Snärjd

Jag kan nog inte köra med "jag kan inte virka" längre. Jag har dom senaste dagarna virkat ett antal små häxhattar på fri hand och är nu i full färd med mormorsrutor i miniformat. Till en häxsjal är det tänkt.... Men man ska foga ihop dom också och det kunde jag inte räkna ut hur man gjorde.

Jag googlade och hittade den här utmärkta beskrivningen hur man virkar ihop rutorna allt eftersom man tillverkar dom!

http://tummelisagarn.blogspot.com/2009/10/hur-man-virkar-ihop-mormorsrutorna.html

Det där var ju inget svårt! Nu blir jag sugen på att virka mormorsrutor i normalformat. Fast jag borde slutföra projektet jag börjat på kanke......men det blir ju aldrig riktigt klart och jag har nästan alltid flera parallella projekt. Vad gör man med mormorsrutor då? Filtar, sjalar, väskor..... Borde inte väl vara svårt att hitta på nåt?

Nåväl, dom här små mormorsrutorna skall virkas ihop med svart garn har jag tänkt. Därför gick jag i regnet och rusket till ICA för där brukar dom ha ett rätt bra sortement av garner (för att vara en liten ICA-butik alltså): Olika sorters Raggi och Fuga (acryl). Fick bli ett svart nystan Fuga. Hade för mig att det var tunnare men men, det fick duga. I en korg låg Raggi print i lila nyanser. Jag kunde inte låta bli..... Nöp ett nystan. Jaha. Nu igen. Fast det är ett tag sen jag köpte garn.......kan man vara garnmissbrukare? Men nu lovar jag mig själv att använda garnet jag köpt också. Har en del projekt som inte blivit av, har bara köpt garnet för det var så mumsigt.......... Men det här ska bli ett par sockor har jag bestämt. 

Eller så blir det mormorsrutor. :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0