Magkänslan

Köpte Proviva igår för att se om det blir nån ordning på magen. Jag har fortfarande ont. Egentligen har magen varit knasig ända sen jag åt penicillin för över en månad sen. Den behöver verkligen hjälp att hitta rätt balans igen. Hittade inga shots som jag hade tänkt, dom hade inga såna längre tydligen. Men jag hittade Proviva med 50% mindre socker! Fast då var det sötningsmedel i.... Nähä, jag tar väl vanlig då..... Jag får dra ner på nåt annat så jag håller kaloribudgeten. Som vad då? Jag dricker varken saft eller juice. Suck.
Idag kom jag på att apoteket borde ha tabletter med mjölksyrebakterier. Smet in där när jag skjutsade Herman till bussen och jodå, dom hade nåt som hette Probi Frisk i tuggtablettform. Dom innehöll även sötningsmedel, bland annat sorbitol. Jamen hallå, vi pratar MAGMEDEL här! Sorbitol - som är gasbildande och laxerande?? Hur tänkte dom där? Det fanns lyckligtvis kapslar också, utan sötningsmedel. 10 miljarder bakterier per kapsel, det låter nåt det va? Den tog jag. Jag köpte även D-vitamin-tuggtabletter för dom gjorde vi slut på häromdagen. D-vitamin kan vi behöva hela familjen under den mörka årstiden. 
 
 
När jag kom hem hade hjärnan bearbetat informationen klart och det tändes en lampa ovanför mitt huvud. D-vitamin-tuggtabletter? T-u-g-g-t-a-b-l-e-t-t-e-r. Vad är det i dom då? Fram med burken och läsa. Jamen så klart innehåller dom också sorbitol....... Jäklar. Och hur är det med mina fluortabletter? Sorbitol! Ok ok....... Det kanske räcker med att jag slutar med D-vitaminerna och fluortabletterna?? Inte för att jag äter några stora mängder men det kanske är för mycket ändå för min bråkiga mage?  
 
Så får det bli. En Probi Mage kapsel (inte tuggtablett!) varje dag och uppehåll med fluortabletter och D-vitaminer för mig. Håll tummarna.
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Apotekets D-vitaminer innehåller alldeles för lite D-vitamin ändå för att riktigt ha nån effekt...
Kan rekommendera dess istället.
Jag tar 2 kapslar /dag, minst, vilket motsvarar 5000 IE, eller i microgram, som ärApotekets dosering så tar jag minst 125 mikrogram. Om jag inte minns fel motsvarar det 10-12 st av Apotekets variant... Dessutom innehåller de olivolja. D-vitamin är ju fettlösligt - här följer fettet med - å inget sötningsmedel! :-)

http://www.kostdoktorn.se/rekommenderade-halsoprodukter#d-vitamin

2013-11-07 @ 17:34:31
URL: http://blackbeauties.webblogg.se
Postat av: Johanna H

FYI! Pro-viva innehåller laktos!! Inte bra för oss känsliga, jag har fått sluta med den :(

2013-11-07 @ 17:59:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0