Ingen konst

Ingen invigning av Konstens vecka för mig. Det är ju IDAG. På en fredag! Då jobbar jag ju. Och riktigt så angeläget att jag skulle ta ledigt kändes det inte, jag har ingen roll i invigningen utan tänkte bara delta för att det är kul. Men så kul ska vi inte ha tydligen.

Konstens vecka pågår hela nästa vecka så jag hinner väl. Om jag vill. Jag har inte känt efter riktigt än. Det är ju det där att man måste åka så långt. Men är det tillräckligt roligt så gör man det. Hade jag t.ex. fått måla med mina konstbrudar på invigningen så hade jag ställt upp, utan tvekan! Kanske man ska erbjudan något sånt nästa år? Jag har inte sett om det är nån utställning på Hammarn heller. Det brukar vara det på Konstens vecka men nån inbjudan till vernissage har jag inte sett.

Jag får väl ägna mig åt mina egna konstnärliga verksamheter. Jag ska ju ha utställning snart! Måste välja vilka tavlor jag ska ha med. Svårt svårt. Måste sätta pris. Ännu svårare. Måste kanske måla färdigt det jag håller på med? Jo. Inte svårt men jag måste ta mig tid. Kärt besvär.

Jag har premiärknäppt fredagsfotot med nya kameran idag! Det gick bra utan stativ. Och med lite hjälp från bruksanvisningen. Jag hittade inte självutlösaren. Men NU kan jag! Och jag tränade flera gånger på det. Resultatet får ni se ikväll.Tant? Javisst!

Jag gjorde ett tant-test på tantvarning.se. Och se! Det jag länge anat står nu klart för mig, svart på vitt (eller ja, snarare grått på rosa):

Hurra, du är definitivt en TANT!

Transformeringen är fullbordad.
Prinsessan har förvandlats till drottning,
en mogen frukt, en erfaren
fullblodskvinna som vet var skåpet ska
stå. Bejaka tanten i dig. Starta en
bokcirkel, börja med kundaliniyoga eller
tantrasex, koka äpplemos eller skriv en
insändare. Nu kan du göra vad sjutton
som helst!
Vem tog min tid?

När ska man hinna göra allt?

Jag menar inte laga mat, diska, städa, elda, tvätta - för det hinner jag. Jag menar det andra: Måla, rita, fotografera, photoshoppa, sy. Och så det administrativa: fixa Paypal, lägga ut fler bilder i butiken, fixa en facebooksida. Sen skulle jag vilja umgås med mina barn också. Och min man för all del.

Det är väl dom första aktiviteterna som tar tid av dom andra kan jag tro. Och så jobbet förstås. Svårt att välja bort men det tar mycket vaken tid. För när jag kommer hem så tappar jag liksom bort allt det där jag ville och skulle göra för det ska lagas mat och diskas först och sen har det blivit mörkt och jag är trött och....

Lite höstgnällig tror jag minsann. 

Hur ska jag lösa detta då? Skriva listor? Nja, man kan inte gärna skriva upp "bli inspirerad till att måla" eller "umgås med mannen" för inspirationen kommer inte gärna på beställning och mannen kanske inte är hemma. Fast om man vill så kan man väl? På Konstskolan talade vi om det. Om inte inspirationen kommer så är det bara jobbajobba som gäller. Börja måla, börja fota så kommer det nåt så småningom.

Läste horoskopet i tidningen på rasten. På mitt stod det:

"En enklare rutin tar på tok för lång tid. Du tycks tro att nära och kära verkar stå i vägen för din framfart."

Och på mannens:

"En obekväm gnällspik kommer i din väg. Stanna inte länge kvar och var artig. En viktig chans väntar."

:)))


Face the facts

"Användarvänligt" var INTE det första ord som kom för mig när Facebook uppdaterade. Snarare "vilken röra".

Var ska vi börja?

"Tickern" är det många som klagar på. Den stör mig inte längre. Den har blivit som en sån där blinkande annons, jag ser den inte. En blind fläck. Såg på en sida att många beklagade sig över att det man gör på Facebook blir synligt för alla och motargumentet var "men så har det alltid varit". Jo. Det är ju faktiskt sant. Fast förut fick man gå in på personens profil och aktivt söka informationen. Man kan ju även undra vilket intresse jag har av att en vän har kommenterat ett inlägg hos en vän som JAG inte är vän med. En jävla massa info till ingen nytta enligt mig men som sagt, det gick fort att förtränga den där rutan som det rör sig i till höger.

Ett annat motargument var: "Varför har du vänner om du inte vill visa vad du gör?" Och DET mina vänner, DET argumentet lånar vi inför nästa punkt:

"Topphändelser". Hur kan Facebook veta vad jag vill se? Det kan inte Facebook. Vad jag ser beror på vilka jag interagerar med, vilka inlägg som får mycket uppmärksamhet, vilka jag är släkt med (gissar jag). Så här står det på Facebookskolan: "Syftet med toppnyheter är att visa inlägg av hög relevans till dig snarare än att visa inlägg i kronologisk ordning." Så om min gamla klasskamrat som nästan aldrig är inne på Fejjan uppdaterar sin status är det inte ens säkert att jag kommer att se det. Hur tänkte dom nu? Som sagt, varför ska jag ha vänner på Facebook om jag inte får se vad dom skriver? Det är som om telefonkatalogen skulle vara uppbyggd efter vilka man ringer oftast till istället för i bokstavsordning. Jo, men en sån lista har jag så klart också! Jag kollar inte i telefonkatalogen varje gång jag ska ringa, jag har en egen lista. Och där har vi svaret på hur man kan göra för att få alla inlägg i kronologisk ordning igen:

Gör en ny lista och lägg till alla vänner. Gå in på den istället för nyhetsflödet. Häpp! Kronologisk ordning! Du slipper tickern som bonus.

Har man så där uppåt en tusen vänner så blir det nog lite jobbigt att lägga till alla dom men då kanske man ska utnyttja möjligheten med listor lite mer och skapa flera. Kolla inställningarna på listan också, uppe till höger, så att du får med dom uppdateringar du vill. Av någon anledning kan jag inte se vad jag själv har gjort för uppdateringar när jag är inne på listan men det var väl inte lika viktigt. Riktigt så dåligt minne har jag inte.

Förresten, få med dom uppdateringar man vill. Såg att man kan ställa in det på varje person också. Om man håller muspekaren över personens namn kommer det upp en ruta där knappen "prenumera" finns och pekar man på den kan man välja vilka uppdateringar man vill ha. "Alla uppdateringar", "de flesta uppdateringar" och "bara viktiga uppdateringar". Default är "de flesta uppdateringar". Jaha, och vilka är det då? Vilka får man inte se? Och "bara viktiga uppdateringar" är ju ännu luddigare för det är så klart Facebook som bestämmer vad som är värt att visa mig. Man undrar hur dom har tänkt där. Hur kunde dom tycka att det var en bra idé liksom?

Nå, jag är nöjd nu när jag fick tillbaka den kronologiska ordningen på uppdateringarna. Att chatten visar en lite blandad kompott av vänner och inte bara dom dom är inloggade får man väl stå ut med, tydligen är inte logik nåt man ska räkna med längre.

Godmorgon!

Idag ska min nya kompis få följa med mig på jobbet. OCH på kören.

Jaaa, det är dags för kör! Äntligen! Fast undrar om jag hinner fota nåt? Jag kommer att vara så engagerad i sången så jag inte har tid. Men vi har paus så det ordnar sig väl.

Om man vill bli bra på nåt så måste man träna. Det ska vi göra idag, Nikon och jag. Vi ska terrorisera mina kollegor, gå ut på lunchen och fota hösten, ja, allt vad vi kan komma på. Kollegan B har också nyligen köpt en kamera så det är läge för inspirerande diskussioner. Ja förresten, vi är knappast ensamma på jobbet om fotointresset.

Nu ska jag packa väskan.


Nikon och jag

Ikväll har vi bekantat oss, Nikon och jag. Latjat med kort skärpedjup. I´m löööving it!

Får jag presentera kvällens modeller.
Hemlängtan

Jag vill hem.

Jag vill hem och gulla med min kamera. Läsa på om bländare och brännvidd, iso-värde och slutartider. Testa hur det blir med olika inställningar. Lära mig nya saker man kan göra med kameran. Tänk så underbart att ha så mycket kunskap framför sig!

Ut och fota höstfärger. Synd att det är mulet bara....

Ont i benen!

Jag och barnen gjorde Birsta idag. Och ändå inte. Vi besökte nämligen inte Ikea! Mouahaha!

Vad skulle vi på Ikea att göra? Dom har varken kläder, skor eller kameror. (Jodå, jag vet vad jag ska ha på Ikea. Men då vill jag ha bärhjälp med mig.)

Rände först runt på Birsta City och letade skor och höstjacka åt Haqvin. Inte lätt. Dom skor som fanns i hans storlek, dom var inte snygga. Dom som var snygga fanns inte i hans storlek. För att inte tala om höstjacka! Det är säsong för vinterkläder nu. Dom har inte plats med höstkläder också berättade expiditen på Intersport så dom hade dom haft utförsäljning på redan. Se där, gåtans lösning. Jag har alltid undrat över varför det aldrig finns kläder som är aktuella i butikerna utan bara sånt som hör till den kommande årstiden. Men nu vet vi.

När orken tog slut åt vi. Sen fortsatte jakten. Huvtröjor, jacka, t-shirt, svart tuschpenna, puder. Pust. Lördagsgodis! Men inga skor. Ut från Birsta City. Mot nästa sportaffär.

Men först: Dricka och godispaus i bilen. Dubbelpust.

På Stadium hittade vi äntligen ett par riktiga fritidsskor. Lämpligt pris, snygga och i rätt storlek! Och så lite strumpor på det också. Sen for vi till Expert och det stora målet för resan: Kamerainköpet!

Nu är jag ägare av en systemkamera. Äntligen. Jag vet alltså vad jag ska ägna söndagen åt!;)

Lite matinköp och en present till faster var det som återstod, sen kunde vi vända kosan hemåt. Eller, ja, vi skulle ju gratulera faster så vi for direkt dit eftersom klockan närmade sig kväll. Det blev ett rätt kort besök för vi var trötta alla tre. Men jag fick ha Molly i knät i alla fall. :)

Nu tänker jag ta mina värkande ben och min förväntan och gå och lägga mig - så det blir söndag nån gång! :)


Allmän hattdag

a

Lunchtips!

Nu är det lunch. Jag ska äta resterna av gårdagens lunch. Måste tipsa om den för det blev SÅÅÅ gott (jag var jättehungrig så det kan ju ha berott på det förstås) och jag blev SÅÅÅ mätt. Hela eftermiddagen. Fast jag fick i mig en liten bit tårta också, J som fyllt 40 år bjöd så jag var ju "tvungen". :)

Jag köpte ICA-s färdiga salladsblandning med dressing. Italiensk salladsmix tror jag den hette, det var med soltorkade tomater. Köpte en avocado, tomater och en bit grillad fläskkarré från Änge (den ska ni testa om ni har möjlighet!). Eftersom jag var superduperhungrig så köpte jag även bröd.

Tärnade avokado, tomater och karré och blandade med salladsmixen och dressingen. GOTT!! Tog bara hälften så resten är kvar till idag, minus avocado. Ville inte spara halva för den blir så ful. Det KAN vara därför jag blev så in i norden mätt.... ;) 

Avocado är 4 points enligt mina listor. Dumt. Då kan man ju tro att den inte är nyttig. Visst är den fet men den mättar ju så bra! Är det kanske därför det heter "mättat fett"?
PS: Jag vet att det är enkelomättat fett i avocado.


Dagens Hilda: Husmoderns röst


Men nu blir det ju fel!

Om Hilda Kvast ska husera här kan jag ju inte kalla bloggen "Kvasthilda - en snäll häxa". En SNÄLL häxa - inte är hon det. Inte på utsidan i alla fall. Hon är lat och sur och arg. Vresig och självisk. Varför? För att det är mycket roligare..... :) Men hon sköter om sina hushållsmedlemmar, lagar mat och pysslar om dom (fast hon skriker på dom ibland). Hon vill inte bli av med dom för vem skulle då städa och handla? Hilda? Tror inte det va!

Om jag döper om bloggen så måste jag göra en ny header. Stackars mig då. :)

Insåg en sak imorse: Jag har stulit. Men det var inte medvetet!! Kan vi kalla det för "att bli inspirerad av"?

Kolla:

Här är den upprörda Hilda.Och här är Cecilia Torudds "Ensamma mamman".

 Och den bilden har jag lånat förut till bloggen. För den är ju SÅ BRA! Den låg väl i bakhuvudet igår när jag ritade, kan jag tro. Och exakt lika är dom inte (väl?) så man kanske inte kan kalla det för att stjäla?

 


Födslovåndor. Men nu är det klart!

Det var inte lätt det här!!! Hilda vill komma ut men jag ska minsann inte imbilla mig att det ska gå utan besvär!

Började skissa på kafferasten men.....hur ska hon se ut? Ska hon vara smal? Tjock? Långhårig? Korthårig? Ung? Gammal?Det sista löste jag fort: Eftersom hon faktiskt är en del av mig så blir hon naturligvis ungefär lika gammal (eller ung?) Dessutom är hon tecknad, det kanske inte är så viktigt med åldern.

Efter middagen satte jag mig ner och började kladda på allvar, hann liksom inte bli uppvärmd på rasterna: Hårfärgen blir RÖD av samma anledning som ovan, att hon är mitt alter ego, samt att det passar hennes karaktär. Rött spret. Lite småmullig. Hon blev rätt lik mig ändå till slut (fast bara till utseendet. MEST till utseendet....hoppas jag).

Tadaaa! Här är hon!Får jag presentera Hilda Kvast, the disco dancer! (Ursäkta bildkvaliten, det är bara blyertsteckningar än så länge och jag ville få in dom på bloggen ikväll.)

Sur-Hilda....... (ja hon röker. Tror jag.)En lite lätt upprörd Hilda...typ.Och en överraskad.Hilda har en katt förstås. Än har den inget namn och den kommer förmodligen att vara svart sen.Och så klart en Puke och en Mjölkhare. (Jag vet inte varför Mjölkharen är gothic lolita, det bara blev så.....hon är väl tonåring kan jag tro).Hilda kommer troligen att få en kompis senare som hon kan interagera med. Puke och Mjölkharen är ju hennes fosterbarn och hon kan behöva en utomstående vuxen att relatera till. Rent berättarmässigt alltså, själv anser hon att hon inte behöver nån....

Nu tänker jag göra kväll för jag är riktigt trött nu. Det tar på krafterna att föda barn.

Hilda begins

Jag har funderat på en sak. Varför lånar jag bilder till min blogg? Jag kan ju rita själv. Egna foton har jag men ibland lånar jag dom med. Konstigt kan man tycka.

Jag tror det är så här: Innan jag sätter mig och skriver så har jag en idé om ämnet, ingen färdig text i huvudet. Texten blir till medan jag skriver. Sen ser jag kanske att det där blev mycket text, jag måste peta in nån bild så det blir lite luft eller så vill jag ha nåt som illusterar ämnet. Och det vill jag ha NU. På en gång. Alltså letar jag rätt på nåt som passar istället för att sätta mig och rita och sen ska det scannas/fotas och så läggas in i datorn och läggas på bloggen......Pust!

Vad dumt! Så klart jag ska rita själv! Och vem kan vara mer lämpad att illusterar mina inlägg än Hilda herself?

Häxan Hilda som varit med mig så länge på bloggen, klart hon måste få vara med på riktigt! Hon började ta form igår när jag höll på med ordlekar om "husmoderns röst" (som var titeln på ett inlägg). Under dagens gång fick hon både karaktär och hushållmedlemmar och dåliga vanor. Men - jag har inte tecknat nåt än! Allt finns bara i mitt huvud! Så idag stoppade jag ner pennfodralet i arbetsväskan (skissblocket ligger alltid där) så jag kan skissa på rasterna och om allt går vägen så kommer Hilda att göra sitt premiärframträdande här på bloggen IKVÄLL!

Måste erkänna att jag blev lite inspirerad av den här sidan också: http://n.puhcomix.se/

Ibland uppstår situationer i livet som skulle platsa i en serie men jag är så rädd för att ledsna om det blir för ambitiöst. Då är ju det här formatet perfekt! Inga pretationer, bara kul - precis som det ska vara.

Hur ska det gå med min otålighet då? Ja jag får väl ha ett lager Hildabilder att ta av så jag slipper specialrita varje gång. Jag har ju mitt skissblock med mig varje dag. Jag får fixa ett speciellt pennfodral att ha i väskan (ett LITET ett). Köpa tuschpenna (kan bli lite slabbigt att ha med sig flytande tusch och pensel jämnt...). Planera lite för att kunna vara spontan.

Stay tuned!


Jajamen!

Kolla vad det blev till middag: Rotfruktspytt med frukostkorv och senapskräm!Ambitionen står högt i tak, redan första kvällen lyckas jag inlemma rotsakerna i matplaneringen. Bra jobbat, Hilda!
Ett litet recept kanske?

Rotfruktspytt

1 liten kålrot
2 stora morötter
1 medelstor palsternacka
3 potatisar
1 gul lök
4 frukostkorvar

Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna kålrot, palsternacka, morötter och potatis och lägg i långpanna, skala och klyfta löken och lägg i. Skär frukostkorven i bitar och i med den i långpannan med. Här är vi rationella! Lite olja på det, rör runt och skjuts in i ugnen. Rör om nån gång under tillagningen så det inte fastnar i botten.

Senapskräm

3 dl turkisk yoghurt
ca 3 msk senap
örtsalt
svartpeppar
vitlökspeppar (om man har)

Rör ihop. Smaka av. Servera till pytten.

Gott och nyttigt som !!!!

Edit 20110921: Det ska naturligtvis stå salt och peppar på rotsakspytten också. Smaka smaka!

Husmoders röst

Jäklar! När jag var på ICA igår poppade Husmors-Häxan Hilda fram igen.

"Kolla! Man får köpa rotsaker för 49 öre/kg om man handlar andra varor för 200 kr!!"

200 kr är väl ingen konst att handla för. Hon viskade förföriskt i mitt öra:

"Kokta färska rödbetor med smör - som är så gott! Tänk rotmos! Vitkålsallad är bra mat! Lök har man alltid användning för och du gjorde ju slut på lök när du gjorde chutney, klart du måste köpa lök! Och tänk vad BILLIGT!"

Jo. Hon har ju rätt. Både nyttigt och billigt blir det. Men jag lyckades hejda hennes entusiasm och köpte bara LITE av varje. Vi har ingen jordkällare som funkar. Visserligen har vi kallskafferi men det är inte samma sak. Och i kylen ryms det inte. Det är bara billigt om man använder det man köper.

Jag antar att det är bäst att sätta igång att leta recept. Rotmos och bortsj i all ära men det måste väl finnas annat man kan göra?


Snärjd

Jag kan nog inte köra med "jag kan inte virka" längre. Jag har dom senaste dagarna virkat ett antal små häxhattar på fri hand och är nu i full färd med mormorsrutor i miniformat. Till en häxsjal är det tänkt.... Men man ska foga ihop dom också och det kunde jag inte räkna ut hur man gjorde.

Jag googlade och hittade den här utmärkta beskrivningen hur man virkar ihop rutorna allt eftersom man tillverkar dom!

http://tummelisagarn.blogspot.com/2009/10/hur-man-virkar-ihop-mormorsrutorna.html

Det där var ju inget svårt! Nu blir jag sugen på att virka mormorsrutor i normalformat. Fast jag borde slutföra projektet jag börjat på kanke......men det blir ju aldrig riktigt klart och jag har nästan alltid flera parallella projekt. Vad gör man med mormorsrutor då? Filtar, sjalar, väskor..... Borde inte väl vara svårt att hitta på nåt?

Nåväl, dom här små mormorsrutorna skall virkas ihop med svart garn har jag tänkt. Därför gick jag i regnet och rusket till ICA för där brukar dom ha ett rätt bra sortement av garner (för att vara en liten ICA-butik alltså): Olika sorters Raggi och Fuga (acryl). Fick bli ett svart nystan Fuga. Hade för mig att det var tunnare men men, det fick duga. I en korg låg Raggi print i lila nyanser. Jag kunde inte låta bli..... Nöp ett nystan. Jaha. Nu igen. Fast det är ett tag sen jag köpte garn.......kan man vara garnmissbrukare? Men nu lovar jag mig själv att använda garnet jag köpt också. Har en del projekt som inte blivit av, har bara köpt garnet för det var så mumsigt.......... Men det här ska bli ett par sockor har jag bestämt. 

Eller så blir det mormorsrutor. :) 


Ingen hejd på husligheterna. Tyvärr.

Det var högst ovilligt och helt ofrivilligt.

Haqvin kom hemsläpandes med en kasse äpplen från en kompis. Jag som inte var kurant än, vare sig från förkylningen eller migränen................ Men jag kunde bara inte låta dom förfaras.

Ingen askorbinsyra hemma så det blev inget äppelmos. Det blev chutney istället, med ingefära, chili och kanel och en massa lök. Enligt receptet ska det mogna en månad men det smakade bra redan nu.

Så blev jag nostalgisk och gjorde sirapsäpplen till fikat! Farmor kom lagom så hon också fick smaka.

Två stackare kvar.Sirapsäpplen gjorde mamma när vi var små. Man skalar och kärnar ur äpplen, ställer i en smord ugnsform och ringlar över sirap, mörk eller ljus efter smak (jag är präglad på mörk sirap så jag föredrar det). Jag klickade på lite lite smör också. Sen in ugnen, 200 grader tills dom är mjuka. Ös ett par gånger under tillagningen. Serveras med fördel tillsammans med vaniljglass. Det hade inte vi hemma idag men vi hade romrussinglass och det var inte alls dumt till!Sen blev det stekta bogfläskskivor till middag, så klart med äpplen där med. Kryddade med curry och grillkrydda chili och i sällskap med lök, äpplen och en gräddskvätt så blev det mumma.

Sista äppelbitarna blev en äppelkokostosca. Provsmakades till Morden i Midsommer. Oj oj OJ, vad god den blev........Jaaaa, den ska in i frysen! Imorgon är det måndag och allvaret börjar igen. Med den diet jag haft under förkylningen är det kanske inte konstigt att jag fick migrän.......


Det blev gott

Lasagnen BLEV god.Och så en Steamer till det.Vacker färg och god smak. Jag gillar öl som är lite mörkare.


Men för hel....

Vaknade imorse och kände mig, ja inte frisk men skaplig. Reste mig och allt började snurra. Mådde illa när jag rörde på huvudet det allra minsta. Sen kom huvudvärken smygande. Fan. Migrän. Räcker det inte med förkylning??

Fort, frukost och två Eeze. Vätska och kaffe. Migränen lugnade ner sig efter ett tag, så pass att jag kunde röra mig utan att må illa. Man ska ju helst klara av att hosta också när man är förkyld (utan att kräkas).

Solen skiner. Jättekul. Solbrillor på. Soffläge.
Lyckades senare både dammsuga hela huset och köra igång tvätten. Eeze är grejer det! Kände mig rätt pigg, jämfört med innan i alla fall. Åt lite lunch, for på Hammarn. Där på Ica avtog verkan av tabletterna, när jag gick ut till bilen mådde jag illa igen. Hemma på gården stod Erika och hon undrade om jag skulle med ut och gå. Hjälp, nä. Men jo, förresten, det var ingen motionsrunda, bara finpromenad. Så det gjorde vi. Men det var tungt sista biten. Sen blev det soffan. Synd att man ska vara sjuk i detta fina höstväder. Hade jag varit kurant hade jag gått upp på berget (har ni hört den förut....?).

Nu har jag tagit en ny dos och det känns bättre igen. Har fixat på antivirus och annat grejs på bärbara datorn som jag hämtade från service igår (testar den nu!).Kanske dags att börja med middagen medans man mår bra? Lasagne ska det bli, med en stor jäkla sallad till! Det blir mumsigt!

 


Fredagsförkyld

Idag har dom tema "mörk kostym" på jobbet. Kul för dom.....


En soffliggare

Det är jag idag. Soffan är min bästa vän. Ute skiner solen och det blåser men där kan inte jag vara för det orkar jag inte. Underhåller hjärnan (som inte vill vila lika mycket) med National Geographic och virkning.

Sånt här virkar jag:Nä jag är inte så bra på att virka. Sticka är jag bättre på. Men dom här "korvarna" i lurvgarn kommer att bli till nytta ändå, jag har planer, förstår ni! Mmm, det har med änglar att göra. ;)

Nu vill jag ha kaffe. Kommer med störta sannolikhet att intas i soffan.

Kvasthildan redovisar sig

Får man strunta i dieter och viktnedgång när man är sjuk? Jag mår inte bra, orkar inte tänka.......fast äta är jag inte direkt sugen på heller. Har tryckt i mig en påse godis nu på eftermiddagen (på en onsdag!) för humöret och energins skull. Tröstätning på hög nivå. Huvva. Imorgon blir det till att vara hemma och vila tror jag.Vi kör en lista idag som jag snott från en annan blogg (så slipper jag tänka). Lite grand om mig:

Vad är den äckligaste mat du vet?
Det är nog nåt så enkelt som överkokt spagetti som inte har nån tuggmotstånd kvar..... Sen finns det väl mat jag inte kan tänka mig att smaka ens en gång men den vet jag ju egentligen inte om den är äcklig...

Vad ångrar du i livet (om något)?
Jag ångrar nog snarare sånt jag INTE gjort. Att jag inte gick estetisk linje i gymnasiet till exempel. Men man kan inte gå omkring och ångra sig, man får gå vidare i livet.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Mest troligt klänning, strumbyxor och mina "tantskor", kängor när det blir kallare. Eller kjol, top och kavaj/kofta! Temafredagar undantagna, då vet man aldrig vad det blir!

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Det är nog kappan jag köpte i våras, svart med stora öljetter på ena slaget. Den är i vaxat linnetyg, ser lite ut som oljerockstyg. Vattenfrånstötande och vindtät - och snygg som attan! Jösses, ni har inte fått sett den va? Måste fixa foto!

Har du någon oanad talang?

Oanad? Jag är jättebra på att googla, är det en talang? Brukar hitta det mesta, bättre än dom flesta.

Vad gjorde du i helgen?
Tvättade lite, städade lite, handlade lite. Tog en skogspromenad, åt godis, låg på soffan, var på rytmisk styrketräning. Umgicks med familjen!

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Ska fixa ett PayPalkonto så det går att betala med kort i min butik på Epla.se. Jag borde ha boxats igår men eftersom jag blev förkyld så sket det sig. Jag ska plocka ur bokhyllan i köket och gamla hallbyrån för det har jag inte gjort än. Ska ta hand om mig själv och vila (blev plötsligt upprioriterat!). Ska se till att bilen blir reparerad.

Vad har du på dig just nu?
Jeans, lilarutig tunika, orange halsduk.

Senaste låt du lyssnade på?

"Get a grip" med Aerosmith

Bästa skönhetsknep?
Acceptera ditt utseende och gör det bästa av det. Skäms inte för att du vill vara snygg (och tro också att du är det!). Det mesta sitter på insidan, självförtroende är snyggt!

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?

Jag gillar när karlar verkligen tänker på hur dom klär sig. Varför skulle dom inte bry sig om sitt utseende? Gärna lite rock´n´roll, det går bra! Fast på ett propert sätt. Typ... (nä inte som på bilden kanske....) 

Och fulast?
Foppatofflor. Det måste vara det fulaste plagg som finns både på kvinnor och män. Gummistövlar är 100 ggr sexigare.......

Vem saknar du?
Mina systrar och mamma och pappa. Bor så långt ifrån dom.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?

Fullständig jämställdhet, dvs att kvinnor och män blir VÄRDA lika mycket. För så är det inte nu.

Bästa boken nånsin?
Kan jag inte svara på, finns så många bra böcker. Lyssnar på Carin Gerhardsens nya nu, "Helgonet".

Vilka tidningar läser du?

Östersunds Posten läser jag på jobbet. Har just börjat prenumerera p I form igen men jag vet inte, tror jag ska säga upp den efter att ha köpt dom erforderliga numren. Köper Amelia ibland men är lite less på den med just nu.

Vad önskar du att du var bättre på?
Nåt instrument. Jag spelar gitarr, dragspel, ukulele, fiol, piano och lite elbas men inget är jag speciellt BRA på. Men det är förmodligen bara att bestämma sig och sen träna...? Det är väl det som är problemet, att man ska bestämma sig......


Är du religiös?

Skogen är mitt andningshål och min katedral, Moder Natur vår skapare. Mitt alias är Kvasthilda, hey, what did you expect?;-) 

Vad är din största rädsla?
Att det ska hända mina barn något.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Vet inte. Jag försöker lämna sånt bakom mig, tänker att "den människan mår inte bra".

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Har ju barn! Herman och Haqvin. Men det visste jag inte på förhand att dom skulle heta. :) Hade det blivit en flicka så hade hon fått heta Märta.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Nån läcker sportbil, tack!


Trist!

Ont i halsen - ingen box för mig ikväll. Bara att bita i det sura äpplet och inse att det är bättre för mig att avstå. Men hjärnan ville inte riktigt fatta det, velade fram och tillbaka hela dagen och bestämde mig inte förrän jag kom hem.

Suck.

Åt nyss glass med barnen. "Himmelsk röra". Tröstätning är inte att förakta, jag är faktiskt gladare nu. Glass lindrar halsontet, bra ursäkt! Men nu har jag accepterat halsontet så nu kan jag sluta tröstäta! *hytter med fingret åt mig själv* Verkar inte ha nån feber, jag får glädja mig åt det.Tråkväder är det också, regn och grått (fast nu är det svart). Yr.no lovar regn imorgon med. Jaha, tack ska ni ha för det. Fast det kanske inte är dom som tillverkar vädret? Nej, just det, det är ju häxor som gör det. Hm, känns som jag har missat nåt viktigt här....
God framförhållning


E utlyste fredagstemat redan igår (här är det tätt på given må jag säga): Mörk kostym.

"Mörk kostym" betyder just mörk kostym för herrarna med vit skjorta och slips/fluga.
Klänning av fint tyg, byxdress i elegant snitt eller knäkort eller vadlång fin festklädsel för damerna.
Klänningen bör inte vara golvlång eller baraxlad.
Det är tillåtet och också passande för damer att bära hatt.

Jag tror det är hatten hon är ute efter. ;)

En som inte är klädintresserad kanske tycker det är jobbigt/ointressant med dessa temafredagar men jag ser det som en chans att inventera garderoben. Och hattar har jag! Men ingen riktig finklänning tydligen..... Där ser man, dags att uppdatera och sy/köpa en finklänning! Jag har inte varit bjuden på nåt större party på väldigt länge och har alltså inte haft anledning att vara så fin.

"Mörk kostym" kräver siden, sammet och satäng, inte bomull. SNYGG med andra ord. Uppklädd. Magdalena Ribbing skriver att "den lilla svarta" är helt rätt till "mörk kostym". Och gärna lackskor och lackväska till. Hmm....

Nå, det kommer att ordna sig på ett eller annat sätt. Hatten är ju huvudsaken, eller?


Bra början på veckan?

Ikväll har jag bakat en kaka med fyllning av fikon och fikonmarmelad blandad med vaniljkesella. På en måndag.....Jo, ser ni, det var så här att jag handlade för att baka i helgen men det blev inte av och datumet på vanlijkesellan gick ut idag. Jodå, jag har smakat en bit. Kan väl inte baka utan att få smaka?? ;-) God vart den. Men den åker in i frysen när den kallnat (lovar).

Arbetsmässigt var väl dagen så där, folk var sjuka och lediga och systemen krånglade. Hoppas det blir lugnare imorgon - fast jag är skeptisk, det är jag..... Man lär väl jobba så man blir sjuk själv. Storebror snorar och hostar  så det är väl bara en tidsfråga innan man åker dit. Vitlök och probiotika!

Nä dags att göra kväll. Katten är inne såg jag, han låg med storebror i hans säng. Kanske ska se till så kattrackarn går ut innan vi lägger oss, han ska alltid ut nån timme innan JAG vill kliva upp. Mi-uh, mi-uh! Och inte går det att ignorera honom för då vaknar nåt av barnen - och ropar på MIG så klart! "Mamma! Lego jamar!" Jo, tack, jag vet.....

Imorgon är det två veckor kvar innan kören börjar. Hur stå ut med detta? Kan man sjunga på boxningen kanske?Pust och stånk

Rytmisk styrketräning på hotellet ikväll - fast det gick så där, blev lite yr på slutet, inte bra. Varmt som sjutton var det i lokalen, det var inte bara jag som stånkade. Men när jag skulle skriva upp mig till nästa gång så var det FULLTECKNAT på söndagar! Ända till oktober! Vilken besvikelse.... :-( Jag som skulle köpa kort, nu när jag äntligen kommit igång med träningen igen. Suck.....

Tryckte i mig en swebar direkt efter passet och mera vatten på det och sen fikade jag när jag kom hem så nu känns det bättre. Jag hade kanske ätit för lite under dagen?

Imorgon är det förresten på dagen två månader sen jag började räkna points. Mitt första delmål var 5 kg på två månader. Vill ni veta hur det gått? Jo - 4 kg har jag gått ner! Inte illa va? Jag höll inte planen men 4 kg är bättre än inget kg. För fasen, 4 kg, det är 8 smörpaket! Det är 4 liter mjölk! Det är faktiskt en hel del att släpa runt på. Och mer ska det bli. Men jag har inte bråttom (nå, det vore ju kul att vinna viktutmaningen på jobbet men vi får väl se hur det blir med det....).

NEJ, ni kommer INTE att få se nån bild på mig poserande i bikini före och efter! Däremot kan ni få se hur jag såg ut för  20 år sen MED kläder på. Och så nu.

Det är liksom mindre av mig på den gamla bilden. :) Men jag gillar ju min kropp nu med. Och jag tänker INTE bli så där smal. Tror inte det går och tror inte jag vill. Fast det vore kul att komma i den där klänningen igen, den är snygg (mamma sytt!). Däremot är det konstigt att jag inte uppfattade mig som speciellt smal då. Inte tjock heller i och för sig. Men det var då och nu är det nu. Vikten ska ner lite mer, om inte annat så för blodtryckets skull.

Imorgon är det måndag och vardagen börjar igen och med den pointsräknandet. Men det är som lättare att hålla koll på ätningen när man har vardagsrutinerna: Frukost, fikarast, lunch, fikarast och middag och så lite kvällsfika som jag INTE vill avvara. Det är så skönt att avsluta dagen med en kopp te, kanske med en hårdmacka till.

Nu är klockan mycket ser jag. Nu ska jag värma på vetevärmaren i micron och stoppa den i fotändan på sängen medans jag borstar tänderna. Tänk sen när jag får lägga mig i det svala sovrummet och stoppa ner fötterna i värmen. Det är myspys det!

Lördagspromenad

Efter att ha sorterat tvätt, gjort ärenden på Hammarn och sedan dammsugit hela huset så tyckte jag att förtjänade en promenad.

Korsa bäcken....Mossa och tallar.Sen ikväll har jag och barnen roat oss med att kolla på klipp på Galenskaparna och After Shave. :)Nu tror jag banne mig det är godisdags!

Den jag ville ha.................................Och den det blev.......Nåja, den är god den med....:)

Mary Quant?


Dags att svida upp igen

Jaha, imorgon är det fredag minsann! "Väst-fredag" närmare bestämt! Vi tänkte chocka vår nya medarbetare på jobbet med ett tema redan första veckan. Fast det blev inte så avancerat eftersom vi bestämde oss i eftermiddags. Jag har visserligen haft min nya väst nästan hela veckan men den får åka på imorgon igen! Jag har provat ut en outfit redan ikväll så jag bara kan dra på mig den imorgon bitti för på mornarna har jag inte tid att leta kläder. Det blev en klädkombo som fick mig att fundera på om jag ens BEHÖVER sy en 60-tals klänning till nästa sommar..... fast det är klart, det är inte så somrigt med svart. Men om jag oförhappandes blir bjuden på en 60-talsfest i VINTER så kan jag ha den här klädseln. Näää ni får inte se nu, ni får se imorgon!

Vad är det med 60-talet som är så bra? Ja jag är ju född då, det är en bra början. Eller ett bra slut får man väl säga, slutet på 60-talet. Men jo, jag gillar frisyrerna och dom korta kjolarna och heltäckande strumbyxorna och så dojjorna med tvärt avskuren tå och gärna en klossklack. Musiken är inte helt fel heller. Och så råkar ju Cittran vara en -66-a, tänk vilken lycklig slump!

Kortkort kjol? tänker du då, du som är 42 och inte har dom smalaste benen i byn. Nä jag vet det. Men jag är så gammal nu så jag klär mig som jag vill! Mouahahaha!!

Det börjar bli jobbigt nu....

Månne kören börjar igen nästa vecka? Jag har abstinens så det skriker om det (eller "så det sjunger om det" kanske, haha). Igår när stökade på i köket lyssnade jag på Spotify och svassade runt, tog danssteg, klappade händerna, sjöng med. Tur jag var ensam, det kan verka som ett lite märkligt beteende när utomstående inte hör musiken i lurarna.

Haqvin har börjat spela igen på skolan berättade han häromdagen. Dom spelar i grupp nu. "Vi fick spela, äh, jag visar!" sa han och försvann in i sal´n. Så hördes en basgång som lät misstänkt likt AC/DC-s TNT. Tänk vilken utmärkt smak dom har på den skolan! ;-) . Jag minns en gång på ett musikcafé när en av lärarna presenterade nästa låt med orden: "Inget musikcafé på Kullsta utan en hårdrockslåt". Då var det Paranoid dom spelade. Jag hoppas dom ska ha musikcafé i år igen, det är så kul att se och höra dom. Dom är så duktiga!

Vi ska väl ha lite nya sånger till Remix också nu till hösten. Har fått lite idéer i sommar när jag lyssnat på musik men man ska skriva upp dom, annars glömmer man.... Jag kanske måste skriva en låtlista på alla vi redan har också kom jag på. Vi använder så sällan noter. Och så skulle jag kanske gjort en liten film med klipp från videon pappa gjorde? En teaser att lägga ut på YouTube. Det var visserligen filmat i sittande läge, man ser inte scenen så bra men man kan väl klippa in lite andra bilder kanske? Förutsatt att man knäpper andra bilder. ;)

Music music music!


Hört vid matbordet: Mmmmmmmmm........

Ikväll blev det latmansmatlagning: Laxburgare i form av laxfilé på friscobröd, med sallad, tomater och remouladsås. Nä nån billig middag blev det inte men det var det värt att slippa jobbet. Och GOTT var det!Och en riktigt vilokväll blev det (och en riktigt skaplig arbetsdag med). Jag har inte ens sorterat tvätt. Än. Istället kom sonen och påminde om att dom har övernattning med skolan imorgon kväll. Jäklar! Var är alla såna grejer? Ut och rota och hittade sovsäck och rygga i alla fall. Tält får mannen fixa imorgon, det är han som använt dom eventuella tält vi har så jag har INGEN koll på var dom är. Fiskespöt fick jag laga också, toppen lossnade ju sista dagen på semestern, det hade vi glömt. Lite lim och hoppas det håller. Yr.no lovar 13 grader och regn imorgon........ MEN det gäller även natten till fredag så dom kanske slipper frysa i alla fall.

Jag tror nog dom får kul. :)

Regnet det bara öser ner

Regn idag med. Fast igår klarnade det upp efter lunch precis som dom lovade på yr.no. Idag lovar dom däremot regn hela dagen, man får hoppas dom har fel idag då.... Regnrock och gummistövlar på. Tända värmeljus på skrivbordet.


Box igår. Det känns bättre och bättre! Det måste betyda att jag fått mer kondition, eller? Kanske hade jag extra mycket att avreagera mig för igår, eftermiddagen var hemsk. Känner av lite i axlarna idag, besvärligt när man sitter vid en datorn om dagarna. Lite synd att jag inte kommer att kunna vara med på boxen när kören börjar (för jag antar att det blir på tisdagar som förut) men det är ju så att träna kan jag göra själv men sjunga i kör själv, det är svårare. E skulle visst börja med nån träning på torsdagar, "med vissa skaka-rumpan-inslag", det lät ju som nånting för mig! Det känns lite lite att bara träna på söndagar.Eftersom jag tränade hårt igår så är det vilodag idag. Den tanken kan man passa på att njuta av hela dagen (fast träna är ju också njutbart fast på ett annat vis). Kanske man ska göra nåt annat skoj ikväll då? Fortsätta på den senaste ängeln? Sortera tvätt? Ja, mest troligt. 

 

 

 

 


Hej hej måndag!

Vilken förskräcklig dag du blev. Alldeles för mycket jobb. Alldeles för lite folk. Slut i huvudet. Totalt väck. Blaha blaha.

Säckade ihop på soffan efter middagen. Till sällskap en likaså trött älgjägare som snarkade lite lätt bakom min rygg. Somnade inte men lät mig villigt infångas av ett gammalt Mythbusters-avsnitt, allt för att slippa tänka själv. När programmet var slut var jag faktiskt lite klarare i huvudet, tro det den som vill. Innan kände jag för att häva en kopp sprit men nu räckte det  med en kopp ingefärste. Men jag vet en som tänker lägga sig tidigt ikväll. Och håll tummarna för att morgondagen blir bättre.

I morgon kväll får jag åtminstone avreagera mig för då är det box igen! Och igår var jag på "rytmisk styrketräning" - vilket är som body pump fast det är ju inte body pump så då får man inte kalla det för det....... om ni hänger med där. Jag gör det knappt själv, inte efter denna dag... Mellan varje muskelgrupp så kör vi en minuts konditonsträning på lådan också. Lite pulshöjning, bra det. Jag har lite träningsvärk idag. Ingen hemsk men lite stel så där. Det betyder ju att det hänt nåt i alla fall.Idag öppnade epla.se där jag har min butik "alias Kvasthilda". Här hittar du den:
Vi får väl se vartåt det leder! Framåt får man hoppas. I ärlighetens namn så finns det fler butiker där med jättefina grejer så gå in där och kolla. ;)

Nu tror jag banne mig det är dags att valla barnen i säng så man får lägga sig själv nångång!

Skogstokig

Blev en promenad idag. Dock ej ända upp på berget som det var tänkt men en bra bit. Fotot knäppte jag på vägen ner.Ikväll har jag börjat lägga in änglar i min butik på epla.se. Öppnar på måndag! Men det tar längre tid än man tror. Nu orkar jag inte mer idag, jag får fortsätta imorgon. Gonatt!

Bäriga tår och spyflugor

Vilken härlig dag jag hade igår! Först fotvård för första gången i mitt liv. Det var nog inte sista. Jag har jättemjuka föttter nu! Och jättefina naglar! Det är så härligt att bli ompysslad. Som när man går till frissan, inte bara att man blir fin utan det är själva stunden man har där, en EGEN stund med någon som tar hand om bara MIG.

En ljup lilaröd nyans blev det på lacket. En bärfärg skulle det nog stå på nån sminkblogg. Frågan är om inte mitt bästaste läppstift är i samma färg....Det måste jag kolla. Idag ska jag ta och lacka fingernaglarna i samma lack för det fick jag med mig hem. Lite manikyr får jag väl ta och göra innan också, annars får ju tånaglarna skämmas över sällskapet!Det var kalasväder hela dagen också! Lite dimma på morgonen men sen sol och varmt. Blev dock ingen promenad till bergets topp men det tänker jag göra idag istället för nu skiner solen. Lunchdate blev det, på hotellet. Sen pysslade jag på lite här hemma, fotade änglar ute på verandan för att få bra ljus på bilderna. Men syrummet var fullt med döda och levande spyflugor! Jag förstår inte? Förut har där varit drivor med döda humlor och en annan gång döda getingar. Var kommer dom in? Och varför så många av samma sort? Det luktade visserligen avlopp där eftersom vattnet hade dunstat i toaletten så det kanske var det spyflugorna drogs till. Men ändå?? Jag lämnade dörren öppen resten av dagen för flugorna att leta sig ut själva. Sen blir det städning där senare idag. Hittade lite mer råttlortar också så nu blir det råttgift! Morr!

Jag känner att idag är en sån där dag när jag måste passa mig för att börja med för många saker. Jag har IDÈER! Och det är ju så stökigt överallt! Men nu är korgarna på plats i hallen så fd hallbyrån skall plockas ur (står i köket nu) och slängas ut (nån som behöver en byrå?). Sen tror jag spegelbyrån får vara kvar i köket. Vilket innebär att billyshyllan åker bort. Billyshyllorna i sal´n ryker nog också, jag har planer där med......

Men som sagt, en sak i taget!! Annars gör jag slut på min ork. Nu ska jag redigera änglabilder och starta butik! Sen är det ut ut som gäller!

The secretary look........fast ändå inte riktigt spot on. Vad är fel?

1. Lite för ledigt. Borde varit lite striktare. Stoppa in blusen! Den hakade sig dessutom på linnet under. Noterar på inköpslistan: Vitt halkigt linne att ha under blusar.
2. Västen är en herrväst, inköpt på second hand-butiken Botilda Byting för 25 år sen. Den är för rak, min midja försvinner. Behöver dock inte notera "väst för kvinnliga former" på inköpslistan, jag hittade nämligen en sådan idag på lilla Hammarn. Svart i bengalinstretch, satt som gjuten! Men den får ni se en annan dag.
3. Kjolen är A-linje i mörkt grå denim och inte tillräckligt proper för sekrererarlooken. Dessutom för stor i midjan nu, det ni! Jag kan alltså inte stoppa in blusen och få det att se snyggt ut. Men det går att sy in om man vill.
4. Borde så klart haft knallrött läppstift för en komplett sekreterarlook. Och  block och penna.

Det här blev en utförlig analys på nåt som egenligen inte ser så tokigt ut. Jag fick många komplimanger för min klädsel igår. Men inget säger ju att man kan köra en repris en annan fredag. Gör om och gör rätt!

Sko-nostalgi

Idag har jag "fredag" eftersom jag är ledig imorgon. Kjol så klart och så tog jag mina svarta "dockskor", med rem över foten och broguemönster. Jag gillar tydligen broguemönster eftersom jag har det på flera skor.... Men dom här svarta är i syntet, köpta i ett ögonblick av sinnesförvirring. Hur tänkte jag? Mina fötter gillar inte finskor av syntet. Skriver alltså upp på "listan för framtida inköp": SVARTA dockskor med brogue. I SKINN.

Vi hade en diskussion om skor i bilen till jobbet och jag blev smått skonostalgisk där ett tag. Minns ni kinaskorna?

Svarta tygskor med sammetsyta. Platta. Två ting som mina fötter har svårt för: Platta skor och skor i material som inte töjer sig. Nä jag köpte aldrig några.... Men dom var söta på andra. Ja, kanske på mig med men mina fötter gillade dom inte. Min still men inte min sko.

Minns ni mockasinerna då? Inte sockorna med skinnsula man hade när man var liten på 70-talet utan dom vita i skinn med pärlbroderier som fanns på 80-talet. Platta, ännu plattare än kinaskorna faktiskt. Såna ville jag ha till konfirmationen. När jag provade dom så stod skorna kvar när jag gick iväg. Äsch! Inte ville jag ha skor som inte satt kvar på foten. Redan på den tiden var jag kinkig. När jag tänker efter så påminner mockasinerna om dagens ballerinaskor och dom är jag inte heller förtjust i, återigen på mig själv. Tyvärr har jag inte hittat nån bild på 80-talsmockasinerna, dom kanske heter nåt annat än mockasiner?

"Kolla, nya mockasiner!"RSS 2.0