Nu har vi mus här i vårt hus


Häromdagen när jag skulle gå och duscha och göra kväll och gick in i sovrummet för att hämta morgonrocken så tänkte jag att jag tar med vetevärmaren på en gång. Jag tycker är så mysigt ibland att ha den när jag ska sova. Tog upp den från golven där den tydligen hade trillat ner från sängen. När jag gick ner för trappen så hörde jag hur det rasslade till. Och sen rasslarasslarassla ännu mer. Va? Är det HÅL på den!?

Jag förstod direkt vem som varit framme. En MUS har gnagt hål på min vetevärmare!

Vi har hört dom i väggarna och taket och katten har stundtals fått fnatt och smygit in både på kontoret och i vårt sovrum och snokat. Även nere i hallen har kissen gått och spanat och kollat uppåt väggarna. Och jag litar på att han är sakkunnig.

Jag tråcklade ihop hålen på vetevärmaren.

Igår när jag skulle lägga mig var katten i vårt sovrum och stökade på runt byrån. Upp på byrån, ner på golvet, bakom byrån! "Mjao" nästan viskade han och kollade bedjande på mig. Jag gick och hämtade ficklampan och kollade under byrån. Det enda jag såg som rörde sig var kattens tass som försökte nå det som låg där: en mössa. Jag drog fram mössan och där, instoppat i mössan fanns mer vete och så några muslortar! Musen har alltså burit vetekorn från min vetevärmare på golvet och in under byrån och sen gömt dom i mössan! :)

Nu hade mannen i huset redan lagt ut råttgift dagen innan vetevärmarincidenten så jag tror att katten bara kände lukten av nåt som varit där. Vi har heller inte hört nåt i väggarna på flera dagar. Eller nätter.

Jag vill gärna tro på det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0