Jajamen!

Kolla vad det blev till middag: Rotfruktspytt med frukostkorv och senapskräm!



Ambitionen står högt i tak, redan första kvällen lyckas jag inlemma rotsakerna i matplaneringen. Bra jobbat, Hilda!
Ett litet recept kanske?

Rotfruktspytt

1 liten kålrot
2 stora morötter
1 medelstor palsternacka
3 potatisar
1 gul lök
4 frukostkorvar

Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna kålrot, palsternacka, morötter och potatis och lägg i långpanna, skala och klyfta löken och lägg i. Skär frukostkorven i bitar och i med den i långpannan med. Här är vi rationella! Lite olja på det, rör runt och skjuts in i ugnen. Rör om nån gång under tillagningen så det inte fastnar i botten.

Senapskräm

3 dl turkisk yoghurt
ca 3 msk senap
örtsalt
svartpeppar
vitlökspeppar (om man har)

Rör ihop. Smaka av. Servera till pytten.

Gott och nyttigt som !!!!

Edit 20110921: Det ska naturligtvis stå salt och peppar på rotsakspytten också. Smaka smaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0