Hemmaträning

Dagens träningspass: flisning. Jag (och barnen till att börja med) drog fram bakar ur högen åt Mannen som matade in dom i flishuggen. När vi var klara var jag genomblöt av svett. Det är väl träning det? Snart kan vi tända upp i pannrummet. Då blir det inte bara varmare inne utan även ute i ateljén. Och då kan jag sitta där och sy upp ett lager med änglar och häxor. Passar bra nu när jag blir arbetslös igen. Jobbar bara måndag och tisdag, sen är jag "ledig" igen. 
 
Gårdagens träningspass var storstädning. Eller stor och stor men jag plockade i alla fall rent överallt på nedervåningen och dammsög och torkade golv. Bar ut sandaler och andra sommarskor till uthuset, ställde in alla kängor i tvättstugan. Bland annat. Känns bra. Känns lite renare, lite mindre rörigt här hemma. Svettig blev jag också.
 
Igår blåste det som sjutton. Det rasslade och skramlade på verandan. Kollade ut och såg pantflaskor som rullade runt på verandagolvet. Gick ut för att ta rätt på dom. En påse tomburkar hade kasat bort till andra änden av verandan. Kollade ut över räcket och ut på gräsmattan. Tomburkar där med. Ojdå. Dom hade rullat ut under räcket och fortsatt en bra bit bort. Jag plockade ihop hela rasket och bar till bilen och sen fortsatte jag med plast, papper, glas och plåtburkar av bara farten. Så blev det rent på verandan också.
 
Imorgon kväll blir det ingen träning, det blir tårtätning istället. Det är ju inte riktigt samma sak men someones got to do it. Det är M som fyller fyra år. Undrar vad en sån liten fröken önskar sig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0