Trondheim-tripp

Vi var till Trondheim en sväng nu i kristi himmelsfärdhelgen. Åkte motorcykel. Det låter väl trevligt, va? En motorcykeltur i maj.
 
Vi startade på torsdag morgon. Sex plusgrader men solen sken. Jaha. Första stoppet var i Färsån där vi plockade upp vårt ressällskap. Vi fortsatte mot stan och sen E14 mot Åre. Det var inte speciellt varmt ska jag säga. Strax innan Ås började det hagla. Härligt!
 
I Mörsil stannade vi vid Kretsloppshuset. Då hade molnen tornat upp sig i väster och söder och medan vi var inne och åt en delikat lunch började det snöa. På tvären. Fast vi blev kvar vid matbordet ett bra tag så snövädret hann faktiskt dra förbi. 
 
 
 
Vi åt helgbuffé:
Först broccolisoppa med ädelostkräm. Det fanns hårdbröd och åtminstone tre sorters hembakat mjukbröd. Så fanns det en salladsbuffé med bland annat morötter med ingefärs- och citrondressing och rödbetor med fetaost och honungsdressing. Vi avslutade med varmrätten som var köttfärsspett och ugnsrostade rotfrukter. Mycket gott, alltihop. Och mysigt ställe att sitta och äta på. 
 
 
 
Värmda inifrån av den goda maten fortsatte vi västerut. Temperaturen sjönk ju närmare norska gränsen vi kom. Strax innan Storlien visade displayen plus 2 grader. Då ser vi ett ensamt lyse som närmare sig. Aha, det är inte bara vi som är tokiga - en motorcyklist till! I Storlien stannade vi och tankade. Då var det en plusgrad. A påstod att hon ville köpa isglass men att dom ingen hade. Jag tror vad jag vill om det. 
 
Efter norska gränsen började det snöa. Jamen vad f.... Men ingen snö på sidan av vägarna som det var på svenska sidan fjällen. Det måste vara ett gott tecken. Ju längre ner vi kom, desto grönare blev det också. Maskrosor!? Wow! Men huga, vad jag frös. Några regnskurar fick vi också på oss. Vilken jäkla tur att vi inte skulle bo i tält utan på hotell. 
 
Vi gick till våra respektive rum för att reka till våra stela kroppar. En varm dusch satt bra. Sen gick vi ut i Trondheim och kikade. Vi gick bland annat till Nidarosdomen och kollade utsidan eftersom den var stängd. Men den är imponerande ändå! Svårt att få med hela på bild.
 
 
Vi beundrade även dom fina vattenutkastarna på taken. Inte en enda som ser likadan ut. Man undrar ju över symboliken ibland. Vad gör hon egentligen där uppe? Varför ser hon så elak ut?
 
 
 
Vi käkade en helt ok asiatisk buffé och konstaterade att det var den andra buffén för dagen. Och morgonen efter skulle det väl bli frukostbuffé. Hädanefter är det bara buffé som gäller, fastslog vi. Sen gick vi en vända till på stan och avslutade med en öl på en pub som heter Egons. Dekorationerna där var inte sämre än på katedralen.
 
 
På fredagen åt vi frukostbuffé som planerat, sen packade vi ihop och satte oss på våra fordon. Vi snurrade runt lite i stan och kollade på utsikten och på olika byggnader. Det är en stor stad, Trondheim. Man ska nog stanna ett par dagar så man hinner gå runt mer. 
 
Sen drog vi hemöver, efter kaffe och glass i Stjördal. Det var varmare än på torsdagen fast temperaturen sjönk så klart när vi klättrade upp för fjället. Vi började med 11 grader i Trondheim och vid gränsen var temperaturen nere på fem grader. Jag frös, jag frös. Vi stannade vid gränshandeln utanför Storlien och värmde upp oss med lite shopping (godis och mesost). Sen blev det mat igen i Järpen. Äta äta. Dock blev det inte buffé denna gång utan "American Hamburgers".  Jag valde en med jalapeños, bacon och ost på, Mannen tog en "Smelly burger" med gorgonzola. Gott utan bara helsike var det!
 
 
Sen segade vi oss hemmåt, det var i alla fall så det kändes för jag FRÖS. Det är banne mig varmare att åka på Rusken i oktober! Nåja, det blev ett varmt bad när vi kom hem så jag tinade upp och jag har inte nån "träningsvärk" idag, möjligen lite ont mellan skulderbladen. Trots kylan så var det en väldigt trevlig tur. Det får vi göra om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0