Skaparlust

Idag hade jag planerat en fotodag. Föra över korten från helgen på datorn, greja på i photoshop. Kanske fota tredje och sista bilden till examensuppgiften med mig själv som modell. Göra klart bilderna och skicka in uppgiften. 
 
Jag gjorde det, förde över korten. Fixade till lite kort från hängningen i fredags för att lägga ut på bloggen. Kollade på bilderna. Såg på tavlorna jag gjort, såg den stora tavlan med ängeln som jag inte gjort. Jäklar vad jag är sugen att måla nu. Vet inte riktigt vad jag vill måla men det är spännande det med, att se vad som kommer ut när man sätter igång. Men jag vet inte om jag har några dukar kvar. Och jag vill ju måla STORT. 
 
Googlade på James Evans och hittade hans hemsida: http://www.jamesevansfrilans.se/?nr=1
Gå in på galleriet och kolla in hans tavlor, till exempel dom med änglar. Åh, jag vill måla! Varför har jag ingen ateljé?! I rummet som det är meningen att jag ska hålla till i står en pallvagn och en lyft och hundra andra saker. Fortfarande. Jag får inte plats..... 
 
Kanske jag kan stå ute och måla? Men det är just regniga dagar som inspirationen slår till, då är det mysigt att stå där ute i snickarboden och höra regnet skvala och måla på mina tavlor. 
 
Ge mig en ateljé, någon!

Ramselehängning

 
 
 
 
Ängel av James Evans. Snygg! Och stor. Jag vill också måla stort.
 
 

En trevlig helg

Det är måndag och mamma och pappa och syster har farit hem igen. Åter till vardagen. Typ. Fast det känns som semester ändå på nåt sätt.
 
Nu finns tid att skriva. 
 
I fredags for vi till paviljongen, som jag skrev att vi skulle. Varmt var det, tryckande hett. Molnen började torna upp sig och se hotfulla ut medan vi var där. Mycket riktigt, när vi sedan for mot Ramsele för att hänga tavlor mötte vi åskvädret. Skyfall och blixt och dunder. Tur vi satt i bilen. 
 
När vi kommit till Ramsele hade ovädret passerat, eller om det var vi som passerat ovädret, och vi hittade till hantverkshuset utan problem. Jag hade tillgång till ett helt rum på övervåningen plus några väggar i hallen om jag behövde. Det gick bra att hänga tavlor och syrran och mamma fick hålla i tavlor och mäta och räcka mig grejor men ändå, vilken tid det tar! Vi kom dit nån gång mellan halv fem och fem och halv åtta var vi klara. Nåja, vi hade en liten rast också. M frågade när vi kom dit om vi ville ha kaffe och det tackade vi inte nej till. 
 
Lördagen började jag med att gå över till Lillens och äta frukost. Att det skulle räcka till mig visste jag, det var ju jag som handlat. Sen gick vi hem till oss för att baka tårta, röja och duka på verandan. 
 
Det blev ett trevligt kalas förutom att åskan kom på besök lagom till kaffet. Syrran och jag stod i köket och gjorde tårta och hörde hur det blev kortare och kortare mellan blixt och dunder. Till slut blixtrade och small det precis i närheten, en gång, två gånger, tre gånger. Hela huset vibrerade. Strömmen gick. Jaha. 
 
Vi fick tillbaka strömmen efter ett par timmar. Då hade gästerna farit och åskan hade också dragit vidare. Luften ute var lättare att andas. Senare på kvällen hörde vi muller igen men det åskvädret kom aldrig direkt över oss utan drog förbi på avstånd.
 
Igår sjöng jag med kören på gudstjänsten i Döda fallet. Soligt och varmt var det. Vi stod som tur var i skuggan men församlingen fick sitta i solgasset, stackarna. Sen for jag och handlade lite grönsaker och korv och annat gott, tänkte vi skulle grilla sista kvällen dom var här. Vi åt en lunch på rester från kalaset och sen tog syrran och jag våra kameror och gick skidspåret medan Herman och mormor och morfar gick till farmor. Vi skulle dyka upp när vi promenerat färdigt sa vi men det kan ju ta tid när två fotografer går tillsammans som ni vet. Nå, vi blev nöjda, fick många fina fototillfällen och jag insåg vad mycket hallon och blåbär jag har på promenadavstånd. På vissa ställen LUKTADE det till och med hallon och blåbär! Sen gick vi till farmor och fick fika.
 
På kvällen grillade vi fläskkarré, kryddkorvar och halloumi och till det hade vi klyftpotatis och en stor sallad. Ett och annat glas öl och vin och en drink blev det också och vi satt länge och pratade och skrattade.
 
Idag for dom som sagt hem. Jag har roat mig med att plocka ihop tomburkar och flaskor och plast och sånt och åkt på Hammarn med. Handlat mjölk och lite annat, skjutsat grejerna tillbaka till Hörnet där vi beställde maten, varit på Granngården. Sen for jag hem och åt glass och sen kom jag att tänka på dom där hallonen. Kanske jag skulle ta en promenad i skidspåret igen?
 
Blev ingen långpromenad denna gång - men hallon blev det!
 
 

Bråda dagar

Vilket medelhavsväder, va? Varmt i luften redan på förmiddagen! Nästan så man borde klaga, haha. Nä, man får väl anpassa aktiviteterna efter vädret istället och hålla sig i skuggan när det blir för hett. 
 
Igår kom mamma och pappa och syster T. Vilken tur att vi numera har ett helt hus att stoppa in dom i. Dom trivs väldigt bra hos Lillens säger dom. Imorgon ska vi ha kalas för mamma (igen!) så idag har vi handlat lite tårtingredienser. Mat har vi beställt så det slipper vi laga. 
 
Tänkte vi skulle hinna med paviljongen idag också för den ville T se och så ska dom följa med mig när jag ska till Ramsele och hänga tavlor senare i eftermiddag. Det är bra det, då får jag en som fotodokumenterar. Eller två eller tre. 
 
På söndag är det gudstjänsten i Döda fallet då kören ska sjunga och det vill dom också se och höra. Blir intensiva dagar det här! Få se om jag hinner skriva nåt här, annars får jag ta det efter helgen. 

Nynna en sång, tralla en trall

Igår: Träning med kören. Vi ska sjunga vid Döda fallet på söndag, på en friluftsgudstjänst. Såvida det inte blir regn för då blir det i Fors kyrka. Härligt att få sjunga igen!
 
Idag: Först motorcykeltur till Östersund inklusive lunch med Mannen. Sen ikväll blev det kanotpaddling och så avslutade vi med kloterspel nere vid skolan. Och varmt! Vilken kväll! Helt underbart att paddla längs med älven. Vi såg en bäver! Den simmade ut från stranden en bit framför oss och vi slutade paddla för att inte störa den. Till slut fick den syn på oss och vände in mot stranden igen och sen så dök den med ett stort PLASK! 
 
Kloterspelandet gick väl inte jättebra för vårt lag men det viktiga är inte att vinna utan att kasta pinnarna så långt åt helvete som möjligt. Eller hur det nu var.... ;)
 
 
 
 
 
 

Den sociala måndagen

Min måndag har bestått av att prata. Prata och umgås och dricka kaffe och äta.
 
Dagens umgänge inleddes med prat och soffhäng med den inatt hemkomna semesterfiraren. Sen skjutsade jag Haqvin till en kompis. Där blev jag kvar och pratade. Pratade och pratade, en lång stund. Drack kaffe och smakade lite på några goda ostar samt gransirap, nåt jag aldrig ätit förut. Jättegott var det. Tydligen gjort på granbarr och socker, typ.
 
När jag till slut tog mig därifrån och ner på Hammarn för att handla tyckte min kropp att ost och kaffe, det är väl ingen mat för en kvinna. Jag måste ha pratat bort en massa kalorier för jag kände mig nästan svimfärdig av hunger. Fort handla och sen åka hem och slänga i mig lite mat. Oj, klockan var redan tre, det där blev en väldigt sen lunch.
 
När jag ätit och stod ute och hängde tvätt så fick jag SMS från A att hon skulle till stugan, ville jag ha en kopp kaffe på verandan kanske? Ja visst ville jag det. Mannen låg på soffan igen och var inte så sällskaplig just då, tror minsann han hade slumrat till lite, så jag tog cykeln bort till Rasan istället och fick mig en kopp kaffe där och lite glass. Väldigt god glass som jag absolut tänker köpa hem nån gång: Sia glass Meringue Lemon curd. Riktigt sötsurt och gott, som foxkola i glassformat. 
 
Där blev jag också kvar en stund och pratade. Pratade och pratade. När jag for hem var det dags att börja tänka på middag.  
 
Blev grillade karrékotletter, olika korvar, potatis, sås och grillspett med paprika, lök och champinjoner. Oj vad gott det var. Jag måste ha pratat bort ännu mer kalorier på eftermiddagen än vad glassen gav för jag var jättehungrig. Och inte lät vi maten tysta mun heller. 
 
Men det känns som att det var precis en sån dag jag behövde, en stor dos PRAT. Tack för idag. 
 
 

Myrsteg

Idag har benen fått träning. Kvart i nio i morse stod U utanför på gården med bilen. Dags för hjortron igen. Bäst man är ute i tid, morgonstund har guld i mun, vet ni. Och just det här guldet kan man ju faktiskt stoppa i munnen!
 
Jodå, dom hade mognat på sig. Vi plockade och plockade. Undrar hur många gånger man böjer sig när man är ute och plockar bär? Och hur många steg tar man? Till slut kändes det i både ben och rygg och rumpa. Och inget kaffe hade vi med oss heller. Hur tänkte vi där? Men vi ska dit igen för det finns omogna bär kvar och DÅ ska vi ha med oss kaffe, så det så!
 
Vädret idag var finare än igår, ganska varmt men blåsigt. Dock ska man inte klaga för myggen hade inte en chans när vi var ute på förmiddagen. Dom fick nog sitta i buskarna och hålla i sig.
 
Gick en sväng till "min" lilla myr på eftermiddagen och plockade åtta hekto till. Då hade jag med mig kaffe som jag drack på hemvägen, sittande på "min" stubbe på hygget. Riktigt friluftsdag idag!
 
Nu är jag trött. Kan bero på all frisk luft. Eller kanske bara på att det är kväll. 
 
 
 
 
 
 

Nypremiär: Fredagsfotot!

 

Knoppen

Nu är jag fin i håret! Blev mörkare än jag tänkte mig innan men jag sa "ja, det blir bra!" när V föreslog hur vi skulle göra. En rejäl sidecut och mörkare färg på den sidan, i botten och under luggen, kraftigare röd färg ovantill där lite av slingorna är kvar vilket gör att det blir olika nyanser. Det är så ROLIGT när frissan hittar på tycker jag! :-D
 
 
 
Jag börjar sakna fredagsbilden. Jag får nog ta upp den igen. Senast jag publicerade en var i slutet på april. Tre månaders uppehåll, ja det kanske räcker? 
 
 

Nu är det nu

Jag längtar till på fredag. Då ska jag åka till frissan och sitta där och bli ompysslad och omfärgad och klippt och friserad! Nu känns det jättelångt. Det hänger och det lockar sig hej vilt så fort det blir minsta fukt i luften. Ja det kanske är snyggt ändå enligt andra men jag känner mig oklippt. 
 
Det är skönt att ha nåt att längta efter men man ska för den skull inte glömma bort nuet. Jag har idag bland annat gjort en lista på tavlor jag ska ställa ut. Nästnästa vecka..... upptäckte av en slump att jag enligt Ramselebladet skulle ställa ut vecka 31, inte 30. Det hade blivit en miss i kommunikationen, inte mellan mig och konstföreningen utan internt hos dom. Men jag flyttar fram en vecka, det går väl bra. Det enda tråkiga är att jag inte kan vara med på vernissagen för precis den dagen ska vi ha kalas här för mamma och då kan jag ju inte gärna åka till Ramsele. Men jag kan hänga dagen innan så det ordnar sig. Då får jag även se utställningen som är före mig, inget ont som inte har nåt gott med sig.
 
En annan sak vi gjort idag är ätit jordgubbar, nåt som också har med nuet att göra. Jordgubbar ska ätas på sommaren. Farmor kom också och fikade, kaffe och jordgubbar och glass. Och fick en burk hjortronsylt med sig hem. 
 
Till middag lagade jag chicken tikka masala för första gången i mitt liv. Köpte en påse kryddblandning men kunde så klart inte hålla mig till receptet på påsen, det såg så tråkigt ut. Jag stekte tärnade kycklingfiléer i ugnen och under tiden fräste jag en hackad lök, en krossad vitlöksklyfta och en tärnad morot i lite olja en gryta på spisen och slog sen på en deciliter vatten, helt enligt receptet, och så ner med den stekta kycklingen och innehållet i kryddpåsen. Sen skulle man tillsätta två deciliter creme fraiche. Jösses vad fett, tänkte jag, nej det blev en skvätt grädde och röra om och sen dra grytan från plattan och hälla i ett par stora skedar turkisk yoghurt istället. Visst använder dom väl yogurt i Indien? Jag har aldrig varit i Indien så jag vet inte hur maten smakar där men jag tyckte det här blev jättegott. Gjorde en gryta med curry och chili också. Lagade på en hel påse kycklingfiléer så då passade jag på att göra två rätter. Currygrytan blev så god att Haqvin utbrast "oj, vad sugen på godis jag blev nu, jag trodde det var fredag!"  Tyvärr, onsdag - inget godis hemma..... 
 
Nu är klockan över nio och jag är jättetörstig. Gissar att det är ganska mycket salt i dom där färdiga kryddblandningarna. Kanske man kan ta lite mindre nästa gång, inte hela påsen. Ska göra mig en stor kopp te nu och kanske slå på tv-n, jag är så dålig på tv-tittande när jag är ensam. Tur programbiblioteket finns eftersom jag glömmer att kolla även program jag gillar. Sist kollade jag på "Historieätarna" när dom besökte 70-talet. Gav väldigt många flash backs, speciellt när det gällde klädseln. Jag säger bara: silkespolo!
 
 
 
 

Hjortron

Idag har U och jag plockat hjortron! Men det var fortfarande fullt av omogna bär på "vår" myr, den ligger rätt högt upp. Jag fick ändå ihop nästan ett kilo mylta så nu har jag kokat sylt (jag plockar bara mylta). Myren ska få besök igen och förhoppningsvis har resten mognat då. Funderar på vilka fler myrar man ska kolla på, alla människor verkar vara ute och plocka bär just nu och alla är inte lika kräsna vid plockandet som jag så risken finns att det är slut på bär både här och där. Haha.
 
Till middag blev det pannkakor, hjortronsylt och glass. Mums!
 
 

Den som systrar har, slipper gå med rumpan bar

Nu slipper jag klaga på att alla jeans på affärerna är smala i benen. Jag har plötsligt 5 par jeans. I rätt modell.
 
Ena syrran skickade sina "urvuxna" jeans till mig i höstas (hon har "växt" åt samma håll som jag gör just nu). Tänkte när jag fick dom att "hur ska det gå till, jag kommer aldrig att komma i dom här". Tog faktiskt fram lådan i slutet på april, då när jag hade klädprovning och bland annat kom i mina gamla gröna byxor. Fast jag kunde inte ha jeansen då. För trånga. Äsch.
 
Igår slamsade jag omkring här hemma i mina blåjeans, dom där som jag hittade i syrummet och lagade, dom som var "rätt storlek" men som hänger ganska löst nu, och kom plöstligt att tänka på dom där jeansen jag fick. Kanske dags att prova dom igen? 
 
Hurra! Alla jeansen passade! Hur är det möjligt?? Har kollat mina vikttabeller och, ja det är faktiskt tre kg sen jag provade dom sist. Kan tre små ynka kilo göra så mycket?
 
Nu har jag två par blåjeans, ett par svarta manchesterjeans och två par gråsvarta - som inte hänger och inte klämmer och smiter åt utan håller in alldeles lagom! Jag är rik!
 
 

Fynd på loppis och på myr

Igår var det lördag och fint väder. Varmt! Gick en loppisrunda, hela Pålgård är fullt av loppisar i sommar, minst 5 st. Hann med fyra igår, sen var det dags att hälsa på farmor och fika lite. Fyndade två tekoppar med fat från Ikea, koppar som jag tittat på förut när vi varit på Ikea men inte köpt och sen ångrat mig förstås. Om sånt dyker upp på loppis, då är det meningen att man ska köpa det! Som med Mylonitlampan jag hittade ifjol. 
 
 
 
 
Hittade även en lite skål, också den i vitt och blått. Jag gillar vitt porslin med blått mönster. Nej jag samlar inte så ni behöver inte köpa i present åt mig, tack!
 
 
Efter fikat hos farmor gick barnen hem och jag gick hem till K och E för att hjälpa dom med stylingen till maskeraden. Dom skulle på 40-årskalas med 70-talstema. Fixade lite lagom flygigt hår och klistrade på mustascher och polisonger. Jäklar vad kul det var, haha. Synd att jag inte skulle med på kalaset, jag hade gärna sett hur resten av gästerna såg ut. 
 
Förra helgen var det flera jag kände som skulle på 80-talsfest så då lånade jag ut kläder, äkta 80-tal! Festdeltagarna har jag sett kort på och dom var SÅ snygga! Tyvärr har jag inte fått tillbaka kläderna än.... får väl påminna lite försiktigt.... 
 
Idag tog jag en promenad och kikade på myren jag var till häromdagen, om kanske hjortronen hade mognat. Jodå, några fler mogna än förra gången fanns det men det var fortfarande mest omogna. Fick ihop tre deciliter mylta ungefär. Inte mycket men jag kokade sylt ändå när jag kom hem! Räcker väl till glassen i alla fall. U och jag ska åka och kolla den där andra myren nu i veckan. Tyvärr ska det bli regn säger dom men det kan ju ändra sig och förresten så lovar dom olika vädersajterna olika väder så det är bara att vänta och se. 
 
 
 
 
 

Fredag och Hammarstrands marknad

Äntligen varmt väder igen! For en sväng på marknaden med barnen. Haqvin hade stämt träff med en kompis så dom försvann tillsammans i vimlet och jag och Herman fortsatte sjävla. Det var väl det vanliga, godisremmar, munkar, getost, mese, tunnbröd, loppisbord, kläder och andra prylar. Kolbullar och kams och fika.
 
Herman och jag köpte en blåmögelost som hette Stormhatt, två burkar getmese och två påsar tunnbröd samt tre godisremmar. Jag var också in på Diva och pratade med V om min klippning nästa vecka. Och vet ni vad, jag kan komma tidigare så ska hon färga också! Jag får väl dra in på nåt annat så jag har råd.... Eller sälja en eller annan tavla, jag ska ju ställa ut snart.
 
Sen skjutsade jag hem barnen som var nöjda med sitt marknadsbesök, slängde i mig en snabblunch och åkte ner själv. Gick in i affärer, gick på loppisarn, kollade på kläderna borta på Centrumplan. Såg en klänning som verkligen var jag. Det var en solklänning där dom olika delarna var sydda i olika tyg, ett senapsgult, zebrarandigt i livet, ett olivgrönt med svart mönster i midjan och ett mörkrött med svart mönster i kjolen, och så paljettband runt urrigningen. Lite afrikanskt över det hela. Men dom hade ingen provhytt och hur ska jag då veta om klänningen passar? Jag sa att jag måste gå och hämta ut pengar, vilket var alldeles sant för kontanterna var slut, men jag gick inte tillbaka sen.... Ja, jag lider inte brist på klänningar men den var FIN! Jag får väl sy en...
 
Handlade inga fler saker på marknaden utan gick på affären och köpte mat och godis istället. Nu har vi ätit tacos och jag funderar på om jag ska ta den där Jappen jag köpte, Jap Hazelnut som den heter på ren svenska. Eftersom jag är ensam om godisransonen idag så blev det enbart CHOKLAAAAD! Mmmmums ska det bli!
 
 

Ankrace och svalflykt

Nu har jag och barnen varit på ankracet i Ammer. Fast ska sanningen fram så for vi därifrån innan själva racet, vi hade inte köpt några lotter så då är det inte lika spännande. Vi käkade varsin hamburgare och pratade lite med folk, sen blev det kaffe för mig och kakor och bulle och sockerkaka för barnen. Det blåste onödigt kallt men det var i alla fall varmare än imorse (då var det tio grader!). Vi hade ju kunnat åkt lite senare och kollat på ankorna och prisutdelningen men nu blev det tvärtom, att vi for dit tidigt och hem tidigt.
 
 
 
Eldar i spisen nu för jag är kall fortfarande och jag vill hoppa in i duschen och värma upp mig. Jag hade en tröja med mig men det hade inte Haqvin för det "behövde" inte han nån. Gissa vem som lånade tröjan av mig ideligen? Och mamman är så klart snäll, inte kan hon låta barnen frysa. 
 
Några badankor fick vi alltså inte se men imorse kom några andra fåglar på besök. Jag satt här vid datorn på kontoret och kastade en blick ut genom fönstret och fick syn på inte mindre än åtta svalungar som satt på gäststugetaket och telefonledningen. Dom vinglade och for genom luften då och då och sen landade dom igen och satt och vilade en stund innan det var dags för mer flygträning. Tufsiga och svartvita med breda näbbar. Dom var så söööta!! Måste nyss ha flugit ur boet. Plötsligt satte dom sig ett helt gäng på hängrännan till tvättstugan, alldeles utanför mitt fönster så jag sprang efter kameran. Inte det bästa kortet för det är svårt att fota genom ett halvskitigt fönster men ändå. Visst är dom väl söta, va?
 
 
 
 

Träningsmotivation

I förrgår blev det en powerwalk på 5 km. Raska steg, slog alla rekord i tempo! Det går så bra att promenera med talbok i öronen. Igår eftermiddag traskade jag ner på byn och handlade lite som jag glömde dagen innan. När jag skulle gå hem gjorde det plötsligt ont i höfterna, speciellt vänster. Lite överansträngd i höftböjaren kanske? För mycket hård grusväg och asfalt istället för mjuk skogsterräng? Blev lite bättre när jag kommit till Pålgårdsbacken men jag kanske ska ta det lugnt med promenerandet idag. Inte gå lika raskt i alla fall om jag ska ut och gå. Svårt att låta bli att röra på sig när man blivit beroende....
 
Man kan förstås träna på annat vis istället. Fick den här boken med posten igår:
 
 
Jag tog en helårsprenumeration på tidningen Fitness lifestyle och då fick man boken i premie. Ville ha nåt att läsa ibland men är less på Amelia och såna tidningar. Träning och hälsa intresserar mig så jag hoppas att jag kommer att trivas med tidningen. Och en bok med teknik och träningsmotivation i är ju inte så dumt det heller! 
 
Igår bakade jag Matildabröd och imorse körde jag en sån bulle i smörgåsgrillen. Funkade utmärkt. Dock känns det onyttigare med ett varmt bröd med smält ost och skinka/kalkon än om jag hade gjort två vanliga mackor av brödbullen, med samma pålägg. Det är konstigt för den grillade har inget smör på, alltså är den faktiskt något magrare än kallmacksvarianten. Knasigt. 
 
 
 
 
 

Obehaglig upplevelse!

Idag hände nåt riktigt otrevligt. En bekant som jag har på facebook men egenligen inte känner så mycket skrev till mig på chatten. Undrade hur det var och jodå, hon satt och avnjöt en kopp vaniljte så det var bara bra med henne också. Jag tyckte det var lite konstigt att hon skrev till mig, vi umgås inte. Sen undrade hon om jag var hemma och kanske kunde hjälpa henne med en sak? Ja vad gäller det, undrade jag. 
"Jo, jag skulle behöva logga in på min internetbank men min dosa har lagt av, vilken har du?"
 
Iiiiihhhhh!
 
Jaha, vad gör jag nu? Ringer polisen? Inget har ju hänt än. Och inte faaaan tänker jag lämna ut några koder, TRODDE han/hon att jag verkligen skulle gå på den?? Hjälp, jag måste ju meddela A att hennes konto har blivit hackat! 
 
Letade rätt på hennes hemsida, hittade ett mobilnummer och SMS-ade. Talade om vem jag är och vad som hänt. Sen tog jag en skärmdump på chatten och sparade ner, bara utifall, jag vet inte om nån har glädje av den. Den finns här nu i alla fall!! Skrev på hennes timeline och länkade till en artikel som handlade om precis detta så att hennes vänner skulle se det. Skrev det även på min egen status med hennes namn så våra gemensamma vänner skulle se det. Anmälde till facebook att det var skräppost och så blockade jag henne. Eller det var ju inte hon längre men ni förstår...... Hade fått svar på SMS då att hon nyss blivit hackad och hon jobbade på det. Jag vet inte hur det gick. Men för mig gick det ju bra. 
 
Detta var en ytterst obehaglig upplevelse. Dom försökte lura mig! Jävla typer! Jag slutade svara på chatten när jag förstod vad det var frågan om. Visste inte vad jag skulle skriva. Kom inte på nåt alls faktiskt. När jag skrivit och varnat på hennes timeline så försvann hon, inte bara från chatten verkade det som utan jag kunde inte se henne alls på facebook. Även om jag blockat henne ska jag ju kunna hitta igen henne. Kanske hackaren inaktiverade hennes konto. 
 
Om en facebookvän skriver till er på chatten och ber att ni ska hjälpa dom med internetbanken, gå inte på det. Din dosa är personlig, det är bara ditt konto dom kommer in på med koderna. Du kan inte låna grannens husnyckel om du tappat din egen. 

Bröd och kams och annat

Gjorde en grillmacka på fiberlimpan till frukost, ni vet, filmjölkslimpan med nötter och linfrö och annat gott i. Bara lite riven ost emellan brödskivorna och så in i mackjärnet. Det funkade alldeles utmärkt. Avnjöts med ett stekt ägg vid sidan av och en kopp kaffe. 
 
Nu sitter jag och funderar på hur man ska baka bröd som ryms i mitt nya fina mackjärn. Eller kanske det heter smörgåsgrill? Vit formfranska är väl inte det mest näringsriktiga man kan stoppa i sig liksom. Matildabrödet är ju grymt gott men runt, får det plats tro? Fast som Haqvin just sa, man kan ju ta ut fyrkantiga bröd istället, som passar till grillen. Smart. Dessutom, hembakad formfranska är säkert nyttigare än butiksköpt dito. Med lite fullkornsdinkel och linfrö kanske? 
 
Ute är det mulet och det började nyss regna men det är inte speciellt kallt. Sommarregn. Vildhussdagarna har börjat men jag vet inte om vi ska åka på nåt idag. Det är kams i Backbuan just precis nu och barnen har knappt klivit upp än så det blir det i vilket fall inte. Jag tror vi siktar på ankracet på torsdag kväll och käkar vår middag där, det brukar finnas både kolbullar och hamburgare. Och så Hammarstrands marknad på fredag som jag tänker tvinga barnen att gå på, så det så! Sen är det musik i sommarkväll och lite annat smått och gott under veckan som man kan gå på om man får lust. 
 
Oj nu kikar solen fram! Dags att gå ut!
 
 

BLEK i backen

Ikväll har jag varit på Trätojordsbacken med M-K och lyssnat på BLEK - Berit, Lena, Eva-Lena och Kristin. Ja, dom hade ett kompband också, ett mycket bra sådant ska jag säga. På nåt sätt fick dom alltid ihop slutet på låtarna, vete fan hur det gick till alla gånger. ;-)
 
Eftersom vädret inte varit speciellt varmt idag så hade jag med mig en tröja men jag borde ha tagit strumpor och andra skor och kanske en filt också. Satt och försökte hålla värmen genom att gunga med i takt till musiken men jag var genomkall om ben och fötter när konserten var slut. Och jag glömde kameran hemma, annars hade jag kunnat kuta runt och fotografera och på så sätt hållit värmen uppe. Men bra var det!
 
 
Man blir tydligen hungrig av att frysa så nu har jag invigt vår nya smörgåsgrill som kom på posten idag. Den är inte bara bra, den är snygg också! Nu är det dags att hoppa in i duschen och värma upp kroppen utifrån också och hoppas på att jag slipper "träningsvärk" imorgon. Natti!
 
 

Helgen som var

Lördag: Supertrött igen, kanske pga att vi lade oss alldeles för sent. Blev inte så väldigt mycket gjort. Tyckte att vi skulle göra nåt tillsammans allihop, fika kanske, så vi for till Döda fallet för att gå runt där och sen köpa glass men där var det teater så det sket sig. Men då fortsatte vi till Sollefteå istället och gick på kina och käkade mat. Så kan man också göra!
 
Sen tog vi en promenad.
 
 
Kul konst under en viadukt. Känns som stenarna är botten på älven och taket är vattenytan.
 
 
På motsatta väggen: En tallskog med hackspettar.
 
 
Sen for vi upp på Hallstaberget och kollade in utsikten innan vi begav oss hemåt igen.
 
 
På söndagen gick vi ner till hembygsgården och åt kams. Mums!
 
 
På eftermiddagen följde jag med U på hjortronspaning. Och visst fanns det hjortron precis där hon trodde men dom var inte mogna än. Nästa helg blir det ny koll på samma ställe och förhoppningsvis även plockning. På andra ställen har dom redan mognat säger en del. Ett enda moget hittade jag igår. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ögonfägnad och hårfägring

Ibland får man tro att det var meningen att saker och ting hände. Sent igår eftermiddag kom ett nytt SMS om att glasögonen var klara. Det andra paret alltså. Och idag skulle jag hämta Haqvin. Även om det var ett misstag av optikern att SMS-a innan båda paren var klara så hade jag ju tur att andra paret kom lagom tills jag skulle åka in igen. Tur i oturen heter det kanske.
 
Och nu ser jag bra ut IGEN! Tänka sig va?
 
 
Det enda som fattas nu är en klippning. Två veckor kvar till den. Och denna gång kommer en stor del av det färgade håret att ryka så egentligen borde vi ha tagit både klipp och färg men inte tänkte jag på det när jag pratade med V. Men det kanske var nån mening med det också - att jag ska spara pengar till exempel. Och då får jag väl färga själv då. Back to old school.
 
Men jag vet inte vilken sort jag ska välja! Stod och kollade på toningar idag och velade fram och tillbaka: Kopparblond? Eller blir det för ljust? Ser det dumt ut när det växer ut? Ska jag ha mer rödbrunt? Kanske det blir för mörkt? Och varför så feg och tråkig, vad är det med mig?!? När jag färgar hos frissan är det inga problem, då kan det bli mörkrött med kopparfärgade slingor och kanske ett svart parti under luggen. Men nu när jag ska färga själv så blir jag feg. Jag tror jag är rädd att det ska reagera på nåt sätt med den gamla färgen och bli alldeles fel. Jag kanske ska vänta med färgningen tills frisörbesöket och prata med V, fråga vad hon tror? 
 
Här är annars dom hetaste kandidaterna i hemfärgningsmästerskapet. Vad tycker ni? 
 
"Pure Paprika" heter den här. Ingen morot alltså. Men är den för ljus? För skrikig?
 
 
"Kopparblond". Det är det där med "blond" som får mig att tveka. Man vill ju inte vara blek i huvudet....?
 
 
"Mörk kopparröd" har dom kallat den här. Fast det står "love apple" på förpackningen. "Kärleksäpple", det är väl tomat va? Fast jag tycker inte den är tomatröd, snarare lite för....snäll kanske? För brun?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Myskissemorgon

Puss på dig, matte!
 
 
Ok du får väl sitta här du med (men det är min stol).
 
 
Sluta trängas så förbannat! Jag försöker sova här!
 
 
Jag låg här först, faktiskt!
 
 
 
 
 

Glasögonorm

Det blev en stadsresa istället. Jag fick SMS om att mina glasögon var klar och Haqvin skulle sova över hos V så då passade det ju bra att fara! 
 
När jag kom till optikern visade det sig att bara ena paret hade kommit. Dom borde alltså inte ha skickat SMS. Så dumt. Nå, hon som expedierade bad om ursäkt och jag tog på mig mina nya brillor så hon fick justera dom. Det var dom röda som var klara och nu ser jag inte bara bra utan också bra UT! 
 
Sen for jag ut till Digernäs där Haqvin skulle sova och fick jordgubbar och glass och kaffe och prata. 
 
Så här ser jag ut i mina nya brills. Snyggt va?
 
 

Thunderstruck

Jag behöver inte vattna trädgårdslandet, det skötte vädret igår. Det började tokregna sent på eftermiddagen och åskan kom mullrande. Den höll sig dock på behörigt avstånd men det tog ett tag innan vi vågade plugga in telefon och tv och datorer igen. Inatt vaknade jag också av åska och rusade upp och drog ur allt. Varför kommer man inte ihåg att göra det när man går och lägger sig? Det är ju faktiskt sommar och varmt och åska kan förekomma. Tror inte den var speciellt nära inatt heller, jag somnade i alla fall om utan problem. Enligt prognosen ska vi få mer åska idag. Svårt att tro, nu är det visserligen mulet men solen vill nästan bryta fram ur molnen. 
 
 
Trött och seg är jag. Igen! Idag kan jag förstås skylla på åskutryckningen inatt men jag önskar att jag kunde bli lite piggare. Kanske är jag understimulerad av att gå här hemma? Jag blir ju piggare när jag får träffa folk. Tyvärr var det ingen kör igår kväll. Ingen körövning igen förrän vecka 30 för då ska vi sjunga i Döda fallet på söndagen. Jag har redan abstinensbesvär. Den helgen ska vi också fira mamma här hemma och ha lite kalas, ungefär som i fjol när pappa fyllde jämnt (han fyllde år igår förresten). Dessutom ställer jag ut i Ramsele den veckan. Så typisk att allt ska ske samma vecka. Å andra sidan ska jag till frissan veckan innan så riktigt sant var det inte. 
 
Borde bestämma mig för vilka tavlor jag ska ha med. Finns tydligen gott om utrymme och förresten behöver det inte bara vara tavlor, jag kan ta med änglar också om jag vill. Kanske ska kika på det idag då. Rödluvstavlorna tycker jag ska få vara med. Och så några kattmänniskor. Hon med det goda hjärtat och hon tonåringen med katten. Grafik så klart. Oj, vad sugen jag blev på att måla!
 
 
 
 
 

Sommar, sommar och sol!

Idag har jag badat! For till Koppelhällan med barnen trots att det var molningt och lagom tills vi kom dit så kom solen fram. Varmt varmt blev det. Och det är en förutsättning för att JAG ska bada. Nästan överhettnad helst. Blev uppmanad av M att hänga på, "kom igen nu så hoppar vi i!". Så då gjorde vi det. I bassängen alltså, inte älven.... Nån måtta får det vara. Smygtränade lite genom att simma tvärs över poolen några gånger. 
 
Kanske jag kan bada utan pool längre fram i sommar. I fjol badade jag ju faktiskt i Ammerån och det var inte varmt. Men i luften var det varmt för det var efter den enda varma och soliga veckan i fjol sommar, i augusti, och det var kick off med kören. Dessutom hade vi badat både badtunna och bastu så då gjorde det bara gott att få doppa sig i kallvattnet. Två gånger! 
 
Skönt att inte göra nåt speciellt idag. Jag har varit så trött dom senaste dagarna. Väntar nästan på att en förkylning ska bryta ut eftersom barnen varit sjuka men det verka inte bli nåt. Imorse drömde jag att jag var så trött att jag inte kunde öppna ögonen och när jag vaknade av alarmet så stämde det - jag somnade om igen. Och igen. Och igen. Sen var jag seg, fick ingenting gjort. Inget flyt.
 
Funderar om jag har järnbrist. Hjärnbrist hade jag definitivt idag! Men det kändes bättre efter sol och bad och socialt umgänge och så en god middag på fläskytterfilé, klyftpotatis, tzatziki, majs och morötter. Jag har blivit tzatzikiberoende och det blir dyrt i längden att köpa färdig så idag gjorde jag egen. Jättegod blev den! Dom sålde gurka för 5 kr styck på Ica så jag slog till på tre stycken (det man max fick köpa per kund). I vanliga fall hinner gurka bli dåligt hos oss (om inte den tokiga kylen fryser sönder dom) men om jag nu ska göra tzatziki själv så kommer den att gå åt. 
 
Sen kunde jag inte låta bli att köpa jordgubbar igen. Det är så gott! Och att äta jordgubbar är verkligen sommar. Nyttigt är det också. Två askar blev det så det räcker både till ikväll och imorgon. Jag kan äta jordgubbar till frukost!
 
 
 

Sommar sommar sommar!

Ellos höst- och vinterkatalog kom häromdagen. Jag som gillar kläder och att kolla i kataloger har inte öppnat den. Det är dom där orden "höst och vinter" som gör att det tar emot. Jag vill inte. 
 
Idag är det den första juli och det är den ljuvligaste sommar ute. Soligt och varmt. Imorgon ska det visst komma en regnskvätt igen. Vilken perfekt trädgårdssommar, va? Det måste vara idealet för växterna, först lite sol sen lite regn och så sol igen. Snart kan jag skörda sallad!
 
 
 
Jag vill gå ut nu, inte sitta vid datorn, men jag måste kolla platsbanken och diverse andra sidor först. TÄNK om det har kommit in nåt jobb! Hahaha..... Ursäkta min ringa entusiasm. Fick ett gäng förslag från förmedlaren jag pratade med igår. Alla utom ett jobb var i Sundsvall och bara deltider och halvtider. Jag tror inte jag kan söka en halvtid i Sundsvall, hörni.... Det sista jobbet var i Strömsund. Det är visserligen en trevlig väg dit, speciellt mellan Överammer och Hammerdal men..... 
 
Det spelar heller ingen roll hur mycket man förklarar att man verkligen kollar på olika orter, på olika tjänster, att man sökt jobb, att man faktiskt pratar med folk och företag om att man finns, dom bara MÅSTE ge en tips på hur man kan göra för att få ett jobb. Ungefär som jag vore 18 år och aldrig varit bland folk förr. Det står säkert i deras arbetsbeskrivning att dom ska göra så men man känner sig inte speciellt intelligent när dom sätter igång. 
 
Tur man är 44 och vet vad man är värd, annars hade man kunnat deppa ihop. Men man kanske inte får vara glad och må bra när man är arbetslös? Man kanske blir av med a-kassan då?
 
 
 
 
 

RSS 2.0