Nostalgikonsert på Näsets bygdegård på torsdag!

Ni kommer väl?

Jag håller på att klura på hur jag ska klä mig. Ska jag köra på 60-tal som i fjol och ta den svartvita klänningen, kanske vrida upp ett snäpp och förstärka det grafiska med vita strumpor och svarta stövlar? Vita stövlar hade ju varit idealet men det har jag inte hittat några än. Ja, jag har inte letat aktivt heller......... En svart hatt funderar jag på att sätta som kronan på verket, jag har en i barnens utklädningslåda som skulle passa.

Eller ska jag satsa på 70-talsnostalgi? Då behöver jag egentligen inte leta kläder, jag kan ta mina normala sommarkläder: Jeans, träskor, tunika och sjalett..... Så här såg jag ut när vi var i Norge förra veckan:

Jag har även en jeansklänning, den skulle jag kunna ha med en färglad topp under och så träskorna till. Sjalett i batik, jag har två att välja på (tack moster!).

Skulle vilja sy en ny klänning, en 60-tals helst, men inte svartvit men det vete fanken om jag hinner.....
Jag gillar 60-tal men nån Twiggy är jag ju inte. Lyckligtvis hade man strumbyxor till minikjolarna. Och så jättemycket mini tror jag inte jag ska ha, jag är nog för gammal för det.


Men alla ser så pinnsmala ut på fotona från 60-talet. NÅN kvinna med kraftiga ben måste väl ha funnits på den tiden med?

Sen måste jag faktiskt få tillägga: Nostalgi är inte enbart prickar. Vart kommer detta med prickar ifrån? Jag  googlar på 50-talsklänningar och dom enda som är prickiga verkar dom nytillverkade klänningarna i 50-talsstil. Gamla bilder visar alla möjliga mönster: Blommigt i olika former, randigt på olika ledder, rutigt! Ja nån enstaka prickig kanske, men absolut inte i majoritet. Nån som var med på den tiden som vill berätta?

Det är ju samma sak med 60-talet, det var inte bara svartvit. Mycket limegrönt och orange tycker jag man ser när man googlar runt på nätet. Limegrönt och orange - mums! Me like! Jag har ett par orange skor som eventuellt skulle platsa som 60-tal, med klossklack och en slejf över foten, tänk dom med dom orangröda strumbyxorna jag köpte i ett svagt ögonblick och så en blommig klänning i orange och lime, en scooter dress. Coolt!

Vet ni vad en scooter dress är? Jo det är en kombination av klänning och byxdress. Det ser alltså ut som en klänning men under kjolen så är det byxben. Praktiskt när du åker på din scooter, det gör inget om kjolen blåser upp!


Sammanfattning av semesterresan

Måste väl skriva lite om vår semesterresa.

Vi åkte till Norge, Riksvei 17 norröver, "Kystriksveien kallad". Lite mycket bilåkting för barnens smak (och visst, det kan man nog hålla med om lite) men vi fick se mycket. Torghatten, Svartisen, Saltstraumen. Och Herman fick fiska i havet. Hade jag inte heller haft nåt emot men jag har inga fiskegrejer. Hade ett kastspö förut men det gick sönder och jag har inte köpt nåt nytt, det är andra intressen som har prioriterats. Men jag tror vi får ta en tur till framöver till grannlandet enbart för att fiska!

Om han fick nåt? Jodå, två seifiskar (säger man så? En sei, flera seiar?)


Fredagsoutfit för midsommar 2011

Midsommar firades hemmavid, därav mysdress (tycker den knallrosa färgen står så fint mot grönskan!). Och vädret var, hm, växlande........


Fredagsoutfit för bergsklättrare

Detta är Torghatten, ett berg med ett hål rakt igenom. Googla vetja!Det kommer mer bilder från semestern sen....... :)

Kändistema!

Vi hade tisdagstema idag: Kändisar.

Inte så många som kom ihåg/ställde upp/hittade det dom letade efter men vi var några tappra.

Känner ni igen den här damen?


"Passa på och njut, snart blir det kallare igen!"

Ja det blir det säkert. Men knappast minusgrader, va?

Vad är det jag ska njuta av? Att inte kunna sova på nätterna? Att barnen klagar på att dom har svårt att somna? Att inte kunna vara ute på dagen för att det är för varmt?

Nä jag vill inte ha vinter. Men nästan 30 grader i skuggan, det är lite för mycket för mig. 20-25 grader räcker väl?

Tänk om man kunde beställa idealvädret? :)

Då vill jag ha sol med lite moln på himlen så man får skugga ibland, 23 plusgrader, en lätt bris som får asparna att rassla med bladen och som för med sig doften av syrener.

Nu mullrar det i fjärran. Ja det förvånar mig inte. Vi som är bortbjudna på grillning strax. Bäst man drar ur alla kablar innan man åker. Och hoppas att regnet väntar tills grillningen är överstånden.

Men det får gärna regna en skvätt!Salsa!


Smultron och mjölk

"Hennes hy var som smultron och mjölk" - nu vet jag vad som menas. Smultron är röda. Mjölk är vit.

"Bondbränna" är ett ord som ligger nära till hands.

Vi jämförde solbrännor när vi repade med ReMix ikväll. Alla hade olika varianter. Solen tog bra igår! Även publiken blev ojämnt stekt fick vi höra. Men klaga ska vi inte. Vi kunde ha fått dagens väder - åskoväder! Jag har nog aldrig varit med om nåt liknande. Det blev mörkt som på kvällen, det blixtrade oavbutet, regnet kom som en grå ridå och parkeringen blev en lerfärgad sjö. Och det höll på länge.

Det är fortfarande varmt och fuktigt och det ser rätt mörkt ut åt väster. Bäst att dra ur tv, telefon och dator innan man somnar.

Godnatt på er!

Nationaldagen 2011

Vilket väder!

Solsken och varmt, vinden fläktade, kjolarna fladdrade. Man fick ha lite koll där. Marilyn Monroe ni vet.

ReMix kom, sjöng och segrade. Jag solade i solen. Sverige, Sverige, älskade vän.

Oh happy day!


Det går upp och det går ner

Imorse (eller förmiddag var det ska jag väl erkänna) så satt jag och åt frukost. Solen sken, såg ut att bli en fin dag. Såg sen hur det mörknade mer och mer i väster. Jaha, nu kommer det regn, tänkte jag.

Regn??? Det kom STORM!! Träden böjde sig plöstligt som i ångest, det skramlade på verandan av att nåt for omkull där, regnet piskade mot rutan! Vad var det som hände???

Det varade ungefär en timme, sen kom solen igen. Men en del av blåsten blev kvar, det har varit fint men ingen vidare värme. Mycket underligt var det.

Mitt humör har varit likadant idag. Jag for ner till Stööks för att kolla efter sandaletter med liten klack, jag tyckte det saknades i min garderob (jag vet att vissa här i huset inte tycker att jag saknar några skor men dom lyssnar vi inte på nu). Jag ska ju dessutom vara "somrig" på måndag, nog måste väl sandaletter höra till en somrig klädsel? Hade väl inga illusioner om att hitta några. När man ska ha nåt specifikt så finns det sällan. Utanför affären stod en korg med en "halva priset"-skylt - full med SANDALETTER. Jag fick strax ihop 5 par som jag tog in och provade. Köpte TVÅ par. Ett par fina, guldiga att ha på måndag, förvånansvärt sköna, helt otroligt sköna för att vara en klacksko - det var stöd under hålfoten! Sen ett par lite lägre, också med guld på. Måste varit guldläge, hehe..... Oj, vad nöjd jag var när jag for därifrån!

Här är dom! Och se, det är kilklack på dom, så ovanligt..... (nej mina ben ser ut så där, det är inte bilden som är överexponerad.)Det här är väl somrigt? Varför jag står så konstigt? Jag var tvungen att göra en Marilyn Monroe och hålla i kjolen, det blåste som f.... Blir det svalt på måndag tar jag min petrolfärgade kofta över klänningen.

På eftermiddagen tänkte jag måla lite men fick hjälpa Herman med Playstationet istället, det skulle skapas konton. Jag kände hur humöret dalade och när jag väl fick gå ut och måla så var jag både less och sur - men jag visste inte varför! Mycket underligt var det. Jag hade i alla fall musik i öronen och det hjälpte upp humöret lite så jag fick lite målat.

Väktaren som hon ser ut nu.Och så började jag på en ny tavla på den gröngula jag grundade sist. Lite sommarfrukost. Inte klar.....Till slut gick det inte längre. Jag gick in och lade mig och sov en timme. Jag var jättetrött! Sen gick allt MYCKET bättre. Att jag inte fattade det först?? Dåligt humör och hjärnsläpp = du behöver sova.

Grillat blev det ikväll trots blåsten, vi har en klotgrill så det gick bra. Nu har jag tagit ett glas vin och sitter här och skriver. Fast jag är fortfarande trött känner jag. Det är nog bara att göra som kroppen säger - gå och duscha och sen sova och hoppas att morgondagen blir bättre, både humörmässigt och vädermässigt. Solnedgången lovar gott vad gäller det sista.

Fredag från en ny synvinkel


Klämdag? Är det då man ska kramas?

Jag vill verkligen inte jobba idag..........

Det var så roligt att måla igår. Jag vill måla mer! Det jag saknar nu är nåt slags projekt. VAD ska jag måla? Blev mest nåt på måfå igår, en färgig bakgrund och så skissa med kol eller pensel. Men det var kul ändå, utan mål och mening men då blir själva resan målet. Ja det där har ni säkert hört förut......

Nåväl. Det är bara en arbetsdag, sen är det helg igen. I TRE dagar! Och på måndag på Nationaldagen ska Remix sjunga vid Döda Fallet kl 13:00. Och dom har lovat regn och dom har lovat sol omvartannat. Just nu säger yr.no 12 grader och halvklart mellan kl 8 och 14 och 18 grader efter kl 14. Hoppas på det för vi ska ha "somriga" kläder. Vad sägs om klänning, regnrock och gummistövlar?

Färg färg färg!

Jag har målat! Härligt!

Jag vet inge vem hon är eller vartifrån hon kommer - men jag gillar henne! Hon dök upp redan här. Och nu dök hon upp igen!Det här är Nora och en faun tror jag minsann! Om Nora kan du läsa här. Ja man får söka sin inspiration där man kan!Fast ibland blir det bara konstigt. Vampyrer....?Och en.....ja vaddå? Väktare? Valkyria? Men what the heck, låt det komma bara! Ut med det!Åsså lite färg på det.....Så här såg den ut när jag slutade ikväll. Inte riktigt klar än.......Sen grundade jag två tavlor till. En i grönt och gult som ska bli nåt med solig grönska, vad vet jag inte än. Sen målade jag faktiskt över en tavla som jag gjort förut, jag var inte nöjd med den. Blev en grund i vitt, brunt och svart. Vet faktiskt inte alls vad det ska bli.

Nu är klockan snart midnatt och jag ska jobba imorgon. Jösses, jag måste gå och sova. Godnatt!
En slags fredag

Vi är lediga imorgon. Alltså är det fredag idag, inte sant? Två fredagar på en vecka - inte illa!


RSS 2.0