Lördagspyssel

Det har snöat inatt igen. Det är helt otroligt.
 
Sitter i soffan med en kopp kaffe och laddar inför allt jag  (vi) måste göra idag. Var ska jag börja? I vilken ordning? 
 
- Tvätta måste jag göra. Det är väl lämpligt att börja med det, tvättmaskinen sköter ju sig själv när man väl har startat den. Tänk om tvätten kunde hänga och sortera sig själv också. 
- Skotta snö. Hos Lillens och här hemma. Och bron och verandan måste skottas av. Jävlar anamma vad snö det kommit in på verandan.  Det är DRIVOR med snö där. Måste röjas bort. 
- Baka. Nej, det måste jag inte men jag vill. Jag har rätt mycket vetemjöl special hemma och enligt principen "vi äter det vi har hemma" borde jag göra nåt ätbart på mjölet. Gärna nån mat, gärna nåt som det blir mycket av och som man kan frysa in. Nyttigt får det gärna vara också. Piroger kanske? Men vad fyller man dom med? Lammfärs? Lammstuvning? Vitkål? Jag får googla. 
- Städa badrum och toaletter. Kommentarer överflödiga. 
- Sy. Jag har inte testat symaskinen sen jag hade den på service. Måste göras. Jag har ju faktiskt ritat av ett mönster redan. Bara att sätta igång! 
 
Måste jag göra allt detta idag, undrar säkert nån nu. Du har ju hela helgen på dig. Nej, det har jag inte. Imorgon ska jag skjutsa Hacke till Sundsvall, jag ska på möte med konstföreningen och förmodligen hinner jag på träningen också. Hinner jag nåt annat är det bonus. Jag måste få sitta i soffan också när jag är ledig. 
 
Måste jag göra allt själv då? Nädå, men grabbarna får att göra dom med, oroa er inte. Dom ska få köra och fylla på flis och sota pannan och dammsuga och skotta snö dom med. Det finns att göra. 
 
Skulle ju vilja åka skidor också men vet inte om nån kört upp spåret ännu. Friskvård bör det alltid finnas tid för.
 
 

Jag gjorde det!

Jag tog mig iväg på träningen igår! Det vanliga hederliga cirkelträningen, med olika stationer för både styrka, balans och smidighet.
 
Och vilket pass! Jag var mycket starkare än jag trodde!
 
Jag gick armgång, i alla fall en gång fram och tillbaka. Andra omgången gjorde det för ont i axeln. Men då hängde jag i bommen och lyfte benen och gjorde lite annat. Jag höll även ut 3 x 30 sekunder plankan. Jobbigt men helt klart genomförbart.
 
Hur kan jag vara så stark? Blir man det av dans och skidåkning? Och lite sjukgymnastik hemma?
 
Kanske det är alla diskbackar jag lyft under höstterminen. Tur att jag börjat på cirkelträningen nu då eftersom jag inte är i köket lika ofta längre. 
 
Tjoho!
 

Stadssväng

Skjutsade Mannen till flyget idag. På vägen hem for jag in vid Lillänge och smet in på Lindex för att kolla om dom hade några billiga tumvantar. Faktum är att jag gick in på Skopunkten först och blev brydd över att Lindex börjat med skor också. Men så var det inte. Det var jag som var virrig och gick in genom fel dörr. Men jag kikade lite på skor medan jag ändå var där, det kan ju aldrig skada. Jag vill ju ha snyggskor med låg klack, ni minns? Och jo, jag köpte ju dom där flådiga lackskorna innan jul men det kanske finns annat roligt att ha på fötterna? 
 
Jodå, jag hittade ett par kul kängor. I vinröd sammet! Med sidenband som skosnören. Helfräckt. Fanns bara ett par kvar, i storlek 38. Och dom passade. Dom var till och med lite stora i fotdelen. Men jag köpte dom inte. Jag har ju inga pengar den här månaden och ska inte shoppa kläder. Fast kängorna var nersatta till 150 kr så det var inga stora pengar det var frågan om men det var rätt grov sula på dom, mer som vinterkängor än som snyggskor och det var mest det som gjorde att jag ställde tillbaka dom. Men jag fick i alla fall ett nytt uppslag om hur snyggskor kan se ut. Kolla in på på länken här:https://feetfirst.se/vox-boots-roda-309877 
Mjaa, lite ångrar jag mig......
 
Jag gick in på Lindex istället, genom den rätta dörren, och kollade på vantar. Det fanns tumvantar, jodå, men dom kändes så smala tyckte jag. Jag gillade dom inte. Däremot gillade jag en kavaj som hängde där på rean. Eller gillade var nog ett för svagt ord. Det stod "GUN" på hela plagget. Ja, jag var "tvungen" att prova den. En svart kjol åkte med till provhytten också. 
 
Kjolen var för stor. Men kavajen satt perfekt. När jag kom till kassan visade det sig att det var 25% rabatt på reapriset. Kavajen hade kostat 699 kr och jag betalade 262 kr. Fynd! Och inte bara fynd utan SNYGGT också. Jag vet att jag inte ska hålla på och fynda men den här gången blev det ju BRA. Fast några vantar blev det inte. 
 
Men kolla. Kavajen är blå. Jag gillar ju inte blått? 
 
 
 
 
Rörde till ordenligt i garderoben när jag letade kläder att stajla kavajen med så där har jag att städa sen. Kanske jag bara krånglar till det. Kanske det inte är så noga vad jag har till? Men jag har nån slags inre idé om vad som är snyggt, klart jag vill testa hur det ser ut. Snyggast blev nog ändå dom blåa jeansen till tycker jag. Ja, dom är blå, ja, jeansen. Och visst passar jag i den BLÅ kavajen? 
 
 
Blå och guld. Känner mig som en karolin. Eller som Jimi Hendrix. Har även gått och sjungit på Seargent Pepper Lonley Hearts Club Band ikväll. Undrar varför? 
 
 
 
 

Kalla dagar

VI är nu inne på fjärde dagen med minus 25 grader. Burr! Även inne på fjärde dagen med förkylning men den börjar i alla fall ge med sig. Idag kändes det bättre redan på morgonen jämfört med hur det varit tidigare i veckan.
 
Idag var jag ute och gick med kameran. Tillverkade mig ett par torgvantar av ett par stickade fingervantar som redan hade hål på tre fingrar. Fram med saxen och snipp, snapp så var det klart. Tumvantar utanpå så klart. Och skoterkängor på fötterna. Inte så promenadvänliga men jag slapp frysa och det var ingen motionspromenad, bara finpromenad. Knäppte lite kort vid Lillens att lägga ut på facebooksidan. Tog en selfie också. Frostat hår är det nya har jag hört. 
 
 
Tänkte sätta mig i ateljén en stund och prova min nyservade symaskin men se, där var det bara två plusgrader så det sket sig. Inte kom det nån värme när jag slog på elementet heller. Mannen hittade felet - kranen var avvriden. Och det är INTE jag som har gjort det! Alltså måste det vara Mannen som gjort det men han förnekade det. Kanske vi har tomtar i huset. Det skulle även förklara att stiftet med fästvalla som jag brukar ha i skidjackan men tappade bort sist jag tvättade den plötsligt låg mitt på tvättstugegolvet. Hur? Jag vet inte. Jag sa "tack så mycket" för mig själv (eller till hustomten?) och stoppade tillbaka vallan i skidjackan. 
 
Imorgon ska det fortsätta att vara kallt och sen långsamt bli mildare och komma mer snö. Är det inte en helt otrolig vinter vi har?

May the force be with you

 
Fredagsfotot 2018-01-12
 

Nu är glada julen slut, slut, slut....

 
Fredagsfotot 2018-01-05
 

Lakritskvinnan lever

Ja, det är sant. Hon lever och hon mår bra. Tack vare det ymniga snöandet har jag åkt skidor tämligen regelbundet och jag kör mitt träningsprogram från sjukgymnastiken varje dag (nästan). Och på måndag börjar gymnastikföreningens träning! Redan! Och det är fortfarande DANS på måndagar, hurra! 
 
På onsdagar ska det tydligen vara både kondition och Soma move och på torsdagar cirkelpass och det där andra som jag inte minns vad det heter (och som jag inte har testat). Just nu känns det som att både konditionen och cirkelpassen skulle kunna vara nåt att komma iväg på. Inte bara dansen. Jag känns redo för mer nu. Det gör inte lika ont i benet och axeln längre och jag känner LUST att träna. 
 
Länge leve Lakritskvinnan!
 
 
 
 

Hej

Och gott nytt år.
 
Julen har passerat. Den gick bra. Det brukar den ju. Vi har ätit julmat och öppnat paket och åkt skoter och jag har åkt skidor flera gånger. Det har snöat. Mycket! Det snöar nu också och ska fortsätta till imorgon som det verkar. Fantastiskt.
 
Uppe i buan var det rejält med snö. Kolla! 
 
 
Vi stekte kolbullar och grillkorv och gjorde varma mackor. Det är väl ungefär det vi brukar göra när vi är ute. Elda och äta. 
 
 
 
 
En annan dag eldade vi nere vid bastun och ja, stekte kolbullar. Sen gick vi in på skolan och spelade rundpingis. DET var skoj! På bilden ser det ut som det är dags att ringa brandkåren men det är bara oljan i kolbullspannan som tagit eld. Ingen fara. 
 
 
Nu är glada julen slut. Dock har vi inte slängt ut den än, vi kanske framhärdar till tjugonda Knut ändå. Det är fortfarande mörkt ute. Nån julgran behöver vi däremot inte slänga ut för den tog vi aldrig in. Vi kom fram till att det var lika bra att låta bli julgran med tanke på Pusselkattens förmåga att klättra överallt. 
 
Jag började jobba i måndags. Kändes väl så där men det var lite barn så det blev en mjukstart i alla fall. Nu har jag inte 50% i köket längre utan vi får lösa det på annat vis. Jag hamnar nog i köket ändå emellanåt gissar jag. Min axel och mitt ben är i alla fall bättre nu när jag fått vila upp mig från disklyftandet. Kanske man kan få diskbråck om man diskar för mycket? Nej, det var ju inte diskbråck, sa sjukgymnasten. Och jag har gjort mina övningar. Duktig jag. Jag har till och med köpt nya hantlar i julklapp åt mig själv, ett par trekilos. Lite tyngre än enkilosfjupparna.
 
Idag hade vi planering och imorgon är det fredag och jag öppnar, minsann. Det blir tidig helg med andra ord!

Urladdad

 
Fredagsfotot 2018-01-01
 

Japp

 
Fredagsfotot 2017-12-22
 

Röd, vit, svart

 
Fredagsfotot 2017-12-15
 

Hörde jag "fredag"?

 
Fredagsfotot 2017-12-08
 

RSS 2.0