Nu ÄR det vår!

Jag har varit ute och plockat undan alla skidor och stavar och burit ut lådan med pjäxor som stod i hallen. I botten på den lådan hittade jag Sörens borttappade tumstock. Det som göms i snö kommer upp i tö?
Under botten hittade jag nåt annat, inte full lika trevligt: KATTPINK! AAAH! I´ll kill that cat!

Nu är det skurat med både såpa och alsolsprit. Jag har läst nånstans att det ska ta bort pink-lukten. Eller var det klorhexidin? Nåväl, det spelar ingen roll, Alsolspritens datum gick ut i mars så det var ändå dags att köpa ny. Men skura golv med den måste väl vara ok även där datumet gått ut? :)
Sen när det torkat ska jag peppra på där med CAYENNEPEPPAR! Attans kiss-katt. Jag trodde han slutat med såna dumheter.

När jag hade stökat färdigt ute så gick jag "vårrundan". Jag brukar göra det när snön smälter bort: Jag går runt huset och kollar vad som kommit upp i solvärmen, helt enkelt. Det blir varmt mot husväggen. Och visst hade det kommit upp lite grönt! Pingstliljorna i stenröset bakom gäststugan har också kikat fram.

image123

Nu undrar ni kanske vad pingstliljorna gör i stenröset bakom gäststugan, där syns dom ju inte? Jo det var så här: När jag flyttade hit så gjorde jag en rabatt på framsidan med en massa vårlökar. Efter några år så kom det inte upp mycket blommor, trots att jag grävt upp och delat på lökar och fixat och donat. En sommar så ledsnade Sören. Han tog fram spade och skottkärra och grävde ur hela rabatten och dumpade skiten i stenröset..... Året efter kom det MASSOR med pingstliljor i stenröset. Mikroklimatet måste ha varit bättre där. Eller så var dom blyga och ville blomma för sig själva, vad vet jag. Rabatten på framsidan avvecklades så småningom helt....

Nu ska jag fortsätta mitt värv. Hänga tvätt tror jag står som nästa punkt på programmet. Den går nog att hänga på verandan idag, där är det rena sommarvärmen. Sen ska det tvättas hår (glömde bort det igår för jag var så trött) och vaxas ben! Jag ska på kick off till Åre i helgen och sen är det inte långt till vi trampar spansk jord. Och jag kan ju inte komma till Spanien med vinterpälsen kvar!

Kommentarer
Postat av: Jannike

Hallå där!! Titta....det är ju en "Sir Väs" som ser ut att spana in dina blommor där som skugga mot stenen.... eller ett Storsjö-odjur som förirrat sig upp på land och tagit 87:an mot Hammarstrand (kanske åkte med bussen sist???)....

2008-04-24 @ 14:02:18
URL: http://pyret07.blogg.se
Postat av: Åsa

Jasså, är det Spanien på gång? Gud så härligt!!!

2008-04-24 @ 15:30:52
Postat av: Maggan

Blir avis jag med...Spanien...*drömmer*

2008-04-24 @ 17:40:33
URL: http://mags.webblogg.se
Postat av: alias Kvasthilda

Ja visst blev skuggfiguren fin? (det var MENINGEN... eller inte kanske...) :)))

2008-04-24 @ 20:41:31
Postat av: Berit

Godmorgon !
"Vinterpälsen på", den var kul. Va härligt att få åka till Spaninen...njut och ha det härligt..
Kramar från Berit

2008-04-25 @ 08:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0