Because I´m happy!

Herregud vilken härlig konsert det blev! Vad bra vi var! Och vad det svängde med kompet till!
 
 
Först var det Stina och grabbarna som spelade och sjöng. Mycket bra. Sen var det fikapaus, lottdragning och efter det var det vår tur. Ja jisses, det här måste vi göra om! Happy, happy, happy, happy!
 
Nåt som jag inte är så happy about är att jag jobbade sista dagen på Skolbacken igår. Sen blir det lite jobb på Himlavalvet senare i sommar men annars, ja, det är väl bara att gå till Arbetsförmedlingen igen och anmäla sig. Och, jo, jag har sökt andra jobb men inget napp än. Om nån läser det här och vill ha en konstnärlig strukturfascist till administratör, hör av er. Jag kan baka och laga mat också. Ja, en hel del annat med.
 
Idag är det backtävling och cruising vilket innebar att det var "Nostalgikampen" igår kväll. Ett rally för gamla bilar med olika stationer och en av dom var nere vid Gisselgårdsskolan. Vi gick ner dit för att vara lite sociala och jag tog så klart med kameran. 
 
 
 
Nu ska jag ta och fixa lite lax till middag och senare ikväll tänkte Mannen och jag ta en promenad ner på Hammarn och kolla på cruisingen. Jamen så klart att jag tar med kameran!
 
 
 
 

Mycket nu

Det händer en massa. Jag har fullt upp och det blir inte så mycket skrivet. Men nu har jag rast och passar på.
 
Glömde skriva förra veckan att syster E med familj kom och hälsade på. Dom åkte till Vilhelmina för att fiska och sov över både på dit - och hemvägen. Samma dag dom kom till oss hade dom fiskat på förmiddagen och A hade fått den här fina fisken. Den och två till abborrar blev vår middag den kvällen.
 
 
Midsommarafton har jag skrivit om. På midsommardagen for Mannen och jag en sväng på motorcykeln. Vi åkte mot Höga kusten och vimsade omkring på diverse småvägar tills vi upptäckte att vi kom fram till  Höga kusten-bron igen. Vi beslutade oss för att äta middag där. Vi delade på en caesarsallad och en hamburgare med klyftpotatis. Jättegod hamburgare! Och utsikten går ju inte av för hackor.
 
 
På söndagskvällen var vi bjudna till H och T på konsert i trädgården. Wille hade nämligen vunnit en tävling som Tele2 hade anordnat där vinsten var att en artist skulle komma och ha konsert hemma hos en. Det var inspelingsteam och en massa folk och värdarna var två youtubare som inte jag kände till men Wille visste så klart vilka dom var. Vi blev bjudna på picknick med rostbiff och potatissallad och grejer och Simon Erics uppträdde. Här kan ni se intervjun med familjen och konserten:
 
https://youtu.be/AQoLXDGrtH0
 
Observera fotografen i grön klänning som smyger runt i bakgrunden...
 
På tal om konsert - imorgon är det dags för Remix konsert! Igår hade vi övning med en av killarna som är med och kompar . Ikväll är det genrep med allihop och imorgon är det på riktigt! Lite nervöst är det. Jag måste komma ihåg att ta med smink och kläder (och skor!) redan på morgonen när jag åker till jobbet eftersom jag slutar halv fem och åker direkt till Näset. Nåt att äta innan konserten vore ju också bra att ha. En sallad kanske?
 
Jag var i alla fall till frissan igår så frisyren behöver jag inte bekymra mig om!
 
 

Midsommar

Sommarvärmen kom till slut. På självaste midsommarafton. 
 
Förbluffad klev jag ut på verandan, barfota. Inga yllesockor behövdes. Inga långbyxor och ingen fleecetröja. Solen sken och det var varmt i luften. Solen gick i moln och jag behövde ändå ingen tröja. Det blåste till lite men det blev inte kallt. Ovant. Fantastiskt. 
 
 
I ett hiskeligt tempo dammsög jag och skurade verandan och torkade av bord, stolar och alla andra ytor. Äntligen kan vi sitta ute och äta! Sen målade jag tånaglarna och tog en bit av tårtan som var kvar efter gårdagens firande på jobbet och så gick jag ut på verandan och satte mig.
 
 
Vi firade midsommar med farmor, B och B och P. Först lite bröd, ost och sill. Sen grillad entrecote, majs med bacon, aubergin, lök och några korvsnuttar. Klyftpotatis, tomater och några såser till det. Sen blev vi sittande på verandan till långt i på natten. Jo, det blev kyligt till slut men det finns ju filtar! Myggljuset från Konsum funkade däremot inte som det var tänkt men fint var det ju.
 
 

Lågtryck både här och där

Nu sitter jag här i soffan igen under filten, istället för att vara ute och gå eller springa eller nåt annat aktivt. Men det blåser kallt ute och jag är trött och har ont i axeln. Denna förbaskade axel som nu gör ont hela tiden. Jag har i alla fall fått en tid hos sjukgymnasten nästa vecka så jag hoppas på hjälp till bättring. 
 
Var förresten till läkare förra veckan för att diskutera blodtrycksmedicin och trötthet. Denna förbaskade trötthet som jag dras med. Jag misstänkte biverkningar av enalaprilen eftersom jag dessutom har haft yrsel när jag rest mig och även när jag stått upp en stund. När vi tränar med kören till exempel.
 
Blodtrycket låg nu på 125/80. Det är ju ganska lågt, det. Så pass lågt att läkaren tyckte att jag istället för att testa nån annan medicin skulle sluta helt och sen komma tillbaka efter fyra veckor och testa blodtrycket igen. Ja, tack, sa jag! Jag fick även lämna en massa blod på labb för dom vanliga kollarna: hb-värde, socker, sköldkörteln mm men L ringde dagen efter och meddelade att jag är "laboratoriefrisk". Är det sig inte likt så säg.
 
Men det är så klart bra att jag är frisk. Vad jag ska göra åt tröttheten vet jag däremot inte. Sova mer? Ja kanske. Det blev lite senare än vanligt igår. Syster E med familj kom hit på väg norrut och skulle övernatta hos Lillens. Det blev mat och sen surr hela kvällen så klart. 
 
Idag började jag sju och ingen att skjutsa till bussen så en liten sovmorgon blev det ju men jag har nåt vagt minne av att jag vaknade och gick på toa i natt. Det vore ju bra om man fick sova hela natten utan avbrott.
 
Maten kan ju också påverka tröttheten. Denna förbaskade mat som man ska ha varenda dag. Ikväll blev det pannkakor, nåt vi faktiskt inte har ätit på hela fyra veckor! Jag har inte direkt saknat det heller. Känner hur dom ligger som betong i magen. Till lunch på dagis fick vi en helt ok köttfärssås men makaronerna var degiga och vitkålssalladen hade dom rivit ner grön paprika i. Huvva. 
 
Nä, uppryckning för bövelen! Nu ska jag leta fram latin fusion-spellistan på Spotify och ta mig en svängom här hemma. Sen ska jag sätta mig och planera våra framtida middagar. Jo för det ska jag! Nu är jag less på det här gnället. 
 
 
 
 
 

Jag tror, jag tror på sommaren

Jo jag köpte skorna. Och det är som att gå omkring i strumplästen, så sköna är dom. Jag glömmer nästan att ta av mig dom när jag går in. Eller rättare sagt: jag HAR glömt att ta av mig dom ett par gånger....
 
 
Nu har vädret dessutom varit lite småsomrigt några dagar så jag har kunnat skippa strumporna. Jag som har behållit yllestrumporna på hela maj månad och en bit in i juni. Nåja, igår när vi hade grillfest med vägföreningen hade jag strumpor i dom där skorna men det var tunnare strumpor, inte ylle. Fast det blev kallt framåt kvällen så då gick vi in till Lillens istället och tände upp i kaminen och satt där i köket och hade trevligt. 
 
 
Första grillningen för oss i sommar. Det har ju inte varit nåt kul väder alls och vem vill sitta på verandan och frysa? Ja, jag vet, man kan grilla och sen sitta inne och äta men vem vill stå ute i snålblåsten och grilla då? Inte jag. 
 
Men kanske att det kan bli sommar nu då? Idag regnar det visserligen. Igen. I fredags var det i alla fall uppehåll när Haqvin gick ut skolan. Fast det blåste. Som vanligt. Men vi fick lite solsken på oss när vi promenerade till och från kyrkan, han och jag. 
 
Efter lunchen for Mannen och jag en sväng till Sundsvall. Han skulle ha fönster och jag ville kika på kläder. Det är konsert snart och jag hade ett problem att lösa. Jag vill inte berätta vad jag letade efter men jag hittade det! Till 30% nersatt pris dessutom. Ni får se det när ni kommer på konserten. Jösses, det är bara en och en halv vecka kvar till dess! Och biljetterna säljer som smör i solsken. Hm, som saft i solsken kanske man borde säga istället.
 
Jag hittade även två roliga toppar på Indiska, den ena i turkos medaljongmönster och den andra i orange och rosa blommönster. Väldigt JAG måste jag säga! Och halva priset! Fynda fynda. 
 
 
Mycket snygga till jeans och kanske nån enfärgad kofta utanpå så man inte fryser, nu i denna sommarkyla. Jag är nog en bohem ändå innerst inne. Men det får jag nog skriva ett separat inlägg om för det kan bli en lång utläggning känner jag. 
 
 
(Bilden på mig har jag lånat från http://theasfotoalbum.blogspot.se/)
 

Footloose

Gled in på Stööks efter jobbet på jakt efter ersättare till både mina vita gympadojjor och mina gamla bruna sandaler. Att hitta ersättare till sköna skor, det är inte lätt...
 
Istället stod dom här och ropade på mig. Nej, jag har inte köpt dom. Inte än. 
 
 
Det var ju inte såna jag skulle ha. Men dom är mjuka och sköna, dom är gjorda av flätade resårband. Känns knappt på foten. Och så roliga med alla färgerna! Jag är bara lite rädd att dom ska vara alltför mjuka, så att jag får ont i fötterna. Men jag kommer ju inte att ha dom när jag springer maraton som hon på affären sa. 
 
Jag gillar sommarskor som man bara drar på sig. Ja man kan bara stoppa i foten om man vill, bakkappan är mjuk så det gör inget, den blir inte nertrampad och förstörd. Och jag gillar färger. Man blir ju GLAD när man ser skorna!
 
449 kr. Ska jag slå till?
 
 

Tour de Hammarstrand 2015

Det blev regnrock och gummistövlar igår. Men jag hade klänning och finstrumpor under och regnbyxorna tog jag aldrig fram ur kassen jag hade i cykelkorgen. Där hade jag också dom svarta snörkängorna. Ville inte dansa i gummistövlar. Regnet höll sig måttligt ända tills vi kom till avslutningen på hotellet, då började det ösa ner ordentligt.
 
Vi började i Pålgård, hos K och C. Där bjöds vi på en röd fin drink av bland annat jordgubbsvin. Sedan förrätt i form av "prins Charles bakelse".
 
 
Sen "hem" till Lillens för att ställa i ordning för varmrätt. Vi bjöd på portergryta allt i ett, sallad, svartvinbärsgelé och inlagd gurka. Gästerna var glada och maten smakade bra. Dags att öppna kuvertet och se vart vi skulle äta efterrätt.
 
 
 
Det blev på Hammarn, hos F och A-K. Där fick vi varsin gin & tonic och sen en jättegod "hallonfrestelse" och en kopp kaffe till det. 
 
 
Sen var det avslutning på hotellet. Pub och musik och lite bensprattel. Inte behövde vi cykla eller gå hem sen heller utan vi fick skjuts. Skönt!
 
Tänk vad roligt det vore om man kunde få veta vad alla som var med bjöd på. Visst frågade vi igår men inte kommer man ihåg allt vad dom svarade. Det var i alla fall väldigt gott och trevligt med cykelfest. Som F sade: man lagar en rätt och får äta tre!

Vi cyklar runt i världen

Är så inne på vad som ska hända på lördag så jag trodde det var fredag idag. Men det är en dag till kvar. Vad som händer på lördag? Jo, det är cykelfest igen. Och ni kan tro att mathjärnan går varm nu (mathjärna = ärthjärna?)! Vad ska jag hitta på att bjuda på? Undrar vad vi kommer att få? 
 
Nähäpp! Här avslöjas ingenting i förväg. Ni får varken veta vad jag ska laga eller om vi har förrätt, varmrätt eller efterrätt. Det kan vara nån cykelfestspion som läser här! Det är roligare om ingen vet nåt. 
 
I fjol hade vi förrätten: http://aliaskvasthilda.blogg.se/2014/may/brod-och-skadespel.html
 
I år ska jag ta det lugnare med drickandet. Jag gillar inte att vara trött och seg och ha huvudvärk dagen efter. Fast det är lätt att ha ambitioner. Sen när man hamnar hos trevligt folk som bjuder blir det lätt att man häller i sig för mycket. Och vi ska ju äta på tre ställen. Men jag ska tänka på det.
 
En extra tröja ska jag ta med mig också för fy farao vad kallt det var att gå hem i fjol! Jag frös och frös och frös. Usch! Annars vet jag inte riktigt hur jag ska klä mig. Vad hade jag ifjol, tro? Har för mig att det var mina beigerandiga byxor och gula blusen med blommiga koftan över. Och så dom turkosa gympadojjorna. Man får väl invänta dagen och se vad det är för väder. Risken finns att det blir extratröja redan från början i år om man ska gå efter det väder som har varit i veckan.
 
Det är ju nationaldagen dessutom. Betyder det att man bör ha en svensk flagga på cykeln förutom ballongen?
 
 
 

Jeans igen

Kolla! Här är beviset för att klädmånglarna inte vet vad dom pratar om när dom säger att jeansen är raka. Kolla bara!
 
För inte fasen kan jeansen BÅDE vara raka och i bootcut?? 
 
 

Blue monday

Första juni. Likadant väder som i fredags. Först är det sol, sen tornar molnen upp sig och det börjar blåsa och regna. Samtidigt ser man himlen klarna åt det håll som molnen nyss kom ifrån. Och så blir det sol igen. Man får klä sig för alla eventualiteter om man ska gå ut.
 
Båda barnen fick min förkylning. Hacke är på bättringsvägen och var på skolan idag men Herman fick feber i helgen och var hemma idag och han blir nog hemma imorgon med. Det är tur att dom inte har så mycket kvar att göra nu när terminen snart är slut. Men jag blir ändå less. Han har varit ovanligt mycket sjuk i vår. Det måste vara jag som drar hem bacillerna, eller vad ska man tro?
 
Själv har jag ont i huvudet just nu. Kände det i eftermiddags också men då gick det över. Nu har det kommit tillbaka igen. En dov värk som sitter i pannan. Kan förstås vara vanlig måndagströtthet. Jag hoppas det. Jag vägrar att blir sjuk igen! Det räcker väl nu?
 
Igår var det morsdag. Då for vi hela tjocka släkten till hotellet och åt morsdagsbuffé. Herman stackarn fick dock stanna hemma med sin feber. Han missade stor salladsbuffé med sill och kallskuret, ost och bröd och varmrätt i form av både lax och fläskfilé med potatis och sås till. Vi toppade det hela med drottningtårta och en och annan kaka. Mycket gott och trevligt!
 
 





RSS 2.0