Fyndfredag

Herman hade tid på habiliteringen i fredags och medan jag ändå var i stan passade jag på att stämma träff med några av konstkompisarna. Av nostalgiska skäl tänkte vi fika på Kupan eftersom det var där vi fikade när vi målade väggarna i Medborgarskolans lokaler.
 
Dock hade jag lite tid på mig innan vi skulle träffas och det var marknad på torget. Klart jag måste kolla där. Köpte bröd, en kavring och en levain med surdeg, och getmese och en mögelost. Jag som ska hålla i pengarna den här månaden, hmm.... Men jag motstod både honung och havtornsmarmelad för att inte tala om en marmelad med blåbär och konjak. Ja, man fick provsmaka, så klart. Mmmm, vad god den var! Kan tänka mig den på en god ost. Men det får bli en annan gång, kanske.
 
Efter att vi hade fikat och pratat en massa på Kupans fik, gick vi en vända bland kläder och prylar. Jag hittade en hel hög med kläder som jag var tvungen att prova. Och nästan allt passade!
 
Voilá! En västklänning! Fast jag måste dra in magen för att den ska sitta bra. Och jag som inte brukar köpa kläder som är för små för att "jag ska gå ner i vikt så att den passar". Men den här köpte jag. Och jag SKA gå ner i vikt så den passar bättre, det bestämde jag ju innan jag hittade klänningen.
 
 
En brun topp med grönt mönster och en jacka/kavaj i brun stretchtwill. 

 
En riktigt snygg kavaj.
 
 
En topp i mesh med sammet på. Ni får ursäkta att bilderna är lite småsuddiga, jag vet inte vad det beror på. Kameran ville inte riktigt idag. 
 
 
Jag köpte även en bok och så tre ljusmanchetter (som skall demonteras och användas i häx- och änglatillverkningen). Allt detta betalade jag 194 riksdaler för. Kläderna känns i stort sett oslitna. Snacka om fynd.
 
Genom att handla på Kupan har jag åstadkommit rena Kinderägget: jag har sparat pengar åt mig själv, jag har bidragit med pengar till Röda Korsets verksamhet och jag har sparat lite på miljön genom att köpa begagnat. Och så blev jag lite snyggare också.
 
 

Hemmaträning

Dagens träningspass: flisning. Jag (och barnen till att börja med) drog fram bakar ur högen åt Mannen som matade in dom i flishuggen. När vi var klara var jag genomblöt av svett. Det är väl träning det? Snart kan vi tända upp i pannrummet. Då blir det inte bara varmare inne utan även ute i ateljén. Och då kan jag sitta där och sy upp ett lager med änglar och häxor. Passar bra nu när jag blir arbetslös igen. Jobbar bara måndag och tisdag, sen är jag "ledig" igen. 
 
Gårdagens träningspass var storstädning. Eller stor och stor men jag plockade i alla fall rent överallt på nedervåningen och dammsög och torkade golv. Bar ut sandaler och andra sommarskor till uthuset, ställde in alla kängor i tvättstugan. Bland annat. Känns bra. Känns lite renare, lite mindre rörigt här hemma. Svettig blev jag också.
 
Igår blåste det som sjutton. Det rasslade och skramlade på verandan. Kollade ut och såg pantflaskor som rullade runt på verandagolvet. Gick ut för att ta rätt på dom. En påse tomburkar hade kasat bort till andra änden av verandan. Kollade ut över räcket och ut på gräsmattan. Tomburkar där med. Ojdå. Dom hade rullat ut under räcket och fortsatt en bra bit bort. Jag plockade ihop hela rasket och bar till bilen och sen fortsatte jag med plast, papper, glas och plåtburkar av bara farten. Så blev det rent på verandan också.
 
Imorgon kväll blir det ingen träning, det blir tårtätning istället. Det är ju inte riktigt samma sak men someones got to do it. Det är M som fyller fyra år. Undrar vad en sån liten fröken önskar sig?

Ursäkternas seger?

Träningen börjar numera klockan åtta på torsdagar. Det var bättre med klockan sju tycker jag. Nu har jag gott om tid efter middagen att hitta på ursäkter för att inte gå. Å andra sidan hinner maten sjunka ordentligt.
 
- Det blir så sent innan jag är hemma igen och har duschat och fikat. (Ja men det blir inte senare i säng än vanligt.)
 
- Jag är trött. (Men träningen gör mig pigg, inte sant?)
 
- Jag har ingen lust. (Va??)
 
- Jag måste göra andra saker. (Näää, dom kan väl vänta?)
 
- Jag har varit borta varenda kväll den här veckan. Jag känner att jag vill vara hemma. (Latmask! Fast det stämmer att jag inte varit hemma.)
 
- Jag har ont i armen. 
 
Jo men det sista är faktist sant. Igår när jag bar hem en (av Mannen) fullpackad julakasse med ved från Lillens så gjorde jag illa tummen och handleden när jag baxade upp handtagen på axeln. Det var tungt trots att veden är löjligt torr. Sen kånkade jag hem denna tunga kasse på ryggen och efteråt har jag haft ont i armen, mest i biceps. Jag har svårt att tro att det är träningsvärk sen måndagens träning som sitter i ännu (och ännu mindre efter latin fusion). Frågan är då om jag ska skippa träningen och låta armen vila? Nu ska vi väl inte bara göra pull ups och armhävningar men ändå. Jag vill inte förvärra skadan. 
 
Ja vi får se. Jag har ännu en liten stund på mig att bestämma mig. 
 
 
 
 

Burrrr!

Idag snöade det. Ja det är den 24 SEPTEMBER. Fast det var bara några korn som yrde i luften när jag for från jobbet. Inget skidföre ännu. Och det kan gärna få vänta. Till november i alla fall.
 
Kallt har det blivit också. Det är ju bara nån vecka sen barnen sprang utan ytterkläder och lekte i solvärmen på eftermiddagarna. I foppatofflor. Nu är det fleece under galonisarna och mössor och vantar som gäller. Men det är kanske det senare som är det "normala" för årstiden.
 
Ikväll var vi och gratulerade B på födelsedagen. Jag hade köpt en bukett blommor i höstfärger, ett fint ljus och en dubbeltrisslott. Hoppas hon vinner nåt, en resa kanske. Vi åt tårta och drack kaffe och surrade. Mmm kaffe lite för sent för mig egentligen. Nu är jag pigg fast jag borde gått och lagt mig för en kvart sen.

Nähä, nu ska jag värma mig med en het dusch och hoppa i säng ändå. Jag kan ju alltid spela Wordfeud (om det är nån mer som är vaken).
 
 
 
 

Baktankar

Lördag morgon, frukostdags
Hilda sitter på sin plats
Kaffe och en macka smakar
ser på "Hela Sverige bakar"
 
(Travesti på en av matramsorna vi kör på dagis)
 
Jag börjar fundera på om man inte ska söka till "Hela Sverige bakar" i alla fall. Dom flesta som är med där verkar inte kunna precis allt utan ha olika specialområden. En gillar att baka matbröd, en annan cupcakes, en tredje småkakor. Alla ÄR inte bra på allt. Det är inte jag heller. 
 
Men jag är rätt teknisk, imbillar jag mig. Jag vet vad man ska göra om matbröddegen ska bli seg och blåsig. Och ska den bli mjuk och tät ska man naturligtvis göra precis tvärtom.  Degar som ska bli spröda ting, som småkakor och pajdeg, får inte arbetas för länge för då aktiveras glutenet i mjölet.
 
Smak är jag också bra på. Vad som passar ihop, vilka smaker som förstärker varandra. I alla fall är jag bra på allt det här när jag sitter i tv-soffan.
 
Frågan är om jag har rätt utseende och personlighet för programmet? Det verkar som att dom vill ha en lagom blandning av åldrar, personligheter och gärna lite speciella utseenden. Nån som är lugn och sansad, nån som är hetsig och känslosam, nån som är väldigt ung, nån lite äldre, nån med en spännande bakgrund (BAKgrund, haha...), nån med ett spännande utseende.
 
 
Hur är jag då? 
 
När jag bakar är jag extremt organiserad. Jag röjer av köks-ön och bänken innan, jag plockar fram det jag ska ha av ingredienser och maskiner och mått. När jag är klar med en ingrediens ställer jag undan den. När jag mätt och blandat färdigt ställer jag grejerna i disken, på en gång. Men det är ju hemma det. Här är det ingen tävling under tidspress. När jag blir stressad kan jag bli vimsig och göra fel. Då gäller det att stanna upp och hitta lugnet. För övrigt är jag en glad och positiv person, det tror jag själv i alla fall. Blir det pannkaka av brödet kan man ju inte sluta baka bröd. Man måste öva mer istället! 
 
Har jag nån spännande bakgrund?
 
Uppvuxen i Eskilstuna, flyttat till Jämtland. Gillar (förutom att baka) att sy häxor och änglar, måla tavlor, fotografera och bildbehandla, rita serier, åka motorcykel, vara ute i naturen. Är detta tillräckligt intressant?
 
Utseendet då?
 
Ja, jag är en lagom tjock kvinna i mina bästa år, typ. Ok då, medelålders. Fast jag ÄR i mina bästa år, det är jag ständigt. Och så har jag kort, rött hår och är tatuerad, dock ej över hela armarna (fast jag VILL bygga på min tatuering men det kan vi ta i ett separat blogginlägg). Min klädstil är speciell när jag orkar och det passar sig (på dagis blir det jeans och nån gammal t-shirt, jag har inte lust att tvätta sönder mina snyggaste kläder). Får jag välja blir det kjol eller klänning fast klädseln är alltid anpassad efter vädret. Regnar det blir det regnrock och gummistövlar, fast så klart en rödrutig regnrock med röda stövlar till.
 
 
Och nu undrar du vad jag gillar att baka. Va? Har du inte läst här förut?
 
Matbröd är nog det jag gillar bäst att baka. Det är det som går åt. Ja bullar och kakor går förstås åt det med men jag vill ju helst inte ha det hemma. Fast det ÄR gott. Morotskaka, kladdkaka, brownies med valnötter, äppelkaka, bondkakor, havrekakor med torkade tranbär och lite choklad, gorån, mjuk pepparkaka, kardemummakaka.... Gaaah! Jösses, vad gott! Jag måste baka nåt idag!
 
Så vad tycker ni? Ska jag söka?
 
Om jag ska söka så måste jag ju träna. Kanske börja nu på en gång. Finns det nån som vill ha kakor? Jag tänkte på ungdomsgården, kanske dom vill ha kakor att sälja? Eller är det nån som fyller år som vill ha en tårta bakad kanske? Hör av er om ni är intresserade!

Ur barnamun

Idag har det antingen varit gråt och grin och gnäll eller så har det varit flams och trams. Barn har slagit på andra barn, barn har saknat mamma, barn har varit ledsna av okända orsaker. E var nog värst ändå imorse när han försökte dra av sig strumporna och blev förbannad för att det inte gick. Orsak: han hade strumpbyxor på sig. Herrejösses vad arg han var! Han skrek och drog i dessa förbannade strumpor som inte ville lossna. Och så ska man inte skratta då..... Det hela påminde väldigt mycket om Dynamit-Harry när han försöker komma åt den inplastade ölen. Fast Harry skriker inte lika mycket som E gjorde. (Han fick ett par vanliga byxor sen istället för dom förtretliga strumpbyxorna)
 
 
Dagens replik får N stå för. En skiva med blandad musik var igång, inte bara barnlåtar utan även annat svängigt, bland annat Hey baberiba med Rockfolket och Burken. Ni som har hört den vet att på slutet så skanderar publiken "Burken! Burken!" N tittar på mig och säger "Ja tyck inte om gurka...." 
 
Det är det som är så härligt med barn. Dom tycker ingenting är konstigt. För dom är det helt normalt med en publik som ropar "Gurka! Gurka!" efter en låt. 
 
 
 
 

Vardagslunken

Vardagen rullar på ungefär så här:
 
- Kliver upp, väcker Herman, gör morgontoalett, tjatar lite mer på Herman att han ska kliva upp, går ner i köket. 
- Dricker kaffe och äter eventuellt en macka medans Herman äter frukost. 
- Skjutsar Herman till bussen och åker sen till jobbet. 
- Där äter vi frukost klockan åtta. Sen går dagarna med lek och blöjbyten och påklädning och avklädning och tvättning och ätning och middagssovning. Barn ramlar och slår sig och blir osams och gråter och skrattar och pratar och babblar, ja, ni hajjar. 
 
När jag åker hem är jag trött i huvudet. Inte så mycket av ljudet som av att ha uppmärksamheten på topp hela tiden. Jag brukar lägga mig på soffan en stund och ta en kopp kaffe och bara vara i tystnaden. Inte konstigt att man var trött på den tiden man hade småbarn.
 
Det andra jobbet vet jag inte hur det blir med. Hon ringde från Kornboden idag och berättade att hon inte fått nåt besked från kunden ännu. Så då vet jag det i alla fall. Skulle väl ha sökt lite andra jobb också eftersom jag är inskriven vid Arbetsförmedlingen fortfarande men jag är så trött på kvällen när jag varit igång från klockan halv sex på morgonen. Jag orkar inte ta tag i det riktigt. Jaja, jag får väl göra det i helgen då, när jag fått sova ut. Det är torsdag imorgon, sen kommer fredagen och sen får vi sova.
 
Tror jag ska lägga mig tidigt ikväll, på tal om att sova. 
 
 
 

Hosta snora snörvla vila

Förkylningen går sin gilla gång. Bättre och bättre dag för dag. Idag har jag jobbat. Långdag blev det eftersom jag tog på mig stängningen. Men jag hoppade över träningen ikväll även om jag känner mig piggare. Jag spar mig till morgondagens latin fusion. Istället åt jag ärtsoppa och pannkakor så jag hamnade i matkoma på soffan. Jag tror jag får sluta äta pannkakor. Jo jag vet att jag har sagt det förut....
 
Fredagen tillbringades mest i sagda soffa, läsandes och snorandes. Gjorde några småryck som att stoppa i en maskin tvätt, gå ut och plocka fallfrukt och hänga tvätten men sen blev det soffan och boken igen. "Matmolekyler" är precis så bra som jag trodde och kan rekommenderas till alla som är fysik- och kemiintresserad matnördar.
 
Framåt middagstid hade jag samlat tillräckligt med kraft för att åka och handla och laga mat. Hemgjord pizza minsann och sen godis på det. Sen var jag tvungen att lägga mig i soffan igen. Där föll jag i dvala en stund, vaknade lagom tills barnen kom ner och det var dags att lägga sig i sängen istället. Men jag hade inga problem att somna om kan jag säga. 
 
Jo just det, jag köpte en ny sorts Plopp. Kaktus-päron. Lät ju inte klokt. I en chokladbit med kolafyllning?? Måste ju testas. Men jo, det smakade päron. Syntetpäron. Jag tyckte inte det passade ihop med mjölkchoklad. Sorry.
 
 
På lördagen hade jag piggnat till betydligt. Lyckades till och med baka bullar, fyllda med smör, rivet äpple och mandelmassa. Skulle haft kanel också om jag hade haft nån hemma. 
 
På eftermiddagen hamnade jag i atlején. Tänkte ta tag i den sista beställningen men när jag började rota i tyglådorna insåg jag att jag var tvungen att städa och sortera först. Jag hittade ju inget! Så det gjorde jag. Två lådor städade jag. Jag gjorde till och med en grov färgsortering. 
 
 
Efter middagen gick jag ut igen och då gick det bättre. Då fick jag till henne, den skäggiga häxan! Känner ni igen henne? Eftersom hon förutom eurovisionsglitter och kvast även skulle ha skidor fick hon av beställaren namnet "Conskida" . Fick bannor för att jag säljer häxorna för billigt. Jo det är säkert sant. Men hur mycket törs man ta då?
 
 
Svart hatt till svart hår var dock inte så lyckat, man ser inte frisyren riktigt men jag hade ingen annan hatt just nu. Här en bild innan jag satte på henne hatten, bara så ni ser att hon har rätt frisyr.
 
 
 
 
 

Synd om mig....

Där fick jag för att jag tyckte det kändes bra. Nu sitter jag här hemma, dyngförkyld. Det är väl dagisbacillerna som hunnit upp mig kan jag tro. Nä, jag vet, det finns inga särskilda dagisbaciller, det är samma baciller som alla andra har och dom är inte smittsammare än andra baciller men dom finns ju ÖVERALLT där barnen går fram. Och det är många snoriga näsor som torkats dom senaste veckorna. 
 
Det började redan i förgår kväll med att jag kände mig tjock i halsen och näsan (kan man vara tjock i näsan?). Sen blev det värre under gårdagen och igår kväll betedde sig näsan som en istapp om våren när solen skiner - det bara rann och droppade. Jag ska bespara er detaljerna men jag kände i morse när jag klev upp att det här går inte. Jag orkar inte. Dom får vara utan mig idag.
 
Ingen träning igår heller då så klart. Det förstod jag redan tidigt på dagen. Attans. Jag som "kommit igång". Men det är ju inget att göra åt det, mer än att vila. 
 
Har halvlegat i soffan under en filt och läst nu på morgonen. Jag fryser fast termometern säger att det är tjugo grader inne. Fan tro´t. Ute skiner solen i alla fall. Ser ut att bli en fin höstdag. Trevligt, det regnade nämligen inatt.
 
Ska gå ut sen och ta rätt på lite mer fallfrukt. Haqvins träd spiller sina äpplen bara det regnar eller blåser det minsta lilla, ja det räcker med att man står där och plockar från backen och kommer åt trädet lite. Har blivit en rejäl skörd dom senaste dagarna. Mer äppelmos blir det nog och kanske nån äppelkaka att spara i frysen till mörkare tider.
 
 

Välkommen tillbaka, Lakritskvinnan!

Härliga träningsvärk, välkommen tillbaka! 
 
Latin fusion-passet igår gick alldeles utmärkt förutom vissa rörelser som inte funkade så bra - det tog emot i musklerna efter träningen i måndags. Men roligt var det! Ja, jag tror knappast att alla steg satt som dom skulle heller men det spelar ju ingen roll. Jag var jättesvettig när vi var klara. Och glad! Och för övrigt har vi inga speglar i gympasalen. Så det så!
 
Jag HAR verkligen kommit igång igen. Jag promenerar varje dag på min rast. Det brukar bli ett par kilometer. Och så styrka och kondition i måndags och dansen igår. Imorgon är det dags för styrka och kondition igen. Vi får väl se vad det passet har att bjuda på. 
 
Det känns så bra!
 

Stadstur med bra resultat

Hoppsan. Blev en VÄLDIGT snabb genomgång igår. Det var Kornboden jag var på idag, inte Manpower. Så kan det gå när man har bråttom att skriva. Jaja, det var rätt branch i alla fall. Och det kändes väl som det gick bra med intervjun. Jag ska få besked imorgon om jag får jobbet eller ej. Då ska ni få veta vad det handlar om, ni med.
 
En annan sak jag gjorde i stan idag var att fara på lasarettet och kolla hjärtat med ultraljud. Jag har inte velat skriva det förut men när jag var på läkarundersökningen i april hörde läkaren ett blåsljud när han lyssnade på hjärtat och eftersom ingen nånsin nämnt nåt om nåt blåsljud förut ville han att dom skulle kolla upp det. Så idag var jag iväg (fem månader efteråt....). Och hjärtat arbetade precis som det ska. Allt såg jättebra ut. Jag har väl aldrig känt mig så frisk som när jag gick från sjukhuset idag! Han som kollade mitt hjärta sa att det kan bli så där ibland om man är stressad och hjärtat jobbar hårdare. Kanske var jag lite uppjagad när jag var till doktorn? Kanske var jag i en stressig period. Jo det var jag nog.
 
Firade detta plötsliga tillfrisknande med att köpa ett par till av världens mysigaste mjukisbyxor på Cubus samt lite tyg till häxor, änglar eller kanske lite nya filurer.... Jo, jag har idéer ser ni.....
 
 
Nu är det dags att åka på Hammarn och hämta Herman vid bussen ser jag. Bäst man gör det så han slipper stå i ösregnet och vänta. Sen efter maten är det träning igen. Latin fusion! Det är ingen kör så nåt slags surrogat måste jag ju få. Endorfinnivån måste hållas uppe!

Snabbgenomgång

Gaah! En hel vecka sen jag skrev nåt! Ok. Snabb sammanfattning av veckan som gått - jag ska strax på träningen. Jaa, den startar idag!
 
Förra veckan: Huvudvärk och illamående och yrsel. Misstänkte först migrän men i flera dagar? Misstänker numera nacken. Kanske inte är så bra att lyfta små barn med mitt (forna?) diskbråck. Domningarna i handen och armen har ökat. Tror jag ska ringa sjukvården och be dom checka nacken ordentligt.
 
Har ritat en "Zelma" och lagt ut. Jag kallar det så fastän Zelma inte ens var med denna gång. 
 
Helgen: Mannen och jag åkte motorcykel till Sundsvall i lördags och köpte - ett äppelträd. Jodå, det går att frakta. Man får köra lite långsammare bara.
 
 
Äppelträdet skulle farmor få. Vi var dit igår söndag och grävde ner det. Vi grävde även bort gamla rabatten vid väggen och grävde en ny längre ut på gräsmattan där jag satte ner växterna som jag tagit rätt på. Pionen blev fyra stycken pioner istället och även aklejan, liljekonvaljerna, hasselörten, jättevallmon och liljorna fick följa med. 
 
På tal om äpplen så har jag kokat äppelmos och pannkakssylt.
 
 
Denna vecka: Kanske jag slipper lyfta små barn i framtiden för imorgon ska jag på anställningsintervju på Manpower. Önska mig lycka till!
 
Nu ska jag leta rätt på träningsskorna och vattenflaskan. Tjohej!

Blääää

Blev ingen bakning igår. Jo äppelpaj blev det, med "glasskräm". Det är marsankräm blandad med vispad grädde. Det gjorde alltid mamma när vi åt paj hemma (ja hon gör det kanske än) men jag visste inte att den hade ett namn. Men efter att ha ätit en stor portion av ovanstående blev jag alldeles matt öch trött och var tvungen att lägga mig ner på soffan. Det var nästan så jag somnade när jag kollade på Jamie Olivers "Middag på 30 minuter". Usch vad konstig jag blev. 
 
 
Tog mig i kragen till slut och gick en vända på skogen. Jättejobbigt var det. Har jag så dålig kondis eller håller jag på att bli sjuk? Kollade svamp och bär men plockade bara en deciliter lingon. Dom är inte riktigt mogna än. Men blåbären kan man plocka. Fast jag hittade inte bärplockaren och förresten orkade jag inte idag heller. Har haft huvudvärk som gått upp och ner och ett nästan-illamående. Ingen aptit heller. Tur det var lite barn idag, många som är sjuka nu. Ja, det kan ju vara nåt dom smittat mig med som gör mig så trött och konstig. 
 
Somnade på soffan efter middagen. Jag åt inte ens några pannkakor så dom kan vi inte skylla på den här gången. Fast vi hade klimp i soppan, det kan ju räcka. Mätt blev jag. Fast jag var inte direkt hungrig innan heller. Suck.
 
 





RSS 2.0