För mycket konst är bara bra.


Idag har jag varit snurrig hela dagen. Hoppas inte det är förkylningen som "alla" har haft som tänker ge sig på mig. Det har jag inte tid med!

På lördag börjar Konstens vecka. Invigning på Stortorget klockan 12! Hela programmet här:

http://www.turist.ostersund.se/app/projects/turistbyranny/images/Konstensvecka2010_program.pdf

Jag ingår inte i programmet men jag vill gärna vara med på invigningen! Jag saknar skolan..... :(
Det känns som så långt till stan ibland. Jag känner mig liksom ensam här på min östra kant.

Fast Ragundadalens konstförening finns ju. Tyvärr är det vernissage samma tid som invigningen i stan - så klart..... Och samma sak som på skolan är det inte.

Jag satsar nog på stan och utsikten att få träffa några gamla klasskamrater och lärare!

Rock on!

Min kollega J insåg för en stund sedan att kollegan A är ledig. Och vad det innebär.

Det innebär att vi får spela HÅRDROCK! Hurra!

Nu är det Ozzy som rullar.

Nu jobbar vi inte på Back office längre utan på Black office!(Ja vi får säkert sänka volymen när U kommer tillbaka från mötet - men inte ska vi låta det grumla vår lycka nu!)

 


Mental garderobsrensning

Jag har rensat garderoben igen. Det blev en hel del som åkte. Jag hade bestämt mig för att inte spara nånting alls som är för litet eller har dålig passform!

Det är SVÅRT!

Varför?

Varför, varför ska det vara så svårt att hä iväg lite kläder? Det är ju bara KLÄDER. Tyg, färg och form. Och passar det inte på kroppen så blir det ju bara liggande där i garderoben och tar plats. Varje gång så tar man upp plagget, minns hur det satt sist och lägger tillbaka det. Eller provar det faktiskt och inser att det inte passar längre. Men ändå blir det kvar.

Det är som om vissa kläder representerar en tid då bra saker hände. "Den där tröjan var jag snygg i då när vi gjorde DET!" Ja - men NU passar den inte. Och nu är det nu. Då VAR kanske en bra tid men - det var då det.

Nu är faktiskt också en bra tid!

Ibland kan det vara svårt för att plaggen är relativt nya. Det känns som slöseri att kassera "nya" kläder! Min kropp har förändrats rätt mycket på kort tid och det tar tid att inse. (Jag tycker i alla fall att ett år är kort tid.) Min älskade chokladbruna tunika från Gina Tricot passar inte längre!! Men jag tänker inte spara den utifall jag blir mindre igen. Jag vill ju inte bli mindre! Jag gillar mina nya muskler (och mina bröst!)! Det är bara att fejsa fakta - jag kommer inte att kunna ha den mer. Låt någon annan få glädje av den.

Det är dags att gå vidare i livet.
Ibland skulle man behöva semester - fast inte från jobbet.

Jo det med. Men där har man ju redan lagstadgad semster. Jag tänker på privatlivet.

I måndags kväll var det lugnt. Sen har det varit nåt varje kväll: Zumba (ja det var frivilligt), månadsmöte (som jag hade glömt), styrelsemöte (som jag nästan glömde det med) och imorgon en födelsedag. Jag hinner inte göra nåt hemma förutom att äta, diska, varva ner och sen gå och lägga mig.

Mitt huvud snurrar av tankar, kroppen är uppvarvad efter jobbet. Jag behöver ta det lugnt, lugnt, lugnt!

Jag längtar efter en lugn kväll utan nåt på schemat - så man kanske får tid att göra nåt speciellt.

Back to black

Vi tar lite ytligt modebloggande också som motvikt till allt seriöst som händer idag.

Svart kavaj köpt på klädparty. Svart kjol köpt på byn. Dock ej samtidigt. Men det blev som bra tillsammans.


Inte lätt att vara endorfinberoende

Uppenbarligen glömde jag skriva upp mig förra söndagen när jag var och tränade. Det fanns ingen plats åt mig idag! Hur kunde detta hända??  Katastrof!

Nu har jag powerwalkat dryga 30 minuter rätt upp på berget och ner igen samt kört två maglåtar hemmavid. Lite träning är bättre än ingen träning. Och svettig är jag.

Och jag har skrivit upp mig på onsdagens träningspass. :)


Skaka rumpa 2.0

Ikväll jag har provat Zumba. Inte i nån offentlig form utan helt privat. Och jag tyckte innan att jag nog är rätt bra på att lära mig dansa. Men det här var inte lätt! Och fort gick det! Men jäklar så kul det var, inte bara för att man gjorde fel utan för att man faktiskt GJORDE RÄTT ibland!

Man skulle ju både kliva, vicka på bäckenet och röra armarna - samtidigt! Inte gick det heller! Benen gick väl skapligt och kanske armarna. Men det på mitten då?

Nu var det första gången så visst, har man gjort samma danser några gånger så sitter kanske stegen bättre och då kan man lägga till det andra. Kanske.

Det var kul i alla fall. Och svettigt. Och det,mina vänner, är alldeles precis vad jag tycker träning ska vara.

Nu är det dags!

Jaaaa! Lite modebloggning! Med bilder!

Den rutiga kjolen kom idag, nu i en storlek större. Den största storleken dom hade faktiskt. Och, nä, den var också för liten. Den går inte ner över mina breda höfter utan sitter alldeles för högt upp. Eller så ska jag inte ha en sådan kjol.

Jag känner mig fortfarande som jag vill skrika hejarramsor. Eller som Haqvin sa: "Det ser ut som du ska dansa". Jahapp! Sagt och gjort!

 

Det känns fånigt. Utklätt. Jag vill inte känna mig som om jag klätt ut mig. I så fall vill jag vara utklädd till MIG.

Den fick en andra chans men - nä. Kjolen åker tillbaka.


Kroppen och kläderna.

Idag när jag provade kjolar fick jag syn på en snygg tjej i provrumsspegeln. Klädd i bara topp, leggings och kängor stod hon där med en fantastisk kropp. Kraftiga lår, visst, och hull på mage och höfter. Inte smal. Men med en rak och fin hållning och SNYGG! Vilken upptäckt.

Ja. Att träningen har gjort nåt med kroppen visste jag nog. Egentligen. Viktkurvan pekar bara uppåt. Men tröjor och blusar har börjat bli trånga över ryggen. Jag har fått köpa nya bh-ar!

Vem vill vara smal? Varför ska man vara smal? Nääää, jag är muskulös och mullig, haha!

En följd av detta är så klart att jag varit tvungen att köpa nya större kläder. Kärt besvär, hihi! I veckan fick jag hem två klädpaket, ett från Ellos och ett från Haléns. Ett par linnen i petrol och lila, ett par tunikor, ja en av dom var också lila, hehe, en röd kortärmad topp, en storpolo i petrol och grönt, härliga juvelfärger! Nya bh-ar i cerice och lila. Mumsigt! Två par jeans åt Herman blev det också och nya gympakläder åt båda barnen. Det var alltså det som passade......

Man kan väl säga att Halén och jag har olika uppfattningar om vad storlek 44 är. Jeansen jag brukar ha till vardags är storlek 44. Dom som jag fick med posten fick jag inte ens över rumpan. Tillbaka med dom! En jeanskjol hade jag också skickat efter, slät upptill med motveck en bit ner så det blir fint svaj på den. Det ska jag uppenbarligen inte ha...... Det såg INTE bra ut! Den smet åt över rumpa och mage i två konvexa kuvor och sen svepte den utåt. Jag visade Haqvin. Han såg skeptisk ut. "Det ser inte bra ut va?" frågade jag. "Njaaa, det blir liksom BRUMP där fram." svarade han och visade med en svepande rörelse med handen över min putande mage. Herman gapskrattade. "Det blir BRUMP där fram och RUMP där bak!! Hahaha!" Jag skickade tillbaka kjolen också. :)
En rutig tunika i vitt och rött åkte också tillbaka, den var så formlös att den ville jag inte ha. Vem vill ha en säck på sig?

Från Ellos hade jag beställt en trench coat till extrapris, en smårutig i svartvitt! Läcker! Men när jag provade den hemma så var den inte alls fin. Man såg inte mig, man såg bara en massa rutor. Fast modellen satt bra. Och så var det ett par svarta snyggbyxor med vida ben. Men dom var också för små och inte min stil. Tillbaka med både trench och brallor.

En vit kortärmad blus tycke jag mig behöva. Men denna blus hade jag kunnat leka Hulken i. Den spände så över armarna så jag skyndade mig att ta av den innan den sprack.

Jag hade också skickat efter en kort, skotsrutig kjol med veck. Ja - den var också för liten..... Den satt lååångt uppe i midjan och täckte knappt rumpan. Jag kände en plöslig lust att leta fram ett par pomponger och ropa hejarramsor. Det kanske är så att det inte är rätt modell för mig. Men jag gav den en andra chans och bytte till en större storlek. Fast enligt Ellos måttabeller ska jag ha C50!!! Skulle inte tro det va?? Nåja, största storleken på kjolen var 46 så vi får väl se på måndag när paketet kommer. Då kommer även Haqvins nya brallor för dom första jag skickade efter åt honom var för stora.
Man kan nog säga att en tredjedel passade och två tredjedelar fick jag skicka tillbaka.

Det är nu jag skulle haft lite modebloggsbilder som illustration, va? Lite lagom oskarpa foton där jag står i kissnödighetspose med plutande mun. Nåja, jag kan lova att försöka fota framöver när jag använder kläderna. Och så lägga ut bilder här. Blir det bra det? Ja det blir det. Det är min blogg.

Om jag köpte nån kjol idag? Japp! En svart kort. Jag har ju så snygga ben nu. ;-)


RSS 2.0