Finväder idag igen

Jodå, jag har dammsugit..... men det är nog bara en halvtimme sen jag gjorde det. Det var ju finväder idag igen! Men skorna står kvar i hallen. Och skafferiet är bara utrensat, inte städat. Men varför fokusera på allt man INTE gjort, tänk på allt jag GJORT istället!

1. Jag har haft sovmorgon. Klev inte upp förrän kl 10!
2. Jag har lagat lunch: Pasta med skinksås och broccoli.
3. Jag har tagit en långpromenad upp på Snödberget och ner igen, i det fina vädret. Det var varmare där uppe än nere i byn, faktiskt.
4. Jag har tvättat en maskin med tvätt (men inte hängt den än)
5. Jag har ätit glass. Ja kanske inte så ansträngande eller produktivt men det var gott.
6. Jag har lagat köttsoppa med klimp och stekt pannkakor.
7. Jag har dammsugit (så det så!)

Jag har dessutom gjort en massa annat smått och gott, sånt där man gör om dagarna utan att det liksom räknas. Men om man inte gör dom sakerna, DÅ märks det minsann!
Jaha, nu dök Sören upp och lade till en punkt på listan.

8. Jag ska klippa Sören!


Liquoricewoman strikes back

Lakritskvinnan skulle springa idag men det blev mest promenad.... fast promenad är också motion. Och sen har jag varit på bastun med Helena. Det var inte alls dumt. Fast termostaten måste fått fnatt för det var supervarmt där inne och aggregatet gick hela tiden fast termostaten inte stod på fullt. Men när vi vred ner den så slutade aggregatet att gå ett tag så vi fick lite andrum.

Idag har jag varit i kupongernas paradis (ICA) och handlat. Allt från korv, köttbullar och vitlöksbaugetter till chokladbollar, yoghurt och toapapper var det kuponger på. Vagnen blev full.... och kyl och frys med. Skafferiet var redan fullt så där borde jag ha städat först...men jag knökade in det jag köpte idag och kanske städar imorgon istället. Eventuellt. Det var så fint väder så jag ville ut och springa istället (ja det vet vi ju hur det gick. Men jag var ute i alla fall!).

Det ska dammsugas  också....hela huset. Utom barnens rum för det dammsög jag på förmiddagen innan jag for och handlade. När dom nu hade plockat upp så duktigt (nä jag fick skälla på dom som vanligt) så ville jag dammsuga och göra klart så fort som möjligt så dom kunde börja bygga lego igen (visst är jag snäll?). Men resten av huset blev kvar. I hallen måste jag dessutom plocka bort lite skor innan det blir nån dammsugning (jag vet inte varför jag skriver "jag" hela tiden. Det finns väl fler i huset som kan plocka undan skor och dammsuga?). Sandalerna åker definitivt ut. Troligen tygskorna också. Men idag var det riktigt varm ute. Fast almanackan säger "september" på måndag så, ok då... Jag tror nog man kan säga att det är höst nu.

Men NU tänker jag inte börja städa, nu är det kväller. Och det är en dag i morgon med. Då blir det städning. Om inte det blir finväder och man kommer på nåt annat att göra....


Hej hopp!

Ja så jäkla hej hoppig är jag inte egentligen, jag har haft migrän idag. :(
Men jag har klarat mig igenom skoldagen ändå. Alla man känner frågar hur det går i skolan och det är så svårt att svara för vi har ju knappt börjat.  Men roligt har vi! Ingen teckning och målning än. Vi håller på med projekt till Konstens veckan nu i början. Vad det blir får ni se när det är dags! För ni kommer väl och kollar?

Idag var vi på Färgfabriken och fick en guidad visning. Mycket spännande där. Allt är väl inte konst som tilltalar mig men så är det väl alltid. Och konst ska kanske inte vara enkelt för om det är enkelt är det ju ingen konst..... Skämt åsido, viss konst oroar mer än roar. Och jag föredrar det senare, i alla fall om jag ska stå för skapandet. Konst kan vara både roande OCH tankeväckande. Men andra har andra behov.... Utställningen pågår veckan ut, har ni vägarna förbi Östersund, gå och kolla på den.

Nu säger huvudet: "Gå för helvete och lägg dig!". Så det ska jag. Gonatt.

Schoolgirl

Idag var första skoldagen!


Fy tusan vad jag drömde hemska saker inatt! Jag drömde att jag var försenad till skolan och kom aldrig iväg och blev bara senare och senare. Och det hände en massa konstiga saker, till slut bröt jag ihop av all stress och bara grinade. Det var jätteskönt att vakna!

Det gick betydligt bättre i verkligheten. Jag kom i tid och det hände inget konstigt på vägen. Det var bara upprop idag. Vi fick en massa info och fick en rundtur i lokalerna. Schema, studieplan, klasslista etc. Det blir nog spännande det här!

På eftermiddagen gick jag på stan och letade nitbälte bland annat. Ja jag hittade väl nitbälten men dom föll mig inte riktigt i smaken. Jag vet nog inte riktigt vad jag vill ha. Det var vanliga klassiska nitbälten men dom kändes så....hårdrockiga. Eller nåt....

Jag hittade däremot födelesedagspresenter till en viss liten nybliven tvååring.... men jag säger inte vad! ;-)
Sen köpte jag mascara och lite annat och kollade lite på kläder men sen blev jag less på stan, otroligt nog. Det är roligare att gå med sällskap.

På vägen hem åkte jag in till Willys för att handla. Hittade bland annat storpack köttfärs som var skapligt billigt, 61 kr/kg, det tog jag. Det blir bra att göra "storkok" på och frysa in. När jag kom hem fick jag ändå fara på ICA för jag hade glömt äpplen och grädde. I charken satt en stor lapp: "Köttfärs 39:90/kg om du handlar andra varor för 100 kr"....... suck. Och inte köpte jag nån heller, jag var hungrig och ville hem och orkade inte räkna ut vad mer jag skulle köpa för att komma upp i hundra kronor. Hoppas priset gäller hela veckan, i så fall ska jag handla färs på lördag och frysa in.

Nu grunnar jag på om jag ska lyxa till det och ta bilen imorgon eller börja åka buss. Det blir en timmes skillnad på väckarklockan...... och nästan en timme på tiden för hemkomst. Fast det blir nog skillnad i plånboken också i långa loppet... ska fundera....


Trött, mosig, seg i kolan....

...men det är självförvållat. Jag och Sören var på kusinträff utanför Sundsvall igår med Sörens kusiner. Jättekul hade vi. Det var surströmming och öl och vin och skratt och flams och sång och dans. Och en jävla massa getingar.... tror ni inte Sören blev stucken igen! Nej just det, jag tror inte jag har berättat om när vi var och badade i Håsjö och det var ett getingbo inne i herrarnas omklädningshytt. Fem stick fick han den gången....

Igår låg getingarna och slogs i bålen. Eller om dom försökte överleva genom att klättra på varandra. När vi stod och pratade säger Ulla "Men gud, nu har du en GETING INNANFÖR BLUSEN!!! .....Jag tar ditt glas!!!" och så tog hon mitt glas och tog ett stort steg bakåt medan jag stod där med en geting som kröp mellan bröna och försökte hålla mig lugn...................................... Jo den kröp upp till slut men det var extremt otrevligt!

Extremt trevligt hade vi i alla fall hela kvällen. Och kanonväder både igår och idag. Fast kvällen var kall. Vi sov i tält och det kändes lite ruggigt till att börja med men jag sov bra sen (förutom att jag blev pinkis och till slut var tvungen att gå upp och göra nåt åt det. Först gräva i väskan efter kläder, sen krångla sig ur sovsäcken och klä på sig, leta rätt på skor......jättebesvärligt.). När solen gått upp så blev det istället olidligt varmt i tältet. Aldrig får det vara bra. :)

På vägen hem tog vi en omväg och åkte till Vättaberget och åt lunch. Det kan jag rekommendera. Det var lunchbuffé med flera olika rätter, med sill, grönsaker, bröd, dricka och kaffe och kaka. Gott var det och mätt blev man.


Måste också få tala om att vi åkte finbil. Sören har förverkligat en dröm. Kolla ---->
Den åker man riktigt bra i! Inte väsnas den som survolvon heller. Och så är den ju så SNYGG.

Nu ska vi fika upp och lägga ner barn och sen är det dags för dom vuxna att krypa till kojs också. Vi har lite sömn att ta igen - och imorgon börjar skolan!

Åh hej och hå...

..vilket tråkigt väder. Stor suck. Grått och grått och rätt som det regnar så kommer det en skur. Vad säger SMHI då? Jo, fortsatt mulet och regn, mulet och regn. Jaha.

Inte blir det så mycket gjort på kvällen heller. Ikväll har jag ätit, diskat och kollat igenom lite av posten. Mycket nya postorderkataloger att bläddra igenom. Undrar om dom vet att det är precis vad man behöver när vädret blir trist och kvällarna mörkare? Lite postorder-pornografi. Jo men det är ju det! Inte är det väl så att man kollar i katalogerna för att man BEHÖVER kläder? Och inte köper man heller alla gånger, man bara kollar. Åh, den vill jag ha, och den och den.... sen i slutändan beställer man kläder åt barnen och en bh åt sig själv................

Tänkte dansa lite linedance ikväll för att röra  lite på mig. Vädret lockar varken till promenad eller löpning. Men än har det inte blivit nån  dans. Folkdans blir det heller ingen förrän första älgjaktsveckan är avklarad. Tänk, hela vår tillvaro styrs av älgjakten på hösten! Makalöst.

Jag får ju inte sluta springa nu när det går så bra. Kanske måste kolla om dom kommit igång med spinningen och body pumpen, då kan man gå nån kväll i veckan på det. Förresten, om jag hinner ja. Nu är det bara denna vecka kvar på jobbet, sen börjar skolan! Spännande! Och lite sorgligt på nåt sätt. Men jobbet finns ju kvar. Får väl baka en kaka till på fredag.... 

Nu ska jag kika lite på La Redoute innan det är film time. Jag vill ha en kofta. Och en skinnjacka. Och mönstrade strumpbyxor. Och ett nitbälte. Och en klänning. Och ......

Äta bör man....

....men VAD?? Och vareviga dag! Och helst inte samma mat jämt heller.

Denna helg har jag handlat varje dag: fredag, lördag, söndag. Onödigt. Tar tid. Kostar pengar att starta bilen. Dåligt för miljön. Men igår skjutsade jag Hacke till Olle så ok, jag var redan på språng. Jag var dessutom ner till förpackningsåtervinningen med plast och metall. Pantflaskor och -burkar fick vänta tills idag för igår hade jag inga kassar att stoppa dom i. Det måste vara ett gott tecken? Brist på kassar hemma = duktig att använda miljövänliga tygkassar? I fredags åt vi i alla fall tacos. Alla nöjda och glada.

Idétorka. Igår åt vi stuvade makaroner och stekt rimmat bogfläsk med rårivna morötter (varför heter det "rårivna"? Kan man riva kokta morötter?). På kvällen åkte Sören och jag mc till Strömsund så då blev det kebab. Barnen åt hos kompisar. Idag på lunchen lagade jag köttfärssås med en touch av chili åt ett helt kompani ungar. Det blev både morötter, selleri, palsternacka och majs i såsen. Och vitlök, chilikrydda, cayennepeppar och oregano. Egentligen kan man säga att det var en chili con carne utan bönor. Ris till detta och en massa olika skurna grönsaker. Gott gott! Och rester blev det också.

Ikväll när det var dags för kvällsmat inventerade jag frysboxen. Men ingen snabbmat där inte, bara stekar och kokkött kvar. Vad ska vi äta!! Inne i frysen fanns hamburgare. Men vi hade inga hamburgerbröd. Men Rasker fanns, sån där lite grövre formfranska. Ja det gick bra det med. Jag grillade hamburgarna (på elgrillen) och det blev kvar till Sören och barnens lunch nån dag.

Till imorgon kväll har jag köpt bogfläsk i skivor. Färskt bogfläsk. Detta skall stekas, kryddas med salt och peppar och möjligen en liten aning curry. Sen slår man vatten och lite lite grädde  i pannan och reder av med maizena till en sås. Det blir godare än man tror är möjligt! Tagliatelle till det och kanske broccoli. Man skulle kunna tänka sig att fräsa med både lök och tärnat äpple innan man slår på vattnet. Mer curry i så fall.

Jag köpte även frysta kycklingklubbor idag som vi ska äta nån gång i veckan. Men kan ni tänka er, dom är också "marinerade", dvs insprutade och utblandade med vatten, salt och socker! Varför kan man inte få kyckling när man köper kyckling? Jag har köpt kycklingfilé som varit så insprutade med marinad så dom var liksom gummiaktiga. Dom gick att dela med träsleven när jag stekte dom i stekpannan! Med träsleven! Urk!! Jag hade tänkt köpa färska kycklingben idag men det fanns inga. Jaja, vi överlever väl.  Lite salt, peppar, curry och paprika på dom och så in i ugnen. Sen när dom gått halva tiden penslar man med soya och kanske lite honung och några andra kryddor. Pressad lime! Det är gott.

Nu blev jag nästan hungrig. Nu ska jag göra en kopp te och så ska vi kolla på episod 4 av Star Wars! Bon Apetit!


Olycka på ICA

Tänk vad man kan råka ut för. I förrgår skulle jag handla på ICA efter jobbet. Jag gick där i mina sandaler och sköt min kundvagn i godan ro. TJONG så slog jag i lilltån i hjulet på kundvagnen..... JÄÄ--- VAD DET GJORDE ONT! Jag kollade på tån och såg en blodsdroppe lååångsamt välla ut under nageln.

Jag fick fråga personalen efter papper så jag fick stopp på blodföret. Sen linkade jag genom affären medans jag handlade, hon i kassan som var samma som jag fick papper av skrattade åt mig när jag kom haltande. :)

I bilen hade jag inga plåster men väl sårtejp som jag "tejpa fast" lilltånageln med. Öm som f-n var den. Märkligt nog gick det bra att springa sen på kvällen, ovanligt bra. Men utan gympadojjor gjorde det jätteont.

Idag verkar det som om nageln i alla fall sitter kvar fast jag vet inte om det är av egen kraft eller om det är det levrade blodet som håller kvar den. Svårt att säga om den är blå också eftersom jag har lackat tånaglarna i silverfärg (alltid lackade tånaglar på sommaren!). Vi får väl se vad tiden lider. Den lär väl falla av.... tur att det är på lilltån, den nageln är inte stor den. Det är inte lika ömt längre heller. Man har väl gott läkkött kanske....

Söndagsfriden sänker sig

Nåja.

Haqvin och William har farit runt som ilskna getingar idag på sina crossar. Runt huset, bort bakom sågen, tillbaka, upp på vägen, till William, hem igen. Haqvin spann så det blev gropar i gruset. Undrar vem som ska fylla i dom sen? :)
Dom var så söta att jag var tvungen att filma när dom kom in på gården igen. William kom först och ställde sig på gräsmattan och varvade så det bara vrålade. Oj, tänkte jag. Sen tittade han liksom lite hjälplöst på mig och släppte styret med båda händerna. Aha, gasen har visst hängt sig...... bara att sluta filma och gå och hjälpa till att död på den. Strax efter kom Hasse, han hade hört ända hem...... sen var dom tvungna att gå in och vila sig lite från crossåkningen.

Jag har idag möblerat om i sal´n. Jag blev så less på att soffan och bordet flyttar sig hela tiden (främst när barnen sitter där). Och mattan knövlar sig! Jag hade god lust att spika fast dom i golvet!! Men det går ju inte. Så nu står soffan mot väggen i stället. Det blev mer rymd också. Stereon står nu i hörnet direkt till vänster men innan man kan spisa nån music måste högtalarna flyttas också..... och det tänkte jag Sören kunde få göra när han kommer hem från Sundsvall. Det gick skapligt fort att röja också, med korta avbrott för matlagning (varmkorv och makaroner!) och igångkickning av crossar. Dammigt var det också. Urka! Jag fick duscha av mig när jag var klar, det kliade överallt.

Nu kom Sören hem. Så lämpligt, jag som just skulle börja med maten. Biff Lindström. Är det nån kroppsbyggare måntro?

Whisky in the jar

Jag skulle bjuda Sören på en whisky nyss. Det var nog ett tag sen vi drack whisky. Det var en spindel i ena glaset. Inte nog med det, det låg ett spindel-"skal" där också. Ömsar spindlar skinn? Jag släppte ut den levande spindeln och diskade ur skalet.

Idag har Hacke och jag varit upp till Colldéns, jag på cykel och Hacke på crossen. Spännande..... första gången har kör i skogen. Han var ångrade sig nästan innan vi ens for iväg. Men när vi åkte hem då sjöng han när han körde! Fast jag cyklade fortare än han körde...... men det är bra att han är försiktig.

     

På kvällsidan kom William med sin cross och då var dom iväg en vända till med Sören.

När vi kommit hem från eftermiddagsturen tänkte jag cykla en sväng på skogen själv men då tyckte Sören att "kan du inte klippa gräsmattan istället?" (Han låg i  sängen.....hm....) Nå, det är ju också motion så jag gjorde det. En dryg timme tar det. Innan dess hade jag stoppat i två kycklingar delade i halvor i ugnen så man kan säga att jag lagade mat samtidigt som jag klippte gräs OCH motionerade. Snacka om simultanförmåga! Sen blev det kycklinggryta ris och sallad.

Det blir "husmanskostvecka" denna vecka. Ibland är det bra att ha ett tema, det är så svårt att hitta på mat. Jag har köpt bland annat isterband (fast jag tyckte det stod "Östersund" på min matlista....handstil, vad är det? Fast varför skulle jag skrivit Östersund på matlistan? Jättekonstigt....) och i morgon ska vi äta biff á la Lindström. Det känns som evigheter sen jag lagade det. Om jag nånsin har lagat det. Och nån dag blir det fläskpannkaka.

Nu måste jag riva i åt barnen, dom är fortfarande ute och spelar fotboll fast både Sören och jag sagt åt dom flera gånger att komma in. Klart, är det sommarlov så är det!

Nu skall jag förtälla hurusom det dansades polska i söndags

Vi skulle dansa som tredje par, Birger och jag, vilket inte var så tokigt på flera sätt. Dels var det inte så mycket folk som hade kommit den tiden, det var ju dans kvällen innan och folk ville väl ha sovmorgon! Dels hann vi inte gruva oss så mycket. Men Christer, den fulingen, hade ju sagt att man bara behövde dansa en eller ett par repriser men dom spelade minsann hela låtar! Fast det gjorde inget, tänk på dom stackars spelmännen om dom ska tvingas avbryta sina låtar hela tiden, det skulle nog vara rätt tråkigt. Jag tyckte det var strongt gjort ändå av dom att sitta i tre dagar och spela polskor. Det var två spelmanslag som bytte av varandra men ändå. Och det blev nog trevligare för publiken också.

Det var nervöst. Men det gick bra. Inget snubbel, inget trampande på tårna i omdansningen. Birger lyckades få in "skoputs-steget" i gammelpolskan, allt gick i takt. Fast jag var väldigt torr i munnen när vi skulle dansa den, det var tredje och sista polskan vi skulle visa. Sen när vi var klara kändes det riktigt bra. Vi hade gjort vårt bästa och sen kunde vi inte göra nåt mer.

Vi tog och hällde i oss mer vatten,  sen gick vi och satte oss för att kolla på dom andra paren. Vid det laget hade spänningen släppt och det fullkomligt ÅNGADE om mig. Jag fick ta av mig strumpor och skor för att kyla av mig, nån mer avklädning gick ju inte an där vi satt på läktaren.

En del danser är mer underhållande än andra. Ett par som dansade "gammalvänster från Oviken" gillade jag. Kavaljeren hade dräkt med hatt. I en av turerna innan omdansningen, där kavaljeren ska trixa lite, gav han hatten åt damen, ställde sig på händerna, slog i hop klackarna, kom ner på fötterna, fick tillbaka hatten och satte den på huvudet. Och alltihop utan stress såg det ut som. Mycket skoj!

När alla hade dansat upp var det dags för lunch. Sen var det dags för avslutning. Strax innan gick jag på toa och där stod en av våra damer och bytte till dräkt. Hon muttrade nåt om att sjalen inte var bra, den var för stor! En annan dam där började greja med sin sjal. "Sitter den rakt?" Jag började fixa med mössan. Jag insåg då att "vi är nog lite nervösa".......

Så började avslutningen. Efter mycket prat och avtackande och annat "onödigt" så började dom läsa upp dom som var godkända för bronsmärket. Gissa om jag blev förvånad när dom läste upp mig bland dom första. Och GLAD!!! Jag var så hispig att jag inte visste vilken hand man skulle skaka. Och jag tror inte han jag fick märket av fick nån kram heller, jag minns faktiskt inte, men han som delade ut diplomet tog om mig i alla fall, annars hade jag nog missat där med. Jag tror jag är förlåten, det måste vara fler innan mig som blivit vimsig när dom klarat bronsmärket!

Sen var det silvermärkets tur och sen alla diplom som skulle delas ut till dom som inte klarat sig samt dom som dansade för bygdedansdiplom. Det blev lite utdraget, det var trots allt över 100 par som dansade..... Och sist delades stort silver ut. 

Efteråt  samlade vi alla jämtar i vinterträdgården och ställde upp oss för fotografering. Tyvärr hade inte min hjärna klarnat än så jag tänkte inte på att lämna fram min telefon men jag blev lovad ett kort så vi får se om jag kan sätta ut det senare.

Yes, yes, yes!!!


Jaa! Jag såg den!

Det var jättemulet strax före lunch och samma var jag - jättemulen för att jag inte fick se solförmörkelsen. MEN! Precis när jag gick ut på lunchen så tunnades molntäcket ut precis över solen, lagom mycket så jag kunde se solförmörkelsen, utan svetsglas till och med.

Tack, du som ordnar vädret! Det var väl inte frågan om nån "observation" men jag såg den, jag såg den!


Undrar var jag har varit...?

Jag har missat att det är solförmörkelse idag! Hur är det möjligt?!

Nå, nu vet jag ju. Och en kollega har förberett sig med svetsglas så nu ska det kollas! Om molnen behagar skingras vill säga, det är på gränsen så har vi tur så......





RSS 2.0