Fullt upp

Den här veckan har varit intensiv. Det har varit nåt varje dag inser jag nu när ser tillbaka så här på fredagskvällen i soffan med ett glas vin och lite godis till hands Jo, idag kände jag att jag VILL ha godis. Jag behöver godis!
 
I måndags kväll var det dans. Och det är så klart positivt! Äntligen, efter två veckors uppehåll!
 
I tisdags kväll APT och husmöte hela kvällen. Suck och stön men det kändes ändå rätt ok eftersom det är ljust på kvällen nu och mötena var bra. Fast jag missade ju kören förstås.
 
I onsdags kväll var vi på handledarutbildning på körskolan med båda grabbarna. Det var intressant och Herman och jag tog och vann frågetävlingen så nu har Herman en sprillans ny övningskörningsskylt.
 
Det var dom bra grejerna. Sen vände det. Igår vid lunch ringde dom från neuropsykiatriska och berättade att dom måste avboka tiden som Herman äntligen fått för det fanns ingen remiss! Det hade blivit nåt fel. Men vad i helvete?! Vi som väntat så länge. Resten av dagen var ett stort svart hål för mig. Jag kände mig lurad. Grinade till och från hela eftermiddagen (men jobba skulle jag lik förbannat, är det inte märkligt?). Idag har Mannen ringt istället (jag orkade inte mer) och nu är en ny remiss skickad med tillägget "brådskande". Jag hoppas det blir nån ordning nu. Annars behöver jag också nån slags medicin tror jag.
 
Idag har det väl varit så där. Inget speciellt mer än att jag stängde och att eftermiddag blir lång då. Längtade hem. Ville ha choklad. Köpte för mycket, som vanligt. Varför gör jag alltid det? Förra fredagen köpte jag inget godis alls och det gick bra ändå. 
 
Handlade annat också. Imorgon blir det rajtan tajtan för då ska vi på cykelfest. Få se vilket rajtan-tajtan-humör jag är på. Äta och cykla ska jag väl i alla fall och bara man har börjat brukar ju partyhumöret komma. Men det är fortfarande rätt kallt ute. Man får nog ta på överdragsbyxorna om man ska palla. Ni ska få rapport om maten sen.
 
På söndag är det sista april. Vi lär väl ska kolla på brasan nere vid skolan då antar jag. Men vart tog april vägen egentligen?
 
På måndag första maj och ledigt. Men vi skulle köra dansen ändå tror jag.Sen börjar en ny arbetsvecka med nya saker att komma ihåg.
 
På tisdag ska jag lämna in bilen för hjulbyte på morgonen, sen måste jag komma ihåg att hämta den på rasten för direkt och omedelbart efter jobbet far jag till Sollefteå och frissan. Sen blåser jag hem igen och direkt till kören. Pust.
 
På onsdagen ska jag besikta bilen innan jobbet.
 
På torsdag ska jag till läkaren med mitt knä. Har jag berättat att jag ramlade på jobbet, dagen innan min födelsedag? Jo, det gjorde jag. Jag satt med vid lunchen för en gång skull och när jag reste mig från stolen för att göra nåt fastnade jag med foten i en barnstol som stod bakom min stol och föll handlöst i golvet. Höger knä var det första som träffade golvet och jävlar anamma vad ont det gjorde! Men jag kunde gå efter att ha suttit och hämtat mig från smärtan en stund och jag hade ont ett par dagar men det gick över. Men nu har jag ont på framsidan knät och härom morgonen upptäckte jag att det var en knöl där. En knöl som går att röra på under skinnet liksom. Det kändes inte helt bra om man säger så. 
 
Jodå, det är redan anmält som olycksfall på arbetet och det är ju bra att jag äntligen ska till läkaren och få det undersökt. Fast lösa bitar känns ju inte så kul...
 
På fredagen ska jag in till Östersund och hämta mina nya glasögon. Men sen är det väl inget mer den veckan hoppas jag!
 
Inget av det jag ska göra är speciellt stora saker egentligen (utom att åka till Sollefteå och till Östersund) men det där med att det ska kommas ihåg, det kan vara nog så jobbigt. Kanske tur för mig att det är tredagarshelg nu så jag kan vila upp mig innan veckan drar igång....
 

Fredagsfys???

Fredagsslö. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag öppnade idag. Och tack vare detta slutade jag tidigt så jag borde haft tid att promenera innan middagen. Men det blev inget av med det. Det är bara nån plusgrad ute och det BLÅSER. Usch. Jag var inte alls sugen på nån promenad. 
 
Dessutom hade jag dåligt med ström i telefonen. Men jag sätter väl i laddaren och så promenerar jag efter middagen istället, ok? 
 
Nä. Jag plockade ihop resterna av fredagstacon (räcker till lunch imorgon, mums), plockade in disken och sen blev det inte så mycket mer. Det blåser fortfarande på ett otrevlig sätt där ute. 
 
Men - tänk att klockan är åtta och det är fortfarande ljust. Jag älskar det. Imorse när jag for på jobbet strax innan sex var det också ljust. Härligt!
 
Vi får väl se hur länge jag orkar hålla mig vaken ikväll. Det kanske blir en tidig kväll och revelj i gryningen imorgon. Då kan jag ju passa på att gå ut och gå istället för kvällens inställda promenad. Lakritskvinnan aproves.

Shoppingtur

Ikväll har jag premiärpromenerat med gåstavar - och jag gillade det! Det blev lite mer schvung i stegen tycker jag. Gick inte att tappa farten och fisgå utan full fart hela vägen runt Rasan!
 
 
Köpte stavarna på Claes Ohlson när Herman och jag var till stan idag. Hade tagit ut en semesterdag eftersom det är påsklov och färre barn och Herman skulle på tandregleringen. Dessutom hade vi båda presentkort, jag på Joy och Herman på Dressman. Jag hade även beställt tid till optikern. Jag har börjat se sämre vid läsning igen plus att det har varit helt hopplöst att sitta vid datorn den senaste tiden. Inget avstånd har funkat och jag har fått huvudvärk efter typ fem minuter. Så det blev ett par "vanliga" progressiva och ett par progressiva terminalglasögon. Gick också på "2 för 1"-erbjudandet - fast det blev ju inte billigt för det...
 
 
Herman köpte ett par brallor, ett bälte och två par kallingar på Dressman, jag köpte en topp på Joy. Får väl ha den på mig på fredagsfotot imorgon så ni får se den. Var även sugen på byxor med lite färg nu till våren men inte fanns det mycket av den varan på Joy, inte. Denim, beige och blekt olivgrön var vad dom hade i byxväg. Överhuvudtaget tyckte jag att färgskalan var blek och urvattnad i butiken. Jodå, jag provade ett par gröna brallor och dom satt ganska bra men jag tyckte dom var alldeles för färglösa för mig. Jag kände mig även lite snål eftersom jag faktiskt var där för att använda upp mitt presentkort och så mycket pengar så det räckte till både topp och brallor hade jag inte på det.
 
Sista anhalten var Elgiganten där jag förhörde mig lite om hur mycket en dator skulle kosta om jag ska ha en jag blir nöjd med, dvs en med bra arbetsminne för att redigera bilder. Den skulle kosta lika mycket som glasögonen faktiskt. Jo, det anade jag ju. Och att en dator kostar så mycket kan jag på nåt vis acceptera men ett par glasögon....  Ja, nu kom jag visst från ämnet. Svårt att släppa det där med priset på progressiva glas.
 
Jag köpte ingen dator, inte denna gång. Men jag ska ha en, så småningom. Med nya terminalglasögon blir det ju kanon.
 
 
 
 

Långhelg

Idag är det annandag påsk. Så skönt med fyra dagar ledigt. Påsken är bra. Inga presenter som ska köpas, inga speciella kakor som ska bakas, man får äta precis vad man behagar. Och inget krav på pynt. Påskris är det flera år sen jag hade. Jag gick in på Åsas blommor och lät S göra en påskbukett åt mig istället. 
 
 
Vi har umgåtts med släkten. Firat en födelsedag. Slappat lite emellanåt. Vädret har varit soligt men kallt. Inget snöfall att tala om, inte som det varit söderut.
 
 
Nu är det dags att diska ur godisskålen för den här påsken. Kände redan innan helgen att det inte är nån mening med att skärpa sig. Låt helgen vara helg och så återgår vi till ordningen när det är vardag igen. Nu är jag rätt less på sötsaker så det blir nog inga problem. Magen kommer att glädjas åt vardagsmaten.
 
 
Vi har för all del ätit annat än godis också. I lördags hade vi folk hemma på mat. Det blev sill, lax, potatis, ägg, sallad, bönor, skinka, lammstek, bröd, ostar, köttbullar, prinskorv och Jansson. 
 
 
Barnen fick påskägg - och det fick jag också! Tjusigt, inte sant?
 
 
Trots tre dagar ledigt på raken är jag trött idag känner jag. Det blev lite sent igår när vi satt och surrade. Samma i lördags. Jag är för gammal. Behöver tydligen min nattsömn. Men trevligt var det!
 
Igår var vi till H och T och drack kaffe allihop. Haqvin cyklade ner och Herman och jag tog en promenad. Soligt men kallt som jag redan skrivit. Nu vill jag ha vår och värme! Ja, jag vet att det bara är mitten av april än. Jag vill ändå.
 

Styrketår

 
Fredagsfotot 2017-04-07

Godmorgon, fredag

 
Fredagsfotot 2017-03-31
 

Påskvecka

Igår hade vi påskdisco på jobbet. Påskharen var också där.
 
 
Nertill har jag vita knästrumpor och mina mörkröda haremsbyxor. Fiffigt va? Har-emsbyxor, höhöhö. Tillsammans med knästrumporna gav dom faktiskt en känsla av harskånkar. Och så en svans så klart. Hittade dock inte den gamla garnbollssvansen så jag gjorde en ny av en vit chenillsocka som jag stoppade upp till en boll.
 
Det var fullt med påskkärringar när jag kom till jobbet men även några Spiderman och en Batman. Det dansades disco och tillverkades kvastar. Sen blev det påskbuffé.
 
Köket hade skickat två sorters inlagd sill, rökt lax, pepparrotsgrädde, kokta ägg, mimosasallad, kokt potatis, köttbullar, prinskorv, gräddsås och så klart varma grönsaker och vitkålssallad (hur skulle det annars gå?). Dessutom en kantin med skuren vattenmelon!
 
Oj, vad mätt jag var sen. Och ändå tog jag bara några smakbitar av korven och köttbullarna. Jag var den enda vid mitt bord som ville ha sill och rökt lax så det kan ju bero på att jag åt mer än vanligt av dom. Plus pepparrotsgrädde. Burp... 
 
Plötsligt kommer S in och frågar: har ni fått efterrätt? Öh, du menar vattenmelon? undrade jag. Nej, svarade hon, försvann ut genom dörren igen och kom tillbaka med en plåt med snoddas! Javisst ja, dom bakade ju det förra veckan. Hur ska jag orka? 
 
Jag sparade min till rasten. Då var kaffet klart också. 

Vårstädning och vintersport

Jag gjorde det! Jag städade hallen i lördags, ja, tvättstugan också. Dom hänger ju liksom ihop. Vaknade 6:45, onödigt tidigt för att vara en lördag men jag var pigg så jag klev upp och åt frukost och sen satte jag igång.
 
När jag plockat klart i tvättstugan och var redo att dammsuga hade Mannen vaknat. Han undrade om vi skulle åka upp till Kälsjön och åka skidor. Ja, vilken bra idé. 
 
Vägen upp till Alaska var väldigt lerig men det var mycket snö kvar där uppe. Vi åkte på myrarna in och sen längs kanten av sjön. Det började snöa.
 
 
 
 
När vi kom hem och ätit lunch fortsatte jag med att skura tvättstugan, dammsuga hallen och skura där med. Bar ut några av vinterkläderna i alla fall men det är fortfarande rätt kallt ute så resten får vänta. Jag är nöjd med resultatet ändå.
 
På söndagen åkte vi motorcykel till Hammerdal med några och åt pizza. Tämk, två årstider på samma helg.
 
 

Vårkänslor

Oj, är det fredag nu igen? Tycker veckorna bara flyger iväg. Rinner bort med snön som smälter. Jo, det är nog vår nu, på riktigt. Vissa dagar går man ut utan jacka utan att behöva frysa. Ska ta hem skoterstället från jobbet för gott idag. Jag kan nog tvätta och hänga undan det tills nästa vinter för jag gissar att det är slutåkt på skogen också nu. 
 
Min kropp längtar ut. Jag vill ta av mig vinterparkasen, den som jag tyckte var så skön när jag tog fram den i höstas. Mina fötter vill ha mjuka, lätta skor nu, inte vara instängda i fodrade kängor. Men det är fortfarande minusgrader på nätterna och även förmiddagen ibland. Jag gillar inte att frysa. 
 
Vill stoppa undan ALLA vinterkläder nu och bära undan alla powerstövlar och vinterskor och röja upp i hallen. Dammsuga upp allt grus och göra fint. Men det är fortfarande snö kvar ute på gården. 
 
Vi får se vad som händer i helgen. Jag kanske gör ett ryck då.





RSS 2.0