Att göra

Jag gillar inte när jag inte hinner med det jag förutsatt mig. Som idag då jag hade tänkt koka äppelmos och springa bland annat. Fast har jag suttit på en stol och gjort ingenting då? Nä, det har jag ju inte.
 
Vi var bort och städade hos Lillens på förmiddagen. Det har bott åtta stycken älgjägare där i veckan och dom ville köpa sig fri från städningen. Det gick så klart bra. Dom bjöd förresten över oss häromkvällen på "motti och fläsk". Vad är det? frågade jag Mannen. Ingen aning, sa han, det är nån värmländsk nationalrätt sa dom. Ah, då ska du se att det är nävgröt! sa jag. Och det var det!
 
 
Nu ska det komma andra älgjägare och bo där, därför var vi tvungna att gå dit och städa så fort dom första gett sig av. Sen gick vi hem och jag tänkte koka äppelmos. Fast det kunde jag inte för jag hade ingen askorbinsyra hemma. Men Haqvin och jag skulle ändå ner och panta alla burkar och flaskor hyresgästerna lämnat kvar till klasskassan så då kunde jag köpa det. Samt lite annat, som diverse sopprötter eftersom jag tänkt koka klimpsoppa imorgon. Och så for vi med återvinningen, både hemifrån och från Lillens. Det tog så klart sin tid att göra allt det där.
 
Innan vi åkte ner bakade jag en äppelkaka och det stod faktiskt på min "att-göra-lista"! Äpplena har börjat falla ner från det ena trädet nu så det gäller att passa på att göra godsaker av det. Mos till exempel....
 
 
Men jag får nog ta nya tag imorgon istället. Nu är klockan för mycket för att starta ett så stort projekt tycker jag. Nu ska jag ta ett glas vin istället för att rusa runt och göra saker. 
 
Godkväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0