Aprilväder

Det har snöat. Och då menar jag SNÖAT. Redan i förrgår eftermiddag föll det stora lappvantar men det var ingenting mot det som kom igår. Det var rena snöstormen ett tag. Snön föll på tvären, jag lovar. Det lugnade ner sig lite på eftermiddagen men fortsatte snöa hela kvällen och natten. Det har nog kommit en decimeter blötsnö nu. Vi får väl se vart det tar vägen idag för det ska bli uppåt en 6-7 grader i eftermiddag. Det lär bli blött.
 
 
Igår var det sista latin fusion-passet för terminen. K blir borta två måndagar på raken och antalet deltagare har tunnats ut dom senaste veckorna så det fick bli sista gången igår. Snyft.... Men som K sa, får vi feeling kanske vi kör nåt extrapass i maj när hon är tillbaka. Det kanske blir mer snö, vad vet man.
 
Vi körde i alla fall som tokar igår. Inte många sekunders paus mellan låtarna. Känns i axlarna idag. Tänk att man kan få ont i axlarna av att dansa. 
 
Hej!
 
 

Vårstädning

 
Fredagsfotot 2016-04-23
 

Värme

 
Fredagsfotot 2016-04-15

Kalas

 
Fredagsfotot 2016-04-09
 

Kreativ?

 
Fredagsfotot 2016-04-01
 

Kalufs

Imorgon är det EN vecka kvar tills jag ska till frissan. En vecka kvar av ostyrig kalufs. Och ändå är det mitt eget val denna gång. Jag har bokat och bokat av och bokat om flera gånger. Velat klippa mig men sen ändrat mig igen. Jag ska ju spara ut lite lockar så frissan kan göra nåt nytt roligt tänkte jag. Men på måndag SKA jag klippa mig. 
 
Det är rätt långt nu....
 
 
Vad ska det bli då? Ja jag tänkte mig nåt sånt här kanske. Sned, tvärklippt lugg och så lite mer lockar på resten. Fast jag tror det ska vara kortare i nacken. Hon var lite lik mig faktiskt. Grön tröja till och med.
 
short messy wavy bob with bangs
 
Eller nåt sånt här? Hm, fortfarande lite långt i nacken som sagt....
 
 
Eller den här? Här börjar vi närma oss rätt längd tycker jag. Men den där coola bruttan är mycket yngre än jag. Ser jag ut som en gammal tant i en så kort och tvär frisyr? Njae, det är väl en fråga om attityd, va? Tänk er den frisyren i kopparrött istället. Och utan cigarett. Röka är inte coolt. 
 
tamagucci:

“4 Mujeres”, Vogue Spain, September 1995Photographer : Manuel FerraterModel : Gretha Cavazzoni 
 
 

Blä

Jag är trött, trött. Är det för att jag äter lite? Men jag var inte så här trött när jag gick på pulverdiet! Då om nån gång borde jag väl varit trött om man blir det av kaloriunderskott. Och så jäkla lite äter jag faktiskt inte.
 
Kanske det är stress då? Det har varit många barn och stökigt dom senaste dagarna. Men jag var ju trött förra veckan också. Var det rörigt då med? Jag minns inte. Det kanske är ett dåligt tecken.
 
Igår var jag ovanligt pigg (ovanligt för den här veckan alltså). Jag borde varit extra trött istället för vi klev upp tidigare än vanligt eftersom Herman skulle ta en tidigare buss. Dom hade nationellt prov och det skulle börja 7:50 och Hermans vanliga buss kommer in ca 8:05. Så det blev till att släpa sig upp strax efter fem för att hinna med bussen som går 5:45 från Hammarn.
 
Klockan 6 på morgonen stod jag åter här hemma i köket och visste inte vad jag skulle hitta på. Jag var inte sugen på frukost och jag hade varit vaken för länge för att kunna somna om. Ändå för trött för att orka göra nåt. Men solen var på väg upp och fåglarna kvittrade. Jag drog på mig superhjältestassen och gick upp på berget. 
 
 
Det var inte dumt alls. Sen gick jag hem och kokade gröt och kollade så att Hackebacken klev upp.
 
 
Sen duschade jag och gasade iväg mot jobbet. På väg nedför pålgårdsbacken slog det mig. Jäklar! Jag skulle ju lämna in bilen för däckbyte! Vilken tur jag kom ihåg det innan jag kom på jobbet.
 
På eftermiddagen skulle Haqvin till frissan efter skolan. Bäst att påminna honom om det. Jag skickade ett SMS. Sen skulle Herman dit vid 18 och jag skulle skjutsa honom dit efter jobbet. Men var är bilen? Javisst ja....
 
Jag hann hämta bilen på Bil & Gummi precis innan dom stängde. 
 
Det kanske är därför jag är så trött? För att jag använder min hjärna till att tänka åt andra hela tiden? Först på jobbet och sen åt dom hemma. Men jag kan ju inte gärna sluta jobba. Och jag kan inte byta ut min familj. 
 
Mitt huvud är rätt fullt faktiskt. Av jobb och kalorier och motion och studenten och konfirmation. Fast nu säger Haqvin att han inte vill konfirmeras. Suck. Ännu en sak att diskutera. Jag orkar inte...

Ordning på torpet

Tisdag och jag är fortfarande trött. Huvudvärk som kommer och går. Inte hjälpte det med helg, inte. Vad är det frågan om?!
 
Vi satte i alla fall in nya kylen i helgen. Lördagen gick åt till att rensa bort en massa receptpapper. Jag sparade bara såna recept jag vet att jag använder och några som jag verkligen minns att jag ville testa. Två pärmar och tre mappar med papper, receptbroschyrer och mattidningar blev EN pärm och EN mapp. Och i pärmen sitter numera ett register och recepten är sorterade! Nästan överkurs, ju. Kötträtter, fiskrätter, vegetariskt, matbröd, mjuka kakor, småkakor, såser och övrigt kan man nu välja på.

 
Sen funderar jag allvarligt på att skaffa den där surfplattan jag skrev om för länge sen. Att man satt och skrev ut recepten förut berodde ju på att det bara var vid datorn man hade tillgång till internet. Nu har vi ju Wi-Fi och omedelbar kontakt med omvärlden överallt i huset, bara man har mobilen med sig. Eller en surfplatta som sagt.
 
På söndagen satte vi in kylen. Det blev bra men den är djupare än den gamla och inte lika hög så det blev lite knasigt med överskåpet men det kanske går att få till snyggare. Det blev i alla fall snyggt inuti. Gott om plats för maten!
 
 
Sen satte vi in spisen. I instruktionsboken stod att man skulle köra ugnen på 250 grader över- och undervärme i 30 minuter innan man börjar använda den. Det kunde lukta lite men det var inget farligt. Så jag slog på ugnen. Då började det spraka och lampan inuti blinkade. Hjälp! Jag slog av och gick ut och hämtade Mannen. Han följde med in och testade han med. Samma resultat. När man slog på plattorna hände inget men det där kändes inte tryggt så vi drog ur spisen igen. Och nog luktade det. Elfel och bränd plast! Det blev reklamation på den fina spisen som vi väntat så länge på.
 
Jag är i alla fall väldigt nöjd med kylskåpet och frysen. Och gamla spisen går att laga mat på så vi klarar oss ju. Men vi får väl se hur länge vi får vänta på spisen nu. Det är ju inte direkt nåt man kan sätta ett frimärke på och returnera med posten.
 
 

Äntligen fredag!

Jag har varit så oerhört trött dom senaste dagarna. Så där så man håller på att somna så fort man får en lugn stund (händer ytterst sällan på jobbet så där är det ingen fara). Varför blir det så? Är det vädret? Grått och kallt och blåsigt och snö i luften. Ja, kanske. Jag har haft ont i händerna också.
 
 
Vilken tur det är fredag. Imorgon får jag sova så länge jag vill. Eller så länge kroppen och hjärnan vill. Dom brukar ju vilja piggna till när det börjar ljusna vilket är vid femtiden så här års och då vill jag verkligen INTE kliva upp på en lördag. Nej, då somnar jag om och vaknar vid kanske halv åtta istället. Då brukar det vara kört.
 
Jag ska i alla fall ingenstans imorgon. Jag ska baka har jag bestämt och tvätta måste jag göra. Bakningen blir det som jag förr kallade "matsäcksbröd" - man börjar med att skålla rågflingor och havregryn och så är det rågsikt och vetemjöl i degen minns jag. Hoppas jag hittar igen recept förresten, det är många år sen jag bakade dom nu. Jag kan ju faktiskt leta fram receptet redan ikväll och skålla grynen så kan det få svalna över natten. Och jag kan passa på att plocka bort pärmarna från hyllan i köket för nu har den nya kyl/frysen kommit så hyllan ska bort i helgen. Ja, ny spis beställde vi också!
 
Jag var så trött idag så jag orkade inte vara nyttig och laga bra middag utan det blev pizza från Kaffestugan. Och choklad har jag ätit också. Igår åt vi tårta för B fyllde år. Ingen ordning alls. Men det är bara att rycka upp sig och hoppa upp på hästen igen. Jag vet.
 
Kanske det är vanlig hederlig sömnbrist ändå. Det blir inte åtta timmars sömn på veckorna. Inte ens sju timmar ibland. En god natts sömn kan göra underverk. Hoppas på det så jag orkar nåt imorgon. Hoppas på bättre väder också.
 
 

Matbesvikelse

Igår vet jag inte vad dom hade gjort i köket på omsorgen. Kollat Facebook för mycket kanske. Eller så hade det hänt nåt allvarligt så dom glömde bort maten.
 
Lunchen skulle vara "stekt panerad fisk, potatis och remouladsås" och det låter ju gott. Men potatisen var så lös så när man stack gaffeln i den ramlade den isär. Alldeles vattnig var den. Gick inte att skala på normalt vis, man fick istället försöka gröpa ur dom delarna som blev när dom ramlade isär. Dom varma grönsakerna var gröna ärtor och sockerärtor - sönderkokta och mosiga. Och fisken var inte panerad utan bara stekt, ja, möjligen panerad med lite mjöl då, men den var hård. Hade resten av måltiden varit ok hade man nog kunnat acceptera fisken men nu blev den också en besvikelse. Så här brukar det verkligen inte vara. 
 
Tyckte jag läste på den utskivna matsedeln igår att det skulle vara kyckling till lunch idag men nu stod det på webben att det blir pyttipanna. Hoppas bara dom inte steker upp pärerna som blev över igår.

Gråväder

Grus och grått, kallt och vått. Regn igår, snöblandat idag. Barnen på jobbet ser ut som sandpapper när dom kommer in. När man fått av dom alla galonbyxor och vantar och stövlar ser hallgolvet ut som om grusbilen har varit in och vänt. Nu har vi grus här i vårt hus, våren är kommen, hopp trallallala.
 
Men imorgon lovar dom faktiskt halvklart och uppåt åtta plusgrader. Wow. Kanske det torkar upp lite då? Fast först måste den sista snön tina bort förstås. 
 
Idag blev det fan ingen promenad. Har gått dryga fem kilometer fredag, lördag och söndag och så dansat latin fusion på måndagskvällen. Fyra kilometer promenad igår efter jobbet, fastän det duggregnade och bara var en plusgrad. Men idag tog det stopp. Hade ingen lust imorse och har ingen lust nu efter middagen. Kallt och blött och trist ute.
 
Dessutom tryckte jag i mig hela tre pannkakor till middag och ligger nu i halvkoma på soffan. Törstig är jag också. Och frusen. Sicken tur att Mannen just håller på att tappa upp ett varmt bad. Då kan jag lägga mig där som omväxling. 

Vårstädning?

Igår eftermiddag började jag plocka ur vår "tv-möbel" som egentligen är en byrå där vi tagit bort översta lådan. Tänkte att vi skulle ta och bära ut videobanden. Vi har inte haft nån videobandspelare på flera år så det finns ingen orsak att låta dom ta plats inne. Förutom spelfilmer hittade jag några med handskrivna etiketter på: "Haqvins dop", "Hammarstrand", "Forsgillet 40 år". Ja det hade ju varit kul att kunna se förstås. Känner vi nån som har utrustning att föra över video från band till dvd?
 
 
Sen ska tv-n upp på väggen och byrån kastas ut. Nån som behöver en tv-möbel? Dvd-erna ska in i nån hylla. Bokhyllan kanske. Jag satte igång och rev ur den också. Jag har tänkt länge att den måste städas. LP-skivorna ska ut, dom med. Vi har ingen skivspelare. Sålde min stereostapel för flera år sen och skulle köpa en ny, mindre skivspelare men det har inte blivit av. Och nu kör man ju Spotify för det mesta. Tiden går.
 
 
Det var ett tag sen jag städade bokhyllan. Förutom damm så stod där bland annat barnböcker. Dom är inte aktuella längre. Ordböcker. Dom kollar man aldrig i, det finns ju på nätet nu. Lådor med CD-skivor. Var ska vi spela dom? Lådor med skivor med foton på. Tanken var väl att vi skulle visa dom på tv-n men det gör vi ju ytterst sällan. Dom skulle kunna stå uppe vid datorn istället.
 
Just ja, jag måste städa där uppe också....
 
 

Det blev en bra dag

Bestämde mig för att börja trappa upp idag och börja äta mat. Ryckte upp mig. Fixade en promenaddate. Tvättade håret. Målade på ögonen. Kände mig gladare.
 
 
Åt lite kyckling till lunchsoppan. Otroligt gott. 
 
 
Åkte ner på Hammarn och gick Kullsta runt med A och hunden Nixon (Promenixon?). Mer än hälften av tiden pratade vi om mat. Det säger lite grand om vad mat betyder för mig. Mat är inte bara näring för kroppen. 
 
När jag kom hem gjorde jag en pytteliten fruktsallad, en Nutrilettshake och en kopp kaffe. Till middag gjorde jag pizza. Själv åt jag lite mer kyckling och drack sockerfri Portello. Vin är godare måste jag säga men det får bli en annan dag.
 
 
Känner mig fortfarande glad. Jag är nöjd med mitt beslut. Jag provade och det var inte min grej. Jamen då vet jag det!
 
Vikten ska fortfarande ner men det får bli på annat sätt. 

Blä

Känner att jag sunkar ner mig när jag går hemma. Håret står på ända, nagellacket flagnar, jag hasar omkring här i mina mjukisbrallor. Ja, jag byter inte ens om när jag far på Hammarn. Drar bara på mig jacka och kängor. Huvva.
 
Kan ju även bero på att jag blir deppad av dieten. Visst är det tråkigt att räkna kalorier men äta pulversoppa är snäppet värre. Och då har jag inte ens haft nåt socialt liv att ta hänsyn till den här veckan. 
 
Jag vet inte om jag ska fortsätta faktiskt. Jag har ju en massa påsar kvar men det är lång hållbarhet på dom. Jag skulle kunna äta shakes till mellis och kvällsfika. Jag skulle kunna äta soppa till lunch dom dagar det är "dålig" mat på jobbet. Som nu på måndag till exempel då det är potatisbullar och blodpudding. Det är inget jag har lust att smälla i mig första dagen av resten av mitt hälsosamma och lättare liv.
 
På onsdag är det potatismos och korv och på torsdag "makaronirätt med skinka". Sist det var "makaronirätt med skinka" fick vi kokta makaroner blandat med små skinkbitar och nån tomatsås. Det var varken gott eller mättande. Då passar det ju med soppa.
 
Vi får se hur jag gör. Jag har inte bestämt mig riktigt än. 





RSS 2.0