Redan fredag?

Veckan har gått utan större katastrofer. På jobbet har det varit den vanliga blandningen med lek och konflikthantering. Igår var vi ute nästan hela dagen. Vi gick ut efter frukost och åt lunch ute och gick bara in en stund innan mellis. Efter mellis gick vi ut igen! Solen sken emellanåt och det var faktiskt ganska varmt. Härligt! Jag var till och med ute och gick på min rast fastän jag hade varit ute sen klockan nio. Började hosta efter några hundra meter men jag härdade ut hela rundan. Jag fortsatte visserligen hosta, och halstabletterna hade jag glömt att ta med, men det gick ändå lättare att promenera än jag trodde det skulle göra. 
 
 
Idag har det varit regn och sol och regn och sol om vartannat. Till slut blir man inte ens förvånad att det regnar igen fast solen sken nyss. Inte jättekallt väder men inte jättevarmt heller. Och snart är det slut på maj och juni börjar. Är det då vi ska få sommar?
 
Min humoristiske son sade så här häromdagen när jag sa att jag ville ha sommar nån gång: "Det ÄR sommar. Det regnar ju. Annars hade det snöat." Haa haa....
 
 
Hemma har jag inte gjort så mycket. Hostan hänger kvar och jag har inte fått sova ordentligt om nätterna så jag har varit trött. Den värsta förkylningen har i alla fall gått över. Jag låter inte som en bas längre, möjligen som en första alt. 
 
Ikväll har vi ätit tacos. Det är bra fredagsmat, det. Hade två mogna avocados så det blev gucka till också. Mums fillibabba! Känns som det är den bästa maten vi ätit på nästan två veckor. Har inte haft ork eller lust att hitta på nya saker så det har blivit rester från frysen (och det är ju bra), pannkakor och korv och stuvade makaroner och annan standardmat. Sån där mat man lätt äter för mycket av. I onsdags åt vi korv med bröd. Inte så mycket mat kan man tycka men jag stängde och ville ha nåt snabbt och jag hade inte planerat (fast jag vet mycket väl att jag stänger på onsdagar). Jag får väl rycka upp mig nu när jag frisknat till. Ibland glömmer jag bort vad man faktiskt kan laga till. 
 
Nej inte pizza, nu igen...
Tror jag ska väcka liv i husmodern redan imorgon och baka matbröd. Det var längesen jag bakade nu. Nåt enkelt, som Matildas grahamsbröd eller havregrynstekakor får det bli. 
 

Det går framåt

Fredagen var ganska trög, precis som resten av veckan. Host, hack, snor, trött. På kvällen fick jag huvudvärk. Tog en Ipren och gick och lade mig.
 
Igår, lördag, vaknade jag med samma huvudvärk. Den hade då koncentrerat sig till högra sidan av huvudet. Aha. Jag tog två Eeeze, åt frukost och hoppades på det bästa. Det funkade. Huvudvärken klingade av. Efter att ha slappat framför tv-n med Mannen hela förmiddagen kände jag plötsligt att jag ville göra nåt. Jag kände ett driv. Fantastiskt. Jag mår ju nästan bra. Och solen sken.
 
Jag tog rätt på alla mjölkkartongerna och plasten på verandan. Det kanske blir finväder rätt var det är, vad vet man, och då vill vi säkert sitta på verandan. Åkte med dom och panten ner på Hammarn. Då såg jag hur ett regnväder drog in över Hammarn, ja, man såg verkligen regnskyarna långt där borta. Nej, inte åkte jag på förpackningsåtervinningen då. Stå där i regnet, va? Nej, skräpet fick ligga kvar i bilen så länge. Jag åkte och lekte "extreme cuponing" på Ica istället, dvs utnyttjade alla erbjudanden jag hade på kortet och lite annat. Det jag skulle gjort på fredagen men inte orkat eftersom jag fick en dipp precis när jag var inne på affären och nästan mådde illa av att vara upprätt. Då orkade jag bara handla det vi skulle ha till middag. 
 
Idag har det varit riktigt fint väder. Inte jättevarmt men en 12-13 grader i alla fall och ganska mycket sol. Jag tog äntligen och städade ut vinterkläderna ur hallen. När jag bar ut dom på vinden kunde jag inte låta bli och rota i byrån där. Jaha, DÄR låg min SMC-krage! Vet ni inte vad det är? Det är en "täckjackskrage" som man kan ha när man åker motorcykel så man slipper bli kall om halsen. Man kunde köpa dom från SMC förut men jag tror jag vann min i nåt sammanhang. Den har varit "borta" i flera år (dvs tydligen legat i byrån där vi hade mc-kläder förut) så det var kul att hitta igen den. Den skulle jag ha behövt förra helgen när vi for till Trondheim. 
 
Jag är mycket piggare men hostar fortfarande. Ibland när jag får en hostattack känns det som det drar ihop sig i bröstet. Otrevligt. Men inget rossel längre. Det går framåt. Hoppas hostan går över innan vi ska på cykelfesten. Jag var och betalade den idag och fick kuverten. Nu kan man börja fundera på vad man ska bjuda på! 
 
Imorgon är det måndag och dags att jobba igen. Jag har inte varit på jobbet på över en vecka, det var ju långhelg förra helgen. Undrar om jag kommer ihåg hur man gör?
 
 
 

Toppen. Not.

Jag vet inte hur jag ska göra med jeansen. Dom är jäkligt stora över rumpan och i midjan. Jättestora alltså. Jag skulle nog behöva byta ner två storlekar för att dom ska sitta bra. Frågan är då vad som händer med passformen i benen? 
 
Kolla här:
 
Dom ser ju hyfsat raka ut i benen, inte sant?
 
 
Men kolla här då, från sidan.
 
 
Dom är ju strutformade. Om jag beställer två storlekar mindre så dom passar bra över höft och rumpa kommer dom säkert att bli så smala att dom sitter åt över vaderna och låren också. Det var ju inte vad jag var ute efter. Jag ville ju ha raka byxor. 
 
Var i helskotta får man tag man raka, vida jeans?
 
Nu har jag fotat toppen också. Fast "toppen" är inte vad jag vill säga om den. Alldeles för blaskig i färgen, jag gillar inte ringningen och den är för kort så den slutar precis där min mage putar ut. 
 
 
Det var ju DÄRFÖÖÖÖR jag skulle sluta skicka efter kläder på postorder.....Detta väntande och så passar det inte, skicka tillbaka och vänta på ny storlek och så passar det i alla fall inte. Det är bättre att fara till stan, ränna i affärer och prova kläder och bli less att inget passar, prova en ny storlek på en gång, ta en fika eller käka mat, handla annat man behöver och så har man fått en utflykt och haft lite trevligt på köpet. Varför kan jag inte lära mig det en gång för alla?
 
Jag tror jag skickar tillbaka både jeansen och toppen. Om ingen vill prova dom och köpa av mig dom förstås? Men det får ske IDAG. Jag tänker skicka tillbaka dom i kväll när jag ska på Hammarn och hämta Herman. 
 
 

Det finns hopp om livet

Idag är första dagen på hela veckan som jag känner att jag kanske, kanske mår lite bättre. En aning klarare i skallen, en aning piggare i kroppen. Jag klarar av att gå upprätt längre stunder utan att bli matt och må illa på en gång. Ja, jag kan sitta upp istället för att ligga ner när jag vilar! 
 
Det river fortfarande i luftrören när jag hostar. Det gör ont och det rosslar. Luftrörskatarr? Inatt vaknade jag av att det var tungt i bröstet och jag fick liksom tvinga mig själv att hosta för att få upp slemmet. Ja, ursäkta, det där var kanske too much information.... 
 
 
Jag är hemma från jobbet idag med och jag tror jag blir hemma imorgon. Fast jag har dåligt samvete för det, jag vet hur svårt det är att få vikarier. Men vad ska jag göra? Som man brukar säga om barnen på dagis: dom kan vara tillräckligt pigga för att leka hemma men orkar inte med stöket på dagis. Fast jag känner mig inte speciellt lekfull här hemma heller måste jag ju säga. Jag orkar inte med mig själv ens. Blir mycket soffliggande och surfande på mobilen. På Tradera till exempel.
 
Har ju lovat mig själv att sluta "fynda", både på Tradera och andra ställen. Det slutar för det mesta med att jag är missnöjd med kvalitén eller att kläderna är för små eller nåt. Dock kunde jag inte motstå denna klänning (skyller på mitt förkylda, förvirrade sinne). Jo, det står Desigual i den men det vete sjutton om den är äkta. Men den är fin ändå. Den sitter precis på min kropp och jag tycker nog den är värd det lilla jag betalade för den, även om den skulle vara en kopia. Tyvärr luktar den tvättmedelsparfym så jag har hängt ut den på vädring.
 
 
Lite mer sommarväder skulle heller inte skada innan jag använder den. Solen skiner men så mycket mer är det inte. Men man får väl vara glad åt det lilla. 
 
 
 

Banana split. Typ.

Försöker muta och peppa min strejkande kropp med lite nyttigheter. Om jag är snäll mot kroppen kanske den är snäll tillbaka och blir frisk och pigg? Och istället för att röra ihop allt i,en skål kan man ju passa på att lägga upp det ätbara fint och instagramma det. Nåt roligt måste man ju få ha.
 
Så här gjorde jag: 
 
Jag delade en banan (krav!!) på längden och lade på fat. En sked keso i mitten och en sked vaniljkvarg på var sida. Tinade blåbär, mango och hallon och skopade över. Toppade med flagad mandel och lite kokos. Häpp! 
 
Jättegott!
 
 

Stora jeans, fula naglar och överkänslig katt

Kläderna från Haléns låg i brevlådan igår! Om dom passade? Njae....
 
 
Jag tog tydligen i för mycket när jag valde storlek. Kläderna från Haléns brukar vara så små tycker jag. Men inte denna gång. Att jeans är för stora i midjan är visserligen nåt jag är van vid, det kan man få sy in, men dom här var för stora över rumpan också. Frågan är om jag ska gå ner en eller till och med två storlekar? Hur många centimeter skiljer det mellan storlekarna, tro? Jag tror att jag skulle gilla dom om dom bara passade upptill, dom är nämligen ganska jämnbreda nedanför höfterna, så där som jag vill ha jeans. Inte jättevida men med lite pös nertill. Tyvärr är det inte hundra procent bomull utan polyester också. Begriper inte varför dom ska stoppa in polyester i kläderna. Nåja, det är i alla fall inte stretch. 
 
Den randiga toppen jag beställde får ni inte ens se. Inte för att den satt så himla illa utan för att jag inte knäppte nåt kort på den. Dom "aprikosa" ränderna är alldeles för blaskiga i färgen för mig. Förresten vet jag inte om jag trivs i randigt längre. Och tyget var ganska tunnt. Jo, jag är kinkig. Den får dom tillbaka, nu när jag ändå måste byta storlek på brallorna. 
 
Har tydligen glömt mitt löfte till mig själv att sluta köpa på postorder. Det blir mest returer nuförtiden. Antingen är jag för kinkig eller så är jag dålig på att uppskatta min egen storlek och kroppsform. Eller så är det klädtillverkarna som är dåliga på det. Så är det nog. Jag tror jag ska ta en shoppingtur till Birsta när jag får lön. 
 
Försökte roa mig igår i mitt förkylningselände genom att måla naglarna. Gav den ljusgröna färgen ännu en chans. Men nej! Det ser ut som jag målat naglarna med grönt tippex! Det är inte min färg helt enkelt. Jag får väl måla över..... Suck.....
 
 
Förkylningen går sin gilla gång. Ingen förbättring. Jag snorar och mår kass och det river i luftrören när jag hostar. Jag som brukar hämta mig rätt fort när jag blir förkyld. Men inte denna gång. Nähäpp. Jag funderar på om det kanske är pollen ändå, plus en förkylning. Nysningarna och snuvan och ögonklådan började ju innan förkylningen. Jag ska fara på apoteket idag och köpa tabletter tänkte jag. Man måste väl kunna testa, va?  
 
Verkar som om katten inte tycker om min röst nu när jag är förkyld. Igår lade han sig tillrätta vid mina fötter i soffan men när jag började prata med honom studsade han upp och blängde på mig. Jag fortsatte prata och han bara stirrade på mig. Sen hoppade han ner från soffan och gick ut ur rummet. Detta upprepades ett par gånger senare under dagen. Låter jag verkligen så konstigt? 
 
Här låg han kvar men kolla blicken jag fick....
 
 

Dubbelt elände...

Det är bara att inse faktum - det blir ingen sång för mig ikväll. Jag har fortfarande ont i halsen och är hes och jag låg och hostade och rosslade inatt. Och som en vis person sa: varför ska jag dit och smitta ner alla andra? Nej, beslutet är taget. Dom får klara sig utan mig ikväll. Och jag får vila mig. Men jag VILL inte! Snyft....
 
Jag lider dubbla kval nu. Inte nog med att jag mår dåligt för att jag är sjuk, jag får inte vara med och sjunga ikväll. Fan!
 
 
 
Jag tänker att om jag tar och beklagar mig riktigt i ett inlägg så kanske ni tycker riktigt synd om mig och så går det över fortare. Tror ni det funkar?
 
Jag har alltså:
 
- Ont i halsen och hes. Det river i luftrören när jag hostar. Vilket jag alltså också gör. 
- Snorig. Fast inte täppt i näsan, bara rinnsnuva och inte så jättemycket av det heller. Det är ju positivt?
- Guckig i ögonen.
- Trött och eländig. Men huvudvärken har gått över. Dock känner jag mig tjockskallig och jag är liksom svullen på utsidan av halsen, under öronen. Lymfkörtlarna förstås. Men ingen feber som det verkar.
 
 
Jag tog en XYX imorse och visst kändes det lite mindre ömt i halsen men jag kände mig märkligt bedövad i munnen och tungan också så jag vet inte vad jag tycker om dom riktigt. Jag kanske tar och dricker nåt varmt istället. 
 
Nu ska jag ta och gå ut i solen en sväng. Jag ska gå till postlådan och se om det kommit nåt brev från Haléns. Det vore ju en uppmuntran i eländet. Om nu kläderna passar förstås.
 
 

Retrospektivt kollage

Urk, vad less jag är. Jag vill inte vara sjuk. Jag VILL INTE. Jag vill sjunga imorgon. Hur ska det gå till, jag som knappt kan prata nu?
 
Stannade hemma idag med min onda hals och min tjocka skalle. Jag får ta det lugnt och vila och vänta på att kroppen ordnar till det här. Tänka roliga tankar. 
 
 
Vad gjorde jag den här tiden i fjol till exempel? Har jag kommit nånvart i livet?
 
Blogginläggen säger att jag var trött. Nähä? Då med? Vad kan det bero på, att jag var trött vid samma tid i fjol? Pollenallergi? I så fall har jag inte lagt märke till den förut. Att jag är snorig just nu beror väl ändå på förkylningen? Jag har ju ont i halsen och huvudet och hostar, det får man väl ändå inte av pollenallergi? Ifjol var jag faktiskt till doktorn med min trötthet och fick lämna en massa prover men dom visade inget. Fast nån allergitest gjorde jag inte.
 
Vidare så var jag ute och cyklade, både privat och på cykelfesten. Jag var ute på fotopromenad med M-K och gick från Döda fallet till hängbron. Är det så länge sen? Vi får nog ta och göra det igen framöver, bara vädret blir varmare. Fast man kan ju klä på sig så man slipper frysa förstås.
 
Jag hade frisyrfunderingar och jag skulle sy en långkjol. Har jag sytt nån långkjol då, nu när ett år har gått? Nä. Och varför inte det då, kan man fråga sig. Jag vet inte. Kanske för att jag har det där symönstret från Sewaholic på hjärnan, det mönstret som jag skulle vilja ha men inte har skickat efter, eftersom jag redan har mönster hemma som jag skickat efter men inte sytt efter än. Fast dom mönstren är förstås inte på kjolar. Får man skicka efter ett till mönster då?
 
Det där är lite som med tygerna. Jag har massvis med tyger, kan jag verkligen skicka efter ett nytt då? Så klart jag kan. Det vore ju bra om jag kunde använda dom tyger jag har förstås men många är från den tiden mamma sydde kläder åt mig, innan jag flyttade hit. Dvs, dom är kräkgröna och senapsgula, som modet var på 90-talet. Jag vill helst att det ska synas på kläderna att jag hänger med. Att jag är nutida och inte har fastnat i min ungdoms mode. Kanske jag ska skicka efter mönstret på Gabriola-kjolen i alla fall? Och ett snyggt tyg till den? 
 
Jag måste nog ha en spark i baken först. Jag köpte ju tyg till en klänning i fjol. Men hur få inspiration? Kanske kolla in lite sybloggar? Jag är ju med på Sysidan.se, länge sen jag var inne där nu. Det kanske är lämplig sysselsättning idag. Hjärnan verkar ju vilja jobba nu när kroppen inte orkar. 
 
Nä men en kopp kaffe på det här...
 
 
 
 
 
 

Grattis, Norge!

Idag är det inte bra. Huvudvärk, rivig i halsen, snorig, ont i kroppen. Det kanske är den där förkylningen som jag anade förut i veckan som har hunnit ikapp mig. Men jag vill inte vara sjuk! Vi ska ju sjunga på tisdag! Kanske jag hinner krya på mig till dess om jag vilar mig ordentligt och sköter om min stackars kropp? 
 
 
Snöat har det gjort inatt också om man ska tro på alla bilderna på Facebook. Det mesta hade tinat bort när jag klev upp. Jag önskar bara att folk kunde sluta säga att vädret är "onormalt" och "konstigt". Det är faktiskt normalt att det snöar i maj ibland. Fast det betyder inte att det är skoj. Jag vill också ha varmt väder nu. 
 
Det är den 17-de maj idag, Norges nationaldag. Grattis, Norge! 
 
 
Ifjol den här dagen var det varmt och fint. Fast kvällen och natten var kall för det var den dagen vi var på cykelfesten och det var inte kul att gå hem i kylan, tunnklädd och trött. I år är cykelfesten den 6 juni. Hm, det är ju våran nationaldag. Vad blir det nästa år? Dannmarks?
 
 

Trondheim-tripp

Vi var till Trondheim en sväng nu i kristi himmelsfärdhelgen. Åkte motorcykel. Det låter väl trevligt, va? En motorcykeltur i maj.
 
Vi startade på torsdag morgon. Sex plusgrader men solen sken. Jaha. Första stoppet var i Färsån där vi plockade upp vårt ressällskap. Vi fortsatte mot stan och sen E14 mot Åre. Det var inte speciellt varmt ska jag säga. Strax innan Ås började det hagla. Härligt!
 
I Mörsil stannade vi vid Kretsloppshuset. Då hade molnen tornat upp sig i väster och söder och medan vi var inne och åt en delikat lunch började det snöa. På tvären. Fast vi blev kvar vid matbordet ett bra tag så snövädret hann faktiskt dra förbi. 
 
 
 
Vi åt helgbuffé:
Först broccolisoppa med ädelostkräm. Det fanns hårdbröd och åtminstone tre sorters hembakat mjukbröd. Så fanns det en salladsbuffé med bland annat morötter med ingefärs- och citrondressing och rödbetor med fetaost och honungsdressing. Vi avslutade med varmrätten som var köttfärsspett och ugnsrostade rotfrukter. Mycket gott, alltihop. Och mysigt ställe att sitta och äta på. 
 
 
 
Värmda inifrån av den goda maten fortsatte vi västerut. Temperaturen sjönk ju närmare norska gränsen vi kom. Strax innan Storlien visade displayen plus 2 grader. Då ser vi ett ensamt lyse som närmare sig. Aha, det är inte bara vi som är tokiga - en motorcyklist till! I Storlien stannade vi och tankade. Då var det en plusgrad. A påstod att hon ville köpa isglass men att dom ingen hade. Jag tror vad jag vill om det. 
 
Efter norska gränsen började det snöa. Jamen vad f.... Men ingen snö på sidan av vägarna som det var på svenska sidan fjällen. Det måste vara ett gott tecken. Ju längre ner vi kom, desto grönare blev det också. Maskrosor!? Wow! Men huga, vad jag frös. Några regnskurar fick vi också på oss. Vilken jäkla tur att vi inte skulle bo i tält utan på hotell. 
 
Vi gick till våra respektive rum för att reka till våra stela kroppar. En varm dusch satt bra. Sen gick vi ut i Trondheim och kikade. Vi gick bland annat till Nidarosdomen och kollade utsidan eftersom den var stängd. Men den är imponerande ändå! Svårt att få med hela på bild.
 
 
Vi beundrade även dom fina vattenutkastarna på taken. Inte en enda som ser likadan ut. Man undrar ju över symboliken ibland. Vad gör hon egentligen där uppe? Varför ser hon så elak ut?
 
 
 
Vi käkade en helt ok asiatisk buffé och konstaterade att det var den andra buffén för dagen. Och morgonen efter skulle det väl bli frukostbuffé. Hädanefter är det bara buffé som gäller, fastslog vi. Sen gick vi en vända till på stan och avslutade med en öl på en pub som heter Egons. Dekorationerna där var inte sämre än på katedralen.
 
 
På fredagen åt vi frukostbuffé som planerat, sen packade vi ihop och satte oss på våra fordon. Vi snurrade runt lite i stan och kollade på utsikten och på olika byggnader. Det är en stor stad, Trondheim. Man ska nog stanna ett par dagar så man hinner gå runt mer. 
 
Sen drog vi hemöver, efter kaffe och glass i Stjördal. Det var varmare än på torsdagen fast temperaturen sjönk så klart när vi klättrade upp för fjället. Vi började med 11 grader i Trondheim och vid gränsen var temperaturen nere på fem grader. Jag frös, jag frös. Vi stannade vid gränshandeln utanför Storlien och värmde upp oss med lite shopping (godis och mesost). Sen blev det mat igen i Järpen. Äta äta. Dock blev det inte buffé denna gång utan "American Hamburgers".  Jag valde en med jalapeños, bacon och ost på, Mannen tog en "Smelly burger" med gorgonzola. Gott utan bara helsike var det!
 
 
Sen segade vi oss hemmåt, det var i alla fall så det kändes för jag FRÖS. Det är banne mig varmare att åka på Rusken i oktober! Nåja, det blev ett varmt bad när vi kom hem så jag tinade upp och jag har inte nån "träningsvärk" idag, möjligen lite ont mellan skulderbladen. Trots kylan så var det en väldigt trevlig tur. Det får vi göra om.

Happy happy happy happy!

Tjatigt det här kanske men - jag var på kören igår och det kommer att bli SÅ BRA! Man tror alltid att det ska vara svårare än vad det är. Man tänker för mycket. Sen lyckas man slappna av och upptäcker plötsligt att det går utmärkt att röra på sig och sjunga samtidigt. Vilken show det kommet att bli! Missa den inte!
 
Snygga kommer vi att vara också. Mer än så kan jag inte avslöja. Men vill ni ha en försmak av vad konserten i juni kommet att bjuda på tycker jag att ni ska ta er till Helenes Fik & Musik i Bispgården nästa tisdag den 19 maj klockan 18. Då ska vi sjunga för er.

Tant eller tonåring

Jag saknar min gröna kofta. Den halvlånga med liten volang på ärmarna och framkanten. Men den var så sliten så det var hål på flera ställen, därför kasserade jag den. Fast jag minns inte var jag gjorde av den. Kastade jag den verkligen? Ligger den inte ute i nån kasse i ateljén? Den var så grön och fin.... 
 
 
Jag har i alla fall beställt ett par baggy jeans. Från Haléns av alla ställen. Vi får väl se om dom passar på denna icke linjära kropp. En randig topp fick hänga med på beställningen också. Ingenting annat föll mig i smaken. Jag har tydligen blivit väldigt kräsen. Hittar INGENTING som jag vill ha, vare sig på Ellos eller Haléns eller KappAhl eller nån annan "vanlig" modekedja. Indiska däremot, dom har käder i min smak. Färgglatt och mönstrat och ofta med bra skärningar. Hm, dom är väl också en "vanlig" modekedja kanske.....jaja....
 
Klänningen på bilden ovan är från Indiska. Den köpte jag till ett bröllop för några år sen och den är så FIN! Jag triv så bra i den. Påminner mig om min mormors sommarklänningar. Undrar om det finns nåt klänningsmönster kvar efter henne? Mamma?
 
När jag surfade runt efter "baggy jeans" hittade jag bland annat dom här, från Desigual. Visst är dom fräna! Jag blev lite kär i dom, jag. Visserligen är det inte jeans som håller åt det mjuka som en korsett som jag skrev om förut men jag skulle FÅ PLATS i dom. Kanske. Om dom nu finns i min storlek. Nu är dom lite dyrare än vad jag brukar vilja betala för jeans men frågan är om jag ska nöja mig med billigt krafts som inte passar och gör mig irriterad eller om jag ska följa begäret och skicka efter dom och testa? Jag kanske kommer att trivas alldeles ypperligt i dom och använda dom jättemycket och då blir snittpriset per användningstillfälle inte så högt. Det bästa vore förstås om dom fanns i en fysisk butik nånstans så jag slapp skicka efter och jäklas. Finns det några butiker som säljer Desigual?
 
 
Ett plagg jag velat ha länge är en skinnjacka fast jag vet inte vilken stil och vilken färg det ska vara. Nu är det förstås VÄLDIGT modernt med skinnjacka, speciellt bland damer i min ålder så då tappar jag lusten lite grand. Jag vill ju inte se ut som en kopia av alla andra. Jag vill se ut som jag.
 
Jag tror inte jag ska ha en svart. Fast det kanske beror på modellen? Jag har faktiskt en svart skinnjacka men den är köpt i början på 90-talet och lider av sviterna av den tidens mode: pingvinärm och oversize. Plockade fram den när vi hade "hårdrocksrfredag" på mitt förra jobb. Jo, brallorna är också från den tiden. Märligt nog passar dom, fast jag väger säkert 20 kg mer på den här bilden än när mamma sydde dom. Det säger en del om passformen på byxor nu och då. (Säger hon som suktar efter "haremsjeans"!)
 
 
Ja, rock chic är ju snyggt. Fast jag tror inte att det är jag riktigt. Jag är nog mer bohemisk i min stil. Så vad har man då? Brun skinnjacka? Jag har faktiskt en brun skinnjacka också, som jag fått efter mamma. Hon använde den när jag var liten. Fast den är tvärtom mot den svarta skinnjackan - den är fruktansvärt smal och slimmad. Jag måste nog gå ner 20 kg och dessutom göra mig av med mina armmuskler om jag ska kunna ha den. Däremot passade den alldeles utmärkt till mitt fotoprojekt på konstskolan. Det enda som inte är äkta 70-tal är håret. Åsså jag då. Jag är ju faktiskt ett par år äldre än Volvon.
 
 
Fast jag är tveksam till brunt skinn också. Jag är ju brunhårig när jag inte färgar kalufsen, kanske det blir för lite kontrast om jag ska ha en brun jacka? Suck, det verkar ta tid det här. Jag får väl fortsätta att leta. Om ingen har nåt tips förstås? Vad ska jag ha för jacka? Var hittar man snygga skinnjackor som passar en medelålders tant som inte vill se ut som vare sig tant eller tonåring? En jacka som ser ut som jag.
 

Gråväder

Frusen. Trött. En lätt huvudvärk. Snorig. Undrar just vartåt det här ska bära. Regnigt och grått är det också. Blä.
 
Nähä, uppryckning! Det händer bra saker också.
 
- Skönt med långhelg. Och snart är det dags för en till. 
- Vi åkte motorcykel i söndags. Härligt men lite kallt om händerna på slutet. 
- I måndags var jag till Sollefteå och fick håret fixat. Rött och fint blev det!
 
Foliehatt?
 
 
 
(Ursäkta bildkvaliteten på sista bilden, det är instagramfiltret som tydligen softar till det väldigt mycket.)
 
- Igår var jag på kören. Vi nötte speciellt på en låt så när jag kom hem hade jag den på repetition i huvudet resten av kvällen. Jobbigt. Men den kommer att bli nåt alldeles extra!
- Idag har jag "sovmorgon". Skjutsade Herman till bussen så sova fick jag inte men jag kan ta det lugnt en stund och greja på här hemma innan jag ska till jobbet. 
 
Nån promenad blir det inte idag, jag vill inte reta upp kroppen utifall det är en förkylning som lurar bakom huvudvärken. Blev några långpromenader i helgen och en kortis i måndags innan jobbet. Vågen säger inget men måttbandet säger att jag blivit mindre om mage och midja. Som vanligt då, det händer aldrig där man tror det ska hända (eller där JAG tycker det behöver hända mest). Men det är ju bra att nåt händer. 
 
Nu ska jag gå och måla på ögonen så dom matchar resten av mitt stiliga jag. Känner man sig snygg är det lättare att stå ut med dom tråkiga sakerna som regn och huvudvärk och sånt.

Dagens rätt: Texmexgryta

Hade ett paket köttfärs kvar sen gårdagen hamburgermiddag och även chorizo i kylen. Tillsammans med lite övergivna morötter och annat ätbart i kyl och skafferi hittade jag på en Texmexgryta.
 
Texmexgryta
(Ungefärligt recept)
 
Olja till stekning
1 selleristjälk
3 st gula lökar
3 små morötter
2 burkar krossade tomater
1 burk vatten
800 g nötfärs
En halv påse tacokrydda
1 grönsaksbuljongtärning
1 st chorizo
1 kartong stora vita bönor
1 kartong kidneybönor
Chiliflakes
Paprikapulver
Rökt paprikapulver
Vitlökspeppar
Torkad vitlök
Oregano
Ev salt
 
 
Skala morötter och lök. Skölj sellerin. Skär allt i bitar och fräs i olja på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller en gryta. Rör om då och då. I en annan gryta (eller stekpanna) steker du färsen i omgångar och slår över i grytan med grönsaker. Slå på krosstomater, vatten, buljongtärning och tacokrydda. Koka under lock i minst 20 minuter, gärna längre.
 
Skär chorizon i halvmånar och lägg i grytan. Häll av bönorna i ett durkslag och i med dom också. Smaka av med alla kryddorna och salt om det behövs. Smaken ska vara fyllig och med lite hetta.
 
Servera med till exempel ris, majs, guacamole och vitkålssallad. Eller varför inte med ett gott bröd och grönsallad. Nachos hade också funkat.
 
 
 

Valborg

Inte blev det nån sol igår heller. Förmiddagen var ganska fin fast lite kylig. På lunchen tornade mörka moln upp sig och sen blev det regn och kallt. Vad skulle det vara bra för?? April vädrets sista suck?
 
Arbetsdagen var stressig. Åkte på stängningen också. Men sen, i hemmets lugna vrå, blev det hamburgare till middag och lite godis i soffan till efterrätt. Jag åt lite chips också i väntan på maten. Det hjälps inte - att äta är nervlugnande. Ett glas vin slank också ner.
 
När det var dags att gå ner till brasan ösregnade det ute. Ösregn och 0,9 plusgrader. Jippie. Men vi gick ner ändå, alla fyra, i regnkläder och vinterkängor. Hur ska man annars veta att våren är här om man inte går på majbrasan? 
 
När jag vaknade imorse var det vitt på backen. Sköna maj välkommen, hej då april. cx 
 
Edit 17:08: Ser nu att det står "cx" efter sista meningen och vill bara påpeka att det troligtvis är katten som skrivit det när han klev omkring här på skrivbordet. 





RSS 2.0