Dumt.....

Jaha här sitter jag och har just ätit frukost. Ingen brådska idag. Jag klev nämligen upp en timme för tidigt..... Trodde det var fel på telefonalarmet igen eftersom gubben klev upp men min tellefon var tyst. Det var Hacke som påpekade när jag väckt honom: "mamma, klockan är bara kvart över sex". Öh....ojdå. Jag tyckte han kunde somna om vilket han också gjorde. Men jag var ju redan påklädd och klar med mascaran på plata. :-(

Det blev tidig frukost tillsammans med en bok i köket.

Kruxet är ju att jag jobbar sen vecka och har sen lunch. Långt till den lunchen nu..... Det blir till att planera idag.

Nämen, nu tror jag det är legalt att väcka barnen!

Man måste inte veta allt

Jag har länge stört mig på människor som måste tala om vad låttexter egentligen handlar om, dvs vad textförfattaren tänkte och vad han/hon varit med om som gjorde att låten blev som den blev. Men jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är som stör mig. 

Det är inte det att dom måste briljera med sina kunskaper. För så klart kan det vara just som dom säger. Och det är ju kul att få vara lite smart ibland. Men det har på nåt sätt känts som överflödig information.

Igår kväll kom jag på det.

Det är därför jag stör mig. Det är överflödigt. Det behövs inte. Precis som det är fullständigt ointressant för dig varför jag målar en viss tavla och vad jag tänkte när jag gjorde det. Det viktiga är vad DU känner när du ser den, vad den säger till dig. Samma med musik. Du tycker inte om en låt för att du begriper precis vad textförfattaren menade. Du tycker om den för att den passar in på DITT liv. Den väcker en känsla i dig. Och troligen inte alls inte samma känsla som han/hon hade som skrev den. Men det spelar ju ingen roll!

"Whish you were here" med Pink Floyd. Den fick mig att ta fram gitarren igen.


Never run faster than your guardian angel can fly.

Imorse vaknade jag halv 9. Jättenöjd var jag att jag inte sovit bort halva dagen. Tänk vad mycket jag ska hinna med nu! Pigg var jag också.

Hur mycket har jag hunnit då?

Jag drog igång en tvättmaskin. Plockade i diskmaskinen. Hackebacken skulle på kalas så sen var vi ju tvunga att åka ner på byn och köpa present och så handla lite mat och lördagsgodis förstås. Där fanns revbensspjäll med kort datum så en sån förpackning åkte också med. Den lagade jag till medans Hacke var på kalas. Innan kalaset var vi ju tvungen att fixa håret! Svart och rosa hårspray, avancerat värre (bild kommer senare).

Mer då?

Herman och jag monterade ner skyddsnätet på studsmattan så vi kan ställa undan den. Ja jag vet att det redan är snö ute.

Jag kände att jag VILL INTE sortera tvätt fast nån MÅSTE det, annars går det inte att hänga den nytvättade tvätten. Jag börjar med julkakorna istället! Det är mycker roligare. Bondkakor till exempel. In och inventera skafferiet. Jodå! Bikarbonat fanns hemma. Fantastiskt! Och mandel också! Men - nästan inget vetemjöl. Men vad f*n, vetemjöl har man ju "alltid" hemma! Och affären stängde för 5 minuter sen.

Nähä. Det var tydligen inte meningen att jag skulle baka kakor.

Man hinner en hel massa på en dag fast man inte tycker det. Man ser ju bara det som INTE är gjort. Fast jag känner mig ändå inte nöjd, konstigt nog.

Jag tror att jag inte hunnit med mig själv riktigt.


Lite mer photoshoppande på kvällskvisten


Freeeedag! Och kjol så klart!

Idag blev det så här!


Nu har vi mus här i vårt hus


Häromdagen när jag skulle gå och duscha och göra kväll och gick in i sovrummet för att hämta morgonrocken så tänkte jag att jag tar med vetevärmaren på en gång. Jag tycker är så mysigt ibland att ha den när jag ska sova. Tog upp den från golven där den tydligen hade trillat ner från sängen. När jag gick ner för trappen så hörde jag hur det rasslade till. Och sen rasslarasslarassla ännu mer. Va? Är det HÅL på den!?

Jag förstod direkt vem som varit framme. En MUS har gnagt hål på min vetevärmare!

Vi har hört dom i väggarna och taket och katten har stundtals fått fnatt och smygit in både på kontoret och i vårt sovrum och snokat. Även nere i hallen har kissen gått och spanat och kollat uppåt väggarna. Och jag litar på att han är sakkunnig.

Jag tråcklade ihop hålen på vetevärmaren.

Igår när jag skulle lägga mig var katten i vårt sovrum och stökade på runt byrån. Upp på byrån, ner på golvet, bakom byrån! "Mjao" nästan viskade han och kollade bedjande på mig. Jag gick och hämtade ficklampan och kollade under byrån. Det enda jag såg som rörde sig var kattens tass som försökte nå det som låg där: en mössa. Jag drog fram mössan och där, instoppat i mössan fanns mer vete och så några muslortar! Musen har alltså burit vetekorn från min vetevärmare på golvet och in under byrån och sen gömt dom i mössan! :)

Nu hade mannen i huset redan lagt ut råttgift dagen innan vetevärmarincidenten så jag tror att katten bara kände lukten av nåt som varit där. Vi har heller inte hört nåt i väggarna på flera dagar. Eller nätter.

Jag vill gärna tro på det.


Vintersömn

Jag tror häxan gått i ide. Igår natt sov jag 9,5 timme, inatt 10,5.... Kan det vara så att kroppen försöker säga mig nåt? Eller är det bara mörkret? Jag får nog se till att masa mig ut om dagarna och ta vara på det lilla ljus som är. Nu när snön har kommit så får man ju ljus från alla håll. Ljusterapi!

Idag SKA jag måla. Jag har en del nya bildidéer. Men det finns så mycket annat som kommer i första hand för det mesta - tvätt, dammsugning, matinköp, matlagning och annat sånt skojigt. Nu har jag i alla fall skrivit ut ett par foton att utgå ifrån. Sen har jag en del tavlor som är påbörjade men ibland fastnar man och då får man ställa undan dom och fortsätta med dom senare.

Det är fars dag idag också. Men eftersom far i huset behagar hålla sig undan ett tag till så skjuter vi på firandet till kvällen. Hm, visst ja, vi måste nog ner på byn och köpa present.... Men dom har öppet till fem, vi hinner det med. Fast - träna ska jag ju också göra ikväll. Nu blev det mycket. Igen. Fan.

Det blir nog till att skippa maten och dammsugningen idag.
Dansbandskampen.....

...ser jag INTE på just nu. Jag kan inte alls förstå varför jag skulle göra det? Jag gillar inte dansbandsmusik.

Jag sitter här och surfar runt lite och funderar på att beställa lite julklappar..... Så trött som jag är varje november och december så är det kanske lika bra att börja redan nu? Lång startsträcka liksom. Två födelsedagar har jag att tänka på också. Samma visa varje år.

En del säger att man inte alls måste en massa till jul. Men tänk om man vill en massa då? Som man inte hinner och orkar?

Fast det är väl samma som resten av året det.....

Helg!

Äntligen fredag kväll. Övertid hela veckan, till och med idag FREDAG! Men inte så länge som tur var, började tidigare istället. Men trött blir man.

Hem sent och handla ska man och fixa mat själv eftersom mannen är på annat håll. Fast barnen hjälpte till (under förtäckt hot). Sen parkera på soffan framför tv-n, nåt annat orkade jag inte. Jo jag gjorde en kaffe karlsson till efterrätt. ;-)

Fredag, ja. Här är dagens outfit. Mmm vinterkängor kanske inte är det chicaste man har på en fredag. Men det fick duga idag.
Jag e tlött......

Haqvin och jag somnade ungefär halv två i natt. Stackarn har jättebesvärlig hosta. Och inte kan väl jag sova då?

Host host host host. Steg på golvet, smäll i toadörren. Host host host. Snyft hulk. Gå upp och trösta. Gå upp och koka te. Gå och och till slut ge lite mer hostmedicin.

Datumet har gått ut på hostmedicinen och en del har verkan har väl försvunnit. Jösses, det är ju Cocillana! Den ska ju funka! Jag ringde sjukstugan imorse och doktorn skulle skriva ut ny hostmedicin som vi får hämta ut i eftermiddag.

Hoppas vi får sova inatt - för så här kan vi ju inte ha det!


Dåligt med självbilden

För den som undrar hur det går med "ett foto om dagen" kan jag berätta: Det går åt helvitte.

Upptäckte en dag att jag glömt knäppa självporträtt i flera dagar. Jaha. Vad gör man då? Ger upp?

Nja. Jo. Ett om dagen blir det ju inte längre. Fast jag tycker jag lyckades hålla på ganska länge ändå.

Funderar på att ta kort på fredagsoutfitarna istället. Eller så bestämmer jag inget alls. Tar självporträtt när andan faller på och publicerar dom när jag vill.

Ja. Det verkar som det blir så.

(Det här är förra fredagens outfit när vi hade Halloweentema - en kontorsvampyr?)

En ovälkommen gäst

Jag har haft besök av herr Migrän i två dagar. Nej jag har inte alls bjudit in honom, han dyker alltid upp objuden. Otrevlig är han, han får mig faktiskt att må illa!

Igår var han där redan när jag vaknade. Jag gav honom två Eeze till frukost för att bli av med honom men, nej han följde med till jobbet och hägnde mig i hälarna hela dagen!

I morse var han borta. Skönt tänkte jag. Men tydligen så tjuvåkte han med till jobbet för där dök han upp igen. Och inte bara hos mig, han uppvaktade två kolleger också! Det är ett helsike att tänka klart när man har den där hängande över axeln, går inte att koncentrera sig!

När jag kom hem gjorde vi pizza och sen lade jag mig på soffan framför tv-n. Där somnade jag och vaknade en timme senare när cash cab började. En siren ljöd och den lät precis som brandlarmet på jobbet! Ett gott tecken att det ljudet väckte mig! Medans jag slumrade verkar herr Migrän ha smitit. Bra det. Jag vill inte ha honom! Jag gillar honom inte alls och tycker det är så skönt när han sticker iväg.

Men - jag tror han står och lurar runt hörnet fortfarande. Jag kan känna hur han spanar in mig.

Migränjävel.

Inled oss icke i frestelse.

Någon vill mig illa. Någon vill att jag ska äventyra både hälsa och ekonomi.

Dom har börjat sälja Ben & Jerrys glass här på ICA.......


Nä det är inte ALLS bara att låta bli!


RSS 2.0