Rampfeber....

Häromdagen insåg jag plötsligt att vi har vernissage nästa lördag! Och vi ska skjutsa dit grejerna på onsdagen - om en knapp vecka alltså. Hjälp!

Och så blev Haqvin förkyld på köpet. Det var bara att hämta hem dukarna från skolan och göra färdigt dom hemma. Spänna upp på ramar och signera dom som inte är signerade. Och så är det ju fotoinstallationen...... Jag får ju nya idéer hela tiden - jobbigt! Fast man ska väl inte klaga antar jag..... :) Men jag måste bestämma mig när den är klar - och spara resten av idéerna till ett annat projekt kanske......

Utställningen pågår 8 maj till 23 maj på Ahlbergshallen i Östersund.

Ahlbergshallen ligger här: http://kartor.eniro.se/query/what/map/hits_on_map/1/search_word/ahlbergshallen/geo_area/%F6stersun/mop/yp/disable_ka/1

Jag har hållit på rätt mycket i photoshop i och med utställningsprojektet och lärt mig en hel. Och hunnit leka lite också.... ;-)


Det sitter i huvudet

Tänk vad mycket man tänker och tror som kanske gällde en gång i tiden men inte gör det längre. Eller som helt enkelt aldrig har varit riktigt sant utan bara nåt man fått för sig för att någon har sagt nåt.

Jag till exempel är liten och späd. Jag är inte bra på att springa. Dålig på idrott överhuvudtaget faktiskt. Och jag har en bra sångröst men den är inte så stark (min syster har starkare röst).

Bullshit.

Jag är inte liten och späd. Möjligen har jag varit det en gång i tiden men det var i så fall 25 år sen.

Jag är.....jag är....

"KORT! Du är KORT. Det är det du är." Sa Jossan.

Ja det är jag. Kort. Späd är jag definitivt inte. Jag har tvärtom upptäckt att jag har ganska lätt att bygga muskler när jag börjar träna. Och för övrigt har jag lagt på mig åtskilliga kilon sen jag var 16. Jag är "kort och stark" kanske?

Och jag KAN springa. Jag är inte snabbast men jag känner faktiskt flera som springer långsammare än mig. Dessutom gillar jag att springa. Trodde jag ju inte heller.......Tack som f-n Bertil, idrottlärare på gymnasiet för att du fick mig att tro att jag är en dålig löpare. Om några lärare läser detta, tänk för jösse namn på vad ni säger till era elever!

Och dålig på idrott? Jag ÄLSKAR att träna! Att använda kroppen, att känna att jag KAN. Och jösses vad bra man mår efteråt. Men detta är nåt jag upptäckt dom senaste åren.

Så var det sångrösten. Nån som var på "En annan show" på annandag jul? Hört körerna sjunga "Oh happy day"?

Det där med sångrösten sitter DEFINITIVT i huvudet. Att våga öppna och släppa ut rösten. Att lära sig teknik är en sak, att våga är en annan. När man får till både tekniken och modet, då öppnar sig en ny värld. Då tror man nästan att det är nån som står bakom en och härmas. För så där kan väl ändå inte JAG låta??

Om man vill ha en slutkläm på detta kan man väl säga som så här: Tänk på vad ni säger till folk. Inte bara till barn utan till vuxna också. Dom flesta är fortfarande som barn på insidan och ett förfluget ord kan göra så att den människan missar en massa kul här i livet bara för att hon inte trodde hon KUNDE. Och du som inte tror att du kan - det sitter i huvudet. Kan du tänka tanken så kan du även göra det.

Sjung ut!

Måla till musik

I lördags var det "folkhögskolans dag". Jag for in och representerade Hållands folkhögskola tillsammans med några andra från Östersunds konstskola. Vi hade med oss tavlor som musikelever från Birka folkhögskola improviserade till. Och vi fick måla till deras musik.

DET VAR JÄTTEKUL!

Man skulle ha en liveorkester som lirar  ute i snickerboa här hemma varje gång man ska till och måla. Vilka tavlor det skulle bli! Och vad bra det blev med pastellkritor! Måste måste fortsätta med dom!

Idag blir det dock ingen målning. Jag måste se till att får färdigt fotoprojektet så jag kan ha med det på utställningen i maj. 8 maj är det vernissage på Ahlbergshallen i Östersund, sen är det utställning ända fram till 23 maj. Då får ni komma och se resultatet av andra årskursens kreativitet!

Här kommer lite bilder från i lördags.


RSS 2.0