Frissan fixar

Frissan löste det. Jag berättade mitt dilemma: att jag vill ha både kort och långt hår. Kort på grund av att jag trivs i det, långt på grund av lockarna. Så hon föreslog en frisyr. Fast den kräver lite tillväxt av håret så det blev inte den frisyren igår. Men vi har en plan. 
 
Under tiden får jag se ut så här och det är ju inte så pjåkigt. 
 
 
Observera snyggnacken.
 
 
Medan hon fixade ögonbrynen lade hon i en färginpackning. Det är samma som jag har hemma men frissan är väl lite noggrannare än jag och det fick verka en bra stund. Jag vet inte om jag behöver färga håret faktiskt. Ska fundera på saken. Nån färg hos frissan blir det ändå inte förrän tidigast nästnästa gång. Nån gång i slutet på mars räknade jag ut.
 
Men nu är jag snygg till konserten och till jul. Och till på fredag när vi har julfest med jobbet!  Temat är "glitter och glamour". Jag har lite klädidéer men helst skulle man ju haft en långklänning. Eller dom där röda paljettbyxorna jag utan framgång föreslog för kören. Såna har jag inte heller. 

Hår hördu

Just ja. Jag ska till frissan idag. Direkt efter jobbet blåser jag till Sollefteå och blir fin(are). Dock blir det ingen färgning som jag hade tänkt, jag var för sent ute med min tidsbokning. Man kan ju inte ta vilken tid och dag som helst när man har 7 mil att åka. Nej, det fanns ingen tid på Hammarn heller. Jag har kollat.
 
Vill bli fin inte bara till jul utan till julkonserten nästa vecka. Ja, ReMix egen julkonsert! Torsdag den 7 december i Ragunda kyrka, skriv upp det i almanackan. Ta med pengar också, till insamlingen för Cancerforskningsfonden i Norrland.
 
Först att återgå till min egen fåfänga - jag har köpt hårfärg och ska färga själv tänkte jag. Inte lika kul men det dög ju förr. Fast frissan gör det mycket bättre. Hon kan lägga slingor och färga partier. Gör jag det själv får jag nöja mig med enfärgat.
 
Frågan är vilken frisyr jag ska få idag. Jag är återigen sugen på lite längre för jag tycker det är kul nu när lockarna börjar dyka upp. Fast jag vet hur det brukar bli med mitt tjocka hår. Fotboll. Mr Spocks okända halvsyster. En känsla av att vara oklippt och ofriserad. Men jag gillar heller inte känslan av att vara helt avskalad.
 
Jag vill ha nåt som är både kort och långt. Nej, jag är inte kinkig alls. 
 
 

En vanlig tisdag i november

Jag fick sälja på julmarknaden! En häxa och ett förkläde. Det låter kanske inte så mycket men ifjol sålde jag ingenting alls så för mig är det ett framsteg. Men var som jag trodde: det hjälper inte att sätta ner priset. Det är inte där problemet ligger.
 
Alltså kan jag återgå till dom ursprungliga priserna. Black friday/weekend är över. Fast en liten julrea kanske det blir. Jag skulle gärna få iväg dom så jag får sy lite nya.
 
Det såldes tydligen dåligt med prylar på marknaden överhuvudtaget. Det som gick åt var tunnbröd och kakor och allt det andra ätbara. Man kanske skulle göra marsipanänglar. Eller tunnbrödhäxor. Hur nu det skulle gå till. Kökshäxor har jag sytt förut. Kanske om man syr en häxa som rider på en brödspade istället för kvast?  Ja, ni hör ju, idéerna bara flödar in.
 
Man skulle bara haft en symaskin som funkar. 

Julmarknad

Det har toksnöat och blåst och sen regnade det och inatt frös det på igen. Det är alltså dags för ISVINTER. Igen. Hoppades vi skulle slippa det i år men nä. Fast vintern har förstås bara börjat. Och det är fortfarande vitt ute.
 
Nu i helgen är det julmarknad på Ammerågården. Jag ska dit efter jobbet med mina prylar. Jag stänger idag så det blir rätt sent innan jag kommer hem. Måste handla lite också. 
 
Jag hade klippt till förkläden i helgen och i onsdags kväll tänkte jag sätta mig och sy dom. Vek och pressade och nålade men när jag skulle sy hände nåt. Maskinen matade inte som den skulle och det lät klonk klonk. Jäklar. Nu när jag skulle vara så effektiv! Jag skrev på Facebook och beklagade mig och undrade om nån hade en symaskin att låna ut. Och jag fick låna en! Av en granne till och med. Så igår kväll sydde jag tre barnförkläden som också ska med på marknaden.
 
Nu ska jag ringa till Sy & Damm och höra om det är nåt som kan gå att laga. Känns inte som det räcker med bara rengöring när det låter klonk klonk.... 

Fläng och fest

I fredags hade jag semester. Det blev så eftersom vi skulle på utvecklingssamtal på Haqvins skola klockan 10 på förmiddagen. Det var lika bra att ta ledigt hela dagen och göra lite ärenden också.
 
Efter samtalet for Mannen och jag till Jula och jag fick  äntligen tag i nåt jag tänkt köpa i ett par års tid åtminstone: en overall. Den ska jag ha på jobbet istället för skoterstället som jag släpat fram och tillbaka varje dag när det varit skotersäsong. Man vet ju aldrig när det blir en skotertur. Nu kan jag stå ute i snö och blåst utan att frysa. Snabbt går det att klä på sig också.
 
 
Sen styrde vi kosan söderut. I bagaget hade vi med oss lammskinnen som skulle ner till Delsbo på beredning och så skulle Mannen kolla på en arbetsbil längs vägen. Men först lunch. 
 
Efter Delsbo var det bara att vända nosen norrut mot Sundsvall igen för att hämta Haqvin, handla och åka hem. Inte mycket till semester med sånt flängande hela dagen. 
 
Igår var det en ganska lugn lördag. Kallt var det, hela elva minusgrader när jag gick ut i ateljén. Det är julmarknaden på Ammerågården nästa helg så jag satte mig och märkte upp änglar och häxor och gjorde en lista. Sen tänkte jag sy några förkläden. Det är väl bra julklappar som folk kan handla? Och jag får sy upp lite tyger som bara ligger och värmer hyllorna. 
 
 
Fast jag blev hungrig och gick in och åt lunch istället. Sen skulle det hängas tvätt. Letas fram nån middag till grabbarna eftersom vi skulle på byfesten och äta. Fars dag firas i efterskott, med schwarzwaldstårta och kaffe. Duschas och tvättas hår och letas fram kläder.
 
Det blev inget sytt. Men snygg blev jag. 
 
 
Tog platta skor. Förr skulle jag väl aldrig valt platta skor till fest men nu har det blivit som så att fötterna och benen inte gillar att gå i högklackat för länge. Jag får ont. Så igår valde jag att ha mina korallfärgade skinnsneakers som matchar batiktightsen och resten av outfiten var svart. Det är både silver och nitar på dojjorna så nog tycker jag att dom är festfina så det räcker. Möjligen skulle jag bytt skosnören.
 
Nu har min hjärna börjat fundera på nya outfits och hur jag ska kunna vara snygg i bekväma skor framöver. Man vill ju inte ha foträta, TRÅKIGA skor. Man är väl ingen tant. Ingen sån tant i alla fall.
 
På julkonserten vill jag ha röda tights och glittriga sneakers. 

Återhämtning

Lade mig just på soffan och jösses, vad jag är trött. Jag stängde idag så när jag kom hem hann jag inte sätta mig i soffan nåt utan jag satte igång med maten på en gång istället. Jag ställde mig och stekte pannkakor för det var faktiskt några veckor sen sist. Till dom ställde jag fram jordgubbssylt, körsbärssås, keso och bregott. Som vanligt åt jag för många pannkakor för mitt eget bästa. Burp. 
 
Tänk vad mycket den där lilla stunden i soffan efter jobbet betyder. Återhämtning. Samma som rasten på jobbet. Då vill jag helst inte prata utan bara sitta eller ligga ner i tystnad. Kolla instagram och Facebook eller skriva på bloggen som jag gör nu. Eller blunda en stund. 
 
Ibland är det svårt att få den där återhämtningen på rasten. Ljudet av tjoade barn läcker in till personalrummet. Ljud läcker även in från kontoret om några sitter där och jobbar och pratar. Man hör inte vad som sägs, bara att dom pratar. Ibland kommer nån in till en och ska fråga nåt och det tycker jag är jobbigt. Det borde väl kunna vänta dom där få minuterna man har rast? Värst är ifall nån kommer och frågar hur länge man har kvar på rasten. Jo, det har faktiskt hänt. Avkopplande, inte sant...
 
"Lyckligtvis"  försvann både Mannen och Herman ner på jobbet nu efter middagen. Det är tyst i huset förutom en kurrande kattunge på min mage och en torrfoderknaprande kattfarbror ute i köket. Jag har inga ambitioner att göra nåt speciellt ikväll. I måndags kväll dansade jag och igår kväll var det kör. Dessutom promenerade jag från jobbet igår. Men ikväll blir det ingen träning. Jo, jag ska göra stretchövningarna jag fick av sjukgymnasten i fredags. Nåt mer avancerat än så orkar jag inte. 

Hummus!

Jag har varit (och är fortfarande!) i mathimlen idag. Jag gjorde hummus igår och oj vad det är gott! Varför gör jag det inte oftare?
 
Det var säsongspremiär på damernas fredagshundring på bastun igår och jag var värdinna. Och som vanligt anlände jag nästan sist -  men det gjorde inte så mycket. Dörren var upplåst och jag hade kommit ihåg att slå på bastun tidigare samma dag. Dessutom brukar vi inte äta förrän efter vi har bastat klart.
 
H och M var där. Dom hade en massa små tuber med sig, med krämer och grejer sen dom hade varit i Åre och jag fick prova på både skrubb och en ansiktsmask. Känner mig faktiskt lenare i fejset idag. Det är mysigt med spa. 
 
Efter bastun åt vi. Jag hade gjort hummus, guacamole och en hittepå-dip med turkisk yoghurt och kryddor. Skurit upp gurka, morötter och paprika och tagit med egenodlade tomater. Det fanns även olika kex, färskost och libabröd och så hade jag kokar ägg och köpt tunnskuren kyckling. Man skulle kunna kunna kalla det "utökat mysfika" om man är medlem i denna familj och vet vad "mysiga" innebär. Gott!
 
 
Idag fanns det sålunda rester. Jag åt libabröd med paprikaost och kyckling till frukost. Till lunch blev det grönsaker, gucka och hummus och ett par stekta ägg. Kombinationen stekt ägg, guacamole och färsk tomat är en smaksensation jag verkligen unnar alla.
 
 
Till middag blev det klyftpotatis, ugnsrostade morötter, palsternacka och lök samt bräckt kassler. Till detta currysås eller kallbea och så - tada! - hummus!
 
Nu har jag frusit in resten av hummusen i småburkar. Jag törs inte utmana ödet - aka magen - och äta mer av den just nu. Fast än har jag inte fått nåt magknip. Kanske magen har vant sig? Åt både kikärter och vita bönor i veckan. Det är både gott och mättande. Och billigt! Men jag måste komma ihåg att köpa olivolja för den var faktiskt slut upptäckte jag när jag skulle ringa den på hummusen.
 
Undrar vad vi ska äta för gott imorgon? 

Batikhäxa

 
Fredagsfotot 2017-11-03
 

Sällskapsdjur

 
Fredagsfotot 2017-10-27
 

Reflektionstid

Jag skriver för lite. Jo, jag tycker det. 
 
Först tänkte jag att det beror på att jag har för mycket verkligt liv att ta hand om så tiden inte räcker till för att blogga också. Och det är ju bra -  eller? Fast jag har ju tid att ligga i soffan och tomsurfa på instagram eller följa grupper på Facebook. Kunde jag inte blogga lika gärna? Är det viktigare att blogga? 
 
Jag måste nog säga att svaret på den frågan är: ja!
 
Jag behöver skrivandet. Jag mår bra av att reflektera över mitt liv. Jag gillar att använda språket för att göra detta. Dessutom gillar jag att gå tillbaka och läsa sånt jag skrivit förut.
 
Förresten, att "ha för mycket verkligt liv att ta hand om", det låter mer som stress än nånting positivt. Men om det är så, hur ska jag kunna göra nåt åt det? Jobba mindre? Ja, det skulle jag gärna göra om det vore möjligt men jag tycker det är svårt att få ihop ekonomin redan nu. Mer fritid men mindre pengar? Brist på pengar är också stressande.
 
Nej, vi lämnar det ämnet nu och går tillbaka till det inlägget handlar om: att skriva på bloggen. Jag har "bestämt mig" flera gånger förut att skriva oftare men det har inte gått så bra. Ungefär samma som det där med att "nu ska jag börja äta bättre och gå ner i vikt" eller "nu ska jag börja rita på serien igen".  Varför ska det vara så svårt? Jag vill ju.
 
Tur att jag har mina fredagsfoton så att det i alla fall händer nånting på bloggen. Har bara två opublicerade och dom ska jag fixa i eftermiddag. Inte nu. Nu skiner solen, frosten har gjort träden till vita skulpturer och jag ska klä på mig och gå ut. Jag ska faktiskt promenera ner på Hammarn och handla. 





RSS 2.0