Vilken härlig dag!

Solen skiner, himlen är blå och jag tror inte det är många minusgrader.

Imorse när jag for till jobbet var det tio minus men det var klart och en lätt dimma låg här och där som ett slags soft photoshopfilter som gjorde verkligheten mycket mjukare och finare än vanligt.

Solen värmer nu, har ni kännt det?

Tänk, det är likadant varje år. Ljuset och värmen återvänder och man känner sig....ja, återfödd nästan. Och man blir lika förundrad varje år att det kan kännas så här, så här BRA!

Imorgon är det första mars. Våren är på gång, hörni!

Det är mycket nu

Att det alltid ska köra ihop sig! Är det bara dålig planering eller får man skylla på otur också?

Haqvin fyller år på torsdag men vi har inte köpt nån present än. Inte ens tänkt på vad vi ska köpa. På Hammarn är inte utbudet så stort, man vill ju gärna ge nåt vettigt och helst nåt han har önskat sig. Och det enda han har kommit på är Lego Ninjago. Finns det nån som säljer Lego på Hammarn tror ni? Nä.

Kunde ha åkt till stan redan förra veckan, jag är ju redan halvvägs när jag kommit till jobbet men det tänkte jag inte på då. Hjärnkapaciteten har inte varit den bästa som jag skrev förut. Och förresten, är det bara JAG som ska tänka? Fast mannen har mycket jobb i huvudet nu,han får väl skylla på det. Nu är Haqvin sjuk, det är bio i eftermiddag som han vill gå på men det beror på hur pigg han är. Och då måste nån skjutsa barnen vilket alltså innebär att vi inte kan åka till stan båda två. Imorgon kanske jag måste vara hemma med Haqvin om han inte piggat på sig tillräckligt så då kan jag inte heller åka. Tisdag? Då är det kör, no way!! Onsdag? Näää. Då ska ju JAG ha tårta och presenter. ;-)

Suck.

Ja, det lär väl ordna sig på nåt sätt. Men jag gillar inte att behöva kompromissa när det är barnens födelsedagar det handlar om. Sen ska det väl bakas tårta också. Och jobba ska man göra, det tar också tid. Och kraft.

Observera att det blev dåligt med sovmorgon idag med samt att Haqvin väckte oss i natt för han drömde mardrömmar. Typiskt han när han har feber, det blev en Alvedon och sen försöka sova igen. Möjligen kan min misströstan ha med sömnbristen att göra?

Vad JAG önskar mig när jag fyller år? Ja jag vet inte riktigt. En hel natts sömn, en tårta, tulpaner, kaffe på sängen, att slippa få Haqvins influensa, ett kreativt och inspirerande jobb, sånglektioner, nya vinterkängor. Äh det skulle räcka med att jag får känna mig bortskämd en dag. Kan nån fixa det?


Fredagsoutfit för vinterpromenerare ;-)

Snett och vint och icke photoshoppat för jag orkar inte!

Rutig ulljacka, spräcklig täckkjol, lila basker och sjal och så storbrackakängorna och arbetshandskar. Chict!

På tal om nåt helt annat: Visst börjar vi få fint i hallen?


Det är lööördag morgon.....

...och mitt huvud känns faktiskt inte speciellt tungt. Men jag är vaken. Klockan är 07:07 - PIP!



Haqvin väckte mig. Han kunde inte sova pga huvudvärken. Han fick en Alvedon och så gick vi och lade oss igen. Men jag kunde inte somna om. Kroppen var trött men huvudet vaket och tankarna surrade därinne. Jag klev upp igen. Det visade sig att Haqvin också var vaken. Vi gick ner och gjorde frukost istället. Bättre att ta en tupplur sen om det behövs än att ligga vaken. Herman stör vi i vilket fall inte, han sover som en stock som vanligt. Och guben sover i buan efter bastubad och bira (min gissning men en ganska kvalificerad sådan;-) )

Jag har inte heller varit kry. Trött i minst en veckas tid och i torsdags blev magen konstig. Jag vet inte om det är nåt smittsamt eller bara(!) stress men jag jobbade hemifrån torsdag och fredag så jag slapp smitta nån på jobbet. Inloggad på telefon och allting! Teknikens under. Satt i soffan och jobbade! Man kan tycka att en dag i soffan låter som ett liv i lyx men särskilt ergonomiskt är det inte. Bekvämt till en början men andra dagen började det kännas i ryggen. Och datorn på kontoret ville inte koppla upp sig så jag fick vackert använda den bärbara. Teknikerns under var det ja...... Det var i alla fall fantastiskt välgörande för huvudet att sitta hemma i den gudomliga tystnade och jobba. Och så kan man ju elda samtidigt. ;-)

Nån kjolfinfredag blev det följdaktligen inte. Snarare en repris på mysfredagen. Ni får inget kort på mig i myskläder. Men jag fotade innan jag gick ut på en kort promenad innan middagen. Kroppen riktigt skrek efter att få röra på sig. Bilden får ett eget inlägg. Och jag har ju faktiskt kjol.



I´m a Barbie girl....

Jag har stickat lite kläder åt behövande Barbiedockor! Eftersom grabbarna boys inte är så intresserade av dylikt så har jag stickat åt J-s flickor. Och pojke.... Han blev jätteledsen när systrarna fick kläder till dockorna och inte han. Så klart jag stickar en klänning till då! Jag har inte haft nåt mönster utan freestylat, därför är dom inte exakt lika. Den vita blev lite kort för garnet tog slut.....jag kanske får virka ett par trosor åt henne så hon törs bucka sig?

Jaaa, man kan beställa om man vill! ;)








Sol och snö och söndag.

Nu har jag åkt skidspåret ett varv. Fort gick det inte men det var härligt! Solsken och minus 4 grader. Har "tvingat" ut barnen i två omgångar, blir nog en tredje gång senare, vi måste ha in lite mer ved. ;-)

Reprismat till lunch. Det är grejer det. Pizza och tortillas. Sen lite datormekning. Lyckades äntligen få till fjärrskrivbordet på den stationära med! Whoho! Fy fan vad jag är bäst!

Nu funderar jag på att göra en kopp kaffe till och slänga mig i tv-soffan. En kaka kanske? Fast jag tror tvättmaskinen är klar, kanske man ska hänga tvätten först så man inte har det hängandes över sig (höhö).

Ett nytt stickprojekt behöver jag också. Jag har stickat färdigt min lila basker. Ingen som vill beställa? :-)


In i väggen bara.

"Fredagssmockan är här" skrev en kollega  igår på Facebook. Ja verkligen, när jag kom hem igår så var klockan halv sju och ingen Sören hemma och ingen som börjat med maten. Jag var så trött och less så jag bröt ihop och grina och ringde upp Sören och bölade honom rakt i örat att "jag orkar inte laga maaaaat!" "Jag kommer alldeles strax!!!" sa han. Då kändes det lite bättre. Men jag var jättetrött hela kvällen. Det var som om kroppen och hjärnan ville stänga av och i morse när jag vaknade kändes det som jag hade baksmälla. Kan man få det av en arbetsvecka?



Bestämde mig för att skynda långsamt idag. Solen skiner men det är kallt. Men ingen stress över att jag MÅSTE gå ut. Orkar inte stressa. Men vi SKA strax gå ut. Vi ska ner på Hammarn och köpa lördagsgodis. ;-) Lite städning har vi hunnit med ändå, jag gav mannen i uppdrag att rasta dammsugaren och själv gav jag mig på tvätten och och toaletten. Ska plocka lite mer sen men jag måste ta det lugnt idag. Ont i magen har jag med, säkert beror det på stress.

 



Har haft diskussioner med barnen om ett datorprogram dom vill köpa. Jag tycker dom spelar tillräckligt mycket dator redan. "Men vad ska vi göra med pengarna då?" frågade Herman. Good thought..... Jag föreslog att Haqvin kan spara till en ny elbas, Rusta-basen går ju inte att stämma ordentligt. Och Herman som inte vill spela "vanliga" instrument men är intresserad av elektronisk musik kanske ska skaffa sig en synt eller ett program för att skapa sån musik? Ja jag vet, då blir det datorn igen men det är väl bättre att skapa musik än att spela spel? Tycker jag i alla fall. Nu får ni gärna tycka att jag försöker indoktrinera mina barn till att bli lika musiknördig som jag. Ja, då kan vi ju spela tillsammans eller hur? ;-)

Vi har nu googlat lite och FL Studio verkar vara ett program som skulle passa. Men jag skulle gärna prata med nån som använt det. Jag har aldrig hållit på med såna program men efter vad vi sett på Youtube (välsingnade Youtube, vad vore vi utan den!) så verkar det riktigt bra att jobba med. Enkelt tänkte jag skriva men, ja, jag inte provat det än. Men jag har sagt till Herman att om han köper det så vill jag låna.... :-)

Facebook är bra. Jag blev påmind om att det är melodifestivalen ikväll. Glömde det förra lördagen. Kanske lite mysfika till det då?


Fredagsmyyyys!


Paketet har kommit! Igen....

Jo jag beställde från Bubbleroom i alla fall. Och den här gången blev det bara lyckträffar!

En klänning med nitar och roliga ärmar!



Snygg glansig blus med spetsar och ett par coola leggings med nitar!



Randig tunika - snygg! Och så svarta leggings.



I paketet var även ett par mörkt lila leggings med svarta spetsrevärer men det blev ingen bild på dom. Var lite tveksam eftersom revärerna accentuerar formen på mina ben och jag gärna vill tona ner formen i stället. Fast varför vet jag inte, jag ser ju fortfarnde inte konstig ut på nåt sätt..........Haqvin tyckte dom var snygga i alla fall! Och jag tänker inte returnera dom, det var dom för billiga för. :) Om jag inte använder dom så kommer jag att skänka bort dom till nån annan istället.

Snabbt gick det också, en vecka knappt. Sist jag beställde från Ellos tog det två veckor innan paketet kom. Bubbleroom har fått en återkommande kund med andra ord.

I morgon är det fredag. Då ska vi ha fredagsmys på jobbet. Bekväma, mysiga kläder, helst i jersey enligt Evelina. Ja jag har ju några att välja på nu!

Modell för en dag?

Jag blev uppringd av Model lab. Erbjuden att bli uppsminkad och fotad gratis och sen köpa bilder om jag vill. Tyckte först det var jättekul, jag har ju sett att andra varit iväg. Ja tackade ja.

Sen tänkte jag att det är en jäkla massa pengar. För tänk om man vill ha många kort? Och det är ju löpande band-principen. Och många kort jag sett ser väldigt lika ut. Ja det kanske inte finns hur många poser som helst....eller?

Ringde Sören som också tyckte det lät dyrt.

Tror erbjudandet vädjar till ens fåfänga. "Modell för en dag". Det är ju kul att bli erbjuden att vara modell. Men dom har ju aldrig sett mig. Jag är bara ett namn på ett papper så varför ska man bli smickrad? 

Måste fundera. Man kan ju faktiskt boka hos en "vanlig" fotograf också. Jag känner även folk som fotar.

Måste fundera.


En härlig söndag

Började bra med tv-soffa och stickning. Baskern är nästan klar nu! Fortsatte med att beordra barnen att städa sina rum och jag satte igång att städa sovrummet. Äntligen fick jag bort kläderna från golvet (inte bara mina vill jag påpeka) och dom två kartongerna med kläder jag rensade ur för.....ja jag törs inte säga hur många veckor sen. Dammsög! Insåg sen att det låg en lampa på byrån. Jaha, lampan som barnen hade i gamla rummet. Den satte jag upp i taket i hallen uppe. Tror inte Sören vill ha en lampa med en sol på där men det SKINER jag i för han får ju aldrig upp nån lampa så då får det bli som JAG gör det! Nu vart det ju lyse där så då gick det att dammsuga jättebra där med! Och badrummet och spelhålan och Haqvins rum. Herman dammsög sitt rum själv. Jag städade så jag blev svettig! Vilken träning!



Bar ut lite kasserade trikåkläder till gäststugan, dom ska användas till framtida änglatillverkning. Lite jobbigt att pulsa i djupsnön. Hm, undrar om jag har så mycket energi så jag ska skotta en gång dit? Det gjorde jag nu inte men jag kommer nog att göra det en annan dag. Jag känner för att sy. Kläder till och med, inte bara småpryttlar som änglar och sånt.

Hittade igen mina mockastövlar när jag var ut med kartongerna i förrådet. Kanske jag inte behöver köpa några nya vinterskor denna vinter? Ska se hur dom känns imorgon, det var ett tag sen jag hade dom.

Efter en lunch på rester kastade jag mig i tv-soffan igen och stickade lite mer på baskern. Herman och jag såg ett program om kattälskare (märkligt, va?).



Lite datorstädning har jag också fått till, fläkten låter illa på den stationära datorn så jag tog av höljet och dammade ur lite. Men det låter fortfarande illa när man startar, som om fläkten är i obalans. Åtminstone hoppas jag det är fläkten. Jag ska ta back up för säkerhets skull.........

Nu är det snart dags att laga middag. Det blir älgskav med vitlöksås och potatis. Tillgår på det sättet att man skär tunna "skav" från en halvtinad älgstek och steker i olja, lägger över i en gryta med lite vatten, på med grädde, vitlök och salt och peppar. Det blir mumsigt!

Det märkliga med denna dag är att jag fortfarande har energi kvar fast jag har varit uppe i varv hela dagen. Det måste vara våren. Och på tal om vårkänslor, imorgon är det Alla hjärtans dag. Undrar om man skulle bakat nåt.....? :)



Morgonblogg har guld i mund

Eller är det förmiddag? Nä det är lördag, då är det fortfarande morgon säger vi!

Solen skiner, det är minus 10 ute. Perfekt väder för det födelsedagskalas som Hackebacken ska på om en stund! Snowraceråkning och korvgrillning enligt tradition. Härligt! Jag borde kanske stanna kvar och delta jag med.

Tyvärr vaknade jag med ont i ryggen. Ja jag vaknade flera gånger i natt med. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna det, inget som jag minns i alla fall. Nu har jag lyckan att ha en son som hade lärt sig massage igår på skolan så jag fick lite sånt av honom. Ingen djupmassage kanske men bara kärlek räcker långt för att lindra smärta. ;-)

Nu är det dags att ge sig ut i det fina vädret. Ha en bra lördag alla!

Jag har absolut ingenting mot att umgås med mig själv.


Tulipanaros

Det är lättare sagt än gjort, det! Fast med photoshop borde det väl gå att fixa en tulipanaros?

Nu är kläderna nerpackade och returnerade till Ellos. Och redan har jag spanat på Bubbleroom efter andra.......men, nja det får nog vänta tills lönen kommer, jag ska ha råd med frissan också. Och vinterskor, om jag hittar några...... :(

Och medans vi ändå talar om kläder: Imorgon är det fredag! Då ska jag ha min nya kjol som jag köpte i stan förra söndagen efter att ha varit på galej. Mörk denim med "sjömansknäppning". Undrar vad jag ska ha till? Randig tröja vore ju marint och käckt men någon sådan har jag nog inte. Får leta i gömmorna. Nån blus har jag säkert som passar. Bild kommer sen, as usual!

Jag vill avsluta dagen med att bjuda er på ett fint stilleben med tulpanerna jag köpte förra fredagen. Dom lever än men dom har blivit lååånga. :) Men visst är dom fina?




Paketet har kommit!

Men. Jag tycker jag ser märklig ut i klänningen. Med brodyrunderklänningen blev det rent löjligt.

Jag ser bredare ut än vad jag är.



Rutigt kanske inte är min grej? Fast den är liksom bredast där jag är bredast också plus volangen som lägger till ännu mer bredd. Och så är det fickor i sidsömmen som bygger på ÄNNU mer volym. Och JA, jag har underklänning. Nä jag vet inte.....jättesvårt. Måste fundera. Vad säger ni?

Den lila klänningen/långtröjan får ni inte ens se på. MÖJLIGEN kan mannen få se den på innan jag skickar tillbaka den, han kanske kan uppskatta hur den sitter. Man ser TUTTI, jag lovar, varenda valk... Fast uppe i ringningen så bubblade den sig så tar jag en större storlek så bubblar den sig väl ännu mer.

Linnena var bra och koftorna också även om dom var mer i t-shirtkvalitet än kofta men, ja jag provade den svarta och blev plöstligt hälften så smal som i klänningen. Konstigt va?

Men jösses Amalia, jag har ju glömt - hårdrocksfredagen!

Alla har ju inte Facebook.

Jag var inte värst. Men inte gör det nåt. Jag är nöjd ändå. :)



Vem var värst då? Ja, Oskar vann nog - om det hade varit en tävling alltså. Finns nog inget som slår rosa leopardtights och lädershorts, eller vad säger ni?


Äntligen blev det av!

Äntligen långpromenad! Jag "tvingade" Storebror att följa med, det är ju så fint väder! Man får vårkänslor! Eller vårvinterkänslor kanske? Solen värmer lite, lite, snön gnistrar, 2 minusgrader, det blåser ingenting. Underbart!

Vi gick neråt Rasan och runt och upp igen. En dryg timme var vi ute och jag blev faktiskt svettig. Herman klagade på ont i låren. :) Bra början nu när jag ska ta nya tag med träningen. Nja det är väl inget nyårslöfte, inga planer viktnergång eller så. Jag har sagt det förut: Jag tränar för att jag mår bra av att träna. Och en promenad är en bra början.

Mina nyårslöften är annars liknande dom jag har avgett tidigare år:

- Skratta mycket.
- Spela och sjunga mycket.
- Vara mig själv.
- Bejaka min kreativitet - hur än konstiga saker som kommer ut. :)

Hur det går med städningen och allt det andra jag skulle göra? Jodå, det går bra. Jag har sänkt min ambitionsnivå och hinner därmed mer. Konstigt va? Jag har hunnit både tvätta och promenera, diska och slappa i tv-soffan. OCH börjat sticka på en basker åt mig själv.

Sovrummet ser däremot ut som skrutt fortfarande. Men det går nog rätt fort att plocka upp bara man börjar. Man skulle ju ha varit ut och åkt lite skoter också innan det blir mörkt. Är inte det viktigt så säg?

Det där med åldern.

Läste att det är vuxenpoäng på kuponghandling. Roligt det där med vuxenpoäng. Lite halvskämmigt liksom.

Knepigt.

Känner vuxet folk som beter sig som ansvarslösa tonåringar. Jag ser vuxet folk som beter sig som trotsiga 4-åringar, som om dom måste bevisa att dom minsann kan göra som dom vill utan att nån ska lägga sig i. Undrar om dom är medvetna om det själva?

Känner folk i min ålder som säger "inuti känner jag mig fortfarande som 23". Folk (främst kvinnor) som säger "Jag fyller 25 år - IGEN, fniss!" eller "Nä jag har slutat fylla år". Hallå, hur tänker ni?? Vill ni inte utvecklas? Man kan väl inte komma nånstans om man hävdar att man står och stampar på samma fläck. Ser det där beteendet på Facebook också, folk som skriver sin födelsedag men inte sitt födelseår. Varför? Förklara gärna.

En del hävdar att killar bara blir 14 år. Taskigt sagt tycker jag. Tänk om dom tror det är sant? Hemska tanke.

Jag fyller snart år. Jag fyller 42 år. Inte "25 år igen". 42 är en bra ålder. Det var 41 år också när jag fyllde det.

Jag frågar mig: Evig ungdom, är det nåt att sträva efter?

Overload

Varför startar jag alltid helgen med såna ambitioner och så faller det platt bara efter några timmar?

Jag vill städa, det är så stökigt här hemma! Och tvätta tänkte jag också göra. Handla mat på kupongerna. Kolla efter vinterkängor. Inventera frysen och laga mat på det vi har. Skåpet med plastlådor skulle behöva rensas, det ser mest ut att vara yoghurthinkar där. Kläder på sovrumsgolvet, rörigt i köket (ja det beror visserligen på att hallen inte är klar så en del av ytterkläderna hamnar i köket men ändå.)

Jag börjar alltid med för mycket på en gång och så blir det overload i systemet och jag ramlar ihop i en förtvivlad liten hög eller så blir jag jätteelak på min familj - bara för att jag blir så trött. Men egentligen, det är väl ingen mening att börja med nåt om man inte orkar slutföra det? Så varför gör jag så??



Man blir ju avbruten också. Av matlagning och ätning och disk och barntjatning och sånt där som man måste göra varje dag för att livet ska gå vidare. Sen vill man hinna göra "ingenting" också dvs slappa i tv-soffan, kanske musicera lite, redigera bilder i photoshop, måla, sticka, träna, promenera, fundera. Umgås med folk kanske!

Slappa i tv-soffan hann vi faktiskt med lite redan i morse om jag ska vara ärlig. Men sen drog jag igång en maskin med tvätt och så skjutsade jag lillebror till en kompis och for själv och handlade. Ja jag gick faktiskt in på Stööks och kollade efter vinterkängor också. Men det var så urplockat så inte hittade jag nåt där inte. Hurra säger plånboken men fötterna gråter.

När jag kom hem med fyra matkassar var jag HUNGRIG!! "Gå aldrig och handla hungrig" är en bra regel men jag var faktiskt inte hungrig när jag for.... Men NU! Kastade bara in frysvarorna, resten fick stå kvar i kassarna medans jag gjorde en snabb lunch på korv och makaroner Nu sitter jag här vid datorn och dricker kaffe och äter lördagsgodis istället för att städa. Suck..... Disken väntar, tvätten väntar, maten väntar på att hamna i skafferiet.



Jag kan inte fokusera. Trots att ett barn är borta, ett sitter vid datorn och mannen inte heller är hemma. Inga distraktioner kan man tycka.

Nu är kaffet slut. Nu ska jag stoppa lurar i öronen och dra igång en bok, då brukar det gå bättre att fokusera. Sysselsätta hjärnan så den inte kan tänka på alla saker samtidigt!

 


Heavy metal friday!

Imorgon har vi hårdrocksfredag på jobbet! Japp, ska bli väldigt spännande att se hur folk tolkar det. Vissa är ju mer försiktiga medans andra.....ja, har en förmåga att löpa hela linan ut så att säga. Själv satsar jag på att vara värst denna gång. Jag lovar, det blir en hel del 80-tals nostalgi.......

Tyvärr har mina svarta vinterkängor gått sönder. Annars hade dom passat bra, med nitar och allt. Kände plötsligt häromdagen att jag stod snett. Mycket märkligt. Det visade sig att dom gått sönder där jag lät laga dom förra gången samt att själva gummisulan har en stor spricka. Äsch..... :(

Frågan är om det är lönt att laga dom en gång till, om jag ska härda ut med reserv-syntet-svettig-om-fötterna-kängorna resten av vintern (det är ju faktiskt en del vinter kvar fast man kanske inte vill tro det) eller om jag ska investera i ett par nya skinnkängor redan denna vinter. För skinn vill jag ha. Mina fötter mår bäst då. Synd att jag inte upptäckte det i helgen då jag ändå var inne i stan! Fast skomakaren kanske inte har öppet på söndagar när jag tänker efter. Ska fundera på saken.

Nej nu är det dags att fika upp och lägga ner barnen. Sen måste jag lägga sista handen vid fredagens rock-look.... ;-)


Trasig känga.





RSS 2.0