Nostalgikonsert på Näsets bygdegård på torsdag!

Ni kommer väl?

Jag håller på att klura på hur jag ska klä mig. Ska jag köra på 60-tal som i fjol och ta den svartvita klänningen, kanske vrida upp ett snäpp och förstärka det grafiska med vita strumpor och svarta stövlar? Vita stövlar hade ju varit idealet men det har jag inte hittat några än. Ja, jag har inte letat aktivt heller......... En svart hatt funderar jag på att sätta som kronan på verket, jag har en i barnens utklädningslåda som skulle passa.

Eller ska jag satsa på 70-talsnostalgi? Då behöver jag egentligen inte leta kläder, jag kan ta mina normala sommarkläder: Jeans, träskor, tunika och sjalett..... Så här såg jag ut när vi var i Norge förra veckan:

Jag har även en jeansklänning, den skulle jag kunna ha med en färglad topp under och så träskorna till. Sjalett i batik, jag har två att välja på (tack moster!).

Skulle vilja sy en ny klänning, en 60-tals helst, men inte svartvit men det vete fanken om jag hinner.....
Jag gillar 60-tal men nån Twiggy är jag ju inte. Lyckligtvis hade man strumbyxor till minikjolarna. Och så jättemycket mini tror jag inte jag ska ha, jag är nog för gammal för det.


Men alla ser så pinnsmala ut på fotona från 60-talet. NÅN kvinna med kraftiga ben måste väl ha funnits på den tiden med?

Sen måste jag faktiskt få tillägga: Nostalgi är inte enbart prickar. Vart kommer detta med prickar ifrån? Jag  googlar på 50-talsklänningar och dom enda som är prickiga verkar dom nytillverkade klänningarna i 50-talsstil. Gamla bilder visar alla möjliga mönster: Blommigt i olika former, randigt på olika ledder, rutigt! Ja nån enstaka prickig kanske, men absolut inte i majoritet. Nån som var med på den tiden som vill berätta?

Det är ju samma sak med 60-talet, det var inte bara svartvit. Mycket limegrönt och orange tycker jag man ser när man googlar runt på nätet. Limegrönt och orange - mums! Me like! Jag har ett par orange skor som eventuellt skulle platsa som 60-tal, med klossklack och en slejf över foten, tänk dom med dom orangröda strumbyxorna jag köpte i ett svagt ögonblick och så en blommig klänning i orange och lime, en scooter dress. Coolt!

Vet ni vad en scooter dress är? Jo det är en kombination av klänning och byxdress. Det ser alltså ut som en klänning men under kjolen så är det byxben. Praktiskt när du åker på din scooter, det gör inget om kjolen blåser upp!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0