Hålla balansen

Det är ju tur att det finns balans i livet för hur skulle det annars gå. 
 
Exempel:
 
Gårdagen började med sovmorgon eftersom Herman inte började förrän 10. Det är bra. Morgonen fortsatte med att Haqvin hittade ett läckande mjölkpaket i kylen. Utrunnen mjölk på dom andra förpackningarna och i grönsakslådan. Suck. Jaja, det var ändå dags att städa. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Se där, redan balans.
 
 
 
Jag har som sagt gjort av med för mycket pengar på "påsksemestern" så räkningshögen är extra ångestladdad den här månaden. Och säg nu inte att Mannen ska betala för det GÖR han. Jag lever på honom känns det som och det känns inte bra. Och visst får jag pengar denna vecka men inte förrän på fredag eftersom det är helg imorgon första maj. Inte blir det mycket kvar efter räkningarna heller, det är gröt- och sillvarning dom närmaste två veckorna. MEN - jag var på intervju igår! Jag kanske får jobb i sommar. Håll tummarna! Och jag ska få tillbaka på skatten enligt deklarationen. Yes! Det behöver jag. ALLA pengar som bara är möjliga att få in behöver jag. Sparpengarna försvinner i ett oroande tempo. Men jag har en häxbeställning kvar att sy och en levererad som jag inte fått betalt för än. Balansräkning har ni väl hört talas om?
 
 
 
Tänk om man kunde göra som B, vinna en bil. Men det förutsätter ju att man spelar, till exempel Bingolotto, och att spela kostar pengar. Nej jag köper hellre mjölk. I förpackningar som inte läcker, tack.
 
Den här dagen började med huvudvärk för att jag glömt sätta i bettskenan när jag lade mig. Jag var oerhört trött igår kväll, stupade i säng efter körövningen. Inte var jag piggare när jag vaknade heller för jag sov illa, vaknade flera gånger i natt och drömde konstiga saker. Drömmarna handlade bland annat om att tända upp i spisen (på ett hotellrum...?) med hjälp av sprängmedel och en oändlig disk. Jag är nog rätt less på flisen som är för fuktig och hänger sig i magasinet vilket gör att pannan inte får nåt bränsle och slocknar. Det är i alla fall min högst personliga tolkning av drömmen. Spräng skiten! Kanske samma gäller disken? Glömde köpa maskindiskmedel igår, det kan också vara det som spökar i mina drömmar. 
 
 
Nåväl, huvudvärken försvann efter frukost. Idag åt jag päron, mango och hallon med vaniljkesella och nötfrötopping. Varje morgon TVINGAR jag händerna att göra fruktsalladfrukost istället för att göra macka. När jag väl äter är det inga problem, det är jättegott och jag känner mig mätt och glad länge på den frukosten. Det är att SKAPA VANAN som är svårt. Det är gott med macka. Men jag är envis. Det SKA gå. 
 
För att peppa mig själv så instagrammar jag min mat. Jo, det har jag väl gjort förut men nu är det mer "på riktigt". Jag taggar bilderna med sånt som #bodyfood och #healthychoises och får likes från alla möjliga matglada och hälsoambitiösa människor. Heja-rop så att säga. Det känns bra. Och så kan man använda bilderna på bloggen. Visst ser det gott ut? Hallonen som jag plockade förra sommaren smakar verkligen SOMMAR.
 
 
Allt är ju inte bara elände, även om det känns så ibland. Jag har dåligt med pengar men jag har annat som är bra att ha: Familjen, ReMix, ett hem, en ateljé, en oändlig fantasi och ett glatt humör. Det kanske inte betalar räkningarna men det gör att tillvaron blir roligare. 
 
Ljus och mörker kompletterar varandra. 
 
 

Rostad nöt-frö-blandning

Frukostinspiration, varsågod! Eller så är det mest för att peppa mig själv. Jag vill bort från kaffe-macka-träsket NU. Även om jag tror att mitt hembakade bröd är bättre än köpebrödet så finns det väl ANNAT man kan äta, inte sant? Jag har alltid varit dålig på att få i mig frukt men nu SKA jag äta det till frukosten har jag bestämt. Varje dag!
 
Imorse skivade jag upp en banan (egentligen alltför mogen för min smak men slänga är det inte tal om), lade den i en skål tillsammans med mango och blåbär från frysen (tinade dom en aning i micron), slängde på en klick vaniljkesella (halv burk?) och toppade med en nypa av min nöt-frö-blandning som jag just gjort. Jag vill ha lite crunch men inte en massa müsli eller granola. Det här tar man inte skedvis av utan bara en nypa som topping.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt eller ugnsform, lägg på bakplåtspapper. Blanda:
 
1 dl pumpakärnor
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl grovhackade sötmandlar
1 dl kokosflingor
0,5 dl solrosfrön
2 msk hela linfrön
 
Rosta i ugnen tills det luktar gott av kokosflingorna och dom fått en ljust brun färg. Passa noga, om du bränner nötterna smakar det fan. Och det är nog inte speciellt nyttigt heller.
 
Inget socker eller olja eller ens havregryn denna gång. Ingen torkad frukt heller. Jag tror inte man kan kalla det för granola. Jag ville bara ha den lätt rostade smaken och att jag slipper hacka nötter varje morgon. 
 
 
 

Åter till ordningen

Inte har man tid att skriva nåt när man ska umgås och ha trevligt heller. Men nu är vi hemma igen. Tillbaka till vardagen. Åter till ordningen. Barnen är på respektive skola och jag sitter vid datorn och kollar platsbanken och svamlar på bloggen.
 
Vad har vi gjort då? 
 
Vi har ätit och umgåtts med mamma och pappa och syster T. J hann vi träffa också innan hon for tillbaka till skolan. Vi har varit och shoppat men det har jag ju redan skrivit om. Här kommer bild på kappan jag köpte.
 
 
(Om ni undrar så är kartonghögen till vänster J:s presenter. Hon fyller 20 imorgon!)
 
Jag har fått en påse fina band och lite annat kul till häxorna/änglarna av T och en kasse med tyger av mamma, både trikå och glitter och glam. Få se vad vi kan hitta på av det!
 
 
På fredagen promenerade vi ner till stan och där blev det lunch på Wayne´s coffee. Jag tog en "hälsowrap" (nejdå, jag blev inte alls påverkad av namnet, hrm....): tortillabröd med ägg, kräftstjärtar, grönsaker, avocadomos och salsa. Jättegott var det. Och kolla vilka snygga kaffekonstverk vi fick. Nej, vi är inte alls lättimpade, vi....
 
 
Efter alla dessa förlustelser är jag fattig och sockerstinn (för vi köpte så klart "bilgodis" innan vi for hem). Nu ska jag återhämta mig. Åter till ordningen. Ikväll är det träning, äntligen! Och jag blev inspirerad av syrrans frukost: bär och kesella. Jag är dock förtjust i lite "crunch" så jag tog och gjorde en rostad nöt-frö-kokosblandning imorse. Meningen är att man ska ta en "nypa" av den, inte skedvis som man gör av müsli/granola. En aning tuggmotstånd och en annan konsistens som bryter av. Jag gillar att tugga. Sen tillför den säkert en del till näringsinnehållet också, både fett och fibrer. Recept kommer i separat inlägg.
 
Måste väl berätta att vädret har varit kanonfint. Känns konstigt att komma hem till dom fortfarande gulgråa gräsmattorna och det är närmare 20 grader. Men det är faktiskt bara april än. Ett litet tag till. Valborgsmäss på onsdag. Sen börjar våren på riktigt tror jag!
 
 
 
 

Påsklovssemester

Nu har vi shoppat loss både på Tuna Park och på stan. Skor åt båda barnen och ett par på köpet åt mig. Och en vårjacka eller om det är en kort kappa. När jag skulle betala sa expediten "behöver du ingen sjal?". Sjalar behöver man alltid, svarade jag. Det visade sig att man fick köpa en sjal för halva priset om man köpte en jacka. Så då gjorde jag det. En färggrann sak i bland annat orange, rosa, blått att lysa upp kappan med. Den är nämligen kittfärgad. Jag var tveksam om jag skulle ha en så färglös färg men jag har ju för det mesta sjal och passformen på kappan var perfekt. Jag ser riktigt smal ut i den. Ingen bild just nu men det kommer, lovar. Min gamla svarta kappa är också fin men i ärlighetens namn så är den lite stor nu. Synd för jag gillar den verkligen. Nån som vill köpa en svart vårkappa?
 
Fika blev det också. Man kan inte shoppa nån längre stund utan att fylla på bränsle. Vi fikade på Amarant på Tuna Park. Jag och barnen tog krämkaka! Det har jag inte ätit på hundra år. Och den var precis så god som jag mindes och jag blev precis lika mätt som jag brukade. Så nu klarar jag mig utan ett tag. 
 
 
Mitt på dagen var vi till mormor och morfar och åt lunch. Porterstek gjord på vildsvin, potatis och grönsaker. Gott gott! Och nu håller syrran och J på att göra pizza. Äta äta äta. Ja det måste man ju om man ska leva! 
 
 
 

Glad påsk

Vilket påskväder! Ooooh, det är så härligt! Jag fick plötslig trädgårdsarbetslust igår och tog räfsan och städade ur rabatterna. Det har kommit upp lite, lite grönt: gullvivor, libbsticka, vårkrage, riddarsporrar och nån slags lökar som jag inte minns vad det är (jag "möblerade om" i rabatterna i fjol vår och är usel på att skriva upp). Men bara gröna skott. Inga blommor i rabatterna ännu.
 
I lördags kväll var vi på Bosses kalas nere på skolan. Det var mat och prat och musik och dans och mycket skratt. Jag har märkt på senare tid att det är nåt jag värderar högt - att få SKRATTA. Ja, det var mycket trevligt. Kom hem halv två på natten. 
 
Idag tror jag vi ska åka motorcykel en sväng minsann. Det blir premiär, om man inte räknar med att han åkte ner och tankade igår. Men det räknas väl inte, va?
 
Nåt annat vi ska göra är att packa. Imorgon far jag och barnen till E-tuna en sväng. Det ska också bli väldigt trevligt. Jag har just fört över alla foton från kameran och raderat dom på minneskortet så jag ska ha plats för nya för vi ska väl ut på fotoexkursion, syster och jag, så klart. Usch, det är alltid lika otäckt varje gång jag trycker på "radera". Så där fjaskig kände jag mig inte när jag skickade iväg filmrullarna på den gamla goda tiden. Då antog man bara att dom skulle komma tillbaka som framkallade negativ och papperskopior, bra eller dåliga visste man inte. 
 
Måste komma ihåg att packa ner häxorna som ska levereras till E-tuna: "Hurtiga häxan" och Übertanten. Den hurtiga måste jag fotografera idag. Jag vill gärna dokumentera det jag gör. Hur ska man annars kunna göra reklam för sig?
 
Just det. Idag fyller mamma år. Grattis!
 
 
 

Uppe och nere

Trött, stressad, nere, uppjagad. Hur kan man vara uppjagad och nere på samma gång? Fel på gravitationen?
 
Herman blev sjuk efter tandutdragningen i måndags. Jag vet inte om det direkt hade med tanden att göra men han blev i alla fall illamående och oerhört trött. Ingen feber dock. Jag ringde tandläkaren och vi diskuterade. Han mådde bättre igår och vi kom fram till att det kanske är nåt virus ändå. Brorsan var ju sjuk förra veckan (fast han hade halsont och huvudvärk och snuva). Det som gör mig stressad är inte bara att han är sjuk utan att dom hade så mycket på skolan den här veckan. Och han som höll på att komma ikapp med det han låg efter... Men JAG kan ju inte göra nåt åt det så jag får väl ta och lugna ner mig. Han får göra fysikprovet och det andra efter lovet. Uppgifter som ska in kan han faktiskt göra hemifrån och lämna in via skolsystemet. Jag ÄLSKAR den digitala världen!
 
Jag har inte haft nån lust att skriva dom här dagarna. Har inte haft ork. Jag märker att om man ägnar för mycket tid åt att oroa sig för andras skull, då har man inte ork att göra saker för sin egen skull. Omvänt: om jag gör saker för min egen skull så finns det ork att hjälpa andra - då går det liksom automatiskt.
 
Jag tog mig i kragen och bakade igår. Se där, ett exempel på en sak jag gör för min egen skull, för att jag gillar att baka, men som familjen kunde dra fördel av. Jag for också ner på turistbyrån med ett gäng häxor. Jag var till frissan, för jösse namn! DET är definitivt för min egen skull! Bara klippning men det är inte så bara. 
 
Nu försöker jag söka jobb. Det går inte så bra. Webbsidan verkar inte funka som den ska. Jag klickade på "kontakta support" och försökte felanmäla. Det gick inte heller..... Hittade även ett annat arbete som såg intressant ut men det är på 50% och då är frågan om man kan leva på det. Jag mailade faktiskt och frågade om lönen. Jag tycker inte det är fräckt, det har en viss betydelse. 
 
Äh, nu ska jag gå ner och göra kaffe och äta en macka gjord på mitt goda bröd.

Det är mycket nu

Imorse var jag till doktorn och till labb med en lång lista. Det vore väl själva den om dom inte hittar nåt nu. Blodtrycket var i alla fall bra. Alltid något. Herman var till tandläkaren samtidigt och tog bort stygnen efter tandköttsoperationen samt drog ut en kvarvarande mjölktand. Mycket pyssel innan tandställningen kan sättas på plats. 
 
Sitter här och försöker komma ikapp mig själv. Jag var och handlade lite smått och gott när jag skjutsat Herman till bussen, jag har lagat lunch, det har slocknat i pannan och den behöver askas ur innan jag tänder upp igen och jag ska ner på Hammarn igen och köpa blommor från oss och från farmor till B som fyller 60 år idag. Det är mycket nu. Men pannan klarar sig en stund till och blomsteraffären har öppet hela dagen. Jag kan dricka mitt kaffe i lugn och ro. Faktiskt.
 
Igår var vi till Sundsvall. Mannen skulle ha grejer till ett kök och så behövde vi lite småsaker till Lillens. Jag köpte silkespapper, sånt där man packar med, och bubbelpåsar. Bra att ha när man skickar änglar och häxor, vet ni. Jag förbrukade även presentkortet på Twilfit och köpte limstavar på Biltema. Det går åt en hel del lim nu när jag syr nästan varje dag och jag är faktiskt tvungen att tänka på var nånstans jag handlar. Man ska gynna lokal handel men det är skillnad på 12 st för 36 kr och 24 st för 25 kr..... Köpte en till papperskorg till ateljén också. Nu kan jag ha en vid symaskinen och en vid arbetsbordet. Rena lyxen för 19 kr.
 
Vi går ytterligare bakåt i tiden, till lördag kväll. Då var vi faktiskt och invigde bastun och karet vid Lillens! Bastun funkade utmärkt men man bör elda längre om man ska bada kar. Vattnet kändes bra när man stack ner handen men det var iskallt i botten. Som att bada i Öratjärn ungefär. 
 
Nu, innan jag rusar iväg och gör nåt annat, ska jag göra en årsanmälan hos a-kassan. Och solen skiner. 

Spännis

Jamen ok då, eftersom ni tjatar så..... 
 
Rygg. Inte riktigt som en lagårsvägg men inte nån spädis heller. 
 
 
Biceps och axlar. ´Nuff said.
 
 
Åh, jag tror jag måste sträcka på mig och flexa lite muskler bara av en slump liksom....
 
 
Visst syns det? Bäst att du håller med!
 
 
 
 

Harmoni

Igår städade jag i ateljén.  Även om jag är ganska ordningsam i min egen kuppe och ställer tillbaka det mesta när jag använt det så blir det som små högar på arbetsbordet, på strykbrädan och på sybordet. Rester. Tyget som jag just använde, den hudfärgade trikån som jag använder till varje figur, broderigarnet i olika bruna och röda nyanser till ansiktet - små högar. Dessutom ramlar det ner trådar och små tygbitar på golvet och det blir dammigt över huvud taget (för att inte tala om leran innanför dörren!).
 
Plockade undan precis allt, dammade och dammsög. Gick in och gjorde mig en kopp kaffe och gick ut igen och satte mig med benen i kors på arbetsbordet som en annan skräddare. Satt där en lång stund och gjorde ingenting. Lyssnade på skvalandet i rören och drack kaffe och lät huvudet tömmas. Kanske att där blev plats för nya friska tankar, vad vet man.
 
 
Barbiedockorna hade party i fönstret.
 
 
Sydde ingenting. Tog en skapar-paus. Hjälpte Mannen att flisa en stund på eftermiddagen. Kroppsarbete är också bra för hjärnan. Och så är det ju bra att vi har nåt att elda. 
 
For och tränade på kvällen. Inte en enda av stationerna kändes motig. Ibland har jag känt en motvilja mot vissa övningar, bara för att dom är så jäkla jobbiga. Jag har så klart gjort dom ändå men inte gillat dom. Fast det är ju bara 30 sekunder! Det går ju! Men igår kändes det bra, allting. Igår tänkte jag snarare "jag hinner EN till!". Armgång - check. Pull ups - inte riktigt framme där än men MYCKET starkare än förut. Och jag fick en komplimang för mina ryggmuskler! Att det syns att jag är starkare! Jomen, jag har ju sett det själv i spegeln. Rygg och biceps syns det på. Det är lite fränt. Kanske ska lägga ut en sån där spännisbild ändå? Och vet ni, jag kan göra sit ups utan att få ont i nacken, även utan att låsa fast fötterna. Det har hänt nåt. Jag har nog hittat igen rätt muskler. 
 
Idag ska jag fortsätta min harmoniska levnad. Umgås med Haqvin som är hemma med snor och halsont. Äta lunch med Mannen. Åka och handla med svärmor och klippa henne. Baka pizza till kvällsmat. Mysa med katten.
 
 
 

Poem för den mentala hälsan

Less på kontroll,
på att hålla koll.
Att jag mäter
allt jag äter.
Är trött på alla viktminskningsteorier.
Ska mat bara vara kalorier?
Jag är ju redan sund
(om än lite rund).
Nej, nu slutar jag registrera.
Jag ska fortsätta motionera,
träna kroppen och äta enligt mina vanliga principer.
Ett språk som jag tror min kropp begriper.
 
 
 

Häxifiering pågår

Jag syr och jag syr och jag syr. Jag är nästan lite....less? Nja, det är nog fel ord. Jag gillar mina häxor. Dom blir så bra, varenda gång! Men igår när jag sytt färdigt den syrran beställde så kände jag mig alldeles slut i luvan. Som om jag vräkt ur mig all energi på att vara kreativ. Och det hade jag kanske för den blev SÅ SNYGG. 
 
Får jag presentera Übertanten! 
 
 
Det är en barbershophäxa, därav alla paljetter och dom röda läpparna och håruppsättning och så mössan käckt på svaj. Jo, hon fick en riktig svinrygg. Man kan inte ha håret flaxande i ansiktet när man sjunger barbershop. Stajlisch ska det va! Jag fick fundera och mixtra ett tag men till slut blev jag nöjd. Och smältlim går lika bra som hårspray om ni undrar.
 
 
Dom tre senaste häxorna har varit glittrigt glamourösa. Den innan Übertanten gick i blått och silver. Hon har fortfarande inget namn. Förslag är välkomna (men det ska vara häxiga namn). Och om du gillar henne så kan hon flytta hem till dig! Hm, uppsatt hår ÄR snyggt, jag ser det när jag jämför den här med Übertanten. Jag får göra fler hårstilar. Den vilda ragundahäxan Gunda fick dreads, ängeln Papallona har flätor - vad mer kan man göra för hår?
 
 
Häxan innnan den blå var beställd fast jag fick göra den som jag ville, gärna "med lite färg". Så då blev det en i röd laméklänning och röd boa. Och pärlörhängen!
 
 
Nu vill jag vila från glittret och sy nåt annat. Knutta, rockabilly, rock och haute couture har jag fått som förslag. Fast det sista är jag osäker på, haute couture kan ju se ut lite hur som helst det. Fast stajlisch förstås! Jag får väl rota i tyglådorna och fundera. Eller så ska jag sy nånting HELT annat. 

Blä och bra

Jäkla tråkväder. Grått och regn och blask och kallt. Vart tog våren vägen? Men det är klart, det är april och följaktligen aprilväder. Men lite sol kunde vi väl få i alla fall?
 
Ont i magen har jag också. Har haft i flera dagar. Känns som det gjorde förut när jag tog Amlodipin. Har pratat med VC och sköterskan tyckte jag skulle avvakta till på måndag när jag har läkartiden och prata med doktorn om medicinen, om det inte blir ännu värre förstås. Hon sa att det är bättre att ha ont i magen än att ha högt blodtryck. Fan tro´t - men visst, jag förstår vad hon menar. Hon sa att det kan vara vanlig förstoppning också. Jo, det är klart att det kan. Har ätit köpebröd i över en veckas tid nu, jag misstänker att det kan vara boven i dramat. Har ni tänkt på att när man ringer VC så är det första valet man får: "Vill du avboka en tid?"? Dom vill alltså helst att man inte kommer! Jag förstår det. Sist när jag var dit och kollade blodtrycket var det jätteruschigt för dom. Kändes som jag borde kolla blodtrycket på personalen istället. 
 
Har jag inget positivt att komma med, undrar nu Vän av Ordning.
 
Jo, jag skickade iväg ett paket med två häxor igår och jag har fler häxor på gång. Det är skoj. Dessutom är det rätt mysigt att sitta ute i ateljén och sy när det är gråväder ute. När solen skiner får jag lite dåligt samvete, då borde man vara ute och "utnyttja det fina vädret".
 
Jag har fixat ett utkast till mitt visitkort. Också bra. Ganska enkel design med loggan på. Tror den blir bra.
 
Jag var och tränade igår. K körde sitt pass. Styrka och kondition och en del danssteg. Sånt gillar jag. Och svettades gjorde jag, jag lovar. 
 
Så här såg vi inte ut....
 
 
Jag är piggare idag. Huvudet är klarare. Fast fortfarande tappar jag tråden ideligen, tanketråden alltså. Jag börjar på en sak, blir distraherad och börjar på nästa, tappar bort mig. Känns som när jag jobbade och var riktigt stressad. Det kanske är det som är felet ändå. Fast jag fattar inte hur. Jag har all tid i världen just nu. Men jag har dåligt med pengar, jag har en son i gymnasiet som man måste pusha på, jag har kravet att söka jobb hängande över mig, jag har ett hem som är skitit och stökigt och som jag SER HELA TIDEN. Utom när jag är i ateljén förstås. Där är det bara jag som skitar ner och stökar till. Och det gör jag inte för jag har ORDNING och STRUKTUR där. Och jag ställer tillbaka grejerna där dom ska vara. Hah!
 
Idag ska jag dammsuga där ute innan jag sätter mig och syr. Det är lera innanför dörren och det blir trådar och tygdamm på golvet. Men det är som sagt min egen dynga!
 
 
 

En lugn helg

Det var inte så dumt att vara hundvakt. Man fick lite extra små promenader. På fredagen gick vi ner till Rasan och vände. Solen sken, Sippa nosade på precis allt.
 
 
Lego insåg väl till slut att hunden inte skulle komma efter honom. Först låg kissen och spanade på behörigt avstånd och till slut på kvällen vågade han sig fram till bron och gick in. Sen höll han sig på övervåningen medans Sippa var nere. 
 
 
På natten vaknade jag vid tvåtiden av att nån tassade runt på övervåningen, en hund av klickandet att döma. Till slut kom hon in i sovrummet. Då hör jag bredvid mig i mörkret i sängen ett djupt "MORRRRR" och ett "HSSSS!". Jaha, jag har tydligen en katt som har sökt skydd bredvid matte i sängen. Inget hände dock, Sippa struntade i den där tjuriga katten och gick ner igen och Lego gömde sig under sängen resten av natten. 
 
Lördagen och söndagen var ganska lugna. Hundpromenader, häxsömnad, matlagning och slappa är väl ungefär det vi ägnat oss åt. Ingen träning igår kväll, tyvärr, men ikväll blir det. Det snöar förresten.....
 
 
 

Jaja....

Ok. Det blev tråkigt att leva helt utan godis. Igår var det fredag och då struntade jag helt enkelt i min utmaning "inga sötsaker innan påsk". Sitta ensam en fredagkväll och så inte ens få äta lite godis, nä, det gick jag inte med på. Jag köpte lite godis till mig själv när jag handlade barnens. Choklad och banoffiefudge och häxvrål. Åt och sen mådde jag lite illa. Rätt åt mig. Jag kunde ha ätit långsammare och jag kunde ha hållit mig till enbart choklad för det är det jag gillar bäst (och mår bäst av). Men det var gott så länge det varande. 
 
Och två veckor var jag utan tillsatt socker. Det var rätt "duktigt" ändå tycker jag. Man ska nog inte överdriva åt nåt håll.
 
 
 

Va, är det fredag nu igen?

Idag tänker jag gå ett varv med dammsugaren. Inte så mycket för att det är fredag utan för att vi är hundvakt idag. Sippa ska vara här tills imorgon och hon HÅRAR. Men hon är snäll. Det blir en snabbstädning idag och så får vi städa på riktigt imorgon. Vi vill väl inte att det ska lukta hund här, inte sant Lego?
 
Stackars kissen har inte varit inne sen igår, han törs inte. Jag ställde ut maten på verandan igår kväll så han inte ska känna sig alldeles utfryst. Få se om han vågar sig in senare idag. Det är ju bara tillfälligt så jag tror nog han överlever utan några större men. 
 
Sippa och jag ska gå en långpromenad sen tänkte vi. När man har sånt här sällskap kan man inte fuska med promenerandet! 
 
 

Trött....

Trött idag igen. Precis som jag varit varje månad den här tiden HELA VINTERN. Men nu har jag ringt sjukstugan och fått tid till läkarbesök och provtagning, fast inte förrän den 14:de. Jag misstänker järnbrist och är det inte det måste det vara nåt annat fel för så här TRÖTT ska man inte vara (även om man har mens). Jag skulle kunna lägga mig ner och sova NU. I vintras tänkte jag att det kanske beror på mörkret. Vinterdepression? Men nu är det ju ljust på mornarna och vaknar gör jag men jag är så trött.......
 
Igår var jag in till stan igen, på utvecklingssamtal med Herman och så flänga hem och sno ihop nån middag innan jag skulle till kören, för jag VILL ju till kören fast jag är trött! Blev nån halvhjärtad tonfisksås med pasta till. Tänkte att vad skönt, imorgon behöver jag inte åka nånstans och ska inte göra nån särskilt på kvällen heller. Jag kan skrota runt här hemma och göra en massa smått och gott. Sy häxor! Men nu har halva dagen gått snart och det enda jag har gjort är att ringa VC och habiliteringen och sitta på min rumpa och vänta på att dom ska ringa tillbaka. Ja jag har faktiskt färglagt och lagt ut en serie också, en fristående fortsättning på den jag lade ut igår. Och jag har så klart skickat iväg barnen till skolan och jag har klippt Mannen så visst, jag gör ju saker men jag har ingen LUST eller ORK. Jag vill ju vara pigg och glad också!
 
Fy vad jag gnäller. Men jag vill inte må så här. Det är tråkigt att vara trött. Kan man ha järnbrist och ändå orka träna? För träna går ju bra. 
 
Nähä, kanske man ska fundera ut nån lunch. Paltbröd låter som ett alternativ idag. 
 
 

Utan tillsatt socker

Dagens göromål: att äta. Det känns så när jag tränat två dagar på raken. Äta, äta, äta är det min kropp vill. Jamen vad bra, då funkar den ju som den ska! Jag ligger numera på ett rejält minus dom dagar jag tränar, tack vare sockerstoppet. Jag har slutat kompensera i förväg *rodna*.... Förut kunde jag tänka att det inte gjorde nåt om jag tog nåt extra, jag skulle ju träna på kvällen. Nu äter jag ikapp dagen efter istället. Mat och bra fika. Ja kanske inte alla dagar men i alla fall inga bullar och kakor. 
 
 
Men det är inte lätt. Det var jobbigast i fredags när jag köpt nötblandning åt mig och Mannen satt och mumsade ur godispåsen. AAARGH! Jag vill också ha! Till slut rev jag åt mig påsen och tänkte ta EN bit, bara EN ENDA. Men då hade han redan ätit upp den lilla choklad som fanns där. Äsch! Så det blev inget godis. Jag skulle tydligen inget ha. Hah!
 
 
Igår hade jag en jävulsk mensvärk med huvudvärk som ackompanjemang. Då var det riktigt synd om mig. Då var jag MILLIMETER från att köpa en chokladbit när jag var på affären. Stod och höll i den (den var liten, jag lovar...) men sen lade jag tillbaks den i hyllan, gick till kassan och betalade och for hem och åt en macka istället. Det var inte samma sak som choklad men det gjorde nytta ändå tydligen för jag mådde bättre. 
 
Men, men, för det mesta går det bra tycker jag. Jag äter mig mätt och det är inget synd om mig för att jag inte äter gotta. Jo, lite grand. Det är gott med godis. 
 
Men det är snart påsk. Då ska jag baka en morotskaka.
 
 





RSS 2.0