Disco!

Tänk, tiden bara rusar iväg. Imorgon är det fredag igen! Och jag har inte lagt ut förra fredagsbilden.

Här kommer den. Temat var DISCO!

Och hörni, det är första april imorgon. Vad har man då på sig när det är kjolfredag? Byxor??



Övertryck, undertryck, högtryck, djuptryck, lågtryck.

Jag har nu varit hos Tant Farbror Doktorn. Hon tyckte jag hade för högt undertryck och skrev ut blodtrycksänkande åt mig. Jahapp. Det hade jag inte väntat mig. Jag trodde man ordinerade motion i första hand nuförtiden? Jag ska även tillbaka och ta mer blodprov på fredag så dom får kolla sköldkörtel och en massa andra värden. Det verkar inte vara nåt akut i alla fall. Jo, EKG tog dom också. Jag är under utredning kan man säga.

Nu är det fantamej springskorna på som gäller! Jag har varit lat ända sen i höstas men om det ska påverka mitt blodtryck negativt så MÅSTE jag börja träna igen. För så här kan vi ju inte ha det!

Kanske ska börja med promenader så jag inte förtar mig. Fast springa ger mer..... Tror jag får större endorfinkick av att springa, det är nog därför det är roligare än att gå. Ska försöka klämma in mig på styrketräningen också. Och börja dansa igen på måndagar. Fast nu ska vi ta det piano här och inte ha en massa ambitioner som vi inte orkar med! Men röra mig mer SKA jag.

Jag var iväg till Älggårdsberget i Bispgården idag och kollade in lokalerna. Jag och Natalie ska ha en monter på Quinnspiration där vi ska måla till musik och även låta besökarna prova på. Tror det kan bli riktigt skoj! Skulle helst vilja ha levande musik. Är det nån musiker (gärna men inte nödvändigtvis kvinnlig) som kan tänka sig att vara med? Hör av dig!

Förresten, på tal om konst. Jag kollade mailen nu och paketet med barbiedockorna har kommit. Hm, jag måste nog hämta ut det när jag far ner och hämtar Haqvin......

(Hon som har gjort bilden hittar ni här)


Rödtopp

Letade hårtoning på nätet igår kväll och hamnade då på en blogg där jag hittade världens bästa argument för att vara rödhårig. Eftersom jag fortfarande ler åt det idag så snor jag argumenten. Rakt av, så där bara!

FAKTA! Därför är det bra att vara rödhårig:

*Syns i en folkmassa.
*Kan ha kul utan att bli anklagad för att vara ytlig, billig eller dum.
*Kan vara smart utan att bli anklagad för att vara pretentiös.
*Får ha ett häftigt humör och avvikande beteende.
*Får vara hur knäpp som helst - alla förväntar sig ändå det.
*Får vara het på gröten och en kul person i största allmänhet.
*Blir betraktad som andlig och skärpt.
*Slipper bry sig om att sola - rödhåriga människor får vara bleka.

Det som saknas är väl den omtalade sexigheten. "Short, red hair is totally sexy and never goes out of style." läser jag på en sida med frisyrbilder. Och vem är jag att säga emot?




Docksöt???

Nog för att Lady Gaga har märkliga utstyrslar men inte var hon först, inte. Minns ni Loredana Berté som var gift med Björn Borg? Så här såg hon ut i tv-programmet Jacobs stege. Nån mer än jag som minns korsetten med stympade dockor? :)



Kanske nåt att satsa på när jag fått mina barbiedockor?

Statusrapport

Ja då är man åter i verkligheten efter en tripp till Falun med tillhörande 80-årsmiddag. Och en massa släkt och en massa prat och hundar och ungar och tröttare än nånsin är jag.

Ringde sjukstugan idag. Sköterskan föreslog järnbrist. Inte helt osannolikt. Jag fick tid på onsdag. Tänk om det är så enkelt? Hoppas det.

Vi åt blodpudding till middag. Tyckte det var lämpligt ifall det är järn jag saknar. Skadar inte i alla fall.

Ingen lust till nånting. Kanske lika bra att gå ner och duscha och lägga sig?

Eller ska man ta sig ett järn?

Goooodnatt!


Tvångsbloggning.

Joooo jag tvingar mig själv att blogga. Är så trött på att vara trött. Trött på att inte orka ta mig för nåt annat än matlagning, disk, barncoachning och personlig hygien. Tur man orkar med DET i alla fall. Annars hoppas jag verkligen att ni säger till!

Har varit konstig sen förra veckan. Då hade jag huvudvärk i flera dagar. Ja, inte bara jag, flera på jobbet också. Och Herman har varit hemma ett par dagar med huvudvärk och snuva men han har kryat på sig nu, var på skolan idag. Själv är jag trött i kroppen, får dubbelslag på hjärtat och yrsel rätt som det är. Brukar sätta igång på eftermiddagarna när jag sitter på jobbet. Antar att det är stress men fortsätter det tänker jag ringa farbror doktorn. Haqvin har också haft konstiga symtom sen han var förkyld men det har blivit bättre. Doktorn hittade i alla fall ingen speciellt fel hos honom.

Vi har kaos i sovrummet just nu. Har fått panelen målad och så ska det tapetseras. Detta innebär att vi måste ställa sängen på högkant varje morgon..... och byrån och sänggaveln, en sån med inbyggda sängbord man drar ut, har vi fått flytta ur rummet. Men det blir väl klart det också nån gång. Hoppas jag.

Ja kanske det finns anledningar att kroppen säger ifrån. Renoveringskaos, pendling, jobb, att inte kunna duscha hemma. Allt påverkar en. Och ibland är man känsligare än annars och det rinner över.

Nu ska jag i alla fall gå och knyta mig. Sova behöver vi alla.

Knäppo

Jag har ropat in fler barbiedockor på Tradera. En hel drös..... Jag törs inte ens tala om hur många det är för då kommer ni att tycka jag är knäpp, haha! Ja det kanske jag är. :-)

Ja det är ju inte enbart provdockor till barbieklädstillverkningen, det förstår ni nog. Nä, jag har fått ideer ser ni.... Kan inte säga mer för jag är inte riktigt säker själv på vad det blir. Men ni som läst här förut vet att jag är intresserad av människor i min konst. Karaktärer, situationer. Och jag är fascinerad av kroppen och hur vi uppfattar den. Barbie är ju lite speciell där. Verkar som jag snöat in på henne just nu.

Sen är jag ju så pass gammal att jag får leka med dockor om jag vill tycker jag. Så här många barbie har jag aldrig haft förut. Det är härligt att vara vuxen!

I´m a Barbie girl


Grön fredag


Jag vann!

Igår kväll tog barnen mina havregrynstekakor till kvällsfika.

Imorse fanns det polarkaka kvar och så hade jag skurit upp av det grova rågbrödet som jag också bakade i lördags.

- Jag vill smaka det där brödet, sa Haqvin och pekade på rågbrödet.

YES!

Han gjorde sig en macka med rökt skinka och satte sig framför TV-n. Efter en stund ropade jag och frågade om det var gott.

- Ja, jag vill ha en till, tack.

Wohoo!

Herman såg mer skeptisk ut och började sin frukost med en skål flingor och mjölk men tog emot erbjudandet om att jag skulle bre en macka åt honom. När frukosten var uppäten konstaterade han:

-Det var gott det där brödet också.

Haha! Jag är bäst! Jag som oroade mig för gnäll och gnöl över det hembakade brödet. Vad dum jag var!

Vilken kickstart! Nu är det bara att fortsätta baka. Mums!


Tröjan!


Nya familjemedlemmar

Det här är våra tre nya familjemedlemmar. Jag ropade in dom på Tradera. Ni kanske tycker jag är för gammal för att leka med Barbiedockor men då får ni tycka det. Dom ska få en make over tänkte jag. Nya kläder och så. Dom är i lätt begagnat skick, den högra bruttan har till exempel fått sitt hår färgat med tuschpenna av sin tidigare ägarinna (stod i beskrivingen). Håret är vitblont, rosa och aprikosfärgat. Vilket får mig att fundera på om man ska göra nåt mer än bara klä upp dom........

....Goth-Barbie......kanske...?

Barbie kan väl också vara konst?


I sanning skogstokig

Det blev utelunch idag med. Hot dogs och chorizo stekta i mackjärnet över öppen eld. Kaffe kokt i snuskburk.



Skoteråkning.





Säkerhetsbälte...



Sol och snö. Välsignade vårvinter. Mars - det är för din skull man står ut hela mörka vintern.






Nybakat bröd är en del av himmelriket på jorden.



Havregrynstekakor fast i subs-format. Fick inte plats med alla på tre plåtar annars. :-)



3x6 rågbröd ur boken Annas mat av Anna Bergenström.


Summering av dagen

Jodå, det blev skoteråkning. Och lite fiske.



Gissa vem som fick napp? ;-)



Åsså lite mat på det här!


Godmorgon!

Klockan är nästan elva. Är man ledig så är man.

Klev upp för en halvtimme sen men känner mig ändå seg i kolan. Nå, det kanske bara är att gå ut i det soliga vädret så blir man pigg? Det ser härligt ut!

Igår var jag och barnen till stan. Herman skulle till optikern. Det tog sin lilla tid att välja bågar men jag vet ju hur det är, man ska ju ha dom där på näsan varje dag. Efter optikern åt vi lunch och tog en promenad ner till Badhusparken. När vi  närmade oss torget så insåg jag att det är Gregorimarknaden! Ja, vilken flax! Barnen var väl inte lika förtjusta som jag men det är jag som är mamma, jag bestämmer!

Om jag köpte nåt? Jo jag hittade en tröja av alpacka, en likadan som en kollega hade på jobbet en dag. Jag blev omedelbart förälskad i hennes tröja, jag kollade till och med på nätet efter stickbeskrivning på nån liknande fast utan resultat. Mjuk och mysig med roliga detaljer på. Men nu stod dom där på marknaden så nu slipper jag sticka en! Jag köpte en i svart och lika. Japp, bild kommer sen. Det är ju fredag!

Nere i badhusparken var det soligt och vitt. Vi kikade på snöskupturer och på snöfortet, på hundar och folk. Sen gick vi tillbaka och gjorde resten av marknaden. En sväng på både Coop Forum och Ica Maxi hann vi också med. Inte konstigt man är trött kanske?

Idag ska vi nog ut och åka skoter en sväng, beror på hur mannen tänkt jobba. Det är kanonväder! Vårvintern är väl ändå den bästa årstiden!


Rapport från ett vattenlöst hem.

Nu är jag helt slut, skulle kunna gå och lägga mig och sova tror jag. Hade det varit normal tisdag så hade jag slängt i mig maten och rusat iväg på kör och därigenom fått ny energi. Men kören har "sportlov" och Sockenstugan är hur som helt upptagen av fettisdagsfirare. Hur ska jag nu få kraft att orka med kvällen??

Jag kan tänka på att det är sista arbetsdagen för veckan imorgon, kanske? För det är det för mig, jag har tagit "sportlov" torsdag och fredag, jag. Underbart! Fast det innebär ju att det är "fredag" imorgon för mig, dvs kjoldag. Det måste jag fundera på. Visserligen kan varje dag vara kjoldag för mig, det har jag inget emot, men då får man ju piffa till sig lite extra när det blir fredag. Frågan är om jag inte ska ta min varma, stickade storpolo, det är svinkallt på jobbet - igen. Men nu verkar dom har hittat ett fel i alla fall: vattnet försvinner ur systemet. Fast dom vet inte var än..... Ja, stickad storpolo och så svarta kjolen till. Stickestrumpor och mockastövlar. Så får det bli.

Jaha, nu har vattnet kokat upp så nu ska jag diska. Håhå jaja........... :-(


Usch och fy.

Igår satt jag på jobbet och hade huvudvärk och frös. Idag är jag hemma och har huvudvärk och fryser. Lite snor och host också tror jag minsann.

Jag vill inte vara sjuk! Det är marknad i morgon och barnkalas på lördag! Barnkalaset är viktigast. Maskerad vill Haqvin ha. Jag tror jag ska klä ut mig till superhjälte. Långkallingar har man ju. Varför har superhjältar trikåer förresten?

Ska vila mycket idag så jag repar mig till söndag eftermiddag. Tror jag börjar på en gång. Mot soffan!


Bonusbilder.

Nej det är inte fredag. Men jag ville ju vara extra fin idag på min stora dag så här kommer en bonusbild. Mmmm lite photoshop var jag allt värd också. Man måste vara snäll mot sig själv.










Slut för idag.

Trött nu. Tur det är legalt att lägga sig snart. Imorgon är det dags för frukost på sängen igen - men inte för mig. ;-)

Har skämt bort mig själv idag genom att gå ut och äta på lunchen. Kyckling och klyftpärer på Falkens. Tyckte jag förtjänade det. Och kvällsmat behövde jag inte heller laga, det hade Sören hämtat på Kaffestugan. Tigerkladdkaka hade jag med mig till fikat på jobbet. Kladd var ordet, den var nästan ogräddad i mitten......väldigt smarrigt! En likadan hade jag kvar hemma också som jag bjöd på ikväll. Dock ej lika kladdig eftersom jag tog en större form till den. Fråga är vilken som var godast..... hmmmm......



Blommor fick jag också. Vackra, eller hur?



Nu är Hilda slut för idag. Är det åldern måntro? :-)))

Det börjar bra.

Fick kaffe och tårta på sängen. Och sång. Till och med dom stackars sjuka barnen hade släpat sig upp för att gratulera sin mor. Bra gjort, Sören! ;-) Nå, dom fick gå och lägga sig igen. Inte jag, jag ska jobba. Fick kliva upp och göra mig fin istället. 

Ses senare!


Ännu en lovande morgon

Himlen är klar. Solen är på väg att gå upp, jag ser den inte men jag ser att den lyser på talltopparna nere i skolbacken! Det blir nog en dag till med kalasväder. Och det är första mars! Wow.

Igår tog jag ledigt sista timmen och for till stan och köpte presenter till Haqvin. Jag hade även stämt träff med Natalie på Törners. Där satt även en gemensam bekant (och hennes lillebror) så det blev surr vill jag lova. Om allt från träning till relationer till arbetsmiljö till frisörer. Härligt! En clubsandwich blev det till middag. Mumsigt! Sent blev det innan jag kom hem men det gjorde ingenting, jag var så nöjd.

Ikväll är det kör och sen ska det bakas tårta till morgondagen. Jag funderar även på vad jag ska klä ut mig till på Haqvins kalas till helgen. Det är maskerad och så klart mamma måste "offra sig" och klä ut sig! ;-) Jag har varit pirat, Harry Potter, häxa och demon så jag undrar vad jag ska hitta på denna gång?

Nu skiner solen in genom köksfönstret. Och det är dags att fara till jobbet. Idag kommer Sandra och masserar. Det BLIR en bra dag!





RSS 2.0