Vintern raaaasat ut

Igår var vi till Kälarne på boxträning. Det är ju Valborgsmässoafton idag så då blir det inget i Ammer. Och vara utan träning, det går ju inte an! Förra veckan var det ingen boxning på torsdagen, villket i och för sig var bra för då skulle jag baka till utställningen på skolan och var dessutom tvungen att ta en senare buss hem för utställningsförberedelserna tog tid. Och på söndagen blev det ingen body pump. Hujedamej! Tur jag sprang 5 km istället. Och ingen dans i måndags. Men nu har det rättat till sig.

Ledarna hade varit på kurs i helgen. Dom körde hårt med oss.... men det var kul. Lite ny teknik, nya slagkombinationer. Koordination, vad är det??? Men får man träna så sitter dom nog till slut. Och det är bra att träna hjärnan också, inte bara kroppen.
Ettornas utställning i helgen gick bra. Inte så många besökare och inte så många tavlor sålda dock. Bara en som jag vet hittills. Tvåornas utställning på Ahlbergshallen pågår än om ni är instresserade. Dom fick bra recentioner i båda tidningarna:

http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.996793

http://ltz.se/kultur/kulturnytt/1.996098
Solen skiner. Det är härliga dagar nu. Kallt  på morgonen men varmt framåt eftermiddagen. Som om det vore maj månad redan. Fast det är det ju faktiskt snart. Redan imorgon.

I kväll blir det majbrasan nere vid skolan.

För den händelse ni inte har läst ÖP....

http://op.se/kulturnoje/1.986712

(Skryt? Nä marknadsföring... ;-) )

Min klasskompis.... :)

Om ni följer denna länk kommer ni till en artikel i ÖP om uttagningen till SM i poetry slam. Med en stor bild på min klasskompis Manda...Jo jag är lite stolt över henne. :)

http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.980091
Work that body!

Ikväll har jag varit på body pump. Nu har jag skrivit upp mig på tisdag kväll också. Och på torsdagarna är det boxningen. Det är beroendeframkallande det här....

Jag kämpar numera som en idiot när det blir jobbigt. Grimaserar och blir förbannad istället för att ge upp. Det är väl därför som boxningen är så bra träning, den förutsätter nästan ett elakt humör. Fast i torsdags klarade jag inte att sitta mot väggen i 1,5 minut. Lårmusklerna bara gav upp. Men då lät jag mig sjunka ner på golvet och sen upp och på´t igen!

Om det ger nåt resultat? Jodå. En dag när jag såg mig i spegeln i badrummet upptäckte jag "smilgropar" ovanför magen. Funderade vad det var. Insåg till sist att det är MAGRUTOR! Fast själva magen är utanpå och i vägen så dom syns inte så mycket. Men dom finns där och håller upp min rygg och mage som en korsett. Och det är jag nöjd med.

Inför utställningen

Bråda tider nu. Idag har jag bättrat på kanterna på mina tavlor, dom jag spände upp på ramar i veckan. Jag har satt dit öglor och tråd så man kan hänga upp dom. Måste köpa mig en verktygslåda att ha häftpistol, tång och annat i. Jag köpte mig en verktygslåda på Jula innan påsk, att ha acrylfärgerna och penslarna i men kritorna och pennorna och fixativet får inte plats där. Jag får köpa en till att ha resterande material i. Mycket nu....

Jag ojade mig på skolan att det går så mycket pengar till ramar och passepartout-papp. I nästa stund tog jag och köpte på mig åtta stora färgburkar från skolans butik eftersom i stort sett alla mina gamla färgtuber snart är slut.......man är ju bra knasig ibland. Nå både ramar, färger och papp får väl ses som investeringar. Och i skolans butik handlar vi på räkning. Icke desto mindre har det varit knapert denna månad. Inte nog med att man är fattig student, man är fattig konstnär också....

Men men, jag har sålt två tavlor på min utställning! En stor inramad tuschteckning som kommer att hamna ända ner i Stockholm, det ni. Och så en collografi som hamnar i Stugun.

Nu på fredag den 24/4 klockan 12 är det vernissage på skolan och sen pågår utställnigen hela helgen. Det vore kul att se er där! (Sen kan ni åka till Ahlbergshallen och kolla på tvåornas utställning tycker jag.)

Språkligt knas

Det finns en företeelse som jag kallar "falska förkortningar". Det är förkortningar som egentligen inte alls blir kortare eller till och med längre än ursprungsordet.

Ett exempel är att skriva "X-tra" istället för "extra". Det blir inga färre tecken!

Ett annat är att skriva "mess" istället för "SMS" - det blir ju längre. :) Fast i talspråk är det kortare, det erkänns. "SMS-et" och "messet" ligger lika i skriftspråk men i talspråk vinner man två stavelser.

 


Jag undrar vem som översatte "Download" med "ladda ner" - "load" betyder ju inte "ladda" utan "lasta"....

"Olaglig nerlastning"??
 

Jamen glad påsk på er då.

Lite sent ute - men bättre sent än aldrig. Man har ju fullt upp med att njuta av vårsolen och värmen nu, man hinner inte skriva nåt!

På skärtorsdagen var tre vackra påskkärringar ute på vift och önskade glad påsk till hela Västigate och ända bort till farmor. 
Namntävling!

Vi håller på för fullt med utställningsförberedelser på skolan. Spänner upp dukar, skär passepartouter, ramar in, städar undan. Jag har tagit hem ett antal dukar som Sören ska få hjälpa mig att göra spännramar till. Men nu har jag ett problem som jag tänkte ni skulle hjälpa mig med.

Jag har två tavlor jag tänkte ha med på utställningen som saknar titel. Skulle ni kunna hjälpa mig att hitta på namn till dom?Acryl på duk. Lång tjej och lång katt. Men vad ska den heta?Acryl, pastellkrita och kol på duk. Det är en modellteckning (min egen) som jag ritat av. När jag var klar såg jag att det faktiskt ser ut som om någon håller om henne....oops. Inte meningen. Eller var det det?
Men titel?

Jag har fler tavlor som ska vara med på utställningen men jag väntar med att fota dom tills jag har spännt upp och monterat dom. Utställningen är 24-25-26 april på skolan. Vernissage fredag den 24 april kl 12-17. Ni kommer väl?


I´m am a material girl

Nu har jag fyllt år lite till.

Igår var jag på El-Giganten och köpte både kamera och mobil. Och fick pengar kvar på presentkortet. Hur det gick till? Jo, Telia kan trolla med knäna dom. Jag kollade runt om jag kanske skulle hitta nåt mer att handla och föll lite för en knallröd smörgåsgrill. Men sen tänkte jag: "Smörgåsgrill? Den är ju för hela familjen, inte för MIG. Det är MINA presentpengar!!" Så jag avvaktar.

 Så här ser kameran ut. Det var paketpris med minneskort och väska på köpet. Jag fick välja bland väskorna i hyllan. Där hängde en hysteriskt grön kameraväska och ropade på mig. :)


Telefonen är en silverfärgad Sony Ericsson w890i. Egentligen ville jag ha den bruna varianten men den fanns inte i butiken så då fick det blir silver då. Idag har jag micklat med telefonminnet i den gamla telefonen och fört över kontakter och sånt. Men korten kan jag inte bränna för brännaren på datorn krånglar. Men dom ligger ju kvar där dom ligger......Idag har jag även varit på ansiktsbehandling. Jag utnyttjade mitt presentkort från jobbet. Jösses, vad mysigt det var! Rengöring och skrubbning och ögonbrynsansning och massage och mask och så lite make up på slutet. Det där kan jag nog göra ett par gånger om året tror jag. :P Jag var riktigt hurtig och promenerade ner på Hammarn och efter behandlingen gick jag på Brödbiten och tog en macka och kaffe och läste tidningen. Sen promenerade jag hem i regnet. Till och med regnet var mysigt idag.  

Det är inte dumt att fylla 40.

Dags för en ny utmaning

Den ena knasigare än den andra.....

Ta fram din mobil och gå till inkorgen. Svara på frågorna genom att fylla i första raden från dina sms. Första frågan blir första raden i ditt senaste sms, andra frågan första raden i ditt näst senaste sms osv.


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
- På Söndagen den 19/4 på dagis, Överammer kl 1800 är det BOX träning, VÄLKOMNA!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Oklart, jag blir nog lite sen, det har krånglat.


3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
- Välkommen till KappAhls VIP-dag 2/4!
 

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
- Vilket av pcsuit det nya?


5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
- Ja, sen glömde jag den.


6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
- Vi ska pröva med det!


7. Vad vill du höra mest av allt?
- God morgon

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
- Ja.
 

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
- Elin och Mats är här så vi hade tänkt äta lite gott och mysa. 

Ny konstform? SMS-surrealism?


Det är på riktigt nu

Det är plusgrader varenda dag. Många plusgrader. Alla stora vägar är bara och snön har luckrats upp på dom mindre. Igår trampade jag igenom skoterspåret på flera ställen och svetten rann utefter ryggen när jag gick från bussen i vinterjacka.

Och idag är det första april.

RSS 2.0