Men se goddag då

Det ringde liten son som kommit hem från skolan och klagade på huvudvärk, illamående och hosta. En väldigt väldigt liten son hördes det som. Huga... Jag fick lov att fara hem tidigare och ta hand om honom.

Eftersom vi samåker fick jag ta 15:10-bussen från Stugun. Skolbussen. Den hamnade jag på nån enstaka gång när jag gick på Konstskolan och slutade tidigare. Jag hade nästan glömt hur det var..... Man kan tro att dom går på dagis, inte skolan! Visst har dom väl livskunskap i skolan? Så här står det på kommunens hemsida:

"Livskunskap
Vi jobbar mycket med att stärka barnens självförtroende, självkänsla och empati."

Är det nåt man bara har i skolan liksom? Inget som ska praktiseras i verkligheten, typ mot busschauffören eller så? Jag kunde inte låta bli att lägga mig i en gång när en av barnen (12 år fick jag höra sen) käftade emot när hon sa åt honom att sätta på säkerhetsbältet. Ja, han kanske tror att han ska ha säkerhetsbälte för HENNES skull?? Nej, jag vet inte hur man ska göra, jag blir bara så brydd. Är mina barn så där storkäftade när inte jag är med?? Hoppas verkligen inte det. Snacka om flockbeteende. Jag fick stänga av öronen resten av resan. Jaja, tantvarning men det STRUNTAR jag i (vilket det väl också är tantvarning på?)!

Nåväl, hemma var sonen med feber, huvuvärk, illamående och torrhosta. Typiska influensasymtom. Stackarn. Framåt kvällen så somnade han på soffan och sen när han vaknade var han betydligt piggare. Åt till och med en Billys med god aptit. 

Hoppas bara han kryar på sig till helgen, han som tänkte ha kalas på lördag!

Dyng-fredag!

Igår var en kvalificerad skitdag.

Den började med att jag förstörde vinterkappan och täckkjolen genom att få fogskum på dom. Stod (står!) en flaska i hallen och tydligen lade jag stativfodralet på flaskan för när jag bytt bil nere på Hammarn och satt i M-K-s bil så upptäckte jag att det var kladd på fodralet. Och på kappan. Fogskum. Som inte går att ta bort annat än mekaniskt när det har härdat och ja, vi satt ju i bilen på väg till jobbet, så klart det hann härda. Skit!

Fick höra diverse konstiga saker av en person som tydligen tycker hon bestämmer när chefen är borta. Kritik fick jag, obefogad kritik. När dessutom en kollega hakade på och höll med, då tappade jag hakan. Fattade ingenting. Gjorde mig fruktansvärt sur och irriterad fast man inte borde ta åt sig (jag vet ju vad jag gör om dagarna!) men man är ju inte mer än människa. Ja, när katten är borta dansar råttorna på bordet. Blä!

Strax innan fikat insåg jag att äggen jag kokat på morgonen stod kvar på diskbänken hemma. Jäklar! Där hade jag dock tur eftersom jag hade ägg kvar i kylen på jobbet så jag kunde koka ett par på plats (men satte på fel platta så dagen ville sabotera för mig där med!).

Trött och eländig, stressad och irriterad. Dygndag!

Tur det var fredag. Tur det är lördag idag så man kan göra annat.

För att vissa dagar är såna


En liten tjuvtitt bjuder jag på.....

Kolla! Rutor! Eller blivande rutor då...Det gick åt lite tejp. Målaren är min hjälte just nu.......


Ny vecka, nya tag (nu igen)

Jaha, det var den helgen det.

Igår skrubbades det kök, jäklar anamma! Mannen skrubbade kökspannan och jag skrubbade elspisen (hm, låter fånigt men till skillnad från vedspisen/kökspannan alltså). Jag gjorde nåt som jag tänkt länge men inte kommit mig för: jag skruvade isär luckan och gjorde rent innanför glasen. Det är nämligen TRE glas i luckan. Tyvärr hade flaskan med ugnsrengöring gått och dött, det kom inget skum utan bara en liten pinkstråle när man tryckte så jag kunde inte göra ren insidan ordentligt. Ugnsrengöring är nu uppskrivet på inköpslistan, liksom Jif köksspray. Den tog slut igår....


Spisen står alltså på plats nu, liksom diskmaskinen och kylskåpet. Ja, kylskåpet fick jag också städa, jag skulle ändå plocka ur allt för att det skulle bli lättare att flytta. Skönt att ha allt på plats igen och kunna använda köket. Fast Haqvin ställde en väldigt bra fråga i lördags: varför lagar vi inte mat på vedspisen? Ja..... varför gör vi inte det?? Vi har alltså "glömt bort" att vi kan laga mat där, fastän vi eldar i kökspannan VARJE DAG.....

Hann med en promenad med barnen när vi var klara med skrubbandet. Men usch vad trögt det gick. Jag har varit seg i kroppen hela helgen. Promenerade från Hammarn i lördags med lite mat i ryggan i lördags, det gick också trögt. Blev inte trött på det där sköna sättet utan det var bara jobbigt. Misstänker att det är virus på gång, mannen snorar och hostar så jag kanske har nåt jag med som inte har brutit ut än. På grund av detta bokade jag av styrketräningen. Bättre vila och komma igen med nya tag.

Nya tag blir det även med maten. Nu när jag "fått tillbaka" köket så blir det lättare att hålla sig inom kostramarna. Imbillar jag mig i alla fall. Och om jag tror på det så kommer det att fungera, inte sant?

Stadsshopping med Herman

Lyckad stadstur igår för mor och son! Jag har nog glömt att berätta att Herman varit prao på mitt jobb hela veckan. I fredags tog vi ledigt på eftermiddagen och for till stan för att leta kläder till honom, han håller på att växa ur allt han har. Tänkte att det var lika bra att passa på när man ändå är halvvägs till stan. OK då, jag erkänner, att vara ledig på en fredag eftermiddag kändes MYCKET bra.

 

Jag lovade Herman att vi skulle skynda oss så vi inte skulle komma hem så sent. Fast jag måste säga att JAG är nog rätt bra på att skynda mig. Vet inte om det är åldern men så himla kul är det inte att springa på stan och leta kläder.... Det var snarare Herman som fastnade då och då och jag fick jaga igång honom igen. Men det rår han inte för. Det som sätter käppar i hjulen för oss är:

1. Stora affärer med stort sortiment (för mycket att välja på)
2. Kläder som hänger huller om buller (svårt att se vad som finns)
3. Hög bakgrundsmusik (går inte att tänka eller kommunicera)

Ja, käppar i hjulen för OSS skrev jag. Inte bara Herman som har svårt att fokusera under dessa villkor!Det finns även SMÅ affärer med kläderna huller om buller och HÖG musik (nämner inga namn men dom har coola kläder.....) Vad är tanken med att ha det så? Är det coolt med hög musik? Ser det ut som att man har MER kläder om dom hänger osorterat? Jag blir bara trött i huvudet, jag hör inte vad folk säger och jag går ut innan jag hunnit kolla in hela butiken. Men jag räknas kanske inte? (FEL! Alla kunder räknas!)


Efter att ha fikat på Törners så hittade vi en liten butik på Storgatan där det INTE var nån bakgrundsmusik och där kläderna hängde välsorterade. DÄR kunde Herman gå direkt på skjortorna utan att jag ens behövde be honom. Service fick vi också. Resultatet blev en huvtröja, svart med rutning i vitt och grått. Tidigare hittade vi en svart, enkel huvtröja på HM. Och ingen av dom var speciellt dyr. Ett bra resultat av shoppingen!

Sen åkte vi hem. Båda var vi trötta av alla intryck. Hem till Pålgård, ljuva Pålgård där tystnaden ligger som en vänlig filt runt en och man träffar folk en eller två åt gången. Och blir det mer än tre bilar i rad så undrar man om det varit bingo. :)


Tänk, fredag igen.


Rutor på gång! (Och lite gnäll)

Dåligt med bloggande nu. Har liksom ingen lust att starta datorn på kvällen när jag äntligen är klar med mat och disk och vedhämtning och allt vad det är. Jobbar sen vecka och då blir kvällarna så korta. Blir inte bättre av att vi fortfarande lagar middag och äter på kontoret. Det tar på nåt sätt längre tid när man måste packa ner maten i påsar och promenera ner till köket innan man kan börja laga middagen.

Men idag har vi fått golvet målat! Spännande! Det är dock inte klart än, det var bara "basfärgen" som åkte på idag. Sen ska det mätas och maskeras innan det kan målas RUTOR! Jaaa, jag ska få ett rutigt köksgolv! "Fusklinoleum" ska det bli, ungefär så här:


Åh, det kommer att bli så coolt! Bara målningen av golvet blir klart så kan vi flytta in spisen igen (och koppla in diskmaskinen!). Sen är det bara resten kvar. Nya tapeter ska det bli och en köksö, äntligen! Många stora förändringar på en gång. Ja det blir nog ett nytt köksbord och nya stolar också..... och sen SKRUBBNING av det gamla som är kvar. Det måste ju matcha det nya i renhet!

Inte bara dåligt med bloggandet, dåligt med träningen också. Maten sköter jag väl hyfsat tycker jag. Igår var ett undantag, då var det ju Alla Hjärtans och ikväll hade vi möte på jobbet och fick en "lunchmacka" till "middag". Sött bröd med skinka, ost, sallad, tomat och nån röra. Inget fel på smaken men det kändes som lite onödiga kalorier eftersom macka inte är mat. Jag var jättehungrig och jättenere i humöret när jag kom hem.

 


Less på att pendla också. Tar tid och riskfritt är det knappast. Igår var det en trafikolycka i Ammerkorsningen, en bil som kört in i en annan. När vi kom dit stod helikoptern och ambulanser i vägen så vi fick vänta till dom var klara. Idag hade bussen kört på en älg vid Selsviken. Såg ut att ha gått bra för alla utom älgen. Ett par kompisar till älgen gick fortfarande ute på lägdan så det hade nog nyss hänt. Nån km längre fram kom tre älgar till så vi fick stanna och vänta på att dom skulle bestämma sig vart dom skulle. Vi hann knäppa några kort till och med. Och sen är det den förbaskade renflocken precis innan Stugun...... JAG VILL INTE PENDLA LÄNGRE!

 

Usch. Dom är stora.....

The Liqourice Woman Records proudly presents.....


Helg - jä jä!

Tycker veckan gick fort. Redan helg! Tiden går inte fort bara när man har roligt, den går fort när man har mycket att göra.

I torsdags blev det workout i form av utrivning av golvmatta i badrummet. Mattkniv, morakniv och polygrip - skära remsor, pilla upp hörnet, dra och slita. Det var riktigt ansträngande. Varm blev jag också. Och trött i ryggen. Jäkla besvärlig arbetsställning. En kontorsråtta är man, trots träning.

 

 

Igår fredag blev golvslipningen klar i köket. Jag täckte in hela det nyslipade golvet med papp och lade dit masonitskivor där vi går mest. Äta får vi göra i sal´n fortsättningsvis också, jag tänker inte släpa in nån spis förrän allt är målat och klart! Detta faktum har gjort kosthållningen lite speciell: i torsdags blev det pizza/kebab och igår åt barnen resterna av det och jag åt ärtsoppa som jag värmde i micron (mannen skulle bort och äta). Ärtsoppa med senap och macka med ost - fredagsmysigt värre! Ikväll ska vi ner till baracken/kontoret och laga köttbullar (varför skriver jag "vi"? Det blir väl JAG som lagar antar jag). Tur vi har nära till ett extra kök. Tur man har en positiv inställning till livet.

Kalorimässigt har veckan inte varit nån höjdare. Kebab i torsdags som jag skrev, igår semla till förmiddagskaffet (företaget bjöd) och så en smal bit chokladtårta med kokosbotten (som E hade skickat med P-M till jobbet) till eftermiddagskaffet samt chokladätning i TV-soffan på kvällen. JAAA, det var jag som köpte chokladbiten. Men vem är jag att deppa för ett kostmässigt litet snedsteg? Det är bara att börja om igen och igen och igen och igen.....

 

Förresten, jag har varit supersugen på semla i två veckors tid men inte köpt nån, så det så! Jag har tänkt att om jag ska slösa extra kalorier på en semla så ska den vara riktigt god! Och nåt sånt tillfälle har inte dykt upp. Jo, jag var på bageriet i Stugun en lunch men då köpte jag sallad och då orkar man banne mig ingen semla samma dag så då skippade jag det.

 

 

Motionsmässigt har det inte heller varit en bra vecka. Måndag var det årsmöte och då hann/orkade jag inget, tisdag promenerade jag faktiskt till kören och sen hem igen. Onsdag kväll plockade vi ur allt ur köket. Ja det kanske kan räknas som lite motion, det blev några turer upp och ner för trappen. Torsdag golvrivning som jag skrev ovan. Får väl närmast räknas som styrketräning för armar och rygg. Igår soffhäng, choklad, ett glas vin och the Voice.

 

Nåväl, nåväl. Idag har jag gjort en inköpspromenad till Hammarn och hem igen. Med en ryggsäck som vägde BLY. Jag orkade inte ens väga mig när jag kom hem men jag gissar på si så där 10 kg-s övervikt. Jag är fortfarande trött i lår och korsrygg. Damn! Vad jag handlade? Tre liter mjölk, en limpa, två stora förpackningar köttfärs, broccoli, dammsugarpåsar, diskmedel, flingor och lördagsgodis. Kan det verkligen bli 10 kg sammanlagt? Ja, tungt var det i vilket fall. Flingorna fick för övrigt inte plats i ryggan, dom bar jag i en kasse. Och motion blev det.

 

 

Önskelista 2012

Orkar inte redovisa renoveringen just nu. Ok, kort sammanfattning då: Köksgolvet ska slipas idag. Alltså var vi tvungna att röja ut allt igår kväll. Lade oss halv två. Snark....

Vi talar om nåt roligare istället tycker jag. Vi talar om min förestående födelsedag. Ni som tänkt köpa presenter åt mig ska få lite hjälp på traven. Det här skulle jag kunna tänka mig att få:

- Frukost på sängen. Det är väl främst riktat till min familj.
- Craft underställströja så jag kan åka mer skidor. Storlek L blir bra. :)

- Fotvårdsbehandling. Det vore najs.
- Åka nånstans och göra nåt. Behöver inte vara dyrt, stort och märkvärdigt. Räcker med att jag får komma hemifrån några timmar  - och att NÅN ANNAN beslutar vad jag ska göra! Jag sitter på jobbet och beslutar hela dagarna. Sen ska man hem och besluta vad man ska ha för badrumsmatta. Och vad man ska äta till middag. Jag är beslutstrött.
- En stor och god mugg att dricka te ur. Porslin, ganska tunna kanter och större än en vanlig kaffemugg ska den vara!
Men ingen soppskål, tack (ja jag är väldigt kinkig, jag vet).


- Nya krukväxter skulle jag vilja ha. Tåliga ska dom vara, annars får dom inte bo hos oss!
- Lull-lull är alltid trevligt att få: Nagellack, smycken, sjalar och sånt. Fick nagellack i julklapp, jag kände mig som jag var 14 år. ;-) 
 - Jag imbillar mig att jag inte brukar falla för mode och trender men det här är i alla fall nåt jag skulle vilja ha: En pippiklänning! Som en stickad pippitröja fast klänning alltså. Gärna bomull så man kan ha den utan att dö av värmeslag. Den jag tittat på är rätt dyr men det verkar finnas olika varianter lite här och var. Dock får den inte se ut som en stortröja, det ska vara en KLÄNNING och den ska passa min kroppsform (ja nu är jag kinkig igen). Storlek large borde funka om nu nån vågar köpa åt mig....;)


Vi kanske ska gå igenom vad jag INTE vill ha också:

- Parfymer inklusive parfymerade tvålar, hudlotion, duschkräm etc. Ger mig ofta klåda och huvudvärk. Jag vill bestämma själv om och hur jag luktar.
- Godis. Visst är det trevligt att få en chokladask men det är inte i linje med mitt nya hälsosamma liv. Jag vill gå ner i vikt - hjälp mig, tack.
-  Presentkort på Wahlbergs. Jag hittar sällan eller aldrig några kläder som passar där. Och inredningsavdelningen intresserar mig inte. Sorry.

För övrigt blir jag väldigt glad bara ni kommer och äter tårta!

Från minus 20 till minus 4 på några timmar

Märklig dag. Började med 20 minusgrader imorse. När jag gick ut på lunchen så var det minus 4. Lite för varmt med skoterstället då. Men hur härligt som helst! En stor tyngd lyftes från våra axlar. Ja förutom att det fortfarande var kallt inne då.

Var på årsmötet ikväll och blev av med sekreterarposten *puh* . När mötet var slut var det fika med smörgåstårta. Och jag som hade bestämt mig innan för att jag inte skulle ha fika ändrade mig när jag såg tårtan.... :)
Dom hade hittat en skapligt stor kniv att skära med....Och så kaffe till det. Kvart över åtta, nästan halv nio..... Ja så nu sitter jag här, halv tolv på natten och är jättepigg. Är huvudet dumt får kroppen lida heter det. Ja kroppen behöver sova men huvudet är dumt och vill tänka en massa tankar pga koffeinet.

Måste nog göra kväll ändå, det är arbetsdag imorgon. Imorgon blir det tjocktröja så man slipper frysa - inomhus alltså!

Hur man håller värmen på jobbet

Kallt på jobbet idag. Ute var det 20 minus imorse, inne är det - ja jag vet inte, KALLT i vilket fall. Tur man varit med förr och har pulsvärmare både för hand- och fotleder plus en sjal i gömmorna. Men jag skulle vilja haft en stor poncho att krypa in i. Hela helgen hemma har jag levt i en stickad tröja i alpackaull, inköpt på Gregorimarknaden. Undrar om dom inte brukar ha ponchos också, dom som säljer tröjorna. Det får bli tröjan imorgon.

Ett annat sätt att hålla värmen på är att röra på sig:

Jag skulle skriva ut lite papper och använder skrivaren som står längst bort på min våning (i rummet där jag satt förut men jag har behållit den skrivaren för att få alla tillfällen att röra på mig). Skrivaren ville dock inte riktigt. Den skrev ut några papper, sen fastnade det i magasinet. Om jag fyller på mer papper då? Slut på papper i hyllan. Rännde ner i källaren närmaste vägen, lämnade dörren öppen för jag skulle ju tillbaka. In i förrådet där det är JÄVULSKT med grejer just nu. Hittade ingen skrivarpapper. Förmodligen pga alla grejer, jag inte såg skogen för bara träd. Kan det finnas i lilla förrådet uppe kanske? Upp ur källaren rätta vägen, in i lilla förrådet. Nä, där fanns bara städgrejer. Upp för rätta trappan och ner andra trappan för att stänga dörren. Upp igen, kolla om det inte gick att få till skrivaren. Det gick inte. Upp en våning till för att säga till B-E att skrivaren inte fungerade. Och så ner för trappen igen, tillbaka till min plats för att byta skrivare.

Sen var jag varm! :)

Ett tag. Nu fryser jag igen, trots sjal, torgvantar och benvärmare. Tror det är dags för en kopp te.


Elda elda elda

Det är inte KUL när det är -30 ute. Hämta ved, elda, hämta ved, elda. Solen skiner men man vill inte gå ut. Ingen skidåkning, ingen skoteråkning.

För all del, det är rätt trevligt att sitta under en filt i soffan och mysa också.......

I lördags morse hade varmvattnet frysit. Det är i hörnet inne i skafferiet som det fryser om det är 25-30 minus i flera dagar. Det räcker att blåsa med hårfönen där en liten stund så tinar det. Men irriterande är det så nu har vi satt in en frostvakt i lådan (bänken) där pumpen är samt tätat springan i hörnet och satt på isolering på röret. Det ska väl göra susen. En trevlig bieffekt av detta var att jag äntligen tog mig för att städa skafferiet. Nej inte alla hyllor men bänken och golvet plockade jag rena och dammsög och torkade av. Lite bättre ordning blev det.

Idag kröp temperaturen upp till -22 så då blev det en promenad. Nej varmt var det inte men mindre kallt.

Vi har burit ut badkaret idag. Inte bara köket som är på gång nu. Men jag får alltid lite ångest när det ska grejas här hemma. Jag gillar inte oordningen som blir. Men det blir ju bra när det är klart....

Nu ska jag hoppa in i duschen. Jag var och tränade styrka på hotellet ikväll. Mitt i passet fick C larm och var tvungen att dra. Ja, vad gör man? Det var ju bara att fortsätta själva. Men det gick bra, vi hade pärmen och vi hade musiken så vi fick nog ihop det till slut. Och trötta blev vi! Bra deltagare reder sig själva! ;-)

We all wanna be famous


Burrrrrr!

Minus 29 hemma. Minus 32 här i Stugun. Borde ha stannat hemma och eldat istället.

Men solen skiner och det ser väldigt fint ut, det kan jag inte klaga på. Tror dock inte jag tänker gå ut nåt nu på lunchen, jag ska hinna fota också. Jag ska äta lite rester från gårdagens hopplock: Grillad fläskkarré, tomat, morötter, creme fraishe med feta och soltorkade tomater.

Ikväll skulle vi visst äta pizza eller ja, hämtmat i alla fall. Funderar på vad jag ska ha. Pizza, kebab i bröd, sallad? Kan äta en halv pizza kanske?

Lång dags färd mot natt

Så var dagen till ända. Började med morgonmöte på jobbet, fortsatte med krånglande datasystem och en ny modul som inte funkade som den skulle (nähä??) och avslutades med styrelsemöte i Forsgillet.

Nu en konjak. Jag behöver det efter denna dag. Huvudet var alldeles fullt och tomt på samma gång när vi for från jobbet. Ingen motion idag och en "onödig" macka till kaffet på styrelsemötet (men det var hembakat bröd och det är ju så gott så det unnade jag mig). Tycker jag gör det bra ändå, jag har godis kvar sen förra fredagen. Det ligger i arbetsväskan men jag har GLÖMT BORT DET. Va?? Glömma godis! Då har jag kommit en bit på väg ändå! :)

Tänk, imorgon är det fredag. Redan. Vad ska man hitta på för kul till fredagsfotot då tro?

Gymmat lite

Lakritskvinnan har varit på mission ikväll! Till min stora lycka skulle jag vara med på boxnigen eftersom en vänligt själ ville att vi skulle boxas på onsdag denna vecka istället för tisdag då jag har kör. Nu kunde inte den vänliga själen komma och inte så många andra heller tyvärr. Hon har dock laga förfall så vi tänker inte slå på henne för det (det paradoxala är ju att om hon HADE kommit så HADE vi slagit på henne). Vi var bara tre deltagare och då tänkte vi att vi får ju göra precis vad vi vill - så då blev det cirkelgym istället. Inte alls tokigt. Vi gjorde olika stationer och så körde vi på i en timme. Tror nog det tog! Kände fortfarande av låren sen i söndags.....

Nu sitter jag här och fryser och planerar att kasta mig in i duschen så snart som möjligt. Och imorgon har vi morgonmöte - det blir till att kliva upp tidigt. Usch.  Och sen vecka jobbar jag så det blir en lång dag och den är inte slut för att arbetsdagen är slut utan sen ska jag på styrelsemöte i Forsgillet. Det är årsmöte på måndag. Nå, jag har sagt ifrån mig vidare uppdrag i styrelsen, nån annan får ta över pennan, så jag ska väl inte klaga. Dansat har jag inte heller gjort på länge, jag orkar liksom inget på måndagkvällar. Men egentligen är det ju kul. Det kanske blir mer ork framöver när ljuset återvänder, vi får se.

Nu säger jag godnatt till er. Dröm sött!

RSS 2.0