Hålla balansen

Det är ju tur att det finns balans i livet för hur skulle det annars gå. 
 
Exempel:
 
Gårdagen började med sovmorgon eftersom Herman inte började förrän 10. Det är bra. Morgonen fortsatte med att Haqvin hittade ett läckande mjölkpaket i kylen. Utrunnen mjölk på dom andra förpackningarna och i grönsakslådan. Suck. Jaja, det var ändå dags att städa. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Se där, redan balans.
 
 
 
Jag har som sagt gjort av med för mycket pengar på "påsksemestern" så räkningshögen är extra ångestladdad den här månaden. Och säg nu inte att Mannen ska betala för det GÖR han. Jag lever på honom känns det som och det känns inte bra. Och visst får jag pengar denna vecka men inte förrän på fredag eftersom det är helg imorgon första maj. Inte blir det mycket kvar efter räkningarna heller, det är gröt- och sillvarning dom närmaste två veckorna. MEN - jag var på intervju igår! Jag kanske får jobb i sommar. Håll tummarna! Och jag ska få tillbaka på skatten enligt deklarationen. Yes! Det behöver jag. ALLA pengar som bara är möjliga att få in behöver jag. Sparpengarna försvinner i ett oroande tempo. Men jag har en häxbeställning kvar att sy och en levererad som jag inte fått betalt för än. Balansräkning har ni väl hört talas om?
 
 
 
Tänk om man kunde göra som B, vinna en bil. Men det förutsätter ju att man spelar, till exempel Bingolotto, och att spela kostar pengar. Nej jag köper hellre mjölk. I förpackningar som inte läcker, tack.
 
Den här dagen började med huvudvärk för att jag glömt sätta i bettskenan när jag lade mig. Jag var oerhört trött igår kväll, stupade i säng efter körövningen. Inte var jag piggare när jag vaknade heller för jag sov illa, vaknade flera gånger i natt och drömde konstiga saker. Drömmarna handlade bland annat om att tända upp i spisen (på ett hotellrum...?) med hjälp av sprängmedel och en oändlig disk. Jag är nog rätt less på flisen som är för fuktig och hänger sig i magasinet vilket gör att pannan inte får nåt bränsle och slocknar. Det är i alla fall min högst personliga tolkning av drömmen. Spräng skiten! Kanske samma gäller disken? Glömde köpa maskindiskmedel igår, det kan också vara det som spökar i mina drömmar. 
 
 
Nåväl, huvudvärken försvann efter frukost. Idag åt jag päron, mango och hallon med vaniljkesella och nötfrötopping. Varje morgon TVINGAR jag händerna att göra fruktsalladfrukost istället för att göra macka. När jag väl äter är det inga problem, det är jättegott och jag känner mig mätt och glad länge på den frukosten. Det är att SKAPA VANAN som är svårt. Det är gott med macka. Men jag är envis. Det SKA gå. 
 
För att peppa mig själv så instagrammar jag min mat. Jo, det har jag väl gjort förut men nu är det mer "på riktigt". Jag taggar bilderna med sånt som #bodyfood och #healthychoises och får likes från alla möjliga matglada och hälsoambitiösa människor. Heja-rop så att säga. Det känns bra. Och så kan man använda bilderna på bloggen. Visst ser det gott ut? Hallonen som jag plockade förra sommaren smakar verkligen SOMMAR.
 
 
Allt är ju inte bara elände, även om det känns så ibland. Jag har dåligt med pengar men jag har annat som är bra att ha: Familjen, ReMix, ett hem, en ateljé, en oändlig fantasi och ett glatt humör. Det kanske inte betalar räkningarna men det gör att tillvaron blir roligare. 
 
Ljus och mörker kompletterar varandra. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0