Mig själv till mötes

Först kom titeln. Sen kom bilden. Sen blev det en dikt också.


Mig själv till mötes

Jag gick mig själv till mötes.
Jag blev så glad åt att se mig. Det var så längesen.

Jag frågade hur jag hade haft det på sistone.

Jo - det har ju varit rätt mycket.
Jobbet, barnen.
Men jag har tänkt på mig ibland, det har jag.

Vi skildes i samförstånd och jag lovade mig att jag skulle träffa mig lite oftare hädanefter.
Jag vill ju inte förlora min äldsta vän.

Karuschaböxan

Leggings.
Tights
Karuschaböxan.

Kalla dom vad du vill. För 20 år sen när dom sist var aktuell (för mig) hette det tights. Men en expedit på KappAhl upplyste mig om att leggings är fotlösa medans tights är detsamma som strumpbyxor. Är det väl inte. Strumpbyxor heter ju strumpbyxor. Fast det sa jag inte. Annars gillar jag KappAhl. :)

Jag hade ett par med mönster av tulpaner minns jag, i grönt, fuchsia och ockragult. Mamma sydde. Och så ett par mörkgröna med glesa prickar, också i fuchsia och ockra. Till detta en lila stickad bomullströja och fuchsiafärgade tygskor. Diskret? Nej. Varför ska man vara det??

Nu äger jag ett par ljusbruna korta och ett par långa, ett par enkla svarta och ett par svarta med blixtlås längst ner på benen samt tunnare svarta och vita med spets nertill. Hm, jag tycks ha fegat ut med åren. Inte bra. Mer färg!

Det tog nog ett halvår innan jag tog till mig leggingsarna (hm...) som plagg. När jag såg tjejer som hade det förra vintern tyckte jag det såg ut som dom glömt brallorna och gick i långkalsongerna på stan. Men i somras köpte jag mina första och jäklar vad suveränt det var! Läste senare en insändare från en karl som beklagade sig över att alla tjejer hade långkalsonger till klänning nuförtiden, det var ju inte snyggt! Förr fick man minsann se bara ben på sommaren. Släng dig i väggen, gubbe, säger jag, långkalsonger till klänning, det är ju ett genialiskt mode för den svenska sommaren! Inga fler urinvägsinfektioner här inte! Den här vintern har jag också leggings. Fast jag har täckbyxor eller täckkjol utanpå. Lite som när man hade kalasbyxor under overallen på vintern när man var liten!

Det bästa med leggings är nog att dom är så bekväma. Låren, rumpan och magen får plats utan att det klämmer nånstans. Sen hänger man på sig en tunika som går ner en bit och förskönar det som sticker ut här och där. Toppa det med en stor sjal runt halsen, ett brett leende och ett glatt humör så är du färdigklädd sen!

Se livet med rosa glasögon på

I fredags var min sista dag på jobbet för denna gång. Jodå jag kommer tillbaka till sommaren när skolan är slut.

Det blev en väldigt trevlig dag. Vi hade nämligen en ROSA DAG.

Varför har man en rosa dag på jobbet? Jo, Jennie började en lunch prata om att den 8 januari skulle vi ha en rosa dag för då hade hon jobbat ett år på kundtjänst och gissa vilken färg hon gillar? Just det. Det där kom upp fler gånger och till sist så hade det rotat sig. Det blev allvar. Jag som som inte har annat än rosa underkläder hade tänkt att ta dom den dagen - men ju mer vi pratade om det desto mer tänkte jag: Varför vara diskret? Ska man göra nåt så ska man gå in för det. If it´s worth doing, it´s worth overdoing!

Jag började med att gå igenom alla bekanta i huvudet: Vilka har jag sett i rosa kläder? Och passar dom i storlek? Fick låna en rosa topp från ett håll och en rosa klänning från ett annat - knallrosa med zebraränder! Pimpade upp kängorna med ett par cerisa rosetter och fick låna rosa hårspray av Haqvin. Voilá! En rosa Gun.

Dagen R (som i Rosa) kom och nu ska ni få höra: Nästan alla hade rosa på sig! Vissa körde hela racet och hade rosa från topp till tå, vissa hade bara en rosa sjal eller tröja och några av killarna var ännu diskretare och hade rosa kallingar (jodå, dom drog ner byxlinningen och visade! ;-) )

På eftermiddagen hade vi rosa fika: Morotskaka med rosa glasyr, rosa maränger och rosa muffins.

Och alla var glada hela dagen. Tänk vad lite färg kan göra för humöret!Länk till fler bilder:

http://www.facebook.com/album.php?aid=2032191&id=1188033538&l=f0cfae85a1

Lager på lagerMinus 32 imorse.

När jag gick ner mot Hammarn för att möta mina samåkare var jag klädd i:

Linne
Blus
Kavaj
Fleecetröja
Vinterkappa
Jeans
Täckbyxor
Strumpor
Tjocksockar
Kängor
Tumvantar
Mössa
Halsduk

Ja jag hade varselväst på också, det kanske blir ett lager till? Jag fällde även upp huvan på kappan. Och halsduken fick jag snart dra över näsan för det nöp i den - med påföljden att vattenångan från min andedräkt immade igen glasögonen varpå imman sedan FRÖS så jag fick ha glasögonen på nästippen och kolla över dom för att se vart jag gick. Vilket gav mig tillbaka huvudvärken från igår.

En kollega fick inte igång bilen för dom hade -39 grader.

Jag kan inte komma på nåt bra alls med denna kyla, faktiskt.


Nyårsröj

Igår städade jag skafferiet. Det behövdes verkligen. Jag hittade en knäck inklämd mellan en hylla och väggen - och jag har inte kokat nån knäck den här julen......

Ni förstår, jag hittade äntligen HYLLPAPPER! Har man ett skafferi i gammaldags stil med obehandlade furuhyllor så kräver det hyllpapper. Men jag har inte hittat nåt på Hammarn på sista tiden. Men Hübinettes inne i Östersund dom hade dom.

Och igår kom jag till gränsen där jag kände att det krävdes mer energi att fortsätta att ha stökigt i skafferiet än att städa. Bara att sätta igång. Städa skafferiet är nämligen inget litet projekt, det ska ni ha klart för er. Det ryms mer där än man tror.

För att göra städningen lite enklare sorterade jag upp det jag plockade ut redan från början och ställde det i olika kategorier på köksbänk och köksbord. Och köksgolv.... Det blev riktigt intressant. Jag ställde allt "extra" som kakor, godis, sprit, vin, öl etc på köksbordet. Det blev nästan fullt. Och vårat köksbord är 1x2 meter....... När Sören kom in i köket klappade jag mig på höfterna och honom på magen, pekade på köksbordet med alla godsakerna och sa: "Det HÄR det är allt det DÄR det!!". "Nähä!" svarade han "Allt det DÄR var ju KVAR i skafferiet.....". Och där har han ju en poäng förstås. :)

Nu är det fint i skafferiet med röd- och vitrutigt hyllpapper och mjölpåsar, burkar och flasor i störräta rader - ett tag..... Det man använder varje dag (eller väldigt ofta i alla fall) står på hyllan rakt in - havregryn, vetemjöl, müsli, oboy, matolja mm. Gud så praktiskt! Brödet ligger tyvärr framme på bänken därinne - brödburk skall inköpas å det snaraste! Golvet fick också göra tjänst - som barskåp. Allt fick inte plats på översta hyllan. Jösses vad flaskor vi fått denna jul. Ja Sörens födelsedag spelade också in. 

På golvet står även alla kakburkarna med julkakorna som är kvar. Jag tror jag häller ner alla kakor som är kvar i en burk och tar med till jobbet imorgon så man blir kvitt dom och kan börja ett nytt, sundare liv.

Fan trot.RSS 2.0