Fläng och fest

I fredags hade jag semester. Det blev så eftersom vi skulle på utvecklingssamtal på Haqvins skola klockan 10 på förmiddagen. Det var lika bra att ta ledigt hela dagen och göra lite ärenden också.
 
Efter samtalet for Mannen och jag till Jula och jag fick  äntligen tag i nåt jag tänkt köpa i ett par års tid åtminstone: en overall. Den ska jag ha på jobbet istället för skoterstället som jag släpat fram och tillbaka varje dag när det varit skotersäsong. Man vet ju aldrig när det blir en skotertur. Nu kan jag stå ute i snö och blåst utan att frysa. Snabbt går det att klä på sig också.
 
 
Sen styrde vi kosan söderut. I bagaget hade vi med oss lammskinnen som skulle ner till Delsbo på beredning och så skulle Mannen kolla på en arbetsbil längs vägen. Men först lunch. 
 
Efter Delsbo var det bara att vända nosen norrut mot Sundsvall igen för att hämta Haqvin, handla och åka hem. Inte mycket till semester med sånt flängande hela dagen. 
 
Igår var det en ganska lugn lördag. Kallt var det, hela elva minusgrader när jag gick ut i ateljén. Det är julmarknaden på Ammerågården nästa helg så jag satte mig och märkte upp änglar och häxor och gjorde en lista. Sen tänkte jag sy några förkläden. Det är väl bra julklappar som folk kan handla? Och jag får sy upp lite tyger som bara ligger och värmer hyllorna. 
 
 
Fast jag blev hungrig och gick in och åt lunch istället. Sen skulle det hängas tvätt. Letas fram nån middag till grabbarna eftersom vi skulle på byfesten och äta. Fars dag firas i efterskott, med schwarzwaldstårta och kaffe. Duschas och tvättas hår och letas fram kläder.
 
Det blev inget sytt. Men snygg blev jag. 
 
 
Tog platta skor. Förr skulle jag väl aldrig valt platta skor till fest men nu har det blivit som så att fötterna och benen inte gillar att gå i högklackat för länge. Jag får ont. Så igår valde jag att ha mina korallfärgade skinnsneakers som matchar batiktightsen och resten av outfiten var svart. Det är både silver och nitar på dojjorna så nog tycker jag att dom är festfina så det räcker. Möjligen skulle jag bytt skosnören.
 
Nu har min hjärna börjat fundera på nya outfits och hur jag ska kunna vara snygg i bekväma skor framöver. Man vill ju inte ha foträta, TRÅKIGA skor. Man är väl ingen tant. Ingen sån tant i alla fall.
 
På julkonserten vill jag ha röda tights och glittriga sneakers. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0