Jag är en datanörd

En datanörd som sitter vid datorn redan innan frukost. Imorse MED frukost.

Igår natt hade virusscannern hittat två trojaner som jag tog bort innan frukost. Igår förmiddag ringde Haqvin och talade om att det fortfarande kom upp virusvarningar. Fan.

Igår kväll scannade jag och grejade och donade. Körde en ny scan över natten. Imorse gjorde jag frukost och åt den framför datorn samtidigt som jag rensade Temporary Internet Files och Cookies för alla användare, tömde papperkorgen och konstaterade att virusscannern inte hade hittat nåt men hade hoppat över 83 filer. Knepigt........Så jag gjorde en omstart med "Inaktivera systemåterställnin" i kryssad och så startade jag en ny scan, denna gång med F-secures onlinescanner. Tänkte att den hinner nog gå färdigt innan Herman vaknar. :)

Det är hårt jobb att vara systemansvarig.


Vilken helg!

På lördag förmiddag insåg vi att det var som vi misstänkt i ett par dagar - kylskåpet hade gått sönder. Kylen höll elva grader och frysen var nästan uppe på nollgradigt, trots att infrysningsfunktionen var påslagen.

Jaha!!!

Ok, det var 12 år gammalt. Glashyllan hade gått sönder för flera år sen och blivit utbytt mot en gallerhylla från ett annat kasserat kylskåp. Två av dörrhyllorna hade gått sönder och kasserats. Ok, ok, kylskåpet är förlåtet.

Sören hade brandjour så han fick byta bort den och sen for vi till stan. Till El-Giganten. Där bestämde vi oss för ett kylskåp av märket Gram. Betalade, lastade, åkte hem. I Stugun stannade vi för att handla. "Men!" utbrast Sören "Det står ju LG på kartongen!"

Vi hade fått fel kylskåp.

Och kundtjänst hade förstås hunnit stänga. Och det kylskåpet vi fick med oss var för högt. Förstås.

Igår for jag in själv och bytte till rätt kylskåp. Dom såg väldigt generade ut allihopa på El-Giganten. Dom skämdes väl. Kan dom gott göra tycker jag!

Hemma hade Sören kopplat in Boxern till tv-n. Vi har bytt därför att vi tyckte Telias bredbands-tv har varit lite instabil stundom. Hade jag insett att man var beroende av bra antennsignal hade jag nog varit lite mer skeptisk till bytet.....

Det funkade ju inte!

"Kontrollera din antenn". Herman fick ett sammanbrott vid varje avbrott, vilket var ungefär en gång i minuten. Haqvin tröttnade och gick upp och satte sig vid datorn istället. Jag började bläddra i bruksanvisningen till kylskåpet.

Det var fel bruksanvisning.......

Men vad är det frågan om? Jaja, så fruktansvärt svårmanövrerat var väl inte kylen men ändå, det ska väl vara rätt bruksanvisning som följer med kylskåpet?

"Mamma, nu är det virus på datorn igen!"

DÄR fick jag huvudvärk..........


Sommarbloggning

Det verkar gå som vanligt när sommar kommer - bloggeriet går trögt. Inte bara för att det finns så mycket annat att göra. Det gör det året om tycker jag. Det är mer som om tankarna svävar ut i den varma luften och försvinner...........

Visst har jag funderingar nu med. Visst kunde jag skriva om vad vi gör. Men det känns som........ja, det är trevligare att sitta på verandan och dricka ett glas vin eller en öl. Eller saft. Njuta av att kvällen är lite svalare än dagen. Av att det är så ljust.

Det blir små kommentarer på Facebook istället. Det räcker liksom.

Fast.....

Vi var på cruisingen på Hammarn i lördags. Cruisade padda. Det var skoj, alla blev så glada när vi kom åkande. En gammal Citroën, det är annat det än en massa jänkare!

Glad sommar!


RSS 2.0