Sometimes when I´m alone I google myself....

En ny knasig utmaning! Sök på google genom att skriva "ditt namn" och "är" inom citat, dvs jag skrev "kvasthilda är". Skriv ner dom sex första som kommer upp i textbeskrivningen. Enkelt och fullständigt meningslöst. :)

Kvasthilda är inte anmäld till några kommande bokcirklar.
kvasthilda är inte med i någon grupp.
Kvasthilda är en av dem.
Kvasthilda: Är det Abbas bullar i hummersås?
Kvasthilda är en av dem.
kvasthilda är en kvinna på 46 år från Skåne.

Det blev nästan som en dikt tycker jag. Jag var ju tvungen att söka på "Gun är" också:

Farmor Gun är gästbloggare imorgon söndag 090201.
Gun är till salu!
Gun är inte ett rimligt eller rationellt svar på brottsligheten, och här är varför:
Activision meddelar nu att westernliret Gun är färdigt och på väg ut till butikerna.
Top Gun är regisserad av Tony Scott (bror till Ridley Scott).
hogdon lil`gun är herre på täppan.

Inte lika bra som Kvasthilda men med en viss nonsens-charm.

Prova sjävlv vetja. :)

Konserten!

Jaaa äntligen dags! Vi for ut i god tid, man vill ju inte trängas. Första gången i Globen, var går man in, hur ser det ut? Var ska vi sitta??

Förbandet hette the Answer och var från Belfast enligt sångaren. Hårdrock, inte alls tokigt. Kolla, dom har en hemsida: http://www.theanswer.ie/home.html. Men även om man är bra så....vilket öde va, att vara förband till ACDC. Alla väntar ju bara på att DOM ska börja!

Och det gjorde dom. Vilken show! Jag säger bara: Angus Young, det är mannen! Han KAN inte stå still tror jag. Till slut låg han på rygg på golvet och spelade. Snacka om att ge allt. Och Brian Johnson som svassar runt och brölar med sin hesa stämma. Passionerade människor är alltid intressanta. Naturligtvis får vi inte glömma övriga bandmedlemmar, fanns inte dom så skulle inte dom två andra kunna vräka ut sig som dom gör. I början satt vi väl och klappade takten och kanske sjöng med lite. På slutet så skrek vi bägge två. Whoooo!! Rock´n´roll!

Bästa låt: Thunderstruck. Underbart. Tätt följd av TNT.

Roligast: Den enorma ballongdamen Rosie som satt grensle på loket och - stampade takten! Då var jag faktiskt tvungen att ta fram mobilen och knäppa ett kort. Många satt med kameran på hela tiden men då är man inte där tycker jag. Jag valde att ha det i mitt eget minnet istället. Men här har ni henne: a whole lotta Rosie. Ja en hel del Rosie var det!Rolig var också Angus stripp till the Jack. Inte är han bildskön men vi skrek ändå när han drog av sig kläderna och avslutade med att visa kallingarna. Det stod ACDC på dom.... Underbart larvigt!

Mest imponerande: Angus gitarrspelande på Let there be rock, sista låten innan de obligatoriska extranumren. Han äger publiken fullständigt. Springer runt, uppför en trappa och står ovanför scenen och spelar. Slår ett ackord och lägger handen bakom örat för att höra om vi vill ha mer. Jaaa, klart vi vill! Hela Globen tjuter! Ojojoj.

Om ni vill se så finns det gott om klipp på Youtube. Sök på "ac dc globen". Då får ni se Rosie stampa takten!

Jag läste recentionen i Aftonbladet efter premiären och där stod det nåt om att man gick från konserten med tinnitus och ett leende från öra till öra. Och precis så var det. Jag hade nämligen glömt öronpropparna på hotellrummet så vi var lite lomhörda när vi gick därifrån. Lomhörda men lyckliga.

Resan

Ja ni har väl väntat på min rapport från Stockholmresan? Inte? Nå, nu kommer den.

Vi åkte ner på lördagen. Lämnade barnen hos faster utan bekymmer. Åkte ner den vanliga vägen: Indalsleden, E4-an. I Gnarp såg vi en skoteråkare med en gitarr på ryggen. Det ser man inte varje dag. I Stockholm var det lite pudersocker som avslöjade att det faktiskt är vinter. Men det skulle ändra sig.....

Vi bodde på Mauds Hotell i Enskede. Gångavstånd från Globen faktiskt, om man ville. Mysigt hotell.

På söndagen när jag drog upp persiennen så hade det snöat! Efter frukost tog vi tunnelbanan in till city och sedan promenerade vi ut till Djurgården i snöyran. Vi skulle på Liljevalchs vårsalong! Mycket konst var det. Mycket konstigt också kan man tycka. Men så är det i konstvärlden (om ni nu skulle ha missat den senaste nyhetsrapporteringen). Men väldigt mycket kul och spännande tyckte jag. Mycket inspirerande! Här har vi en bra artikel med bildspel: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2388077.svd

Sen gick vi och kollade i affärer, vimsade runt med kartan och försökte komma på vilket håll vi skulle gå när vi kom ut ur galleriorna och varuhusen. Lantisar.... Åt god mat på en italiensk restaurang.

Sen var det dags! ACDC! Men det kräver ett eget inlägg, så bra var det.

På måndag morgon fick vi sopa av en decimeter snö från bilen innan vi kunde ta oss ut i "snökaoset" (nädå, det flöt på bra faktiskt) och åka den långa vägen hem.

Ja - en utmaning!

Den här var lite annorlunda, därför måste jag anta den. Fick den av Kapten Zonk. Allt ska börja på samma bokstav som ens namn.

1. Vad heter du?: Kvasthilda
2. Ett ord på fyra bokstäver:  Klok
3. Flicknamn: Karolin
4. Pojknamn:  Konrad
5. Yrke:  Korthaj
6. Färg:  Koboltblå
7. Klädesplagg:  Kalasbyxor
8. Mat:  Klimpsoppa
9. Sak i badrummet:  Kattlåda...
10. Plats/stad: Kattyggelbacken
11. En orsak att vara sen: Kramp i benet.
12. Något man skriker:  Kom och ät!
13. Film: Kinasyndromet
14. Något man dricker:  Konjak
15. Band: Krokus
16. Djur:  Knaskatt
17. Gatunamn: Karlavägen
18. Bil: Koenigsegg
19. Sång:  "Kom och håll om mig" med Eva Dahlgren
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Kontra-spionage

Elda elda elda elda elda

Igår morse när jag gick till bussen så var det bara tretton minus. Rena blidvädret! Men nu i morse var det tillbaka till det normala, runt tjugo minus. Det är märkligt så fort man vänjer sig. Usch, jag VILL inte vänja mig! Nu vill jag ha fem minusgrader och solsken! Värst var nog ändå torsdag förra veckan. Då var det 28 minus hemma när jag gick och säkert under tretti nere vid Hammarforsen där jag stod, nej GICK och väntade på bussen. Som var en KVART FÖRSENAD!

SMHI lovar lite mindre kyla imorgon och ännu varmare lördag och söndag. Men då bryr inte jag mig om hur kallt det är HÄR, då är vi i Stockholm. Japp, på söndag är det dags! ACDC i Globen!

Öppet hus

Imorgon har vi öppet hus på Konstskolan mellan 12 och 18. Då är alla nyfikna välkomna att hälsa på och kolla vad vi gör. Det kommer att finnas fika att köpa. Jag råkar veta att det blir morotskaka och drömtårta... hembakat! ;-)

Adressen är Öneslingan 13 på Frösön. Karta finns här.

Välkomna!

Resumé över helgen som varit

I fredags röjde jag bort lite leksaker ur barnens gamla rum. Fast det finns en del kvar än (som jag tänker ta itu med strax. Kanske...) På kvällen tänkte vi bjuda Kent med familj på middag eftersom vi knappt setts nåt i veckan. Jag var ju på skolan och Sören jobbade. Barnen och jag handlade när jag hämtat dom på skolan och Haqvin kom med den goda idén att vi skulle bjuda på tacos. Sagt och gjort, vi handlade taco-grejer och sedan köpte dom presenter eftersom dom skulle på varsit kalas i helgen.

Sören hade fått den stora "äran" att köra lastbilen med Allt för byn-rekvisitan till stan på eftermiddagen så jag lejde barnen att skära grönsaker. Vi hackade och stekte och ställde fram. Sören kom hem lagom för att hjälpa till att duka det sista. Men han hann bara skicka sms till sin "brand-jours-stand-in" och tala om att nu kunde han ta över så gick larmet...... STORT larm, brand! Ja det var ju bara att sticka.

Vi fick äta middag utan honom. Men vi hade trevligt, åt tacos, drack vin och öl, pratade. Klockan 22 ringde Sören och talade om att dom höll på fortfarande, det kommer nog att ta tid. Jaha. Gästerna gick hem och barnen fick gå och lägga sig. Själv hade jag lite svårt att slappna av, dels pga brandutryckningen, dels för att jag druckit kaffe så sent, så jag satt uppe en stund till.

Klockan 6 på morgonen vaknade jag och upptäckte att Sörens sida av sängen var tom fortfarande. Men vad f...? Lite svårt att somna om då. Halv 10 kom han hem! Det var ju bara för honom att lägga sig på soffan och försöka sova en stund. Vi skulle ju på Allt för byn-premiären på kvällen!

Showen var bra! Underhållande, skojig, proffsig! Glittrig, flamsig, seriös!

Klockan ett gick bussen hem. Jag tror inte vi hann utanför stan innan ögonlocken for ihop på oss.....

Idag är det söndag och ganska lugnt. Sören for in till stan för att köra hem lastbilen, jag har hämtat Haqvin hos farmor och skjutsat honom på kalas i Krokvåg. Herman leker med Henke.

Det är dags att hämta mer ved och att hämta Hacke som väl åkt en massa snowracer nu och ätit korv, tänker jag. Undrar om vi ska göra så när jag fyller också? Åka pulka och fika ute. Mysigt. Såvida det är sånt här väder och inte 30 minus. Men jag får väl lägga in en beställning på kanonväder om två veckor!

Förälskad

Veckan då vi började med skulptur tog en klasskompis med en bok om en skulptör (skulptris?) till skolan. Och jag föll pladask. Hon heter Ilona Benczedi och det är hon som gjort dekorationen på fasaden på lasarettet i Östersund. Just den är lite knepig har jag alltid tyckt. Men hennes andra skulpturer! Wow! Hon måste vara en folksamlare liksom jag.

Här är hennes hemsida: http://w1.631.telia.com/~u63112126/

Myskonst!


Kallt nu igen

Vad roligt det var med alla frisyrförslag! Nina Hagen, hockeyfrilla, skallig, lilla My och 60-talsbulle! Jag gjorde dock som jag själv tänkte från början (självklart, Sickan...) och hon har nu en kort, smålockig, lite rufsig frisyr. Hann inte fota, var tvungen att skynda mig till bussen....Men ny dag imorgon! Då ska jag fortsätta på den ANDRA figuren.... Förutom att arbeta på skulpturerna har vi haft lite övningar i konstkritik idag. Bara på skoj men det var rätt roligt.

Nu står Volvon på Hammarn igen. Inte startade den när jag kom från bussen, inte, det var minus 18 grader. :(
Jag tror det är ett tecken. Ett tecken som säger: "Promenader är nyttigt för dig!"

Barnen har åkt slalom med Kent & Co i kväll. Men dom blev inte så länge, Herman frös om tårna. Tror jag det. Grabbarna fick hjälpa mig att städa ur deras gamla rum istället. Inte nåt dom gjorde med glädje direkt. Visst är det märkligt? Det är ju deras saker, man tycker dom borde ha intresse av att få in grejerna i sina nya rum? Men det är ju "så tråkigt att städa!". Ja vi hann inte klart, vi måste ju faktiskt sova också. Nu ligger dom i Hackes rum och lyssnar på en bok han fick i julklapp: "Hur du tränar din drake". Det är Robert Gustafsson som läser. Jag hör genom den stänga dörren. Det är jättekul, han är ju så bra på röster!

Själv håller jag på att ladda ner mer filer på min egen bok: "Den som gräver en grav" av Yrsa Sigurdadottir. Sen tror jag det är dags för mig att hoppa in i duschen och krypa till kojs. Och komma ihåg att ställa klockan en kvart tidigare så jag hinner gå till bussen.

Natt natt!

Arbetet fortskrider......Jadå, hon ska få hår på huvudet. Men vilken frisyr? Korta lockar så man ser huvudformen? Långt? Uppsatt? Har ni något förslag så kläm fram med det.

Jag funderar på om han ska få se ut som han gör nu, utan hår, han fick jättesnyggt bakhuvud och nacke! (Syns ju inte på bilden men ni får tro mig.)

Dom har lite lustiga proportioner. För stora händer och fötter och för stora huvuden, tror jag. Men det gör inget, eller hur? :)

Konstformen har jag döpt till "myskonst" (och inte mjukporr som mina "snälla" klasskamrater ville kalla det för!")

Allting är vitt vitt vitt

Men nu räcker det väl!? Det har snöat konstant sedan igår. Inte mycket men KONSTANT! Snöplogen var här igår kväll. Det märks knappt nu......

Enligt SMHI ska snöfallet dra bort på tisdag. På TISDAG! Kanske ytterligare två dygns snöande alltså. Huga huga. Och det ska fortsätta vara kallt. Det ska väl för farao inte vara 15 grader kallt när det snöar? VA!? Och Volvostackarn står på byn fortfarande med dåligt batteri.

Nä nu vill jag ha minus 5 grader och solsken....

(Oj, nu kom tjocka släkten. Nu ska det kramas! :) )

Body art

Våran lärare i skulptur, Natalie, är ytstrukturs-freak enligt henne själv. Hon tycker en skrovlig eller ojämn yta, en yta som har en rytm, är mycket intressantare än en perfekt slät yta. Och det ligger nåt i det tycker jag.

När jag höll på att skulptera tjejen i min skulpturgrupp så blev hennes lår så knöggliga. Jag sa halvt på skoj: "Det blir visst lite celluliter också!". "Ja dom bildar ju också en rytm!" svarade Natalie. Sen berättade hon att när hon fick andra barnet så blev hon väldigt strimmig på magen. "Men man får väl se det som en ytstruktur!" konstaterade hon glatt.

Underbar inställning! :-)

Your body is an artwork.


Gnäll-inlägg

Usch vad less jag är. Sören och Herman har åkt till Junsele med Per och Dennis på nån vinterkörning med Svensk Land Rover Klubb och Haqvin är hos Victor. Och jag sitter och kollar på Ellos och fryser. Snart måste jag hämta ved igen.

Jag vill vara frisk och göra nåt kul! Inte snora och vara yr i bollen och sitta ensam hemma och frysa. Nyss tog jag ett varmt fotbad, det var inte dumt. Men den värmen varade inte så länge.

Hade jag varit frisk hade jag åkt skidor eller tagit en långpromenad. Men det är liksom inte läge för nån motion just nu.

Kent & co kommer idag, jag vet dock inte exakt när. Himla trevligt sällskap jag är då, med min röda näsa... Nåväl, dom ska inte bo hos oss. Och jag hinner väl pigga på mig innan dom åker hem.

Undrar om jag skulle ta och gå ut och sy lite i alla fall? Och lyssna på bok.

Saker man kan roa sig med när man är förkyld.

- Man kan duscha för varmt och för länge så man blir uttorkad och det kliar över hela kroppen.
- Man kan sova med öppen mun och vakna med uppspruckna läppar.
- Man kan dricka för många koppar snabb-kaffe-latte så man får magknip.


Tok-rinnandet har gett sig nu. Bara en tjock känsla i huvudet, lite snörvel och en röst som får alla att säga "nämen, är du förkyld?". Jomenvisst  *host host*.

Man kan även köpa glass så man kan tröstäta lite. Glass ska vara bra när man är förkyld, sägs det. Men det kanske är kylan som ska lindra om man har ont i halsen? Och ont i halsen har jag inte. Men jag tror ändå att glass vid förkylning är bra. Precis som whisky. Man blir lite gladare. Och får man inga sympatier från andra håll så får man väl tycka synd om sig själv och därmed också trösta sig själv?

Snor och snörvel....

I morse när jag vaknade kände jag att det inte var riktigt bra....snor, snörvel. Och under dagen har det bara blivit sämre. Näsan rinner och vissen känner jag mig. Fast inte så hemskt vissen egentligen, bara halv-vissen. Ingen feber, bara snuva. Rinn, rinn. Ett tag gick jag med två papperstussar i näsborrarna....

Allt har gått på halvfart idag av den anledningen. Men jag tänker inte anstränga mig. Jag ska ta det lugnt och vila i helgen så jag kan gå på skolan på måndag! Jag har faktiskt längtat dit idag. Jag vill fortsätta på min skulptur!

Just nu roar jag mig med att färga håret. Lite special denna gång. Det blir lite svarta slingor förutom det röda.....hm...vi får se. Det är bara toning som går att tvätta ur så blir det jättehemskt så blir det hårinpackning imorgon!!

Usch vad näsan rinner.

Barnen roar sig med att spela Wii. Men när sköljt håret ska jag se till att dom fikar och lägger sig. Fyra minuter kvar av verkningstiden.

Håhå, jaja.  Lördag imorgon och sovmorgon. Najs, very najs.

Arbete pågårSå här såg skulpturen ut igår morse. Under dagen fick jag till resten av hennes ben och fötterna samt lade på lite mer hull på höfterna och fortsatte uppåt med kroppen. Hans högra arm och hand blev också klar. Och så fick han lite snyggare knän och mer muskler på axlarna. ;-)

Det tar lite tid för det går inte att göra i massiv lera, jag får ringla och forma eftersom, annars blir det för tjockt och kommer inte att torka ordentligt. Och då spricker det när man bränner. Vilket ju vore synd. :(

Fast inte kom jag ihåg att fota innan jag åkte hem.... Men det kommer en ny vecka. Roligt är det!

Lite champagne är aldrig fel

Nu är det 25 dagar kvar. Ni märker att jag bearbetar det genom att tjata, va?

Det är så vitt jag kan minnas bara en som frågat vad jag önskar mig. Betyder det att alla redan vet vad dom ska hitta på? Eller är det förmätet av mig att förvänta mig presenter? ;-)

Nåja, lite ledtrådar kan ni få, om ni har tänkt att förära mig något. Jag är i och för sig rätt nöjd bara att folk kommer ihåg att jag fyller.....Varför dom nu inte skulle göra det kan jag inte riktigt svara på.

Jag skulle tycka det vore väldigt trevligt att bli lite ompysslad. Lite lyx, lite guldkant. Inga dyrbarheter, nej nej, utan ompyssling. Massage brukar jag ju kosta på mig med jämna mellanrum så det hoppar vi över. Men till exempel en ansiktsbehandling, det är en sån där sak jag skulle vilja unna mig men inte riktigt kommer mig för. Skulle vilja ha ögonbrynen plockade "på riktigt" nån gång. En fotvårdsbehandling skulle också vara trevligt. Det låter inte lika lyxigt kanske men mina fötter är två kräsna krabater så dom skulle njuta ofantligt av att nån brydde sig om dom.

Jag fick ett presentkort på Spakliniken här i stan i julklapp en gång och jäklar anåda vad härligt det var! Inte bara själva behandlingen utan just att det BARA var JAG! Jag fick helkroppspealing, ett bubblande bad med mineralsalt och en helkroppsmassage. Uj vad mör jag var när jag gick därifrån...

Tänk att få åka bort på spa (nu låter jag fantasin skena vilt ett tag). Åka bort från tvätt och matlagning, tv-spel och tjat. Nej ingen lång resa till nåt utlandsmål, jag reser tillräckligt varje dag! Jag vill bara åka nånstans och få finnas till i lugn och ro och få mat serverad tre gånger om dagen. Kanske nån massage eller annan kroppsbehandling. Promenader. Och ett glas champagne i bubbelpoolen.

Drömma kan man väl få?


Nu råder åter harmoni

Igår flyttade Herman in i sitt rum och vi flyttade ut sängen till barnens gamla rum. När jag passerade våran säng efter en stund såg jag att katten låg där ihoprullad och sov. Bra.

När Herman lagt sig kom katten in på hans rum och pratade (prrrt och purr, inte mjao...)  och nosade runt.

Inatt vaknade jag till av att ett fyrfotadjur kom smygande och lade sig till ro i mitt knäveck....

Det känns tryggt.

Vem vet hur katter tänker?

I fredags kväll flyttade Haqvin in i sitt nya rum! Jättemysigt blev det. Jag har inget kort än men det kommer. Själv tyckte han det blev jättefint och han sov jättebra talade han om igår.

Vad Lego-katten tycker kan man däremot fundera på....

Igår kväll gick Hacke och jag in i hans rum för att sortera tröjor. Han har växt ur en hel del och vi passade på att rensa när det nu ska in i hans garderob. När vi kom in vädrade jag ofog på en gång - det luktade nypinkad katt! Runt i alla hörn och kolla. Nä, ingenting. Men i sängen då? Jodå, knas-katten har PINKAT i Haqvins säng!

Jag förstår om katt-stackarn blir förvirrad och störd av allt stök och brök och tapetsering och omflyttning av möbler. Men blir det bättre om man pinkar i nån annans säng då? Tycker inte jag i alla fall.

Igår när Hacke somnat så körde jag lite terapi med Lego. Jag bar upp honom och visade honom att Haqvin faktiskt sov där. Att det inte var farligt i rummet. Lego hoppade ner från sängen men tog ett varv i rummet och nosade lite. Sen gick han ut därifrån.

Vi får väl se om det funkar, än har han inte gjort om det.......


RSS 2.0