En trevlig helg

Det är måndag och mamma och pappa och syster har farit hem igen. Åter till vardagen. Typ. Fast det känns som semester ändå på nåt sätt.
 
Nu finns tid att skriva. 
 
I fredags for vi till paviljongen, som jag skrev att vi skulle. Varmt var det, tryckande hett. Molnen började torna upp sig och se hotfulla ut medan vi var där. Mycket riktigt, när vi sedan for mot Ramsele för att hänga tavlor mötte vi åskvädret. Skyfall och blixt och dunder. Tur vi satt i bilen. 
 
När vi kommit till Ramsele hade ovädret passerat, eller om det var vi som passerat ovädret, och vi hittade till hantverkshuset utan problem. Jag hade tillgång till ett helt rum på övervåningen plus några väggar i hallen om jag behövde. Det gick bra att hänga tavlor och syrran och mamma fick hålla i tavlor och mäta och räcka mig grejor men ändå, vilken tid det tar! Vi kom dit nån gång mellan halv fem och fem och halv åtta var vi klara. Nåja, vi hade en liten rast också. M frågade när vi kom dit om vi ville ha kaffe och det tackade vi inte nej till. 
 
Lördagen började jag med att gå över till Lillens och äta frukost. Att det skulle räcka till mig visste jag, det var ju jag som handlat. Sen gick vi hem till oss för att baka tårta, röja och duka på verandan. 
 
Det blev ett trevligt kalas förutom att åskan kom på besök lagom till kaffet. Syrran och jag stod i köket och gjorde tårta och hörde hur det blev kortare och kortare mellan blixt och dunder. Till slut blixtrade och small det precis i närheten, en gång, två gånger, tre gånger. Hela huset vibrerade. Strömmen gick. Jaha. 
 
Vi fick tillbaka strömmen efter ett par timmar. Då hade gästerna farit och åskan hade också dragit vidare. Luften ute var lättare att andas. Senare på kvällen hörde vi muller igen men det åskvädret kom aldrig direkt över oss utan drog förbi på avstånd.
 
Igår sjöng jag med kören på gudstjänsten i Döda fallet. Soligt och varmt var det. Vi stod som tur var i skuggan men församlingen fick sitta i solgasset, stackarna. Sen for jag och handlade lite grönsaker och korv och annat gott, tänkte vi skulle grilla sista kvällen dom var här. Vi åt en lunch på rester från kalaset och sen tog syrran och jag våra kameror och gick skidspåret medan Herman och mormor och morfar gick till farmor. Vi skulle dyka upp när vi promenerat färdigt sa vi men det kan ju ta tid när två fotografer går tillsammans som ni vet. Nå, vi blev nöjda, fick många fina fototillfällen och jag insåg vad mycket hallon och blåbär jag har på promenadavstånd. På vissa ställen LUKTADE det till och med hallon och blåbär! Sen gick vi till farmor och fick fika.
 
På kvällen grillade vi fläskkarré, kryddkorvar och halloumi och till det hade vi klyftpotatis och en stor sallad. Ett och annat glas öl och vin och en drink blev det också och vi satt länge och pratade och skrattade.
 
Idag for dom som sagt hem. Jag har roat mig med att plocka ihop tomburkar och flaskor och plast och sånt och åkt på Hammarn med. Handlat mjölk och lite annat, skjutsat grejerna tillbaka till Hörnet där vi beställde maten, varit på Granngården. Sen for jag hem och åt glass och sen kom jag att tänka på dom där hallonen. Kanske jag skulle ta en promenad i skidspåret igen?
 
Blev ingen långpromenad denna gång - men hallon blev det!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0