Typiskt!

Nästa vecka fyller jag år. För att slippa fjolårets bekymmer hade jag tänkt önska en prinsesstårta från Brödbiten. Ja jag skrev det till och med här:
 
http://aliaskvasthilda.blogg.se/2014/february/nae-jag-hade-ju-bestamt-mig-2.html
 
Igår fick jag höra att dom gått i konkurs. Bye bye prinsesstårta... 
 
 
Vilken otajming. Så typiskt. En vecka innan min födelsedag. Ja, dom tänkte så klart inte på det, riktigt så konspiratoriskt lagd är jag inte. Men det betyder att jag antingen måste baka tårta själv till på måndag eller beställa nån annanstans ifrån. Och visst, jag gillar att baka, det vet ni ju men jag jobbar och i så fall måste det vara en tårta som går att förbereda. Och jag har förresten ledsnat på att baka till min egen födelsedag. Kan väl nån annan göra?
 
Ska fundera i helgen, när jag fått sova lite mer. Just nu lider jag av extrem sömnbrist. Blev väl kanske fyra timmars sömn inatt. Helt självförvållat. U och S och barnen är här på sportlov och vi hade bjudit dom till Lillens på mat och bastu och badtunna. B och B var också bjudna. Vi hade en mycket trevlig kväll men det blev sent innan vi kom i säng. Mycket sent. 
 
Ska lägga mig tidigt ikväll och imorgon har jag sovmorgon, ända till klockan sju. Jo jag vet. Man har inte så stora krav nuförtiden.

Hejdå, helgen. Hej hej, måndag.

Det var ganska lugnt i helgen. Fredagen avslutades som vanligt med "På spåret" på tv och godis i soffan. Finalen. Vad ska vi nu göra på fredagkvällarna hädanefter? Kolla på skäggiga karlar bosatta i Alaska?
 
Jag hade bestämt mig för att städa köket direkt efter frukost på lördagen - och det gjorde jag. En massa papper åkte ut på veranda och en massa saker åkte in i skåp och lådor där dom skulle vara. Torkade bänkar, bord och köksö, dammsög golven och torkade det. Ah, vad härligt! Ett rent och prydligt kök! 
 
På kvällen var vi till B och B och åt mat och kollade lite på Melodifestivalen. En massa surr blev det, klockan var över ett innan vi kom hem, vi som skulle till stan på söndagen. Men det gick bra, vi hann in i tid till mötet som Mannen skulle på. Själv gick jag på stan och kollade på kläder.
 
Tyvärr är inte alla affärer öppna på söndagar men jag fick hålla tillgodo med det som fanns. Indiska, min favvobutik, var stängd men jag gick på Joy och fyndade istället. En topp i, ja, ljus gulrosa kanske? Kände att jag drogs till just den färgen i söndags. Kanske ett uppdämt behov av rosa i mitt liv? Toppar har jag i alla fall behov av, dom flesta jag har börjar bli urtvättade. En blus hittade jag också, en tunn, färggrann sak. Festlig! Nu fattas bara en fest att ha den på.
 
 
Köpte lite smink också medans jag ändå var i farten. Sen till det allra viktigaste: jag hämtade ut mina glasögon!
 
 
Sen gick jag runt på stan och tränade att gå med progressiva glasögon. Kändes lite sjösjukt ibland när jag vred på huvudet och sakerna i periferin började röra på sig.... Jag trampade snett ett par gånger när jag vred på huvudet samtidigt som jag gick. Att gå i trappor var också lite läskigt i början. Konstaterade när jag kom hem att det inte går så bra att se på tv med dom eftersom jag sällan sitter rakt upp och ner och kollar utan för det mesta halvligger i soffan men det är ju bara att ta på dom gamla glasögonen då. Idag har jag haft dom hela dagen på jobbet. Jag kom inte ens ihåg att byta innan jag körde bil hem och det gick bra. Tänkte inte på det förrän jag redan var hemma. 
 
Måndag igen och jag grämer mig lite över att jag inte hann sy nåt i helgen. Nåväl, jag har i alla fall sytt färdigt två häxor dom senaste veckorna. En väldigt vårlig 50-talshäxa i lila och rosa som heter Beth (eftersom jag lyssnade på Kiss när jag sydde henne) och en hårdrockshäxa som jag tror heter Xenia.
 
Här är Beth. Jo hon har lila hår också.
 
 
Och här är Xenia, med både dödskalle och kedjor!
 
 
Nästa tror jag blir en häxa med godistema. Såg en docka på Pinterest med godistema och blev lite inspirerad. Karameller och sånt kan jag göra i cernitlera och så kan hon få lila hår hon med kanske och så har jag riktigt knallrosa tyll med glitter på som skulle passa...... ja ni ser, det råder ingen brist på idéer. Bara tid och ork. 
 
Här är hon - Candy geisha av Nicole West. Nu är hon ju i lera och inte i tyg men nog kan jag göra min egen variant, tror ni inte? En godishäxa, det vore väl nåt?
 
 
 

Lakritskvinnan testar: Soma move

 
 
Ja i torsdags var det alltså dags för första soma move-passet. Egen yogamatta skulle man ta med och det äger jag faktiskt en fastän jag aldrig nånsin yogat i hela mitt liv. Men armhävningar har jag gjort.
 
Vad tyckte jag då?
 
Nja. Jag vet inte. 
 
 
 
Var det svårt?
 
Jag har som sagt aldrig yogat förut. Kanske man tycker det är roligare då? Vi höll oss på mattan hela passet och gjorde diverse övningar som upprepades. Det skulle vara som ett flöde sa M. Tyvärr hörde jag inte instruktionerna riktigt under själva passet för musiken var för hög, men det går ju att påpeka till nästa gång. Och visst svettades jag. 45 minuter i ett svep varade det, utan pauser. Inte konstigt att man blir varm då. "Man måste inte följa takten i musiken" sa hon innan - men ledaren måste man väl ändå följa, annars blir man ju efter? 
 
Var det jobbigt?
 
Så där. Lite trött i låren var jag efteråt men inte extremt. Fick däremot ont i handlederna under passet och dagen efter hade jag ont både i höger handled och i tennisarmbågen. Det var många övningar där man skulle stödja på händerna. Ingen träningsvärk förutom lite stelhet i rump- och lårmuskler som jag kände av när jag gick upp för trappen här hemma. Ingenting idag lördag.
 
Var det roligt?
 
Jag vet faktiskt inte. Jag föredrar latin fusion om jag ska vrida och vända på kroppen till musik. Dansa i takt till musiken. Då känner jag mig smidig och sexig som en puma. Nu kände jag mig lite halvklumpig. Nej det berodde inte på mina skor den här gången för vi var nämligen barfota. Sen gillade jag inte själva musiken heller, den var lite stressande ibland. Kanske det var för att jag inte hörde vad hon sa och inte hängde med riktigt. Jag åkte som sagt därifrån svettig men jag kände mig inte helt nöjd. Inte så där stark och oövervinnerlig som jag känner mig efter cirkelpassen. 
 
 
Om jag ska sammanfatta (så här efter ett enda pass) så blir betyget:
 
Svårhetsgrad: Medel.
Själva rörelserna är inte så komlicerade men lite styrka och koordination krävs. Fast man ska väl BLI stark av träningen förstås....
Svettfaktor: Hög.
Man blir som sagt varm av att stå och röra sig i 45 minuter.
Styrkefaktor: Medel.
Axlar och lår får nog sitt och lite coremuskulatur kan man nog arbeta upp. Men slut blev jag inte. Nästan ingen träningsvärk.
Rolighetspoäng: Låg. 
Jag tyckte inte det var speciellt kul helt enkelt. Jag föredrar cirkelpassen och latin fusion. På det första får jag känna att jag blir starkare och starkare, på det andra får jag känna mig smidig och elegant och att jag klarar av dansstegen bättre och bättre. Soma var lite enahanda om man jämför med dansen. Tycker jag. 
 
Nu kanske man inte ska döma ut nåt efter första gången man testar det. Jag vet inte om det ska vara soma varenda torsdag nu men en eller två gånger till kan jag tänka mig att prova innan jag förkastar det helt. Att inte få träna på torsdagar vore tråkigt. Träna söndag, måndag, tisdag och sen inget mer i veckan känns inte som ett alternativ. Jag vill nog gärna sprida ut det lite mer. 
 
Men det ska vara roligt att träna, annars kan det kvitta.
 
Klart slut från Lakritskvinnan.
 
 
 
 

Bruna bönor, semlor och latin fusion

Äntligen kom jag iväg på träning. Men så var det ju latin fusion också. Känns lite grand i kroppen idag, speciellt i axlarna. Jag har tydligen dansat med axlarna? Men det gör man faktiskt. Man viftar och far med armarna och man skakar axlarna. Tänk, i början när jag dansade hade jag problem med just det där att skaka på axlarna. Nu tycks jag ha hittat musklerna för nu kan jag lägga till lite skak när jag tycker det passar, fastän resten av kroppen gör andra saker. Jag väntar med spänning att den riktiga träningsvärken ska dyka upp framåt eftermiddagen. Det är ändå två veckor sedan jag tränade sist. På torsdag ska det vara nåt nytt som heter Soma Move. Det ska bli intressant att prova. 
 
Igår var det fettisdag också. Vi fick bruna bönor till lunch på dagis och så hade vi semlorna vi bakade förra veckan till efterrätt. Det där med att man ska äta bruna bönor och fläsk på fettisdagen är nåt jag lärt mig sen jag flyttade hit. Hemma åt vi nog semlor bara, som kvällsfika på tisdagar med varm mjölk. Fast vi äter nästan aldrig bruna bönor på fettisdagen här hemma. Det blir liksom inte av. Bruna bönor är en så där rätt som Mannen önskar sig ibland och då får jag hitta på nåt annat än bönor åt grabbarna för dom gillar det inte. Jag tycker väl att det går att äta men det är inget jag längtar efter. Vi åt pasta och skinksås igår, om det nu är av intresse. Sen åt vi semlor på kvällen, med varm mjölk. 
 
Nu ska jag bege mig till jobbet. Idag blir det nog inga semlor och det är nog lika bra det. 
 
 

Veteranskotertävling

Igår var det veteranskotertävling här i Pålgård, nere vid Gisselgårdsskolan. Att det ska vara så kul med folk som kör som tokar på gamla skotrar? Men det var det. Speciellt i finalen, då körde dom som skotertjuvar (inte biltjuvar) och det märktes att det VERKLIGEN gällde förstaplatsen! Hellre åka av än att komma sist! 
 
Några bilder finns på fotobloggen. Fler kommer.
 
http://gunsbilderbok.blogspot.se/
 
Efter att ha stått ute sen klockan tio, med paus vid två då jag gick hem och åt lunch, var jag lätt illamående av alla avgaser samt lite lätt hörselskadad. Det var ett jädra liv på en del av dom gamla skotrarna. Men jag tog med mig hörselkåporna andra vändan jag var ner. Då hade solen kommit fram också. 
 
 
Man kanske blir trött av att vara ute hela dagen också. Jag lade mig på soffan en stund. Sen gjorde jag fläskpannkaka. Märklig Alla hjärtans-dag. Ingen tårta, inga blommor, ingen romantisk middag. Istället blev det fläskpannkaka med barnen. Fast det är ju gott förstås. Vi får äta en romantisk middag en annan dag istället. 
 
 
 
 

Fredag den 13:de

Eländet fortsätter. Igår var Herman på skolan. Imorse blev han magsjuk. Vad fan är det frågan om!?
 
Är det jag som drar hem baciller från dagis? Jag får se över min karriär.
 
Haqvin var i alla fall på skolan idag. Hoppas han inte får magsjukan igen, jag vet inte hur länge man är immun. Hoppas inte JAG får den! Jag har ju "bara" varit förkyld. Mannen har haft magsjukan men han är inte hemma och när han återvänder så har vi förhoppningsvis städat, tvättat och vädrat ut den.
 
 
Jag är också piggare idag. Vaknade visserligen med huvudvärk klockan sex imorse och kunde inte somna om. Lego tyckte också att jag skulle kliva upp och släppa ut honom så jag gick ner och lade mig på soffan istället. Tänkte att jag kanske kunde sova där en stund men nej, hjärnan hade bestämt sig för att nu skulle vi vara vakna. Så då gjorde jag frukost istället. Kaffe och tunnbrödmacka och Ipren. 
 
Har tagit det lugnt idag med. Legat i soffan och kollat på Hela Englad bakar. Jo, jag fick till tv-n till slut. Och internet, det var ju båda som krånglade. Chattade ett par gånger med Telia som tyckte det såg ut som det var vår utrustning det var fel på. Jag skulle kolla att routern satt i förstajacket, resetta routern, koppla ur eventuell kringutrusning. Den enda kringutrustning vi har är fasta telefonen. Jag tänkte att den kanske är trasig, den har några år på nacken och har åkt i golvet ett antal gånger. När jag skulle dra ur den upptäckte jag att det faktiskt satt en förlängning i jacket. Det har jag inte tänkt på. Varför har vi kvar den? Den används ju inte. Jag tog bort både den och telefonen och satte i routern igen. När routern kommit igång igen så funkade både tv och internet. Jag pluggade i telefonen och lyfte på luren. Alldeles tyst. Det ÄR alltså fel på telefonen? 
 
 
Eftersom jag inte hade nån annan telefon att testa med så drog jag ur den så länge. Orkade inte med nån mer felsökning. Testade att ringa upp på fasta telefonen. Det gick fram en signal, sen lät det som om nån var ute och gick i snön med telefonen i fickan. Spooky... Är det fel på linjen i alla fall? På kvällen när jag ansåg att jag vågade koppla ur routern igen så testade jag med bara telefonen i jacket. Då funkade den. Jaha? Satte i routern igen och pluggade i telefonen. Nu funkade både internet, tv och fasta telefonen. Problemet löst. Fast jag vet inte hur. Kanske det var den där förlängningen som gjorde att det krånglade. Både tv och internet har varit svajigt i minst en veckas tid. 
 
På eftermiddagen tog jag en liten promenad för att få frisk luft. Tog med mig kameran och gick ner till Gisselgårdskolan för att se hur det gick med förberedelsena inför veteranskotertävlingen imorgon. Hade hört att dom fått köra dit snö på grund av tövädret. Jodå, nog fanns det snö att åka på. En pistmaskin höll just på att jämna till själva banan. Pratade med H och K som var där. H såg min kamera och frågade om jag ville fotografera på tävlingen imorgon. Och det vill jag så klart. Jag hade nog gått ner och fotograferat utan att någon bett mig, det är roligt när det händer saker i byn. Och lite actionbilder på skotrar är ju inte fel. 
 
Efter promenaden blev det soffan en stund igen. Men jag är mycket bättre nu. Hostan har nästan gett sig, huvudvärken ligger bara i bakgrunden. Herman verkar också ha piggnat till, jag såg en skymt av honom nyss. 
Det finns nog hopp om livet ändå.
 

Nu är det inte roligt längre

Vilken HÄRLIG vecka. Alla familjemedlemmar har varit antingen magsjuka eller förkylda i omgångar. Idag är det min tur att vara hemma. Har varit snorig, hostig och opigg ända sen i måndags men inte velat vara hemma eftersom det är andra som är sjuka och det har väl funkat ganska bra men igår eftermiddag tvärdök orken och kroppen sa ifrån. Huvudvärken blev värre, jag kände mig verkligen sjuk. Ont i magen hade jag också fast inte magsjukeont utan öm och konstig. Mådde visserligen illa när jag for hem men det berodde nog mer på att kroppen inte orkade vara upprätt längre. Det blev bättre när jag fick ligga still på soffan. 
  
 
Känns likadant idag. Går bra om jag ligger ner och vilar, då mår jag skapligt, men så fort jag sitter upp eller är uppe och går mår jag illa och känner mig snurrig. Snorig, ont i huvudet, öm i nedre delen av magen, hosta. Fan, jag som sett fram emot just den här torsdagen. Jag ska ju till frissan idag! Hur ska jag orka sitta upprätt i 45 minuter? Jag får peta i mig ett par piller innan så jag klarar av det. Vila en massa på förmiddagen. 
 
Fick ingen sovmorgon heller eftersom Herman mådde mycket bättre idag och skulle på skolan. Då kan man ju inte klaga. Jag kan ta igen mig senare. Nu är hjärnan redan vaken.
 
 
Hoppas tv-n funkar idag. Igår var det nåt fel. Bilden frös och sen blev det svart och när jag provade med att starta om digitalboxen och routern så funkade det inte. Fick bara felkoder. Internet var också lite svajigt men enligt telias automatiska felsökning så skulle felet ligga i utrustningen här hemma, inget fel hittades mellan stationen och här. Fan trot. Det funkade ju tidigare på dagen? Ligga sjuk i soffan och inte ha tillgång till tv, det är inte kul. Jag vill se på Hela England bakar.
 
Man kan så klart surfa på telefonen men det blir inte samma sak. Kollar man på tv kan man slappna av och ta sig en lur emellanåt. Dessutom får jag ont i ögonen efter ett tag när jag har läst på telefonen. Den nittonde ska jag hämta mina nya brillor. Hoppas dom är så undergörande som jag inbillar mig. 

Hallå?! Lakritskvinnan?!

Buhuhuhuuu! Lakritskvinnan har övergett mig! Var är du!? Snälla, snälla, kom tillbaka! Jag vill ju träna!
 
 
 
Jag tar mig iväg på latin fusion på tisdagar - that´s it. Ja, jo, förra söndagen lyckades jag ju faktiskt släpa mig iväg på cirkelträningen men det berodde säkert på att fotograferingen hägrade. Fick några fina foton till fotoutmaningen, tack vare träningskamraterna. Ja, så klart kändes det bra att träna också. 
 
Men i måndags avstod jag, mest på grund av på knät som gjorde ont. Kände av det lite på tisdagens dans även om det var fötterna som gjorde mest ont den dagen. Jag MÅSTE köpa andra skor! Dom jag har nu har på nåt vis blivit för stora och fötterna halkar omkring inuti dom med resultatet att jag får ont. Dessutom är sulorna alldeles för hala. Nån sa att det kan bero på golvet i gympasalen också, att det är slitet och halt men det kan jag ju knappast byta ut på egen hand. Det får bli andra skor istället.
 
I torsdags orkade jag inte åka och träna, fast jag hade bestämt mig (trodde jag). Samma som förra torsdagen - jag är för trött i huvudet efter jobbet. Och idag är det söndag igen och här sitter jag vid datorn istället för att gå armgång och göra knäböj. Vad farao är det frågan om, va? Va?
 
Nä, jag får ta mig i kragen och gå på träningen imorgon kväll istället. Latin fusion på tisdag så klart och på torsdag SKA jag gå! Tre gånger i veckan ska väl inte vara nån omöjlighet, va? Och så promenader dom andra dagarna? Hur svårt kan det va?
 
Tänk, det fanns en tid när jag dansade folkdans på måndagar, boxades på onsdagar och tränade bodypump på torsdagar och söndagar. Det var tider det! 
 
 
 
 
 

Kalla mig hårfagre

Fy farao vad jag känner mig långhårig nu! Och det är en vecka och en dag tills jag ska till frissan. Jo, jag löste problemet med arbetstiderna och hermanskjutsningen så jag kunde behålla den bokade klipptiden men det är ju så låååångt till dess. Håret hänger platt, ja hela ansiktet hänger tycker jag! Snart har luggen växt så mycket att man inte ens ser ansiktet längre. Ja, det vore förstås också en lösning på problemet.
 
Kanske jag ska styla det så här i väntan på klippning? Det är ungefär så det känns nu. En stor kalufs bara.
 
 
Risken finns att det blir en rejäl trimning när det väl är dags. Kommer folk att känna igen mig? 
 
Jag vill ha en frisyr som inte hänger platt. Nåt som strävar uppåt istället, trots att man haft vintermössan på sig. Ja, det blir väl till att ha i saltvattenssprej och grejs också men klippningen ÄR viktigast.
 
Föna, styla, forma - varje dag! Nä, hugaligen! Lättsamt ska det vara. Jag har inte tid och jag har inte tålamod.
 
 
Den här kanske? Fin färg också, fast det har jag inte råd med just nu, jag kör på min gamla ett tag till....
 
 
Jag tror det blir bra, bara det blir kortare. Ansat, snyggt, stajlisch! Ja det är väl bara att vänta.... suck.....
 
 

Trevlig helg

Alla ni som i början av vintern oroade er för att det skulle bli lika snöfattigt som i fjol, ni kan nog slappna av nu. Det har snöat hela helgen och det snöar än. Inga stora flingor visserligen men när det bara fortsätter så blir det ju en del till slut.
 
Vi har åkt skoter både lördag och söndag. I lördags for Mannen och jag till buan fram och tillbaka. Det enda vi gjorde där var att ta oss en kopp kaffe ur medhavd termos. På kvällen åkte vi upp till triangelpunkten tillsammans med några grannar och eldade och hade det mysigt. Då följde Haqvin med också. Fast det snöade och blåste fortfarande så vi var rätt blöta när vi kom hem.
 
Igår for Mannen och jag på skoterträff vid Fjärdingen men det blev en kort visit. Det blåste och snöade småspik om man kan säga så. Så fort man tog av sig handskarna för att göra nåt kändes det som man skulle förfrysa fingrarna. Vi drack en kopp kaffe och åt en burgare, sen skumpade vi hem igen på knölig skoterled.
 
Inga långturer alltså men trevligt ändå. Det känns dock i mitt högerknä och min högerarm idag. Knät mådde inte bra av burkandet bak på skotern och tennisarmen gillade inte att köra Karibo. Det var nog kombinationen "gasa med tumme" + "styra" som ställde till det.
 
Får väl försöka vila armen idag. Jag var och tränade igår så jag kanske avstår träningen ikväll. Kanske sa jag! Hörde du det, Lakritskvinnan?!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0