Jag har sytt lite på en ängel, den tredje som blir klar inom loppet av en vecka, det ni! Bilder kommer när dom är klara. Men den senaste skulle behöva ett par stora ör-ringar. Sören föreslog att jag kollar bland fiskegrejer på sportaffären. Ska göra det imorgon. Hoppas jag är piggare då.
Vi åt tacos ikväll och till det tog jag ett glas vin. Sen tog vi ett varmt varmt bad medans barnen såg på Bolibompa. Det gör förstås inte att man bli piggare.....*gäsp*....men det var mysigt!
Tror jag ska ta mig en konjak när vi lagt barnen, det är ju fredag... och det är nog bra mot bihåleinflammation, tror ni inte?

Kan man inte jogga så kan man blogga...

Jämrans bihålor att vara envisa. Jag mår fortfarande inte bra trots en veckas ätande av penicillin. Jag som skulle börja ett nytt(igare) liv efter nyår (som så många andra kan jag tänka). I det ingick inte  bara sundare matvanor utan också mer motion. Men hur ska man kunna motionera när inte kroppen vill bli frisk? Satsa på sundare matvanor kan man väl iof göra ändå men risken när man inte mår bra är att man tröstar sig med lite gotta.....
Idag följde Hacke och jag med Helena och Victor på Rosengården och fikade. Lyckligtvis var jag taktisk och åt lunch precis innan! Det blev kaffe och en fudgekaka, mumselimums. Och dagen innan åt vi glass till fikat... Hmmm.....Jaja, man lever bara en gång sägs det. Jag får börja i andra ändan, nämligen lägga till nyttigheter istället för att dra bort det onyttiga. Till slut brukar inte onyttigheterna få plats. Det har funkat förr, jag lovar!
Vet inte riktigt varför det är så viktigt att börja ett nytt liv efter nyår? Vill jag bli smalare? Ja tack, en aning iaf. Piggare? Oh ja. Det är nog viktigare än att bli smalare. "Frisk och stark" låter som ett rimligt mål. Gladare? Ja vem vill inte bli det? Men då finns det andra sätt: dansa och sjunga! Jag längtar tills dansen börjar igen. Och kören! Nu när jag äntligen kommit mig för att gå med igen. Vad kul det ska bli!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0