#färgförfan

Det har blitt nåt fel på mig. Jag är färgberoende tror jag. Undrar om det är farligt. Måste jag ta en vit vecka tro? Eller en svart?! Nej, fan heller. Ös på med färg bara.
 
Idag var postlådan full sa Herman när jag kom hem. Mitt paket från Hjärta Hertzman hade kommit! Och inte bara det, det var två till paket. Två traderafynd. Jag som skulle sluta fynda där. Men jag är nog en fynd-o-holic också.
 
 
Det första paketet innehöll också det ett fynd. En stuvbit på två meter av en jersey jag suktat efter länge. Nu fanns den plötsligt som stuvbit! Det ska bli en tunika eller en kortare klänning har jag bestämt (vad är det för skillnad egentligen?). Och medan jag ändå höll på beställde jag en mössa, också den i ett tyg jag dreglat över. Snygg, va? Nej, den är inte virkad, det är en jersey med tryck!
 
 
Traderafynden fick godkänt. Först en topp i färgglatt mönster. Från Indiska (of course). 
 
 
Sen en omlottklänning som jag kikade på flera gånger på Indiskas webbshop men inte beställde. Ångrade mig så klart. Nu när den dök upp på Tradera så slog jag till! Herman sa spontant att han tyckte mönstret på tyget var snyggt - han som föredrar diskreta plagg, gärna svart och grått. Där ser man! Själv har jag som ni vet inga som helst ambitioner att vara diskret.
 
 
Undrar om det är det hemska som hänt så nära oss som gör att jag behöver färgerna. Liva upp tillvaron lite. Vi övade med kören ikväll inför "En fest för livet" som är nu på lördag. Det gick bättre än förra tisdagen. Då blev det en väldig massa känslor, både tårar och skratt. Ikväll var det faktiskt mer skratt än tårar. Men E-s plats i altstämman gapade fortfarande tom. Det är för jävligt.
 
Vi får väl se hur det går på lördag. Det blir som det kan. Det är bara att bryta ihop och gå vidare som en vis man sa.

Ny vecka

Igår var det måndag igen. Sista veckan i september. Tiden går så FORT! Förra veckan var det riktigt ruggigt höstväder också. Tänkte att jag skulle plocka in alla omogna tomater och rensa ur växthuset i helgen som var men då lovande dom varmare väder den här veckan så då fick det vänta till nästa helg. Plockade in ett par mogna tomater och en handfull jalapeños. 
 
I lördags åkte vi Padda igen, Mannen och jag. Dom skulle ha kvällsöppet på Brattbytorpet så vi tankade finbilen och styrde mot Gällö via Stugun och Rissna. Härliga höstfärger. Skapligt väder hade vi också. På hemvägen åkte vi över Ammerön och fick åka färja, minsann. 
 
Annars har vi mest grejat på hemma. Jag har faktiskt börjat rensa på den förhatliga vinden ute i boa. Jag fick en anledning. Jag ska snart bli gammelmoster! Så nu har jag gått igenom lådorna med dom allra minsta kläderna. Mycket var urtvättat och formlöst och fick rensas bort. Undrar varför man sparat det? Förmodligen hade jag ingen ork till nåt annat än att stoppa ner och ställa undan. Jag minns småbarnstiden som en ständig trötthet. Men nu har jag börjat rensa i alla fall. Skickade iväg ett par lådor kläder i skapligt skick idag. Fast några plagg har jag sparat för nostalgins skull. Den får ligga kvar ute på vinden.
 
I söndags firade vi B. Hon hade gjort en smörgåstårta dekorerad med ätliga blommor från trädgården. Tjusigt! 
 
 
 
 

Livin' la vida loca!

Jag förväntar mig träningsvärk framåt kvällen eller senast imorgon.
 
Förra måndagen var vi på föräldramöte så då missade jag dansmixen men igår! Igår dansade jag som en tok. Yeah! Och jag kom ihåg en hel del på dom danser J körde på allra första passet för två veckor sen, då när hon och K blandade sina pass så det blev både dansmix och latin fusion. Fantastisk. Men ofta är det väldigt bra koppling mellan musiken och rörelserna och då fastnar det fort hos mig. 
 
Eller så är det för att kroppen har längtat. Vad härligt det var att röra på sig! Bara bula ut sig, vräka sig, ta plats! Upside inside out! 
 
 
 
 
 

Fikatur och för tunna kläder

Hur kommer det sig att man kan vakna kvart i sju på en söndag och vara pigg men när alarmet går igång prick sju på en vardag, då är man jätteseg?
 
Jag har ätit frukost och tagit det lugnt. Funderat på kallväder och yllestrumpbyxor och lasagne till middag. Vi har gott om makaroner i skafferiet och jag köpte köttfärs i fredags, både på ica och konsum för det var extrapriserbjudande på båda ställena. Har ni tänkt på vad ofta det står "max 2 per kund" nuförtiden? Jag tycker det har blivit vanligare. Härom veckan hade dom kyckling billigt, "max ett köp per kund". Vad är det för vits med det? En enda kyckling. Jag vill ju bunkra upp i frysen när det är billigt. 
 
Igår var det lördag. Då tog vi paddan och sen hämtade vi upp L och O och åkte till Sollefteå och åt räckmacka på Café Petter. Man kan säga att det var "tack för hjälpen-fika". L och O har hjälpt Mannen med renoveringen av paddan och det är guld värt. Efter fikat tog vi en sväng till traktormuséet i Helgum. 
 
 
 
När vi kom hem var jag genomkall. Jag hade klätt mig för dåligt. Det var därför jag funderade på yllestrumpbyxor i morse. Jag har inga kvar nämligen. När jag städade garderoben i början på sommaren åkte dom sista två paren jag hade kvar i soporna. Dom hade stora hål på insidan av låren. Inte särskilt värmande. Nu funderar jag på var jag ska köpa nya. Jag brukar köpa Pierre Roberts tjockstrumpor på våra vanliga livsmedelsbutiker men jag har inte sett några ännu, bara tunnstrumpor. Men man kan skicka efter. Dock var det dåligt med stora storlekar nu när jag kollade. Jag vill ju få plats med både rumpa och lår utan att brallorna kasar ner. Finns det nåt mer irriterande än när strumpbyxorna hänger i grenen och ner på halva rumpan? Förmodligen finns det det men det är ändå irriterande. Kläderna ska sitta på plats! 
 
 
Förra lördagen när Hacke och jag var till Sollefteå och hämtade ut hans nyrepade mobil var jag in på Lindex och köpte två par leggings och DOM satt verkligen högt upp i midjan. Nästan ända upp till bh-n. Så skönt! Dock är ju inte bomull och elastan speciellt värmande när höstvindarna börjar vina men dom funkar inomhus. Jag köpte dom för att ha på jobbet bland annat. Men - nu ska vi få arbetskläder, har ni hört va!? Jag ska till och med få arbetskläder i köket. Tänk, då kan jag ju använda leggingsen från Lindex och tunikorna jag köpte på Butik New Me privat istället. Och alla andra kläder jag har använt på jobbet. Jag är förundrad. Och glad. Man undrar ju vad det blåser för vindar när sånt kan ske. Höstvindar kanske?
 
Igår när vi kom hem hackade jag tänder. Jag tog av mig alla kläder och drog på mig woolpowerstället och ett par yllesockor. Sen satte jag igång att laga portergryta. Att sätta på mig woolpowerstället och gå omkring inomhus och göra saker är det bästa sättet att bli varm på. Jag fick till och med byta till svalare kläder innan middagen var klar, så effektivt är det. Och portergrytan blev jättegod. 

Ja, det är fredag!

 
Fredagsfotot 2017-09-15
 

Redo för höst

 
Fredagsfotot 2017-09-08
 

Indiskt

Oj, jag tror jag åt för mycket. Burp. 
 
Hittade på en indiskinspirerad gryta till middag, med sista lammbogen som var kvar i frysen. Skar upp den till grytbitar som jag brynte på och lade i en gryta tillsammans med rotselleri, lök och morötter. I med vatten, buljongtärning, lite röda linser och tandoorikrydda och sen fick det puttra på. Funderade på vad vi skulle ha till. Ris? Jo, det fanns ris hemma men inte var det mycket inte. 
 
När vi skjutsade Haqvin till Sundsvall i söndags åt vi ute på en indisk restaurang som heter Curryhouse. Jättegott var det. Det stället kan jag rekommendera. Och då åt vi naanbröd. Det är ju gott till gryta. Jag kanske ska baka det? Att jag höll på med ett buljongkok på bogbenet samtidigt, förutom grytan alltså, gjorde väl inget? Ju mer man kockar desto mera soppa. Eller nåt.
 
Ju mer man lägger till desto längre tid tar matlagningen, så är det och det är nåt jag glömmer bort ibland. Men jag är ju sån att antingen orkar jag ingenting eller så kan jag göra tre saker i taget. Minst.
 
Middagen blev sen men gott blev det. Inte lika gott som på restaurangen men helt ok. Enda problemet är att nybakat bröd är så jäkla gott. Jag åt alltså för mycket och nu ligger jag här på soffan och jäser och funderar (trots allt) på indisk mat. Jag måste leta fram lite recept känner jag. Nu hittade jag bara på, med tandoorikrydda och lite extra chili för sting. Men hur lagar man indiskt egentligen? 
 
 

Lite ljus i höstmörkret

Tjo flöjt. Det är fredag - nu igen! Och det har varit fint väder hittills i veckan (fast lite kallt på morgonen) men idag är det grått och jag tror det regnar. 
 
Men vad gör väl det när man har en så fin höstjacka som jag! Köpte den i söndags när vi skjutsade Haqvin till Sundsvall. Bara tunnfodrad men man kan ju ha en tröja under på morgonen om det behövs. 
 
Jag blir glad av färgen. Gul är kul!
 
 

Åter till ordningen

Så där, nu är jag i alla fall ikapp med fredagsfotot. Hur jag ska komma ikapp med resten vet jag inte. Tiden går, saker sker, allt går över. Men nu är det september och skolan har satt igång på allvar och jag jobbar och står i igen. Allt är tillbaka i gamla hjulspår. Nästan. Skillnaden är väl att Hackebacken har flyttat till Sundsvall för att gå gymnasiet där.
 
Det känns jättekonstigt. Hur ska han klara sig där?! En förrvirrad sextonåring! Men det är klart han gör det, vad än hönsmamman tror. Han bor i en etta mitt i smeten, två kvarter från skolan. Kunde inte bli bättre. Han har kompisar som bor i Sundsvall. Han går på Ica och handlar och han lagar mat. Jag är djupt imponerad. Visserligen var det inte särskilt nystädat där i lägenheten när vi kom dit söndags kväll men det lär han väl få rutin på snart, hoppas jag. Det är svårt att bo på så liten yta om man inte håller ordning. Men han verkar klara sig. Och han befinner sig faktiskt bara en dryg timmes bilkörning bort. På måndag är det förresten föräldramöte. Då lär vi väl få höra lite mer om skolan och skolarbetet.  
 
Herman ska få hjälp med gymnasiearbetet, äntligen. Sen när det är klart lär väl han söka vidare och då får vi se var han hamnar. Inte bara en timmes bilkörning bort, misstänker jag.....
 
Och jag fick jobba igen. Det var visserligen väntat men jag förutsätter aldrig nåt. Jag tror inget förrän jag ser det. Jag är inne på fjärde arbetsveckan nu och har anställning till terminens slut men jag hoppas på en fortsättning även efter nyår. Det har i alla fall varit ganska lugnt. Det är väl först den här veckan som barnen har börjat komma tillbaka på allvar. 
 
Till och med träningen har börjat. Igår var det dans. K och J kommer att dela på måndagspassen så det blir alltså både latin fusion och dansmix. Härligt! Jag har även bestämt mig för att gå på cirkelpassen, åtminstone en gång i veckan. Jag behöver det. Jag minns hur bra jag mådde när jag tränade regelbundet. Jag vill tillbaka dit. All den där träningen jag skulle hinna med i sommar, den blev aldrig av. Det blev överhuvud taget väldigt lite gjort i sommar av allt det jag hade planerat att göra här hemma. Kanske jag behövde ta det lugnt. Kanske var det vädret som gjorde att jag tappade farten lite. Jag vet inte.
 
Men nu är sommaren slut, det måste man väl ändå säga. Tillbaka till rutinerna. Det enda som inte har startat om ännu är kören men det är inte långt kvar. Längtar... 
 
 
 
 

Färgfredag!

 
Fredagsfotot 2017-09-01
 

Hungrig

 
Fredagsfotot 2017-08-27
 

Måla

 
Fredagsfotot 2017-08-19
 

Dryck

 
Fredagsfotot 2017-08-12
 

Supergirl

 
Fredagsfotot 2017-08-04
 





RSS 2.0