Jaha, så blev det kväller igen....

Kom hem från föräldramötet för en halvtimme sen. Och det vart nog kväller nu känns det som.... Undrar när man ska orka och hinna allt man har i huvudet?

Sy änglar. Måla tavlor. Sy kläder. Inhandla bok om mönsterkonstruktion. Inhandla systemkamera. Fixa bilder på mina alster. Öppna butiken på epla.se.

Japp. Du läste rätt. :) Måndag den 5 september öppnar epla.se och där ska jag ha en butik. Om man vill tjuvkika hur det kommer att se ut kan man gå till originalet, epla.no.

Men jag vill ju ha bra bilder på grejerna, annars vill väl ingen handla. En beskrivning av själva butiken och mig ska jag skriva. Och så är det frågan om jag ska skaffa ett PayPal-konto. Jag har läst på lite tidigar men just ikväll känner jag inte att jag orkar sätta mig in i några villkor eller regler ALLS. Just ikväll orkar jag bara ducsha och gå och sova.

Endorfiner är bra skit!

Jaha! Här sitter man, hög på endorfiner och undrar hur man ska kunna sova. :)))

Jag var på boxningen ikväll. Jäklar vad bra det gick jämfört med förra gången! Jag klarade en Jonte special utan avbrott! Den utförs på följande vis:

Springa till motsatta väggen och tillbaka - 5 cykelhopp.
Springa till motsatta väggen och tillbaka - 5 grodhopp
Springa till motsatta väggen och tillbaka - 5 armhävningar
Springa till motsatta väggen och tillbaka - 5 jumping jacks

Detta upprepas tre gånger.

Sen kan man inte prata på ett tag. Men andas. En bra pulshöjare. Varför Jonte har fått låna namn till övningen vet jag inte riktigt men det är säkert för att han gillar den. Eller nåt... ;)

Nu är det väl bara att fortsätta med boxningen tills kör-repen igen börjar för det lär väl bli på tisdagarna det med. Precis som Zumban (fast jag tycker nog boxning är roligare, sch, säg inget!). Vad är det med tisdagar som gör att alla roliga aktiviteter ska vara då?


Dejt med mig själv

På fredag har jag bokat tid med mig själv.

Jag hade tagit ledigt förmiddagen eftersom jag ska på fotvård men sen tänkte jag, varför inte hela dagen? Jag har ju semesterdagar kvar. Så blev det. Semester hela dagen. Kl 9:00 ska jag sätta mig och få fötterna ompysslade.

Sen då?

Jag skulle ha varit iväg och köpt en systemkamera. Frågan är om jag orkar, jag ska ju pyssla om mig själv och det är en bit att köra. Fast inköp av kamera är ju väldigt ego. Och man skulle kunna fikadejta med nån. Om nån är ledig vill säga.

Eller så lunchdejtar jag mannen på Hammarn. Om han har tid. Det är inte så säkert.

Fast det var ju mig själv jag skulle dejta i första hand. Om det är finväder vill jag vara ute. Kanske jag packar ryggan och drar till skogs. Eller så gör jag helt enkelt ingenting.

Jag ska känna efter på fredag. :)

Härliga helg!


Det har varit varmt och fint i helgen.



Fredagkvällen blev trevlig. Jag hade nämligen fått ett tjockt kuvert med posten. DVD-n med filmen från Remix Nostalgikonsert på Näset!! Soffan och så ett glas vin och så på med filmen och bli nostalgisk på mer än ett sätt. Och nyttigt att se hur vi ser ut på scen. Och hur vi låter. Jag håller med Stina: Ju mer vi jazzar loss, desto bättre låter det! "Burning love" svängde riktigt bra. En ny "Proud Mary kanske? Tack pappa för att du filmade och tack mamma för att du skickade!

Lördag: Inköp av gympadojjor till grabbarna boys. Skolan börjar imorgon och med den idrotten. Och fasta rutiner, skollunch och läggdags på normal tid....underbart! Tur dom inte läser det här.... ;)

Sen bakade Herman och jag brownies med både valnötter och hackad vit choklad i. Gissa om dom blev mumsiga! Frågan är nu: Ska jag frysa in dom så jag slipper frestas i veckan? Barnen skulle också behöva avgiftas lite från socker efter sommarlovet. Fast risken är att dom går lika bra att äta frusna, det kan man med snoddas upplyste Herman mig om häromdagen.

Jag sprang! Eller kanske man ska säga: Jag startade min löpträning. Jag började nämligen med ett program: 5 minuters rask gång, 1 minut löpning, 5 minuters rask gång, 1 minut löpning, 3 minuters rask gång. Detta skulle bli totalt 15 minuter första dagen men jag gjorde det dubbla, plus att jag sprang hela vägen hem på slutet vilket vart 3,5 minuters löpning. Då var jag ju uppvärmd så det gick bra. Ingen träningvärk idag heller så jag har nog inte överansträngt mig. Imorgon är det dags igen.

Söndag: Helt oplanerad utflykt till Birsta. Men jag hade redan en hel del planerat sen förut så det var bara att snabbt plita ner allt på en lista. Fler hyllor till sovrumsgarderoben till exempel. Dom var slut.... jahapp. Men korgar till hallen och en stor spegel blev det och galgar och en dörrmatta. En verktygslåda köpte jag, att ha inne. Den forna verktygslådan är mest förvaring för skruvar och skräp tror jag och alla verktyg jag hade där har mystiskt försvunnit under årens lopp. Jag tycker dessutom den är för liten så jag köpte en ny. Den ska förses med hammare och mejslar och annat som kan vara bra att ha inne. Placering: Nya städskrubben i hallen. Där skall även en skruvdragare stå. Och när prylarna har använts ska dom TILLBAKA PÅ SIN PLATS!! Tack.

Fick springa en vända på Birsta City också medan mannen jagade på annat håll. Spenderade hela 300 kr på mascara, nagellack (mörkt lila glittrigt!) och en svart långärmad topp från Gina Tricot, en typisk bastopp. Men jag kollade på mycket kläder. Härliga höstmode! Det är verkligen mina färger som kommer fram i butikerna den här tiden på året. Blev lite kär i en brun långkofta med volanger och lull-lull på Joy men den kostade nästan 900:- så jag tittade bara.... Inte värt att prova, tänk om den passar! Nu har jag i alla fall inspiration till fortsatta stordåd i syrummet.

Nu är det dags att köra barnen i säng så dom orkar kliva upp imorgon. Föräldrarna med tror jag visst. Slut på helgen!

Fredagsfin


Oh det är fredag!

Nej, nej, fredagsfotot kommer ikväll. Vi har ju fått tillbaka dator så nu kan jag photoshoppa. Men jag ÄR snygg, ni får tro mig. ;)

Sitter här och längtar efter en chokladboll. Eller godis. Nåt i chokladväg i alla fall. Vet inte riktigt varför. Jag åt mig mätt på lunchen, vi var på Falkens och åt fläskkotlett med potatisgratäng och svampsås och sallad. Men det är ju inte hungrig jag är. Chokladsugen. Och jag kan inte gärna skylla på Leila idag. Fast jag har blommig klänning, det kanske är därför? Blommig klänning = Leila = choklad?

Tänkte ju spara mitt chokladätande till imorgon när det är lördag. Hm, fikadags snart, kanske man skulle....


Leila bakar i Frankrike

Igår började jag sy på en ängel men lessnade fort. Jag ORKADE inte. Jag gick och lade mig i TV-soffan istället.

Hamnade på programmet "Leila bakar i Frankrike". "Idag ska jag baka BARA på choklad! För jag ääälskar choklad!" kvittrar människan i TV-rutan. Vilken sympatisk människa, tänkte jag. Choklad...♥ :-))

Jag var tvungen att ropa på 13-åringen som satt uppe och spelade på datorn:

-"Leila ska baka bara på choklad!!"
- "Eeeh, vänta, jag måste gå ur spelet här!!"

Sen kom han rännande ner för trappen. Han är MIN son. Choklad.♥ :-))

Varm chokladfondant med kardemumma. Semifreddo med smak av romerska bågar. Chocolate swirl cheesecake. Mums. Skulle inte jag gå ner i vikt? Jodå, jag har en plan, ser ni. Jag äter ju lördagsgodis. Men vad sägs om att skippa smågodiset och göra semifreddo istället?

Chokladfondant.



Vill ni också baka så finns recepten här: http://www.recept.nu/1.320601/2011/06/07/leila_bakar_i_frankrike

Såg att det var avsnitt nr 10 jag kom in på. Uj vad jag har missat. Men alla programmen ligger på TV4 play. Ja då vet jag vad jag ska göra på kvällarna ett tag framöver. :)


Om hängbyxmode och värdet av att tänka innan man kopierar och klistrar.

Har ni sett texten som går på Facebook om att hängbyxmodet på grabbar kommer från amerikanska fängelser och att det skulle signalera att man är "tillgänglig" för andra män? "Prison Bitch Syndrom" kallas det för enligt texten. Man ska alltså reta sina söner etc med detta eller? Ska jag säga till mina grabbar att har ni byxhäng med kalsongerna synliga så kan ni tas för homosexuella? Ja vad hemskt....vilket hot..... För homo, det vill ju ingen vara....eller???

Fiii fan!

Jag googlade på "Prison Bitch Syndrom". Det jag hittade var samma text om och om igen, på engelska och på svenska. Troligast är alltså att det är ett påhitt. Av nån homofob då får man förmoda..........

Jag hittade en annan intressant förklaring. I fängelserna får man inte ha bälten pga man skulle kunna hänga sig i det. Alltså får byxorna sitta uppe bäst dom kan med kalsongvisning som följd. Detta spred sig till gängmedlemmar på gatan, har man häng är man kriminell alltså (eller tvärtom var det kanske, kriminell = häng). Och så vidare till rappare. Och så vidare till modevärlden.

Jag vill på inget vis försvara modet, jag tycker det är märkligt att man vill visa kalsongerna. Men när jag var ung hade jag axelvaddar, spetsvantar och blå mascara. Jag har liksom inga argument.......

Träningsrapport

Jag har muskler! Jo, det måste vara så. Det är nåt som gör ont nämligen. Lite i ryggen, lite i benen, lite i armarna. Och det här är nog bara början.
 
Det bästa av allt: axeln blev inte sämre av boxträningen! Vissa saker kunde jag inte göra, som att flaxa med armarna när vi gjorde jumping jacks till exempel. Armhävningar gick bra en omgång men sen gjorde jag andra övningar. Konditionen däremot vete fanken var den har tagit vägen..... fast det är väl därför jag ska träna? Men muskler verkar jag som sagt ha, både sitta stol mot väggen och burning floor höll jag ut hela tiden (eller "burning lår"...). Plankan gick däremot åt skogen, den fick jag ta med knäna i golvet. Argh! Vilken nesa! Men det ska det bli ändring på!

Som om nån läst mina tankar kom igår ett meddelande om att den rytmiska styrketräningen ska köra igång igen i september. Jag anmälde mig på studs.

Nu jäklar!


Klåda i hjärnan

Jag VILL verkligen inte jobba idag. Jag har så många idéer! Det är jobbigt, hjärnan kliar! MEN - jag lyckade komma ihåg skissboken och pennorna idag så jag kan teckna ner bilderna jag har i huvudet. Det är idéer till änglar men inte bara det, jag har nya projekt på gång också. Känns bra!

Jag har nu kommit fram till att jag nog måste namnge mina änglar. Dom är ju unika, ingen är den andra lik, klart dom ska ha namn! Vi får se vad det blir.....




Ikväll SKA jag på boxningen. Min axel gör ont fortfarande men jag tänker åka dit och göra mitt bästa. Jag kan i vilket fall inte VILA mig i form! Jag saknar styrketräningen också. Jag får nog börja på den igen. När jag tränade regelbundet hade jag aldrig ont nånstans (jo träningvärk men det är SKÖNT). Sen var det ju det där med löpningen också. Får väl kolla efter nåt träningsprogram........

Solen skiner förresten, om ni vill veta´t!


Idag fick jag ett hemligt paket....

Från min syster - ett hemligt paket! Spännande! Jag har väntat hela helgen!

Kan ni gissa vad det var?



Kollakollakollakolla!!!



Biggest loser - eller - We are all the winners?

Nu har vi haft invägning inför Biggest Loser på jobbet. Final 16 december. Vinnaren är den som gått ner mest i vikt räknat i procent av ursprungsvikten.

Fast - alla som går ner är väl vinnare? I alla fall om man som jag bär på en övervikt. Allt man går ner är en hälsovinst.

Jag tänkte först att jag inte skulle vara med. Jag har ju redan tjuvstartat så att säga. Men varför inte? Nu har jag ännu en orsak att inte ge upp - vanäran!! :-D



Gogo-girl blev disco-diva

Det som började som en gogo-flicka från det glada 60-talet slutade som en 70-tals disco-diva när håret kom på plats! Sen var valet av tyg till vingarna ganska självklart: Disco-glitter!

Tjusig brutta, inte sant? Jag tror hon ska få en eller ett par systrar också. Leopard och zebra, vad sägs om det?



Jag var inne på ett jättefint ceriserosa thaisidentyg också. Jag har flera halvstora bitar thaisiden  i olika färg som mamma har köpt, just för att jag ska ha dom till änglarna. Dock har ingen ängel funnits värdig dom fina tygerna ännu.....Vilken naturligvis är struntprat och dåliga ursäkter....

Så klart jag ska använda dom! Mina änglar är värda det bästa, fattas bara annat. Men ibland blir jag så kär i själva tyget så det blir svårt att använda....... Som tigertyget jag hade nu till exempel. Det var bara rester jag fick från nåt av mammas syprojekt men det har legat länge. Jag använde faktiskt en del som bräm på mantlar jag sydde till barnen när dom var mindre, det minns jag nu. Men ju mindre det blir kvar av tyget desto fjaskigare blir jag...... Fånigt egentligen, det finns väl fler tyger att köpa? Finns folk som tillverkar tyg hela dagarna!

Och SLUT på tyg, det tvivlar jag på att jag nånsin får..... :)

Äntligen dator!

Äntligen kan man blogga hemma! Att blogga via telefon är pest och pina, bloggverktygen funkar inte som jag vill utan jag får skriva ett helt textblock och sen peta in html-taggar för radbrytningar etc. Orka!

Idag är det lördag. Härliga helg! Fast vi sov till kvart i 11 idag. Inte bra. Men jag blev väckt av en som kom hem sent i natt så det är hans fel! Så det så. ;)

Regnet har ömsom strilat, ömsom öst ner så det har varit en rätt lugn dag. Men jag har varit "duktig" och gjort en massa mat av köttfärsen jag köpte: Köttbullar, baconbiffar och köttfärssås. Nu kan vardagen få komma (ja den dyker säkert upp på måndag som vanligt). Kanske man ska göra sig för och skriva en matsedel till och med. Eller är det överkurs? 

Känns ändå som en väldigt lat dag. Inget sytt och inget målat. Bara en maskin tvätt gjord (ja vart ska jag hänga tvätten då med detta väder kan man fråga sig....). Lite slöande i soffan.

Kollade på en dokumentär om Black Sabbaths Paranoid-album ikväll. Herman var mäkta imponerad över frisyrerna. Inte så mycket Ozzys kanske, han såg mer ut som Herman när han var långhårig tycker jag, men dom andra. Det långa, lockiga, voluminösa håret! Kanske mer som JAG när jag var långhårig? Fast utan mustasch.


Jamen vad bra! Då vet vi!

Jag hittade den här listan på nätet. Nu vet jag vad jag ska undvika för kläder, jag som passerat 40. Och shorts och leggings står inte med på listan så det är ok, alltså?

http://chicstories.com/fashion-tips/10-things-women-over-40-shouldnt-wear/

Fantastiskt. Om man undviker dessa plagg blir man automatiskt snygg allstå? Om man hittar några plagg som inte är med här vill säga.

Det är nästan så det bara blir shorts och leggings kvar faktiskt.....

Scarf-fredag

Om ni inte visste hur mycket man kan göra med en scarf så kan ni kolla in det här Youtubeklippet: 
http://youtu.be/5LYAEz777AU


Eller så testar man själv helt enkelt!


Shorts och leggings?

Jag har ett sånt där "kan man klä sig så när man är över 40 år och är lätt överviktig"-problem igen: Jag tycker shorts och leggings är snyggt. Eller svarta strumbyxor. Men kan jag ha det?

Jag köpte ett par olivgröna shorts på Kupan i sommar. Lite snyggare modell, inget fritidsbetonat utan mer dressat, med slag. Testade att använda dom ett par gånger hemma men jag trivs inte i dom. Sitter perfekt i midjan men dom är för långa! Står ut som två skorstenar, jag ser ut som två lår som kommer och går. Ja jag har ju lår, visst. Men man måste väl tänka på proportionerna också...

Citat Coco Chanel: “Fashion is architecture: it is a matter of proportions.”

Sant.

Jag fick en idé när jag kiktat i höstens Halénskatalog. Jag vek upp dom en bra bit och provade dom med ett par svarta leggings . Mja, mjo. Det såg i alla fall bättre ut än innan. Lite tjockt i uppviket. Jag måste alltså klippa och sy om. Shortsen kostade 40 kr. Vad sitter det i? Knappast ekonomin.

Det är väl det vanliga. Ska jag visa så mycket ben? Ser min rumpa större ut när jag har shorts? Jag är inte 20 år, ser det ut som jag desperat försöker se yngre ut? För desperat vill väl ingen vara.

Fjask! Jag ska ta fram sax och måttband och fixa ett par kortare shorts! Dom ska jag ha till leggings eller grova strumpor, kängor, vit skjorta och en kavaj. Det blir snyggt! Fast nu blev det ju sommar igen så NU behöver jag inte tänka på det, det kan vänta ett tag.......

Ännu en ängel

Hade inte så mycket ork och inspiration kvar när jag kom hem igår. Men jag slutförde ängeln jag börjat på i alla fall. Ceriserosa vingar och scarf, dans i benen. Och former. Tyget töjde sig när jag stoppade henne. :)

Ja du ser rätt, det är tyget till min senaste klänning.




Rapport från ett regngrått land

Inatt vaknade jag av att tåget gick förbi. Vi har ingen järnväg i vår by. Regnet öste ner på plåttaket.

Igår hade vi besök av en gammal bekant från Ö-vik som ska samarbeta med mannen. Middag blev det, spagetti och köttfärssås med sallad och så hade jag gjort mig för och bakat kladdkaka till efterrätt. Fast den blev rätt hård.... Konstigt, det där gamla receptet har ju alltid fungerat förut? Kom på när jag lade mig: Gammalt recept, ja. Hade ingen varmluftsugn då, nä. Jag borde sänkt temperaturen..... Men, men, den gick att äta ändå. Chokladskorpor, någon?

Inget sytt blev det så klart, vi satt och pratade hela kvällen. Och det var ju trevligt. Men - jag vill sy änglar! Jag har idéer! Det riktigt kliar i hjärnan och fingrarna! Jag kanske måste skissa till och med så jag inte glömmer bort dom! Varför har jag min skissbok hemma och inte med mig som det var tänkt när jag köpte den? Får väl kompensera gårdagen ikväll och sätta mig i syrummet. Det är härligt harmoniskt att sitta där och höra regnet slå mot taket. Tyst är det, ingen TV som stör. Ibland har jag musik men oftast får det vara tyst.  

Jo det är tisdag idag. Men ingen kör än. Vi drar igång nån gång i september. Skapliga abstinensbesvär just nu....

Nu öser regnet ner igen. Och nu är det lunch - reprismat från igår. Fast ingen kladdkaka. :)


Neeeej! Mitt syrum är kontaminerat!

Skulle ju så stort göra nåt kul efter att ha dammsugit hela huset. Sy! Ja tack. Inga kläder eller nåt annat nyttigt utan nåt helt meningslöst och kul. Gick ut till syrummet för att börja på lite nya änglar.

Uppe på hyllan över fönstret står en rad plastlådor som innehåller diverse tyger av mindre format. Jag tog ner en för att leta rätt på ett velourtyg eller plysch att börja med. När jag börjar gräva i lådan upptäcker jag att det är MUSLORTAR I BOTTEN! Jäkla odjur! Och det är så klart lådan med "special"-tyger: Siden, sammet, fuskpäls, leopardmönstrat och paljetter mm. Suck....

Gnagt hade dom gjort också, på vissa bitar. Syntettyger. Det kan väl inte vara nåt vidare näringsvärde i det tycker jag? Det luktade inte pink men kändes inte speciellt fräscht ändå att bara sopa bort musbajset...... Vad gör man? Ja man får tvätta så klart.

Eftersom det är mest mindre bitar av tyger så fördelade jag dom i tre örngott som jag knöt ihop och förseglade med varsin påsklämma. Sen körde jag dom på "finvask silke" (vår tvättmaskin pratar norska av nån anledning) eftersom det rör sig om lite delikatare tyger.

"Men släng skiten, varför göra sig besvär med så små tygbitar!" säger du nu. Nääää, det är mina skatter! Dom ska ju bli änglar! Och du som har en ängel av mig: Den hade inte varit densamma utan alla småbitar av guldlamé, satäng, brokad, plysch som jag sparat. Tänk på det.

Det blev förresten riktigt vackert när jag hängde allt på tork ute på torkvindan!



Siden sammet trasa lump......



Solen sken och vinden fläktade. Snart var allt torrt.





Nyekiperad och nyfriserad fredag.

Jag sydde lite förra helgen. En klänning närmare bestämt. Och så var jag till frissan idag. Äntligen.

Kolla - en puma!



Fynd!

Kollegan I och jag var på PRO-s loppis här i Stugun en lunchfredag härom veckan. Och jag hittade ett par skor! 20 spänn! Skinnskor! Jättesköna är dom, jag har dom idag (det var 8 grader imorse, inga sandaler då...). Det stod bokstavligen mitt namn på dom; dom heter Gunnel. GUNnel.....;-)

Tantskor, javisst. Eller damskor kanske?

Jag kanske är på väg att bli en dam, inte en tant?


Rödluvan, del 3

Historien fortsätter. Det blir mindre och mindre synd om Rödluvan. Jag står och småfnittrar för mig själv när jag målar. Tur man kan roa sig själv. :)


Måleri och sömmeri, fallera!

Målade i måndags kväll. Det gick så bra! Glömde bort att jag hade ont i ryggen medans jag målade. Jättebra smärtlindrare! Tänk vad hjärnan kan göra va?

Det blev dessutom precis som jag såg det i huvudet. Inte illa!

Jodå, det är fortsättningen på Rödluvan och Vargen.



Började på en tavla till sen, foto på den kommer senare...

Igår sydde jag färdigt två änglar som blivit liggande, en utan hår och en utan vingar. Nu är dom klara!

Den tidigare hårlösa blev en platinablond skönhet med ett par färggranna slingor.



Och den goth-inspirerade fick ett par passande lila vingar.



Och - en tatuering! Hur många har broderat en tatuering? Jag kanske är först i världshistorien!




Outfit för en augustifredag


Klänningsjakten fortsätter

Jag tror jag vill ha en omlottsklänning. Figursmickrande och bekvämt. Men modellerna i mina tidningar är så - tråkiga! Raka ärmar, korta eller långa. Släta stycken. Inget lull-lull.

Jag vill ha lite vavavoom! En modell som breddar över axlarna och snörper åt i midjan (ja det gör alla omlottsklänningar, jag vet. Men ändå.) och så voom ut över höfte och lår.

Nåt sånt här kanske?


Mitt "sy klänning"-dilemma kan förstås också  bero på att dom tyger jag har är minst 10 år gamla. Jag använder helt enkelt inte samma färger längre. En del har jag köpt själv och en del har jag fått av mamma. Dom flesta minns jag inte ens vad dom skulle bli från början.........

Jag kanske måste köpa ett nytt tyg och ett mönster jag verkligen vill ha för att komma ur den här sy-krampen.

Här har vi en till snygging. Fast omlotten är fejkad. Men snyggt.



Och här ett mönster. Från 60-talet.....surprise! Fast det var väldigt vad plattbystade dom var. Och smalbenta..Nå det är en modeteckning. Man kan tydligen inte begära att dom håller sig till verkligheten. Jag hänvisar härmed till mitt tidigare inlägg angående "figursydd".

Klart slut.




Frustation blev illustration


Nattlig skur

Vill sy mer. Gick ut i stugan i kväll efter middag och disk och letade i vild förtvivlan genom mönstertidningarna efter klänningsmönstren jag sett förut. Insåg till slut att jag redan lagt undan dom i en hög för sig.

Jag är nog lite trött.

Kvart över tre i natt vaknade jag av regn som slog mot plåttaket på tvättstugan. Det smattrade ordentligt, stora tunga droppar. Så fick jag se hur mannen också reser på huvudet och lyssnar. Han hade också vaknat av ljudet. Vi låg där och väntade på åska men det kom ingen. Däremot kom det en liten man tassande med ett täcke om sig.

"Jag vill ha hjälp med att stänga fönstret!"

Jag bistod med det och gick sen ner i köket för att ta ett glas fil (men filen var slut!) och tyckte då att ljuset som föll in var, ja, väldigt LJUST för att vara regnväder. Kollade ut och mycket riktigt, himlen var klar i norr. Skuren drog snabbt förbi och det var bara att gå och lägga sig igen, utan ljudet smattrande regndroppar.

Det kom ut en klänning! Fast.....

... det var inte den jag såg inne i huvudet. Det blev en annan istället.

Plötsligt insåg jag hur jag skulle göra med det randiga tyget. Jag som inte kunde bestämma mig för tvärrandigt eller längsrandigt. Men så såg jag det här blogginlägget och då trillade poletten ner. Så klart! Det blir ju snyggt!

Tyget är slinkigt och halkigt och drog sig när jag försökte mönsterpassa så jag lyckades bara på framstycket..... Men efter omständigheterna så är jag nöjd. Det var första gången jag försökte mig på sådan mösterpassning. Den är lite snäv i ärmhålen  (möjligen skulle jag ha tagit en storlek större) och så är det lite överskottstyg som hänger bak i ryggen men det är nog mest jag som ser.

Dock har jag en liten, liten känsla av att gå omkring i ett nattlinne.... Är det längden? Tantlängd? Eller materialet kanske (ja det är ju svårt för er att avgöra). Eller kanske att färgen egentligen är en smula för blaskig för min smak, jag föredrar vanligen lite starkare färger. Eller är det bara för att jag har sandaler och är oklippt?

Vad tror ni?






RSS 2.0