Det finns hopp för mänskligheten

Blev ingen gräsklippning igår. Just när jag hade tagit sats och skulle gå ut och klippa fick jag syn på posten som Haqvin tagit med in. Där låg ett brev från nåt företag jag inte kände igen namnet på. Jag öppnade det. Vad vet man, det kan ju vara ett jobberbjudande. Eller avslag på en ansökan, vilket väl var det mest troliga.
 
Det var från ett inkassoföretag. Va??? Har jag inte betalat mobilräkningen? Det har jag ju visst! Upp och rota bland papperna. Jodå, den är betald. Jag måste ringa på en gång och kolla vad det är frågan om. 
 
"Din kötid är beräknad till 30 minuter." Medan jag väntade gick jag in på internetbanken för att kolla att allt stod rätt till. Jämförde räkningen med vad som stod där. Hm, summan stämmer ju inte. 
 
Jaha. Jag, mitt klantarsel, har betalat FEL räkning. Det var maj månads räkning jag betalade i april. Jamen då har dom ju i alla fall fått in pengar, fast på fel räkningsnummer. Hoppade ur telefonkön till inkassoföretaget och hoppade in på Telias hemsida och chatten istället. Där fick jag numret till reskontra och det ringde jag och hamnade i en ny telefonkö. "Din kötid är beräknad till 30 minuter." Ja jag kunde ju inte gärna klippa gräset och sitta i telefonkö på samma gång. Och middag skulle jag laga och jag skulle hämta Herman och hinna äta innan kören. Men det kan man ju göra när man sitter i telefonkö. Så fick det bli. 
 
Kön tog så klart slut precis när jag var på väg nerför Pålgårdsbacken och mot Hammarn för att hämta sonen men jag hade förutsett det och hade alla papper med mig i bilen. Man har väl varit med förr. Men jag hade inte behövt åbäka mig så mycket, hon på reskontra sa bara "ojoj, ja jag ser att du har betalat maj månads räkning istället, jamen då drar jag in inkassokravet och flyttar fram förfallodatum på den här fakturan så är det bara att du betalar den nu istället". Tack!!
 
Vad vill jag säga med det här inlägget? Jo, att man inte ska ge sig, att man inte ska få panik på en gång, att det kan vara enklare än du tror. Och att man ska kolla vilken räkning det är man har i handen innan man betalar. Att Telia fixade till det fast det var jag som klantat mig ser jag som ett bevis på att det finns hopp för mänskligheten. 

Men det blir ljusare igen....

Nu kikar solen fram minsann! Men inte är det varmt, inte. Sex grader när jag kollade termometern sist. Det blev visst sommaruppehåll. Allting är genomblött ute. Gräsfröna på den återsådda gräsmattan har nog runnit bort i regnfloden. Skottkärran är full med grästorvor och regnvatten. Rabatten? Vilken rabatt? Jaså, DEN rabatten..... Nä, jag grävde ingen rabatt igår. Men dag ska det bli. Jag lovar. Förresten är det dags att klippa gräsmattan snart, den växer så det knakar. Fast det kan väl få torka upp lite först.
 
Gick en promenad i regnet igår, utrustad med regnrock och gummistövlar. Tänkte bara gå upp till Colldéns och runt men se det gick inte för bäcken var stor och bred och rann i strida strömmar. Rena vårfloden. Inte gick det att ta sig över torrskodd där inte, inte ens med gummistövlar på. Vadarstövlar hade passat bättre. Jag gick tillbaka och upp den andra vägen istället. En liten sväng i friska luften.
 
Var på så dåligt humör igår, om det nu berodde på vädret eller måndagssömnbristen. Kan ha med räkningarna att göra också. Tid är pengar sägs det och nu vet jag att det är sant. Jag har en massa tid men inga pengar.
 
Plötsligt på eftermiddagen ploppade det ut en till serieepisod. En som jag har haft bilder av i huvudet men ingen historia och ingen poäng till liksom. Nu fick grabbarna från episoden innan vara med igen. Jag gillar dom. Unga och oförstörda, med en väldigt livlig fantasi. Di barna, di barna.... 
 
Serien hittar du här: http://lillahaxbloggen.blogspot.se/2014/05/jo-det-ar-sant-jag-lovar.html
 
Jag kände mig gladare när jag ritat av mig. Jag BLIR glad av att teckna. Hoppas andra blir glada av mina serier också (och att dom förstår poängen). Jag borde skicka in den nånstans, säger folk. Försöka sälja. Ja, jag tror att jag ska det. Men serien behöver fortfarande ett namn. Nåt med trolldom, trollerier, trollskog, trolltyg, trollpackor, häxor, häxerier, magi? "Livet i Trollskogarna"? Eller kanske mitt favorituttryck: "Det är ju inte magi" (kan användas som argument i diskussioner om allt från dieter till hur man plockar i en diskmaskin på bästa sätt). Fast det ÄR ju magi. I alla fall nån gång emellanåt. "Häxornas vardag" är väl annars en lämplig beskrivning av serien. Fast som serienamn lät det väl inte så kul....
 
Kom gärna med förslag. Vet inte om det är en tävling direkt men OM nån kommer på ett bra, beskrivande och slagkraftigt namn så KAN det hända att man får ett pris. Häxrelaterat förstås!
 
 
 
 
 

Tråkväder

Alltså....jag har ju ingen vidare lust att ställa mig och gräva ur rabatten i ösregnet. Det har hållit på och skvalat sen igår. Men jag måste göra färdigt rabatten. Jag har ju börjat gräva ur och stenarna ligger i en hög bredvid på gräsmattan. Taklöken och myntan står och väntar i sina krukor på att få komma hem igen. Jaja, jag får väl klä på mig regnrock och gummistövlar och ta tjuren vid hornen. Det lär väl rota sig bra i den här rotblötan.
 
Så här såg det ut när jag satte igång. Då sken solen.
 
 
Men kanske att jag väntar en stund. Det dånar på plåttaket nu. Och regnet ska tydligen fortsätta ända till sen eftermiddag. Sen blir det så kallat uppehållsväder. Är det när det inte är nåt väder alls? Kan ju vara skönt som omväxling, jag tycker det har varit så jäkla mycket väder dom senaste dagarna. 
 
Det finns annat att göra inomhus medan man väntar på att regnet ska lugna ner sig. Betala räkningar, tvätta, diska, leta fram resväskan och börja packa så smått. Kanske inte var så dumt att vädret växlade från varmt till kallt. Det vore lite snopet om man skulle komma fram till Turkiet och det var kallare där än här. 
 
 

Blixt och dunder!

Jag tror aldrig jag varit med om ett sånt åskväder som vi fick igår. Dagen började fint, lika varmt som det har varit förut i veckan. Satt på verandan och åt frukost. Satt där länge med min kaffekopp. Jag som skulle på Granngården och handla jord och markduk till rabatten och stenpartiet som jag började riva ner och gräva ur på fredagen men det var så härligt att sitta och njuta av fågelkvittret och den varma luften och sällskapet. 
 
 
Äppelträden har äntligen slagit ut. Det gäller att njuta av äppelblommen NU för snart trillar dom av som snö i maj. Bina har fullt upp. Det är bra det.
 
 
Tog mig iväg till Granngården till slut. Stannade till och förtidsröstade på vägen så var det gjort (minns ni att det hette "poströsta" förut?). På Granngården var det marknad. Kams och fika och kaniner och tunnbröd och en angoraget i koppel. Köpte fika av åttorna som stod och sålde. Man ska gynna ungdomarna. Men chokladbollarna mådde inte så bra i värmen. Den var lättuggad om man säger så. Köpte min jord och min markduk och diskuterade hur man ska göra med täckning och med kanterna mot gräsmattan. 
 
När jag kom hem tyckte jag det var för varmt för att gräva. Äh jag väntar lite tills solen inte står så högt. Jag satte mig och ritade rent serien jag skissade på i fredags. Till slut, efter ritande och ätande och kaffedrickande så lyckades jag ta mig ut till rabatten, med jordpåsar och markduk. Då hade det mulnat på. Jag hann bara hämta skottkärran och börja gräva så satte det igång att mullra. Jamen det var väl väntat, så kvavt som det varit. Nu kom Tor och hans bockar.
 
 
Det mullrade lite och kom några stänk men inte var det mycket. Kan vi inte få lite mer regn, tyckte jag, så det blir lite svalare? Ni vet väl att man ska passa sig för vad man önskar sig? Det kan hända att man får det. Tor måste ha hört mig för det drog in nåt som närmast kan beskrivas som en tropisk orkan. Det blixtrade och åskade oavbrutet och regnet vräkte ner. I två timmar! Jag vet inte hur många gånger jordfelsbrytaren löste ut. En gång small det till alldeles intill huset. Det var inte "blixt" och sen "BRAK" utan det var verkligen en skarp KNALL och ett ljussken på samma gång, som en jätte som slår ihop handflatorna i en klapp. Gick ut idag och kollade runt på gården, helt övertygad om att ett träd hade blivit träffat men såg inget som var bränt. Kanske slog det ner i byggkranen fast jag såg då inga spår däromkring heller. 
 
Nåväl, det lugnade ner sig lite till slut, lagom tills Mannen och jag skulle åka på taklagsfest. Där grillades det under tak och vi satt inne och åt för regnet fortsatte ett tag till. Men vi hade en trevlig kväll med god mat, sång och musik och jag tror jag har träningsvärk i skrattmusklerna idag. 
 
Idag är det morsdag. Jag har fått rosor, wienerbröd och nån slags frusen kladdkaka med glass på. Fast vi har inte ätit av det än, vi var nämligen till farmor och åt tårta så vi blev nöjda. Kladdkakan får vi smaka på en annan dag, den håller sig ju i frysen.
 
 
Nu ska jag roa mig själv med att färglägga den senaste episoden av Lilla Häxbloggen. Jag funderar på vad man ska döpa serien till egentligen, "Lilla häxbloggen" är ju inget "riktigt" namn på en serie. Från början hade jag tänkt mig att häxorna skulle göra just det, blogga på häxbloggen, instagramma och lägga ut bilder och sånt, men serien har liksom banat sig en egen väg åt ett annat håll. Inget fel i det. Jag gillar den.
 
Det händer i alla fall spännande saker denna gång. Snart på en blogg nära dig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsinspiration

Energin har återvänt. Idag vill jag sy en kjol. Och baka bröd. Och cykla långt. Och gräva i trädgården. Och baka en kaka. Och ta det lugnt. Hm, jag kanske måste välja bort nåt....
 
Jag började med brödet. Jag vill inte äta köpebröd mer nu. Magen mår bättre på hembakat med linfrön och grejer. Just i detta nu står en deg på jäsning. Det blir grötbröd med morötter, linfrön och solrosfrön. Lite fullkornsdinkel slank det med också. En STOR deg blev det. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska baka ut den. Saknar fortfarande varmluftsfunktion på ugnen. Ja, jag saknar den verkligen!
 
 
Letade kjolmönster igår. Hittade kanske ett par man kan använda och även några tyger som skulle kunna funka. Jag röstar på det blågröna. Fast jag funderar på att rita ett eget kjolmönster istället. Hittade kjolmönster på en jättetrevlig blogg som jag måste följa hädanefter. Ja, jag var tvungen att följa dom på Instagram också. Mycket inspirerande. Och man får tips på mönsterkonstruktion, det gillar jag. Makeityourown.nu är adressen och här är en länk till kjolmönsterna:   http://makeityourown.nu/2012/june/kjoladig.html
 
 
Tror ändå inte jag har lust sätta mig inne och sy just nu. Solen skiner, det är varmt. När brödet är klart ska jag nog gå och frisera till stenpartiet. Försökte med det förra våren men lik förbannat växer det en massa ogräs där (och gräs!). Då orkade jag inte plocka ner stenarna och göra om från grunden. Jag lade ner en massa energi på alla andra rabatter då, täckte med tidningar och jord och bark och fixade till. Stenpartiet rensade jag bara och så tänkte jag med tidningar i nederkanten. Dom är nog bortklippta nu... Suck. Nä, jag måste plocka ner det sten för sten och ta rätt på dom växter som ska vara kvar och rensa bort dom som inte ska vara där. Kanske idag. Pionen har i alla fall kommit upp nu. Ett tag var jag rädd att den hade frusit ihjäl i vinter.
 
Få se om det blir nån cykling i värmen. 

Undercut och hippie chic

Nähä, det var ingen som hade nåt förslag på frisyr åt mig tydligen. Inga kommentarer på gårdagens inlägg. Nåja, jag väljer ju ändå den frisyr jag själv vill ha. Funderar ändå på en undercut för jag gillar kontrasten mellan långt och kort. Inte exakt som på bilderna men visst är dom snygga?
 
   
 
Vilken konstig dag det blev igår. Efter frukost blev jag konstig i magen, oerhört trött och ledsen(??). Fick lägga mig en stund på soffan och blunda. Blev ändå inte riktigt mig själv och efter lunch gick jag och lade mig igen och somnade. Vaknade halv tre. Jösses. Jag behövde tydligen sova. Sen var jag piggare men fick en lätt huvudvärk, migränliknande fast som sagt inte särskilt stark. Men jag mådde illa när solen sken mig i ögonen när vi åkte mc en sväng på kvällen och när vägen var skumpig. Idag när jag vaknade (sovmorgon idag!) så kändes det bättre men nu är det lätta illamåendet tillbaka. Känns inte riktigt som magsjuka, snarare som jag är bakis. Mycket märkligt. Jag får ta det lugnt idag.
 
Tror jag ska gå ut i ateljén. Jag är sugen på att sy nåt åt mig själv. Tycker det fattas en långkjol i min garderob. Har sett det på andra och det ser så somrigt och luftigt ut. Det ska vara en modell som är lätt utställd, inte som ett långt rör. Ja, det finns säkert kjolar att köpa men på min kropp kommer dom flesta långkjolar att släpa i backen och det var inte riktigt vad jag var ute efter. Dessutom VILL jag sy. 
 
Nåt sånt här tror jag. Ja, den här var jäkligt snygg. Fast jag vill nog ha en enfärgad. Det här mönstret hittade jag på fagert.se. Men jag vill sy NU, inte vänta på att nåt mönster ska komma med posten. Ska se vad jag har i gömmorna. Nåt gammalt kjolmönster finns väl som man kan anpassa efter nutida ideal. Hoppas jag har nåt tyg som passar också. 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens i-landsproblem: klippa eller inte klippa.

Igår bestämde jag mig. Jag ska klippa mig innan vi åker till Turkiet. Det fanns nämligen EN klipptid kvar hos min frissa den veckan igår när jag kollade på bokningssidan. Då blir det visserligen bara 6 veckor sedan jag klippte mig sist och jag brukar försöka snåla genom att dra ut på det till sju-åtta veckor i alla fall men det blir ju mitt i semestern.
 
Tänkte först vänta med klippningen tills vi kommer fram till resmålet, kanske det finns nån billig och bra frisör där nere? Fast då måste man ju leta rätt på en frisör och jag vet inte om jag har lust med det (och troligen inte resten av familjen heller!) och hur ska man förklara hur man vill ha det klippt och tänk om det inte blir bra!? "Snålheten bedrar visheten" heter det. Och störst av allt är fegheten.
 
Ett annat snålalternativ är att vänta till efter semestern. Men då kommer jag inte att känna mig lika snygg när vi åker bort. Och snygg vill man ju vara. inte sant? Solbränd och fräsch och kortklippt går hon med sviktande steg längs med stranden, spanande mot horisonten. 
 
Tvekar fortfarande. Ska jag behålla klipptiden? Håret hänger visserligen över öronen men är ju inte SÅ långt just nu.....
 
Fast jag vet hur det brukar bli. Nästa vecka kommer det att kännas JÄTTELÅNGT, jag kommer att ångra att jag avbokade tiden och håret kommer att hänga platt i den turkiska värmen. Nä, jag SKA klippa mig innan vi åker. 
 
Jag vill ha en sommarfrisyr. Nånting extra snyggt, nånting coolt. Mycket av färgen kommer tyvärr att försvinna denna gång men det får bli så. Jag tänker inte färga igen förrän till hösten eftersom det ändå bleks i solen. Jag kan fylla på med färgbomben, då får jag i alla fall lite kräm i det röda som är kvar. 
 
Kort ska det vara så klart. Ja det kan ju vara svårt att klippa det längre förstås.... Men gärna rejält snaggat på nåt ställe så det blir kontrast till resten. Kanske lämna längden som den är mitt på huvudet? Viktigt med kort vid öronen och i nacken, annars känner jag mig inte nyklippt. Och frisyren ska hålla för sol och bad och vara lätt att fixa till. Fast ingen tantsnagg. Vad en tantsnagg är? Jag tror det är en väldigt kort, praktiskt frisyr som man inte riktigt passar i eller ser tråkig ut i. Eller gammal. Fast det är ju egentligen inget fel med att vilja ha en praktisk frisyr. Det vill ju jag med. Men inte jämnkort över hela huvudet, det är väl det jag är emot. På mig själv, alltså. Jag vill se ut som JAG. Och så vill jag ha en MODERN frisyr så klart!
 
Nja, inte riktigt så kanske.... 
 
 
(Nej, nu får jag rycka upp mig. Fastnade på korta frisyrer på Pinterest. Bättre att resonera med frissan!)
 
 
 

Fotopromenad i finvädret

Det är regn och mulen men inte kallt. Igår var det rena rama rötmånadsvärmen när vi gick mellan Döda fallet och hängbron. Fantastiskt vilken kontrast mot för några veckor sedan. Från vinter till sommar på ett litet kick.
 
Vi stannade och åt lunch på samma ställe som vanligt, vid "katastrofsanden". M-K hade tagit med pastasallad med bland annat kyckling, bacon, soltorkade tomater och champinjoner. Mycket gott. Sen tog vi efterrätten vid hängbron. Jag hade fixat fruktsallad och tagit med vaniljkvarg och nötfrötopping. Ja det jag brukar äta till frukost alltså. Det var alldeles precis vad vi behövde innan klättringen uppför brantbacken. 
 
Klassisk vy över Döda fallet. Vattnet man skymtar längst bort är Lintjärn.
 
 
Och här är Lintjärn. Det man skymtar längst bort nu är alltså Döda fallet. Här rann älven förut.
 
 
 
På vissa ställen stod blåsippan fortfarande i backarna.
 
 
Och kabbelekan har börjat blomma. 
 
 
Ormbunkarna krullar upp sig ur jorden som dom urtidsvarelser dom är. 
 
 
Mellan Döda fallet och hängbron är det ca 4 km men man ska ju tillbaka till utgångspunkten också så det blev nästan 8 km promenad igår. Jag säger som Nike - do it. 
 

Bröd och skådespel

Vad ställd man blir när man ska göra frukost och upptäcker att det varken finns mjölk eller bröd hemma. Det är liksom det som styr när jag ska handla - finns det mjölk och bröd så behöver jag inte fara på affär´n. Och varför lade jag inte märke till det igår då och for och handlade, kan man fråga sig. Jo för att vi var på cykelfest på lördagen och för att det blev lite för mycket för att man skulle vara sitt vanliga skärpta jag igår. Fy för att vara "dagen efter". Jag hade nästan glömt hur det är. 
 
Vi hade i alla fall trevligt under kvällen. Ganska lättsam sträcka hade vi fått, vi hade nämligen fått hand om förrätten (jag som är så dålig på förrätter....). Vi bjöd på en sallad med stekt halloumi, små söta tomater, gurka och melon och lite dressing på det. Hembakad baguett till. Riktigt lyckad sallad må jag säga! Sen fick vi cykla till Fågelvägen på varmrätt. Pasta och kyckling med vitlök, sallad med fetaost och vitlöksbröd till och sen efterrätt på Järngränd där vi fick lingonparfait med flarn. Sen upp till hotellet för avslutning. Vi såg till att få valuta för anmälningsavgiften och gick inte därifrån förrän dom slog igen portarna så, ja, vi fick väl skylla oss själva att vi inte var så skärpta dagen efter. Kallt var det att gå hem mitt i natten också. Hade ont i kroppen igår. Är huvudet dumt får kroppen lida. 
 
 
För att återvända till frukosten: Det fanns en pytteliten skvätt mjölk så jag fick lite i kaffet. Herman löste problemet genom att värma på kyckligen som var kvar. Haqvin åt bacon och yoghurt. Se där, det FINNS ju mat hemma, bara man funderar lite. Men mjölk i kaffet var svårt att ersätta. Stod och kollade i kylen och funderade. Blicken föll på creme fraishburken. Creme fraish är ju grädde, inte sant? Nå, jag vet inte om jag kan rekommendera det i kaffet men det smakade faktiskt lite grand som att ha grädde i, fast det klumpade sig lite. Fast jag föredrar mjölk. 
 
Jag ska köpa mjölk och bröd idag. Baka hinner och orkar jag inte för jag ska på fotopromenad med M-K. Vaknade tidigt i morse av att regnet vräkte ner. När jag skjutsade Herman till bussen såg världen alldeles nyduschad ut. Men nu skiner solen. Det blir en fin dag. 

Nu har jag pysslat lite

Kommer ni ihåg det jag skrev häromdagen om varför jag vill äta bra mat och röra på mig? Och att jag gillade formuleringen så bra att jag ville sätta den på kylskåpet?
 
Nu kan jag det. Jag har gjort en riktig peppar-affisch åt mig själv ("peppar" som i "att peppa", inte kryddpeppar eller chilipeppar eller så). Tyvärr är färgpatronerna slut i skrivaren (fortfarande.....) så jag kunde inte få alla fina färger på frukterna och grönsakerna men jag skrev ut den i svartvitt och färglade efteråt istället. Det funkar också.
 
 
Nu ser jag den varje gång jag är i köket och framför allt varje gång jag ska ha nåt i kylen. Ett tag hade jag en bild på Anna Skipper som blängde elakt på mig men det funkade inget vidare. Jag blev bara irriterad och inte åt jag nyttigare för det. Bättre med ord som talar om VARFÖR och bilder som talar om VAD. Och så Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten, ni vet, alldeles till vänster om ordet STARK. Hon blänger också på mig men med en annan blick. Den säger inte "Vad är det du håller på med för dumheter?" utan "Så här stark kan du också bli!" Vad det står på tatueringen på hennes arm? "Äkta norrlänsk råstyrka". Jomenvisst!
 
 
(Hojta till om ni vill gillar affischen så kan jag maila den. Den är i A4-format.)
 

I want to ride my bicycle

Jag cyklade igår. Måste ju se till att cykeln är funktionabel inför lördagens cykelfest. Invigde därmed också mina cykelbyxor som jag köpte ifjol sommar och aldrig kom mig för att använda då. Dom är halvlånga och det var 5 plusgrader igår kväll när jag kom på att jag skulle ut och cykla. Lite svalt kanske. Jag drog på mig skidkläderna som översta lager. Himla praktiska kläder det där! Lakritskvinnans åretruntutstyrsel.
 
 
Pumpade cykeln och drog iväg neråt Rasan. Vid Boback fick jag syn på skylten där det står "Högforsen 2 km". Jamen jag cyklar väl dit då, tänkte jag, på tiden att jag kollar hur det ser ut. Mannen har sagt att dom byggde ett "utegym" där för nåt år sen, där man kan gå armgång och sånt. Kan ju vara ett alternativ för sommarens träning tänkte jag.
 
Fanns visst en artikel om det: http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/lasartext-nytt-utegym-pa-plats
 
Jag hittade då inget gym. Och när jag stod där i Högforsen, i skogen, i skymmningen, kom jag plötsligt ihåg att nån sett en björn där dagen innan. Hmmm.... Fast vi har ju björn hemma också, i skogarna runt skidspåret och jag har aldrig haft några problem med att vistas där. Nåväl, jag tog och cyklade hem istället. Nästan 1,5 mil blev det. Jag var både svettig och kall på samma gång när jag kom hem så det var riktigt skönt att få krypa ner i ett varmt bad. 
 
 
Cykeln funkade skapligt men växlarna är lite tröga. Kedjan måste smörjas också. Kan det påverka växlarna? Jag vet inte, jag kan inte sånt där. Men jag kan väl lära mig. Jag ska googla på "serva cykel" tänkte jag, det är på tiden att den får lite kärlek och omsorg. Nån ny cykel har jag inte råd med och riktigt så mycket cyklar jag inte att jag behöver en ny cykel tycker jag. Fast det kanske är ett bakvänt resonemang? Om man har bra grejer så är det ju roligare. 
 
Nå, vi får se hur mycket cykling det blir i sommar. Vi börjar lite försiktigt med lördagens cykelfest. Ska se till att ladda telefonen innan och köra Runkeeper så man ser hur långt det blir!
 
 

Jaha, det blev visst ett till inlägg om mat.......

 
Gaaaah! Jag är så trött...... 
 
Fullmåne, vårljus kväll, hög på körsång - whatever! Klockan var nog över elva innan jag somnade igår. 
 
Inte vart det nån promenad till kören heller. Maten var som vanligt klar kvart i sex. Hur är det möjligt?? Jag hade ju planerat! Maten behövde inte ens lagas, bara tinas i micron. Fast det tar tid att tina djupfryst lasagne. Jag borde ha stoppat den i micron redan innan jag for och handlade och hämtade Herman. Eller varför inte i vanliga ugnen? Jag åt middag och sen var klockan sex. Jag tog bilen. Att stressa för att hinna med att promenera för hälsans skull - nä det blir ju plusminus noll i slutändan. Jag valde välbefinnandet före stressen. Jag tror ändå det går åt lite kalorier av körsången, jag är alltid hungrig när jag kommer hem därifrån. Hälsosamt är det i alla fall!
 
Nästa tisdag ska vi förresten sjunga på Helenes Fik & Musik i Bispgården. Alla är välkomna att komma och lyssna (och sjunga med). Halv sju börjar det.
 
Blev bjuden på lunch igår, på Hotellet. Där har dom salladsbuffé (ni minns väl vad jag skrev igår?) med både sill och ägghalvor.Sill, mmm!! Gott och nyttigt. Och så oliver förstås och morötter och marinerade champinjoner och...... Ja, det var mat också så klart. Helstekt kotlettrad med rotfruktsgratäng och nån sås. Gott men lite utslätat i smaken på nåt sätt, tyckte jag. Fläskköttet är sött och rotfrukter är söta, det blev liksom ingen kontrast. Rätten hade behövt lite mer sting.
 
Undrar om det inte blir sill och ägg till lunch idag. Vi har en burk inlagd sill i kylen. 
 
På tal om mat - på lördag ska vi på cykelfest. Trerätters på tre olika ställen, med sex olika par och avslutning med galej på hotellet. Spännande! Vi vet bara vad vi ska göra och när, resten får vi veta under kvällen. Jag gissar att vi kommer att bli mätta i alla fall och att det blir trevligt. Jag tänker inte berätta här vad vi tänker bjuda på (det kan ju vara nån som ska till oss som läser bloggen) men jag lovar att berätta efteråt.
 
 
 

Förresten, på tal om frisk...

Jag har glömt att berätta att jag fick besked om proverna redan strax efter påsk. Alla prover såg bra ut. Jag är "laboratoriefrisk" som en bekant inom vården uttryckte det. Känns ju bra.
 
Är jag pigg då? Tja, lite piggare än i vintras är jag nog. Tror det är ljuset som gör det. Nu är det så ljust så det blir svårt att lägga sig på kvällen istället och jag får för lite sömn och blir trött av det istället. Fast det är en annan sorts trötthet tycker jag. Inte den där bedövande dvalan som jag befann mig i i vintras.
 
Nu skiner solen. Nu ska jag gå och hämta posten och känna på vädret. Det ser lovande ut må jag säga.
 
 

Lakritskvinnans sommarutmaning

Jag har lovat mig själv att motionera VARJE dag. Ännu viktigare nu när det inte är nån träning med gymnastikföreningen. Det kan alltså vara allt från en halvtimmes promenad till tung styrketräning (hur jag nu ska lösa det här hemma). 
 
Fast igår sket det sig. Ingen promenad. Jag promenerade visserligen mellan huset och uthuset en massa gånger och det är ju också en slags motion. Vi har börjat elda med spån nu och pannan slocknade flera gånger. Men jag tror vi har lyckats justera in den nu, det brann då i morse i alla fall. Det blev i alla fall några vändor mellan hus och pannrum igår.
 
Jag var ut i förrådet och letade skor efter Herman som jag trodde kanske Haqvin kunde ha nu. Hittade inte just dom skorna men två par andra som passade utmärkt. Plötsligt har han jättemånga skor. Vad bra. Jag bar ut några jackor som hängde i tvättstugan, jag bar in skor åt mig med. Bar ut saker i ateljén, bar in två kassar med garner som jag hittade uppe i förrådet. Fram och tillbaka. Ok, det blev väl lite motion igår då. Men inget pulshöjande. 
 
 
Idag har jag lovat att köra ett lass med ved. Sen ska jag se till att planera middagen så jag kan promenera till kören. Många bäckar små. Och lite planering kan göra underverk.
 
Försökte börja räkna kalorier igår igen. Det sket sig vid lunch ungefär. Jag vill inte! Det känns inte sunt! Nä nu tänker jag köra med "handregeln" PÅ RIKTIGT och jag tänker vara BENHÅRD. Har ni glömt den? Ok, här kommer en uppfräschning: En knytnäve kohydrater (potatis, pasta, ris, bröd), två knytnävar grönsaker (och då pratar jag inte sallad och gurka) och handflatans storlek och tjocklek i protein. Ett enkelt sätt att mäta - handen har man ju alltid med sig.
Det som brukar falera är så klart grönsakerna. Två knytnävar, det är mycket det! Ett knep är att ha flera sorters grönsaker till maten, då är det lättare att fylla tallriken. Aldrig äter jag väl så mycket grönsaker som då vi äter ute och det är salladsbuffé! Ett annat är att peta in grönsakerna i själva maten. Eller vad är det jag skriver, grönsaker ÄR ju mat. Men ni förstår vad jag menar. 
 
Ja, jag vet, jag har gått igenom det här förut. Resonerat, planerat, BESTÄMT mig. Men vet ni? Man FÅR börja om hur många gånger som helst. Och jag skiver om det här på bloggen för att peppa mig själv. 
 
Jag måste också fundera på VARFÖR jag vill detta. Man måste ha nåt som motiverar en för "viktnedgång" är tydligen alldeles för diffust för mig. Vaddå "bli snygg"?? Vad är snyggt? Fast visst är det kul när folk säger att det syns att jag blivit smalare och att musklerna har växt....... Jo, jag har väl nån slags kroppsideal jag med, antar jag....
 
Hälsoskäl verkar funka bättre på mig än utseendeskäl. Beviset är att när jag fick veta att mina blodfetter hade gått ner till fina nivåer så stannade viktnedgången av.....  
 
Men ok, here we go: Jag vill äta bra mat och röra på mig för att hålla mig frisk, känna mig stark och vara glad!
 
 
(Det där var så bra att jag tror jag ska skriva ut det och sätta upp på kylskåpet.)
 
 
 

Räkna med skägg

Tänk vilket ståhej för ett skägg. Låten var ju bra, ju. Conchita Wurst är en dragshowartist, sen att "hon" har skägg är ett val som vi kan tycka vad vi vill om men egentligen - spelar det nån roll? Jag såg många på scenen i lördags som hade skägg eller skäggstubb. Nä, dom var inte kvinnor. Men det är ju inte Conchita heller egentligen. Förut tyckte jag det var konstigt med transvestiter som inte ville se ut som kvinnor "hela vägen" men nu har jag insett att det ska väl jag skita i. Dom får väl se ut som dom vill.
 
Jag tycker faktiskt att hon är lite lik Charlotte Perrelli.
 
 
Läste om nån som tyckte att skäggiga damen hör mer hemma på cirkus. På ett sånt uttalande kan man reflektera som följer:
 
- Skäggiga damen på cirkus valde knappast sitt tillstånd. Tomas Neuwirth har själv valt att uppträda som kvinna med skägg.
- Är inte Eurovisionsschaglern en slags cirkus?
 
 
Det finns för övrigt många artister som blandar manligt och kvinnligt. Androgynt utseende är ju lite spännande (och provocerande tydligen). Den första jag kommer att tänka på är Annie Lennox. Snaggad och snygg och med en fantastisk sångröst. Eurythmics är sån där musik jag mår bra av, fortfarande. Ska jag ta ett nyare exempel? Ok, då säger jag: Yohio. 
 
 
 
Ska man reagera på nåt från lördagens uppvisning i musik så är det väl Polens bidrag tycker jag. "Göra reklam för våra vackra kvinnor" - men hallå?? Hur tänkte ni där? Polsk mjukporr, är det bra reklam det? Nä, ett par skägg på dom där kvinnorna hade inte suttit fel. Riktigt långa skägg. Men tuttexponeringen var väl till för att dra uppmärksamheten från låten kan jag tänka. Jag har inget minne av att den var bra.
 
Jag hejade i alla fall på Sanna. Inte bara för att jag hejar på mitt eget lands bidrag utan för att låten är bra, Sanna är bra och jag gillade numret. Inga dansare som flängde runt på scenen, inga tuttar eller konstiga scenarrangemang som kan distrahera en från låten. Kameran har inget annat att fokusera på än artisten som sjunger! 
 
Egenligen, om man ska tävla i musik så borde Eurovision song contest sändas i radion. Men jag inser att det inte är det det handlar om längre. Det är ingen musiktävling, det är show. Det är väl bara att gilla läget och sluta klaga. med eller utan skägg.
 
"Be yourself tonight" som Eurythmics skulle ha sagt.
 
 

Saker man kan göra när det regnar

Snön blev regn resten av dagen. Grått och trist. Men då kan man göra saker inne istället.
 
Man kan baka bröd. Havregrynstekakor och fiberbullar blev det, precis som jag skrev igår. Gott och nyttigt (i måttlig mägnd förstås, precis som med allt annat). 
 
 
Men jag vet inte vad det tagit åt bullformarna. Brödet fastnar. Hade samma problem med pizzabullarna. Man vill ju inte lämna en tredjedel av brödet alternativt äta papper. Det här var Icas "stora bullformar" (fast inte tycker jag dom är speciellt stora, rätt normala faktiskt) och vad jag har haft för formar förut vet jag inte, Toppits kanske? Ska se vad som finns på affären. Dom jag har kvar av dom här tänker jag i alla fall slänga i spisen. Man ska väl inte behöva smörja bullformar heller!
 
 
På eftermiddagen satt jag i ateljén en stund. Också perfekt när det regnar. Varmt och ljust och mysigt med regnet strilande utanför. Sydde färdigt den senaste häxan. Bara accessoarerna som fattas. Det är en kökshäxa så jag funderar på vad hon ska ha. Fick en massa bra förslag på Facebook men det ska göras också. Jag kan inte göra kaffepannor, vinflaskor och kastruller, inte i en handvändning i alla fall. Men en visp borde inte vara svår att få till. Ståltråd har jag. Sen har jag lite miniatyrer sen förut, däribland köksredskap i trä. Fast dom är i minsta laget.
 
 
Visst är håret snyggt? Jag tog och repade upp några gamla raggsockor som jag haft liggande. Dom hade så stora hål på hälen så det inte lönade sig att stoppa dom en gång till. Jag har sparat dom just för detta syfte, att få riktigt lockigt dockhår. Nu har jag en stor laddning knallrött och något mindre av grått och rosa. Var ju tvungen att testa på mig själv innan dockan fick det. Snyggt va?
 
 
Det kom ett mail på eftermiddagen, från Jabbo. Jag hade sålt en grej! Yes! Det visade sig vara en av häxorna jag lämnat in på Turistbyrån. Mindre bra. Jag trodde jag hade tagit bort alla dom från Jabbo. Men det löste sig med ett telefonsamtal och en tur på byn. Nu har jag dubbelcheckat och nu ska inga häxor/änglar som befinner sig i andra butiker finnas på Jabbo. Det blir liksom så krångligt annars. Nu ska Yra få flyga ända ner till Torslanda. Jag hoppas att hon kommer att trivas där.
 
 

Nu är det fredagsmys (bakning, alltså)

 
Idag är det verkligen bakväder. Marken var vit när vi vaknade imorse. Nä, men hallå, vädret?! Det är den 9:de maj för helsike! Vi vill ha värme och sol, inte snö och nollgradigt.
 
Nu står en grötbullsdeg på jäsning. Äntligen hembakat! Det är fredag och det är nåt speciellt med fredagar. Det är som att det går lättare att baka på en fredag. När jag druckit upp min kopp kaffe och skrivit klart här ska jag gå ner och göra fiberlimpa också fast i modifierad form. Jag tänker grädda dom i muffinsformar istället. Det måste väl funka, va? Fibermuffins. Typ. Fast fiber låter tråkigt och det är bara lite grahamsmjöl i, resten är vete. Men linfröna, nötterna och russinen bidrar förstås med fibrer. Vad ska vi döpa om dom till? Nötfruktbrödmuffins? Hälsomuffins, kanske, höhöhö. Jag är också sugen på att baka bullar. Vanliga, hederliga kanelbullar. Fast jästen är slut nu och det kanske är tur. Risken är stor att jag "förbakar" mig och blir på dåligt humör.
 
Igår blev det inget bakat. Det kom en gräsbrand emellan skulle man kunna säga. Det gick bra, det var inte nära huset eller så men det var lite otäckt ändå. Det sprider sig så FORT. Efter den pärsen lastade jag av veden jag hämtat och blåste ner på Hammarn för att hämta Herman som slutat tidigare samt handlade ägg och mjölk och annat som fattades. Sen orkade jag faktiskt inte baka. Jag var helt slut på drivkraft. Tom i bollen. Gjorde mig en macka och en kopp och lade mig i soffan istället. 
 
 
Jag laddade inför kvällens träning istället. Har jag sagt att det är sista veckan på den här terminen? Tror det va..... Folk har redan börjat troppa av men vi som var där körde järnet. Man ska dock inte smörja in händerna innan man åker och tränar, det blir så svårt att gå armgång då. Speciellt som dom har lackat om bommarna också. Lacket har torkat, vill jag bara påpeka. Annars hade det säkert gått bättre att gå armgång. Nåja, svettig och slut blev jag, precis som det var meningen. 
 
Inatt drömde jag att det brann men jag minns inte var nånstans.

#bodyfood

Låt oss tala om mat. 
 
Hur går det med "frukt till frukost"-kampanjen? Jodå, jag äter min fruktsallad varje morgon. Olika kombinationer av banan, päron, honungsmelon, äpple, hallon och blåbär. En stor sked vaniljkvarg till det och en nypa nötfröblandning på toppen. Men det är onödigt mycket socker i kvargen tycker jag, 16%. Igår var det dessutom slut på Lindahls vaniljkvarg på Konsum så jag fick ta Coop-varianten och den var mycket fetare, 7,5 % jämfört med 0,5%. Fast tänker man efter så är väl inte 7,5% speciellt mycket. Nåväl, jag löste det imorse med att ta mindre kvarg och fylla på med keso istället. Smakade helt ok. Men Lindahls kvarg är godare. 
 
Dagens frukost: Banan, honungsmelon, blåbär, vaniljkvarg, keso, nötfröblandning. Gott!
 
 
I snart två veckor har jag petat i mig min frukt till frukost. Ok, en morgon åt jag tunnbrödmacka med kaviar och ost istället men då kändes det som om det saknades nåt. Jag var inte nöjd. Jag tog en frukt på förmiddagen istället. Magen mår bra också. Frukt innehåller vattenlösliga fibrer och det är tydligen vad som har saknats. 
 
Nu kommer säkert nån att tänka att "man kan faktiskt äta för mycket frukt också!" Fast det gör jag inte. Jag lever inte på frukt. Jag äter kanske ett päron, en halv till en banan och en halv deciliter bär på morgonen. 
 
Ibland äter jag ägg till också. Igår blev det äggröra. 
 
 
Jag har inte slutat äta bröd helt. Jag brukar äta en liten macka till kaffet på förmiddagen. Igår fick jag dessvärre syn på pannkakorna som var kvar så då slank det ner en sån istället. Det var kanhända lite onödigt men nu har jag frysit in resten så jag slipper se dom. Jag stekte extra mycket pannkakor den här gången för Herman äter gärna ett par till frukost och det tycker jag passar perfekt åt honom. Han behöver energi så han klarar skoldagen. Fick tips igår om att blanda i fullkornsdinkel i smeten. Det ska jag testa. Jag har bakat kladdkaka med fullkornsdinkel nån gång och det blev gott. Borde funka i pannkakor också.
 
Till lunch piffade jag upp resterna från dagen innan. Blev en kryddstark wok till chiliostbiffarna. Det är praktiskt att ha frysta grönsaker på lut i frysen men nån vidare variation tycker jag inte att det är på sortementet. Det är väldigt mycket morötter i alla blandningar och morötter har jag redan i grönsakslådan i kylen. Jaja, jag får väl skära mina grönsaker själv då, sluta gnäll! Det var ju gott. Ät och håll truten (hur nu det ska gå till).
 
 
På eftermiddagen slog sömnbristen undan benen på mig och saboterade min hälsokost. Jag har inte varit trött på kvällarna den här veckan och lagt mig alldeles för sent, har inte somnat förrän efter elva. Sen upp halv sex varje morgon. Jag borde ha lagt mig och sovit middag igår istället för att äta glass. Nä, man behöver inte vara nyttig jämnt men glass ska man äta för att det är gott, inte för att man är trött. 
 
Middagen blev en helt fantastiskt god kycklinggryta. Jag hade köpt kycklingfilé för en gång skull och skar upp den och stekte i ugnen. "Stekte".... Det var ju därför jag inte gillar kycklingfiléer kom jag på, dom blir ju inte stekta. Bitarna ligger där och kokar i sitt eget "spad". Eller det är det ju inte, deras eget. Det är insprutat. Jaja, själva grytan blev god i alla fall. Kunde ha varit mer grönsaker till dock.
 
 
Vad ska jag hitta på idag då? 
 
Jag är sugen på att baka. Nej, jag är inte sarkastisk, jag har faktiskt inte bakat på flera veckor. Jag vill ju inte äta "en massa mackor" så jag har tänkt att om jag köper bröd så äter jag inte lika mycket eftersom köpebrödet inte är lika gott. En riktigt tankevurpa. Så klart jag ska baka bröd, jag som KAN. En macka med smör och ost är ju tusen gånger bättre till kaffet än en skål med glass. 
 
Vad ska jag baka då? Inget surdegsbröd. Det är för sent att börja med det och det är för segt för Herman som har fått sin tandställning nu. Jag vill ju inte att hans tänder ska lossna. Matildabröd? Det har jag rutin på och det är gott. Eller havregrynstekakor? Det var längesen. Eller nåt alldeles nytt, nåt jag inte gjort förut?
 
#pepparmigsjälv
 

Motorer och lack

Skitbil. Igår kväll när jag for från kören började batterilampan skina när jag svängde in på Västigate och servon försvann. Fick ta i ordentligt när jag svängde in på gården, värre än att ratta survolvon. Diagnos från Mannen: troligen generatorremmen som gått av. Ja, jag ska ju ändå lämna in bilen till L på fredag, ett fel mer eller mindre spelar väl ingen roll..... Nä, jag skojar bara - jag är skitsur. Dumma bil. Dumma DUMMA bil. Dom andra felen är det som jag fick anmärkning på när jag besiktade, glapp i en länkarm (det är det som klonkar!) och nåt mer jag inte minns just nu. Det gamla vanliga skulle man kunna säga.
 
På tal om motorer så var vi till Sollefteå igår och servade Vingen. Vi gick till restaurang Nipan och käkade lunch. Jag gillar deras lunchbuffé. Många rätter att välja på och en stor salladsbuffé. Igår luktade det stekt fläsk när vi närmade oss restaurangen och Mannen suckade längtansfullt och sa "tänk om det är bruna bönor!". Och kan ni tänka er - det VAR bruna bönor. Närmare bestämt så fanns det: Bruna bönor, fläsk, löksås, kassler, fiskgratäng med västerbottensost, falafel, stekt potatis, kokt potatis och så tacofärs. På salladbuffén finns förutom grönsallad, morötter, majs, oliver och en massa annat grönt även kyckling, skinka, räkor och annat gott så man kan blanda och äta som man vill. Bara att moffa i sig! Jag tog fiskgratängen. Den var ganska god men den smakade inte så mycket ost som jag hade förväntat mig. Men vi blev mätta och glada och det var ju meningen det. 
 
 
När vi kom hem från Sollefteå lyckades jag för en gång skull sitta still och måla naglarna. Ja jag kunde nästan sitta still tills lacket torkade helt också. Men det gick bra den här gången, ett liiitet jack i lillfingernageln kan jag skönja om jag tittar ordentligt. Blev klatcshigt orange och rödrosa med röda stenar på ringfingret. Nu ska vi se hur länge dom sitter kvar, stenarna vill gärna åka bort inom ett par dagar. Skulle vilja ha såna där "paljetter" som H duttade på mina orange naglar när hon manikyrerade mig i höstas. Dom sticker inte ut som stenar gör och borde alltså sitta kvar längre. Fast jag tror inte jag har tålamod att täcka en hel nagel såsom H gjorde. Jag har liksom annat att göra här hemma än att måla naglarna (fast jag tycker det är roligt att vara fin).
 
 

Från sagt till gjort är steget stort

Jag ser inte klok ut idag. Jag borde tvätta håret. Jag skulle ha gjort det igår men då badade vi och då blir det så krångligt om jag ska tvätta håret också. Fukten från badet har nu fått mitt hår att locka sig och det står åt alla håll. Men det verkar svårt att ta sig till badrummet och få det gjort. Lång väg dit idag.
 
 
På verandan är stökigt av alla kartonger som borde lämnas till återvinningen. Jo jag SKA göra det idag. Men innan jag börjar lasta in i bilen vill jag veta att jag kan köra den. Den började låta konstigt igår, ett klonkande ljud från vänster framhjul. Mannen var ut och ruskade i hjulen men han tyckte "dom verkade sitta fast". MEN - om konstiga ljud uppstår i bilen en kort tid efter att man bytt till andra däck, då BRUKAR det vara hjulet som är löst. Så jag får väl kolla det idag då, eftersom "vi" inte gjorde det igår. Suck, en typisk "jag måste göra det här men innan jag kan göra det måste jag göra det här"-situation.
 
Ursäkter, ursäkter. Visst, jag vet. Sätt igång bara! Schas!
 
 
 
Dricker kaffe och har ätit en tunnbrödmacka med kaviar och ost. En av mina laster. Fastän jag äter annat till frukost faller jag lätt för en macka till kaffet. Vad ska jag annars äta? Frukt åt jag ju till frukost. Morötter? Nå, man kan väl äta annat än kaviar och ost kanske. Suck. Tips är välkomna. Men dom ska vara enkla.
 
Idag när jag gick in på Platsbanken var där två jobb i Ragunda kommun. TVÅ. För nån vecka sen var det i alla fall tio till. Jag hoppas jag får besked om sommarjobbet snart. POSITIVT besked, tack. Jag ser sååå fram emot att få jobba! Inte bara för pengarnas skull utan för att jag tror att det kan bli roligt.
 
Vilket depparinlägg det här blev. Var är den där balansen som jag tjatar om jämt?
 
 
Tja, jag var och tränade igår. Kände mig stark, kände mig fokuserad! Förvånade mig själv på pullup-stationen. Nu var det inte LITE jag höll emot utan jag hängde kvar med böjda armar en kort stund! Tyvärr är det bara den här veckan kvar på träningen, sen är det slut på terminen. Måndag, torsdag, söndag. Buhuhuuu! Hur ska jag hålla igång träningen i sommar? Jag måste göra upp en plan. 
 
Sydde lite. Skyddsängelidén gick åt pipsvängen så jag började på en ny häxa istället. Eller jag vet inte, den blev inte som jag tänkt mig. Och inte blev den bra heller (det kan ju faktiskt bli bra fast det inte blir som man tänkt). Fast hon är bara kropp och ansikte än. Jag har inte sytt fast kjolen, hon har inte fått nåt hår och inga vingar och inga andra prylar heller så hur vet jag då att hon inte blir bra? Men jag lade undan henne. Hon får vila ett tag. 
 
Kändes inte som några positiva saker det här heller. 
 
Nä, nu ska jag gå ut och kolla hjulet på bilen så jag kan lasta kartonger. Håret får vara så länge. Det finns mössor.
 
 
 

Sista april, första maj och en häxa.

Det var ju första maj igår. Om jag demonstrerade? Nej, jag lät andra sköta det. Jag lockades istället av solskenet och bestämde mig för att gå upp på berget. Första gången i år.
 
Det gick inte. Det låg vindfällda granar som plockepinn överrallt när man kom upp i skogen och man kunde inte gå runt. Jag gick ut på hygget istället och tänkte sätta mig där och fika men det blåste isbitar och jag såg hur snöbyarna drog in över Vättaberget. Nej, jag gick hem och fikade istället. Nästa gång tar jag hygget rätt upp på en gång, där kan det väl ändå inte finnas träd?
  
 
På sista april var vi nere vid skolan och kollade på brasan. Den dagen snöade det också. IHÅLLANDE snöfall skulle jag vilja kalla det för. Men precis lagom till brasan skulle tändas så kikade solen fram genom molnen. Otroligt tjusigt gjort av Moder Natur. Henne kan man lita på!
 
 
Jag har även hunnit sy lite. Har jag berättat att jag fick en riktig "godispåse" av syrran när jag var ner? Hon hade fyndat på Pingstkyrkans loppis. Hon vet vad man ska ge mig i present, hon!
 
 
Igår sydde jag klar den sista beställnigen för den här gången. En häxa som ni får se i helfigur när beställaren fått den. Men en liten tjuvtitt kan ni få. Jo, hon påminner om den vilda ragundahäxan, i alla fall i håret. Jag gillar dom där bouclégarnerna. Idag började jag sy på en skyddsängel. Jag har länge tänk att alla målade och pysslade skyddsänglar ser så milda och snälla ut. Hur ska dom kunna skrämma faran på flykten? Nej, det här blir en skyddsängel som ser ut som hon menar det! 
 
 
Nu ska Haqvin och jag fara på Hammarn och handla. Det blir fredagsmys hos Lillens ikväll med E och H och det är tacos, badtunna och bastu som står på programmet. Det blir trevligt!
 
 
 
 
 

RSS 2.0