Halloween

Har ni sett några spöken än?

Det är halloweendisco på Hammarn i kväll med maskerad. Men mina grabbar vill inte gå......

Hacke var iväg förra gången det var disco. Och han säger att han skulle vilja gå men att det var för högt ljud på musiken förra gången! Klok kille.... Herman gillar inte att dansa säger han. I alla fall inte med andra. Hemma går det bra. Ja vad gör man? Jag kan inte gärna tvinga dom.

Hacke var på halloweenparty redan förra lördagen. Och det är tur dom har den moder dom har. Jag har alltid haft en svaghet för vampyrer, monster och ja....häxor förstås. :)
Han fick låna delar av min djävulsdräkt och kompletterade med svarta kläder, smink och horn. Så här blev resultatet:

    

Ganska skrämmande va?  Bilden där han står med utbredda armar är nästan lite otäck på nåt sätt. Ser ut som om han ska till och lyfta och ge sig iväg ut i natten......

Själv köpte jag en häxhatt idag på TKH..... När jag tänker efter så tror jag att jag skulle passa utmärkt som goth. Eller vad säger ni?


Å håcken ä du då?

Nu är jag nyfiken på vilka som brukar läsa här. Berätta!

Vem är du och hur hittade du hit? Vad är ditt bästa fika? Favoritfärg? Vad vill helst göra en ledig dag?  

Vem jag är vet  ni nog. Mitt bästa fika är kaffe och kladdkaka eller fransk chokladtårta med vispgrädde till. Kaffe med mjölk. Min favvofärg är GRÖÖÖÖN. Och en ledig dag börjar jag gärna med långfrukost, sen måste man gå upp på Snödberget med fika nån gång under dagen (jag förutsätter att solen skiner). Dagen avslutas gärna med ett bad och en konjak.

Diskbänksrealism

Idag går det trögt. Kanske beror på att det är så kallt inne? Glömde berätta igår att det har snöat. Inte mycket , bara ett tunt lager vitt men det gör att det är lite ljusare ute. Men som sagt, det är ingen fart på mig idag. Fast jag har ju faktiskt:

Klivit upp
Ätit frukost
Hämtat ved
Hämtat ett paket köttfärs och en stek ur frysboxen ute
Tänt upp i både kökspanna och kakelugn.
Gett Hacke frukost
Kört igång en tvätt
Underhållit brasorna med en vedpinne då och då.
Bett Herman kliva upp (ca 20 ggr)

Men det är liksom sånt där som man inte räknar. Varför gör man så? Det räknas väl? Det tar ju tid. Ibland när jag känner på kvällen jag inte hunnit en massa saker så brukar jag tänka: det är ju för att jag gjort en massa saker. Och var inte dom viktiga då?

Igår fikade barnen och jag på Brödbiten. Det var viktigt. Vi hade det jättemysigt. (Sen att jag blev sur och trött senare på grund av att jag smockade i mig en mockabakelse till kaffet, det får jag ta på köpet...Ska hålla mig till chokladkaka och grädde i fortsättningen - fast då hade jag blivit utan fika igår.)
Jag sov en stund efter lunchen igår. Det var också viktigt. Jag var ju trött!

Nu sitter jag här och skriver. Det kanske inte är så viktigt? Men det är skönt att få skriva av sig. Mental hygien är också viktig. Egentligen startade jag datorn för att köra igång musik. Det går så mycket lättare att jobba då. Det jag borde göra är att städa badrummet. Det luktar skunk där igen. Kanske måste kolla under badkaret om det  är en förrymt skunk som bosatt sig där?

Men faktiskt så ska jag gå och göra mig en kopp kaffe först. Det är också viktigt.




Så där ja - nu är det gjort.

Nu har jag köpt biljetter. Nu känner jag mig lugn. Lugnare i alla fall. Har ju inte sett biljetterna än. Men jag har fått bokningsbekräftelse per mail och dom ska komma med posten i rekommenderat brev så jag känner tillförsikt.

Jag vaknade halv åtta i morse av en jobbig dröm: Jag skulle resa utomlands och vi skulle samlas allihopa i en lägenhet. Det var en massa klasskompisar med. Hon som jag skulle åka med till flyget bestämde sig i sista stund att vi skulle ta bussen istället. Jag hade min packning i hennes bil och fick ta hennes bilnyckel och gå ner och hämta mitt bagage. Men först hittade jag inte bilen! Jag kunde inte minnas hur den såg ut. Sen kom hon och ett par andra och hon pekade ut bilen åt mig. Det visade sig vara en svart BMW (vilket hon inte har. För övrigt letade jag efter en röd Passat...). Jag kämpade med att hinna få ut alla väskor medans jag såg hur bussen kom runt hörnet....... då vaknade jag. Jag kunde inte somna om, så upprörd var jag.

Jag behöver ingen hjälp med att tolka den drömmen. Jag startade datorn efter frukost och letade rätt på biljetterna. Jag tänker inte missa bussen.



I natt tror jag inte att jag kommer att besväras av stressande drömmar.

Jag vill, jag vill, jag vill!

Jag vill gå på AC/DC. Globen 20 och 22 februari. Men gud så dyrt det är. Å andra sidan, jag har aldrig varit på rockkonsert. Kan man räkna alla dom åren tillgodo? Förresten, på tal om år: jag fyller 40 i mars. Nog är jag värd en konsert?

Det är nog dags att bestämma sig innan biljetterna tar slut.

Knas...

Ibland är man glad att man är ensam i rummet så ingen ser en. Fast nu tänker jag ju berätta för er....

Jag höll på att ladda diskmaskinen med lunchdisken samtidigt som jag kokade vatten till en kopp snabbkaffe. Gick och hämtade burken med kaffepulver, tog en sked pulver och hällde i - diskmedelsfacket....

Vad förvånad jag blev!


Uppdraget utfört - dags för nästa

Med dagens outfit bestående av grå arbetsbyxor av märket Bluewear och blå och vita arbetshandskar från Ejendals  kan jag glatt konstatera att jag följer det rådande modet på återvinningscentralen. Det var bara min röda Didrikson-jacka, dom vita gympadojjorna från Adidas och den gröna sjaletten på huvudet, köpt från Ellos (sjaletten, inte huvudet), som avvek från normen. Men man måste ju få vara lite crazy ibland, eller hur? Värna om det individuella typ.

Nu är det lunchtajm strax. Haqvin har en kompis här idag. Jag sprang in på affären på vägen hem och köpte varmkorv. Pasta och varmkorv blir det. Snacka om lättköpta barn-poäng... 


Tjo flöjt!

Idag är jag pigg! Vilken känsla!

Kan det bero på solen som skiner? Eller att jag är ledig hela veckan? Eller är det Blutsaften som fått ordning på järnvärdet?

Jag njuter!

Dagens plan är att åka till återvinningen med en massa skrot. Kollade just öppettiderna och dom har tydligen öppet mellan 8 och 12 på måndagar.

Måste rusa!

Koooma...

Nu har vi ätit pizza på Kaffestugan. Resultat: den berömda pizza-koman. Till lunch åt vi pannkakor. Sen gick jag ut en promenad för att få sol på mig. Restultat: pannkaks-koma. Fick lägga mig i sängen en stund. Där låg det redan en älgjägare och vilade.

Det är nåt nästan otillåtet trevligt med att lägga sig i sängen mitt på blanka eftermiddagen när solen skiner ute och dra täcket över nosen och bara mysa in sig. Gäsp.

Dom plötsligt uppdykande formsvackorna idag kan även bero på att jag var till H och drack rödvin och skvallrade med några tjejer igår kväll. Blev ovanligt yr i hatten på några glas vin, det är definitivt nåt lurt med min fysik just nu. Men trevligt var det i vilket fall. 

Tror jag måste gå ner nu och ta hand om disken som blev kvar efter lunchen.....

Zzzz...


Nu har jag sovit i en timme. Måste nu släpa mig på Hammarn och handla fast hjärnan känns som marsmallows och kroppen som nykokt knäck. Jahapp, nu blev jag godissugen. Men det är ok att äta godis när man är sjuk tycker jag.

MÅSTE ner och handla, mjölken var slut redan i morse. Jag som såg fram emot en lugn långfrukost med en LATTE! Nä. Resten av familjen måste ha förbrukat kvarvarande mjölk till sin frukost. Jaja, det är dom väl unt.

Kattmaten är slut också. Och brödet. Och toapappret. Hurra vad jag känner mig motiverad......

Grattis, Berit!!

Berit vann P4 Jämtlands bluespris!

Lyssna här: http://www.sr.se/cgi-bin/jamtland/nyheter/artikel.asp?artikel=2397990

Jag är såååå stolt!

Kram Berit!

Assemblage, emballage, kontemplage

När jag vaknade imorse var ögonen alldeles kläggiga och huvudet bultade. Jag är dock bara marginellt snorig men jag misstänker att alla slemhinnor i hela huvudet har svullnat upp. Nä nu ska jag sluta klaga. Nu vet ni hur det ligger till. Jag är hemma och kan ta det lugnt . Och det finns ju Alvedon. Inget synd om mig (jo lite).

Igår hade vi redovisning på assemblagen. Tror ni att jag kom ihåg att fota nåt? Nä. Men å andra sidan är jag inte riktigt nöjd med den så ni kan få se den när jag gjort klart den.

(Känns nästan som om jag har nån slags redovisningsplikt mot mina bloggläsare. Så kan det väl inte vara?)

Ni ska få se teateraffischen och skivomslaget istället. Klicka på bilderna.

 Tjajkovskis Svansjön. Akvarell.


 Så här skulle det kunna se ut (tycker jag). Ni känner igen dom va? Tuschpenna och akvarell.
 Och så här såg det ut en gång i tiden.

Jag vill gärna ha lite feedback, inte bara "oh vad snyggt, vad duktig du är!" utan mer konkret: Vad tycker ni är bra, vad skulle jag kunnat gjort bättre, hur känner ni när ni ser bilderna?

Jag släpade hem akrylfärgerna och stora akvarellblocket igår samt pennfodral och skissblock. Vi har höstlov nästa vecka och nu när jag äntligen har kommit igång med målandet så vill jag inte komma av mig! Köpte på en en stor burk vit akrylfärg eftersom den var på upphällning samt en flaska tusch att experimentera med!

Nu ska jag vårda min förkylning genom att ta den omtalade Alvedonen. Sen ska jag rota i skafferi och frys för att se vad det kan bli till lunch. Spännande värre.


















 


Brist? Trist

Jag skulle kunna gå och lägga mig nu och somna på direkten.... ändå sov jag en stund på bussen när jag åkte hem. Samma igår, somnade strax efter att bussen lämnat rondellen. Vad fanken är det  med mig??

Jag köpte Blutsaft när jag var på affärn. Måste testa NÅNTING. Jag är trött på att vara trött. Järnbrist, ljusbrist, vitaminbrist? Sömnbrist, hjärnbrist, energibrist?

Trist....


Gåtans lösning

Idag känns det som jag håller på att bli förkyld. Och visst, alla andra i familjen och omgivningen har varit förkylda, varför skulle jag slippa undan? Det är säkert därför jag är trött. Virus i kroppen. Men det är bara två dagar kvar i skolan, sen är det höstlov så jag tänker härda ut (jaja, vi får se hur jag mår i morgon bitti).

Vi har hållit på med assemblage denna vecka. Det var ett nytt begrepp för mig. Men det är helt enkelt som ett tredimetionellt collage. En skulptur.

Wikipedia skriver:

"Assemblage är inom konsten ett arbetssätt som kan liknas vid collagets, där föremålet byggs upp av upphittat, tredimensionellt material."


Man kan använda allt möjligt, man kan måla på det, man kan klistra fast grejer, använda lera, gips, hönsnät, pinnar, upphittade saker etc. Här har vi ett snyggt exempel:




Bilden har jag lånat från den här sidan: http://www.toryfolliard.com/sculpture/Leo-Sewell.shtml. Kolla in den, där fanns fler roliga skulpturer!

Jag håller på med ett verk gjord i hönsnät och frigolit och lite annat. Ska fota sen och lägga ut bilder här så får ni se. Om ni är intresserade förstås.....Äh, det är min blogg, jag gör som jag vill. ;-)
Skivomslaget och teateraffishen har jag glömt att dokumentera men jag får fota dom i samma veva då så det blir nån ordning på torpet. Men en bild kan ni få nämligen en av teckningarna jag har ritat på väggen. Jo, på väggen! Vi håller på att fylla en vägg med tuschteckningar. Ska vara en konstskola till sånt, inte sant?


Häxan Surtant... >:-(

Det blev kaffe och två havrekakor (köpta) ty svärmor kom på besök. Ja om havrekakorna gjorde nån nytta dit dom kom vet jag inte....men det är gott med havrekakor. Och havre är nyttigt, sägs det.

SEN blev det promenad. 50 minuters uppånerförspromenad i skogen i fint höstväder. Härligt!  Efter det var jag rätt pigg. Ett tag. Nu är jag trött igen. Men nu har jag kollat i denna min blogg efter förra gången jag klagade på extrem trötthet - det är nästan på dagen en månad sen.

Kan det vara så enkelt att det är hormonerna som spökar?

Kassler-koma?

Nu har vi ätit: Kassler i ugn som jag hällde en blandning av grädde, mjölk, mango chutney, sambal oelek och soya över. Slängde på skivad banan på slutet. Och så kokta pärer och broccoli och majs till. Mums var det.

Trött nu. Så trött så jag funderar på att sova middag en sväng. Men jag skulle gärna vilja gå ut också medans det är ljust. Solen skiner så fint. Höstlöven lyser gula på björkarna - dom som sitter kvar än. Dom andra lyser gula på marken. Jag kan gå en kort promenad? Kort promenad är bättre än ingen promenad. Fast sova när man är trött är inte heller dumt....

Vad svårt det blev.
 

Fynd!


"Den som söker skall finna" - bullshit! Det är när man inte letar som man hittar sina fynd. Kolla dojjorna!

95 spänn! Med iläggsulor blev det 125 kr. För ett par varmfodrade skor! Kanske inte duger när det är minus 30 men det är det väl inte många skor som gör. Det finns knappar på sidorna så man kan vika ner skaftet om man vill vara lite tuff (och det vill man ju). Funkar även till kjol (tror jag).

Jag skjutsade Haqvin på kalaset och farmor till Konsum och tänkte bara kika in på skoaffären (jag gillar skor, kanske ni redan vet..) bara för att.... Där utanför stod en korg med en skylt: 95 kr. Rotade runt och hittade en känga i storlek 41. Lite mer rotande och en i storlek 40 dök upp. Den ser inte så stor ut..... jag provar. I med en sula. Passade jättebra. Köpte dom.

Det enda som är bättre än att hitta skor som passar är att hitta BILLIGA skor som passar!

Ajajaj ojojoj....

Var det inte i FÖRRGÅR jag var på box-träning? Låren gör nästan lika ont idag som igår. Fast det bevisar att jag HAR muskler där, eller hur? Idag törs jag nog våga mig på en promenad i alla fall. Igår hade jag stora problem att ta mig ner för trappen. Men kul var det! Och nästa torsdag blir det träning igen. :)

I morse var det alldeles vitt av frost när jag drog upp rullgardinen men nu skiner solen för fullt så det blir en fin dag. Sören har åkt ner till Malung för att köpa en husvagn så jag har hela dagen för mig själv. Hackebacken ska på kalas på eftermiddagen och vad Herman ska göra vet jag inte än, han har nyss klivit upp.........

Vad JAG ska göra? Jag ska dra på musik och dra runt med dammsugaren till att börja med. Eller kanske musiken får vänta tills jag dammsugit annars hör jag väl inget av den..... Sen får vi se. Jag kanske ska sy lite? Baka matbröd? Eller baka nåt totalt onyttigt?

Jajamensan!

Ikväll ska jag på BOX-TRÄNING!! Underbart ska det bli!

Fick tips igår när jag väntade på barnen utanför bion. Jag gick på sån träning för ett par år sen och tyckte det var kul. Svettigt och jobbigt och man blir av med en massa agressioner utan att skada nån. Sen upphörde träningen av nån anledning, tyvärr. Men nu ikväll, ikväll ska det bli av igen! Jabadoo, jihoo!

Jäklar anåda vad det ska pucklas på!

Hört på skolan

I veckan har vi bland annat haft som uppgift att skapa ett skivomslag för Villige Peoples nya skiva. Fast Village People vet inte om det än...

Därför har vi i tre dagar gått omkring och sjungit på YMCA, In the navy och Go west. Naturligtvis.

Idag visade det sig att vissa  inte visste vad YMCA var. Jamen det är ju samma som KFUM i Sverige, sa vi andra. Och fick förklara vad KFUM är: Kristen förening för unga män(iskor).

"Men finns inte KFUM basket? Varför heter dom så?"
"Jamen basketspelare är ju så långa så dom kommer nära Gud. "Närmare Gud än dig" eller vad är det psalmen heter?"


Fullmåne

I morse försökte jag koka ägg genom att låta dom stå kvar i kastrullen på köksbänken. Utan att hälla på hetvattnet. Om metoden fungerade? Jag vet inte, jag fegade ur i sista stund och satte dom på spisplattan.

Jag är så TRÖTT! Dumma måne. Dumma PMS.

PMS plus fullmåne måste vara den ultimata kombinationen för att få en på dåligt humör. Fullmånen gör att jag sover dåligt och drömmer konstiga drömmar. Sömnbristen i sin tur gör mig på dåligt humör. PMS gör mig också på dåligt humör samt gör mig HUNGRIG. Fast inte kvart i sex på morgonen. Jag har börjat ta med mig frukosten och äter den på skolan istället. Jag kommer dit vid halv nio och vi börjar nio så det finns gott om tid. Hemma petar jag i mig en stackars liten macka och en kopp snabbkaffe innan jag släpar min lekamen ut till survolvon.
 
I morse hade vi det riktigt mysigt. När jag kom till skolan hade Johanna satt på musik: Åsa Jinder spelade en polska. Ett ljus var tänt och där satt några både från ettan och tvåan i en ring och pratade och nån drack kaffe och nån åt frukost. Jag tog med min frukost och satte mig där jag med. Det blev som en liten morgonandakt. Fast samtalsämnena gick från kontaktannonser till bröstcancer till hårväxt på benen. Det var med viss motvilja vi bröt upp när klockan blev nio och lärarna kikade in och undrade vad vi gjorde.

Nu har barnen släckt sänglamporna och jag känner att jag kan slappna av. Jag ska göra mig en kopp te och så ska jag ta mig en konjak innan jag går till sängs. Så det så.



Jag är som jag är!

Varför måste en massa mänskor säga sånt som: "Men du är väl inte tjock!"? Detta sägs oftast i samband med kläddiskussioner eller när man tackar nej till nåt smaskigt till kaffet.

Nä! Har jag sagt att jag är tjock?? Jag är inte tjock!

Jag om nån ska väl veta hur jag ser ut? Men....

JAG vet hur jävla svårt det är att hitta längre jackor eller kappor som går att knäppa över rumpan utan att vara stora som tält upptill. JAG vet att långa tröjor ofta hakar upp sig på höfterna. Jag vet att byxtillverkarna tror att när man har stor rumpa och tjocka lår, då har man även långa ben (nä det vet jag inte men det är en gissning, en kvalifierad sådan!). Klänningar och tunikor ska vi inte tala om.....

Nej, jag vill inte se annorlunda ut. Jag vill bara ha kläder som passar. Och jag vill inte höra att jag inte har stor rumpa för det har jag. Jag har storlek 44 nertill för det mesta. Och 38 upptill. Detta är fakta. Varför säga till mig att jag INTE har stor rumpa? Ska jag bli glad då? Är det fel att ha stor rumpa?! Va?!

Jag provade en ärmlös tunika på KappAhl idag, som ett långt svart linne med en småblommig volang i chiffong längst ner. Hade korta jeanskjolen och svarta strumpor.  Såg mig i spegeln bakifrån i provhytten och funderade om det var en skrattspegel. Nä..... jag ÄR faktiskt så där bred.....Hmm... Jaha. På så sätt. Mmm. Sexigt! ;-)

I latinamerika utför dom RUMPFÖRSTORINGAR. Det ni.


Ajax

Nu har jag gett mig i kast med duschkabinen. Jag sprayade med nån slags Ajax och lät verka och sen har jag gnuggat med en diskborste. Det var inte trevligt där.... Jag tror det har bildats nya livsformer i hörnen. Oj! Tänk om jag har haft ihjäl nåt nytt och unikt som växte där i geggan? Ett vetenskapligt genombrott i vår duschkabin? Jaja, shit happens...

Jag har sprayat en ny omgång nu. Dom är sega, livsformerna. Jag vill ha den där sprayen dom visade i tv-reklam för länge sen: En kille i vitskjorta (eller möjligen ljusblå) och kostymbyxor sitter på badkarskanten och läser en (finans-?)tidning samtidigt som han sprayar kaklet och badkaret. Sen tar han duschen och smutsen bara RINNER av. Fiffigt. Fast hur miljövänlig den sprayen är kan man fundera på. Jag tyckte det jag sprayade nu var tillräckligt starkt, fick gå ifrån för det stack så hemskt i näsan.

Typiskt att en karl gör så där i en reklamfilm. Har ni tänkt på att det oftast är tjejer som städar och tvättar i reklamen och karlar som kommer in och talar om hur man kan göra det bättre? Eller bara en mansröst. "Den heter "Ajax Professional", Annica!" (det kanske inte var Annica, jag minns inte, men....). Och är det en karl som  städar eller tvättar så har han inga problem, han har liksom redan löst dom när filmen börjar! Han stoppar in tvätten i maskinen med ett nöjt leende och går därifrån, medveten om att han är JÄTTEEFFEKTIV! BÄST helt enkelt!

Tänk, hade inte karlarna funnits hade kanske fruntimmren knäskurat golven än idag!

Datasnille...

Jag vill ändra utseende på bloggen. Jag vill bara fixa till överskriften lite, få in en bild. Men jag fattar fan inte hur man gör. Jag! Som knackat HTML-kod och gjort egna hemsidor för hand!

Hur gör jag? 

Har du sett fru Kantarell?

Nu har jag varit ute och provat jackans påstådda regntäthet (eller "vattenfrånstötande" heter det). "Vilken jacka?" undrar ni då. Jodå, jag köpte Didrikson-jackan. Vem kan motstå en varm, grön jacka? Vattenfrånstötande dessutom. Och, jo, det var den, regnet pärlade sig när det hamnade på jackan! Dock var den lite för varm att promenera i just idag men inte tänker jag klaga.

Ingen vidare bild (klicka på den för att förstora) men jag ville bara visa att den visst funkar till kjol också.....Om det passar med hatt till har jag inte provat men om man BESTÄMMER SIG för att det passar, då gör det det, så det så!

Jag har bara min gamla svarta basker på mig. Den har jag nästan jämnt på hösten och vintern....Jag vill ha en ny mössa men jag är så kräsen. Jag vill inte att den sitter åt. Ingen beanie alltså. Förresten, det kanske heter luva på svenska? Och stickade luvor är inte vindtäta. Min basker har allt: Mjuk och formbar, inte åtsittande och dessutom vindtät. Men lite trist med bara svart.....en basker med färg kanske vore nåt? Men dom flesta "tant-baskrar" är så hårda. Drar man en sån över öronen när det blåser så ser man ut som en kantarell. Nej tvärtom, kantarell när man har den mitt på huvudet och champinjon när man drar ner den. Jag vill kunna stuka till den!

Kanske en basker är nästa stickprojekt? Hittade ett mönster här på en basker som ser ut så här:
Den beskrivningen tänker jag skriva ut nu! Jag har till och med garn jag köpte på ICA förra veckan. Och jag läste nånstans att i vinter är det MODERNT med basker. Äntligen! Jag kan vara mig själv och ändå vara modern. Inte illa.

Retligt....

Inspirerad av Åsa så har jag börjat sticka på bussen till och från stan. Ett ypperligt tidsfördriv! Jag har en mössa som jag började på för ett par år sen med ett mönster från Setesdalen i Norge som heter "Dansande kjerringar".

Snyggt va? Så började jag närma mig slutet tyckte jag. Jag har stickat längre än vad mönsterbeskrivningen på mössa säger eftersom det ju är modernt med överdimentionerade mössor. Jag tog och satte den på huvudet för att prova.

DEN VAR JÄTTESTOR! Först blev jag sur och arg - sen började jag skratta för det såg så dumt ut. Jag såg ut som en sån där tomtenisse som bara består av en luva, en näsa och två fötter! Eller, ja, nästan i alla fall.....Överdimentionerade mössor i all ära, NÅN måtta får det vara!

 Frågan är nu: Vad gör jag med den? Jag har jobbat länge på den, jag tänker INTE repa upp den. Kan man kanske göra en väpnarhuva? En buff (halsduk som är som ett rör)? Fast jag vill ju gärna att mönstret ska synas också..... Fan också! 

Igår började jag på ett par pulsvärmare istället.

Mer konstigheter

Modell idag igen. Denna gång fick vi måla istället. Modellen fick sitta hela förmiddagen och stå hela eftermiddagen. Ja hon fick naturligtvis ta paus då och då (konstpaus?)......

  Förmiddagens målning: Acryl     Jag provade på oljepastell

 En till i acryl, målad med palettkniv.

Jag gjorde faktiskt en i akvarell också men det är så svårt så jag är  inte riktigt nöjd med den (det var nog därför jag glömde fota den, jag förträngde den. Kanske fixar det efter helgen).

Jag har målat ett par tavlor efter foton jag tog på klassfesten. Båda två är acryl målade med palettkniv :

.
Det var meningen att dom skulle höra ihop men dom fick lite olika karaktär så jag vet inte......







Den här pajasen är kanske inte så skojig egentligen....snarare hysterisk. :)







 

Kanelbullens dag

♥ I lördags var det kanelbullens dag. Då kan man baka kanelbullar och sen gå upp på skogen med en termos med kaffe och en med varm choklad och käka bullar!


Världen är liten.....

Ja jag vet, det är en klyscha. Men efter vad som hänt idag tror jag verkligen på det.....

Jag stod vid penseltvätten när Maggan som går i tvåan kom ut från sitt rum och spände ögonen i mig: 

M: Har du släkt i Eskilstuna? 
G: Jag är från Eskilstuna, ja...
M: Harriet?
G: Ja.... min mamma heter Harriet...
M: Min mormor bor granne med dina föräldrar.

Vid det här laget var jag jätteförvirrad.

G: Va? Vilka grannar då?!
M: Gustafsson.
G: Är KERSTIN din mormor?!?!
M: Jaaa!

Hennes morföräldrar bor granne med mina föräldrar. Jag har dessutom haft hennes mormor som klassföreståndare i mellanstadiet. "Ja jag vet det, hon berättade det. Jag pratade nyss med henne!" Det är inte omöjligt att jag har träffat Maggan när hon var liten, det är till och med mycket troligt. Jag minns att vi var på dop inne hos grannarna en gång, tänk om det var hon som döptes? Jag har inte frågat mamma än.....

Maggan är från Sveg. Jag är från Eskilstuna. Hur fan gick det här till?

Konstigheter

 Bara teckna skuggorna     och teckna ARGT! 
 Denna gillar jag.

 En tiosekunders....   En längre sittning, (3 minuter).

 En till, i kol.   Och en i blyerts.

Idag:

  1. Sova så länge som jag behöver - Avklarat
  2. Äta frukost utan stress - Avklarat
  3. Plocka undan teckningarna jag fixerade igår i snickarboden - Avklarat
  4. Köra igång tvättmaskinen och stoppa undan den rena tvätten - Påbörjat
  5. Köra igång musik och städa hyllorna i garderoben - Pågående
  6. Laga älgskav med vitlökssås till lunch - Förberett
  7. Gå ut och gå på eftermiddagen
  8. Äta kanelbullar på Kanelbullens dag....(på nåt sätt, jag har inte planerat in nån bakning märker jag...)
  9. .....

Min (eventuelle) polare och jag


Fåfänga kontra praktisk nytta

Häromdagen hamnade jag inne på Sportringen när jag väntade på nästa buss. Jag skulle vilja ha en ny vinterjacka och fick ett infall när jag passerade butiken. Jag hittade en Didriksonsjacka som liknar den gamla röda jag har, i vindtätt yttertyg med löstagbart fleecefoder (och trasigt blixtlås). Fast den här var i en rätt snäll grön nyans och hade inte foder av fleece utan vadderat. Passade som handsken..... rea.... MEN. Vill jag ha den?

Jag som är en kjol och hattmänniska. Kan man ha en "sportig" jacka till kjol och hatt? Jag vill gärna se ut som mig och min stil är INTE sportig. Jag är helst bara sportigt klädd när jag sportar. Å andra sidan var den rätt diskret med sin fina gröna färg. Och grön är fint. Och den hade en krage som gick upp i halsen. Tejpade sömmar. Och Didriksons gör bra kläder.

I detta klimat som vi lever i gäller det att överleva. Man kan inte gå omkring i klackeskor (med öppen tå!) och tunnkappa när det är 15 grader kallt och blåser isbitar även om det skulle råka vara modernt. Men måste alla vindtäta, varma jackor se lika sportiga ut? Finns det inga roliga, tuffa, läckra vinterjackor som dessutom är praktiska? Och som INTE kostar en förmögenhet..... Åker man till Åre ser man en hel del roligt vintermode på byn men jag vill inte se ut som om jag är på väg till slalombacken varje dag! No sport, please! Ge mig en ROCKIG vinterjacka som är praktisk!

Jag provade en längre modell av jacka också, brun och inte fullt lika sportig. Den gick knappt att knäppa över rumpan.

Suck.....

Gör Odd Molly vindjackor?


Slö, slapp och likgiltig

Jag känner mig så SLÖ och OVERKSAM! Tog en kort promenad efter lunch i tråk-vädret och nu har jag duschat, allt för att försöka få fart på livsandarna. Sitter här i morgonrock mitt på eftermiddagen.

Kan det vara baksmälla från gårdagen? Nä det var inte klassfest igen. Vi tecknade modell precis hela dagen. Jag lovar att ögonen gick i kors vid tretiden! Bilder kommer senare, jag orkar bara inte just nu. Jag skulle fixera alla kolteckningarna på förmiddagen men då tog fixativet SLUT! Jag tvivlar på att det finns att få tag på på Hammarn.....morr!

Hade en ambition om att dammsuga också men än har det inte hänt nåt....

Nu ska jag klä mig anständigt och måla på ögonen så man ser ut som folk (man kan ju i alla fall försöka). Sen drar jag på konstutställningen på Vildhussen. Och så ska det väl handlas mat och hämtas barn.... Funderar på om man ska handla på sig grejer så man kan göra varma mackor ute imorgon. Lunch på Colldéns, det vore väl inte så illa? Låter som en finare krog.





RSS 2.0