Har du sett fru Kantarell?

Nu har jag varit ute och provat jackans påstådda regntäthet (eller "vattenfrånstötande" heter det). "Vilken jacka?" undrar ni då. Jodå, jag köpte Didrikson-jackan. Vem kan motstå en varm, grön jacka? Vattenfrånstötande dessutom. Och, jo, det var den, regnet pärlade sig när det hamnade på jackan! Dock var den lite för varm att promenera i just idag men inte tänker jag klaga.

Ingen vidare bild (klicka på den för att förstora) men jag ville bara visa att den visst funkar till kjol också.....Om det passar med hatt till har jag inte provat men om man BESTÄMMER SIG för att det passar, då gör det det, så det så!

Jag har bara min gamla svarta basker på mig. Den har jag nästan jämnt på hösten och vintern....Jag vill ha en ny mössa men jag är så kräsen. Jag vill inte att den sitter åt. Ingen beanie alltså. Förresten, det kanske heter luva på svenska? Och stickade luvor är inte vindtäta. Min basker har allt: Mjuk och formbar, inte åtsittande och dessutom vindtät. Men lite trist med bara svart.....en basker med färg kanske vore nåt? Men dom flesta "tant-baskrar" är så hårda. Drar man en sån över öronen när det blåser så ser man ut som en kantarell. Nej tvärtom, kantarell när man har den mitt på huvudet och champinjon när man drar ner den. Jag vill kunna stuka till den!

Kanske en basker är nästa stickprojekt? Hittade ett mönster här på en basker som ser ut så här:
Den beskrivningen tänker jag skriva ut nu! Jag har till och med garn jag köpte på ICA förra veckan. Och jag läste nånstans att i vinter är det MODERNT med basker. Äntligen! Jag kan vara mig själv och ändå vara modern. Inte illa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0