Hårfin, lunch ute i solen och massage, vad mer kan en kvinna begära?

I morse ringde telefon strax efter sju. Frissan som skulle klippa Herman och mig hade fått magsjuka inatt..... MEN, sa Maggan (jag glömde tacka dig för att du ringde! tack tack), vi har en elev och hon kanske kan klippa er.

Så nu är vi nyklippta trots allt. Herman hade riktig ångest såg jag när han skulle gå och sätta sig i stolen, jag fick ta hans hand och leda fram honom...... men frissan var snäll, mycket snällare än jag, och klippte inte alls för mycket. Han sken som solen när vi gick därifrån. Jag däremot är korthårigare än jag tänkte mig från början. MEN jag är nöjd! Om jag skiner överlåter jag dock till andra att avgöra.

Ute skiner solen i alla fall. Vi gick på grillen på lunchen och satt ute på deras nya veranda med utsikt mot älven. Det var riktigt trevligt, det. Och senare ska jag på massage. Och det blir ingen övertid ikväll som det var sagt förut!

Det lutar åt att det blir en kanon-dag, med andra ord!

Lakritskvinnans återkomst

Igår passade jag på att springa på eftermiddagen. Tänkte att eftersom jag dansat lindy hop fredag kväll och hela lördagen och sen polskor måndag kväll så gäller det att smida medans järnet är varmt, dvs hålla igång kroppen nu när man börjat!

Det började trögt men sen när jag blivit varm gick det bättre. Det hade även att göra med att jag kom in på skoterleden - där måste man kolla var man sätter fötterna och då glömmer jag att det är jobbigt, jag försöker hålla samma tempo som innan utan att vricka fötter och snubbla på grenar! Sen kom jag fram där leden delar sig och jag VÄGRAR springa neråt för då måste jag springa hela tråkiga VÄGEN hem sen - så jag sprang uppför istället. Då tog det tvärstopp..... Jag gick hela vägen upp till Ecke-hygget. När jag kom upp var benen som spagetti. Pannkakor till lunch är nog ingen bra grund för terränglöpning.....

Jag växladen mellan att gå och att springa nerför hela vägen hem. Sen blev det välförtjänt fika och en dusch.

Vem  "Lakritskvinnan" är? Ni har inte sett mig i svarta löpartights, nä....

Nu är det slut på kräket....

Haqvin fick ont i magen och kräktes igår kväll.... men inget i natt, bara ont i magen. Och vid 4-tiden ville han ha saft och det gick bra. Nu sitter han och spelar Star Wars och äter ett kex så det går nog framåt. Men man ska inte tro att man får en massa "nytta" gjort bara för att man är hemma. Det tar på krafterna att vara uppe flera gånger på natten. Ont i skallen har jag och seg är jag.....

Det ser ut att vara kanonväder ute men det blåser och är inte särskilt varmt. Men jag satte mig en stund på verandatrappen, där var det både sol och lä och det var inte dumt alls! Skönt att det blir sommarväder, äntligen. Jag ska nog ta en promenad eller löprunda sen!

För mycket lindy är bara bra!

Jag var på kurs i lindy hop i helgen. Igen. Fredag kväll och lördag fram till tre. Jädrar vad det är kul! Fast det var ju ett tag sen sist och inte har jag övat nåt (vem ska jag öva med? Mig själv?). Man trodde man skulle komma ihåg men det tog ett tag för kroppen att minnas.

Sen när man fått till det man lärde sig förra gången så ska det naturligvis tjorvas till och göras på annat vis. Det är det som kalla utveckling, tror jag. Vi har hittills dansat på "åttor" dvs när det gått åtta taktslag så börjar stegen om. Nu skulle vi lära oss att dansa på "sexor". "HUR ska det gå", tänkte jag, "då stämmer det ju inte med musiken!" Men...det gick över förväntan. Och eftersom kroppen kände igen det där på nåt sätt så var jag tvungen att räkna lite i huvudet.....jodå, foxtrot dansar man också på sexor! Hah! Jag förstod väl det!  Men nog tycker jag det är lättare att dansa på åttor.....

Nåväl, det gick bra med sexorna också. Värre var det när man skulle blanda.... Först börja med åttor, så köra lite sexor, och sen åttor igen. Uj uj uj..... men det gick det med. Med lite planering kan man lägga in en åtta så man kommer i takt med musiken. Nu är det ju inte jag som för, tyvärr, men.....

När dansen var slut vid tretiden så var vi vingliga i benen allihopa (utom möjligen kursledarna!). Det är märkligt att man inte märker att man är trött förrän man slutar ha roligt! Nu har vi tänkt att köra som studiecirkel så vi inte tappar våra nyförvärvade kunskaper. När det blir vet jag inte riktigt men om det är fler som vill hänga på så går det bra. Hör av er!

Nu ska jag åka och träna för polskdansmärket - för mycket dans är bara bra!

Kan man få migrän av melodifestivalen?

Tycker ni frågan är konstig? Jag undrar bara hur det kommer sig att när det var svenska melodifestivalen så hade jag världens värstaste migrän (och hade druckit gin och tonic och vågade inte ta medicin ovanpå det) och i lördags när det var "stora" melodifestivalen så hade jag också migrän. Ä´nt´e könstigt?
Melodifestival-migrän - en ny okänd form av migrän? Jag hade denna gång tagit Eeze tidigare på dagen så huvudvärken var inte lika hemsk som på den svenska men jag orkade inte stanna uppe och kolla omröstningen.

Vad kan vi säga om årets upplaga då? Tja... var det kanske det tyska bidraget jag fick migrän av? Hur kan några som sjunger så illa vinna uttagningen? Man undrar onekligen hur konkurenterna lät..... och Tysklands "Spice girls"  var inte dom enda som sjöng illa!

Sen kan man konstatera att frans-kjolar/klänningar är modernt i år ( i melodifestivalsammanhang alltså). Och det är ju lite läckert när man vippar på höfterna och rumpan. Fast nog hade Ukraina härmat Charlotte, det tror jag... Och när deras Amy åmade sig på alla fyra...hmm.... för att inte tala om bidraget med ängeln och djävulen. Jag tyckte det kändes lite, *hrm*.....porrigt.

Nåt annat som verkar vara modernt är sjövilda dansare (jag pratar INTE om piraterna nu!). Om det är lite fart i låten kan jag tänka mig lite livlig dans bredvid men nu kunde det vara en lugn låt och ändå var det nån dansare som for runt som ett torrt skinn och viftade med armarna. Varför? Man blir ju distraherad och glömmer bort att lyssna. Det kanske är meningen? Kroatien som hade så fin låt hade gott kunnat vara utan volangtjejen. Eller så kunde hon fortsatt att posera på sitt podium.

Vann rätt låt då? Jag vet inte, jag minns inte hur den lät...

Den fantastiska Hacke

En morgon förra helgen kom Haqvin över och la sig i min säng som han brukar. Mys mys. :)
Efter en stund frågar han om vi inte ska kliva upp? Jodå, sa jag och satte mig upp. Då satte han sig bakom mig och började med "solsagan" (taktil massage för er som inte vet, dom får lära sig det på dagis och skolan). Fast han började nånstans på mitten av sagan:

"Här kommer det en blixt... och en till (gör blixtar med händerna nerför ryggen). 
Så  kommer det två katter (går med handflatorna uppför ryggen) och sätter sig HÄR (trycker lätt på båda axlarna). "
Sen börjar han hitta på själv.....
"Så började det regna (gör regn med fingrarna) - då gick katterna ner igen (går med handflatorna nerför ryggen)."
Ja så skulle jag också gjort om jag varit en katt och det började regna......

Sen sätter han händerna på  mina höfter.
"Vad är det HÄR för mjukt?" säger han med uppriktig förvåning i rösten.
"Ja du...." svarar väl jag ungefär.....
"Jamen vad ÄR det för nåt?"
"Det är mina höfter"
"Jaha."
Kort paus
"Varför är inte mina så mjuka?"

Mammor kan faktiskt inte svara på allt.... :)

Kängor som jag egentligen vill ha dom

 
En känga med sån här klack skulle jag vara nöjd med. Men det är inte lätt att hitta kläder och skor man vill ha alla gånger......
Det kostar på att vara kinkig. Eller så kostar det mindre? :)

Nu ska ni få er en känga! Elller två...

Dom här dojjorna tyckte jag var fräcka. Dock tror jag klacken är lite för hög för att ha till vardags. Eller...? Vad  tror ni tjejer? :-P
Ja skulle det vara några killar som har åsikter så är dom också välkomna....

Hittade dom här http://www.sko-outlet.se/

Jag vill ha ersättare för mina boxarkängor som håller på att trilla isär (med en lätt överdrift), nåt jag kan ha nu när det inte är snö längre men inte särskilt varmt heller. Helst mormorskängor men alla jag hittar har bara pyttesmala klackar eller jättehöga (skitkul att gå i grus med, vi bor INTE i stan, you know). Dom ska passa till kjol! Jag vill inte ha gympadojjor till kjol och det är lite för kallt för sandaler. Och för varmt för stövlar.... jaja, jag vet, jag är svår att göra nöjd!

Dom här var inte så billiga (trots nedsatt pris) men det är skinn vilket jag föredrar, mina fötter är jäkligt kinkiga och skinn tar åt sig fötternas fuktighet och töjer sig lite under dagen. Jag köper dessutom hellre dyra vardagsskor i skinn som håller i flera år än syntet som går sönder efter ett tag. Billiga skor kan man köpa till fest, dom sliter man inte lika mycket på!

Gröna jackan

Jag hann ner på klädaffären igår innan dom stängde (fem minuters marginal). Provade jackan och den satt ganska bra, dock var den en aning trång över höften..... suck. Ska jag köpa en jacka så dyr jacka vill jag gärna att den passar bra, inte ganska bra. Den är ju smidig och rätt töjbar men ändå. En del köper kläder som är för små för att sporra sig själva att gå ner i vikt men det vill inte jag. Jag vill använda mina kläder NU! Och jag vill inte gå ner i vikt heller....

Kjell sa att softshell (soft-kjell?) är det bästa man kan ha, det är lika smidigt som en tröja fast det är en jacka. Vind och vattentätt är det. Dock var det inga tejpade sömmar på jackan så om man lägger sig i badkaret med den så tar den nog in vatten (jo, han sa så, haha!).

Jaha, så vad gör man? Köper jackan? Bantar? Kollar efter annan jacka? Det var ju färgen jag föll för, den är så fiiin.....
Jag gav tillbaka jackan och sa att jag funderar på saken och kommer in på lördag. Det fanns bara två jackor kvar i den färgen varav en i min storlek. Men är den borta på lördag så var det väl inte meningen då. Det måste väl finnas fler gröna softshelljackor här i världen?

Softshell, ska det va´ nåt det?

Jag har presentkort kvar på klädaffären samt pengar som jag också fick när jag fyllde år. Jag funderade på att kolla på  nya byxor men nu är jag jäkligt sugen på en softshell-jacka jag såg förra gången jag var dit. Den är ljusgrön..... otippat va? Nu undrar jag om softshell är nåt att ha? Det är ju många som har det  nuförtiden men vad är det bra till? Vindtätt? Vattentätt? Jag vill ju inte ha en alltför varm jacka heller, det är en "mellanjacka" jag är ute efter, eller en som passar när det är lite kallare på sommaren.

Presentkorten och pengarna räcker inte till hela priset på jackan men det täcker hälften i alla fall.....

Jag ska ta en koll på Google.....

Vad ska du bli när du blir stor?

Frågan kommer upp nu när jag kommit in på konstskolan. Alla undrar: vad ska du fortsätta med SEN?

Inte vet väl jag....

För mig är detta först och främst en paus från jobbet. En spark i baken att börja skapa igen. Måla, rita, avbilda, tolka världen vi lever i, både den på utsidan och den på insidan.

Bildlärare? Jag är ingen bra lärare. Jag har testat. Bara för att man är bra på nåt gör inte att man är en bra lärare.

Jag tänker gå den här utbildningen, sen får vi se. Kanske jag längtar tillbaka till jobbet sen när jag fått min paus. :)

Vad skulle jag kunna tänka mig att jobba med? Det är mycket det....

Offentlig utsmyckare
Mode-designer
Designa maskeradkläder
Silversmed
Keramiker
Fotograf
Texilkonstnär
Modist
Änglatillverkare
Rappare
Dansare
Spelman
Sångerska
Produktutvecklare på Cloetta

Ni får ta det på allvar eller hur ni vill.... :)

Slingor - nu med foto!

Ja ni får hålla tillgodo med detta.

    

Nog SYNS det väl?

Det var faktiskt till slut en kollega som sa igår att jag hade gjort nåt med håret. Genast hakade några på och sa att dom också sett det men när dom skulle säga nåt så ringde det precis! Jag hoppas det är sant. :)

Jag vill egentligen ha rödare. Nåt sånt här:


Själva frisyren är inte heller fel. Hur den nu ser ut framifrån.... Mitt hår är ju piggt på att locka sig (gärna åt "fel" håll) så det kanske skulle passa? Ja vaddå, vad är det för fel på min frisyr NU då? Nja inget större fel. :) Men man kan ju behöva lite omväxling. Det är ju det som är det fina med hår: det går att förnya sitt utseende utan några kirurgiska ingrepp!

Och nu blir det väder

Undrar vem som skriver texten till väderleksprognosen i ÖP? Är det SMHI? Den personen har väldigt roliga formuleringar ibland.

Idag står det att det ska bli soligt i södra Sverige men här skulle det bli molnigt. "Regn under molnen" stod det sen.....
Hm...vilken nyhet! Det hade varit mer spännande om det väntades "regn ovan molnen", DET hade varit nåt att skriva om i tidningen!
En annan gång stod det att man kunde vänta sig nederbörd på vissa ställen. Sen stod det vilken temperatur det skulle bli och att det skulle vara "kallare i nederbörden".  Ja det kan bli kallt att stå i regnet!

Hmmm....

Var just och smygtog några bilder på mitt hår. Det syns mest framifrån, baktill är det rätt mörkt. Kanske dom är förlåtna som inte ser vad fin jag är.....
Kan man köpa vanlig slingning och dra på baktill? Fast jag vill ju ha röda slingor, inte bleka. Nå, det tål att fundera på....


I mitt vita vinterland.....blä!

Det är vitt ute.....inte kul. Imorse när jag lämnade barnen på skolan såg jag att det var vitt längst uppe på Kullstaberget. Sen blev det vitare och vitare ju närmare jobbet vi kom. Här är det snö på backen och på taken. Uääääck! Det var ju sommar i lördags! Vi kan väl få ha lite VÅR åtminstone?

Igår färgade och slingade jag håret. Alldeles själv. Det var inte lätt...... jag insåg det när jag började. Jag såg ju inte uppepå huvudet och inte baktill heller (vilken nyhet, va?). Och inga glasögon kunde jag ha och den jäkla spegeln i badrummet som sitter för lågt och dålig belysning! Men det blev faktiskt bra. Kunde varit  lite mer slingor baktill men, men.... jag är tämligen nöjd. Men tror ni nån jäkel sagt nåt? Nä. INGEN här på jobbet har kommenterat det. Syns det inte? Eller ser det dumt ut så ingen vågar säga nåt? Jag vägrar att påpeka det, jag ska banne mig tjura ut dom!

Grundfärgen var ungefär samma som förra gången. Mahogny. Vilket kändes lite MÖRKT nu när det snart är sommar (jag imbillar mig i alla fall att det snart är det). Men med ljusare slingor blev det bra. Dom flesta hamnade upptill-framtill, det var väldigt svårt att få till dom baktill. Jag försökte massera in i topparna bak i nacken där håret är kort men jag lyckades väl så där. Nästa gång blir det nog frissan som får fixa. Då har man i alla fall garanti i fall man inte blir nöjd. :)

Dags att korka upp champagnen? :)))

Kom ett stort kuvert med posten idag..... jag kom in på konstskolan!

Jippie jo jippie jej! Tjohooo!!

25 augusti är det upprop. Spännande!

Idag har det blåst isbitar. Ja inte bara isbitar, det har snöat..... det är tur det inte ligger kvar  på backen men jag vill inte se skiten i luften heller! Jag vill ha VÅR och VARMT!! Som det var i lördags till exempel.
Nu ska jag kolla på Ellos, Herman behöver brallor (igen känns det som). Sen ska jag färga och slinga håret. Alldeles själv! Önska mig lycka till.
Spanien är ett land där man dansar tango

Nääää. Tangon kommer från Argentina. I Spanien dansar man flamenco. Vi hamnade mitt i Feria de Mayo (tror jag det heter) när vi var in till Torrevieja. En majfest helt enkelt som firas första veckan i maj. Marknad och tivoli och mattält där dom dansade flamenco! Och detta var på eftermiddagen. Jag kan bara föreställa mig hur det var senare på kvällen. I mattälten hade dom lagt brädgolv där man kunde dansa. I ett tält dansade en dam i volanger med servitrisen! I ett annat dansade en tjej i Hermans ålder, tuggandes tuggummi! Barnen var uppklädda i kostymer och volangklänningar och sjalar, till och med dom minsta som knappt kunde gå själva. Jag hade gärna sett mera flamenco men det blir kanske fler tillfällen (lära sig dansa vore inte heller helt fel).

Lägenheten vi hyrde var fin med pool på området. Dock tycker inte jag omgivningarna var särskilt fina, bara stenhus överrallt.... som att stoppa in en pool mellan husen på Körfältet ungefär (ja jag överdriver lite kanske). Klimatet kan jag dock inte klaga på! Och stränderna var härliga och vattnet var salt. Och det fanns ett Nintendo i huset.... jag som trodde vi skulle ha spelpaus. Men barnen blev glada förstås.
Jag tog med mig akvarellfärgerna så jag fick lite målat också. Härligt!

Jag stoppar in lite bilder så ni får se:
.
Blåsigt vid San Pedro del Pinatar
image129
.
Tänk vad kul det kan vara med sand
image130
.
Strand inne i Torrevieja
image131
.
Sandslott
image132

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen

Ja nu ska det äntligen rapporteras om våra bravader i Åre! Att jag inte skrivit tidigare beror dels på att vi reste till Spanien direkt efter (vilket jag också ska skriva om) och dels på det fina vädret. Inte vill man sitta och skriva på en dator när det är i stort sett sommar ute! Men nu så....

Vi åkte efter jobbet på fredagen till Hedmans fjällby där vi skulle bo i stuga. Fina, fräscha stugor. Det enda man möjligen kunde klaga på var trappan till övervåningen. Den kunde dom lika gärna bytt ut mot en stege.... tur att man bara släpade resväskan upp och ner EN gång. 
När vi packat upp satte vi oss ute på verandan (eller altanen?) och tog en cider och mådde gott i solen.  Ja vi tog oss en varsin "fusk-bailys" också (brukar man väl annars ha som efterrätt, hihi). Sen gick vi till stugan där vi skulle äta mat. Tjejstugorna hade bestämt att vi skulle äta tillsammans (långnäsa, killar!). Det blev kyckling i olika varianter och potatisgratäng, sallad och baguette. Och så vin till detta. MUMS!!
image124


Efter maten blev det sångövningar. Jag skrev en ny text till Markoolios "Vi drar till fjällen" som vi tänkte uppföra på lördag kväll men eftersom det är en rap så tyckte dom att jag skulle rappa och dom köra, annars skulle texten bara image125försvinna i ett kakalorum. Så det fick bli så.
Till efterrätt drack vi Irish Coffee, utom Lotta som ville ha sin whisky utan kaffe.

Sen så kom killarna från dom andra stugorna indroppandes allt eftersom kvällen led. Mattias hade tagit med sig gitarren fast han "inte hade plats" (tack, Mattias) och det blev sång i olika varianter hela kvällen. Det var sorl och glam och fotoblixtar. Skitkul! Halv tre kom jag i säng....

På lördag morgon var man väl inte lika pigg. Magen hade gjort uppror framåt morgonen så det blev lite dåligt med sömnen. Men efter frukost (puss på dig snälla Ewa!) och en Resorb så återvände livet så sakteliga och jag piggnade faktiskt till. Konferensen som skulle börja kl.9 från början hade blivit flyttad till kl.10 berättade chefen när vi satt och åt på fredagkvällen. Det var vi tacksamma för.
Konferensen blev kort och bra. ;-)
Sen efterlyste Börje sina nya skor som försvunnit på fredagkvällen. Inte konstigt kanske, så många skor som stod i den hallen! Han fick så småningom tillbaka dom. Så var det dags för fria aktiviteter. Vi åkte in till Åre.
Några tänkte gå på Hollyday Club och bada, andra hade barn att hälsa på. Jag och flera andra åkte kabinbanan upp och käkade lunch uppe på Åreskutan. Sen gottade vi oss i solen en stund.
image128

Skutskjutet gick den lördagen. Bland alla människor med och utan skidor och nummerlappar får jag syn på en kille med snowboard som står och trär på sig sin nummerlapp samtidigt som han pratar med en annan kille. Väldigt vad bekant han ser ut..... vi smög oss liksom fram för att kolla närmare och höra hans röst. Ja då är det ju en gammal kollega som jobbade med oss för säkert 8 år sen! Han blev nog lika förvånad han att vi dök upp där och då.

Det blåste rätt friskt på toppen men nere i Åre var det vårväder. Vi plockade av oss lite kläder vid bilen och strosade omkring och kollade på folk. Åt glass och drack kaffe. Och hälsade på Peter & Monica! Hon blev också överraskad och hälsade till alla.

Klockan 17 var det dags för middag på Dahlboms på torget. Innan stod vi på deras terass (heter det så?) och kollade ner på torget på underhållningen på scenen. Underhållning var det även på terassen. Det är roligt att spana in folk. Nästan alla tjejer ser likadana ut. Långt, blonderat hår, vita toppar, stora solbrillor. När dom tar av sig dom ser dom ut som omvända tvättbjörnar. Solbrända i ansiktet med stora vita ringar runt ögonen! :)
Killarna har också sin egen stil. Man ser faktiskt om dom åter skidor eller bräda fast dom inte har den med sig. Kändes lite som att det var dom rika och vackra som var där.
.
image126Maten var utsökt. Först fick vi bröd med tre olika röror till, bland annat bönröra. Jag hade valt halstrad gös med chorizo, syrad kål och kokt mandelpotatis som var glaserad med nåt, jag tror det var lime och chili. Till efterrätt chokladganache (kanske det stavas) med hjortrongrädde. Det var som en väldigt mjuk chokladmuffins, innehållet bara rann ut när man satte skeden i den...*dräggla*...
och så kaffe och avec på det! (Där gick den budgeten...igen, hähä)
Efter maten åkte vi tillbaka till Hedmans. Dags att duscha och piffa till sig inför dom fortsatta övningarna. Ett par av mina stugkamrater erkände att dom nog var för gamla för sånt här! Dom orkade inte med en kväll till utan tänkte softa framför tv-n. Men jag hade inte fått nog.. ;-)
I samlingslokalen hade Börje ställt upp sin karaokeanläggning. I "baren" minglade folk omkring och smuttade på vin och diverse annat drickbart. Ingen sjöng. Än.
Jag fick mig en grogg på whisky och päronsaft. Ja det låter ju inte klokt men det var GOTT! Sen hann jag bara smutta på den innan jag blev ifråntagen den av samma person jag fick den ifrån för så skulle vi dansa tyckte han (jag fick tillbaka groggen sen). Vi dansade till karaoke utan sång, det gick bra det med.
Sen vågade sig dom första upp på "scen" för att sjunga. Till slut sjöng alla, även dom som var på golvet. Tänk vad lite sång kan vara kul! Det var mer vilja än sångröst i bland men vad gör väl det? Jag tänker inte publicera några videoklipp av hänsyn både till er och till sångarna men en bild kan ni få (ljudet får ni föreställa er).
image127

Sen klev "stugu-rappers" fram och drog av "Vi drar till fjällen - stugustyle". Det blev succé förstås, vad trodde ni? ;-)
Karaoken fortsatte hela kvällen och det blev även en och annan svängom på dansgolvet.
Framåt natten tog jag fram arraksbollarna jag gjort (det här med arraksbollarna är en lång historia som jag kanske kan berätta en annan gång). Då tyckte Lennart att då måste vi ha kaffe! Bönorna var han inte snål med kan jag säga. Jag tyckte det påminde lite om espresso.... *rysa*
Sen var jag på efterfest i en stuga. Prat och varmkorv med mycket ketchup... skrattmusklerna fick rejäl träning, allt är roligt så dags på natten. Så var det gonatt, klockan var halv 4. Och jag som tänkt tidigare på dagen att "ikväll blir det nog inte lika sent". Men se där vad man kan bedra sig!
På söndagen hade Ewa dukat fram frukosten igen och sen var det bara ihoppackning och hemfärd kvar.


 

RSS 2.0