Ommapå

Jag är fast i ostmackträsket. Det är ju så gott. Men jag tänkte slita mig ur dess grepp nu.
 
1. Det blir för mycket energi. Så mycket tränar jag inte alternativt så lite mat äter jag inte att extra ostmackor får plats.
2. Hög belöningsfaktor. Det är lätt att äta för mycket. Mmm, ost.
3 Det måste väl finnas annat gott att äta på mackan? 
 
Julskinkelagret i frysen är tömt men när jag handlade idag så jag att "helgskinkan" kommit. Jo, det är ju inte långt till påsk förstås. Men jag hade nog tänkt mig nåt annat än rimmad kokt skinka från grisar jag inte vet hur dom har haft det i livet.
 
Lammstek kanske? Sån jag gjorde till jul, som fick ligga i tjälknulslag och gotta sig. Kokt ägg funkar alltid, så även stekt. Makrill i tomatsås. Inlagd sill. Stekt strömming. Fast då börjar vi nästan komma in på matmackor och jag tycker inte jag behöver UTÖKA mitt mackätande direkt. 
 
Icke köttsliga alternativ då?
 
Vad sägs om hoummus. Så gott! Mosad avokado, mums! Bönröra smaksatt på olika sätt, till exempel med soltorkade tomater. Jordnötssmör. Inte så magert men gott med tunnskivat grönsyrligt äpple. Nån av grabbarna brukar ta mosad banan med curry på mackan ibland. Det låter knäppt men det funkar! 
 
Skulle man inte kunna ugnsrosta lök, vitlök, morötter och andra rotfrukter och sen mixa det med bönor och krydda på med pepparmix och chili och så röra ner olja till lämplig bredbar konsistens? Fast det kräver ju lite mer planering än att ta fram osten och smöret ur kylen. 

Dansa dansa

Igår var jag på dansmix, som vanligt på måndagar. Det var alldeles alldeles underbart. Som vanligt. 
 
Man börjar mjukt och försiktigt i början av passet och när dom sista låtarna spelas är man så hög på endorfiner och adrenalin att man kastar med håret (fast det är kort) och vevar med armarna och mungiporna är på väg att mötas bak i nacken. 
 
Varför kan inte all träning vara så här kul? Varför kan det inte vara dans flera gånger i veckan? Jag skulle gå varenda gång. Ja, inte om det var kör samma kväll eller möte med jobbet - men alla andra kvällar.

Sommartider hej hej

Imorse sov jag ända till kvart i nio men det berodde på att vi ställt om till sommartid insåg jag när jag kom ner i köket för där var klockan bara åtta. Mobilerna sköter ju det där själva nuförtiden. Inte köksklockan. Där gäller fortfarande manuell omställning. Frågan är hur man ställer om kroppen? Nu när vårljuset sipprar förbi rullgardinen på mornarna brukar jag visserligen vakna före alarmet även på vardagarna men man ska ju gå och lägga sig i tid på kvällen också. Och DET brukar vara problem när det blir ljusare tider!
 
Igår hängde jag tvätt ute för första gången i år, ute på verandan. Det var plusgrader och fläktade lite så filten som jag tvättade först torkade väldigt bra. Den andra omgången hängde jag så sent så den fick hänga över natten. Det skulle bli plusgrader och blåsa idag med så då torkar det nog bra tänkte jag. 
 
Jo, nog blåser det alltid! Jag fick gå ut och plocka tvätt på verandagolvet idag. Men torr var den. Och solen skiner och det ser så fint ut ute men det friskar på ordentligt. Burr. Har stoppat i en omgång till i tvättmaskinen och den ska också få hänga på verandan. Fast jag kanske ska leta fram klänypor så kläderna inte blåser av torkställningen på en gång. 
 
 
 
 

Godis och glass

 
Fredagsfotot 2017-03-26
 

Vårkänsla

 
Fredagsfotot 2017-03-19
 

Egentid

Den här veckan har varit jobbig. Jag har varit så trött och liksom urlakad. Kanske det var förra helgens intensiva aktiviteter som gjorde att jag inte fick nån återhämtning. Kanske det är nåt annat. Vårtrötthet? Vad nu det är. Man borde ju bli pigg på våren tycker jag. Åtminstone vaknar jag tidigt och är pigg. Det är skönt.
 
Den här helgen ville jag inte göra nåt särskilt, bara greja på hemma. Frågade Mannen om det var nåt speciellt vi skulle göra men det var det inte. Skönt! Då kan jag göra vad jag känner för.
 
Nu är klockan snart två och jag har hunnit med att sortera bland pappershögarna i köket, bära ut pappersskräp på verandan för vidare transport till destruktion (troligen en brasa), dammsugit köket och sal'n, inklusive bakom och under byrån i köket och soffan i sal'n. Mycket konstigt därunder. Förutom en massa damm hittade jag godispapper, godisbitar, strumpor, chipsbitar, fasttorkade rester av nåt oidentifierbart, en orange glaskula samt två pingisbollar. Antar att katten är skyldig till det sistnämnda. 
 
Sen skurade jag golvet i köket och sal'n (efter att först ha fått skura skurhinken) och tog en kaffepaus medan golven torkade. 
 
 
Efter pausen kokade jag dom gröna linserna jag lagt i blöt tidigare på morgonen. Bra att ha i frysen till framtida middagar. Jag har även hunnit med att äta lunch: kycklingwraps på tacorester från igår plus grillad kyckling jag köpte igår när jag "storhandlade". Jag hade nämligen fått en kupong från Ica med "storköpsrabatt".
 
Finns två problem med dom där kupongerna: 
1. Jag storhandlar aldrig nuförtiden. Jag behovshandlar.
2. Dom där kupongerna är nästan alltid giltiga till och med den 26:e i månaden - och jag får lön den 27:de. Vad ska jag storhandla med?
 
Nåväl, jag tog från sparkontot och "storhandlade" i liten skala. Braåha-grejer som det ändå var erbjudande på: pasta, krosstomater, våffelmix, pulversåser, jordnötter, keldasoppa, smör plus lite annat som det inte var erbjudande på men som vi använder. Det blev nästan 40 kr i rabatt. Alltid något. Och nu kan vi leva på skafferiet ett bra tag.
 
Nu kanske Vän av Ordning tycker jag är jättetråkig. Städa huset och koka linser? Handla mat? Vad är det för sätt att använda tiden på? Jo, men jag har tvättat också! Skämt åsido - jag är jättenöjd med att ha fått bort en massa pappershögar och en massa damm. Jag hade verkligen lust att städa. Då gäller det att skynda sig innan anfallet går över. 
 
Nu ska jag svida om till träningskläder (aka skidkläderna), ladda ner en pod och ta en långpromenad i solen. 
 
 

Kalashelg

Jag ligger faktiskt i soffan igen. Med mobilen i handen. Men jag har varit trött idag. Vi har tagit det väldigt lugnt. Återhämtat oss efter två dagars intensivt umgänge. Nu ligger jag och väntar jag på att risgrynsgröten ska koka klart och tänkte jag skulle sammanfatta helgen. 
 
I fredags var det 85-årskalas. När jag kom till Lillens med tårtor och blommor satt redan alla tanter och farbröder där och drack kaffe. Det åts tårta och sjöngs och öppnades paket. 
 
 
Farmor orkade inte med nån middag sen utan vi skjutsade hem henne och blommorna och presenterna och sen for vi andra som var kvar ner till Kaffestugan och åt. Jag tror hon var nöjd ändå med kalaset.
 
Igår åkte vi upp till buan. Några med skoter och andra med bil. Sen åkte vi därifrån till Fjärdingen och stekte kolbullar, grillade korv och hamburgare och en del annat och mojade oss i solen. Tyvärr blåste en del det men vi vindskyddet var det lä.
 
Senare på kvällen samlades vi hos Lillens igen och firade Madde som blir 15 år idag. Det blev mer mat och mer tårta och rent av lite dans i köket på kvällskröken. Tiden gick fort, plötsligt var klockan tolv och jag kände mig jättetrött men den hann ändå bli över ett innan jag var hemma. En trevlig kväll.
 
Idag har det som sagt varit segt. Har inte blivit mycket gjort. Plockat lite här hemma, burit ut grejer till ateljén, fyllt på fågelmat ute. Har inte träffat mycket folk heller men dom två senaste dagarnas umgänge kanske fyllde den kvoten ett tag. 
 
Nu blir det middag: hemkokt risgrynsgröt, kokta ägg, smörgås. Min mage var inte sugen på nån mer avancerad mat idag efter all tårta och annat vi moffat i oss i helgen. Tror det får bli mycket soppmiddagar till veckan. Det tycker magen om.

Skaparlust

Jag är så sugen på att skapa. Vill göra nåt med allt garn jag har och har fått några idéer nu. Jag vill även fortsätta med klädsömmandet. Jag började ju på en kjol från den där Ottobretidningen jag köpte när jag beställde tyg till dockorna. Ja, jag beställde tyg till en klänning också. Den har jag inte ens ritat av mönstet till än.
 
Började istället med kjolen eftersom den såg ut att vara enkel att sy. Få delar, få sömmar. Elastiskt tyg som man kan sy med overlock.
 
 
Men när jag sydde sömmen som går tvärsöver töjde sig tyget tydligen för sömmen blev vågig. Och jag har fortfarande inte åtgärdat det. Inte fortsatt. 
 
 
Istället har jag köpt nästa nummer av Ottobre dam. Fastän jag hade lovat mig själv att inte göra det förrän jag sytt färdigt åtminstone ETT plagg i förra tidningen... 
 
Hur gör man för att bli klar med saker? Och hur får man tid till allt man vill göra? Jag vill nämligen inte bara sy kläder. Jag vill laga mat, baka, träna, fotografera, redigera och lägga ut på bloggen, sjunga, rita och måla och vara social också. Ute vill jag vara också, speciellt nu när det är så fint väder. Och så ska man väl jobba också antar jag.
 
Dra ner på facebookande och instagrammande? Ja, det själ mycket tid. Men det är å andra sidan ett sätt att vara social på. Samma med bloggandet. En kombination av dagbok, självreflextion och socialt agerande. 
 
Men många gånger häckar jag på  Facebook och Instagram utan att göra nåt särskilt. Bara ligger i soffan läser och tittar på andras bilder - ungefär som att se på tv. Och tv är jag inte särskilt intresserad av. Så varför fastnar jag på Instagram? 
 
Kanske måste göra som jag gör med mycket annat jag vill göra: göra en lista. Bocka av. Jag brukar göra det när jag har många saker jag vill hinna med, till exempel på en helg och huvudet surrar av alla tankar och jag inte kommer igång med nåt. Förra helgen hade jag en lista där det bland annat stod: baka, fotoutmaningen, tvätta, åka skidor. Inte bara tråkiga "att göra"-saker alltså. 
 
Kanske jag måste begränsa mitt hängande på sociala medier. Spara det till sänggåendet. Det gör jag ju numera med Wordfeud och Quizkampen. Kanske läsandet får vänta till dess också? Lägga ut bilder på Instagram vill jag nog göra löpande. Men kolla andras inlägg kanske kan vänta?
 
Man är född nyfiken. Det är väl det som är problemet. 
 
 

Hipp hipp hurra!

Fredag! 
 
Idag firar vi min svärmor som fyller 85 år. Hurra för henne! Det blir kaffe och tårta för eventuella gratulanter i eftermiddag hos Lillens. Sen tänkte vi äta middag med dom närmaste senare ikväll. 
 
Men först ska jag jobba. Öppnade idag som tur var så då får jag sluta tidigt. Efter jobbet ska jag till blomsteraffären och hämta en grej, sen hem och byta om och förbereda tårtorna jag började med igår. Vi har beställt tårtor också men jag bakade några i reserv ifall det kommer mycket folk. Samma modell som när jag fyllde år. Dom går fort att slänga ihop.
 
Igår kom svågern med familj. Vi åt middag hos B och B på kvällen. Jättegod fläskfilégryta, ris, potatisgratäng, paj, sallad och en massa annat gott. E hade gjort efterrätt: citronmarängpaj och ananaspaj med glass och vispad grädde till. Oj, vad mätt jag var när vi gick hem. 
 
Idag skiner solen och det blåser inget. Underbart väder för ett födelsedagskalas. 

Vem tog min energi?

Stängde idag. For på Ica och handlade lite (fast det gick på över 300 kr ändå. Hur går det till?), sen hem, jättetrött och hungrig. 
 
Skalade och mosade potatisen som blev kvar igår och gjorde en perfekt pärbullssmet. Dom blev jättefina och jättegoda enligt barnen. Själv hade jag satt i mig två hårdmackor med smör och ost medan jag stekte pärbullarna så när maten var klar räckte det med lite gulaschsoppa för att jag skulle bli tvärmätt. Kändes i magen som att jag slängt i mig maten. Eller mat och mat - mackorna och soppan då. Jag smakade alltså inte ens på pärbullarna. 
 
Trodde kroppen var klar med migränen men, nej, jag ligger här på soffan och har ont i magen, så där som min mage kan göra ibland. Känns som verksamheten har avstannat därinne. Lyssnar på hur tar vinden i därute så det knakar i timmerväggarna. Grabbarna pratar med sina kompisar vid datorerna på övervåningen. Mannen är och spelar badminton. Inomhus som tur är. Jäklar vad dom hade fått jaga bollen annars. 
 
Tror det blir ett bad sen. Undrar om jag ska ta och stödelda lite i kökspannan? 

Vårvindar friska

Idag har jag lyckats hälla smutsigt diskvatten på mig själv två gånger. När en kollega kom in i köket med diskvagnen föll ett glas i golvet och gick i tusen bitar. 
 
Annars har det gått riktigt bra jämfört med igår och i förrgår då jag hade migrän. Inte fullt utvecklad men jag mådde inte bra (ja, att det inte gjorde jätteont kan så klart bero på att jag tog värktabletter mot den). Det började redan på måndag kväll med att det plötsligt slog lock för vänster öra. Det pep och väsnades och jag hörde ingen skillnad om jag höll för örat eller ej. Som tur var gick det över på några timmar men jag tror det var en förvarning om den annalkande migränen.
 
Ute blåser vårvindar friska. Rejäla vindar. Tur solen skiner så man kan låtsas att det är fint ute i alla fall. Tyvärr tar det väl bra på snön när det är sol och blåst. För att inte tala om regnet som kom igår! Det var skapligt fint väder ända till strax innan jag skulle gå hem. Då blev det plötsligt både regn, hagel och snöfall på samma gång. Sen fortsatte det med regn mest hela eftermiddagen och kvällen. Ingen skidåkning där inte...
 
Ska det vara så här nu tycker jag gott det kan tina så pass mycket att gårdsplanen hemma och här på jobbet blir bara så man slipper halkan. Halva mars har ju redan gått, det kanske blir vår nu ändå?
 
 

Nytt och coolt

Jag fick ju presentkort på Butik New Me (fd Dress like Marie) i födelsedagspresent och jag hade nästan glömt bort att jag hade lagt undan ett plagg där. Jag hade tänkt på det ända sen jag provade det när jag var där efter jul och kände att jag ville nog ha det ändå. Skrev och bad M lägga undan det om det fanns kvar. Det gjorde det. Men det var den veckan jag var sjuk och då kunde jag ju inte gå dit. Veckan efter var det full aktivitet med tacos och badtunna, kvällsmöten, tårtbakning och dubbla födelsedagar. 
 
Men nu i veckan tog jag mig själv i kragen och gick till butiken. Och den fanns kvar! Tänkte kanske att hon hade gett upp hoppet om mig och hängt ut den i butiken igen men nejdå, hon plockade fram den åt mig när jag kom dit.
 
Undrar ni varför jag skriver "plagget", "det" och "den"? Jo, ser ni, jag vet inte vad jag ska kalla plagget för annars. I texten till fotot där jag såg det första gången så stod det "haremsbyxa". Fast när man har det på sig så känns det mera som en kjol. Visst är den frän!? Försökte få fram på fotona hur den är skuren. Hoppas ni fattar. Tillsammans med det svarta linnet jag har på bilden ser det nästan ut som en långklänning. 
 
 
Jag köpte ett par leggings att ha under också. Dom syns inte så bra på dom här bilderna men kolla på senaste fredagsfotot, där syns dom bättre. Leggingsen är i mesh så dom blir inte alls för varma att ha under (min stora skräck just nu är att vara för varmt klädd) och dom är mönstrade och färgglada och blir en snygg detalj när dom sticker fram ur slitsarna. Coolt!
 
Jag kommer att vara så snygg i sommar att jag inte kommer att våga tilltala mig själv.
 
 
 

Hallå ja

 
Fredagsfotot 2017-03-11
 

Grattis!

 
Fredagsfotot 2017-03-03
 
 

Vardagsvariant

 
Fredagsfotot 2017-02-24
 

Lakritskvinnan friskar på

Det går bra nu. Förutom en lat torsdag så har jag rört på mig ordentligt en hel vecka i sträck. Bra jobbat! 
 
Lördag: 4 km längdskidor 
Söndag: 8 km längdskidor 
Måndag: dansmix 1 timme
Tisdag: 30 minuter promenad 
Onsdag: 8 km längdskidor 
Torsdag: soffan 
Fredag: 8 km längdskidor 
Lördag: 8 km längdskidor 
 
Mycket skidor blev det. Kanske inte så konstigt att det känns lite i benen? Imorse när jag vaknade tyckte jag det liksom kröp i dom. Klart det måste kännas när man plötsligt börjar använda dom mycket mer. Säkert andra muskler än vid promenad och dans också. Musklerna på baksidan av axlarna känner jag också av. Staka staka!
 
Idag blir det ett eller två varv igen. Måste köra på när jag kan och medan snön ligger kvar. Solen tar bra på dagarna nu och det ska tydligen bli plusgrader till veckan. Hm, nu när vi äntligen fick snö. 
 
 

Friskvård

Igår blev träningen mycket riktigt endast en promenad på rasten. Men det var en härlig promenad, trots att det blåste kallt om kinderna. Solen sken och luften var skön att andas. Mitt huvud behövde både friskluften och ljuset. Har varit trött den här veckan, trots att det är sportlov och lite barn. 
 
Idag hann jag med friskvård innan jobbet, minsann. Fyra kilometer skidor blev det. Inte så raskt som i söndags för det hade snöat några centimeter så det blev mer finåkning i skogen än Vasaloppet. Men skönt var det.
 
Ikväll har jag varit lat men det kan man väl få lov att vara när man redan gjort ett pass längdskidor, va? Behövde inte ens laga middag. Jag åt ärtsoppa från frysen och dom andra hade åkt skoter på eftermiddagen och käkat kolbulle så dom var inte alls lika hungriga som jag, inte samtidigt med mig i alla fall. 
 
Få se vad det blir imorgon. Promenad på rasten kanske och så skidor på fredag? Jag öppnar på fredag så då gör jag helg tidigt. Då hinner jag åka skidor efter jobbet. Förresten, det är ju ljust jättelänge nu. Tänkte på det häromdagen när jag slutade halv fem och det inte hade mörknat än. Visst är det fantastiskt! Samma känsla varje vår. Samma förundran över att det blir ljust igen.
 
Hoppas snön tänker ligga kvar nu så man hinner träna upp några skidåkarmuskler i rygg och axlar!
 

Rött och kort

Nu ska jag berätta vad jag gjorde igår. Nej, det var inget ovanligt eller jättespännande men det var lika trevligt som det brukar vara: Jag var till frissan. 
 
Skulle bara klippa mig men när vi skulle tvätta frågade hon om hon fick testa ett nytt balsam med kopparfärg på mig. Så klart hon fick. Och medan det verkade undrade hon om hon skulle fixa ögonbrynen. Ok! Jag är så lättledd ibland. Men det BLIR snyggt med fixade ögonbryn. Speciellt med kortare lugg och ny färg på håret för balsamet var riktigt bra. Jag köpte en flaska. Lättledd som sagt.
 
Färgbomben jag har hemma är nästan slut så det var ändå dags att investera i ny färg. Det här balsamet tog lite på det ofärgade håret också så då kan jag använda det istället för att beställa tid för färgning nästa gång det är dags för klippning. Det blir nämligen i början på maj och det känns ju dumt att färga precis när vårsolen börjar ta. Sen blir det sommar och den dyra rödfärgen bleks bort ännu mer. Nej, då är det bättre att fylla på färgen med balsamet och sen ta nya tag till hösten. Då brukar man ändå vilja förnya sig. Billigare blir det också, i alla fall just nu.
 
Resultatet? En snygging!
 
 
 

Kvasthilda hon svänger sina lurviga ben

Rapport från Lakritskvinnan:
 
Igår fick jag äntligen gå på dansmix igen. Jag har ju inte varit väg på två veckor. Först var jag sjuk och sen hade vi gäster. Nej, det blir till och med tre veckor, inte sant? 
 
Jäklar vad kul det var! Och jag kände mig skärpt till skillnad från senaste gången för tre veckor sen. Jag var väl på väg att bli sjuk redan då tänker jag. Den här gången hängde jag med, till och med på den nya dansen hon hade lagt till: Emergency med Icona Pop. En favorit! 
 
Idag får vi se vad det blir för träning. Jag känner mig lite sliten i kroppen men en promenad på rasten kanske? Efter jobbet vet jag inte om jag hinner träna för då ska jag iväg och göra en annan sak. Jodå, ni ska få veta vad det är när det är klart! 

Lakritskvinnan rapporterar: 8 km längdskidor

Jäklar anamma vad bra det gick att åka skidor idag!
 
Var det fästvallan jag drog på innan jag åkte?
Var det för att jag åt ägg till frukost? 
Var det Vasaloppet som inspirerade? 
 
Jag kände mig glad och stark. Ok, lite inspirerad av Vasaloppet var jag nog för jag stakade mycket mer än jag brukar. I vanliga fall stakar jag mest när det går utför men nu gjorde jag det på släta marken också. I alla fall i korta intervall för jäklar vad det tog på axlarna. Hur klarar dom att staka sig igenom ett helt lopp? 
 
Nu jäklar ska det åkas skidor framöver, så länge det finns snö kvar! Och imorgon är det dans! Jag som inte varit på dansen på två veckor, jag längtar. 
 
Tätare rapportering från Lakritskvinnan kommer det också att bli framöver har jag bestämt. Jag känner mig peppad. Det måste vara vårljuset som gör det. Eller så är det endorfinerna efter skidåkningen.

Heja heja!

Det har snöat till och från hela veckan och det är så vintrigt och fint ute. När man var på väg att ge upp hoppet om vintern och hade börjat tänka att det lika gärna kunde bli vår - då kom snön minsann. 
 
Igår sken solen och snön lyste vit på marken. Då vill man vara ute. Då vill man - ja, man vill ju åka skidor så klart! Undrar om nån kört upp spåret? Jag chansade. Drog på mig skidkläder och pjäxor och tog skidor och stavar och gick till Plassen. 
 
Spåret VAR uppkört. Jättefint var det. Men det gick trögt i början då det är flackt uppför. Det är bara en vecka sen jag låg för ankar i influensa. Det var bakhalt och det gjorde ont i armarna att ta i. Jag fick peppa mig själv: "Det är ju det här du vill! Åka skidor! Heja! Snart blir det utför!"
 
Och det blev det ju. Då gick det bättre. Inte jättefort men bättre. Och jag har ju inga höghastighetsambitioner med skidåkningen. Jag vill åka skidor helt enkelt. 
 
Körde bara ett varv. Huvudet var sugen på ett varv till men kroppen sa ifrån. Kanske bäst att ta det lugnt i början. 
 
Idag ska jag åka två varv. Nu har solen kommit fram ur molnen och spåret ropar på mig hör jag. Men först ska jag se på målgången i Vasaloppet. Heja heja!

Hipp hipp hurra!

Nu är den här veckans födelsedagar avklarade. Det var bara två men ändå. Man ska ju hinna fixa dom där tårtorna. 
 
I måndags blev det ingen dans för mig. Istället umgicks vi med sportlovsfirande släkt och åt tacos och badade tunna hos Lillens. Ingen bakning den kvällen alltså. 
 
 
I tisdags var det APT plus husmöte vilket innebar att jag var borta hela kvällen. 
 
Onsdag kväll däremot, då hade jag bokat in bakningen. Och jag hade bestämt mig för vilken tårta jag ville ha! Otroligt va? Jag hade en idé som jag googlade på och i flödet dök den här bilden upp. Visst ser det god ut? God och festlig och ENKEL. 
 
Det var inget recept utan en tårta man kunde beställa från en butik men jag använde bilden som inspiration. Jag använde ett recept på mazarinkaka till botten. Vispade ihop en så kallad glasskräm (marsan och vispad grädde) som jag lade på botten. Sen hade jag köpt jordgubbar dagen innan. Det var erbjudande på dom så jag köpte två askar. När jag skulle ha dom så hade dom möglat. Meh! Jag fick tillbaka pengarna sen men hon på affären sa att man bör äta dom samma dag som man köper dom eftersom det inte är säsong. Fast det stod ingenstans att dom var SÅ känsliga. Undrar hur många askar jordgubbar dom får kassera per dag?
 
Nåväl. Jag fick vara utan jordgubbar och nöja mig med den andra frukten jag köpt: konserverade aprikoser, konserverade mandarinklyftor, sharonfrukt, banan och svarta vindruvor. Det blev en nästan helt orange tårta och vindruvorna ser ut lite som oliver tycker jag. Men den var jättegod! Det blev precis den där kombinationen av mandel, vaniljkräm och frukt som jag var ute efter.
 
 
Kakorna köpte jag. Ibland måste man välja var man lägger sin energi. Jag bakade ju Haqvins tårta också. Han hade önskat sig kladdkaka med rosa grädde. Skönt att somliga av oss har enkla vanor. Till middag ville han ha tortellini. Hurra, tänkte den ömma (och trötta) modern. Jag slog till och gjorde skinksås till också.
 
Själv fick jag som vanligt paltbröd, fläsk och vitsås till middag på mig födelsedag. Mmmmums filibabba! 
 
 
Idag åt vi resterna till lunch, Mannen och jag. Det var lika gott idag! Och som vanligt utropade jag mellan tuggorna: Vi måste äta paltbröd oftare! 
Det blir typ en gång om året. Varför? Jag älskar det. Tyvärr är det väldigt ovegetariskt men vi behöver kanske inte äta det varje vecka? Oftare än en gång om året i alla fall. 
 
Jag hade önskat mig tulpaner också. Och det fick jag! Flera buketter! Älskar att få blommor. Är det åldern, tro?
 
 
Fick presenter också. Av Mannen fick jag en äppelsvarv! Vi har tittat på Mandelmanns gård på tv och när dom skulle ta rätt på äpplena hade dom en äppelsvarv som både skalade och skar upp äpplena.
 
"En sån där köpte ju jag till M när hon fyllde 40." sa Mannen."
"Men! Kunde du inte köpa en åt mig också, jag som får så ont i händerna av att skala äpplen!"
 
Så då hade han köpt en åt mig i present! Nu är det ju inte äppelsäsong än på ett tag men den kommer att komma till användning.
 
Av andra gäster fick jag presentkort på Butik New Me, en flaska vin, Merci choklad och en snygg plåtburk fylld med värmeljus. En fin teckning fick jag också som A hade ritat tillsammans med sin pappa. "Det där är en robot, den har jag ritat och det där har pappa ritat, det är en gubbe och det där är en palm."
 
 
Av grabbarna har jag fått en bok - eller rättare sagt, jag kommer att få en bok. Herman hade beställt en på nätet men kom på det lite sent så den hann inte komma. Det blir spännande att se vad han har hittat på!
 





RSS 2.0