Dagens fel

Idag tänkte jag och en kollega äta på grillen. Dagens rätt var schnitzel med aromsmör, klyftpotatis och sallad.
Vi fick vänta TJUGO MINUTER på maten! Han sprang förbi oss flera gånger med tallrikar. Till slut stannade han upp vid vårat bord när han  var på väg tillbaka: "Hade ni också beställt dagens?" ...JAAA!
Vi som beställt först fick vår mat sist. :(
Och sen var det inte speciellt gott heller....

Mat som inte är god gör mig så besviken..... snyft.

Ikväll åker vi till Åre med jobbet! Då behöver jag säkert inte bli besviken på maten. Vi i tjejstugorna ska äta tillsammans i kväll och dricka vin och träna på vårt traditionella framträdande på lördag kväll. Jag har skrivit ny text till Markoolios "Vi drar till fjällen". Det blir nog succé som vanligt. ;-)

Ett problem är att jag glömde ta med snyggskor. Det blev så mycket med sängkläder, utekläder, badkläder, finkläder, gympadojjor ifall det är torrt, kängor ifall det är lerigt..... det kopplade lite fel och skorna kom inte med. Kanske jag ska ta mina röda "träskor"? :)  Bruna sammetsjeans, top i brunt, vitt, rött och orange och så röda tofflor till det. Ja varför inte? Är det bara tillräckligt udda så ser det genomtänkt ut!

Nu ÄR det vår!

Jag har varit ute och plockat undan alla skidor och stavar och burit ut lådan med pjäxor som stod i hallen. I botten på den lådan hittade jag Sörens borttappade tumstock. Det som göms i snö kommer upp i tö?
Under botten hittade jag nåt annat, inte full lika trevligt: KATTPINK! AAAH! I´ll kill that cat!

Nu är det skurat med både såpa och alsolsprit. Jag har läst nånstans att det ska ta bort pink-lukten. Eller var det klorhexidin? Nåväl, det spelar ingen roll, Alsolspritens datum gick ut i mars så det var ändå dags att köpa ny. Men skura golv med den måste väl vara ok även där datumet gått ut? :)
Sen när det torkat ska jag peppra på där med CAYENNEPEPPAR! Attans kiss-katt. Jag trodde han slutat med såna dumheter.

När jag hade stökat färdigt ute så gick jag "vårrundan". Jag brukar göra det när snön smälter bort: Jag går runt huset och kollar vad som kommit upp i solvärmen, helt enkelt. Det blir varmt mot husväggen. Och visst hade det kommit upp lite grönt! Pingstliljorna i stenröset bakom gäststugan har också kikat fram.

image123

Nu undrar ni kanske vad pingstliljorna gör i stenröset bakom gäststugan, där syns dom ju inte? Jo det var så här: När jag flyttade hit så gjorde jag en rabatt på framsidan med en massa vårlökar. Efter några år så kom det inte upp mycket blommor, trots att jag grävt upp och delat på lökar och fixat och donat. En sommar så ledsnade Sören. Han tog fram spade och skottkärra och grävde ur hela rabatten och dumpade skiten i stenröset..... Året efter kom det MASSOR med pingstliljor i stenröset. Mikroklimatet måste ha varit bättre där. Eller så var dom blyga och ville blomma för sig själva, vad vet jag. Rabatten på framsidan avvecklades så småningom helt....

Nu ska jag fortsätta mitt värv. Hänga tvätt tror jag står som nästa punkt på programmet. Den går nog att hänga på verandan idag, där är det rena sommarvärmen. Sen ska det tvättas hår (glömde bort det igår för jag var så trött) och vaxas ben! Jag ska på kick off till Åre i helgen och sen är det inte långt till vi trampar spansk jord. Och jag kan ju inte komma till Spanien med vinterpälsen kvar!

Jaha!

Så är man hemma med sjukt barn igen. Haqvin har ont i skallen och har möjligen lite feber. Antingen är det en förkylning eller så är han "bakis" sen igår. Det var avslutning på danspatrullen och stor skoldans på Centrum och hög musik, mycket dans och kanske för lite vätskeintag, samt att det blev sent. 
Det var jättekul att se hur många barn som faktiskt vågade bjuda upp och dansa. Både bugg och foxtrott. Vissa dansade i och för sig nån slags fridans men det spelar väl ingen roll, bara man dansar?
Mina grabbar hade lite problem att komma igång med dansandet, dom ville inte, sa dom. Men till slut var dom också uppe och stuffade, om dock inte med nån partner utan mest för sig själva. Eller var det kanske med alla? Herman körde bland annat  lite "robotman"-dans (ni som var på Hammarstrands marknad ifjol vet vad jag menar, ni andra kan kolla här eller på videon nedan) och Haqvin shakade loss rejält han med.
Vi som först inte tänkt stanna så länge blev kvar till strax efter nio. Vi kunde ju inte åka hem när dom väl kommit igång!!

Rock on!


Så det kan bli (tillfällig dyslexi?)

En kollega hade en påse skorpor låg på köksbänken i morse. Laktosfria skorpor. Fast jag läste "Lakritsfria skorpor" på etiketten.....
Hmm....
Dom flesta skorpor är nog lakritsfria?

Änte kônstigt...?

Jag var och köpte en glass på fikat (NEJ! Jag bantar INTE... det är kanonväder och definitivt glassväder)

Killen efter mig köpte: en 200g chokladkaka, en ost- och baconkorv och - en Coca Cola LIGHT.

Varför gör man så? Hur tänkte han? "Vanlig läsk är fullt av tomma kalorier, jag tar en light".

Jag säger som Peter Karlsson i Blå Grodorna: Änte kônstigt?

Tjosan!

Igår var jag med Forsgillet och hälsade på Erstagillet i Långsele. Vi åkte hemmifrån strax efter 18 och kom hem ca 23:30. image31
Vilket drag! Levande musik ("levande spelmän" höll jag på att skriva) och massor med folk (läs "gubbar och tanter") som ville dansa. Inte nog med detta, i pausen blev vi bjudna på mat! Pastasallad med bröd och sen kaffe med rulltårtsbakelse. Rena kalaset!
Vi lärde dom några av våra danser och vi fick lära oss några av deras. Vad sägs om "finska polkan", "schottis från Öhn" och "familjetango"? Nu gäller det att komma ihåg stegen på dom nya danserna tills nästa gång vi tränar. Att lära sig nya danser är bra hjärngymnastik, som komplement till den kroppsliga träningen.

Tycker jag dans är kul eller tycker jag det är KUL!?
image122

Grattis mamma!

Idag fyller min mamma år.
Det här är min mamma
.
image121


Grattis till henne! Hurra hurra hurra! Tårta, choklad och blommor, alltiett!

image120

Present kommer nästa  vecka då vi ses.
Kram!

Bla bla bla....

Först klaga för att kjolen sitter trångt, sen vara först i Anton Berg-asken som Mårten köpt åt oss....."grape in muskat wine".... hmmm...
Mycket snack och lite verkstad blir det....

11s17-FRIck6-26

Man har inte roligare än man gör sig

En kollega nära mig (jag låter henne vara anonym av integritetsskäl)  tappade bort Ö-tangenten nyss. Hur kan man tappa bort en tangent?! Jag kröp omkring på golvet och garvade och hjälpte henne att leta. Vi hittade ingen tangent. Vi kollade under alla hurtsar och skrivbordsben, hon skakade kläderna. Ingen tangent. Till slut hittade hon den..... I urringningen!!!
Nu sitter hon och försöker pilla tillbaka den och få Ö att fungera som det ska......

Nu är jag lite less....

Jag hade ju bestämt mig att jag duger som jag är, eller hur.  Men imorse skulle jag ta på mig en kjol jag inte haft på länge ("allt" annat ligger i tvätten) och den satt TRÅNGT! Det var inte snyggt..... det fanns liksom ingenting att diskutera, den gick inte att ha på sig.
Det är som att det inte är själva övervikten som stör mig utan det faktum att jag inte längre kan ha kläder jag tycker om. Så vad gör man? Jag vet att jag rör mig för lite, jag kom av mig när jag var förkyld och det går lika trögt som vanligt att sätta igång igen. Varför sitter jag här och skriver? undrar ni säkert. Jo jag håller på att lägga över sista CD-skivan med italienskakursen på mp3-spelaren. Sen ska jag ut och gå! Om inte för motionens skull så för att SOLEN SKINER! Att röra på sig gör även att man blir piggare i huvudet (vilket behövs!) och att man får mindre ont (i axeln i mitt fall).
Dra ner på onödor är nog också en bra idé. Ett blodsocker som åker berg-och-dalbana är inte heller bra för humör och kraft. Hur ska det gå till? Jag som älskar choklad. Jag får trösta mig med att man blir intelligent av choklad. Tror ni mig inte? Läs här:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1380512.ab

Nä nu ska jag ta rätt på disken innan jag går ut!

Arrivederci!


Det här börjar bli rena rama modebloggen!

Jag läste i Aftonbladet igår att träskorna har kommit tillbaka och är  MODERNA! Läs artikeln här:

http://www.aftonbladet.se/sofismode/mode/article2265119.ab

Det var nog modevibbarna jag snappade upp när jag köpte tofflorna, tror ni inte? ;-)
Dom är visserligen inte ÄKTA träskor men dom ser ut som det.

Det kan ha varit vårsolen också. Jag minns när jag var liten, då gick vi till en liten källarbutik i ett bostadsområde i närheten och köpte nya träskor på våren, det måste ha varit i april-maj nån gång. Jag minns att tussilagon hade kommit. Sen hade man träskor JÄMNT. Till byxor, till klänning, till shorts. Ja, jag är uppväxt på 70-talet.... och jag gillar även tunikorna som finns nu.

Jag tror jag har börjat gå i barndom?

Sär skrivning och annat...

Mer språkliga lustigheter, den här gången från mitt jobb.

"Ominstallation av kassa program. "
Tur vi ominstallerade...

Kunderna kan dom med. Så här kan det se ut i felanmälningarna som kommer:

"Drive will not boot, as a  DVD is inserted into Drive a tickling noise occurs every 4sec."

"Denna kund står helt still och behöver hjälp så fort som möjligt."


" mus -dell är trasig inkl sladd på måndag morgon "


Och som avslutning har vi gjort en uppdatering mot kund :


"Sköt kund, ej på plats"

(förmodligen ska det vara "sökt", eller...? Hjälp!)


 


Ordmärkeri, ordmärkera....

I dagens ÖP kan man läsa rubriken:

Chockbeskedet kom som en överraskning

Nähä?

Impulsköp....

image119

Inredningstips

Det senaste inom heminredning: 

Styla ditt vardagsrumsbord med Bionicles.

image116

Söt prydnadskudde att ha i sängen.
image117

Gips-skulptur

image118

Lindy hop

Ni vill väl veta hur det var på danskursen, förstår jag. Det var kul! Inga våldsamheter men det trodde jag inte heller, man måste ju börja från grunden....
Vi fick lära oss grundstegen och själva danspositionen: gung i knäna, rak i ryggen. Och så kontakten med förarens (kavaljererens) hand i ryggen. Samt en massa andra små detaljer man ska tänka på! Sen lärde vi oss några olika turer och på slutet lite jazz-steg man kan stoppa in när man får tillfälle. Dansen är väldigt fri för inprovisation och turerna kombineras fritt, som i bugg. Men nog tyckte jag det var roligare än bugg. Fast jag kan inte bugga ordentlig så vad har jag att jämföra med? Det var MYCKET roligare än foxtrott i alla fall!
Den där "gung i knäna"-positionen är väldigt bra träning för lår och vader. Jag kände det när kursen var slut och det var dags att åka hem jag hade lite lätt värk i benmusklerna.
Nu är ju frågan hur jag ska fortsätta. För det vill jag. Jag hade ju velat få med Sören men han ville inte... I så fall hade vi kunnat träna hemma. Men Lindy Hop Östersund tränar på torsdagar och då är man välkommen efter kl.20 att testa och träna. Det kostar 20 kr och man behöver inte vara medlem. Låter ju bra. Undrar bara vem man ska dra med sig. Nån som har en dansant kille att låna ut?

Shoppa loss

Idag har det shoppats loss å det grövsta! Herr snickaren skulle till Birsta för att köpa gipsskivor och då sa jag "Då följer jag med, jag ska köpa kläder tills vi ska till Spanien!

Så fort man säger att man ska till Sundsvall så tänker folk automatiskt att man ska till IKEA. Men vi var inte ens innanför dörrarna, kan ni tänka er!? Vi tänkte först äta där men när Sören var klar på Byggmax och ringde mig så stod jag fortfarande i provhytten, med ett par korvskinnsbrallor på mig, och hade inte hittat något som passade så det blev lunch på Birsta City istället. Jag ville dessutom fortsätta kolla efter maten.

Efter pizza och nachotallrik drog Sören till Biltema och jag letade rätt på Zizzi, en affär med storlekar från 42 och uppåt. Jag blev så glad när jag såg att den fanns där! Byxorna jag provade satt som sagt som korvskinn (trots att det var linnebyxor!) och midjan var låg så allt mitt mjuka syndes. Jag har alldrig provat kläder på Zizzi förut men jag hade höga förväntningar! En affär för större storlekar borde ha byxor som passar även min rumpa! OCH! Jag hittade TVÅ par skitsnygga piratbrallor! Jag kunde inte bestämma mig. Jag tänkte: bäst att passa på när man hittar nåt! Jag köpte båda. Det blev inte billigt men det blev BRA. Får man kalla det "fynd" när det inte är billigt? Ja det får man.

Sen blev det Indiska för där brukar jag hitta kläder. Jag provade en klänning innan på Åhléns som såg lovande ut på galgen. Grön och fin med singoalla-ringning och smock i midjan. Men på min kropp såg den löjlig ut..... smocken satt inte i midjan utan strax under bysten och resten av klänningen stod ut som en blomkalk runt kroppen. Det såg ut som en ett-årings klänning! Klänningen som jag hittade på Indiska var jättefin, blommig med virkad spets runt ringningen (jag är svag för virkad spets!) men den satt inte heller bra. Alldeles för mycket vidd. Vad ÄR det med modet nuförtiden?!
Jag köpte en blus istället. Med BRODERIER (är jag också svag för!) ! Mmmm! Jag får ha den och byxorna istället för klänning.

Nästa anhalt var Jula. Sören skulle ha lite ditt och datt, bland annat snickarbyxor. Och jag köpte också ett par. Jag har saknat arbetsbyxor att ha när man målar hus och klyver ved och annat sånt där skojigt......

Nåt kort på arbetsbyxorna får ni inte men här kommer byxorna och blusen. Färgerna är lite mysko på bilden men byxorna är gröna och blusen är vit.

image115

I morgon är det fredag, yes, yes!!!

Och DÅ ska jag på KURS i lindy hop! Jojomen, fredag kväll och lördag är det kurs i lindy hop på lilla Hammarn. Tredje gången gillt är det. Dom två första försöken att ha kurs blev inställda pga för lite deltagare. Men den här gången blir det!
Ni kanske inte vet vad lindy hop är? Om jag säger jitter bug då? Jodå, jag räknar med träningsvärk på söndag.....

image114

Den sorterande människan

Varför måste man ha kategorier på sin blogg? Ja man måste väl inte men eftersom möjligheten finns så uttnyttjar jag den. Man sorterar ju för att man ska hitta senare. Men ibland är det svårt att sortera. Förra inlägget, till exempel, ska det in under "Mat och dryck", "Kropp och kläder" eller "Språklådan"?! Det fick bli "Allmänt".....

Jag vet folk här på jobbet som inte sorterar in sin mail i mappar. Jag skulle bli tokig! Hur ska man då hitta igen mailet man är ute efter? Sparar man nåt så är det ju för att det innehåller info man kan ha användning för senare eller möjligen för att det är kul, intressant eller har ett affektionsvärde. Och kan det då inte vara bra att hitta det sen? Man kan använda sökfunktionen, jag vet.... men då ska man hitta lämpliga sökord. Och så blir inboxen FULL med mail. Jag har mappar på varje kund samt mappar om annat där jag sorterar in dom mail jag vill spara. Då hittar jag.

Jag känner folk som inte har speciella platser i kökskåpen för olika saker utan lägger in grejerna där det finns plats för tillfället. Hur hittar man då? Man kanske inte gör det? Tänk att leta varje gång man ska ha nåt. Jisses.

Handväskan lägger jag alltid på samma ställe. En mig närstående person lägger plånboken lite varstans i huset. Så får han också springa runt och leta efter den. Mobiltelefonen kan jag lägga ifrån mig på ett par tre ställen när jag inte har den på mig men den kan man ju ringa till i fall man totalt misslyckas med att komma ihåg var man lade den. Igår hade den trillat ur fickan när jag läste saga för Haqvin i våran säng. Det tog ett tag att komma på att jag skulle leta i SÄNGEN. Men där var den.

Idelet för mig är att ha en plats för var sak och var sak på sin plats. Det är helt enkelt därför att jag är så förvirrad att jag måste ha ordning på prylarna för att fungera!!

Fria former

I tidningen Laura som nån lagt på lunchbordet idag fanns en artikel med viktväktarrecept. Som "rubrik" till en bild stod "Fria former och fria val". Vaddå fria former?! Är viktväktarna inblandade så handlar det väl om att gå ner i vikt? Då kan det ju inte bli tal om några fria former! Fria former, då måste man få se ut som man gör. Och inga fria val heller! Jag tror nämligen inte man får välja nån gräddtårta direkt. 
image113
Beng-E tyckte jag misstolkade med flit, jag förstår inte vad han pratar om...

Jag bloggar, alltså finns jag

Läste i Amelia om tre populära bloggar. En av dom har jag varit in på förut, av ren nyfikenhet. Jag tänker inte skriva vems blogg det är (men hon är inte mörkhårig). Och jag vet inte om jag är för gammal eller om det är för att jag bor "i skogen" men - den är ju totalt ointressant..... ?
Kanske man är sån när man går i gymnasiet och bor i storstaden? Shopping, fika, berätta att man ska vara med i TV (eller kanske det var radio?). Hon kanske skulle tycka min blogg var synnerligen oinstressant, vad vet jag. Vårtecken, matberedare, chokladbegär..... vad är det jämfört med utelivet i Stockholm?
Ska man gå efter alla kommentarer så är bloggen välbesökt. Men populär? Nja... jodå...Även som hatobjekt.... Och visst mår man bra av bekräftelse, jag blir skitglad om nån kommenterat min blogg! Nåt jag däremot kan vara utan (och som jag sluppit rätt bra hittills) är dessa kommentarer från folk som bara vill att man ska gå in på deras blogg:"Kom in till mig och läs mitt inlägg om det och det", "Var med i min tävling på min blogg!". Oftast utan att ens kommentera det som stod i inlägget....jag undrar, är det nån tävling? Mest läsare vinner?  Vad det handlar om är egalt, huvudsaken man får många besökare! Om jag är bekant med mänskan (fysiskt eller virtuellt) går jag förmodligen in på dennes blogg med jämna mellanrum utan uppmaning, eller hur? Och är jag INTE bekant så får det allt vara jäkligt intressant om jag ska besöka den och en tävling som går ut på att lägga in en reklambanner i sin blogg, den är inte intressant, enligt mig. Nu kom jag från ämnet....Nåväl.
Man mår bra av bekräftelse, som sagt.... men att få 50 negativa kommentarer, är det roligt? Jag skulle inte orka med, tror jag. Men jag håller i hemlighet med dom negativa.....
Det är ett tag sen jag gick i gymnasiet men är man verkligen så barnslig då? Det känns som det fattas nåt, jag vet inte riktigt vad.... självironi? Självinsikt? Eller fattas bara dom där knäppa funderingarna som vi alla har och som är så roliga att läsa om (det är så skönt att se att man inte är ensam om dom!).
Insikt i ekonomi verkar i alla fall fattas. Att kalla armband för 180 spänn styck för "budget" är väl lite magstarkt....men, what the heck, man har olika perspektiv på tillvaron. Det är väl bara för mig att ge fan i att läsa hennes blogg. För jag är ju inte intresserad, egentligen.  
Jag är nog för gammal och totalt ute. Jag har ett ute-liv med andra ord?
Mitt uteliv består av att stoppa ner vattenflaskan och kaffetermosen i ryggan, snöra på sig kängorna och gå upp på berget.

Nej! Se det snöar....

Ja det var väl väntat, det är ju april. Men ändå! Det känns inget kul att sopa av en halv decimeter snö från bilen när man nyss gjort sig lyrisk över vårens ankomst. Dom stackars tofsviporna vid Strånäset stod och kurade i snön idag, man såg nästan hur dom huttrade. Men ett till vårtecken såg vi: Canadagäss.
Nu är det snart lunch och det verkar inte ge sig. Snö, snö faller från himlen. För min del kunde det gärna får regna nu. Bort med snön! Fram med gröngräset och blommorna! NU!

Vitkålssallad och matberedarhelvete

Gjorde vitkålssallad idag. En väldigt enkel och god variant. Man river vitkål och blandar med krossad ananas och sen saltar man och pepprar efter behag (dock ej som farbror Melker). Friskt och gott!
Jag funderade när jag började plocka fram vitkål och matberedare varför det är så sällan jag gör vitkålssallad? Som är så gott och enkelt. Svaret upptäckte jag snart: matberedaren..... Skålen på matberedaren är så förtvivlat liten så med den mängd sallad jag brukar göra får jag tömma den ideligen. Och det tjorvade och jävlades också, vitkålen kilade fast mellan matarröret och matargrejen (vad den nu heter, den man pressar ner grönsakerna med) och när jag försökte dra lös den så åkte säkerhetsspärren ur läge och maskinen stannade. Nu vill jag ha en ny matberedare! Nä det var lögn, inte NU, jag ville det redan förra gången jag använde den men då blev det inget mer än en tanke. Nu rotade jag faktiskt fram en reklambroschyr från Elon ur pappersinsamlingen och hittade en Borsch med mixer på. Med STOR  behållare. Perfekt! 999 spänn......aj fan.....
- Vad trodde du dom kostade då? sa Sören
- Jag hade ingen aning, svarade jag.  Men jag trodde nog dom var billigare. Men man kanske måste hosta upp en tusenlapp om man ska få nåt som är något att ha.
- Ja annars får du en sån där, sa han och pekade på Melissan....... (höhö).
Det är faktiskt inget större fel på den. En massa tillbehör är det också: rivskivor, pomme frites-strimlare, visp, citruspress, råsaftcentrifug och så en mixer man sätter ovanpå. Men den är för liten..... 
Jag känner dock en tjej som ska till att flytta hemifrån. Jag undrar om hon kanske är intresserad av en matberedare.....? ;-)

PS. Matberedaren jag kollade på hade en behållare på över tre liter. Det är kanske att ta i..... ? Nu ska jag kolla på nätet vad dom kostar. DS.

Kanske ni undrar....

...hur det är med Herman? Jo det är bra. Han vaknade till igår kväll när jag duschade och kräktes lite, sen sov han hela natten och i morse mådde han bra. Han drack visserligen bara vatten och saft till frukost men han var glad och såg pigg ut och sa själv att han mådde jättebra. Han åt både lunch och kvällsmat. Jag vet inte vad det kan ha varit han drabbades av som gick över så fort!? För han var verkligen jättedålig igår (jag tänker INTE gå in på alla detaljer). Kan ha fått i sig nåt olämpligt? Dålig mat? Smälvatten?
Jag är dock lite trött idag fastän jag fått sovit hela natten utan avbrott. Det blev lite sent eftersom vi tittade på morden i Midsommer, sen hade jag lite svårt att slappna av, jag trodde jag skulle få ha nattjour och rycka ut en gång i halvtimmen....men jag slapp! Hoppas vi slipper fler sjuka barn.
Nu sitter dom bägge två i sal´n och lyssnar på sina mp3-spelare och Sören är på Hammarn och tillverkar packväskor till motorcykeln så det är så LUGNT och skönt här. Smuttar på en konjak och läser bloggar.

Jaha, nu gick det i dörren, slut på friden....

Rapport från våren

Tofsviporna har kommit till Strånäset, fågelobservationsplatsen för oss som pendlar mellan Hammarn och Stugun. Och idag när jag skulle gå upp på berget hörde jag tranor! Uppe vid Colldéns hade bäcken gått upp och skvalade så glatt. Jag gick inte ända upp på berget, det orkade jag inte för förkylningen har satt sina spår, utan jag stannade vid grillplatsen vid Ecke-hygget. Där satte jag mig på medhavt sittunderlag (inga blåskatarrer här, tack!), drack ur vattenflaskan och bara njöt. Av tystnaden, av utsikten, av att vara själv en stund och få tänka en tanke färdigt utan att bli avbruten. Jag orkade inte fortsätta uppåt utan gick hem samma väg. Tyvärr luktade det mer vinter än vår ute, troligen beroende på att solen inte sken. Eller så beror det på att det är så pass mycket snö kvar än i skogen.
Hemma på gården håller snö- och istäcket på att luckras upp och det blir djupa spår när man kör med bilen. Ett annat vårtecken som inte är så trevligt är alla små högar med kattskit som kommer fram..... eftersom snön är så bra att gräva i har katt-aset använt hela gården som toalett i vinter. Urk.... det blir till att ta fram en spade och skyffla undan. Det är kanske det som kallas "vårstädning"?

image112

En våryster bäck

Kära mor, jag tar tillbaka det jag sa om att vi mår bra.....

Fem minuter efter vi lagt på luren fick Herman jätteont i magen, sen spydde han och sket omvartannat......... och han som dessutom måste hålla reda på sitt ben som inte har nån styrsel än.
Stackars liten gubbe...... nu ligger han i sängen och jag hör hur han suckar och att han mår dåligt. Han har fortfarande ont i magen. Och jag hoppas, hoppas att det är nåt olämpligt han har ätit, jag har inte hört om det går magsjuka i klassen just nu....... jag korsar fingrar och tår och ögon och allt man kan korsa och håller tummarna (tuttarna kanske?). Jag vill inte att fler blir sjuka!

Miljötänkande?

Kapp Ahl ska börja ta betalt för sina plastkassar, läste jag. Det är för miljöns skull. Vi ska tänka efter en extra gång innan vi använder plastkassar. Pengarna ska gå till nåt klimatprojekt.
Tanken är god men frågan är nu: ska man ta med sig tygkassar nu när man ska ut och shoppa kläder? När jag handlar mat har jag för det mesta tygkassar med mig men att ha det när man handlar kläder är ett nytt tänkande. Jag vill inte nämligen inte BETALA Kapp Ahl för att göra REKLAM. Gör man reklam ska man väl HA betalt?!
Kan inte Kapp Ahl sy ihop tygkassar av gamla reaplagg som inte går att sälja? Dom där som inte gick åt på senaste rean - heller... Det kan ju bli riktigt kultigt. Och originellt, inte en kasse blir lik den andra. Randiga kassar, rutiga kassar, glittriga kassar... ja jäklar anamma, vilken IDÈ!

image111

Lyxvecka eller stressvecka?

Den här veckan är måndag enda dagen jag jobbar hela dagen. Igår var det utvecklingssamtal med Haqvin på eftermiddagen, idag är det dags för Herman. Imorgon blir det hela dagen för då ska vi in och ta bort gipset! Och på fredag är det möte på skolan på morgonen.
Frågan är om man ska stressa upp sig över allt man ska komma ihåg eller bara njuta av att slippa jobba? Det känns ju inte helt fel att sluta tidigare nu när det är finväder dessutom. Jag tror jag väljer det senare och NJUTER. Sen blir väl inte månadsrapporten och lönen så rolig nästa gång men det är ett senare bekymmer.....

Tankar under ett påtvingat blogguppehåll

 "Nej! Det går inte att blogga! Men dom är väl snart klara. Synd, jag som hade så mycket att skriva (eller hur....)"

"Sidan kan inte visas? *loggar in på blogg.se* Jaha, dom är inte klara än..... suck..... framflyttat, jo, klart det kan förstås ta tid med så många bloggar"

"Fortfarande inte klart? Fan....JAG VILL SKRIVA! ..... *mailar en bloggis för att få skriva lite. Hon har också abstinensbevär* varför kommer man på så mycket nu när det inte GÅR att skriva?"

"Nu går det att komma in på profilen! Men inte att logga in..... MORR! Ja,ja jag vet att det tar tid att migrera, dataflytt tar tid, det ska väl jag veta, jag jobbar ju med att tidredosvisa sånt hela dagarna! Men jag vill skriva nuuuuu! *fortsätter maila en massa blaj* "

"Nu går det att logga in! Men det ser precis ut som det gamla systemet. *loggar in på blogg.se* Jaha, det funkade inte så dom kör på gamla. Och folk har kommenterat. Fasen vilket GNÄLL! Jag skiter väl i vilket system dom kör, jag kan ju SKRIVA!! Hurra!"

Bloggberoende - jag?

RSS 2.0