Resumé

Detta har hänt:
 
 Jag har dammsugit och skurat tvättstuga, hall och kök. Nu är värmesystemet inkopplat, vi eldar ute i pannan och det är varmt inne!
 
Strukit julgardinerna och hängt upp dom. Tagit in adventsljusstakar mm. Jag tände dom också. Liten tjuvstart bara...
 
 
Lärt mig hur man fyller på flis i magasinet vid pannan. Hur man gör om matarskruven stannar eller elden slocknar i pannan.
 
Varit till svärmor och klippt henne, hängt upp hennes julgardiner och letat fram adventsljustakarna. Och fikat.
 
Handlat lite grand samt gjort pizza till middag. Kollat på ett program om gatukonst och ett om hur hjärnan uppfattar tid. Ja jag har varit ensam om fjärrkontrollen ikväll. ;-)
 
Nu är det dags att säga godnatt. Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deppardagen

Idag fick jag pengar från A-kassan. Ändå fick jag lov att ta från sparkontot när jag betalade räkningarna. Då har jag inte räknat bort pengar för mat dom närmaste fjorton dagarna. Men jag behöver nog ingen mat. Jag har så ont i magen och har tappat aptiten just nu. Jaja, det går väl över....
 
Hur i helsefyr kan en del tro att folk går på A-kassa "med flit"?? Det är inget man blir fet på, det ska ni ha klart för er. Som om det inte vore nog med att man har dåligt med pengar så ska man vara nervös varje månad att man inte är tillräckligt "aktivt arbetssökande". Fast den här månaden har jag sökt ovanligt många jobb och lämnat in ovanligt många intresseanmälningar så jag skulle nästan ha nån slags bonus. En julbonus, kan man inte få det?
 
Förlåt att jag gnäller men det känns så hopplöst när det blir så här. Pengar är inte allt sägs det men nog behövs dom!

Fiat lux

Idag måste jag komma ihåg att ta ut min blodtrycksmedicin från Apoteket. Skulle gjort det igår men det glömde jag. Man kanske skulle haft ett piller för minnet också. Men hur skulle man komma ihåg att ta det?
 
Nu stoppar jag varje morgon i mig en tablett Amlodipin för blodtrycket, en Probi mage och en magnesiumkapsel. Snart får jag skaffa en dosett. Känner mig som en pensionär. Men magen gör sällan ont sedan jag började med Probi-kapslarna. Det verkar funka. Magnesium äter jag för att det ska vara bra för sömnen och ja, för lite av varje tydligen. Brist kan öka risken för ångest och depressioner och ett tillskott verkar inte göra nån skada i alla fall så jag tar min tablett dagligen. Allt för att motverka mörkret. Ett annat sätt att motverka mörkret med magnesium kunde förstås vara att fyra av magnesiumblixtar.
 
På söndag är det första advent. Äntligen fram med ljusen. Jag har bestämt mig för att inte använda våra gamla adventsljusstakar utan förvandla ljusfatet till en istället. Fyra blockljus och så dekorationer. Skulle kanske ha haft siffror på ljusen, nån skrev att det finns att köpa på Ica. Å andra sidan har man inte siffror på "vanliga" adventsljusstakar, det går bra ändå. Jag vägrar ju TEXT på allt, alltså behöver man knappast siffror heller, va? Jaja, vi får se.... jag tänker inte säga nåt för då får jag kanske äta upp mina ord sen när jag köpt siffror till ljusen. Men vita ljus vill jag inte ha och det är inte för att jag inte gillar vitt utan för att det blir så dålig kontrast mot den vita väggen och den vita skänken. Tror inte jag ska ha röda ljus heller, hmmm.....
 
Man kanske ska köpa såna där sifferljus man sätter på tårtan?
 
 
 
 
 
 
 

To do

Idag blir det en liten tur till den stora staden. Först tandregleringen med Herman och sedan utvecklingssamtal. Jag har lovat Herman att vi ska åka hem så fort han slutar kvart över tre och det vill jag med, jag vill så klart hinna hem till kören! Förra veckan blev det ingen körövning pga förkyld körledare men då smet jag iväg på latin fusion istället. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Men ikväll ska jag sjunga! Snart dags för julmarknaden på Jamtli och vi måste väl öva in lite nytt till dess tycker jag. "Tänd ett ljus" är fin men ska vi verkligen ta den i år igen....?
 
Nu funderar jag på: När ska jag hinna äta lunch? Och vad ska jag äta? Vi ska vara på tandregleringen strax före ett. Jag vill starta i god tid hemifrån ifall det är halt och renar och allt vad det kan vara på vägen in. Jag kan alltså inte äta lunch innan, det blir för tidigt. Alternativet är att åka in ännu lite tidigare och äta lunch i stan. Fast det är ekonomisk kris denna vecka och anbefallet "vi äter det vi har hemma" - så hur gör man då? Tar med lunch? Då vet jag i alla fall vad det är jag stoppar i mig. 
 
Vi får se hur jag gör. Den ekonomiska krisen varar bara till på torsdag då mina pengar kommer. Fast då ska räkningarna betalas. Aldrig får man vara riktigt nöjd....
 
 
 

Marknadsföring

Inga änglar sålda på marknaden. Sicken tur att jag sålde en innan då. Och en häxa har jag sålt förut som jag inte levererat än. 
 
Kom på när jag besökte marknaden i lördags att jag glömt både att sätta ut en skylt med mitt namn och att lägga ut visitkort. Vilken miss! Fast mina visitkort är inaktuella, det står inget mobilnummer på dom och adressen är fel. Vad ska dom med adressen till förresten? Mailadress kan dom få kanske, och den står inte heller på dom gamla visitkorten. Det är dags att låta tillverka nya.
 
Kikade lite på nätet efter tips om visitkort. Vad ska man ha med, hur ska dom se ut? På en sida stod att man kanske inte ska skriva ut sin titel eftersom den inte säger så mycket utanför företaget utan vad kunden har för nytta av en istället. Nu har jag ju inget företag men eftersom "konstnär" ju är ett ganska vitt begrepp skulle man kanske kunna specifiera lite. Istället för "Konstnär" skulle det kunna stå "Tavelmålare, serietecknare, fotograf, änglamakerska, häxmästare."
 
Yes!
 
 
 

Pulled moose och pitabröd

Tänkte jag skulle testa att göra "pulled moose" istället för "pulled pork". Lagat älgkött i ugnen över natten har man ju gjort förr menar jag. Borde ju funka på det här sättet med. Kollade på diverse recept på nätet och satte ihop min egen variant på det jag hade hemma. 
 
Så här gjorde jag:
 
Barbequesås
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
lite smör att steka i
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl rödvin
1 dl chilisås 
2 msk äppelcidervinäger
1 msk soja
1 msk senap
1 msk honung
1 tsk smoked paprikapulver
1 tsk grillkrydda chili
 
Hacka lök och vitlök och fräs dom i smör tills dom fått lite färg. Slå i resten av ingredienserna. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Den blir ganska salt och stark men tänk på att det är mycket kött som ska få smak av den!
 
 
Pulled pork
 
Sätt ugnen på 125 grader. I en ugnsfast form med lock (som tål ugnen!) lägger du
 
ca 2 kg älgstek
1 hackad gul lök
4 skalade och hackade vitlöksklyftor
 
Häll sen över ca 4 dl av barbequesåsen. Ställ in i ugnen över natten. Min gick i ca 8,5 timme. Minst 7 timmar är nog ett måste. Ta sen fram den och dra sönder köttet med två gafflar och rör runt så såsen blandas med köttet. 
 
 
Pitabröd ca 16 st
 
5 dl vatten
ca 700 g vetemjöl
25 g jäst
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
 
Lös upp jästen i degbunken med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olja, honung och 2/3 av vetemjölet. Kör degen i degblandaren i 10 minuter, utan salt. Om den är i kladdigaste laget, tillsätt mer mjöl. Som vanligt uppmanar jag till att vara sparsam med mjölet! Låt degen vila i 10 minuter, tillsätt saltet och kör 5 minuter till. Nu ska den vara seg och fin.  
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i minst 2 timmar. 
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 16 delar. Rulla till bullar och kavla ut dom till runda kakor, ca 3 mm tjocka (eller tunna då...). Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 20 minuter. Skicka in plåtarna snabbt så att värmen inte försvinner i ugnen, grädda i 5 till 8 minuter. 
 
Ät den dragna älgen i pitabröd med till exempel tomater, rå rödlök i tunna skivor, äppelklyftor och salsa. Det gjorde vi igår kväll och det var SÅ gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julmarknadslördag

Sålde en ängel redan innan markanden öppnat. Jag knäppte ett kort när jag hängt upp dom igår och lade ut på 
Facebook. Strax fick jag ett meddelande: Jag vill ha blondinen i rosa kortkort! Eftersom personen som skrev inte bor här och kunde gå på marknaden så ringde jag M och bad dom plocka bort den ängeln. Roligt att få sälja! Det betyder att inte bara jag gillar mina änglar.  
 
Var iväg en sväng till julmarknaden idag, alldeles själv för familjen ville inte. Nämen slipp då. Köpte tunnbröd och getmese (inte så originellt). Kollade på alla fina grejer. Var sugen på ett par tumvantar men köpte inte. Det var små svampar i rödbrunt, mörkgult och brunt på naturvit botten på dom - mina färger! En hel del hembakade kakor och grejer var det där också förutom tunnbrödet men jag måste säga att vissa har vett att ta betalt.... Jooo, visst borde jag ta mer för mina änglar - men jag vill ju sälja också...
 
Nu är jag sugen på att sy fler (inte för att dom är slut än...). Jag är också sugen på att måla för en kompis från konstskolan lade ut bilder på tavlor hon just gjort och jag gick verkligen igång på dom. Färgglatt, uttrycksfullt! Men har jag nånstans att hålla till? Nääääää....  inte än..... Jag får väl sätta mig ner och rita Zelma och hennes häxkumpaner. 
 
Först måste jag dock planera middagen. Tror det blir pannbiffar på älgfärs med hemgjord svampsås, stekt lök, potatismos och så grönsaker av nåt slag. Ärtor kanske? Blir det gott till tro? 
 
 

Tre små gummor skulle ut och gå.....

Nej det är TIO små "gummor" och marknaden är i Ammer, inte i Nora. Dom här damerna ska få vara med på julmarknaden på Ammerågården i helgen. Vi får se om dom kommer hem igen eller om dom får flytta in hos nån annan. 
 
 
Marknaden är öppen lördag 23 november kl 10-17 och söndag 24 november klockan 10-16. Förutom hemslöjd till försäljning finns det fika att stoppa i sig, lotteri att vinna på och en loppis där man kan handla med sig mer grejer hem. Hm, jag har aldrig tänkt på mina änglar och häxor som hemslöjd......
 
 
 

Otålig

Sitter och tänker på mitt golv som ligger i sina förpackningar ute i min ateljé. Jag skulle vilja lägga ut det NU men motorlyften och vedlådan står fortfarande kvar där. Och två rullar plåt. Jag antar att plåtslagaren tycker dom tar för stor plats i plåtverkstan? Svårt att få nåt gjort när det aldrig blir tomt där nån gång. Och nej, jag orkar inte flytta dom där sakerna på egen hand. 
 
Jag vill också åka och köpa tapeter.. Skulle vilja ha nån av dom där jag såg när vi var till Sollefteå. Vit botten och färgglada blomslingor, gärna med orange i. Jag har fått för mig att orange blir bra där ute, för att få en energikick i allt det vita. Som golvet i köket. Rutorna är "linoleumröda" men i princip är det orange. En glad färg.
 
Ritningshurtsen är bärgad i alla fall. Syrran var och hämtade den. När JAG ska fara och hämta den vet jag däremot inte. Kan vara bra om jag har en ateljé att ställa den i först. 
 
Jag får sluta tänka på ateljén idag när jag ändå inte kan göra nåt för att få det att gå framåt. Fokusera på nåt annat. Leta jobb. Elda i kakelugnen. Elda ljus. Rita rent en seriestrip. Kolla om det blev några snygga bilder på H-s kissekatt. Ut och gå i kylan. Handla fredagsmat och godis. 
 
Nej men vad är det här för deppar-inlägg? Det var inte riktigt meningen. Äsch, upp upp och iväg som Stålmannen skulle ha sagt. 
 

Burrr!

Minus 13 grader. Jamen jomen visst, det är ju inte långt till december.... Känns ändå ruggigt. Tror mest det beror på att vi inte har riktigt varmt inne, trots att luftvärmepumpen går. Uppe blir det varmt men inte nere i köket (om man inte eldar i kökspannan) och absolut inte i tvättstugan för där har Mannen tagit bort elementet. Ja, det ska så klart dit ett nytt element, kanske redan idag, jag såg att rörmokaren är ute i pannrummet nu. Dock blir det ingen värme på det förrän alla rör är dragna och allt är ihopkopplat och vi har börjat elda i pannan. Men snart så! Då kommer tvätten att torka fint och golvvärmen i tvättstuga och hall kommer att funka som den ska och resten av huset kommer också att bli varmt. Hoppas jag.
 
 
På tal om elda så ska jag hämta mer ved idag, borta hos farmor där vi hämtade häromdagen. Lasta på släpvagn och lasta av vid flishuggen. Bra träning och jag får jobba mig varm. Måste bara vara rädd om mina fina naglar, hehe. Tur dom är korta. Jag ska också gå till Lillens idag och plocka frigolit i skogen. Blåsten rev med sig både det ena och det andra. Förutom att sprida ut frigoliten över byn drog den med sig tältgaraget och rev på så sätt omkull motorcykeln och duschkabinen som stod där. Repor på cykeln och trasig duschkabin. Inte kul.
 
Det ligger faktiskt lite snö på marken nu. Som en kaka pudrad med florsocker. 
 

Frukostmöte, shopping och blingbling

Idag har jag varit på frukostmöte med Länskulturen. Sol Vikström berättade om projektet "När rocken kom till Sveg". Det skulle bli en bok och en cd men blev till slut en hel film också som sändes av SVT. Projektet ynglade av sig och nu är det en scenshow också. Väldigt intressant. 
 
Efter mötet tänkte jag gå till Kjell & Co för att köpa en speciell räknare åt vår käre gymnasieelev till son. Fast klockan var bara halv tio. Jag fick gå en vända och vänta på att dom skulle öppna klockan tio.
 
DK inne på Mittpunkten hade öppet. Kika kan man ju alltid. Jäklar vilken snygg kavaj! En kort med figursömmar, precis en sån som jag skulle vilja ha! Femhundra kronor. Ja det är ju inte så farligt för en kavaj men för mig är det rätt mycket pengar just nu. Nej, jag provar inte! Tänk om den passar, då kommer jag att ångra mig mer om jag inte köper den än om jag INTE provar. På väg ut ur affären upptäckte jag att det stod "50 % rabatt på hela butiken" på en massa skyltar. Butiken ska upphöra. Nej!! Bästa "tantaffären"! Där jag nästan alltid hittar nåt! Fast då har jag ju råd med den där kavajen förstås..... 
 
Jag gick tillbaka och provade den. Satt skitsnyggt. Brun och svart i små små rutor, fin lyster i tyget. Fanns en grå variant med. Den var också snygg. Med expediten som smakråd så valde jag den bruna till slut. Det är mer min färg än grå. Blixtlåsfickor på tvären fram. Ja jag ska knäppa kort, jag lovar!
 
Sen gick jag och köpte super-duper-räknaren. Ännu mer utgifter. Man behöver inte handla mycket för att "storhandla" kan man säga. In på KappAhl och Indiska en sväng på vägen tillbaka till bilen men deras kläder kändes inte lika fina efter kavajfyndet. Tunn trikå utan styrsel. Nej, jag ska sy mig kläder när ateljén är klar! 
 
På tal om ateljén, när jag var klar i centrum drog jag ut till Lillänge och köpte laminatgolv på Rusta. Till ateljén, ja! Tjosan, snart kan jag flytta in grejer där. Ganska snart. I en inte allt för avlägsen framtid. Sen in på Lindex men jag hittade inget där heller. Var på jakt efter enkla linnen med brottarskärning, det värmer så gott uppe vid nacken nu på vintern, men det verkar inte vara modernt. Nähäpp.
 
På väg hem svängde jag in i Stugun som planerat och hälsade på H och hennes katt. När jag for därifrån såg mina naglar ut SÅ HÄR!
 
 

Carpe diem

Igår var jag snäll mot bilen. Jag var på Time och tvättade den i automattvätten. Nu är den röd igen! Sen var jag in på Bil & Gummi och frågade om dom kunde kolla på obalansen i hjulen. Det kunde dom om jag lämnade in bilen idag istället.
 
Så det gjorde jag. Sen gick jag en sväng på Hammarn undertiden som dom ägnade sig åt bilen. Mest fönstershopping, eller det kanske inte heter det när man går in i affärerna? Ögonshopping? Jag avslutade med en överdos shabby chic på Wahlbergs och inhandlade för 20 kr dekorationssten. Jodå, det är fint med shabby chic. Vitt och romantiskt. Men det blir för mycket för mig med en hel butik. Och jag är fantastiskt ointresserad av pynt och prylar (speciellt med text på). Så klart vill jag ha det fint hemma men det ska inte vara en massa saker framme! Jag vill ha det cleant och undanplockat. Vilsamt för ögonen (och hjärnan). Jag har mitt årstidsaltare på skänken, det lägger jag krutet på och gör fint med duk och ljus och stenar och sånt som jag byter ut efter årstider och högtider, och så dekorerar jag lite uppe i badrummet för där kan det behövas en och annan färgklick och lite levande ljus eftersom det är vitt, grått och svart och dessutom fönsterlöst. Ljus gillar jag. Ljust och ljuslyktor och stenar, ja tack. Carpe diem, nej tack.
 
 
När jag kollat alla affärer jag kom på och dessutom handlat torrisar åt katten var det ändå 25 minuter kvar innan jag skulle hämta bilen. Jag gick på Brödbiten för att ta en kopp kaffe men när jag kom in och såg det ätbara i disken blev jag vrålhungrig! Äh, jag käkar väl lunch här då, tänkte jag. Jag tog en tekaka med tonfiskröra. Oj vad gott det var! Jag var verkligen hungrig. Och oj, vad mätt jag blev. Tonfisk och ägg är grejer det.
 
Jag har förresten lagt ut ett nytt avsnitt av häxornas äventyr på konferensen på Lilla Häxbloggen. När jag har ritat rent en seriesida, tuschat den, scannat in den och till sist färglagt och publicerat den, då är jag så löjligt nöjd efterråt. Ja jag är egentligen nöjd hela vägen från teckning till blogg. Jag går runt med ett flin på läpparna. Hihihihi! Om läsarna har hälften så roligt som jag har så är det en succé-serie. 
 
Nu ska jag gå ner i köket och göra en ny omgång granola. Granola, känner ni honom? Är det Granadas gubbe tro?
 
 
 

Morrn morrn!

Godmåndag!
 
Nu har jag kört lite hemmaadministation. Sökt två jobb, lämnat in en intresseanmälan/CV, anmält mig till frukostmöte på onsdag på Designcentrum, avbokat en tid på HC, bokat om en tid på HC, gjort en receptförnyelse på blodtrycksmedicinen - allt via datorn! Teknikens under. Man behöver inte prata med folk längre. Man kan bli folkskygg för mindre. Nejdå, ingen fara. Fast visst blir man lite lappsjuk ibland när man "går hemma". 
 
Föredraget på frukostmötet handlar om projektet "När rocken kom till Sveg". Det ska bli intressant. Och trevligt att få komma ut och se folk. I fredags bjöd jag Mannen på lunch på Hörnet, delvis just för att komma ut och "se folk". Tyvärr hade han inte tid att äta förrän klockan ett och då var det rätt tom på Hörnet ska jag säga. Men det var gott ändå. Potatisgratäng och fläskfilémedaljonger, salladsbuffé så klart och så kaffekaka med chokladgrädde till efterrätt. 
 
Funderar på om det är nåt mer ärende jag ska göra i stan när jag ändå ska dit. Sist hann jag inte storhandla men jag har ändå blivit så dålig på sånt. Finns ju mat på affärn här hemma. På vägen hem ska jag i alla fall in i Stugun och hälsa på H och få manikyr. Because I´m worth it!
 
Nu är det dags för andrafrukost. Magen kurrar som en gosig katt.
 
 

Söndagssvammel

Dagens workout med barnen: Lastning av vedpinnar på släpvagn. Sedan fortsatte jag träningen med avlastning av desamma vid flishuggen här hemma. Och nu är nästan allt uppflisat! Tänk vad händigt med flis, man behöver inte stå och kapa dom där småpinnarna, man bara matar på - in med dom och ut sprutar flisen! Sen är det väl inte riktigt klart med pannan där ute och anslutningarna inne så elda kan vi inte göra än. Men jag ser fram emot att slippa släpa in ved i KÖKET!
 
 
Tände just upp i den gamla hederliga kökspannan så vi får nåt varmvatten ikväll. Det är söndag och dags för veckosanering. Haqvin behöver verkligen tvätta håret och ansiktet idag. Han var på kalas igår och vi hade sprayat hela håret rosa. Han sov över och när han kom hem imorse så var han mer rosa i ansiktet än i håret! Tur att örngottet var rosa redan innan.
 
Det är mörkt ute nu. Jag trodde förut att det var middagsdags men då var klockan bara tre. Jösses. Jag som försöker leva i nuet längtar efter första advent. Har sett en del som tjuvstartat och satt upp ljusslingor redan och jag har full förståelse för dom, även om jag själv inte VILL tjuvstarta julen. Men ljusen kanske man borde tjuvstarta....? Tänk om det kunde komma lite snö så det blir ljusare. Det var ju frost och hårt i marken och pyttelite snö men igår blev det milt, sju plusgrader, och det blev lerigt på gården igen. Suck. Inatt stormade det så jag vaknade flera gånger. Drömde att det åskade. Var tvungen att kika ut så det inte var åska på riktigt men det var fullmåne och bara spridda moln så jag lade mig och försökte somna om igen. 
 
Tänk så bra att jag gjorde portersteken klar igår. Idag behöver jag bara koka potatis och grönsaker och reda av såsen. Oj, så gott det ska bli! Hoppas barnen tycker det också, det är inte alltid deras smak sammanfaller med dom vuxnas (även om vissa nästan är vuxna). Lasagnen igår var i alla fall uppskattad, trots att ketchupen var gjord i Turkiet. Jag upptäckte det när jag läste på förpackningen. Jag köpte Coops egen ketchup för jag tänkte att det ska ju vara "lika bra" som andras men dels var den tillverkad i Turkiet, dels var det glucosfruktossirap och arom i den. Och mörk var den. Nej, den köper jag inte igen. Och nu ska jag bli noga igen med att läsa på förpacknigarna. Frakta ketchup tvärs över Europa när det finns ketchuptillverkare på närmare håll, vad är det för sätt?
 
 
Plötsligt tog det slut på ämnen att skriva om. Kanske dags att börja med den där middagen. Utan ketchup.
 
 
 
 
 
 
 
 

På gång i Hildas kök

Strax är det dags för middag - en lasagne som ser ut att vara på väg ur formen snart. Köttfärssåsen gjorde jag med inspiration från Paolo Robertos "pasta al forno" (som ju är nästan detsamma som lasagne) fast jag hade älgfärs så klart. Mycket köttfärssås blev det så det blir över att frysa in till en annan dag.
 
I en annan gryta puttrar en porterstek som strax ska vändas. Eller porter förresten.... jag glömde köpa porter. Klantigt, det hör man ju på namnet att det ska vara porter i. Men mörkt öl hade vi hemma så jag tog det istället. Det luktar i alla fall precis som det ska. Steken blir middag imorgon med kokt potatis och kokta morötter och så den goda såsen förstås!
 
 Till lasagnen blir det en sallad. Inte direkt säsongens grönsaker men nu gick det sista på salladshuvudet jag köpte när vi bjöd på tacos förra fredagen så nu blir det skärpning. Men oliver är konserverade så dom måste man väl få äta, va? Det är ju så gott!
 
 
 
 

Städning på fredag?

Jag vet inte. Hittills har jag bara lyckats fylla på toapapper och plockat in disken. Skulle ha sprungit ett varv med dammsugaren men då ville katten in och kör jag igång dammsugaren nu så blir ju han rädd! Stackars kissen! (Bra ursäkt, va?)
 
Det ska storhandlas. Eller mittemellanhandlas. Fylla på förråden lite nu när jag fått pengar. Skulle göra det igår när vi var till stan tänkte jag men det hanns inte med. Var ju tvungen att hinna hem till träningen! Alltså åt vi McDonalds-middag i bilen på vägen hem. Bra träningsmat (inte).
 
 
 
Det skiter sig med julmarknaden på Älggårdsberget. Det är samma dag som kören ska sjunga på Jamtli och det kan jag ju inte avstå från! Men det kanske finns fler julmarknader att sälja på?
 
Dimman ligger tät ute. Imorse precis innan solen gick upp var den rosa. Snyggt! Inte alla mornar man ser allt som i ett rosa dis. Men nu är den grå grå grå. Jag borde gå ut och göra nåt men, ja....det är mycket man borde....
 
 
Jag har gjort färdigt sidan med presentationen av häxorna. Syns som en flik upptill när man går in i bloggen. Dessutom har jag börjat renrita en till seriestrip, denna gång med Puke och Mjölkharen och jag har fler i huvudet. Jag tänkte till och med på seriehäxor och trollkarlar när jag skulle sova igår. Bra eller dåligt kan man fundera på....
 
Ikväll är det damernas fredagshundring på bastun så det ska jag gå på. Kvällens tema är tapas. Spännande! Och så bastu förstås. 
 
Nej nu måste jag resa på rumpan och göra nåt! Verkar ha fastnat här vid datorn. För mycket kaffe har jag också druckit redan. Hur gör man för att minska kaffedrickandet? Skaffa mindre muggar?
 
 
 
 
 
 

Mitt i veckan

Planerade att promenera ner och handla. Men jag behöver köpa mjölk och då brukar jag undvika att promenera för det blir så tungt. Å andra sidan, för att spara pengar undviker jag att åka och handla om vi INTE behöver mjölk. Moment 22. Störande är också att jag behöver handla idag när pengarna kommer imorgon. Det betyder att jag måste "låna" pengar av mig själv, dvs nalla på sparkontot. Visst, dom kan jag flytta tillbaka sen men man ska komma ihåg det också. Det är ett jäkla pusslande när man har 14-dagars-"lön". 
 
 
Jag ska köpa en penna också som H skulle ta hem. En rörspetspenna till mina serieteckningar. Försöker få nån ordning på mina häxor och dom andra invånarna i serien. Zelma, Sara, Alva-Klara, Mjölkharen, Puke, Prinsessan på ärten. Sen får vi se om det dyker upp fler. Zelmas pappa ska vara med och kanske mamman (om hon inte är på spa eller träffar sina väninnor) och kanske några fler fasta karaktärer. Lite fler manliga sådana behövs nog. Fantasi saknas inte. Det stora problemet just nu är att skisserna blir bättre än dom "riktiga" teckningarna ibland.........
 
 
Funderar på om jag ska stå på julmarknaden på Älggårdsberget, om det inte krockar med andra evenemang. Blir häxorna (dom i tyg) och änglarna förstås och kanske lite annat som jag funderar på. Kan vara bra att ha lite olika saker, gärna nåt lite mindre som går lätt att sälja så jag får ihop till bordshyran i alla fall. Ska kolla upp det idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hildas granola ver 1.0

Igår hörde jag husmoderns röst ropa i ödsligheten. Skriet från vildmarken. Nej nu jäklar ska jag göra det jag tänkt i flera dagar!
 
Det blev Matildas grahamsbröd och granola. 
 
Granola är som müsli fast lite sötare och rostad i ugnen. Lite som chrunchy müsli (fast godare tyckte jag). Jag tog Leilas recept och gjorde en egen variant. Så klart.
 
Hildas granola ver 1.0
 
1 liter fiberhavregryn
2 dl sötmandel
1,5 dl pumpakärnor
 
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 rapsolja
 
2 dl hasselnötter
2 dl kokosflingor
 
1 dl torkade tranbär
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandeln grovt. Blanda havregryn, pumpakärnor och hackad mandel i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Blanda honung, vatten och olja i en bytta och ringla detta över grynen och rör runt. Ställ in i ugnen och rosta i ca 20 minuter, rör om några gånger under tiden. 
 
Lägg hasselnötterna på en annan plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen samtidigt med grynen. Gör likadant med kokosflingorna på en egen plåt. Rosta hasselnötterna ca 10 minuter och gnugga sen av skalen i en handduk. Har du inget emot skal kan du så klart lägga med nötterna från början blandat med havregrynen. Håll koll på kokosflingorna och ta ut den plåten ur ugnen när dom fått lagom med färg. 
 
Klipp aprikoserna i lagom bitar.
 
Låt allt som varit i ugnen svalna. Blanda ihop allt, gryn och frön, nötter och frukt! Häll i lämplig burk. Mums till fil eller yoghurt. 
 
 
 
 

Suck.....

Jag funderar och jag kollar och jag mäter och jag tänker och jag blir tokig snart. Hur ska jag få plats med allt i ateljén? Möblerar om i huvudet för att hitta den optimala lösningen. Den kanske inte finns? Skulle behöva göra en ritning och testa olika lösningar. Det gäller att få plats med utrymmet som husvagnsägare Malte Lindeman sa. Fast lite större än en husvagn är det ju.
 
Fick den lysande idéen att jag kan ta tillbaka garderoben i Haqvins rum och köpa en ny åt honom. Den hade jag till tyger förut, när jag hade syrummet inne. Men jag mätte garderoben nu och den är inte mer än en meter bred och inte speciellt hög. Jag får plats med 120-130 cm på bredden till tygförvaring om jag vill, jag har mätt där ute. Och då är det väl dumt att inte utnyttja det? Men hur förvarar man tyg på bästa sätt?? Hyllor? Dom flesta är så grunda. Trådbackar? Hjärnan slår knut på sig själv. Tror jag måste fråga nån annan om råd.
 
Visst. Det kommer säkert att lösa sig till slut. Och blir det inte bra får man väl möblera om. Men jag vill att det ska bli KLART på en gång så jag kan börja sy och måla och rita och...... 
 
 
 

Fars dag

Först farsdags-fika hos B och B eftersom farfar var här. Sen åkte dom hem - kram och hejdå och kör försiktigt. Sen farsdagsfika här hemma. Nå, jag kokade några ägg däremellan att stoppa i magen så vi inte skulle hamna i sockerkoma totalt (vilket jag nästan gjorde ändå). Det blir farsdagsmiddag ikväll också och blommor har han fått och så en present av barnen: strumpor. Fniss.
 
Nu är det slutfikat på ett tag. Basta! I fredags tacos med godis till efterrätt. Igår middag hos H och T med lax och grejer och så kladdkaka med grädde till efterrätt. Idag tårta två gånger. Nej det här går inte. Nu är det grönsaker och frukt, nötter och älgkött som gäller till veckan. Och motion!
 
Kära blodkärl, frukta icke, Lakritskvinnan kommer till undsättning igen! 
 
 
 

ReMix på tv!

Jo det är sant! Ja det är ÖP-tv men ändå - det är rörliga bilder! Med ljud!
 
Ett reportage om Stina, vår eminenta körledare. Alldeles sanna ord om att vi skrattar så vi gråter ibland. Och sjunger gör vi. 
 
http://op.se/lordag/1.6470979-for-stina-handlar-det-mesta-om-musik
 

Fredagen rätar upp sig

Blev ingen handlingspromenad på eftermiddagen. Men en liten fotopromenad, utan några som helst ambibioner. Solen sken och det var riktigt skönt och det enda som fastnade på kort var grannens katt Findus. 
 
 
När jag kom hem slängde jag mig i soffan, dock utan praliner. Men lite glass blev det till kaffet och ett program om renässansens konst. Dagen innan såg jag ett program om Gustav Klimt. Jag gillar Klimt, hur mainstream det än må vara nu när till och med Ikea har tavlor med hans motiv. Förresten, jag måste skärpa till mig, jag har ägnat mig alldeles för lite åt konst på senaste tiden känner jag. Då menar jag inte MIN konst.
 
 
Efter att jag varit och handlat och hämtat Herman frågade familjen snällt och vänligt: "Visst hjälper ni till med att göra tacos?" Och det gjorde dom (det där var väl inte så svårt, va?). Haqvin skar grönsaker som aldrig förr. Jag tyckte han var duktig och sa att jag aldrig sett honom skära så mycket grönsaker nån gång. "Ja, jag är ju HUNGRIG!". 
 
 
Sen kom farfar och H och B och B och sen åt vi. Jättegott var det. Fick blommor också, i mina favroritfärger. Och favoriterna gerbera och kryssantemum var också medi buketten! Jag vet inte varför men jag gillar korgblommiga växter. Kryss och solrosor och gerbera. Bring it on! Och lite orange är ju aldrig fel.
 
 

Hemmafruns klagan

Vi ska ha folk på mat ikväll så jag tänkte städa upp här hemma. Började imorse med disken och sen pappershögarna på köksön och så sorterade jag tvätt så det skulle bli tomt på torkställningen så jag kunde tvätta mer. Sen blev jag less och tappade totalt ambitionen. Lade mig på soffan med en kopp kaffe och en hårdmacka. Varför ska man städa extra när det kommer folk? Dom vet väl vilka vi är ändå? Varför kan man inte hålla ordning varje dag istället? Och varför ska JAG städa efter alla andra i denna familj? Det kommer förmodligen vara jag som lagar maten ikväll ocskå, om jag inte uttryckligen ber om hjälp. Känns som jag gnällt om detta förut....... Jag är inte gjord för att vara hemmafru!
Jag sprang ett varv med dammsugaren i alla fall. På nedervåningen. Köket skurade jag igår när sotarn varit här så det var mest leran i hallen som störde mig. Nu räcker det med städning. 
 
Handla måste jag göra också. Tur jag ska bjuda på fredagsstandardmat så jag slipper tänka, bara handla lite mer av allt. Solen skiner. Kanske skulle promenera ner på Hammarn ändå? Jävla ambitioner..... jag vet inte om jag orkar tänka på motion också idag. Men om jag tänker att det är för att det är skönt att vara ute? För att solen skiner? För att jag förtjänar tid för min kropp att röra på sig och för min själ att njuta av det fina vädret? Ska kolla först hur mycket jag ska handla. Jag tänker inte bära ihjäl mig. Sen ska jag känna efter om jag vill promenera. Egentligen känns det som jag vill ligga på soffan och äta praliner idag men jag har inga praliner hemma. Men såna kan man faktiskt köpa på affären. Och det är ju fredag!
 
Puss puss!
 
 
 

Fly me to the moon

Fick en komplimang för min tatuering på träningen ikväll. A tyckte den att den var fin. Ja det tycker jag med! Det är så tjusig så. Jag skulle vilja "bygga ut" den så småningom men jag vet inte riktigt hur än. 
 
Det är ju en sol/måne och stjärnor. Man skulle kunna fortsätta på himlavalvstemat och lägga till några stjärnfall. En komet i samma stil som solen på baksidan axeln, ut mot ryggen kanske? Lite fler stjärnor också. Och så Christer Fugelsangs ansikte mitt i alltihop. 
 
Nej jag skojar bara. Men han var på Haqvins skola idag. Tänk om man fått varit med. Spännande! Jag vill också höra hur det är i rymden. Kanske det blir nåt tillfälle för vuxna framöver, vad vet man. Då ska jag gå.
 
På http://rymdkanalen.se/ kan man följa hans skolturné. När jag var in nyss fanns det inget om dagens besök än men det kommer väl. 

Magkänslan

Köpte Proviva igår för att se om det blir nån ordning på magen. Jag har fortfarande ont. Egentligen har magen varit knasig ända sen jag åt penicillin för över en månad sen. Den behöver verkligen hjälp att hitta rätt balans igen. Hittade inga shots som jag hade tänkt, dom hade inga såna längre tydligen. Men jag hittade Proviva med 50% mindre socker! Fast då var det sötningsmedel i.... Nähä, jag tar väl vanlig då..... Jag får dra ner på nåt annat så jag håller kaloribudgeten. Som vad då? Jag dricker varken saft eller juice. Suck.
Idag kom jag på att apoteket borde ha tabletter med mjölksyrebakterier. Smet in där när jag skjutsade Herman till bussen och jodå, dom hade nåt som hette Probi Frisk i tuggtablettform. Dom innehöll även sötningsmedel, bland annat sorbitol. Jamen hallå, vi pratar MAGMEDEL här! Sorbitol - som är gasbildande och laxerande?? Hur tänkte dom där? Det fanns lyckligtvis kapslar också, utan sötningsmedel. 10 miljarder bakterier per kapsel, det låter nåt det va? Den tog jag. Jag köpte även D-vitamin-tuggtabletter för dom gjorde vi slut på häromdagen. D-vitamin kan vi behöva hela familjen under den mörka årstiden. 
 
 
När jag kom hem hade hjärnan bearbetat informationen klart och det tändes en lampa ovanför mitt huvud. D-vitamin-tuggtabletter? T-u-g-g-t-a-b-l-e-t-t-e-r. Vad är det i dom då? Fram med burken och läsa. Jamen så klart innehåller dom också sorbitol....... Jäklar. Och hur är det med mina fluortabletter? Sorbitol! Ok ok....... Det kanske räcker med att jag slutar med D-vitaminerna och fluortabletterna?? Inte för att jag äter några stora mängder men det kanske är för mycket ändå för min bråkiga mage?  
 
Så får det bli. En Probi Mage kapsel (inte tuggtablett!) varje dag och uppehåll med fluortabletter och D-vitaminer för mig. Håll tummarna.
 
 

Uppdraget slutfört

Höll på från åtta på morgonen till tre på eftermiddagen, med kafferast vid tio och lunch vid halv 12. Kort lunch. Kundet inte slappna av riktigt, jag ville bli klar. Bar grejer som skulle slängas till bilen och stuvade om dom andra sakerna inne i förrådet. Systematiserade och organiserade och sorterade. Nu är det inte en jäklar röra av grejer längre utan en jäkla massa grejer i en viss ordning istället. Det behöver fortfarande rensas ur saker men nu kan man ta sig in längst in på vinden! Vilket ju var meningen med städningen den här gången. Resten tar vi (jag) en annan dag.
 
Städade ur en massa kartonger, plastpåsar utan innehåll och den gamla Saccosäcken som var trasig. Bar iväg våra gamla datorer och fet-skärmarna. Datorerna har stått där i flera år. Enligt Mannen så var det jag som ville ha kvar dom för att jag skulle tanka över nåt till nya datorn. Har jag inget minne av. Och har jag varit utan det så länge så klarar jag mig nog resten av livet utan det också. Det är förgänglighet, det. Att man inte ens kommer ihåg vad det var som var så viktigt förut. 
 
Kvart i två var jag klar med uppröjningen. For och hämtade Herman vid bussen och sen på återvinningen och sist på Ica. Föll för wienerbröd för 5 kr styck. Ajajaj... Men, men, det var gott till kaffet när jag kom hem, det kan jag försäkra er. 
 
 
 

Nymålat

Det blev hårfärgning igår. Jag frågade rörmokaren och det var länge tills han skulle börja skruva inne så det var bara att elda. 
 
Bra blev det också. Inte knallrött utan en fin rödbrun färg. Blev lite mer drag framtill i luggen, förmodligen beroende på dom gamla slingorna som var kvar. Eller så var det för att jag lade på färgen först där. Färgmedlet är uppdelad i två flaskor framkallningsmedel och en tub färg, man ska alltså tillsätta halva tuben i en av flaskorna. Men eftersom mitt hår är så kort och jag är snål just nu tog jag en halv flaska och en fjärdedel av tuben och blandade i en liten glasslåda (frissan har sagt förut att jag kan göra så, så det så....). Dumsnål kanske, det räckte preciiiis till hela håret, fick kamma igenom allt flera gånger för att vara säker på att det var färg överallt. Men det gick bra. Den här gången. 
 
Svårt att få rätt färg på fotot men jag är nöjd med resultatet. 
 
 
Och jag målade naglarna också! Favoritnagellacket - turkos!
 
 
Trevligt att få piffa upp sig lite. Samla krafter. Idag blir det kroppsarbete igen. Rörmokaren behöver komma in längst in på vinden i förrådet för att kunna sätta in ett expansionskärl till pannan. Det innebär att jag måste röja där uppe. Det är nånting jag har gruvat mig för länge. Det är SÅ mycket grejer där! Men återvinningen har öppet idag med, sicken jäkla tur va? Det är bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång. Blä...

Tänkte mig en ego-dag

Idag hade jag tänkt vila ordentligt från allt problemlösande. Göra sånt där som går på rutin så hjärnan får vila (och kroppen med den). Göra saker för mig själv, som att färga håret och måla naglarna och promenera och fotografera och sånt där. 
 
Nu är rörmokaren här. Jag vet inte om jag kommer att kunna färga håret, jag frågade inte. Jag tror inte han ska in i samma rörsystem som jag använder vid hårtvätt men dom pratade om att tömma ack-tanken så jag väntar väl då för säkerhets skull. Naglarna kan jag ju fixa utan vatten. 
 
 
När jag skulle plocka in grejerna från Lyko på sina platser i badrumshurtsen upptäckte jag att det var vatten i översta lådan. Det har läckt från avloppet i handfatet. Det blev väl efter jag rensat bort allt klägg där. Jaha, det dök upp ett problem att lösa i alla fall. Nåja, ett problem för MANNEN att lösa, jag lämpade över det på honom nämligen. Han skulle kolla på det sen.... Man kanske kan ställa en glasslåda eller nåt där så länge, ungefär som man ställer en hink under en takläcka. Det positiva är att jag fick städat i lådan. Det finns alltid nåt positivt att säga.
 
Jag blev förresten av med ett problem igår. Jag har fått en arkivhurts! En en stor femlådors i plåt. Ett nytt problem uppstod - den befinner sig 50 mil härifrån. Men det ordnar sig, jag skickar ett bud att hämta och förvara den tills jag kommer ner. Jag ska ju inte ha den idag. Jag vet inte ens hur den ser ut, jag bara tackade och tog emot. Undrar om han har fler saker han vill bli av med? 
 
 

Rödbrusig och spritdoftande kom hon hem på vingliga ben

Vad jag har gjort? Tränat. Man blir lite vimsig och varm efter träningen. Svag i benen. Ett bra pass var det, omväxlande och jobbigt. Spriten? Den använder vi till att göra ren redskapen med efteråt.
 
Jag vet var målarmusklerna sitter i alla fall. I armar och axlar. Det var jobbigt att träna dom kroppsdelarna ikväll, jobbigare än vanligt. Jag har förresten sysslat med styrketräning tidigare idag, vi slängde ju skräp på återvinningen. Jäklar vad grov jag ska bli över axlarna nu!
 
 Dags att sluta svamla, hoppa in i duschen och sen är det kväll. Gonatt!
 
 
 

Pang, bom, krasch

Började dagen stort med att plocka i disken och dammsuga köket och hallen (lera!!!). Förresten, jag skjutsade Herman till bussen först. Nåväl, sen kom Mannen och vi gick ut och slängde på skräp på lastbilsflaket och for till Lillens och slängde på mer skräp och så ner till återvinningen. Magen kändes inte bra. Ont. Dumma mage. En vända till till Lillens och återvinningen. Ont ont. Och så upp igen och lasta på det sista, en tv och ett litet kylskåp. Sen skulle han klara sig själv sa han så jag gick hem.
 
Gjorde mig en stor kopp mint-te och en macka, åt detta, lade mig ner, drog filten över mig och somnade. Bara så där. 
 
 
Vaknade efter en timme och var hungrig. Magen lite bättre. Ja, antingen har jag ju ätit nåt magen inte gillar eller så är jag stressad ändå av allt stök här hemma, fast jag inte tycker jag känner mig stressad..... Vi väntar på rörmokaren som ska koppla in kulverten och värmeväxlaren och allt vad det ska vara så det ska plockas undan så han kan jobba och så alla nya prylar får plats också! Spännande att se om det blir nån plats kvar för tvätten i tvättstugan... Jo men det ska det väl bli. Förhoppningsvis. 
 
 
Nu är magen nästan bra. Jag har tagit det lugnt. Jag behövde väl det. Vila upp mig efter helgen. Jag har suttit och surfat runt och kollat på blocket och på Ikea efter skrivbord och hurtsar och garderober och hyllor. Finns ju skapligt billiga grejer på Ikea. Men det är så mycket prylar som ska få plats och jag vill ha ordning och reda - struktur! Hyllor eller trådbackar? Vilket är mest praktiskt till tyger? Och garnerna ska också få plats! Och alla braåha-grejer! Nåja, det är en stund kvar än innan jag kan möblera...
 
Har varit och handlat lite och hämtat ut ett paket. Ja nu igen. Den här gången var det från Lyko. Hårfärg! Nu ska jag bli fin förstår ni! Sen var det lite annat också, badsalt bland annat och mascara och nån hårgucka som verkade bra (billig i alla fall). Få se om jag orkar färga ikväll efter träningen eller om jag spar till imorgon. 
 
 
Känns fortfarande som hjärnan går på högvarv. Och då menar jag inte på det där rakt-fram-fungerande sättet så man kommer nån vart utan mer runt-runt-runt. Som en tvättmaskin ungefär. Måste göra nåt annat, nåt som inte har med ateljén eller pannrummet att göra. Rita kanske? Jag har ju lite häxor som ska ut. Fast jag måste snart hämta Herman vid bussen. Risken är att jag måste avbryta ritandet precis när jag kommit igång och det gillar jag inte.
 
Skönt jag ska iväg och träna sen ikväll, det brukar rensa systemet. 
 
 

Herreminje....

.....vad jag har jobbat i helgen! Jag har plockat ut det sista ur blivande ateljén och målat väggar och tak tre gånger! Nej, jag vill inte kalla det "ateljén" innan den är klar. Men nu känns det som att det verkligen BLIR en ateljé snart. Kul!
 
Så här såg det ut innan jag målade och så efteråt. Allting är vitt vitt vitt!
 
 
Ni kanske undrar vad motorlyften gör mitt i rummet? Det kan jag svara på: den står i vägen. Plus gamla vedlåren, den ska också bort. Fönstret ska få nytt glas och det ska läggas golv. Tror det blir ett klickgolv. Det går snabbt att lägga och är lätt att hålla rent. Väggen mot plåtverkstan (syns inte på bilden) är inte klar, där ska det upp skivor och sen blir det tapet på den väggen. Nån med färgglada blommor tror jag! Vitt är ljust och bra men färg är bra för hjärnverksamheten. Jag ska ju inte sitta där ute och sova. Svarta gardinstänger och orange gardiner, vad tror ni om det?
 
Tror jag vet nu hur jag ska inreda. Bara jag hittar det jag vill ha förstås. Det var ju det också.... Den där arkivhurtsen, hm, hm... Men förutom den då. Dubbelgarderober finns väl på Ikea och skrivbord och vanliga hurtsar ska väl inte vara nåt problem att hitta. Och klippbordet är ju bara en skiva. Vem vet, kanske arkivhurtsen dyker upp framöver den med!
 

Nån som sett ett tappat fokus nånstans? Då kan det vara mitt.

Det fanns inga bits till skruvdragaren. Jo ett litet kryssbits. Alltså blev skåpet kvar på väggen. Hyllan fick jag i alla fall ner. Jag orkade heller inte bära ut lådorna med klinker för dom väger BLY. Eller kanske dom väger sten. Jag skulle kunna gå ner på kontoret och låna en skruvdragare och då passa på att låna långborsten och sopa bort skräpet från golvet men Mannen har pappersarbetsdag och jag vill inte störa. Han blir så stressad när han blir avbruten och det har jag full förståelse för. Förresten så var det ett missförstånd att C skulle måla, det ska jag tydligen göra själv. Jo men det är helt ok, bara jag vet om det, haha!
 
 
Nej, jag gav upp och for på Hammarn istället. Hämtade ut ett paket på Time, löste in en svergielott och fick två nya, gick på bolaget och köpte rödvin, Sofiero åt Mannen och en Innis & Gunn åt mig, gick på fotoutställningen. Jamen, det var ju det jag skulle komma ihåg idag! Jag visste att det var nåt. Tyvärr stod det tanter mitt i utställningen och diskuterade fotografernas släktskap med kreti och pleti och dom flyttade sig inte när jag ställde mig intill dom för att kunna se fotona utan kollade bara konstigt på mig så jag tänker gå dit igen en annan dag. Det jag såg såg bra ut i alla fall.
 
 
Sen gick jag på Konsum och handlade. Köpte jäst och pizzaprylar. När jag kom till kassan insåg jag att jag inte har lust att baka både matbröd och pizza idag så jag vände och gick och hämtade bröd också. Nu har jag druckit kaffe och ätit en macka på rallarhalva med messmör och ost. Gott var det. Jag kanske har ätit för lite idag och därför tappar fokus hela tiden? Det var ju träning igår, kanske behövs påfyllning. Ja det problemet kommer snart att åtgärdas i så fall för det blir hemmagjord pizza ikväll och sen godis! Det är ju fredag!
 
 
 

Halloweentorsdag och häxfredag

Igår var det Hallloween. Ingen maskerad för mig dock. Synd, jag gillar att klä ut mig. Men dom enda offentliga framträdandet jag gjorde igår var på ica och på träningen och jag vet inte vad dom hade sagt om jag kommit utklädd. Ja vad skulle dom sagt, dom hade säkert inte misstyckt - men nu gjorde jag inte det i alla fall.
 
Har pyntat lite med ljuslyktor och grejer och så köpte jag godis till eventuella spökande besökare. Tyvärr var vi inte hemma på kvällen, jag tränade och Mannen var och spelade pingis så jag vet inte om det kom några. Haqvin var i alla fall ute och gick med några kompisar och dom var inne och tog i godisskålen på egen hand, det såg jag när jag kom hem för det var en stor grop i godiset. Jag hade sagt åt Haqvin att dom fick göra så så det var helt ok. Mindre godis till mig också. Bra det....
 
 
Idag hade jag tänkt att baka bröd, fortsätta att göra tomt ute i blivande ateljén så C kan måla väggarna och även promenera ner på Hammarn och handla lite fredagsmat. Men det råkade visst bli sovmorgon, jag som varit så duktig och klivit upp strax efter sju hela veckan fast det är höstlov för barnen. Halv nio klev jag upp. Jag blev alltså lite sen i starten. Kallt var det i köket också, måste elda först innan jag drar igång nån deg.
 
Sen var jag tvungen att hämta skruvdragaren hos Lillens för den låg tydligen där och inte i skrubben här hemma. Där passade jag på att vattna blommor, dra ner värmen och stänga av vattnet eftersom våra hyresgäster har jobbat klart för denna gång och åkt hem. Batteriet till skruvdragaren var så klart urladdat så det måste laddas först innan jag kan montera ner det som är kvar i verkstan. 
 
Jag har alltså inte gjort nånting av det jag planerat än! Fast jag HAR ju gjort andra saker. Lagt in en ny serie på häxbloggen, funderat på fler serier, kollat på vad ritplattor kostar, tjatat på barnen att dom ska kliva upp, samlat ihop den sista veden som låg på bron, tänt upp, varit till Lillens och grejat som sagt......
 
Nu tror jag minsann det är dags för lunch. Bäst man käkar då och tar nya tag sen. Fast jag är mest sugen på att teckna häxor och hitta på tokigheter. Fokusera, vad är det?
 
 





RSS 2.0