Stora flängardagen

Imorse efter frukost for jag till Sundsvall. Fem grader kallt och solen steg upp så fint rakt i synen på mig. Framme i Birsta svängde jag direkt in på XXL sport.
 
Vad skönt det var att gå där själv! Hade glömt det. Ingen som väntar på att man ska bli klar. Köpte några julklappar åt en viss person och sen ett par till mig själv. Om jag ska orka tänka på andra så mycket som jag gör innan jul måste jag tänka på mig själv också. Jag köpte ett par skidstrumpor och ett par trekilos hantlar. Till MIG. 
 
När jag stod och slog in julklapparna på XXL ringde Haqvin och sa att skolavslutningen var klar. Bra. Jag skulle bara åka och lämna in symaskinen på service, sen hämta honom och sen skulle vi åka hem.
 
Bara och bara. Det gick knappt att ta sig ut på E4. Trafiken mot Birsta kröp fram. En snäll medtrafikant släppte fram mig i rondellen, han såg väl att jag blinkade vänster, och jag kom äntligen ut på påfarten till E4. Nu ska det väl gå lite fortare framåt, tänkte jag.
 
Nähä. Det blev kö på E4 också! Krypkörning! Men det visade sig vara nån slags vägarbete som bromsade upp trafiken. Efter det blev det mer normal motorvägshastighet och jag kom in i centrum till slut och skulle leta mig en parkering, helst i närheten av Haqvins hus eller på Storgatan där syaffären skulle ligga.
 
Det fanns inga parkeringar. Två dagar innan julafton, inne i Sundsvalls centrum. Hur tänkte jag där? Till slut hittade jag en ledig parkering på Järnvägsgatan. Det blev en bit att gå med blyklumpen till symaskin.
 
Sen hämtade jag Haqvin och vi for hem. Väl hemma var det bara att lämpa av honom och ta med nästa son ner på Hammarn och till apoteket eftersom hans medicin hade kommit. Han insåg nämligen igår att det var slut på den. Dagen innan han skulle ha muntlig redovisning på gymnasiearbetet. Han har haft för mycket i huvudet och glömt att ta ut en ny burk. Shit.
 
Jag ringde till apoteket. Jo, dom skulle ringa och beställa och då skulle medicinen komma dagen efter, dvs idag. Pust.
 
Så när han tagit ut sin medicin skjutsade jag hem honom igen och for tillbaka på Hammarn för att handla julmat. Jag tyckte det var lika bra att bli klar med allt samma dag. For även på Granngården och betalade pelletsen jag tog ut igår så det gick en hel del pengar idag. Stora spenderardagen kan vi också kalla det.
 
Kom hem med fyra tygkassar fulla med mat plus en påse potatis och en påse solrosfrön (fåglarna ska också ha julmat!), en stor säck kattsand plus en vindunk och en flaska Madeira. Ont i benet, ont i händerna, trött och irriterad. 
 
Nån julkonsert orkade jag inte gå på. Mannen fick fara själv. Istället bar Haqvin och jag in alla pelletssäckarna i pannrummet. Det låter kanske inte så vilsamt och det var det väl inte heller MEN det var bättre än att sitta still. Det är nämligen därför jag har så ont i benet idag. Det är bilkörningen som gör det, inte att röra på sig. 
 
Imorgon tänker jag inte åka nånstans om jag inte måste. Jag ska koka revbensspjäll, göra lammrulle och kanske baka fröknäcke. Jag ska slå in julklappar. Hinner jag och har lust ska jag åka skidor. 
 
Hur det gick för Herman med redovisningen? Det gick bra. Han är nu KLAR MED GYMNASIET! ÄNTLIGEN! Han kan nu söka vidare till dom utbildningar han vill! 
 
Nu jävlar ska det firas jul här!

Svårt att förstå

Jag har svårt att förstå att det snart är jul. Ingen julgran inne ännu. Undrar om vi ska ha nån? Pusselkatten lär ju försöka klättra i den. Men var ska vi lägga julklapparna i så fall?
 
Inget julpynt förutom julgardiner, adventsljus, adventsstjärnor, en ängel och några juldukar. Blommorna inne på toa också. Men det kanske räcker? Blir ju mindre att städa bort sen. 
 
 
Jag har svårt att förstå att jag faktiskt är ledig i över en vecka nu. Jag var så trött på jobbet idag. Helt slut. Men jag kom på att det nog berodde på dålig sömn inatt. Jag var till sjukgymnastiken igår och eftersom det var en ny sjukgymnast gjorde han en ny felsökning på mig. Han  klämde och bände så jag hade nog mer ont efteråt än innan men han kom i alla fall fram till ungefär samma slutsats: felet sitter inte i ryggen utan det är muskulärt. Och när muskeln vid höften är överansträngd klämmer den på ischiasnerven. Axeln likaså, det är också ömma, eventuellt inflammerade muskler.  Jag har fått några nya övningar att lägga till dom gamla. Lite styrketräning för jag måste få dom igång dom andra musklerna runtomkring så inte dom stackarn ömma musklerna och senorna får jobba ensamma. Sen ska jag tänka på hur jag gör när jag lyfter på jobbet. 
 
Nåväl, allt detta bändande och tryckande gjorde att benet värkte inatt. Jag minns att jag vaknade och inte visste hur jag skulle ligga för att det inte skulle göra ont.
Men imorgon är jag ledig! Jag kan ha sovmorgon!
 
Jag har svårt att förstå att Herman fyller 20 år imorgon. 20 år, herregud, då är man ju vuxen. Nej, jag fattar inte. Hur gick detta till?
 
Håller på att baka tårta nu. En kladdkaka med kolaglasyr toppad med flingsalt, beställd av Herminator himself. Kakan står ute på verandan och svalnar och kolaglasyren puttrar på spisen. Hoppas den blir god. Jo men det tror jag nog. 
 
Sen, när jag fått sova en hel natt och Herman fått fylla år, då kanske det kan få bli jul här hemma med?

Paus

Så där jag. Nu har jag säckat ihop i soffan efter lördagens julhandling i Sollefteå, söndagens förberedelser inför måndagen samt två musikgudstjänster OCH firandet av Mannen igår efter att ha jobbat hela dagen. Pust. 
 
Julhandlingen gick bra. Nästan alla julklappar är fixade, det är bara paketinslagning som återstår och det kan ju till och med vara lite roligt. Jag tänkte faktiskt börja redan ikväll (kören har ju jullov). Vi handlade även grejer till Jägarvillan. Ena lägenheten där ska vara klar innan julafton. När vi var klara med handlingen var klockan 14 och vi var både hungriga och kaffesugna. Vi käkade lunch på en thairestaurang innan vi for hem. Smakade mycket bra.
 
I söndags var det dom två musikgudstjänsterna med Ragundakören och Forskören som vanligt och då går hela eftermiddagen och halva kvällen åt. Alltså fick jag förbereda smörgåstårtan och grädda kakor på förmiddagen. Det gick utmärkt. Jag vaknade kvart i sju så jag hade gott om tid på mig. Jag hann till och med färga håret. 
 
Kolla pjucken jag skickat efter från Zalando! Med lack på! 
 
 
 
Och igår fyllde Mannen år. Det blev smörgåstårta as usual.
 
 
Förutom en blombukett åt födelsedagsbarnet tog jag och köpte nya blommor till kopparbaljan som står inne på toan nere. Jag köpte ju ormbunkar dit förut och dom mådde bra ända tills det blev kallt ute och vi slog på golvvärmen. Sen tyckte nog dom att det blev lite för torrt. Men nu har jag tagit bort dom torra ormbunkarna och nu är det juligt så det förslår! Man måste väl kunna få ha julfint inne på toa också, va? Förhoppningsvis kan Pusselkatten låta dom vara... 🙈 
 
 
Idag är det tisdag och till lunch var det julbord. Det blev en hel del mat att lägga upp och en hel del bunkar, byttor och fat att diska. Lyckligtvis behöver vi inte diska kantinerna längre. Det var några stycken av dom också  idag! 
 
 
 
Nu sitter jag som sagt i soffan. Kattunge på min mage. Kaffet urdrucket. Nyss fick jag sms av Herman att bussen var ännu mer försenad. Dom hade fått vänta på sandbilen så det är tydligen halt ute på vägarna. Jag hinner nog dricka en kopp till innan han är framme på Hammarn.
 
Imorgon är min sista arbetsdag innan jag går på julledigt. Jag har tagit semester och ska vara ledig ledig ledig ända till efter nyår! Och det ska bli så skönt!

Ljuv musik

Igår var det julkonsert. Vår första helt egna julkonsert med ReMix. I kyrkan på en torsdagskväll i december då det blötsnöat hela dagen. 
 
Det var en bra konsert. Det kändes som det lät bra. När man står mitt i, med sopraner i vänster öra och altar i höger så är det svårt att säga hur det verkligen låter men det KÄNDES bra. 
 
Vi hade våra rosa band på oss, för E. Det kändes inte lika bra men det är som det är. Man kunde lämna bidrag till Cancerforskningsfonden i Norrland. En läkare därifrån kom och berättade om verksamheten, även om hon blev försenad på grund av vädret och en bussolycka som blockerade vägen och tyvärr inte fick höra hela konserten.
 
Vi var svarta och vita och röda och jag sjöng för det jag var värd.
 
Jag var totalt endorfinhög när jag kom hem. Och hungrig! Kunde inte varva ner riktigt och somnade inte förrän efter klockan tolv. Och öppnade idag. Kul. Men imorgon är det lördag. Då får man sova (om man kan).
 
Kände när vi sjungit klart att jag ville ha mer. Mer sång!  Tänkte att det är ju ett par veckor kvar till andra julkonserten, den med Forskören och Ragundakören. Men det är det ju inte! Det är ju redan nästa helg!
 
Så på tisdag är det genrep igen. Härligt! 

Svart, vitt, rött

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig imorgon på konserten. Kanske tänker du nu: men är det så viktigt då!? Ni ska ju inte sjunga med kläderna!
 
Nej. Vi ska inte sjunga med kläderna - men om folk kom dit bara gör sångens skull kunde vi väl lika gärna spela upp en inspelning av våra sånger,? "Bäst of ReMix" typ. Tror ni det skulle funka? Tror ni folk går på julkonsert för att bara höra sång?
 
Nej! Här ska levereras! Vi ska sjunga och vi ska vara snygga och vi ska ordna julstämning! Jag står ju dessutom på första raden, klart jag vill känna mig snygg! 
 
Ska jag alltså inte ha dom röda byxorna jag köpte? Jag vet inte. Jag funderar på om jag ändå ska ha svart nertill. Dom röda brallorna kommer jag att använda ändå så det var inget köp förgäves. Men jag vet inte riktigt vad jag ska ha till. Allt är så trångt just nu.
 
Så här ser brallorna ut. Här med tunikan jag tänkte ha först. Men den är i bomull och faller inte så fint. Lite oformlig. Och inte så glammig direkt. Inte åt paljettbyxhållet om man säger så. Inte skorna heller. 
 
 
Här har jag ett svart glansigt linne och en svart långkofta med fint fall. Känns genast snyggare. Och sandaletter med paljetter! Men kan man ha sandaletter på vintern?
 
 
Kanske jag ska ha svarta långkjolen istället. Känns festligare och finare med kjol (om det nu är en kjol). Det största bekymret är egentligen vad jag ska ha på fötterna. Jag som har så mycket skor! Och ändå inga att ha, nu när jag har ont. Jag behöver ett par lågklackade snyggskor. 
 
Det blir till att prova kläder och fundera ikväll. Inte kan jag rusa iväg och köpa nytt hur som helst heller. Budgeten och utbudet är begränsat. Ibland önskar jag att man hade en kostym. Som Herman sa när han fick sin: man behöver inte tänka, man tar kostymen när man ska vara snygg. 

Vintersport!

Jag har åkt skidor! Ja, det är sant! P hade dragit spåret i fredags så på lördagen åkte jag två varv, så bra gick det. Två varv till igår. Heja mig!
 
 
 
 

Glitter och glamour

 
Fredagsfotot 2017-12-01
 

Morgonkaffet

 
Fredagsfotot 2017-11-24
 

Vintersnygg

 
Fredagsfotot 2017-11-17
 

Grågrågrå....

 
Fredagsfotot 2017-11-11
 

Röda ben

Det blir inga glittriga tights till julkonserten. Det blir röda jeans med skimmer istället. Vi sa visserligen röda detaljer men jag ska ha en svart tunika och svarta skor så då måste man väl kunna räkna benen som detaljer, va?
 
Igår efter jobbet gick jag först in på Stööks för att se om dom hade paljettsneakers. Det hade dom inte. I ärlighetens namn hade jag inte räknat med det heller men jag tänkte att NÅT glittrigt och blingigt kanske dom har? Men det var glest med blinget där. 
 
Jag gick till Jensens istället för att kolla efter glittriga tights. Eller röda då om det inte fanns glittriga. Jag hann knappt fråga efter leggings innan min blick fastnade vid en hög med byxor. Röda byxor. Inte signalröda utan mer dämpat röda och tyget liksom skimrade. Jag blev kär. Jag var tvungen att prova dom.
 
Dom satt ok. Hade gärna tagit en storlek större men det var stretch så det funkade ändå. Jag ändrade genast planerna för klädseln på julkonserten. Dom här byxorna måste jag ha!
 
Efter maten satte jag igång och kolla garderoben vad jag skulle ha till och hittade till slut igen en tunika jag köpte för flera år sen, en svart med röda och vita broderier upptill. Det blev ju perfekt!
 
Vad jag ska ha på fötterna har jag inte riktigt bestämt än. Kanske dom svarta sandaletterna med paljetter. Dom är hyfsat bekväma men känns kanske lite malplacerade på en julkonsert? Fast det är ju som sagt paljetter på dom....
 
Dom röda byxorna är väldigt rock'n'roll så snyggast vore ett par svarta boots men det har jag inga. Jag tänker inte köpa några heller. Det tillåter inte budgeten. Och det är inte direkt tomt på skor hemma. 
 
 





RSS 2.0