Attans

Det sket sig. Jag dyngförkyld. Inte kunde jag åka och jobba idag. Jag orkar knappt gå omkring här hemma. Och jag lider dubbelt eftersom jag vet att det är fler som är sjuka på jobbet. 
 
Vet ni vad mer det här betyder? Jag kan inte sjunga ikväll! Det blir ingen kör för mig den här veckan heller!! Buhuhuhu! Vad har jag gjort för att förtjäna detta?
 
###
 
Ligger i soffan och snorar och hostar och läser om växthus. Jag skulle vilja ha ett växthus igen. Jag vet till och med en lämplig plats för det - där gäststugan stod. 
 
Argument :
1. Det är plant. Det har ju redan stått ett hus där.
2. Det finns el och avlopp draget redan ifall det skulle behövas. 
3. Libbstickan som står där hörnet på gäststugan var kan få vara ståtlig bredvid växthuset istället för att stå där ensam mitt på gräsmattan. 
4. Det är sol där mest hela dagen. 
 
Argument för själva inskaffandet av växthus:
 
1. Jag vill odla tomater. Och squash. Kan säker komma på nåt mer att odla också.
 
Nu är frågan: hur stort växthus ska man ha? Mitt gamla var för litet. Det blev alldeles för varmt minns jag, även när både takfönster och dörr stod öppen. Ska det vara plast eller glas?
 
Tänkte att det kanske är rea nånstans, nu i slutet av odlingssäsongen?
 
 

Oflyt

Det vill inte gå riktigt bra för mig just nu. 
 
Förra veckan trodde jag att jag skulle till frissan i Sollefteå på fredagen - men se, det var fredag den här veckan, det. Och då har Mannen bokat restaurang och grejer inne i stan för vi ska ut med hans jobb. Jag hinner inte först till Sollefteå efter jobbet för att sen åka till Östersund. Det går inte.
 
Så jag bokade om frissan. Vet ni hur lätt det är att hitta en klipptid när man jobbar heltid och har 50 minuters resväg till frissan? Nej, just det. Det fanns ingen tid innan fredag, ingen som jag kunde ta i alla fall. Det fick bli en tid veckan efter istället, på tisdag kväll eftersom jag slutar fyra då. 
 
Fast jag har kör på tisdagar. Det betyder att jag missar början på körövningen. Fan. 
 
Idag när vi hade planering pratade vi om det kommande föräldramötet och jag inser att det också är en tisdag. Hjärtat hoppade över ett slag men lyckligtvis var det inte den tisdagen jag ska klippa mig utan tisdagen efter. Fast då missar jag ju kören två veckor i rad. FAN. Igen.
 
"Kan du inte klippa dig på Hammarn då?" undrar Vän av Ordning nu. Nä, för där finns det inga tider alls denna vecka. Man måste vara ute i god tid för att få klipptid. Och det var ju det jag var!!!
 
Och det där var bara ETT av mina bekymmer. Ett annat är allt som strular på jobbet nu. Förkylningar härjar och jag känner mig inte heller helt kry idag. Men om jag sjukskriver mig blir det nästan tomt på folk ju. Jag får inte bli förkyld. 
 
Det kanske bara är stress. Inbillning. Eller?
 
I veckan fick jag inbjudan till julmarknaden på Ammerågården. Den vill jag ju vara med på. Fast nästan alla mina filurer är ju i Ramsele kom jag på. Jag måste sy fler. Och det är ju kul men även det som är kul tar tid. När ska jag göra det? I helgen som var hade vi släkt på besök så då vill man ju umgås med dom. Då blev det inte mycket sytt.
 
Nej, nu ska jag sluta klaga. Det är dags att byta om och åka på latin fusion. Jag känner mig inte febrig och inget ont i halsen så jag törs nog prova på att skaka bort lite måndagsångest. Det behövs idag. 

Barnens dag

Idag var jag ledig. Från jobbet alltså. Det har varit fullt upp ändå.
 
Skjutsade Herman till stan och tandregleringen. När det var klart gick vi på Dressman eftersom han behövde minst en ny skjorta. Hittade en skjorta plus en huvtröja, båda i vinrött. Herman som inte har haft huvtröja på många år. Och förut hade han alltid huvtröja. Tiderna förändras. Den här tröjan (eller jacka är det väl) blev han riktigt snygg i. Kan ju vara kul att ha nåt att variera sig med.
 
Innan vi for hem ville jag gå på Indiska och kolla lite nya plagg. Hittade en snygg långkofta eller kimono eller vad det nu var, i grönt paisleymönstrad jersey. Den var avskuren baktill med lite rynk så den föll så fint från min svank istället för att ge mig en bred, rak siluett och jätterumpa som långkoftor lätt gör.
 
Fast jag köpte den inte. Hade klänning på mig och till den såg den lite ut som en morgonrock. Men till byxor eller en rak kjol tror jag den skulle bli snygg. Jag ångrade mig alltså när vi åkte hemöver men jag tänkte att jag kan väl gå in på hemsidan och beställa när jag kommer hem.
 
Men den finns inte på hemsidan!!!! Gaaah!!! 
 
Ringde butiken och frågade. Hon visste inte om allt i butikerna finns på hemsidan eller ej men kunde hänga undan en i min storlek till imorgon om jag ville skicka en löpare. Ja tack, gör det, svarade jag. Nu fick jag inte tag på nån idag men imorgon kanske. Jag får ringa butiken igen i så fall.
 
Vad skulle jag tveka för!? Jag gillade den ju och så jättedyr var den inte. Dumma mig.
 
När vi kommit hem var det bara att sätta sig och pusta ut en stund för att sen ta med nästa son i bilen och fara på utvecklingssamtal. Efter det sprang vi in på Stööks en kort sväng utan att hitta det vi sökte och sen var det dags att åka till sjukstugan och röntga Haqvins handled. Han har fortfarande ont sen han körde omkull på cykeln dagen innan Hermans student.
 
Ja, sen var det bara att åka hem och laga middag. Det blev en full dag ändå, fastän jag inte jobbade. Ledig, sa du...?

Trondheim-tripp

I helgen tog vi en minisemestertripp till Trondheim, Mannen och jag. På mc förstås. 
 
 
Hemma var det ca 10 plus när vi for. Vid Storlien steg temperaturen till 12 och sen blev det bara bättre och bättre ju längre västerut vi kom. Fast mulet var det fortfarande och det kom en regnskur när vi hade checkat in och installerat oss på rummet. 
 
 
På översta våningen på hotellet fanns en restaurang och bar med fantastisk utsikt över Trondheim och havet. Ute på terrassen fanns en "selfie spot". Hm, jag kanske missförstått hur man skulle använda den......
 
 
Senare på kvällen gick vi till restaurang Havfruen. Där åt vi nog den godaste fisk vi nånsin ätit. Jag tog "brosme" (lubb) som serverades med säsongens rotfrukter och potatispuré. Mannen tog "dagens fångst" som var kummel serverad med potatispuré, blomkålspuré och grönsaker. Till det öl från Freya. Det var fantastiskt gott! Men billigt var det ju inte. Vi får väl spara ihop lite innan vi unnar oss nåt sånt besök igen.
 
Efter middagen gick vi en sväng och kollade på nattlivet innan vi gick tillbaka till hotellet och gjorde kväll.
 
 
På söndagen åt vi en stadig hotellfrukost, bland annat bestående av pannkaka med marinerade bär, färsk frukt och keso. Mums! 
 
 
Sen åkte vi runt i Trondheim innan vi styrde kosan hemöver. Vi letade rätt på ett märkligt hus vi såg på avstånd sist vi var där. Svartlamoen heter området ifall ni vill åka dit och kolla. 
 
 
Vi var och tittade på världens enda cykelhiss, Trampe, i Trondheims brantaste backe. Vilka grejer dom hittar på!
 
 
 
Morgondimman höll i sig längsmed kusten. Det var bättre sikt inne i tunnlarna än utanför tyckte jag. En bit efter Stjørdal sprack det äntligen upp och solen kom fram. Sen blev det riktig sommarvärme.
 
Vi svängde in i Hegra och kollade på fästningen. 
 
 
 
 
Det var en trevlig tripp. God mat och bra väder och en bra hotell. Vi får väl se hur länge den här septembersommaren håller i sig och om man hinner med några fler turer. Vi lär väl i alla fall ska åka på Rusk när det blir dags för det.
 

Septembersommar

Det är så lätt att glömma bort hur underbar september kan vara. När augusti närmar sig sitt slut tänkte jag "höst och mörkt, huvva!" Men jag hade inte behövt oroa mig. 
 
Vi har haft kallt och dimmigt på morgonen men sen har solen kommit fram och temperaturen stigit och sen har det varit rena sommarvädret på eftermiddagarna! 
 
Vi har gått ut efter frukost, i full höstmundering. Fleecetröja, galonbyxor, mössa. Vantar för bövelen! Efter lunch har det varit skor och möjligen jacka som gällt. Idag sprang dom barfota, en del av dom. Och mellis åt vi ute hela förra veckan och finvädret verkar ska fortsätta.  
 
Det gäller att suga i sig när det är så här härligt. Passa på att vara ute och bara njuta. Cykla och gräva i sandlådan. Känns som om det kliar överallt av sanden som dom minsta öst på mig idag. Men det går ju att tvätta.
 
Ikväll blir det banne mig en promenad till kören. Hm, kanske bäst att resa på rumpan och fixa maten nu på en gång så jag inte blir sen.

Skinny jeans och sneakers

Hämtade ut paketet från Lager 157 i torsdags! Visst skrev jag att jag hade beställt jeans, va?
 
Och det går nog att vänja sig vid smala stretchjeans, tror jag. I alla fall blev det rätt snyggt med linne och långkofta till tycker jag. Modernt så det förslår.
 
 
Linnet är också från Lager 157. Kostade 30 kr. Jag köpte tre, ett svart, ett vitt och ett beige.
 
Köpte ett par svarta jeans också. Dom funkar ju också. Kanske inte så snyggt med huvtröjan till men man kan väl ha annat. Och mjuka och bekväma är dom. Lite ovant att dom sitter åt längs med hela benet men man vänjer sig väl.
 
 
En regnjacka köpte jag också. Det ska jag också ha på jobbet. Lite lång i ärmarna för jag tog L/XL men jag tänkte att jag ska få plats med tjocktröja under. Jag vet hur det blir sen i oktober november när regnet och kylan kommer och man ska stå ute och passa barn.
 
I tisdags när jag skulle på kören tog jag på mig klänningen jag ropat in på tradera. Man får passa på att vara fin när man ska iväg nånstans och det inte är jobb! Har inte lagt ut nåt kort på den än men den är blommig och färgglad, lite åt 70-talshållet. Visste inte vad jag skulle ta för skor till. Det blev till slut ett par svarta, platta. Inte så skoj. 
 
När vi stod där på körövningen, uppställda på rad noterade jag att en av tjejerna hade converse med höga skaft till sin klänning. Ja, det kan man ju faktiskt ha. Dom finns i olika färger och jag gillar ju kängor med snörning. Kanske vore nåt? En annan av tjejerna hade ett par sneakersliknande skor i orange mocka till sin klänning. Jamen, det är så klart nåt sånt jag vill ha, nu när det fortfarande är för varmt för vinterkängorna men för kallt för sommarskor. 
 
Igår slank jag in på Stööks efter jobbet. Och snacka om flyt. I den enda lilla reakorgen som fanns kvar låg dom här skorna! 
 
 
Jag har provat dom förut vet jag men då tyckte jag inte om att dom såg skitiga ut. Det är liksom meningen att dom ska se ut så. Men det borde ju egentligen bara vara att byta skosnören. Det är nitar på dom också och det är väl inte nåt jag brukar ha men det kan jag stå ut med för jag fick dom till fyndpris! Och skinn är det. Kanon.
 
Jag har inte provat dom till klänningen än men jag tror säkert det funkar. Färgglatt matchar väl färgglatt, va?

Att göra

Jag gillar inte när jag inte hinner med det jag förutsatt mig. Som idag då jag hade tänkt koka äppelmos och springa bland annat. Fast har jag suttit på en stol och gjort ingenting då? Nä, det har jag ju inte.
 
Vi var bort och städade hos Lillens på förmiddagen. Det har bott åtta stycken älgjägare där i veckan och dom ville köpa sig fri från städningen. Det gick så klart bra. Dom bjöd förresten över oss häromkvällen på "motti och fläsk". Vad är det? frågade jag Mannen. Ingen aning, sa han, det är nån värmländsk nationalrätt sa dom. Ah, då ska du se att det är nävgröt! sa jag. Och det var det!
 
 
Nu ska det komma andra älgjägare och bo där, därför var vi tvungna att gå dit och städa så fort dom första gett sig av. Sen gick vi hem och jag tänkte koka äppelmos. Fast det kunde jag inte för jag hade ingen askorbinsyra hemma. Men Haqvin och jag skulle ändå ner och panta alla burkar och flaskor hyresgästerna lämnat kvar till klasskassan så då kunde jag köpa det. Samt lite annat, som diverse sopprötter eftersom jag tänkt koka klimpsoppa imorgon. Och så for vi med återvinningen, både hemifrån och från Lillens. Det tog så klart sin tid att göra allt det där.
 
Innan vi åkte ner bakade jag en äppelkaka och det stod faktiskt på min "att-göra-lista"! Äpplena har börjat falla ner från det ena trädet nu så det gäller att passa på att göra godsaker av det. Mos till exempel....
 
 
Men jag får nog ta nya tag imorgon istället. Nu är klockan för mycket för att starta ett så stort projekt tycker jag. Nu ska jag ta ett glas vin istället för att rusa runt och göra saker. 
 
Godkväll!

Skaka rumpa

Ah, det bästa med hösten, vet ni vad det är? Ja, skördetiden, plocka bär, koka sylt, jaga älg, jag vet, men det var en annan sak jag tänkte på.
 
Träningen har börjat! 
 
Igår var det latin fusion. Som vi har längtat! Och det var riktigt många som ville skaka rumpa igår. Hoppas ingen blev avskräckt för det är inte lätt i början. Och det vara bara nya låtar! 
 
 
På onsdag är det cirkelträning som vanligt. Vi får se om jag tar mig iväg, förra terminen gick det ju trögt. Jag var ju på kören på tisdagar och då kändes det inget kul att vara hemifrån onsdag kväll också. Torsdag hade varit perfekt men då var det den där soman som jag inte gillade. Den här terminen vet jag inte.
 
Just det, det ÄR kör ikväll. Oh, happy day! 





RSS 2.0